Pupiset |
4papaja:sem si vzpomnel na svy mlady leta moc peknej hoffmanek:D |
|
|
executor |
Tak zde jsou nový fotky ze skleníku. Na některých větvích se začínají objevovat malý paličky takže mám ohromnou radost, že už se něco děje. Jinak tenhle týden mě čeká další generálka zastříhávání a uvazování-je to potřeba-roste to rychle strašným způsobem...... |
|
|
executor |
Takže všechny tři nonamy co jsou ve skleníku jsou ve fázi květu a už jim rostou nádherný paličky........Na květ JH si budu muset nějakou dobu počkat-byli sázeny o měsíc později a navíc kvetou sto let..........Dneska udělám mega generálku.......předposlední zřejmě......... |
|
|
Pupiset |
Tak 14 dní před sklizní sundej veskery vetší listí |
|
|
executor |
to Pupiset: Dělám to průběžně..........Dneska zase 2 kyble listí......... |
|
|
zasa |
2:executor
moc pekne!chcem sa ta spytat.zastrihovat budes este alebo nie?ja mam podobnu dzuglu a neviem sa v tom vyznat(ak chces pozri si slovakia outdoor 05) tie najvacsie listy som ostihal a je to stale hustejsie a hustejsie ....:) uz to myslim zacina kvytnut tak som velmi rad...za odpoved vopred dakujem..:) k+ |
|
|
executor |
Samozrejme ze zastrihavat budu. Nedovedu si predstavit jak by to vypadalo ve skleníku, kdybych to nezastřihoval a nezohýbal......fakt si to nedovedu predstavit. Klidně se neboj ostříhat aji ty další listy.....Já ty největší nepotřebné listy stříhám totálně i se stonkem, ale ty listy menší, nebo listy, které jsou nahoře u paliček tak je pouze zastříhávám tak ve 2/5 a to z jednoho důvodu a to ze světla. Protože dolů na spodní větve by dopadalo žalostně málo světla tak je potřeba to zasříhávat. I když každý týden nastříhám dva kýble listů tak to stejně pořád vypadá jako by se nic nestalo.............je to normální......... |
|
|
wad |
no já jen tak.. když ustřihneš ten mega list co je hned na začátku nějaké haluze tak se ta haluz "sekne". Páč zrovna ten list je vlastně zásobarna a živitel té halouzky a pokud ho dáš do kopru tak se ta haluz opravdu viditelně sekne..jde toho využít ale můžete to tím i docela posrat tak opatrně :D peace |
|
|
executor |
to wad: Velikost skleníku je omezena, o kytí jsou optimálně velký.......Skleník praská ve švech takže jsem spokojenej.........Za týden hodím fotky..... |
|
|
executor |
Tak zase zdravím po nějaké době..........Všechny 3 nonamy co jsou ve skleníku jsou už v těžké fázi květu. A potřeboval bych poradit. Kde, jak moc, a kolik mám stříhat listů teď když kytí kvetou. Foto hodím v průběhu týdne............. |
|
|
Millanm |
Nemas nakou fotku na celej sklenik z venku ??? jinak nice kytky |
|
|
executor |
Millanm: mam, ale z bezpečnostních důvodů ji sem dávat nebudu |
|
|
executor |
Tak jsem vcera konecne navstivil growshop :D Koupil jsem si ohýbací kolínka-nicméně jsem zjistil, že ohýbání pomocí provázku je více efektivní, ale kolínka zase zabírají méně místa ovšem zohýbací efekt minimální. Dále jsem si koupil rockwool a zasadil řízečky...3x libovej noname, 2x JH a 1x AK47 a už se ve skleníčku hezky potí, ale nakonec je hodím po přesazení pod lampu. Ty řízky nonamu jsou už v rané fázi květu tak to snad nebude vadit. Na zakořenění jsem použil osvědčenej STIMULAX 3. |
|
|
executor |
Zdravím lidičky takže dnes po 21. dnech sem hodím fotky z toho jak se kytičkám ve skleníku daří....Skleník zarůstá čím dal více a více. Všechny nonamy jsou ve květu + AK47 začíná pomalu ale jistě kvíst taky. Však si počkejte nějakou tu hodinku a budete je mít zde.......... |
|
|
executor |
Tak zde jsou již dlouho slibované fotečky. Těším se na vaše komentáře. |
|
|
executor |
Dneska jsem si přivoněl ke kytičkám a mají takovou zajímavou vůni. Takovou jemnou a nasládlou......uvidíme co z toho bude..... |
|
|
executor |
Tak ovšem ta vůně.....Skleník začíná kolem sebe mít voňavou clonu. Už pět metrů před skleníkem je to cítit. Paličky velice rychle rostou a rostou a rostou. |
|
|
bBoOrReE |
..tesis sa na komentar.
Ja neviem ako by som to skomentoval. hi hi
// DOBRU CHUT PRAJEM // |
|
|
Jay-jay |
executor:
máš tam zajištěný průchod vzduchu?prostě...luftuje ti to tam? |
|
|
executor |
průchod vzduchu je zajištěn fest............................ Bez toho by to asi nešlo.
to amalka: co znamená šplíhnout. Navíc si myslím, že 30 září by měla být tak zhruba konečná nonamů, ale na JH ve skleníku jsem zvědavej.......nevím jak dlouho JH poroste.......uvidíme-snad to dopadne dobře. |
|
|
Obel |
Šplíchnout = preventivní postřik proti plísni :D |
|
|
executor |
:D aha - šplíchnout......... |
|
|
Ahmad (CZ) |
Pěstuju ve skleníku a fóliáku už asi 6 let (super skunk, silver pearl, california indica atd. vše od sensi seeds a doba sklizně někdy ke konci října) a myslim, že stačí zajistit v pozdější fázi květu dostatečné proudění vzduchu (stačí 2 okýnka na koncích) a dá se pak plíseň udržet v rozumné míře. S postřikem zkušenost nemám, ale bál bych se, že to ještě naopak zvýší vlhkost, nehledě na to, že na plíseň, která se vytváří ve vlhkém prostředí pravděpodobně není nechemický postřik (o padlí bych řek, že se nejedná). Jestli se mýlím, tak mě opravte. Zdar. |
|
|
executor |
Tak sem dávám další fotečky.................. |
|
|
executor |
Je pravda, že čím déle nechám kytí zráti, tím více lidí zklátí? |
|
|
Obel |
Tak úplně přesně to není, záleží na jednotlivých modelech.
Tak třeba taková přezrálá indica sice zkátí víc lidí ale takovým způsobem že nebude žádné veselo, ale spíš horší chuť, a hlavně vykydávací nálada, žádnej pořádnej smích a legrace budete hodinu čumět a usnete :D zkrátka na prd.
nejlepší je sklízet tak akorát, např. pod lampou se sklízí když se zakalý krystalky účinných látek na poslední paličce :) ale na to potřebuješ třeba už nějakej dětskej mikroskop co zvětšuje min. 30x
pak je ten model přesně takovej jako si přečtěš v popisu na stránkách seedbanky :D
Je to na tobě ;)
PEACE
Obel |
|
|
executor |
Za týden jedu pryč na týden tak až se vrátím tak by kytky mohly jít na jatka(to je za 15 dní). Ale nevím nevím. Bojím se, že bych to mohl předčasně pokosit. Je to můj první skleník takže fakt nevím kdy sklidit........Prosím poraďte. Mikroskop nemám:( |
|
|
papaja |
úvahy o sklizni odlož, podle fotek to vidím na týdny a ne dva nebo 3...je-li to možné, sežeň si dva větráky a nonstop foukej tam a ven
opatrně prostříhávej |
|
|
executor |
ok papaja: na kazde strane skleniku jsou velky dvere, ktery jsou otevreny do koran takze vzduch tam proudi jak dobytek........Navíc větráky do skleníku by byl problém dostat. |
|
|
executor |
Do skleníku jsem dnes přidal 10l květináč se třemi řízky JH, AK47,noname ten co je ve skleníku.....vypadá že se to chytlo. Stejne to nakonec pujde pod lampu. Jinak z 6 řízků mi zakořenily jen 3. Pravda - jsem sice trochu zklamanej, ale stejne jsem chtel jen 3 - tak to vyšlo. |
|
|
executor |
Tak jsem opet zde po delsi dobe. Tri nonamy uz evidentne chcou pryc ze skleniku, JHs se dostali do faze kvetu. Palice nonamu jsou co se tyce rozmeru velice brutalni, zhuluji tak na jednicku, ale jsou pomerne hodne ridky. Fotky jsou zde. Sklizen se kazdopadne blizi............Vidim to na tuto nedeli-pokud to vidite jinak tak dejte kazdopadne vedet. Mne osobne se zda ze jsou zraly, ale letos se bude sklizet poprve tak to nechci uspechat. (Sazeno to bylo zacatkem dubna) |
|
|
executor |
papaja: tak jak to vypadá?Jedna kytka uz 10 dní je stále stejná...... |
|
|
executor |
PESTIKY JSOU HNEDY FEST!!!!! |
|
|
Apofiss |
Hmm, já bych to ještě dva tejdny nechal... |
|
|
executor |
Takže dneska jsem sklidil jednu kytku a dal sušit. Ty další dva nonamy tam ještě nechám ty dva týdny. TIME: tak jsem se té plísni přeci jen neubránil a na nejkrásnějším JH se na spodních listech objevila. Dneska jsem si toho všiml akorát nevím jak se tomu mám ubránit. Jakej postřik a tak. JE TREBA JEDNAT. Vetrany je to opravdu hodne. V noci bývá hodně zima, ale to by na to nemělo mít vliv...fakt nevím :-/ |
|
|
executor |
tady je pokus makro paliček... |
|
|
smooth |
no urcite bych to nicim nestrikal a snazil se vetrat vetrat...
pokud presto chces skusit nakej postrik,poznas to na chuti... |
|
|
papaja |
klid exekutore nic nesklízej a čekej v klidu s jointem ze spodečků, uvař si smetánku a pozoruj tiše tím se nejvíc dozvíš...vyser se na chloupky-dokud se kytka vyvíjí aťr má možnost-nehledě na výborné spektrum slunce na podzim-ve skleníku protrhávej za slunečna položluté listy, větrej ale hlavně nebuď vrah-počkej až kytka sama skončí...je to jen můj názor-nic proti jistotě mít cosi zavěšeného doma ale pravé ořechové je na konci.....čekej škoda, že jsi už 1 sklidil ...tu vysuš velmi pomalu-dej ji aspon 3 týdny v suchu, temnu a chladu
s plísní-co naděláš to je běžná věc, že ve skleníku o spousta paliček přijdeš-i největší machr to nemusí uhlídat, -zvlášť při tvém způsobu hurá pěstrování co nejvíce hmoty-nevím jel bych spíš kytičky dobře živený v malých květináčích [ je to napatrovaný a dělá to nohavičky, lépe prosvětleno, nepřeroste to atd..]a v červenci bych je teprve šoupal do volné země ve skleníku
nic zase učím:girl: tak to ber s rezervou, já to myslím vždycky upřímně [Stanislav Gross ve dne kdy končí ve vedení čssd] :bravo:
PLÍSEŇ NEJVÍCE NAPADÁ ROSTLINY PŘENESENÉ DO SKLENÍKU ZVENKU |
|
|
rociik |
mno hezke hezke:) nestacim se divit |
|
|
executor |
Takže jsem už přišel na původ plísně....ve skleníku jsou též rajčata, který byly plesnivý takže dneska ruším zeleninu. to papaja: vsak ridim se radami zkusenejsich a tudiz necham me milacky co nejdele zrati. Ovsem mam strach o tech 5 JH ze nestihnout dokvést (už kvetou). Doufám že vyjde počasí a JACKOVE ve skleniku budou. Ty paličky JH jsou opravdu kvalitka. Doufám že se nadobro zbavím té plísně....... |
|
|
smooth |
Na jacka neni moc dobre pocasi taky mi zacal kvist az teprve nedavno... ja to vidim ze minimalne 4 tejdny venku bude jeste muset bejt... ale ty to mash v poho dyt to mash ve skleniku ne ? |
|
|
executor |
jo jo, je to ve skleníku, ale aby to mělo efekt tak musí svítit slunko!!! A ti jackove budou chtít alespon 50 dní...vzdyt teprve zacali kvíst....MUSI PREZIT |
|
|
wad |
No já bych výhodu sleníku viděl spíš v tom že je v něm "teplejš", takže v době kdy nám už budou venky pěkně mrznout, plesnivět a podobně tak ty tvoje si budou chrochtat z posledních slunečních paprsků :D |
|
|
rociik |
muj venek pude z balkoonu nejspis pod lampushi.)) takze snad taky me taky plisen mine |
|
|
executor |
TAAAK a moje první makro z poradnyho fotaku. Je to palicka z toho nonamu setnutyho v nedeli. Nádhera........ |
|
|
executor |
Zde je více fotek z toho nooobl foťáku......no není to krása? |
|
|
executor |
A jeste jedna fotka 1 ze ctyr JH - nádherně rozvětvená kytička....dělá mi radost..... |
|
|
rociik |
:punk: :jumper: :punk: |
|
|
executor |
Tak zde je mísa malých paliček.........vážit budu příští týden.... |
|
|
rociik |
hm krasna misa krasna...to je neco jako ta "jitrnice co svet nevidel" ze jo?:))) |
|
|
executor |
vcera sem nesli nahrat fotky....... |
|
|
husajn |
velmi pěkná práce executore.Sleduju tvuj tread od začátku a musim se přiznat,že bych neřekl,že z tý džungle,cos tam kdysi měl,vyrostou takový pěkný pálky.Klobouk dolů !!! Jo a mimochodem,já taky bojuju s plísní,teda spíš prohrávám,ale nějak to dopadne,tak se drž !!!Cau |
|
|
executor |
pomozte lidi, toto jsem objevil na dvou paličkách.................... |
|
|
Dudušek |
to executor - to je plíseň, takže teďka ti nezbývá nic jiného, než otrhávat ty plesnivé paličky, aby se to nerozšířilo dále, třeba ke stonku atd. Tohle ti nezávidím, vím o čem mluvím, já to dělám na mých 20kytkách tak hodinu denně:( protože než to člověk celé prohlédne.... |
|
|
Obel |
Souhlas s Duduškem, rozhodně vytrhávat a vytrhávat, jinak bude průser!! |
|
|
|
Už jsem to tady psal, na podzim je už velmi vlhko a se skleníkovým klima to dělá věci, plíseň je tu velmi zrádná. Proto bych to řešil stojanovým větrákem, jak mají v kancelářích, za 3 kila máš klid :) K+ |
|
|
executor |
Tak a je to tady - i na vsechny nastrahy jsem vzdal boj s plisni a vsechno jsem to posekal. Palicky totiz nebyli dve, ale bylo jich vic po dukladnem prohlizeni. Nastesti jsem to vcas odhalil. Ve skleniku jsem nechal jeste 4 kytky (ty co jsou v rane fazi kvetu).Jsem strasne smutnej a dneska se mnou fakt nebylo vubec do reci. Takhle NAS*ANEJ jsem uz dlouho nebyl. Celou tu dobu se o to starat a necelych 14 dní před kosou TOTO!!! Vyplynulo z toho moře ponaučení. Nějak uštipovat pomalu plesnivý paličky, vyřezávat to opravdu nemělo cenu. Bylo by to všude. Původem bakterie byli samozřejmě rajčata. Už nikdy!!!! Ale i bez úplného dozrání palic toho bude opravdu hodně. Však nechám se překvapit.........konec konců vždyť to byli jen 2 kytky........Ovšem to byli PANÍ KYTKY. Zde jsou fotky z mé první neŠŤASTNÉ sklizně.......:( Sušárnu vyfotím v průběhu týdne....Přijde mi toho hodně na dvě kytky. Nemám vůbec odhad kolik toho může být suchýho...... |
|
|
executor |
mňam....tohle jsou tak 2/3 z tech dvou kyticek......krása.... |
|
|
executor |
Takze ve skleníku zbyl 3x JH a 1x dost zdevstovaný AK47. Sklenik byl totalne zbaven plevelu a 80% rajcat. Postrikano proti plisni. Snad to Jackove zvladnou, protoze ty paličky jsou fakt nádherný....MŇAM. |
|
|
Pupiset |
Jo pestovat zeleninu a ganju pod jedno strechou se nevyplací,ale mas to pekny dobrej pokuř;) |
|
|
executor |
Takže celkem 187 G suchýho těžce zhulujícího matroše. |
|
|
executor |
Jinak JH co byl ve skleníku nedokvetl a pekne me to nas*alo. Nádherněji rozvětvený kytky jsem v životě neviděl!!!!!!!!!!!! Jsem to pokosil i s minipaličkama a něco lahodného si uvařím...... |
|
|
peta525 |
Fakt pekny kyticky |
|
|
husajn |
cau.jo mas to celkem pekny.Plisen je holt svine.Mam s ni letos taky dost hnusnou zkusenost:( |
|
|
|
executor >
urcite to zhuluje hodne energicky ze? Kdyz je to tak brzy sklizene |
|
|
executor |
Nevim co znamena zhulit energicky......kazdopadne to zhuluje velice kvalitne..... |
|
|
|
executor >
myslim to tak, ze tee to neuspava |
|
|
executor |
nene, prave ze naprosto v klídečku hulení.....to uspávací uplne ze vseho nejvic nesnáším..... |
|
|
|