Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

 
Šťovíkůf zelený koutek (250W) - Klikni zde pro originální téma
Šťovík
Krásný den!

Sice se už snažím někdy od září, mám skříňku 135x75x60 (vxšxh), a pořád si říkám, že to sem dám, ale asi jsem si trošku nevěřil, že to dobře dopadne. Přece jenom jsem si užil nějaký strachy, kdy jsem nejdřív zkoušel bublák a hned mimořádně odjel na týden na služebku a přitom všechno utopil. Ty čtyři ohnilý klony - hawaiia od jednoho fajn growera odsud - jsem v poslední chvíli píchnul do hlíny z květinářství a v poslední chvíli je zachránil. Při přesazování jsem si jim dovolil naservírovat na dno kousek konince a o další masakr bylo postaráno.
Mrkněte na obrázky, tyhle jsou ještě pod 100W, tehdy jsem si myslel, že to bude stačit, ale musel jsem v zimě přitopit na 250W (teď mám ale trochu opačný problém ;)

1. začněme něčím pěkným - Hawaiia, klon 5. týden u mě, po vzkříšení z pokusu s bublákem, uf ještě teď mě mrazí



2. skupinové foto








3. detail












4. ááá tady se nám po přesazení přestává líbit moje originální přihnojení
:bounce: ale žádný učený z nebe nespadl :bounce:




Počkejte co bude příště, už jsem se krapet zlepšil a zrovna dneska jsem přepnul na květ :) Tyhle fotky už jsou pro mě docela dávná minulost (fotka č. 4 je z 6.1. třetí den na 12/12), takže technický detaily a fota skříně budou až se dostanu víc do současnosti.
Šťovík
Pro některé existence tu ještě radši zdůrazňuju, že tohle není žádná reklama na coffee shop, tj. že žádný semínka, klony ani palice neprodávám a hulení nevyměňuju. A stejně se někteří najdou a píšou...

Pro naše represivní složky mám zase následující vzkaz, všechny zobrazené rostliny jsou pouze technické konopí a případné cukrování květů, které se tu brzy objeví na fotkách, pochází z Moravskoslezských cukrovarů a.s. (www.cukrovar.cz) , kterýmžto tímto děkuji za podporu :)
Šťovík
Tak a jsme na konci ledna a přibližně v půlce květu - 4. týden.
Je videt kousek skrine, dalsi fotky brzo prijdou. Dalsim posunem byl ten michaci vetrak, kterej jsem ze zacatku trosku podcenil a jeho zakoupeni bylo ve skrini prijato nadsenym rustem a častějším voláním o vodu.
Před přepnutím na květ jsem je kvůli drsnýmu přehnojení raději přesadil do půdy na pěstování od Plagronu, ne tu nejdražší, co se pak nemusí hnojit, ale nějakou normál za 400.-.
Na cukrování květů se mi nejlíp osvědčil Korunní cukr moučka Moravskoslezských cukrovarů v Hrušovanech na Jevišovkou (www.cukrovar.cz - nejvýznamějším důvodem který rozhodl o této volbě byla ta kouzelná hudba při vstupu na jejich stránky, pouštím si ji před každou návštěvou skříně) :D
Cukr není všechno, proto jsem hnojil na rust Biogrow a na kvet jeste Biobloom od Biobizz, jednou týdně jsem je pořádně prolil Enza Forte od Plagronu. Většinu zálivek jsem dával až když už kytky prosychaly a květináče se daly lehce zvednout.
A sem tam phytamin, protože jsem se snažil zbavit žloutnutí listů. Na poslední fotce už to pomalu začíná. A ještě jsem si s tím užil...

Teprve před měsícem jsem zkusil hořkou sůl a konečně se toho problému zbavil. Ale ještě nebudu předbíhat. Na příště jsem si připravil sklizeň a potom můj nápad s revegingem :crazy:
Hyena
Ok, za poslední foto K+ :), ale chtělo by to fotku celý skříně ;)
Šťovík
Bud trpelivej, prece to sem nevychrlim hned vsechno najednou.
Celou skrin jsem fotil az ted kdyz jsem ji dodelal.

Na tech kytkach co jsi mi chválil se časem žloutnutí zhoršilo na usychání, skoro jako na podzim. Viz foto. A co hůř do toho se to ještě začalo objevovat i na několika paličkách (musel jsem je sklidit dřív :smoker: ). Ale doufám, že to bylo tím nedostatkem hořčíku, už bych to znova zažít nechtěl.


1. fotka: tak tohle je nejpravděpodobněji následek nedostatku hořčíku. Tohle už trochu extrém.

2. fotka: Snažil jsem se tu fotku tak udělat veselejší, ale při bližším pohledu na tu paldu se už neusmívám.
Šťovík
Tak a je tu prvni sklizeň, někdy koncem února. Kytky jsem ostřihal a nechal dokvést spodky (foto2) a znovu sklidil. Výnos jsem nevážil, příště už se polepším.
Když jsem viděl jak se ty kytky rychle přizpůsobujou - ty spodní paličky do 14 dnů zvětšily objem nejmíň dvojnásobně, a protože se mi nepodařilo sehnat včas klony, tak jsem ty sklizený pahejlky, na nichž jsem nechal všechny zbylý zelený listy a základy těch nejmenších paliček strčil zpátky pod lampu (ale dal tam jen 100W, jsem hroznej škudlil ;) ) a přepnul na 24/0.
Nemám žádný lepší fotky pahejlků, vypadaly tak zuboženě že jsem je ani neměl chuť fotit.
Šťovík
1.-2. foto - po třech týdnech... :bravo: :bravo:
Nevěřil jsem svým očím.

3. foto - pět týdnů od sklizně to už je zpátky 250W a režim 18/6. Tahle fotka není stará ani měsíc. Konečně jsem se už přestával stydět za skříň, takže je tu i jeden pohled, teď už je mnohé trochu jinak a líp.
Šťovík
A takhle to vypadá teď.
wad
Ty woe to je mazec... a u toho "obnovovábní" používals nějaký hnojky, nebo tam bouchnuls jen 24/0 a nic víc... Docela mě to zajímá a dyž se tak na to dívám tak mi připadá že se docela kýtíz rozkošatěly... nebo se mi to jen zdá ?? Vypadaj fakt líp..
Šťovík
nezdá, jsou mnohem krásnější, ale jen tím revegingem to nebude, spíš víc zkušeností a trochu vetší odvaha při tvarování, voni fakt snesou i nalomení větve. Hlavne jsem se je snazil roztahat do stran, bylo to dost nahusto a ted pri prepnuti jsem jeste musel vosmikat ason pet slusnejch vetvi z kazdy kytky, uz na ne nebylo misto, no aspon bude neco na ven.


Přepnul jsem je a hnojil zase na růst. No kdybych to mohl vrátit tak je k tomu ještě přesadím do většího, udělal jsem to až o měsíc a půl později a to zrychlení bylo nevídaný.
Šťovík
Tak je tu čas předvést skríň. Je to vlastně obedněnej koutek jedný malý komůrky, kam mám přístup. Snažil jsem se co nejjednodušeji, aby se to dalo snadno rozmontovat. Dlouho jsem řešil dveře až jsem nakonec zvolil nejsnadnější variantu a to závěs z 0,5 mm bazénové fólie, ta slouží i jako podložka pod květináčema, abych mohl snadno zalívat a taky prolívat enzymem aniž bych je musel furt nosit do vany.

Vršek je dřevotřísková deska v ní otvor na větrák, zepředu jsem dal postranách dvě prkna a přes ně je spuštěná ta fólie. Zevnitř je na ní přelepená odrazová z growshopu. Lampa Osram 250W (balast leží na vrchu), větrák euro, u lampy nemám cooltube ale stačilo jen přivést kousek AL trubky od lampy k euru, krom toho že to efektivněji odvětrává teplo, to hlavně nepouští tolik světla skrz větrák ven a vše je tak míň nápadný.

Tak asi tak, žádný složitosti. Už mě víc nenapadá. Snad jen bych rád všechno ještě mnohem víc ztišil, místo toho stolního větráku bych dal nějaký dva tišší z kompu a místo eura jsem náhradu nenašel, každopádně je to drahej kšunt, už jsem jej jednou reklamoval. Nevydrží tak dlouho nepřetržitě.

Před časem se mi podařilo přivézt klony, který jsemp plánoval přivézt dřív. Jsou mnohem mladší, ale myslím, že se vcelku podařilo je přizpůsobit zbytku skříně, někde to chtělo trochu podložit, výnos z nich nebude tak velkej jak by mohl, ale aspoň pak bude víc chutí, než kdybych zas pěstoval jeden kutlivar.
wad
no pak mě zajímá hlavně ta qalitaa výnos. Jestli se nesníží... tak si počkám na sklizeň a nezapomeň o tom pak poreferovat :) fržím ti palce
Šťovík
Tak tohle je ta mladší generace, Neviles Haze, nevíte jak dlouho tohle kvete? jinak je úžasná, stačilo jen ohnout vršek a vyrostl z toho keřík u kterýho by spousta lidí netipovala, že je to konopí.

A takhle pěkně to zatím lampa prosvítí skrz, jsem 5. den na 12/12.

update:
ouplně jsem zapomněl vyjmenovat osazenstvo sodíkového solária
- po stranách v největších květináčích 4x hawaiia (druhý kolo se stejnejma kusama :D)
- uprostřed se do volného místa těsne vešla čtveřice:
nevilles haze, black domina, shark a ak47

Je mi jasný, že to nedokvete ve stejnou dobu, ale je to takový mý hraní a zkoumání, přes léto navíc indoor nepojedu, takže budou mít i ti pomaejší čas v klidu vyzrát. Umíte někdo odhadnout v jakým pořadí a jak dlouho která pokvete? Hawaiia byla cca 8 týdnů.
kotg
Panebože, je to prostě hustý, jak si je oživl.Zajímá mě taky ta kvalita ve srovnání s 1. sklizní.Jinak si to k+ zasloužíš, takže ti ho dávám.(Ještě se mi moc líbí, jak to tvaruješ, takový krásný bonsaje.)
Šťovík
no konečně tu mám foťák a můžu ukázat jak jsem pokročil

po týdnu od přepnutí
Šťovík
... a takhle to tam vypadá dnes :D

ty menší klony jsem podložil tak aby se vyrovnaly koruny, řekl bych že je to tak na hranici únosnosti, ale snažím se spíš neolamovat, a když jo tak jen ty listy co stíní okolním paličkám, ty co nemají světlo odspodu pomalu žloutnou samy

hawaiia 2nd round v trochu netradičních barvách
luckyBOB
cao
nepremyslel jsi o siti? ted by se tan krasne hodila a podle ni se da udelat dobrej koberec....rada..:)
mej se jinak pekny kytizzZ
Šťovík
luckybob: jojo videl, ono to cely dopadlo uplne jinak nez jak se to nazacatku naplanovalo. Ve sklepe lezi schovanej valec na v-scrog :)
bavil jsem se tim jak jsem je tvaroval vetev po vetvi a zkousel co a jak a na sit uz nejak nebyl cas, ale proc to nezkusit takhle, jeste zkusim vyfotit pohled svrchu, rekl bych ze je to docela rovnomerne
Šťovík
dneska bych se mohl rozepsat o hnojení:

růst:
Biogrow 1ml/l (od Biobizz)
1x týdně Enza Forte (Plagron) prolejt takovým množstvím vody aby nemíň půlka zase vytekla

květ:
Biogrow 1ml/l (tohle je pořád stejný)
Biobloom 1-4 ml/l (Biobizz)
Top Max 1-4ml/l (Biobizz)
Enza Forte 1x 7-14 dní - podle toho jak mi to vyjde a jak se holkám daří

na začátku samozřejmě kořeňák, sem tam phytamin (ale ten spíš abych vypotřeboval, zatím jsem žádnej efekt nezpozoroval) a 1-2x hořkou sůl (v těch kupovanej substrátech mi kytky občas žloutnou)

EC nesleduju, pH jen občas, mám vodu kolem 8, ale když jsem teď měřil pH toho co vyteklo po proprachování enzymem, tak to bylo cca 6-6,5 takže vcelku v pohodě.
Šťovík
po delším čase mám zase k ruce foťák, je to cca 47 den v květu, před týdnem jsem se vrátil po deseti dnech a tak se mi mezitím trochu vymkla vlhkost, při návratu tam bylo 86% čímž jedna palice chytla plíseň (naštěstí jsem ji včas eliminoval) a na většině kytek se usídlily svilunšky, takže i trochu prostříháno.

teď už jen tak asi dvakrát pohnojím a zbytek už jen flush, co myslíte? na jak dlouho to ještě vidíte?
Šťovík
a teď detaily, teda to je dílo chtít pod tím sodíkem zaostřit, strašně to bliká, ale jak jinak to nasvítit?


čekal jsem je naducanější, radši k tomu ani ten zapalovač jako měřítko nepřikládám :D


takže:
shark



ak47



black domina




hawaiia
hary
čus štovajs:) chtělo by to lepší foto třeba když to nebude svítit jinak velmi dobrá práce a jak dlouho 10 dní určitě a u BD a GWS klído ještě 20
Šťovík
tak už je dávno sklizeno a usušeno, omluvte tedy moji dočasnou indispozici, ale nějak se nemohu odtrhnout od testovani :D
Bylo toho jistě přes 100g ale přesně nevím, neměl jsem po ruce váhu a tahat to k váze do práce mi za ten risk nestojí a navíc jsem se neubránil před občasným uštipováním.

Tak jen pár foto na závěr. Skříň je teď OFF, snad zase někdy na podzim.
Šťovík
Trochu opožděně jsem vyhrabal fotky z posledka. Teďkonc to ve skříni vypadá obdobně, ale to zase příště.
Šťovík
Jéje dík za karmu, už jsem nevěřil, že to tu někdo sleduje.
Tak bych ještě mohl doplnit, že toho bylo něco přes 150g. Ty vrchni modely uz s jistotou neurcim, byly to nejake prebytky od kamaradu a k tomu jsem měl ještě několik vlastních Sharků, ten nejvetsi kus je na posledni fotce :)
A už je to všechno fuč :)

Jediné, co zůstalo, jsou původní kytky, zase jsem je po ošmikání vrátil pod lampu a přepnul na 24/0, veget se protáhl na dva měsíce, určitě bych tomu pomohl kdybych je všechny přesadil, ale na polovinu ještě nemám pořešený větší květináče a to asi chvilku zabere.
A ne všechny holky se mi takhle podařilo převést, tuším asi tři jsem při sklizni obral natolik, že nebylo z čeho začít růst, ale abych pravdu řekl, ani nevím kam bych je tam nacpal, skříň je úplně plná :)
Valda
K+ Jednoduchý ale pěkný taky se do toho pustim
PORSCHAK
No fakt seš dobrej oživovák:-)
Máš to fajnový, komora akurát, odtah vypadá prímově a ten kšuntovej větrák vychytáš.
I like it !!!
Šťovík
Tak jsem po posledním hnojení a zbytek už se bude jen promejvat vodickou, at to pekne chutna. Nekdy bych zkusil nafotit i detaily, hlavne u jedne si brousim zuby na pristi Cannabis Cup :D
Šťovík
Tak a je před sklizní těch několika lahůdek. První série GWS.

mlask!
Šťovík
tyhle neznám, každopádně jsou to zase kytky který jsem už jednou sklízel a to v prosinci, pak jsem udelal reveging a az na dve to vsechny zvladly do takovyhle formy :)
Šťovík
Tak jsem je konečně ostříhal a pahejlky zkusil napotreti vratit pod lampu, tentokrat uz je ale jen ozivim a zasadim nekam ven :)
Až to nasuším, tak dám vědět výnos, ale tenrokrát jsou paličky menší zato v mnohem hojnějším počtu. Však se taky mnohem víc větvily a ten reveg jim asi taky ubral trochu dech.
Jinak to zhuluje parádně, já už po několika dnech trochu uvykl, kamarádi co ke mě zajdou jsou na tom občas hůř :D
weider
super vecicka ten reveging. Kolko krat sa da takto pestovat za sebou?a kvalita a kvantita sa ti bracho neznizila? a este jedna dotaz,ako dlho si to mal na 24/0? inak k+ samozrejmost
Šťovík
24/0 jsem mel tak tyden dva, ale davam tam na to slabsi 100W vybojku co tu mamm v zaloze. Zalezi hodne na tom jestli mas stejne nebo ruzne modely, kazda reaguje jinak rychle. Vynos je asi nizsi, ale predpokladam, ze presazeni tomuhle moc moc pomuze. Kazdpoadne to trva tak dva mesice do dalsiho kveteni, coz je asi dvakrat dyl nez kdyz si poridis slusny klony.
Tekonc mam jeste tri dvakrat sklizene potvurky pri zivote, treti kolo jsem jim dal moznost uzit si skutecnyho slunicka a tak jsou ted outdoor. Poridim nejaky fotky, jak si vedou. Uz maji kminek jako regulerni stromy a kamarad me ted premlouva at je zkusime nechat nejak prezimovat. Tak uvidime, ale moc tomu neverim.

Vynos byl pres 150g suchyho.
Šťovík
...a od tý doby je skříň vypnutá a uklizená :)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma