Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Kuřárna

 
Shiza - Klikni zde pro originální téma
Toxeus
Tak jsem zase jednou zhulil a premyslel co to vlastne schiza je,ale k zadnemu zaveru jsem se nedostal tak se ptam co si pod pojmem schiza predstavujete.
marcon
Nejspis od slova schizofrenie, tedy psychoza, rozpolceni osobnosti, dusevni nestabilita, zmatek, nebo tak neco. Slangove se taky pouziva pro vyjadreni lehkejch paranoidnich a jinejch neprijemnych stavu.
Setth
jj. Marcon to řekl přesně.
wendy
hele fakt bud rad ze nevis co je schiza. Schiza v souvislosti s hulenim neni moc obvyklá ale když příde je to hnus. Já to několikrát zažila a je to nepěkný. Já sem celkové dost nevyrovnaná osobnost, takže mam s timhle občas problemy. Ale pěkný výtlemy stejně nad tema par hnusnejma zažitkama převažujou, takže se hulení fakt nevzdam.;)
No a co se teda dělo. Když sme dokouřili v pěti lidech 4 jointy skunků, z těch pěti lidí v půlce 2 odešli.(ja zustala)
No a pak sem byla hrozne zhulena. Sla sem po ulici a zjistila, ze se na me kazdej diva...pak sem mela fakt divný pocity, porad sem se nečeho bala. Kolem jezdili auta, co byly stejny jak mojí mamy, taty, strejdy a pod. Myslela sem ze se zblaznim, chodila sem po kraji chodníku a schovavala se do vchodů. Pak jeli kolem fizlové. To me dorazilo. Zalezla sem do takovýho dvorku a hodinu tam sedela, aby me nikdo nenasel. Děs. No a pak sem mela občas takový stavy, že třeba vypadam hrozně, že na mě kamoši civí, že smrdim a ostatní to ví a různě, to už sou psycha jinyho charakteru. Nikomu nepřeju. Ted se tomu zasměju, ale v ty chvili mi do smíchu nebylo, radši bych se propadla do země.
herb,mrs. herb
2Wendy:Máme přesně to samí, že na tebe každej kouká,smrdim....yes, je to tak, ale je to haluz....Nebo fakt nemůžu do autobusu...Každýho koho sem se na to ptala, tak řikal že nic podobnýho nemá(což si myslim že je nějakej hemz,nikdo nebude tak moc o.k.),což mě navádělo k tomu, že sem asi fakt už blázen,a chtěla sem se vysrat na ganju, no na všechno, a že začnu žít spořádanym životem....Ale koukam že sem našla spřízněnou duši,tak snad blázni nejsme, nebo sme vobě....
wad
Jo schízu měl v životě asi každej... Ale popravdě, připadá mi že je to prostě fakt jen malou sebedůvěrou. Postupem času se v tom ale naučí každej chodit... Přece jen, kolikrát sem zmaštěnej jak sádlo a říkám si "no mě tak potkat někdo známej" a přitom na mě kámoš za pár dní vybalí "tys byl zhulenej ?" a já říkám že jako prase... Je to jen o té sebedůvěře... Holky, věř te si a kluci..dejte jim to anjevo a máme vyřešenej další problém..mazec :)

to Wendy: Tohle se mi taky asi pře 2 - 3 rokama stalo, je to hnus ale jak říkáš, dycky se tomu rád zasměju...

p.s. víte co je větší schíza ? že všichni kolem vás jsou zhulení a vy ne :)
Sinuhet
To, o čem mluvíte není schíza (schizofrenie), ale stíha (stihomam) a též paranoia. Stíha od slova stíhat. Tedy neustálý pocit, že mě někdo stíhá, sleduje, podezřívá.
herb,mrs. herb
Asi to bude tou sebedůvěrou-ne že si nevěřim,ale příde člověk na kterýho nemam zrovna nej názor, vzpomínky, nebo mi prostě celkově nesedí,tak to mě úplně rozhodí z tý mí hladinky...Ale neberu to nějak vážně,už...A taky je mi to celkem jedno...A né že bych smrděla:D :D :D :D ,ale že ze sebe cejtim ganju, cigára,piko nebo sem se polila pivkem...Ale stavy v tu chvilku nijak příjemný..Ale je fajn to jít rozehrát na fotbálku,to mě probere,myslim....Jinak se mi teď voběsil známej ze Slanýho-ten měl paranoju(ale před nějakzm časem padnul na špatný lidi, a začal foukat techo-byl na léčení, každej mu to rozmlouval...Nic).Když sem s nim aasi tak před 2 tejdnama mluvila,tak už byl fakt špatnej-rozklepanej,bílej a že ho někdo sleduje, že nespí-noční můry,chodil jenom na málo frekventovaný místa,nedůvěřivej, tajný agenti,fakt už blázen...Ale řekla bych že to pro něj bylo určitym způsobem vysvobození, ale tohle si fakt nemusel:( :( :( :( :( ....Jinak PEACE S TEBOU JIŘIKU....
Ruderalis
NEvim jak sou na tom ostatni ale po papiru vzdycky dostanu strasnou schizu ze se z toho stavu nikdy nevratim a nevim co mam delat prozivam stav podobny bad tripu sem celej spocenej srdce busi jaxvine a v hlave uplny psycho :eek: . Cim to muze bejt? Docela bych se chtel techto pocitu zbavit
tgm.amster
Nejvetsi schizu sem mel kdyz sme dali husty mliko a kazdej kdo ho pil zacal jeden po druhym blejt, ne ze by bylo spatny, byl sem jaxvine, blejt se mi moc nechtelo, ale kdyz me kamik malem ohodil tak sem to uz nevydrzel:mad: . Jak sem to ale pustil ven tak schiza byla pryc a pak uz jenom vklidu mlikovej stav:slizoun: .
Sinuhet
To neni schiza! To je stiha!

Ruderalis, davej si min a postupne zvysuj.
herb,mrs. herb
Včera sem byla u kámoše,a tam sem si udělala hustou schízu-pak i jemu...Sem se zapřemejšlela nad tim, že vlastně MUSIM umřít, netušim kdy, kde a hlavně jak!!!Že se to nedá nijak odálit, zastavit,a že to prostě MUSÍ přijít..Dneska mi to tak strašný nepříde, ale včera se mi chtělo skoro aj brečet:-)!!Ale pak mě uklidnil, že aý budu umírat, tak ve mně bude tolik adrenalínu, že to ani nebudu cejtit...Blázen....Fakt jak sem se nad tim zadumala, no šílenost, ale jak na něm bylo vidiět, jak se konečně nad něčim zapřemejšlel,a jak mu taky běhal mráz po zádech, a zrovna do smíchu mu nebylo....FUJ
felipe
:) bavim se tu :)
Ne ze bych nikdy nestihoval. Kdysi se stavalo docela casto, ale naposled to bylo nazacatku podzimu po jednom vazne libovym mliku..+-6 hodin rause v klidu, ale PAK! Asi o pulnoci lezime s kamosem u nas na zahrade, on total vytuhlej, ja znicehonic zaslechnu naky zvuky z dalky a uz to jede :) No kamika sem budil snad 10minut a to sem si rikal ze dyz to nedam tak vazne chcipnu :D On pak chudak spal v parku na lavce protoze nebyl stavu dojit domu :D ... no skratka libovy mliko ;D
Ale treba prvni rok-dva co sem hulil sem nerad chodil do mesta apod. , ale cosi se zlomilo a tet vazne rad jezdim i busem a tlemim se na lidi, s kamosema si nekdy navzajem umele vyvolavame stihy, ale tomu se clovek po chvili akorat zasmeje...
Sinuhet
Ja to mam opacne. Na zacatku jsem mezi lidi chodil. Ted uz se jim zhuleny vyhybam. Clovek musi resit prilis mnoho veci a prilis mnoho nahod muze do prubehu vyletu zasahnout a tak. Chci mit kontrolu v dobe kdy nejsem schopen resit slozitejsi situace.
felipe
Tva nezdolna touha po kontrole ti prinese zahubu Sinuhete...
Sinuhet
Me zahuba nevadi. Aspon budu mit konecne pokoj od toho neustaleho kontrolovani. :-)
Dela_Negro
JA jsem v zivote nemel zadnou stihu z kuriva,taky nechapu jak to muzete nazyva schizou.To byste museli mit nekolik osobnosti....to asi po zakoureni jointa nemate ne???
Rad si ubalim i pul geckovyho speka a sem akorat zdelenej.Je ale fakt ze uz jsem zazil par typku ktery z toho byli v hajzlu.Jenze kdyz to vypravel tak spis videl bilo a hucelo mu v hlave tak 15 minut.Ja se s timhle nastupem zatim pokazdy vyrovnal ale ze bych mel schizu???hehe to urco ne :)
bukaJ
Schy(i)zu má snad každej, ať už těm nepříjemným pocitům říká jak chce. Schy(i)záci nejsou ani tak rozdvojený jako spíš mimo. Rozdvojení blbého pocitu????? no nevim.Schy(í)za je spíš deprese nebo depriv(m)ace. To jak jsou mimo a nedokážou reálně uvažovat je dostává do pocitů-méněcennosti, sledovanosti-v kombinaci s paranojou,smrad a tomu podobné jdou z toho nízkého sebevědomí. Přijde-li stihomam po hulení.............buď nesmaž nebo nehul nebo si zajdi k doktorovy(psycholog nebo psychyatr jsou super, ať už z problémů nebo jen tak,poznat se). A nebo se s tim poper:-) Kolikrát to chce jen míň brát.ale to tu ví každej. Čím strašlivější schy(í)za tim zhovadilejší myšlení-ne vždy to je jasný.
toDela_Negro: Někteří lidé jsou mezi šťastlivci co nemohou pocítit podobné stavy, většina si to nepřizná ale jsou tu i ti které to tepva potká-nic osobního!!!!!!!
bukaJ
Chybí mi tam čárka
Dela_Negro
to bukaJ:pochybuju ze me to potka ted po 4 letech huleni,ale to co nazyvas schyzou je stihomam.schyza-schyzofrenie=rozdvojena osobnost.clovek meni charakter a povahove vlastnosti.tohle jestli nekdo zaziva po vykoureni jointa mel by toho nechat nebo se z nej stane magor.Pochybuju ze tenhle stav nekdo zazil.Prave proto nechapu jak nekdo muze nazvat stav uzkosti schyzou. tot vse
bukaJ
Schyzofrenie=rozpolcení osobnosti, je to možný ale opravdu ojedinělí, myslim to opravdový. Ne že si někdo řekne-aha, asi jsem tu dvakrát, půlka jde do leva a půlka do prava. Schyzofrenie je trochu složitější. Já sám oní nic moc nevim. A to mam spolužačku s paraidní schyzofrenií!!! Je to diagnóza profíka v madhauzu! Oni žijí v jiném světě, nedokážou odlišit bludy od reality. Mají neskutečný depky, deprim(v)ace z toho plynoucí je postupně drtí. Maj haldy, nakonec slyší hlasy a noční můry. Prostě schízááci.
drew
Když se bojíme,že smrdíme,lidi nás pozorujou,máme strach někoho potkat,tak to je spíš známka toho,že máme v podvědomí že jsme udělali něco co nechceme aby někdo věděl,páč bejt na ulici zhulenej jak motyka přece jenom neni úplně normální.Kařdej umí s hulenim žít jinak,ale schýza tohle rozhodně neni.Moje žena dělá v blázinci a nosí fakt vostrý příběhy,do takovejch sraček bych se nikdy nechtěl dostat.Navíc hulení nemůže schýzu zapříčinit ale rozjet jí jo.Ale to se tady už řešilo kdesi jinde.
kolumbijec
schyza neni schyzofrenie. schyzofrenie je nemoc. schyza je slangovy vyraz pro urcity dusevni stav.
Sinuhet
A slang se lisi misto od mista. U nas rikame schyza situaci kdy jsem rozpolcen. Kdy napriklad vim ze spravne bych mel udelat A, ale udelam B. V ta chvili jsem rozpolcen a mam schyzu. Napriklad.
kolumbijec
2sinuhet: ale vzdyt presne to rikam............... -:)
MUZsRANAMI
cest, teda nemam schizu :)

... lebo taketo stavy mavam. zle dobre. myslim si ze schiza ze ten isty dusevny stav, iba nekotrolovatelny. teda ked este viem kontrolovat svoje dusevne stavy mal by som byt v pohode. ze??
No tady u nás v Praze označujeme slovem "schíza"
jakýkoliv nepříjemný duševní stav
související s užitím drog :)
Já osobně to rozlišuju na dva druhy.
Jednak schíza ve vztahu k okolí-paranoia, sledují mě, vypadám divně, poznaj to,
a pak schíza ve vztahu k sobě, čili nějaká ta hlubší introspekce,
kdy se vyplaví nějaký ten nepěkný obsah našeho vědomí a podvědomí, čehož máme všichni asi požehneně, že. :)
wendy
o víkendu sem byla s kámoškou co stíhy nikdy nemela v seníku, a povedlo se mi ji tak vystíhovat že měla skoro vetší strach než já, taky hustý
jinak k tomu schiza/stíha, dobre chápu to, uznavam, zadna schiza jenom stiha ale taky hnus...
wendy
o víkendu sem byla s kámoškou co stíhy nikdy nemela v seníku, a povedlo se mi ji tak vystíhovat že měla skoro vetší strach než já, taky hustý
jinak k tomu schiza/stíha, dobre chápu to, uznavam, zadna schiza jenom stiha ale taky hnus...
Reewer
V mém okolí "schíza" znamená totéž co u Pavlika, tudíž nějaký nepříjemný pocit(může být paranoindní) anebo třeba i nějakou hodně zvláštní situaci prožitou pod vlivem drog
loweNature
taktiež suhlasim s Pavlikom-ja a ludia okolo mna tiež označuju slovom schyza neprijemne stavy pod vplivom drog.Ja zaživam najväčšie schyzy ked idem po meste(sam) a som zhuleny-vtedy sa citim taky sam,taky zranitelny(ked som v skupinke zhulenych ludí tak sa len smejem a je mi dobre-okolie si ani moc nevšimam).Tiež mam schyzu ked sedim (za určitych okolností npr v inom meste) s neznamimi ludmi v knajpe ktorich vidim prvy krat v živote-proste si snimi nemam čo povedať a som ticho a len ich pozorujem,počuvam očom sa bavia a oni maju zomna haluz a myslia si že som dementny debilko(proste mi chyba ten lalok v mozgu ktory je zodpovedny za to že človek začne chrliť (hovoriť)kopec "k**otin a uvolni tym napetu situaciu).Som taky tichy sledovatel ,ale som ohnive znamenie a občas riadne vsplaniem.To ale samozrejme plati len pokial niesom s ludmi ktorych mam fakt rad,ktorych poznam,ktori mi fakt prirastli ku srdcu-vtedy nemusim byť ani zhuleny a mam usmev od ucha k uchu a tlama sa mi nezastavy-proste pohoda
Setth
Já pálim teď čtvrtym nebo pátym rokem a s podobnejma stavama mám už celkem hafo zkušeností. Myslím, že jeden z hlavních faktorů je, že jsem člověk velmi hloubavý a navíc se zajímám o filozofii, esoterní vědy, psychologii atd. a to řekl bych velmi hluboce.

Když se pak dostanete do stavů změněnýho vědomí a přitom se ještě dostanete do situace, kdy začnete o něčem hrotit, tak to pak může bejt pěkný psycho. Můj nejdrsnější zážitek z tohoto hlediska byl na houbičkách, na který jsem se už ale vys... . Bylo mi tak ouzko, že jsem se do rána fakt viděl na psychárně. Další intoxikace taky nestáli za nic, takže s houbama šmitec.

Jinak další mazec je ten, že zhulenej chodim rád po městě s dicmanem na palici a do uší si dávám filmové soundracky - ta orchestální hudba. Následně nechám svojí fantazii a obrazotvornost volně plynout a občas to je nášup. Třeba mě něco napadne, čemu se začnu smát a mám pocit, že lidi si buď musí myslet, že jsem divnej nebo tuší, že jsem vysmahlej. A úplně nejhorší na tom je, že nevim jestli je to fakt nebo ne. Dokonce se mi jenou stalo, že proti mě šli dvě holky, smáli se a když jsem prošel kolem nich, tak jako bych zaslech, jak jedna říká tý druhý něco jako: "To je ten blázen..."

No fakt nevim. Z tohoto a jiných důvodů se radši v poslední době začínám vyhejbat lidem, kór v modifikovanym stavu a i různejm myšlenkám. Dřív jsem se snažil umět všechny stavy, myšlenky a různý způsoby myšlení nějak řídit, kontrolovat, pojmenovat a prozkoumat. Nakonec jsem však začal mít pocit, že se to všechno nějak obrací proti mně.

No co, jedinou útěchou je, že na světě v podstatě neexistuje normální člověk, takže jsem se mnohými věcmi přestal v hlavě zabývat a svoje chyby a nedostatky jsem si připustil za sobě vlastní a přirozené. Jediným mým nepřítelem však zůstávaj lidi, co mě mnohými svými reakcemi a jednáním občas trochu vyhadrujou, ale tomu, jak už jsem se zmínil, se snažím vyhýbat. Snad je tohle řešení jedno z těch lepších.
MUZsRANAMI
To Setth: to same si hovorim aj ja, teda ja v poslednom case, ale vzdy, dost analyzujem a uz mi to lezie krkom. nezvladam tolko analyzovat :) vsetko a vsetkych a seba a to a tam a tu a tam a zase a znova ... hell.

Moja riesenie bolo vzdy prestat, dat si BREAK, proste TIME OFF. to som urobil aj v tychto casoch, len neviem ako dlho mi to vydrzi ... kedze pocit HIGH mam fakt rad.
Setth
To MUZsRANAMI:
Budu-li mluvit ze své zkušenosti, tak je třeba s tím přestat jako se zlozvykem (mám na mysli ten způsob přemejšlení). Prostě jakmile si člověk uvědomí, že se zase začíná v myšlenkách dostávat někam, kde to už přestává bejt v pohodě, je třeba hodit stopku. Mávnout nad tím v myšlenkách rukou a přestat hrotit a zaměřit pozornost někam jinam.

Je to přesně jak popisuješ. Nad všemožnou "kravinou" se začnu zamejšlet a probírat to z různej filozofickej úhlů pohledu a snažim se přijít na pravdu. A pak už je toho moc až se v tom doslova začnu ztrácet. V tvym případě možná přemejšlíš jinak než filozoficky, ale myslím, že ten princip myšlení bude podobnej.

Jasně, jestli cítíš, že ti pomáhá nějakej čas nehulit, tak v pohodě. Každej máme svý způsoby jak se z takovejma věcma popereme. Já takhle přemejšlel (a občas stále přemejšlim) i za střízliva a do toho se mi začal navíc srát morální konflikt jestli je to, že hulim dobře nebo špatně - vzhledem k tomu, že mám odpovědnost jednak sám za sebe, ale i taky třeba vůči rodičům a dalším blízkejm osobám. Nechci moc hadrovat, ale uvědomil jsem si (a to bylo zrovna na těch houbách), kolik utrpení bych způsobil těmto lidem, co mě mají tak rádi a co se o mě v minulosti tak starali a pro mě se v mnohých případech obětovali, kdybych si tímhle něco způsobil. A to ať už po fyzické nebo i psychické stránce věci. Vlastně mě tenkrát ani tolik neděsilo to, že bych se zbláznil, ale kolik by toho museli se mnou vytrpět ostatní, navíc když by si to odemně vlastně vůbec nezasloužili. No prostě mazec, nebudu to tu dál rozebírat, ale něco na tom je (mírně řečeno).

Jestli ti můžu dát jednu radu, co se hulení týče, změnil jsem k tomu trochu přístup, abych tyhle pocity a myšlenky trochu eliminoval. Zkrátka to beru tak, že když jdu na špeka, tak jdu na takovou malou dovolenou, kde si odpočinu od všech starostí. A když se mi tam chce náhodou připlést nějaká nepříjemná myšlenka, tak jí buď odsunu na pozdějc a nebo na ní pak i zapomenu a tudíž už to nemusim řešit vůbec. Zkrátka zabejvám se jen pozitivníma věcma a myšlenkama, co mi vyhovujou.

No doufám, že jsem to popsal nějak srozumitelně.
Sinuhet
citace:
Původní příspěvek od Setth
[B], je třeba hodit stopku. Mávnout nad tím v myšlenkách rukou a přestat hrotit a zaměřit pozornost někam jinam.


Mé oblíbené psychedelické heslo: "Ser na to" ti dává volnost...

citace:
vzhledem k tomu, že mám odpovědnost jednak sám za sebe, ale i taky třeba vůči rodičům a dalším blízkejm osobám. Nechci moc hadrovat, ale uvědomil jsem si (a to bylo zrovna na těch houbách), kolik utrpení bych způsobil těmto lidem, co mě mají tak rádi a co se o mě v minulosti tak starali a pro mě se v mnohých případech obětovali, kdybych si tímhle něco způsobil. A to ať už po fyzické nebo i psychické stránce věci. Vlastně mě tenkrát ani tolik neděsilo to, že bych se zbláznil, ale kolik by toho museli se mnou vytrpět ostatní, navíc když by si to odemně vlastně vůbec nezasloužili. No prostě mazec, nebudu to tu dál rozebírat, ale něco na tom je (mírně řečeno).


Tuhle zodpovědnost necítím. To, že oni mě mají rádi jsem si nevybral. To je jejich problém. Něco jiného jsou lidé, kteří mě mají rádi proto, že jsem o to usiloval, ale neuznávám závazky ze vztahů vzniklých bez mého souhlasu.
Setthe, ale problém přístupu "ser na to" je v tom,
že dlouhodobě to nefunguje. Protože to, že se cítíme špatně
na drogách značí, že je něco špatně v nás, čili já osobně
mám vyzkoušené naopak jít proti tomu a zjistit co SKUTEČNĚ způsobuje ty nepříjemný stavy. Vždy to je nějaký vnitřní konflikt,
konflikt sama se sebou, něco, co v sobě potlačujeme.
Čili já to vidím jedině na zaměření-analyzování-zjištění a poté buď na nápravu, pokud to jde, nebo na smíření a odpuštění si, pokud to jsou věci, které se už staly a nejdou změnit. U spousty věcí jsem to takhle udělal a v podstatě když pak v tom podvědomí nejsou nějaké zásadní hnusy, před kterými člověk utíká, tak si může užívat změněných stavů
vědomí dosytosti a bez obav z nějakého bad tripu.
Sinuhet
A co kdyz je tim problemem prilisna resivost a neschopnost si vcas rict, ser na to? :-)

Smireni lze take vulgarne popsat jako ser na to.

Ber to jako bonmot, alegorii. Samozrejme, ze je blbost rikat si ser na to, kdyz se na tebe riti nakladak. Zavirat pred problemem oci. Tohle moje ser na to ma byt spise ochranou pred vytvarenim problemu tim, ze se budu donekonecna bahnit v nejake blbosti, ktera tim drasani nabyde straslivych rozmeru.
Sinuhet
citace:
Původní příspěvek od Pavlik
v podstatě když pak v tom podvědomí nejsou nějaké zásadní hnusy, před kterými člověk utíká, tak si může užívat změněných stavů
vědomí dosytosti a bez obav z nějakého bad tripu.


Ano v podstate, ano. Ma to ale chybu. Nikdo nevi zda nejake hnusy v podvedomi nema. Neda se to spolehlive zjistit predem.
No, hnusy má v podvědomý každý.
Podle mě jde o celkové ladění toho vztahu,
proč vlastně a za jakým účelem beru drogy.
Pokud beru drogy s tím, že očekávám za všech okolností
příjemné stavy a jakákoliv známka toho, že bych mohl cítit i něco nepříjemného, ve mě vyvolá nevoli a touhu od toho utéct
a zažívat zase jen ty příjemné stavy, tak to podle mě dlouhodobě nemůže fungovat. Podle mě ty bad tripy nejsou z toho samotného faktu, že se vyjeví nějaký hnusný obsah podvědomí, ale z toho, že ty informace potlačujeme a nechceme je přijmout. Takže já osobně,
pokud jdu do něčeho výlučnějšího než hulení (E, lsd)tak vždy předem
počítám s tím, že se s nějakou větší či menší sračkou v sobě potkám a neberu to jako něco nežádoucího, jako něco, co by nemělo být,
ale snažím se to pokud možno brát pouze jako informaci,
kterou můžu řešit okamžitě, nebo si můžu přiznat, že na to nemám
a nechat to na jindy. Ale hlavní pro to, aby mohl člověk brát dlouhodobě drogy je v tom, že tyto jakoby nepříjemné stavy
jsou celé té věci nevyhnutelnou součástí, a ne něco, co by nemělo být.
Setth
To Sinuhet:
Heslo "ser na to" co se týče trávy je v podstatě určitý ekvivalent mojí "dovolený". Když jsem na špeku (na dovolený), tak prostě seru na to co je mi v myšlenkách nepříjemný, protože vim, že když jsem zmaštěnej, že stejně se ničeho kloudnýho nedoberu. A tak problém zkrátka nechám na tu dobu, kdy jsem střízlivej a můžu rozumě uvažovat. (Je-li tím problémem právě ta přílišná řešivost nebo něco, co se dá a je lepší vyřešit až potom) V mnohých případech pak stejně zjistím, že to co vidim jako problém je ve skutečnosti nějaká kravina. Takže v tom s tebou souhlasim.

To Pavlik:
To s tim konfliktem máš pravdu a to s tou sebeanalýzou taky. Jenže to už jsem udělal. A jak jsem psal v prvním odstavci mého prvního příspěvku nahoře této stránky, zabývám se čím se zabývám a došel jsem do určitýho stádia, kdy cítím, že se musím nějak rozhodnout. Buď se tomu naplno věnovat a brát to zcela vážně (a tedy přestat hulit, protože jako zmaštěnej se nedoberu ničeho hlubšího) nebo se v tom radši přestat šťourat (a užívat si fyzickech prožitků).

A protože se zatím rozhodnout nechci, páč oběti by byli velký ať už bych se rozhodl tak nebo tak, mám jen následující možnosti:

1) Přestanu hulit, na což se přiznám zatim nemám dostatek sil ani odhodlání, protože ta chuť a následný prožitek je něco co se mi možná až příliš líbí.

2) Dát si pauzu s řešením tohoto konfliktu (a tedy i s rozhodnutím po jaké "životní cestě" se vydám) a odsunout to do budoucnosti, což neznamená, že od něj uteču, ale jen si ho přesunu na jindy. Řekněme až mi bude třeba 35, tak se rozhodnu jestli chci dál hulit a vysrat se zcela na tu svou duchovní složku člověka, a nebo jestli se chci vysrat na hulení a zabývat se dál těmito věcmi a to zcela a naplno.

3) Použít model "ser na to", což ale nic neřeší a naopak problém V TOMTO UŽITÍ prohlubuje.

Z těchto možností je asi nepohodlnější zvolit variantu č.2.


A co se týče mýho zážitku na houbách, až v tu noc jsem si poprvý uvědomil tu odpovědnost. A ačkoli to byla zkušenost, kterou bych nikomu nepřál zažít, mohu po půl roce říct, že pro mě měla pozitivní přínos, a že jsem paradoxně za to rád.
Ono jde taky o to, že když se snažím najít pravdu o životě, o tom co je v něm skutečně důležité, co má skutečnou hodnotu a hlavně jaký je smysl existence člověka jako jednotlivce, mnohdy není to co se člověk dozví tak úplně příjemné a vyhovující. Nechci se tu pouštět do nějakých filozoficko-náboženských debat, ale snad chápete co se snažím říct.
Zkrátka připustíte-li si jen na malou chvilku existenci něčeho většího, smysluplnějšího a mnohem hlubšího než jsme my lidé (nazývejme to třeba Bůh), bylo by myslím naivní domnívat se, že to lze pochopit a stát se toho součástí aniž bychom nemuseli něco obětovat. Bylo by pohodlné kdyby ne, ale bohužel (nebo naštěstí?) nejsme to mi, kdo stanovuje pravidla.

Nechci a nebudu se tu s nikým bavit, zda je to čím se zabývám blbost nebo ne, ačkoli mnozí z vás si budou myslet, že je. Jen jsem vám chtěl nastínit v čem tkví problém a jak uvažuji. Toť vše.
MUZsRANAMI
ako sledujem debatka sa rozrastla. "SER NA TO" je vyhuleny pohlad, nezrely.

To Setth: respect
Setthe, pokud mohu přispět do tvé mozaiky pohledem 35letého kuřáka, tak je tuještě jedna možnost, kterou kolegové buddhisti ppsali jako střední cesta. Pokud vezmi za základ to, že mým prvotním cílem je být dobrým člověkem ve smyslu, že své štěstí založím na svém takovém jednání a chování, které bude přinášet radost a uspokojení nejen mě, ale i mému okolí, tak se to nutně nemusí s tím, že budu kouřit konopí, nijak míjet. Ale samozřejmě si to chce najít takový režim,
kdy to hulení nebude na obtíž tomu, co jsem napsal výše.
...k tomu dodávám,
že jsem brko před 14 dny. :)
Setth
Řeknu ti proč se, alespoň v mém případě, marihuana s tímto neslučuje. Když na sobě pracuješ nejde jen o to umět meditovat nebo se snažit být morálně správným člověkem. Jistě také to k tomu patří, ale není to jen o tom.
Je třeba si vytvořit jakousi větší vnímavost. A aby si ji bylo možné vytvořit, potřebuješ si i určitým způsobem pročistit tělo. Potom si v průběhu času začneš uvědomovat, že vnímáš takový jemný detaily v životě kolem sebe. Pomocí těhle jemnejch detailů můžeš pak spoustu věcí vycítit nebo i pochopit. Je těžké popsat, co přesně se pod tímto výrazem skrývá, protože to zahrnuje velmi širokou skupinu oblastí a abych byl upřímný, ještě se mi to nepovedlo pojmenovat a ani správně pochopit. Ale v podstatě by se dalo říct, že to má nějakou souvislost s instinktem, například když víš jakým směrem se budou některé události vyvíjet nebo třeba co si o někdo o něčem myslí.

A právě když zahulim, tak celá snaha, kterou jsem do toho investoval, vyjde nazmar, protože to tim hulenim nějak přebiju a ty věci přestanou fungovat. Ale zase na druhou stranu, nemá na to vliv jen marihuana. Chlast třeba taky. A v podstatě by se dalo říct, že čim zdravějším stylem života žiješ, tím lépe a snadněji můžeš do těhle "podprahových" věcí proniknout.

Proto říkám, že je možné buď jedno nebo druhé. Doufám, že jsi mě pochopil.
No to samozřejmě, pokud to máš takhle,
tak prostě přestaň hulit, překonej absťák :)
a budeš pak šťastnější.
Vzdání se něčeho vždycky bolí, ale to je součást cesty.
Ale zase bych to neviděl nějak vyhroceně,
jedno brko za měsíc tě tvých instinktů nezbaví.
No a ještě jedna úvaha, co mě kdysi napadla.
Podle mě jsou dvě cesty. Ta první, co popisuješ ty,
tedy jakýsi asketizmus, který vyjasní mysl a dá pak vědět,
co je důležité, a pak cesta druhá, mně tedy osobně bližší
jakožto člověku žijícímu ve městě, majícímu rodinu
a jinými rušivými vivy ovlivňujícímu se, tedy cestu, kdy jdeme směrem k morálce, k dobrému člověku obecně, a pokud to děláme poctivě, tak se nějakým samovolným mechanizmem
také dobereme té zvýšené citlivosti.
Setth
Ano, máš pravdu, to co říkáš je také cesta. Já jdu možná trochu jinou, ale v zásadě s tebou souhlasím. Ono je v podstatě mnoho cest vedoucích k onomu cíli a každý máme tu svou, která nás tam jednou dovede. Nicméně jsem rád, že tu nejsem s takovými zájmy sám.

To all:
Tak nějak jsem nezáměrně odchýlil tohle téma někam jinam, než jaké bylo jeho původní zaměření. Tak proč nepokračovat v jeho původní myšlence? Tak jaké další stavy prožíváte vy, v intoxikacích všeho druhu?
Lupus
ja sem mel pod slovem schyza vzdycky zafixovany - strac - proste z čehokoli at už jeli kolem policajti a nebo jako takovou haluz .- nemohl sem najit sklenenku a uz bych ju nesehnal a podobne ..... ale je to kazdeho vec i kdyz to mozna rikam spatne .- mam to tak vzite
Lupus
to je schyza ja odpovidam na tema stare jeden a pul roku :frog: :D:D:D:D
Sinuhet
To o cem mluvis krejtcho neni schiza, ale stiha.
krejtcha
okkk, stíha
DAG OF MORD
U mňa je to tak, že väčšinou riešim nezmysly, keď som neni sfajčený. Som už strašne dlho zaľúbený do jednej kočky. Stalo sa to vtedy, keď chodila s mojim kamošom a ja som ho s ňou podrazil. Potom sme sa dosť aj rozhnevali. Všetci traja. Potom si začala s jedným magorom odtialto, bola s ním asi tri roky. A celé to obdobie ma to štvalo, ale nevedel som s tým v sebe nič urobiť, zaberalo jedine "Ser na to!!!", a keď som bol spitý, tak ani to nie. To už som sa len vysmútil a vyčerpaný zaspal. Medzi tým som sa s ňou aj rozprával, že ona by už so mnou nemohla, lebo ani nevie, že proste nie. Som jej vravel, že tomu rozumiem, lebo by to nebolo správne a tak. A teraz je zase s tým mojim kamošom. Beriem to v pohode ale akosi vnútorne ma to zožiera a neviem s tým nič robiť, proste najlepšie je to nechať tak, ale strašne často na ňu myslím, aj keď nechem. Proste si neviem v tomto rozkázať, aj keď som to už niekoľko krát spravil.

A v takýchto chvíľach mi najviac pomôže Marihuana. Tie stavy so schízou a tak, to prežije snáď každý. Ale teraz to beriem s rezervou a keď sa idem sfajčiť, tak idem na takú tú "dovolenku". Potom aj tie najväčšie rozmýšlačky beriem ako banálnosť. Na svoje problémy sa pozerám s nadhľadom a snažím sa myslieť pozitívne. Občas ešte zažijem menšiu schízu a úzkosť, ale to len v prípade, že sa niekde necítim dobre a chcem odtiaľ radšej odísť, je to prirodzená reakcia a tým, že som sfajčený je to silnejšie a horšie sa to ovláda. Ale dá sa to.

Všetkých Vás pozdravujem ;) .
wel-bloud
Schíza(Schizofrenie)je rozpad osobnosti.Rozdvojení osobnosti!!!!A ne že se bojíte benga........:D
ganjashaman
to DAG OF MORD:Souhlasim a zaroven soucitím,
mám podobnou zkušenost.Pro mě je schíza stejně tak chvilková záležitost(třeba,že se náhle dostanu do situace s které nestíhám),jako dlouhodobější období jako tady popisoval DAG OF MORD,prostě máš pocit že se ti nic nedaří a všechno stojí za sračky,ale tím si musí každej projít sám....Jinak četl sem,že mají tyto období souvislost s vlivem měsíce a bývá zvýšen i počet sebevražd,ale potrobně o tom moc nevím.....
jestedman
wel-bloud: schizofrenie není rozdvojení osobnosti, to je bipolární porucha!! schizofrenik je sám sebou, akorát, že se pohybuje ve dvou světech, v naší "normální" realitě a v jeho neméně "normální" realitě.
a se strachem má schizofrenie mnoho společnýho, mezi její hlavní znaky patří právě stísněnost a strach
tak tady laskavě nerozhazuj moudrosti, když víš stejný hovno


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma