Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor > Galerie Mikropěstování

Stránky: [1] 2 
Kamrlík /150W/ by Apofiss-1st.in.2005 - Klikni zde pro originální téma
Apofiss
Tady chci dokumentovat svůj projekt: LEVNÝ A NENÁROČNÝ KAMRLÍK.Zdůrazňuju to pro ty, kteří mi jistě budou nadávat do fušérů a chtít po mě určitou preciznost.Já chci jen dokázat, že lze vytvořit funkční pěstírnu,která vás stojí minimum pěněz(vešel jsem se do 1500Kč) a času, kterého já bohužel moc nemám.Až ho mít budu, založím téma DRAZE A VYMAKANĚ:-).No nic,KLOPLACH can beginning!!!!!

Koupil jsem od jednoho člena komplet bez stínítka a zapojení obsahující 150W SON-T PLUS výbojku a jako pěstírnu zvolil již zmíněný kamrlík v podkroví(šikmý strop) o ploše asi 0,8 metru čtverečného.
V Hornbachu jsem koupil časový spínač(analogový),substrát pro kaktusy a sukulenty,perlit,dolomitický vápenec,keramzit,coco substrát,Wuxal super na růst a kristalon plod a květ na...
Vermikompost a květináče jsem musel koupit v malém květinářství kdesi.
Pak už jen větráček v bazaru.
Poslední a velmi důležitá část se mi jeví jako skvělá věc a tou je obyčejná stolní lampička,kde jsem jen převrtal objímku a sundal originál stínítko.Hlavní výhoda tohoto udělátka je flexibilita(světlo můžu nastavit na potřebnou výšku i úhel).
Pár fotek a pokračování záhy...


Malý edit:No, kamrlík levným být přestal (momentálně se v něm topí asi šest táců a další přibudou) a nenáročný nevím, rozhodně né tolik co na začátku:DTaky jste si mohli všimnout, že to rozhodně není tentýž guerilla style growing jako na začátku, tak berte úvod s rezervou...
Apofiss
Takže jedem dál...snad se mi podaří vyřešit problémek s fotkama.
Měl jsem dva modely semínek po cca dvaceti kusech od kámošů.Obojí noname,jeden prej hustej.Klíčit nechávám mezi vlhkými ubrousky ve vakuové vaničce(takové ty do mikrovlnky).A to při taplotě asi 18 stupňů.Zároveň připravuju půdu do květináčů.

Dávám asi 30% substrátu pro kaktusy a sukulenty
20% coco substrátu
25% vermikompostu
15% perlitu
8% keramzitu na dno (drenáž)
2% dolomitického vápence (proti kyselosti)
Apofiss
Tak jsem tu zas...
Trochu času věnuju machinací s ramenem lampy a "fušérskému" zapojení tlumivky,startéru,kondíku a lampy.
Hned druhý den byla většina těch "hustých semínek" naklíčená.S těch druhých ani p.d.Brzy budu sázet...

P.S.: tmavý koberec jsem pokryl odolným papírem(ano papírem) prp lepší odraz světla
Apofiss
Pokračuju vytvořením díry pro větráček a jeho následná instalace ve spodní části dvířek.Chvíly poté sázím klíčky asi 1,5cm do hlíny.Kosmetické úpravy celé pěstírny nechám na později(hlavně ta elektroskříňka by bodla).
Apofiss
Tak a hlavní dokončení...
Před spuštěním akce ještě bastlím stínítko ze stříbrného plechu na pečení a ramínkového háčku.Zapojuji hodiny,věším teploměr,pouštím větrák...............................................................BUDIŽ SVĚTLO!
Apofiss
O den později vylezlo 6 z deseti kytiček.Na Sinuhetovu radu jsem do pěstírny umístil černou nadobu s namočeným perlitem pro zvýšení vlhkosti.
Apofiss
Tak kytičky mi povyrostli a přibyli jim i noví bráškové v podobě nově zasazených řízků:2xGWS,1xOB,1xCH-ať se od nich přiučí.

Dovnitř jsem ještě přidal větráček pro lepší proudění teplého vzduchu nad a mezi kytkama,aby se nespálily(ne že by tak činily) a aby měli hezky pevné stonky.Tak zase u příštího vačerníčku...:bounce:
felipe
Apo: spis glosa...neco ve stylu hodne muziky za malo penez ;) nechavam si v hlave rozlezet skrin ale myslim ze zacatky budou stejny jako u tebe. good luck at to funguje!

jak odvadis vzduch ven a jak si na tom s teplotama?
Apofiss
to felipe: Pod dvířky je skulina.Větrák žene vzduch dovnitř,ten tam cirkuluje a funí ven pod těmi dvířky.Teplota 24 - 26 stupňů,v noci okolo 20.
TheKeptn
prosím ušetřete se od offtopic přispevků a dejte mu radsi karmu s komentrem... jinak na tu elektriku bych nesral to by melo by to prvni na čem by ti melo zalezet páč nechces vyhořet a uvahy tipu že to třeba neshori nejsou na miste...bezpečnost především... další rady asi nepotřebujes , protože by se týkaly z mé strany práve té preciznosti...mej se
Gaba
Máš vlhkoměr?Asi ne?!Podle mě misky s perlitem rozhodně nebudou stačit na celou místnost,ve který bys teď měl mít vlhkost okolo 80%.Měl bys (alespoň když jsou kytí malí) je přikrejt půlkama pet lahví-pro zvíšení vlhkosti-nezapomeň do nich udělat otvory,aby kytí mohli dejchat...A často kytí postřikuj-aby smejvaly z listů prach a jiný nečistoty a zvedla se ti vlhkost...
Apofiss
Postřikzju víc než dost a těch flašek se bojim(nechci aby mi kytky hnily).Jinak jsem rád za jakoukoli konstruktivní kritiku.Konečně!
Gaba
Těch flašek se rozhodně neboj,pokuď do nich uděláš dostatek děr,tak nemusíš mít strach,kytkám to jedině prospěje,uvidíš,alespoň prvních 10 dní bys tam ty petky měl dát.(stačí tak pět 3mm direk do flašky),pokuď kytí nebudeš přelejvat,tak plíseň nemá šanci!!!
Apofiss
Tak už se dá říct,že kytičky rostou.Řízkům se moc nechce(jeden GWS žloutne,chronic se mi zlomil při převozu a nejspíš umírá),ale nejvíc rostou noname kytí.Největší má 11cm.Mají pěkně silné stonky,čehož dosáhli díky výkonu větráků.Taky jsem si pořídil vlhkoměr,ukazuje průměrně 45%,chce to zvednout.Uvítám rady hlavně ohledně záchrany chronicu,žloutnutí GWS,zvýšení vlhkosti a hlavně:kdy si myslíte že mám začít hnojit?Dík
Gaba
Ty PET-lahve ti zvednou vlhkost a to o dost-uvnitř máš vlhkost tak 90%,tak se jich neboj a použij je.Žlutý listy jsou u řízků normální,jsou nejspíš mírně přelitý,časem to přejde.S hnojivem počkej až kytí budou tak 3 tejdny starý,dřív rozhodně NE!!!Spálili by se-nemají dostatečně rozvinutej kořenovej systém...
Zem,kterou máš má v sobě dostatek živin na první 3 tejdny života kytiček,tak nehnoj dokuď nemusíš-kytí by to spíš uškodilo než naopak.PEACE
Apofiss
Ty petky dávaám jen na noc(kompromis),řízek je žlutej jen jeden(proč tedy ne i ostatní-stejné podmínky).A na hnojení ještě min. týden nepomyslím:-)
Apofiss
Trochu jsem to upravil.Na dřevěný rám od židle(bez opěrátka) jsem umístil lampu v novém stínítku.Světlo se teď o dost víc soustředí jenom na kytičky.Chci koupit levně mylar,či jeho napodobeninu a ještě to zlepšit.Výšku lampy upravuji přidáním či ubráním cihel pod nohy rámu(jak jednoduché).
Díky cihlám jsem přišel na vychytávku.Cihly totiž po namočení drží vlhkost docela dlouho a postupně ji uvolňují.To se mi náramně hodí,protože vlhkost řeším stále.Ta se mi teď zvedla o nějakých patnáct procent(jen díky cihlám).
Perlit jsem z umělohmotné nádobky rozprostřel na menší pekáč a ten zavěsil zhora na dost hřející stínítko.Pekáč teď taky hezky hřeje a zároveň odpařuje vodu z nasáklého perlitu.A vlhkost jde zase nahoru...
Kromě těchto veskrze praktických upgrades se mi pěstírnička jeví o dost útulnější,ba roztomilejší.
Co si o tom myslíte vy?
Kwjetoň
Máš to pěkný kámo...
Chtěl bych ti napsat pár "konstruktivních kritik" :D
Vlhkost: Taky sem měl problém se suchem (ale ještě brutálnější než ty, kytky dost chcípaly). Zkoušel jsem perlit, zkoušel jsem mokrý hadry,... Nic nepomohlo. Taxem si za přesně 750,- koupil z netu ultrazvukovou zvlhčovačku a je po problémech...
Jestli máš pár peněz tak ti radim do toho investovat; je to elegantní řešení vlhkosti.
Mě teď běží na poloviční výkon v režimu 15/15 (minut - jede/nejede).
A já mohu zase klidně spát :frog:

Lampa: Taky mam 150 sodík, ale na ploše 0,3 sqm. Ta tvoje místnost je moc luxusní a je škoda rvát tam takle malou wattage. Nechceš tam na květ prdnout něco epessnějšího? Klidně by to udejchalo 250 (i 400 myslim).
Vim, že to chceš levně atd. ale třeba další level???
Slib mi, že o tom budeš pře-mej-šlet :D

Kwjetoň
:afro:
Apofiss
Na příští sklizeň bych viděl tu 250ku,ale chci nejdříív zkusit menší watáž.Teď stejně ještě nemám vyřešený odvětrání stínítka,tak až příště,slibuju:-)
O tom zvlhčovači přemejšlim,ale radši bych to koupil osobně v Praze.Nevíte někdo kde?:rolleyes:
Kwjetoň
No gdyž to objednáš neska, tak ho zejtra máš na poště (max. pozejtří).
Kluci z www.ecl.cz sou fuckt rychlí...
Apofiss
Moje kytinky mají za sebou první hnojeníčko a hlavně první FIM záštip(aspoň doufám).Zastříh jsem opravdu jen střed těch minilístků,tak snad v pohodě.Je to na fotce,tak mě zdrbněte.Taky jsem dosypal květináče pro lepší kořínky a zalil jemnou koncentrací peroxidu.Zatím se mi zdá,že udejchali všechno.Ještě pár foteček růstu mejch koťátek:love:
TheKeptn
čau zdaj se mi trošičku prelitý nezalivas je moc... pak máš lampu moc vysoko a kytky tak divně od sebe priste hranaty kvetinace o strane 12-16cm vyzuzijes lip prostor a svetlo.. btw.. psal zes pohnojil a pak zalil peroxidem tak si vlastne spláchl to hnojivo.. s tou zvlhcovackou bych do ni sel mas tam dost mista ji hodit nekam na stranu a pak tak nejakej otocnej vetrak... cus
Apofiss
peroxid byl den před hnojivem.Lampu se bojim dát níž,protože docela hřeje.No,zalejvám možná trochu víc.A zvlhčovač?Ten by měl přijít zítra poštou(furt do mě všichni hučeli-KUP HO,KUP HO,KUP HO-nešlo ho nekoupit).Dík za rady,jen tak dál...
Kwjetoň
uvidíš, že s tou zvlhčovačkou budeš spokojenej...
teplo od lampy se dá vyřešit nejjednodušejc tak, že budeš foukat třeba jen malým větráčkem přímo na výbojku...
je to dost účinný :punk:
Ale mas tam tech kyticek... :-)

Lampu bys mohl dat o dost niz kdybys k ni dal tabuli skla.50x40cm-tl.3mm stoji do 50,-kc

A v kvetu nezapomec hlidat nonamy at ti vsechno nesprcaj.

At se dari
Apofiss
A co se týče výšky lampy nad kytkama,je to 45cm.Je to opravdu moc?Nejyšší kytinka má 20cm.:confused:
to xerthon:sklo mám originál ke stínítku,ale pokud nemusim,tak ho tam nedám.Přece jen něco zachytává...
Dej tam to sklo a lampu dej treba 20cm nad kytky.Dodas tak kytkam vic svetla i pres to ze sklo neco malo pohlti.Podivej se nekde kolik toho 150ka efektivne prosviti.Tech 45cm to nebude
Pan_Mlha
Určitě. Když dáš světlo níž , tak budou mít víc světla i přesto, že pujde přes sklo.
Apofiss
Takhle jsem o tom nepřemýšlel...šup tam s nim!
Edit:snížil jsem to asi o 15cm(teď 30cm nad kytkama) a přidal sklo.Teplota je OK.Taky jsem znovu zastřih-zpětně jsem zjistil,že první pokus o FIM byl špatný(jen povrchový).Doufám,že jsem ty kytky moc nezrasil a že zas co nejrychleji porostou.Zítra si na poště vyzvednu zvlhčovač a procenta na vlhoměru se konečně pohnou...:bravo:
Apofiss
Perlitový zvlhčovač vyměněn za ultrasonický.Výsledek:dokonale regulovatelná vlhkost!
Vyvstal ovšem nový problém s kondenzací vody na větráku.Ať ho dám kamkoliv,vždy je mokrej a kape z něj voda.Voda kondenzuje i ve škvíře pod dvířky a na zvlhčovači(logicky).Docela mě to štve.Jak mám vybalancovat zvlhčování s ventilací?Please poraďte
Kwjetoň
Foukáš imrvére?
Tak to si kup spínačky, nacvakej každej druhej knoflajz, píchni do nich zvlhčovačku a jeď!!!

režim 15/15 je v pohodě, vlhkost je kontrolovaná (prostor stačí vysychat), navíc máš poloviční spotřebu vody = dvakrát dýl ti vydrží v zásobníku (kerej extra velkej teda neni :()

jo a taky je dobrý nasměrovat trysku před nějakej PC větrák, kerej fouká na kytky, jak totiž mlha není usměrňovaná, taxe valí fšude kolem (na výbojku atd.) a není to wono...

kdyžtak mrkni do mojí galerky (nástavec na trysku > ta na větrák > ten na kytky > kytky v pohodě...)

Kwjetoň
:afro:
Apofiss
Jo,koupim další spínačky.Ty to ženeš vážně přes větrák?To ho v zásadě pěkně koupeš.Nevím,nevím...
Jo a čuměl jsem do tý galerky.Heh,to s tim jabkem vážně funguje?A má to pak jablečnou příchuť?
Jinak dík za rady!
Kwjetoň
já to směruju před větrák, takže ta vlhkost neprochází skrz...
fotky jsem tam dal až teď taxe podívej esi chceš...
http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=15143

skrz to jabko je to v pohodě, jedinej problém je udělat tu díru (asi nejlepší je udělat díru skrz mrkef a používat ji pak jako čilum)
Apofiss
Tak jsem to trochu přestavěl-stojan s lampou posunut do rohu kvůli odrazu světla od stěn.Zvlhčovač zaujal místo v rohu druhém.Inspiroval jsem se od Mr.Kwjetoně a do zvlhčovače zabod rouru od vysavače,která ústí u kytiček a zároveň před větrákem.Ještě mám plány s reflexní fólií,ale to až jí koupim.Zdařec a pište!;)
Apofiss
No,muselo to přijít:1.Problém-jedna kytí má už pár dní hnědé kraje lístků.Vlhkost 70-80%,zalévám každé 3dny,od prvního slabšího hnojení ještě nehnojeno,je 10cm pod sklem(nepálí to tam).Je zajímavý,že je to moje nejsilnější kytí(23cm) a že má problém jen ona.

2.Problém-no,nemusí to být přímo problém.Ta samá kytka po zastřihnutí roste téměř do pravého úhlu.Ten konec prostě roste na stranu.Napadlo mě,že se může "bát" lampy a nechce k ní blíž.

Prosím o rady!!!:(

P.S:nevíte někdo kde sehnat bílou reflexní fólii(krom growshopů)?
Kwjetoň
citace:
Původní příspěvek od Apofiss
...inspiroval jsem se od Mr.Kwjetoně a do zvlhčovače zabod rouru od vysavače,která ústí u kytiček a zároveň před větrákem...


Jo jo, todlecto funguje v pohodě, jen nesmí bejt ta roura nasměrovaná moc blízko k větráku nebo přímo na něj, na eletriku vlhkost moc dobrá není...

suchý kraje listů: To mam taky, nevim co s tim, neřešim to, ale info uvítám též...

kytka: To se myslim časem spraví samo. Kytka teď může být zmatená, ale to ji přejde... :sun:

fólie: kdybys mě zakilloval, tak nevim...

Kwjetoň
:afro:
na kyti je videt zes svitil z velke vysky

pokud jsi dal pred tu 150ku sklo,sniz to jeste aspon o polovinu-tzn.vzdalenost mezi sklem a vrcholkama kytek 15 cm a mozna by slo i min.Zalezi jak tam mas teplo
Apofiss
2xerthon:Už jsem psal,že ta nejvyšší je 10cm pod sklem(jen 2 dny,takže jsi to poznal)
2all:poraďte prosím ohledně těch listů!
Kwjetoň
zkus polyversum - esi to nebude plíseň woe...

přečti si thread o nemocech kytek, snad to tam bude...
Apofiss
Napadlo mě to,ale proč jen jedna kytka?A zrovna ta nejsilnější a nejblíž světlu...
felipe
Apo: hele kdybys byl plisen a mel pred sebou malou a velkou kytku na kterou bys skocil jako prvni? ;D

tet vazne - jestli mas podobny kytky se stejnejma podminkama bez poskozeni, uvazuj o plisni. skus postrik (jestli sezenes polyversum OKAMZITE napis kde!;)) na houby, kup si zluty lepovy desky (treba to mas z nejakejch breberek a kdyby ne, "budes vedet co ti lita po skrini" - srooga :)) a poradne prohlidni ostatni kytky, protoze kdybys byl plisen, zustaval bys jenom na jedny? ;D a proc jenom jedna? hele, nekde to zacit musi, nebo je taky mozny (uz vazne jenom uvaha) ze mas ruzny genetiky a jak uz to tak byva, nachylnost k chorobam je u ruznejch kytek ruzna

a mirnej OT - snaz se mit stejnou vzdalenost vsech kytek od svetla zvlast tech v cernejch kvetnicich vlevo - podkladej
Kuchta
Zdravím,
tak zaprvé bych Ti doporučil co nejvíc v roomu větrat.Koukal jsem že to je bez jakýhokoliv pořádnýho odvodu vzduchu a ta malá cirkulace by mohla zapříčiňovat výskyt plísňových onemocněním(vysoká vlhkost bez pořádného větrání:(:(to není zrovna nejlepší:(:().
Zadruhé bych nečekal na nějaké větší možné rozšíření a upaloval bych koupit některý z fungicidních prostředků pro domácí a skleníkové rostliny!!!!!Polyversum Ti doporučuji ale pokud vím sehnat ho je poněkud horší!!!!
Jinak bych zkusil rostliny naohýbat(jsou dost vytáhlé) a alespoň jednou zaštípnout a pokud už to proběhlo tak se neboj jí štípnout ještě jednou!!!No jako další věc bych Ti doporučil dát stínítko co nejníž nad rostliny kolik snesou!!!!!!!!!POZOR ať je nespálíš!!!!
Peace Kuchtěj Nesmrtelný :vampire:
Janxu
k tomu polyversum. ja sem snad zatim mel stesti nebo nevim. zatim kde koliv sem koukal, tak sem ho videl. zatim to bylo v bauhausu nebo baumaxu na chodove a v pruhonicich v tom mooc velkym zahradkarstvi naproti electro worldu a vedle hypernovy.
peace
Apofiss
Moc dík všem za rady.Fungicid koupím,ale polyversum bude asi kapánek dražší.Doporučí mi někdo nějaký dostupný?Jó větrání,chci přidat pořádnej odtah, ale nemám vrtačku:-)-příští výplata.Na ohýbání jsem se těšil.Dnes jsem byl v Bořivojce a koupil fólii,háčky a 6,5l hranatý květináče.Kolínka (to nejdůležitější) neměli!!!Prej jim místo toho došlo špatný zboží:-)Jinak rady ohledně ohýbání a štípání momentálně potřebuju asi nejvíc.Štípal jsem před pár dny a asi se to moc nepovedlo(skoro to neroste).Jak použít dráty?Třeba jako Srooga?Zatím čus a mír na vás!
Apofiss
Byl jsem v Čestmírce a koupil Ridomil GOLD (20g za 60Kč),pěkně postříkal a přizalil s ním kytí.Taky tam měly ty kolínka.Ještě jsem koupil pár metrů měděného drátu a pustil se do ohýbání.Výsledek?V pěstírně to teď vypadá jako v mučírně kytiček.Řízky jsou ještě malý,tak je ohnu až povyrostou.Pěstírnu jsem ještě vytapetoval bílou zahradnickou fólií a trochu poklidil.Co se týče toho Polyversa-měli tam 3g(3 použití) za 80Kč a dost masivní balení za 450.Přišlo mi to trochu moc,tak sem se na to vykašlal.Fota se mi sem teď dávat nechce, protože by jste se smály té až Frankensteinovské observatoři na úpravu konopí...:slizoun:


A ještě něco, otočil jsem větrák (teď odsává), snad to bude lepší:sun:
Apofiss
To je v hajzlu, mě už snad nic nepřekvapí!Prostě vstanu, udělám si čaj, otevřu kamrlík a vidím........LEGIE mravenců, jak se mi prohání po pěstírně a v houfech pijou zkondenzovanou vodu u zvlhčovače!Jen se koukněte.Poběžim hned do shopu a dám jim pěkně nafrak!A pokud to nepomůže?Vypustim na ně rozzuřený křečky!

:flamer: MRAVENCI:rocket:
psilos
na ten měděnej drát se vy...kašli a to rychle! pokud není s bužírkou, ale i tak.. říká Ti něco měděnka?? Nebo Modrá či zelená skalice? Prostě oxid mědi je jedovatej jako prase a tvoří se s kontaktem s vodou...
Apofiss
Dík, já sem ale vůl!Den před zakoupením drátu jsem si říkal, že musim koupit nezávadnej a den na to koupim tohle.Já mam občas hlavu někde jinde...
Apofiss
Tak tu máme prvního samce.Projevil se přesně po třech týdnech.Je to ona největší a nemocná kytička.Foto je jasné...
Apofiss
Tak tu máme poslední fotečky před snad závěrečnym upgradem.Jedinej problémek zůstal:MRAVENCI!Nevíte někdo jak zajistit, aby mi tam nelezli a zároveň zachovat zdraví kytiček?:confused:
lubo
janka
nie:-)) ked budeš na ne svietiť 12/12(svetlo/tma),tak do 10 dní určite.
Apofiss
2janka173:jo, někdy opravdu jo...
2lubo:nemáš pravdu, nevím už jak to dokázat lépe než že naposledy zopakuju:TEN SAMEC MĚL 3 TÝDNY A TO SVÍTIM 18,5 HODINY DENĚ!:grrr:
lubo
apofis
vychádzal som z vlastnej skúsenosti a nikdy sa mi to nestalo.napadlo ma,či to nebolo tým,že tam máš slabé svetlo a rastlinka,ktorá ti vykvitla bola na tom mieste v tieni,ale to bude asi blbosť,lebo na kvet potrebujú rastlinky úplnú tmu.tak potom si si nevšimol,že ti to nejaké dni bolo v tme:-)) to len srandujem,no dôvod to muselo mať nejaký,lebo bez príčiny sa ani lístok nepohne:-))
Apofiss
2lubo:to už je rozumnější reč.Světlem to není.Těch 150W 10cm nad kytkou stačí.Taky by mě zajímalo čím to může být.Myslím, že hlavní roli hraje genetika.Je to noname, tudíž nevím.Některé odrůdy zřejmě exhibujou dřív než jiné:D
lubo
apofis:tie mravce si už vychytal? u nás v práci dala kolegiňa na zem také malé vrecúška z červenej krabyčky a pomohlo to.neviem ale ako sa to volá ,no a nedávno som kupoval taký už namiešaný roztok 0.3 l si myslím aj s rozprašovačom na vrchu,ktorý použil môj kamoš a hneť to pomohlo a dokonca aj na slivušky sa to používa.neviem teraz názov,stojí to rovných 100 sk,takže u vás menej.názov ti do večera zistím,zatial sa maj a držím ti palce .
Apofiss
Jěště ukázka kořenového balu vytrženého samce.Jen tak pro zajímavost:D

Tak mě napadlo, co nadělat z těch kořínků živiny pro přeživší kytindy?Co si o tom myslíte?
lubo
to na mravce:kontaktem
Kwjetoň
k těm kořenům:
jestli chceš a udělá ti to radost, tak z toho hnojky třeba udělej, pro mě za mě...
ale nečekej od toho nějaký výrazný výsledek, jestli hnojíš normálně tak to nebude mít skoro žádnej efekt...
tak asi tak, no...

Kwjetoň
:afro:
Apofiss
Zdá se mi to?
Kwjetoň
co?

myslíš květy?

:afro:
Apofiss
JO!Seš první kdo si všimnul.Co tam doprd. dělaj?Ta kytka má 25 dní a svítím 18,5 hodin.Ty noname kytky si dělaj co chtěj a to sakra rychle.Takhle bude výnos nula,nula hovno.Mám to celý šmiknout?Jak to může kvést?Nic takovýho jsem na groweru nenašel!Pomóc...
Era
Noname mi vždy kvetly po pár týdnech bez ohledu na světlo...
TheKeptn
no je to možný že nakvetou jak tu nekdo říkal že noname kvetou dřív.... ale jestli maj cca 20cm tak bych je pod tou 150 už přepnul...
Apofiss
Kašlu na ně, strčim všechny noname za okno a jejich místo obsadí řízci.Stejně jsem to podělal a zbytečně o dva týdny prodloužil růst(malé květináče).A přepnout nemůžu, protože jsou tam dva GWS a jeden OB, škoda jich.Jeden GWS se má i přes všechny mé chyby velice dobře(bude to keřík!!!!).Už se nemůžu dočkat toho upgrejdu,snad ve středu...
Apofiss
Tak zas pár foteček.Jinak řízky nebudou, až příště.Zbytečně by se mi to celý prodloužilo.Nonejmy už nikdy pěstovat nebudu, to je jasný.Teď ještě nějakej ten růst a hurá na květ.
Apofiss
A ještě pár fotek...
Apofiss
A ještě moje nejoblíbenější kytička:D
TheKeptn
Fungicid ??? Není drahý ve mensich balenich se do páďa vlezes - Doporucuju Champion,Dithane,Kuprikol a nebo muj oblibeny Previcur...
TheKeptn
víš co bys mohl dát pryc ? ten keramzit z tý půdy když kytku víc zalejes dýl pak vysychá a tvori se tam plísně..a také keramzit zvysuje PH takže doporucuju opravdu jenom jako drenáž...
Apofiss
Hmm, popřemejšlim o tom.U pár poměrně úspěšných pěstitelů jsem keramzit viděl i na vrchu, ale zní to rozumně.
Kwjetoň
a nebylo to nějaký hydro?
na hlínu bych keramzit nedával třeba právě kuli vysychání a plísni, na to bacha...

:afro:
ono kdyz koreny poradne papaji,zrovna se tam ten keramzit muze hodit
Apofiss
A co použít perlit?Vysychalo by to lépe, vypadalo lépe a možná by to odrazilo i pár procent světla:D

Kwjetoň:hydro to nebylo:D
TheKeptn
jj možná s to videl u me a s tim vysychánim byli problémy...
Kwjetoň
apofiss: taxem to zkusil, no...:frog:

já bysem se na to vysral, hlínu ničim nepřekrejvat a bude to nejlepčí...

perlit: vysychalo by to lépe... - no možná líp než keramzit, ale určo ne líp než hlína...
vypadalo lépe... - to je možný, ale když si stěny vylepíš plakátama, tak to bude taky obstojný :D
odrazilo pár procent světla... - to nevim, možná PÁR jo, ale fakt ne moc, perlit je dost porézní a takový věci fakt moc efektivní nejsou (co se týče odrazu)

tagže asi tak, no...:)

:afro:
Apofiss
Pár foteček po odstranění nonejmů za okno.Čistokrevňáčci maj teď víc místa a svědčí jim to:D
Apofiss
Ještě něco k tomu co teď pouze dělám.Zalévám jednou za tři až čtyři dny,hnojím Wuxalem super každé druhé zalití (0,3% zálivkou), každý večer po zhasnutí postřikuju Bialgeenen (1ml/0,5l),asi každý druhý den něco střihnu čí ohnu.Lampa 20cm nad kytkama.Zvlhčuju teď bez hadice, možná je to lepší.Teplota 21-26 stupňů-venku není vedro.Toť vše:D
felipe
Mas to fajn, akorat kdyz fotis se zapnutym sodikem, skus si nastavit vyvazeni bile na fotaku na umely osvetleni (incadescent, tungsten mozna u nekterejch vyrobcu). takle s automatem se desne pripravujes o citelnost zaberu ;)
Apofiss
2felipe:jj tu funkci používám,jen jsem zapomněl:D.....připojuju nezažloutlé fotos

2prenda:příště to bude o dost lepší.Plánuju přejít na 250W,vybudovat ventilaci ke CT a šoupnout tam 6x nějakou mostly indicu-ještě uvidím...
Apofiss
Jsem rád že se to aspoň někomu líbí :D .CT momentálně působí jen jako sklo.Hodlám tam dát 250W výbojku a na CT napojit aluflex s chlazením.Asi až po sklizni.
Apofiss
Nějaké další fotos.Při pořizování jedné z nich jsem dostal pecku jaxviň.Sevřel jsem svorkovnici od výbojky, já vůl.Aspoň mne to pěkně naspeedovalo :D .Jinak už dlouho čekám vaše názory a kritiku...tak se čiňte!!!


P.S.:dole jsou večerní fotky zaokenních nonejmů.Jsou čilí až hanba!


P.P.S.:ty fotky si dělaj co chtěj


P.P.P.S.:ty malé rostlinky jsou řízci z prostřihávání, daří se jim :D
Apofiss
Ještě bych chtěl poděkovat všem co mi kdy poslali karmu a radili mi.Moc si toho vážim.Jinak můj plán počítá s přepnutím na květ tak za dva týdny, až menší větve dorostou ty větší.Myslí si někdo něco jiného???
prenda
Zdar,máš je přelitý,nebo nezalitý.Je to vidět na povadlosti listů.Jinak to vypadá ok.
Apofiss
Kytky na fotkách jsou těsně před zalitím.Vždy je nechám mírně povadnout a pak teprv zaliju.....ať si toho váží :D

Hyena:nezalitý :D
Apofiss
Omlouvám se za další příval foteček a slibuju, že další budou až při přepnutí na květ :D .Nemůžu to vydržet.....nepodlehnu jako Kwjetoň :D....bavím se prostříháváním listů.....a že je jich furt hafo...
kotg
Sou fakt moc krásně tvarovaný.Jen by mě zajímalo, kde si koupil ty kolínka na tvarování???V growshopu, nebo nějaký zahrádkářství???Jinak se ti pokusim poslat karmu, pokusim, protože předtim to MANNHUNTOVI nějak nedošlo a nepohodli sme se, no nic.Hodně štěstí v době květu.
Apofiss
Kolínka jsou z growshopů.V Bořivojce maj větší a s menším úhlem a v Čestmírce menší a s větším úhlem.Na karmu se klidně vykašli, já se na tě rozhodně zlobit nebudu :D
Apofiss
Mé kytky si rády zapařej.Horečka sobotní noci začala!Na programu mých miláčků jsou snad všechny neřesti....jen ten sex si snad odpustí :D



1)Začali se hrát karty a OB všechny ohromil pokrem rovnou z ruky.












2)OBčku se stýská po radách od Kapitána :rolleyes:












3)OB křepčí na SKA jako o život!!!











4)Pařba pokračuje a OB začíná bejt nalitej...











5)Trocha odpočinku nezaškodí :D











6)Paří se do úmoru!












7)Květinky už chtějí své sluníčko...











8)Dobrou vytuhlíci...













9)...a slunce v duších!
Apofiss
Tak jsem přepnul...nemůžu se dočkat květů.....nějaká fotos.Pište své názory, kritizujte.Jedu to přece poprvé...
Apofiss
Díky všem za chválu.Potřeboval bych radičku.Kolik procent listů z vegetace je nejlepší nechat na květ?Trochu jsem to prostříhal, ale asi to chce ještě.Nechci udělat chybu, ale zároveň chci udělat vše pro květy.Pls poraďte...
Hanyz
No IMHO trochu bych to jeste prostrih. Kazdopadne ja prostrihavam listy prubezne behem kvetu, podle toho jak rostou a jak pribyvaji ty male listecky na palickach a nezda se, ze by to kytkam nejak skodilo. Hlavne se tesim, jak Ti ty OB ted vyleti, poroste to pred ocima:punk:
Apofiss
Nakaši: Dík za radu a za to, žes mne utvrdil i v mém názoru.Trochu jsem to prostřih, ale ne nijak brutálně.Teď to nechám sílit a střihat budu jen malé zbytečné lístky v dolní části květinek.

2all:Ještě by mě zajímalo, jestli už mám snižovat vlhkost, nebo s tím počkat do pozdější fáze květu.
Kwjetoň
Apofiss:
Tak vidíš kámo, žes to taky přepnul...:frog:
Jsem fakt zvědavej na tvuj výnos, jedem oba první indoor, oba OBčko (btw. taky od Hyeny?), taxe pak něgde musíme potkat a vyměnit vzorky...:sun:
Jedinej rozdíl je v tom, že já teď jedu pod 250, heč...:D

Ale přeju ti co nejlepší sklizeň, to se ví...:)

Btw. Ty tvoje kytky sou těm mejm hrozně moc podobný, čim to bude? :p:

:afro:
Apofiss
Řezy mám od Ewana, jestli to můžu prásknout.Jsou supr.Btw mám jedno OB a dva GWS.O 250W jsem uvažoval už na květ, ale bude lepší nechat kompletní upgrade na příští in.Bude to brutal!!!Taky chci tu 150tku vyzkoušet až do konce.Vzorky snad vyměníme, ty seš ale ze severu ne?I live in Prague, mother of the cities!!!Kytky máme podobný zřejmě z důvodů výše uvedených :D
Apofiss
Tak zase malá ukázka začínajících kvítků.Řízky co jsem udělal z větví zakořenily, tak jsem je šoupnul do menších květináčů a zkusím s nimy minisog.Když se nepovede, je to jedno.Kytičky rostou jako z vody a jedna z nich o dost více než ostatní.Že by OB?Abych se přiznal, už ani nevím která kytka je která :D .Hnojím teď stejně Wuxalu i OBM.Nějaké rady???
prenda
Piš plz kolikátej je to den na květu a od začátku...

dix
Apofiss
OK.Teď je 7.den květu a 56.den od chvíle, kdy jsem zasadil.Růst trval skoro dva měsíce z důvodu mé dřívější blbosti,nevědomosti a nedostatku financí.Mrzí mě to a slibuji, že se to už nikdy nestane.Čestný skautský :D
Apofiss
Jaký je podle vás nejlepší květový hormon či tak něco?Poraďte pls, je to poslední položka na mém seznamu pro tuto sklizeň.Příště do toho pudu s plnou polní :D
Šťovík
citace:
Původní příspěvek od Apofiss
OK.Teď je 7.den květu a 56.den od chvíle, kdy jsem zasadil.Růst trval skoro dva měsíce z důvodu mé dřívější blbosti,nevědomosti a nedostatku financí.Mrzí mě to a slibuji, že se to už nikdy nestane.Čestný skautský :D


pche já byl poprvé na růstu tři měsíce ;)
asi jsem těch blbostí udělal víc

jinak se 100W a 250W podle mě cooltube neni treba, od stovky kytky nespálíš ani když je dáš jen na 5cm, u 250 nevim ale sam to nemam moc, počkej mrknu, tak 20cm a odvětrání mám udělaný tak že mi tu u lampy nasává vzduch do trubky,. žádný sklo jen stínítko zvrchu - bez něj bych nepotřeboval ani tu trubku, ale to teplo se od toho stínítka trochu odráží dolů na kytky. a teplota? teď v těch vedrech to bylo max 33 ale obvykle při svícení max 30,5 a za tmy o 5-10 stupnu min, zalezi jak je venku

já měl v zimě spíš opačný problémy, moc zima, takže jsem byl nucenej koupit 250W, ale nelituju

listy stříhám jen ty co stíněj vrškům palic, ale zbytek nechávám, ta kytka si tím listem vezme víc světla (fotonů) než malá zelená palička a protože je ve fázi kvetení, tak jde pak z těch listů všechno pěkně do pald...

jinak good luck a K+ za to nasazení :)
Apofiss
Ono 33 stupňů je docela dost a já mám dost malej prostor.A taky tam hodím 250W.Potom ta CT rozhodně zbytečná nebude...

Jinak díky všem a pár fotek :D


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma