Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Základní Pěstitelské Informace

 
Bez chemie - Klikni zde pro originální téma
tukan
Zajímalo by mně, jak obohatit substrát o železo, zinek, hořčík a o tydle věci nějakou přírodní cestou- bez chemickejch hnojiv a různejch těhlech sraček
cyklotron
No čéče, bez chemie??Docela problém.

Hořčík Mg - tak třeba dolomitickým vápencem.Je to směs uhličitanu vápenatého a hořečnatého.

Železo Fe - v přírodě jako směs oxidů, uhličitan, sulfid atd.Nejdostupnější asi směs oxidů ve formě "rzi".

Zinek Zn - ve stopách je skoro všude a v hlíně je ho dost.Pokud chybí, stačilo by vodu na zálivku nechat odstát v zinkové nádobě.Pokud to neuvažuješ jako chemickou cestu :-)

Které další prvky??

Kdysi sem tu četl, že je dobrý vzít kvalitní hlínu, smíchat s dostatkem vody, pořádně zamíchat, nechat den stát a vodou nad sedlinou zalívat.Musím říct, že to má něco do sebe.Kytka má pořád dost přirozených živin.Dokonce tím postřikuji a osvěčilo se.
Kapka1
Můžeš zkusit nějaká biologická hnojiva. Třeba Hesi TNT. Je to přírodní hnojivo, které obsahuje stopové prvky, jako železo, mangan a spoustu dalších. Nebo můžes skusit Alga Blute od Plagronu, nebo Phytamin - taky od plagronu. Jsou to 100 % přírodní hnojiva s výtažkama z mořských řas. CUs
tukan
Tak díky ,snad se mi něco vosvědčí čau
Sinuhet
Je docela problem rozhodnout co je prirodni a co chemie.
cyklotron
To je fakt.I ta nejtvrčí chemie je z přírodních zdrojů.Benzín, kyseliny, PCB, herbicidy...........
tukan
Já myslim chemií takovej ten prášek neurčitý barvy-modrá, červená, žlutá,..., kterej v sobě má věci, který vyráběj ve fabrice a maj pomáhat lidem k větším, nepřirozenějším a prostě umělejm věcem (né rostlinám a plodům)
Kapka1
No tak třeba přírodní jsou věco od Plagronu. Teda aspoň doufám, nemůžu vědět, co tam přidávají.....
arbi
nachčijte do lahve, zřeďte to 1:7 a máte zálivku bohatou na dusík jak sviňa... čistě přírodní... a zadarmo :-D
aplikovat max 1x týdně na kytky va fázy růstu
arbi
Napad mě nápad... Když zaleju kopřivy (ale i trávu nebo prostě nějaký rostliny) vodou ve sklenici, nechám to dva týdny odstát, dostanu jíchu neboli přírodní hnojivo, hodně bohatý na dusík... A teď sledujte mou teorii :-))

vycházim z toho, že každá kytka potřebuje k dobrýmu květu zvýšenej přísun fosforu. Předpokládám (ale právě to nevim), že ten fosfor kytky ukládaj právě do těch květů... jestliže tedy udělám takovou jíchu, výluh čistě z květů nějakejch rostlin, myslim že by to mohlo bejt hnojivo bohatý na fosfor... ale je to jen domněnka... co myslíte?
Benet
železo je třeba v krvi... holt musis zacit chodit na zabíjačky :)
tukan
Asi bych se tam z toho poblil, nejim maso a zabíjení se mi hnusí, ale nápad je to dobrej
malyDebil
skus to hnojit kuřincama
Jasný. jedině slepičince nebo kopřivama a pod. Když píšeš, že bez chemie, tak fakt BEZ chemie. Pochybuju, že ty hnojiva z obchodu sou 100% přírodní...
2 arbi:
zkusit by se to mohlo. máš dobrý myšlení, čoveče. Určitě to zkus a poreferuj nás o tom, jaks dopadl...:)
triper
moje metoda 100%přírodní jsou vykvašený slepičince, dále můžeš zkusit věci od plagron algo grow, start-up, bloom a hlavně phytamin!!
A substrátů je hrozná spousta, ale já míchám: +- 40% substrát floria pro palmy a zelené rostliny(obsahije to guano a hydrocell) 25% bio humus(hovna californských žížal) 20% kompost nebo vermikompost, 10%perlit(na provzdušnění) a 5% dolomitický vápenec(na zvýšení pH) to bude mít živin až až!
Můžeš tam dát taky lisovanej kokos-je dost dobrej, nebo netopíří guano! snad jsem trochu pomoh, zatim čus a hodně zdarů
papaja
zajímavé je použití kompostu z listů trávy...
slepičince, konský odleželý hnůj atd
používám i přípravky od Plagronu a KYTIČKÁM CHUTNÁ..
POŽÍVÁM FLORIA PĚSTEBNÍ SUBSTRÁT OK
AGRO KOMPOST PERLIT PÍSEK
Era
Člověk by myslel, že jsou tady samí inteligentní lidi, ale těm by bylo jasné, že i vrabec na střeše je jen chemie a celá příroda je chemie a nemohli by nikdy mezi přírodním a chemickým rozlišovat.
Tovární produkty mohou být sice kontaminovány nežádoucími prvky či sloučennami, ale toto je na nich uvedeno, a lze vybrat takový produkt, který jich má zanedbatelně.
Nic proti "přírodním produktům" a domácí výrobě hnojiv, ale průmyslově připravená "sračka" s jasně definovaným obsahem látek je pro každého, kdo myslí pěstování zodpovědně, jasnou volbou.

Čekám K- od "ekologů" :)
inf3cti
Era - konecne rozumny nazor! Rozlisovanie medzi "chemickymi" a "prirodnymi" je IMHO pekne subjektivne. Cela priroda je chemia. Aj biohnojiva sa spracuvaju v tovarnach. Je naivne si mysliet, ze BioAlgen (ci co to je) tazi niekde parta ekologov, a ze ho v tovarnach niecim "neprichutia". Aj "chemicke" hnojiva sa vyrabaju zo surovin, ktore sa tazia v prirode! Keby v nich bolo zvysene mnozstvo nejakych zavadnych latok, tak by to nedali do produkcie - ziadna spolocnost, ktora to s podnikanim mysli vazne, predsa nebude riskovat obvinenie zo zdravotnej zavadnosti ich hnojiv, to by to mohli zabalit rovno.
Pravdu povediac, nevidim dovod k nejakej nevrazivosti voci syntetickym hnojivam, hlavne vyroky typu - tie chemicke sracky by som nikdy rastlinam nedal. NH4NO3 je ta ista latka (amonny liadok), ci ju date vo forme hnoja, alebo cisteho roztoku. Ako spravne podotkol Era - rozdiel je v stupni cistoty danej substancie. Napriklad: voda je vzdy H2O, ale pili by ste uzitkovu vodu? Dali by ste si na ranu technicky H202? Ja teda nie! Ale nie kvoli tej substancii samotnej, ale kvoli srackam, ktore v nej mozu byt, lebo nie je cista.
Vyznamny rozdiel medzi hnojom a "tovarenskym" hnojivom vidim hlavne v tom, ze u hnoja tazko stanovit presnu koncentraciu cohokolvek a nasledne davkovanie. Niekto tu pisal o riedeni mocu v pomere 1:7. Ved tu nemoze byt ani reci o nejakom davkovani - rano je predsa moc ovela hustejsi, nez v priebehu dna (pri dobrom pitnom rezime). Na druhej strane, hnoj moze obsahovat plno inych veci, ktore v "tovarenskych" hnojivach nie su, cize tieto hnojiva su o ne ochudobnene. Hydroponicka prax ukazuje, ze tieto stopove vecicky asi nie su take dolezite. Co sa mi zda ako vacsia hnusarna je prehnojovanie.
Nech sa vam to zelena!
Engaren
Taky souhlasím se erou. Ještě malý dodatek: Takový trus je v podstatě snůžka toxických látek který zvířata ze sebe vyplavi. To znamená, že když se do potravního řetězce dostane nějaá toxická látka, pak se musí zákonitě dostat i do trusu a tím do naší kytky. Takže u chemky aspoň víme, co do tý kytky vlastně pumpujem.
Sinuhet
citace:
Původní příspěvek od Mr.Palice
Ja teda mezi chemickym a prirodnim rozhodne rozlisuju.
Jak jiz bylo uvedeno, chemicky obsahujou nezadouci prvky a to nejcasteji tezke kovy jako Kadmium a Rtut. Je pravda ze tyhle sajrajty sou uz vsude v prirode ale proc bych si teda este dalsi pridaval ke kytce.Tezke kovy sou kumulativni takze se hromadi v organismu a ze muzou spusobit rakovinu, to vi snad kazdej.
Chtel bych videt chem. hnojivo, ktery jich ma zanedbatelne a jestli tykovy existuje tak bude o dost drazsi.
Ja kdyz si pudu na podzim pekne prohnojim hnojem tak mam pak po cely rok se hnojenim pokoj, kdezto kdo pouziva chemii musi hnojit pravidelne a kdyz to nekdo prezene tak si tim znici prospesne mikroorganismy v pude a mozna i kytku, to me nehrozi!


Tys jeste nedrzel zadne hnojivo v ruce? Precti si co pisou na obale. Je tam prave uvedeno ze tezke kovy to neobsahuje. Jsou tami minimalni procenta a pod.

Naopak u kravskeho lejna nevis jestli ty kravy nezraly nejakou rostlinu, ktera do sebe tezke kovy uklada, apod.
Sinuhet
Kdo tu ma krystalon, hodte sem teda ty hodnoty.
Dan.Bass
Krystalon start (opsáno z krabičky) : cadmium (Cd) : 50 mg v 1 kg P2O5 (a pokud je toho oxidu v tomto hnojivu 6 procent, tak cadmia je zcela zanedbatelně), olova (Pb) tu je 15 mg/kg hnojiva, rtuť pouze 1 mg/kg hnojiva, arsenu 10mg a chromu naopak už poměrně varovných 150mg/kg hnojiva. Ale i tak je to myslím zcela zanebdatelné.
inf3cti
kolik je kadmia a rtuti v hnoji?
Dan.Bass
Nevim, nepíšou to na něm
Era
Cituji ze zdroje:
http://vyziva.danjutsu.com/view.php...anku=2004030701
:
"...Vysoký obsah kadmia mají například houby pěstované ve velkém na hnoji, ledviny dospělých zvířat a mořští živočichové..."
Sinuhet
Hollister: Jo v prirode se tvori i sam od sebe zapal plic, ebola, mor, cholera, muchomurka zelena, botulotoxin... Das si?
inf3cti
2 Holllister: Zeriem ta . Teraz. .. aa, ham! :D
V pohode chlape, kazdy si moze hnojit cim chce, trebars aj mletym makom, starymi ponozkami, alebo odrezkami z PET flasky trikrat ochcanymi za mesacneho svitu. Dolezite je, aby to rastlo! :)

2 Zarx: Vole, ved o tom sa tu cely cas bavime - konsky hnuj je tiez chemie. Ale narozdiel od vacsiny syntetickych hnojiv, obsahuje hnoj navyse aj organicke primesi a zive bakterie. Tych stop tazkych kovov by som sa nebal - na hnoji akurat nemas etiketu, kde by bolo napisane zlozenie a mnozstva tazkych kovov.

Ze chemie je fuj - predstav si, ze zijes v jednej miestnosti s indoorom, v ktorom mas kydnutych par kil hnoja, alebo slepacincov. Poviem ti, nepripada mi to ako zrovna lakava predstava.
Sinuhet
Dejte pak bacha na suseni, to je chemicky proces.
BRAINDEAD
Zajimalo by me jestli striktni obhajci "bez chemie" jsou takhle striktni
i treba ohledne jidla a piti-samí ecka,kyseliny atd.
Sinuhet
citace:
Původní příspěvek od Tetrin
Já bych si dovolil vznést námitku.Sušení není chemický proces ale proces fyzikální.


Dochazi pri nem k premene latek. Tedy k chemickym reakcim.
Sinuhet: jenže při sušení jde hlavně o zbavení se vlhkosti, takže o vypaření vody, respektive o změnu skupenství vody z kapalnýho na plynný.
Sinuhet
Pri suseni tam oxiduje THC na CBD, nebo jak to tam probiha. Zhnednuti je zpusobeno zase nejakou premenou chlorofylu, atd. Proto chutna jinak huleni susene v troube a huleni susene pomalu za nizsich teplot.
papaja
jde snad oddělit jediný fyzikální jev aniž by zároveň nebyl doprovázen chemickými změnami a naopak....nejde
takže se nemusíte hádat pravda je u vás všech tak trochu rozlomená na střípky poznání každého z vás..
opravdu se vše mění a proměňuje přijímá na spoustě úrovní nové a nové informace ano tento systém věcí jest otevřen směrem dovnitř
při vysoušení dochází k vypařování nejen H2o ale také k vnitřní reinformaci mnoho sloučenin se mění a některé se aktivují jakoby princ políbil popelku.. fyzikální i chemické procesy a zkuste ¨při vysoušení dát pod polarizované světlo a púod pyramidu se sklonem 65 stupnu atd zacnou se dit veci o kterych tradicní věda taktne mlcí...
jinak jestě k tématu "
každý si lehne jak si ustele jen někteří si platí komorníky..
preferuji biohnojiva mrtvé rybičky kompost z listů ganji netopýří guano žížalí lejno slepičinec kopřivy rozdrcenny seminka do kvetinacků ale jedu i root od Bcuzz, ruský přírodní elixír Darina 4, Plagron od toho je vše super...
kdo chce aby mu prskalo od huby při hoření, mělo to kyselou prdel po polovině jointu at se kocha krasou svych palic po kristalonu atakdal ale peace jsem rad za kazdyho s podobným koníčkem ...
Sinuhet
Chtelo by to dvojity slepy pokus. Dodat ti stejne huleni pestovane v hline i hydru, hnojene bio i chemicky. Susene v pyramide i pod polarizovanym svetlem. A chtel bych videt, jestli poznas rozdily.
papaja
zvlast jestli to vypalim za sebou ...
Dežo
2 tukan:

tak nakup nejaky granulovany guana.....


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma