Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Nemoci Rostlin a Problémy

Stránky: [1] 2 
Vzhledové změny na kytkách 1/3 - Klikni zde pro originální téma
TommyBoy
Tyhle thready by měl posloužit všem kdo se ptají proč mi žloutnou, hnědnou nebo co.. listy.
Níže je adresa kde je originál v angličtině a autorem je Sterling (Díky jemu za to)

Autor: Sterling
Nalezeno na: http://www.overgrow.com/
Originál v anglickém znění je na: http://www.geocities.com/nutrientproblems/

V prvním díle změny způsobené prostředím.
TommyBoy
Podívejte se zblízka a uvidíte hnědé okraje listů, které indikují teplotní stress. Poškození může vypadat jako spálení od živin, ale vyskytuje se jen na vrcholcích rostliny nejblíže k lampě.
Možnosti nápravy jsou: odvětrat teplo od rostliny, nebo odsunout lampu či rostliny.

TommyBoy
Tento list byl velmi pravděpodobně spálen koncentrovaným roztokem živin. Tyto symptomy se projevují, pokud je hodnota EC v roztoku pro hydroponie příliš vysoká. Stejné symptomy se mohou projevit, pokud nastříkáte nebo nalejete silný roztok hnojiva na listy pod silnou lampou. Listy se začnou spalovat pod roztokem.



Takhle vypadají listy na samém začátku spálení živinami. Tento projev indikuje, že rostliny mají všechny živiny, které potřebují a něco málo navíc. Snižte trochu koncentraci roztoku a problém by měl zmizet. Pokud se hnědnutí nerozšíří více než je na obrázku pak jsou vaše kytky v pohodě.



Obrázek dole je rozhodně problém přehnojení. Vysoké množství hnojiva se akumuluje v listech a způsobuje usychání a popálení. Musíte okamžitě provést flushing(vyměnit roztok za čistý) čistou vodou a umožnit tak kořenům, aby se vzpamatovaly.





[Edited by TommyBoy on 20-09-2001 at 08:27 PM]
TommyBoy
Kytky na obrázku jsou pěstovány drip systémem. Roztok s živinami byl neustále kontinuálně přiváděn do média. Kořenový systém byl neustále v prostředí nasyceném vodou. Lepší je přivádět živiny periodicky řekněme na 1/2 hodky každé 2-3 hodky. Tak zajistíme kořenům kontakt se vzduchem a dýchání.
Nenechte se zmást faktem, že kytky na obrázku stojí v roztoku. Ten roztok obsahuje zředěný H2O2 (peroxid vodíku), který má škodu nápravit. Zavedením vzduchování do vaničky by se problém vyřešil také.





[Edited by TommyBoy on 20-09-2001 at 08:23 PM]
TommyBoy
Oba listy na obrázcích 3 a 4 jsou ze stejné rostliny. Symptomy by mohly být způsobeny přehnojením, ale spíš to vypadá na změnu pH. Příliš vysoké nebo nízké pH může způsobit, že živiny nejsou v roztoku přístupné pro kořeny. V roztoku mohou být dokonce v podobě solí nebo jiných sloučenin toxických pro rostliny.
Co se pak stane, když pěstitel přidá více hnojiva, aby špatně živená květinka prospívala lépe? Hodnota pH se ještě více vychýlí a bude to ještě horší.:eek: Tento druh symptomu se vyskytuje velmi často při pěstování na mixovaných substrátech. Pokud se substrát špatně promíchá a vzniknou tzv. "hot spots" neboli horké skvrny kde něco chybí nebo přebývá.



[Edited by TommyBoy on 20-09-2001 at 08:21 PM]
TommyBoy
K poškození ozónem dochází nejčastěji pouze v blízkosti generátoru ozónu. Je to velice vzácný problém a obecně se projevuje stejně jako, nedostatek Mg. Symptomy se objevují výhradně v těsné blízkosti generátorů ozonu.



[Edited by TommyBoy on 20-09-2001 at 08:18 PM]
Walhalla2000
Poucne... diky Sterlingovi a vlastne i tobe...
Spoon
Super ,tohle mi tu chybělo!Názorná ukázka s fotkama.
Dík.
carlos
Zdar Tommy,
paráda-- to musíme vložit i do FAQu! Dobrá práce.
Dustmaker
Dost dobré, rád vidím, že se někdo něčemu tak pečlivě "pověnoval". Jen kdyby bylo takovejch pracanti vícero. rád jsem si to pročet a trochu se poučil. Díky za vše kamaráde. Dstmkr

P.S Pochopitelně K+
TommyBoy
Ohnuty listy timto zpusobem jsou napadeny bilym cervikem, kterej zespoda listu saje a proto se listy takhle ohybaji....



[Edited by TommyBoy on 30-12-2002 at 06:10 PM]
Rude
2tommy: vyborna vecicka tenhle thread, ale mel bych dotaz, na kterej sem nenasel nikde jednoznacnou vodpoved.........:
mam tejden zasazeny rezy, zakoreneny v rckw, v kvetinacich kde je zahradnickej substrat s keramzitem, dole vrstva velkyho keramzitu na drenaz, mnoo a tri z nich rostou jaks taks v klidu, ale dva rezy sou jak znasilneny, jeden z nich ma priznaky prehnojeni(okraje listu dou do zlutohneda), ale pritom este zadny zivny roztoky nedostavaj???
teplota je pri svetle 22-23C, vlhkost kolem 50%, zalejvam je jednou za dva dny asi dvojkou cisty vody
-nevis teda prosim cim to muze bejt?
diky
paco
som asi kreten ktory je v hajzli mam problem s jednou kytkou ktorej sa krutia listy a cernaju nie je to prehnojenym lebo je to hydro a ostatne su ok . najhorsie je to ze sa ani pohodine som sem nebol schopny dostat jej obrazok a uz vobec nie niekomu napisat stale mi pise ze na to nemam pravo na to nemam pravo fakt som z toho v PICI poradi niekto, zaregistrovany som ako Paco
gunman
paco, predovšetkým ak sa tu trochu popozeráš, tak zistíš, že PM (aj fotky?) môžu posielať tí, čo majú 4 a viac príspevkov. Ďalej zistíš, že rôzne choroby a závady kvetín sú tu preberané vo viacerých príspevkoch (hore si zaklikni hľadanie a hľadaj a hľadaj...). A napokon čím presnejšie popíšeš svoju situáciu, tým presnejšiu odpoveď dostaneš, takže: koľko rastlín, spôsob pestovania, hnojenie, či meriaš teplotu/vlhkosť/pH a aké hodnoty si nameral, proste všetko, čoho sa skúsení borci môžu chytiť.
chenda
Mě mé 6 cm kytky taky schnou..nepoužívám hnojivo a zalívám skoro každý den,.yslíte,že je to častým zaléváním a pokud jo,tak kdy by se mělo zalévat??? dík!
olo
Ja to zalejvam taky kazdej den a je to v klidu.
Storm
Jestli je často zalejváš,tak to by asi neschly ne?Já zalévám,když je zem jen mírně vlhká,spíš suchá.
Storm
Mam takovej problém.Nenašel jsem tady žádný vysvětlení,snad jen nedostatek Mg,ale to si nemyslím,protože ostatní kytky pěstované v této rostou jak mají.Situace se má takhle: Rostlina vypadá celá oslabená,je menší,má ohnutej stonek a hlavně má úplně skroucený listy směrem nahoru.Možná je trochu světlejší než ostatní.Pěstuju outdoor,měl by to být nějaký Afgán.Zem je namíchaná 40% písek a zbytek je rozloženej tak desetiletej králičí a slepičí hnuj.Ani to jako hnuj nevypadá.Je to prostě už černá kvalitní zem.Kytky v ní rostou výborně,akorát neni moc vzdušná,proto ten písek.Prosím Tommyho,aby mi s tím pomoh.Problém se týká celé rostliny.Jinak normálně,trochu pomalejc roste,i se sama větví.
předem dík
Kapka1
Fakt super... to sem potreboval vedet... zloutnou mi listy a nemoh sem prijit cim to je. DIK MOC
VN20
Vsechno delam tak jak mam rezim 18/6 ... lampa je asi 40-70cm nad vrcholkama kytiii, ventiluju dohromady necoprez 20W ... kytky jsou ted velky papayji jsou kolem 20-30 cm rostou necelej mesic, enter 60cm roste 1,3 mesice... zalivam normalne aby puda nebyla vyschla ani premocena. Ale jednou jsem je prelil ze voda atekla do mysek... behem dvou dnu 2-5 dnu zmizela. Koreny enter jsou videt pod keramzitem, zacinaji se objevovat i u papajii. Koreny vylezaji z 12l kyblu skoro u vsech kytek. Teplota u stonku kytej je 23C ve vysce 5cm nad vrcholkem enter je 27C. Enter zfialovava vetvicky a koren... vypada to ze by mohla jit i do palic, ale je slaba. Nehnojim vubec... jedno zaliti kristalonem v prijatelne predepsane davce. Prez noc nechavam otevrenou skrin... nevetram.

Problem
U 1-3 papay zacinaji zlotonou konecky listua zacinaji se ohybat ... ... neni to tepelnej sok? ... moc dobre jsem jim pred tim nevetral meli tam jim i 30 a vic stupnu... Enter uplne zloutnul... Nevite jak tohle vsechno lnejlepe vyresit.
DH-Tommy
cus.mam na listech takovy malinkatý bílí ťupky.nikde v tvym seznamu sem to nenašel. co to muze bejt? diky
Wax
protože se mě na kytkách objevily nějaký fleky tak sem byl donucenej si koupit knížku o chorobách rostlin. našel sem v ní zatim nějaký základní pravidla pro pěstovaní.možná by mohli někomu pomoci .tady sou. pro přečtení stačí obrázky v prohlížeči zvěčit.
Bosorka
tak jo mám i bubbler i hlínu japato,že i když jsou pod stejným světlem jsou ty v hlíně náky bledší se mi zdá bubblák pěkně zelenej..:)
poradíte?
cim by mohlo byt tohle?
DR.VYPALENY
no tak to bude určitě tím ,že se musí zalívat až zapadne slunko .protože kytka je rozpalena a polije se studenou vodou takže ji spálíte.
DR.VYPALENY
ty bíle tupliky jsou kristalky dělají se na lepších huleni.jestly to vypadá jako maličké kousíčky kristalového cukru,ktere se dělají kolem šišek tak je to jen dobře.
DR.VYPALENY
pro VN20 chtělo by tam dát 2 větráky jeden at vháni červsty vzduch a druhy at ho vhání ven.
sumak
ono se musi pri outdooru opravdu zalivat, az zapadne slunko?
steve
citace:
Původní příspěvek od DR.VYPALENY
no tak to bude určitě tím ,že se musí zalívat až zapadne slunko .protože kytka je rozpalena a polije se studenou vodou takže ji spálíte.



nesouhlasím :confused:
steve
sumak
Nazdárek
Kytky budou raději, když je budeš zalévat ráno a večer.
Já pokud kontroluji pole tak se většinou netrefím do této čaasové doby.
Na mém místečku praží slunce celý den a za celý cyklus posledních let jsem neměl problém s usycháním kytek.
Příroda si poradí.:)
dalas
zdar muze me nekdo poradit co se stalo?sklidil sem kytku ze skrine a dal sem ju ven aby znovu zacala rust.vloni sem to tak udelal a v poho ale ted?
steve
citace:
Původní příspěvek od dalas
zdar muze me nekdo poradit co se stalo?sklidil sem kytku ze skrine a dal sem ju ven aby znovu zacala rust.vloni sem to tak udelal a v poho ale ted?


hmm zdar
zkus lépe zformulovat tu větu...
ve skříni sis nechal předpěstovat kytku na ven ?
a venku se ti nerozjela nebo co?
:o
dalas
steve:me tam nesli dat fotky.nafotim znovu a hodim to sem.
jinak co se tyce ty kytky tak me ve skrini dozrala,votrhal sem palice(listy a maly palicky sem tam nechal)V loni sem udelal to same a kyti
zacala zas normalne rust.Ted mne listy a palicky zacinají bělat a usichat.Ted nejsu doma tak az budu tak to nafotim.o vikendu to sem hodim.
zatim zdarec
jankie
ma nejake male cerne cerviky na spodu listu co mam delat?
jankie
jak mam dosahnout poradneho kvetenstvi ma ji asi tak 80cm velkou a zacinam poradte
jankie
mam ji asi 2-3mesice ma 80cm a sisky nikde co mam delat
dalas
jankie:ty pestujes indoor?nebo out.jestli in. tak kolik tomu svítis 18/6?
to ti nikdy nevikvete.musis svitit 12/12.
dalas
Už mam foto,kyti me ve skrini dozrala,votrhal sem palice(listy a maly palicky sem tam nechal)V loni sem udelal to same a kyti
zacala zas normalne rust.Ted mne listy a palicky zacinají bělat a usichat.CO SE DĚJE???
Pepe46
potreboval bych zjistit jeslti nekdo nahodou nevite co by mohlo byt temto kytkam vsem dekuji za pomoc a odpovedi
objevuje se to zatim jenom na spodnich listech


http://ondrs.php5.cz/g2.jpg
http://ondrs.php5.cz/g1.jpg
http://ondrs.php5.cz/g3.jpg
Plinis
tak to mam stejnej problem, mam kytky venku bez hnojiva jen destovkou zalejvany a uz to mam rozlezli po celejch kytkach pet jich mam na jednom zahonku a ty jsou takhle zniceny vsechny pak mam jednu asi vo dva metry dal a ta je uplne v poho
THcE_GREEN
to vypadá jako nějaká plíseň a nebo ti žerou kořínky nějaký zmrdi
Novi
Tak sem zjistil že mi kytky napadl tem bílej červím.Přesně tak se mi ohybaj listy a ze spodu jsou takovy bíly potvory.Prvně sem si myslel že je to spáleny.Nevite jak se toho zbavit??????
Novi
citace:
Původní příspěvek od TommyBoy
Ohnuty listy timto zpusobem jsou napadeny bilym cervikem, kterej zespoda listu saje a proto se listy takhle ohybaji....




[Edited by TommyBoy on 30-12-2002 at 06:10 PM]


Je to způsobený Sviluškama(jsou to takový hnědy malý potvory na spodu listů,který vysávaj z listu živiny),stačí jenom zajit někam do zahradkářství a koupit si lapač Svilušek.Takový žluty parírky na ktery nalezou.Nebo chemicky pomocí přípravku FASTEND ale to se pak musí všechny listy před aplikaci omyt každy list vodou.
Myslím že první varianta je mnohen lepší pro kvítka
hulitko258
mne se listy ohybaji ne špičky dolu ale tvoři takovy valeček ohybaji se nahoru podelne a vytvoři jakby rynu nevite čimtoje deje se mi to jenom na jedne kytce je to Jack Herrer
matko291
Mohlo by toto byt sposobene nedostatkem horciku?
Erixon
matko291: skusil bych postřik hořkou solí, do pár dnů bys věděl jestli to je hořčíkem. Pokud Máš špičky listů ohlý nahoru (na fotce to je trochu vidět na tom listu nahoře vzadu) tak to bude hořčík na 90%
Mr.Shiva
Mam problem pestuju na balkone a jak zacalo svitit slunce tak mi u kytek zacaly cernat konečky listu...Vypada to na spaleni)Tak sem dal kytky do stinu aby si kytky zacaly pomalu zvykat na slunce ...Po tydnu ve stinu sem kytky dal na slunce a je to to same...:(..Prosim o radu..Přilozil by sem foto ale nemam v tuto chvily fotak.Kytky nebyli jeste hnojeny a sou v kokosovem substratu..
PS:Mam 6 kytek ve stejnych podminkach a je to pouze u dvou
inf3cti
citace:
Původní příspěvek od Mr.Shiva
Kytky nebyli jeste hnojeny a sou v kokosovem substratu..

pohnoj to, kokos nema ziviny....
Mr.Shiva
Diky....Zkusim a uvidim...
sundance
Já mám také problém.
Letošní out-model red hair skunk,předpěstováno pod zářivkama.
Problém je v tom,že do té doby co jsem měl kytky doma,tak listy byli v pořádku,po přesazení ven začaly nové listy měnit tvar na 3čepele bez jakéhokoliv zoubkování,různě se kroutit a tím zaostával růst.
Musím upřímně říct,že jsem to možná trochu posral s hnojením a od té doby jsou také potíže-ale na druhou stranu ostatní kytky které dostaly stejnou dávku hnojiv-nebyla nějak zvlášt velká-jsou v naprostém pořádku!
VIZ:foto.
van blade
2 sundance
zdarec! hnojivem to neni..
kdy jsi to daval ven?to co popisujes delaji kyti,kdyz maji pomotanou fotoperiodu a nevi jestli rust nebo kvest. melo by se to samo napravit pri regulernim kvetu, dej ji cas, stejne nic jineho nenadelas :)
at se daří!
sundance
Hmm,tak to je také možnej problém.Ven jsem to dával někdy v květnu,nejsem si jist přesným datumem,hlavní asi bude to,že jsem si doma předpěstil pod zářivkama které frčely hlavně přes noc-na noční,levnější proud a kytkám jsem nedopřál luxus změny periody a na férovku jsem je prásknul ven:)......takže uvidíme.
dfblbec
jo, mne sa na mojom windoore neak divne krutia listy... ako keby sa chcel zmrsknut, co je pochopitelne, ale oni sa este aj otacaju
bassman
Potreboval bych poradit cim by to mohlo byt,zacali mi nove vyrustky na kytce tezce zloutnout a jsou takove zakrsle az zdeformovane,zajimave take je ze to delaji pouze vyrustky na leve strane kytky na prave ne.Snad neco z te fotky pujde poznat:-)
Maquor
bassman: Merils PH? Z ty fotky toho moc neni poznat, ale z toho jak to vypada tak bych rek ze to mas prehnojeny!!! Proc ti to zloutne jen na jedny strane bys zjistil kdybys kytinku vyndal z hliny a podival se na koreny(to bych ale nedoporucoval;)Budou urcite taky poskozeny jen na levy strane. Jednoduse receno - vzdy co je pod zemi je i nad zemi a naopak...Urcite zmer PHcko a jestli je v klidu tak zkus tak tyden zalivat jenom vodou nebo minimalni koncentraci hnojek..flushing se to zove.Peace
khook
2 Sundance

Myslim že hnojivo na to nemá vliv . Stalo se mi to taky a ne jednou ale
nikdy to neohrozilo kvalitu výsledného produktu jednou ba právěže naopak ;)

Ale zrovna včera sem to zpozoroval na mý matce G13 a sem z toho
taky vpitchi :( Můj názor je ten že je to způsobeno buď prostředím
a nebo to takle mutuje z důvodu jak bych to kuwa řek , no zkrátka únava genetiky :D

Nevim no sem zvědav na názor ostatních , mám dojem že už se to tu jednou řešilo ale nejsem si jist jestli to nebylo v souvislosti s kolchicinem :(
God_mars
sundance: tak presne tohle mi delala kytka minulej rok po presazeni ven ale me se nepodarilo zjistit cim to je? Ale par speku se urodilo.

Ja mam tak problem zloutnou mi listy od spoda kytky ted uz to vypada tak ze je skoro pulka kytky zloutnouci. Je to normal ze lysty od spoda zloutnou ale v takovy mire je mi to divny.
helosh
Cauky muzete mrknout na tohle je to malo Mg,nebo co si o tom myslite?Dik
SmallDudeZombie
zdravim, vsechny ,
sotva zacnu s growingem tak mam problem :) trosicku se mi krouti listecky. zadné známky parasitismu ani jine podobne sracky se nevyskytuji :) ani v nejmensim mnostvi tezce zacinam uvazovat jeslti by nemohlo jit o naky tip nachlazeni toho kvitka. Nesetkal se nekdo s vas s necim podobnym ? je to durban. peru nato 150w, prehnojene to nebude urcite
teplota dyz nesvitim se pohybuje od 13-16 stupnu muze to byt tim ? dik moc za naky advice
SmallDudeZombie
tady je naky ten picture :-///
jestedman
16 stupnu je malo, doporučuju minimálně 18, ale optimum tak 22- 25
SmallDudeZombie
takze by to teoreticky mohlo byt tim co ? :-/ to bude mit very hard solution :((( dikec
TERMIX
Kdo vi at odpovi a kdo si neco mysli tak taky...sem stim.Kytky me chradnou sem tam listek ale v hlave me to skrabe tak se ptam ...coze asi to? Diky vsem Termix.
TERMIX
Jeste detajlneji.Dekuji.
Brise
citace:
Původní příspěvek od SmallDudeZombie
takze by to teoreticky mohlo byt tim co ? :-/ to bude mit very hard solution :((( dikec


Cest, myslim ze teplotou to nebude.Mam podobny problem, ale teplotu v noci mam 18-20 °C.Dela mne to jen jedna kytka.Problem bude v necem jinym.
Maquor
čau groweři, pomůžete mi s tímhle? Týden starý kytky, v hydrošce, EC 1,2 teplota 24 stupňů, pH 6....dělá mi to asi polovina kytek ostatní jsou v klidu. Myslel jsem že to je způsobený kolísáním pH, ale to už je teď stabilní a stejně. Možná uhnilý kořínky? Ty nejpostiženějším ještě ani nevylezly kořínky z květináčků. Každopádně jsem nasadil enzymy... Za každý nápad čím by to mohlo být dík
#77
bude mi stacit na waterculture upravena voda a AH Bloom na zacetk?? .)
j.hollowmannn
Zdravim. nemam problemy ani s PH, ani s EC, ale stejne mi nejak zloutnou listy. ne ze by uplne zloutly, ale ztratily tu krasnou zelenou barvu a hlavne lesk. Mam 400w v cooltubu a chladim to vykonym turbo vetrakem TD 125. Cim to teda je???? muze to byt spalenim od svetla???? jak vysoko mam tu lampu povesit?????
j.hollowmannn
Hele maquore 1,2 Ec je na tyden stary kytky docela dost. Vypada to ze je mas prehnojeny a v kombinaci se svetlem to udela s listama to co ti to udelalo.
Smokii
zdárek..mám malý problém. mám kyti předpěstovávaný doma v kelímkách, díry ve dně, klasika. mám namíchanou trošku horší půdu, směs písku a normální hlíny sebraný před barákem. kyti jsou tak 15cm vysoký. zalívám když je hezky, tak každý den trochu, jinak dle potřeby obden.. zaačaly se mi ale objevovat nějaký fíčky, netuším co to je.. je to jen na některých, ale pomaličku se to rozšiřuje.. jinak vypadají zdravě, svěže.
..sorry za kvalitu, je to z mobilu :-/ ...díky.
#77
chybi naka zivina .) kup hlinu z growshopu nakou levnejsi a nebude problem.. nebo jam ma na pelargonie z baumaxu a nemam zadnej problem balkon se mi krasne zelena
GANJOS
mam kytku a mam problem je tak 2 mesice stara a hnednou ji listy a ma plyskiřice a nejake se zbarvuji do fialovohneda co s nimi je dik za odpoved
¨
Haggy
Zdravim lidicky! mam tedka druhej tyden kyticku Early mysty pod zarivkou, je ze seminka, a projevuje se mi u ni na listech jakoby cesticky...viz obrazky...pls poradte, pomozte, trapi me to.. :(
Mage
Neví někdo z vás čím je to, že se mi na kytce začali po nějaké době oběvovat místo 5ti-listů a 7mi-listů, pouze jednolisty a hlavně na hlavní špičce.
zdarec groweři totalně mi na kytce žloutnou listy je v třetim tydnu květu . Potřebuju poradit hnojim kristalonem plof květ. Kytka je 1 metr vysoka v 13l květinači. Už fakt nevim čím to muže byt dik za každou radu
Zedy
citace:
Původní příspěvek od PIPER
zdarec groweři totalně mi na kytce žloutnou listy je v třetim tydnu květu . Potřebuju poradit hnojim kristalonem plof květ. Kytka je 1 metr vysoka v 13l květinači. Už fakt nevim čím to muže byt dik za každou radu


Taky mám takovejdle problém u kytky která mi roste a maník povídal, že jí chybí dusík, takže bych to doháněl nějakým hnojením s vysokým obsahem dusíku;)
ExI-Model-ExI
To je v dža podle tohoto clanku mi vychazi ze mam kytky spaleny hnojivem ale je to divny pac sem to hnojil jen jednou ale je pravda ze sem tam toho hnojiva dal vic nez bylo napsano na obalu myslite ze to vadi kdyz sem ji stim hnojil poprve?Ted ma na listech hnede fleky.A usichají mi listy sem bezmocnej snad to chuderka rozdejchá
amper
Jako začátečník jsem díky "blbuvzdorné" ukázce, jak vypadá kytka, kterou postihl tepelný stress, je�tě zachránil oba dva řízky, které jsem připekl. (400w 65cm vysoko), i kdy� je vidět, �e i ra�ící vrcholek byl také trochu posti�en, tak rostel dál. Pouze lístky dal�ího parta jsou trochu krabaté, na rozdíl od řízků, které to nepostihlo.

Zdravím, mám následující problém s listama. Podle fotek na začátku tohoto threadu bych řekl, že se jedná o problémy s PH.

Pěstuju venku:
Substrát ( perlit, wormhumus, substrát pro palmy a zelené rostliny, kostní moučka)
Hnojiva: plagron grow, občas do zálivky bi-algeen. Momentálně zalívám jenom vodou s dolomit. vápencem. Na postřik phytamin, bi-algeen.

Budu rád za vaše názory.
tohle se mi začalo dost rychle oběvovat na kytce,před 3týdnama jsem jí přesadil do nové hlíny a 14dní se jí velice dařilo a najednou tohle....můžete mi poradit?hnojim krystalonem start
2
Foto2
Hornymll : Hnojíš ? máš problém buď s nedostatkem nebo přemýrou fosforu v půdě.
turokmakto
Ahoj som tu novy, nemam vela praktickych skusenosti s indoorom, toto je moja 3 skrina,teoreticky nie som na tom spatne ale potrebujem radu skusenjsieho indooristu. Neviem co je toto a cim je to sposobene, mam v skirni 3 druhy a najviac to maju ssh-cka, rastliny maju uplne zatocene prevazne novo vyrastajuce listy, problem s teplotou to nebude, ph by malo byt v poriadku nakolko to je cerstva zem a prehnojene nie su na to si davam pozor, su v zemi uz 4 tyzdne problem sa vyskytol tak pred tyzdnom.Myslim si, ze by mohlo ist o nedostatocnu vlkhost, bo to mam v izbe a nemam zvlhcovac. Este by som sa chcel spytat ci im nevadi nocna teplota 21 stupnov, dakujem ...
koooki
čuste kluci...sice nemám fotku,ale da se to popsat:)

Když prelijete kytku..a na pude se obevi takovy povlak ktery ma bilou barvu..muze to bejt bud srazenina hnojky,nebo se tam delaj takove ty musky...a na to je nejlepsi Vyvarit 1 cigaretu v nejakem starem hrnci nebo plechovce (pak uz nejde pouzit) nechat 5 minut povarit,...1 cigo na 2 litry..ale nesmi se to prehnat je to prudkej jed..a zabije to vsechno a kdz si nedate pozor tak aji kytku..ale to by ste museli udelat silnej roztok..:) pestu zdar!:)
Oomega
zdar, tak i na me uz to padlo...ackoliv mi prijde ze tenhle thread uz je mrtvej, co se odpovedi tyce, zkusim to...
to co vidite na fotce se mi objevilo na kytce co mam venku..je to vnitrni skunk, kterej uz byl cca tyden v kvetu, kdyz jsem ho dal minulej tejden ven...pred par dnema jsem ji presadil z kvetinace primo do hliny a zacaly mi tohle delat spodni listy a listy na spodnich patrech...list postupne jakoby ztracel chlorofor..nejdriv zloutne a ted nektery uz jsou temer bily...resp lehce zeleno-bily...trochu doufam ze to je presazenim do hliny a zmatenym cyklem, ale za kazdou radu budu vdecnej
Oomega
takze si odpovim sam:)
podle toho co jsem nasel, by se melo jednat o nedostatek zeleza....samozjreme nadale posloucham dalsi nazory, ale zitra to zaleju vodou z rezavejch hrebiku:)
Storm
Nepovedlo se,postuju to z mobilu,tak zkusim znova.Tvoří se to hlavně na novejch listech a na některejch kytkach.Kytky jsou v royality mixu v 11l teku.Zálivka je odstátá voda ze studny, jednou lehce pohnojeno AH grow + micro.Ph/EC neměřeno.Co mě napadá, tak by to mohlo bejt vysoký Ph nebo nedostatek zinku.Možná prozatim nedostatečná ventilace, ale tomu se mu moc nechce verit.Sviti na to 400w metla, teplota v noci 14, ve dne 23.Vlhkost od začátku okolo 60% nyní jsem zapnul 3m neblera, tak je okolo 90 a vic%.Díky za rady.
Storm
o 2 dny starší fotka než předchozí, ještě bez neblera.Předem díyk za rady.
Ka'n'ja
Měl bych taky jeden dotaz, mám kytky vdovy a trpaslíky venku, posledni tyden byva po ranu okolo 3 stupnu. Ale pres den krasne, teplo, neprsi. No a kytky zfialovely. Ale naprosto brutalne, to vypada jak kdyby pestoval blueberry a ne BILOU vdovu a BILEHO trpaslika:D. Jeste pred tydnem byly bile, posipane takovym lepivym bilym praskem. Ale ted? Hlavne ty samokvety - trpaslici, sou fialovy snad i na stonku. Jinak ale v pohode, hezky voni, vali dal...Nikdy jsem se s tim nesetkal. Uz sem vypestoval z noname seminek "fialky", ale wdova asi nema byt fialova:D. Nevite cim by to mohlo byt? Ja si rikam jestli nereagujou na velky zmeny teplot noc/den...
citace:
Původní příspěvek od Ka'n'ja
Měl bych taky jeden dotaz, mám kytky vdovy a trpaslíky venku, posledni tyden byva po ranu okolo 3 stupnu. Ale pres den krasne, teplo, neprsi. No a kytky zfialovely. Ale naprosto brutalne, to vypada jak kdyby pestoval blueberry a ne BILOU vdovu a BILEHO trpaslika:D. Jeste pred tydnem byly bile, posipane takovym lepivym bilym praskem. Ale ted? Hlavne ty samokvety - trpaslici, sou fialovy snad i na stonku. Jinak ale v pohode, hezky voni, vali dal...Nikdy jsem se s tim nesetkal. Uz sem vypestoval z noname seminek "fialky", ale wdova asi nema byt fialova:D. Nevite cim by to mohlo byt? Ja si rikam jestli nereagujou na velky zmeny teplot noc/den...


správná dedukce. klesá-li v noci teplota, kytky mají prostě tendenci fialovět. Některý více, některý méně. Starosti bych si s tím nedělal.
Zedy
Úplně se mi to vyhulilo z hlavy, ale trochu sem hledal ohledně toho fialovění v době květu.

citace:

...Vlivem nižší teploty se sníží množství dostupných a dodáváných živin rostlině a tím dochází k fialovění lístů...

...Rastlina zacne fialovet preto, lebo koli zime prestava vstrebavat fosfor...


Taky takový věci ohledně pomalejšího průběhu fotosyntézy, vliv na menší výnosy kvůli mrazům a pomalejšímu přísunu prvků.

Kdyžtak mě někdo opravte, už to nějak mizí z tej hlavy ;)
Ka'n'ja
Supr dik moc lidi, s teplem venku toho moc neudelam, ja sem mel jen strach jestli to treba neni nejaka nemoc nebo druh plesniveni. No asi sem paranoidni:D. Tak pestu zdar
Bubbleman
Ahoj lidi mám také jeden problém jen takový možná trochu fádní ale přece se zeptám trošku se mi zdá že mi květiny zkrátka přestaly růst a zastavily se je to možné a jestli jo tak proč předem dík.posílám foto z 24.dne v květu
witchie
zdarec lidi mám problém v podobě postupného hnědnutí lístků na kytce 400w hnojiva atami coco substrát help me pls
gab
zdravíčko.
prosím co je tohle????
bezdechu
kde všude jsi se na tu otázku ptal? to je nejmíň třetí dotaz odo Tebe na tu samou věc co jsem tu viděl.

Změř jaký máš pH a pak se o problému budeme bavit dál..
gab
sorry nějak jsem s tim tady bojovaL
bezdechu
Jo to se zvládne, MOD to určitě promaže, nicméně jak jsi na tom s tím pH?
gab
PH6


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma