Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Kuřárna

 
NOVA zasahuje... - Klikni zde pro originální téma
Dude
Teď právě dávali na Nově zase jednu výbornou objektivní reportáž o tom jak odborníci varují, že ti mladí narkomani se v těchto dnech vydávají do lesů na ty nebezpečné lysohlávky. Tak jsem se dozvěděl, že pokud je ochutnám je velmi pravděpodobné, že do několika dnů zemřu a pokud ne, tak mi alespoň ten jed psilocybin rozežere mozek a já zmagořim a zbytek života strávim v Bohnicích. Na ávěr ukázali nějakou smažku, která vypadala jak na heru a tu nechali zasvěceně mluvit o tom, co ty houby sou.Chlap byl samozřejmě sjetej ňákym svinstvem, ale efektu bylo docíleno - široká veřejnost si bude myslet, že takhle vypadá člověk, kterej si dá na podzim houbičky...
Tak jsem si myslel, že už zavládla trochu jiná atmosféra (přece jenom jsem se asi namlsal seriozních reportáží na toto téma na ČT, v Reflexu,...) a teď zase takováhle prda.
Neni to třeba žalovatelný? (hm, asi ne, vždyťje to NOVa)
hh-top
Ahoj. Dude. Viděl jsem to taky a zarazilo mě, s jakou ochotou ti šmíráci poskytnou spoustě nedorostů krásnou lekci o tom, jak ty "psychohláfky" vlastně vypadaj. klasická ukázka kontraproduktivní publicistiky.
phmh
to je hrůza -to si takhle chtěj zneužitím zvýšit sledovanost,tohle dělají taky neinformovaní znudění reportéři,co vymýšlí ty tvScénáře ,kteří pak nadšení producenti schvalujou
asi bude lepší zvát ty reportéry k jenom objektivním reportům,který lidi nebudou záměrně mást
ukažme lidem svůj svět,chtělo by to tady u nás konopnou tv,tu tady ještě nemáme ,i když by reportáží myslím bylo hodně a těch různých ůčinků
Dave UBG
Kluci ,já bohužel neviděl obraz,ale nějaký slovo jsem zachytil z koupelny.Je mně ale předem jasný že NOVA nemůže dát ve zprávách o problematice drog nic zdůraznuji NIC dobrého(objektivního,nestraného,....).
Tahle zpráva se objevuje na NOVĚ vždy na začátku sezóny houbiček.A je to takový to BU BU BU na rodiče,kteří serou na svý potomky, pořád koukaj na telku. Tak to je impuls pro ně aby se vrhli do dětského pokoje a rychle prohledali skříně a šuplíky.Vomrkli jestli se tam náhodou nesuší nějaký podezřelý,malinký neidentifikovatelný houby.

Zaslechl jsem slovo schizofrenie a ústav.Tohle ale nejsou zas tak úplný žvásty.Kdo okusil bad trip,tak to asi taky sám uzná.Nedokážu si představit patnáctiletýho kluka,který s partou vzal trochu víc hub a psychycky to nezvládnul.V pohodě si ulítával,najednou se začal zamotávat do rychlého sledu myšlení,objevil se nějaký špatný pocit,který začal růst rychlostí světla do
nekonečných rozměrů.Panika.Nikdo z kamarádů neví co se děje neví co mají dělat.Človíček, který si nastartoval bad trip a vidí nastalou paniku se v tu chvíli naráz zcvokne.Bum, a má se sebou samým co dělat.

No, to jsem záměrně přehnal,ale kdo ví.
sunset
Dave: nejvetsi bad trip mam pokazdy kdyz zahlidnu Nespora;)

Ale vazne - samozrejme, ze ta reportaz jako takova nebyla nepravdiva. Jenze je to typicka ukazka toho, jak se da drzet pravdy, ale pritom rict takrka vsechno nepravdive a pokrivene.

Specialne husty byly zabery na toho vystihovanyho pikare. Ty si meli odpustit, tomu se rika svinarna a ne novinarina. Ale co cekat od nejakyho chudaka s IQ 5, co se konecne po x letech podrztazkovani dostane k jakykoli vlastni praci.

Jojo, nektery novinari jsou fakt hnuj :eek: A to mam pressplacku taky!
Hive
Já si myslím, že je to úplně jedno. Takovéhle nesmysly vykládali vždycky a vykládají je proto, protože ti lidi kteří nevědí o co go, a ani to nechtějí vědět, protože jim nato nevystačuje přirozený intelekt chtějí podobné hrůzy a armagedony vidět. Kam ten svět spěje, to je dneska mládež atd... Vždyď se to táhne už od vzniku masmédií, od šedesátých let a dříve.
Navíc si myslím, že patnáctiletí fracci opravdu nejsou dostatečně vyzrálí na konzumaci halucinogenních drog a jednadvacetiletému člověku maminka do skříní určitě nepoleze.
Takových zpráv uslyšíme ještě spousty.
hh-top
Dal jsem si na to ranní fajfku, aby to ve velíně lépe bzučelo a shrnul bych předchozí asi takto: Od Féničanů je náš svět hlavně o penězích. Nova je úspěšným produktem tohoto světa. Skutečný nigtmare je její sledovanost, která významně vypovídá o povrchnosti životního stylu naší západní společnosti. Té, kterou milujeme i nenávidíme současně. Té, kterou budeme v případě napadení do posledního dechu hájit a zároveň přitom oprávněně říkat: To jsme si zavinili zčásti sami. Nova je piece of shit, ale my to hovno žerem a ještě si při tom libujem. Holt, člověku má jeho bída chutnat!
P.S. I love jú 2, ta tráva byla boží. monty
Dude
Samozřejmě netvrdim,že houbičky jsou uplně bez rizika,ale takhle informovat je stejný jako shrnout celej problem automobilismu do toho,že ukážeš bouračku s deseti mrtvejma apak necháš mluvit opilýho řidiče...Tak o tomto jsou auta...
Zajímalo by mne zda ti reportéři,těm svejm kecům opravdu věří (politiváníhodné) anebo je to vystavěný jenom na efekt, i když ví, že to neni pravda (opovrženíhodný).
Co se zeptat pana ŘEDITELE?Co myslíte?
hh-top
Myslím, Dude, že to je postavený okolo zásady "svět chce být klamán" a když za to ještě někdo platí slušnou měsíční gáži? Poctivej žurnalista to má stejně těžký, jako poctivej policajt. Každej se za jistých okolností "zkurví" a soudců je mnoho. Začíná to s tou poctivostí od vlastního prahu. monty
P.S. Byli jsme právě s rodinou na dvouhodinové procházce ve Stromovce a na třech místech jsme tam lysohlávky našli.

[Edited by hh-top on 28-09-2001 at 03:16 PM]
Lackyfree
Mno já tu reportáž taky viděl a světe div se, zrovna jsem byl vyhoubovanej na houbovým tripu (poprvé v životě). Nutno říct že né vše co ukazovali tak byly lisohlávky - to co tam drželi byly jen nějaký houby do polévky - tead dle slov mého kamaráda -zkušeného houbaře. Takže jsem z toho měl docela prču, protože ten den jsem byl akorát sbírat a tyhle houby tam byly a nikdo je nesbíral.
Připadá mi že lidi některé drogy vůbec nechápou (LSD, THC, MDMA), tyto drogy jsou schopny z nás udělat - za správného užití - lepší lidi než zatim jsme. Aspoň já to tak vidím. Člověk pochopí určité spojitosti v životě které si za normálních podmínek ani nepřipustí. Drogy opravdu mohou za správného užívání naší společnosti prospět........
Před více než rokem kdybych viděl to samé tak bych taky si myslel že lidem jde jen o to jak se vysmažit........
a říkal fuj to jsou ale smažky - asi takový by to mělo na mě vliv a asi takový vliv to má na lidi.
Hive
Možná ano, drogy vždy patřily do lidské společnosti ve všech kulturách, a mají v ní své místo. Lidé odjakživa spojovali halucinogeny s prohlubováním svého duchovna. Také je zajímavé, že v žádné starobylé kultuře drogy nebyly problém, ačkoli byly zcela běžnou součástí každodenního života.
iJoJo
No, dosiel som domov zo skoly (intraku) a foto hned zacal s tymto, ze to videl, ze to bola troska co to hovorila (ten typek, co akoze zle dopadol na lyso).
Krasna ukazka objektivnej publicistiky.
Tot nedavno som sa s kamosom a s jednym typkom (mladsim od nas o 4 rokyN bavili o ganji, ale clovek nic nevysvetlil :-(
Proste pre neho droga ako droga a my sme boli narkomani. To ze vedla neho sedel ozraty, ogrcany alkac mu bolo jedno.
Ani to si nedal vysvetlit, ze keby bola ganja tak hrozna ako hovoria na Nove a Markize a inde, tak by 80 % ludi na nasom intraku boli sami narkomani neschopny ucit sa (ten chlapik ma 18 rokov a ja s kamosom 22).
Takze to patla na mozog aj mladym, nie len starym (ta TV). Preto TV vobec nekukam
---------------------
iJoJo

Smoke to fly
Drunk to die
Maggie
No, Nova vysílala podobnou reportáž i minulý rok, tak čemu se divit, že jo? Já jsem na ní vrcholně načuřená už delší dobu, třeba jejich OBJEKTIVNÍ reportáž z czechteku mě fakt dostala. Nejlepší byla ofšem reportáž z Tima Maase, jak tam ti dýleři prodávají ty drogy - moje matka když to viděla, okamžitě volala bráchovi, ať pro mě jede, jinak skončím v tenatech drog:-))) Prostě je to bulvár jak vyšitej, ale nejhorší je, že to valná většina lidí bohužel dost žere.....
Limba,CsC
Já bych se přikláněl k tomu, že v tomto období (stejně jako loni, předloni a určitě i v letech následujících) taková sračkovitá reportáž na Nově prostě MUSÍ být !!!
Protože (jak výše uvedeno), modla sledovanosti si žádá své.
Stejně jako jsou nevyhnutelnou součástí vysílání zločiny, mrtvoly, dopravní nehody, zvířátka, Novotného scénky, přiblblý soutěže atd.., tak prostě nesmí chybět drogová metla! A to nikoliv v populárně-naučné nebo jinak přijatelné formě (pořad na ČT o krásné holce na héru během pěti let), ale ve formě novácky blbé, jako všechno ostatní.
A tak si myslím, že stejně jako komerční rádia mají svoje seznamy "povolených" písniček, který jsou IN a
současně nikoho neurazí, tak Nova MUSÍ podle "jízdního řádu" čas od času přijít s co nejdramatičtějšíma obrázkama sjetejch školáků, zákeřnejch kytek, nebo něčeho podobnýho, aby Nováci viděli to, co vidět chtěj.
phmh
tak to je a asi i hůř
čtv má taky drsnou cenzůru(zrovna teď banditi( ,je to všechno komedie pro lidi
miki
no na druhou stranu se ale musi rict, ze houbicky a dokonce i trava prece jen drogy jsou, nechci rict ze bysme byli vsichni narkomani a fetaci, ale spousta lidi berouci houby si tohle nedokazou pripustit. nezapominejte ze i houby muzou byt pro urcity typ lidi dost nebezpecny. nechci samo nejak obhajovat ty reportaze, jsou to sracky ktery maj za ukol navodit atmosferu paniky a desu.
Dude
2 Miki: Taky netvrdim, že houby jsou naprosto bez rizika, rizika tam jsou, ale tohle bylo naprosto jednostraně zaměřená reportáž... Co náboženský aspekty, spirituální růst, uvědomnění si světa....
nihilista
nekoukam na novu protoze je to bullshit plny sracek a setrim si tim nervy.
snazi se vymyt mozek tzv. objektivnima zpravama a pritom je to jen posrane medium ktere stoji jen na penezich z reklam ktere stoji za hovno.
kourim a koukam se radeji na komedie.
ovsem ne na nove.
zdar
TSUNAMI
treba jejich zamer je aby jeste nezasveceni to nezkusili[napovidat bachorku a je to],protoze zasveceni uz vedi
!?co a jak?![a mozna ze jsem trochu naivni ja]
Sido
Ja si myslim, ze bavit se o objektivnosti reportazi na TV Nova je skutecne naprosto k nicemu. Nicmene moje pritelkyne tam pracuje a je tam i par lidi kteri huli a papaji houby, ale je fakt ze ve zpravodajstvi nejsou :o)

Sid
Je to fak pred tydnem jsem je zral a je to fak neco noveho na te nove jsem to nevidel a le slisel jsem to ze ten chlap byl tak sfetovanej ze nemohl ani mluvit tetka chodim dolesa stale za ucelem neco najit tak caute
Tomasino
No objektivnost reportáží ve zpravodajské relaci TV NOVA tu opravdu nebudeme řešit .... to jak to je je snad jasný každýmu :) nicméně je to dokonalej bubák na rodiče a funguje ... bohužel :( Ale pro všechny co vědi jak to doopravdy je .... houbičky jsou pohoda, ale jen když je člověk v psychický pohodě a když je na to to správný prostředí a lidi .... jinak se taky může jednat o docela solidní peklo a kdo si neni jistej sám sebou, tak ať na houbičky radši zapomene ... :)
Dude
trošku dosypeme do mlejna kvalitní žurnalistiky :frog:

Mladík pod vlivem lysohlávek rozčtvrtil ženu sekerou

Tak se nám do republiky dostaly přírodní drogy, Honzo

14-letá dívka přežila toxickou psychózu způsobenou lysohlávkami
korkis
Ta nova už neví co by měla dělat pro zvednutí sledovanosti...:flick:
kolumbijec
K vraždě mohly přispět lysohlávky

PRIMÁŘ KAREL NEŠPOR PRÁVU POTVRDIL:

* Kriminalisté se domnívají, že mladík, který se přiznal k vraždě šestnáctileté dívky, užíval lysohlávky. Jak to mohlo ovlivnit jeho chování?

„Lysohlávky obsahují halucinogenní látky. Tyto látky jsou ve svých účincích naprosto nepředvídatelné. Lidé pod jejich vlivem mohou jednat zcela v rozporu se svou původní osobností. Halucinogeny mají ještě jednu ošklivou vlastnost. Stav halucinací, bludného myšlení a podobně může přetrvávat i poté, co odezněla intoxikace touto látkou.
Tito lidé se mohou dlouhou dobu cítit pronásledovaní, vidět v někom druhém úhlavního nepřítele. I řadu dní a týdnů.
Efekt drog je nevypočitatelný. Může mít i velmi dramatické projevy. Také třeba v podobě nesmyslné agrese v rámci paranoidního vnímání.

* Mohl podle vašeho mínění případ z Číčovic souviset právě s touto drogou?

Nevylučuji, že to, co se stalo u Číčovic, mohlo být důsledkem halucinogenů obsažených v lysohlávkách. Jde však z hlediska toho, co se stalo, o výjimečný jev. Nejvíce násilných činů je totiž spácháno pod vlivem alkoholu. To zdůrazňuji.

zdroj: PRAVO
Atominator
Me by zajimalo, kdo jim dava tipy na takove reportaze (myslim tu s temi "modnimi rostlinnymi drogami" :))

Mozna by nebylo od veci udelat zesmesnovaci akci Novy. Muzeme vzit nejakou znamou rostlinu (ci bylinku pro vnejsi pouziti) a predvest v reportazi, ze ma silne omamne ucinky a vytvari se na ni silna psychicka zavislost. A jeste potvrdit, ze je to ted hodne v mode a rozsiruje se to jako mor. Nejlepe nejakou rostlinu, ktera je bezne k dostani v zahradnictvi (ci v lekarne), aby to zpusobilo poprask :)

Timto zpusobem bychom mohli docilit zakaz prodeje vsech rostlin. Pred uzitim zvolene rostliny je ovsem dulezite zjistit si info, zda cloveku jeji koureni nemuze ublizit - pak by takova akce byla kontraproduktivni :D
Atominator
Dodatek: Ne vsech rostlin, ale vyznamneho mnozstvi.
Dude
bych třeb mohl někoho po požití velkého množství šťovíku rozřezat motorovou pilou, abych dodal důvěryhodnosti celé situaci :wink:
Atominator
tak ten šťovík není dobrej nápad

Při konzumaci většího množství může droga působit i toxicky podobně jako šťavel kyselý - ...V listech obsahuje mírně jedovatou kyselinu oxalovou (šťavelovou) a její soli. Kyselina má škodlivé účinky zejména na ledviny. Příznakem otravy bývá nevolnost, zvracení, křeče a depresivní nálada. U otráveného je třeba vyvolat zvracení (není-li spontánní) a podat mu aktivní uhlí, v těžších případech je nutné přivolat lékařskou pomoc.
Atominator
Tak koukam, ze hodne bylinek muze byt ve vetsim mnozstvi nebezpecne. Ale treba takovy jablecnik je vhodnou rostlinou pro tento zamer .)

http://botanika.wendys.cz/kytky/K601.php
Ondřej
Problém je v tom, že Nova je neobjektivní a informuje nás pouze "částečně" - nikdy neřeknou všechno, ale jenom to, co lidi vyděsí. (s tím mám zkušenost, dělali se mnou rozhovor a reportérka mi pořád říkala, jestli to nemůžu podat trochu víc brutálně, aby lidi měli strach) . Preferuji zpravodajství ČT, přestože je tolik kritizované, je přinejmenším aktuální a objektivní - to potvrdilo i nezávislé zahraniční pozorování různých zpravodajství ve světě, kde ČT získala téměř maximum z možných bodů a ve světě se tím pádem zařadila k těm lepším. Naopak Nova v této studii zcela propadla (ani se nedivím, ty jejich "zvířátkové" reportáže už mě štvou). Navíc moc nemusím tu blbou blondýnu Borhyovou. Mimochodem zkuste si někdy všimnout, že když ´Borhyová domluví, ještě předtím než následuje reportáž, stihne udělat "xichtík". Někdy je to výraznější, jindy nepatrné...podívejte se sami a sledujte pozorně :)
Raketopes
Pokud to s tema houbama nikdo nepřežene,tak pohoda.Já to radši nežeru,protože bych zase něco ukrad,rozmlátil nebo dělal někde bordel a platil pokuty.Mám o tom thread na kanále.
Johnny Von Kris
jop je to fakt sila, ze dost lidi si na to hodi nazor takhle pres telku, kort pres novu :ů
ja zpravy nebo neco podobnyho nejak prestal sledovat, a to me to vzdycky bavilo cihat kde se stalo kdejaky nestesti he...
ale rek bych ze to bude sledovat cim dal tim min lidi.uz je to stereous


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma