Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Odrůdy a Šlechtění

 
Řechtací model - Klikni zde pro originální téma
aenema
Čago hoši prosím doporučte nějakej řechtací model. Rád bych zahulil s mojí Marjánkou ale to co mám doma je pro ní vražda a vodchod na párky.
Yarreck
santa maria (planck)
aenema
Maharsi dík za radu
Yarreck dva prdy z bonga a seš na tom jak tvuj avatar.Mám ho doma to se samotný nedá
Fredy K.
stará dobrá top44-u nás ji polovina mých kamarádů neřekne jinak než CHECHTÁK:)Nebo taky Silver Pearl,taky taky docela vysmátá:)
aenema
Maharsi měls pravdu s tou Mothers finest daří se jí mooc dobře.Dá se říct že svejm spolubydlícím šéfuje. Bohužel G13 to vzdala a šla bydlet
Fredy K.
Souhlas s Tebou Maharsi,jako indoor je to dobrá volba pro lidi,kteří chtějí sklízet co nejdřív.Ale jako out se mi top 44 neosvědčila-nestihla dozrát:(
Janxu
pomoc, mam sileny [dežaví]!! jo, ja ji mel jednu taky venku a na to ze je to top 44 ktera by ti mela za 40 dni vykvest tak mi taky nedozrala.
peace
Fredy K.
Já ji měl normálně zasazenou v zemi,ne v květináči,na místě kam pálilo sluníčko a kde jsem měl i jiné kytky-taky nějaké indoory,které jsem pěstoval venku.O všechny kytky jsem staral stejně a jediná Top-ka mi nedozrála a byl z ní jen takový mrzáček:(Je ideální pod lampu,tam se mi moc osvědčila...:)
Livis
Hele borci co by ste mohli říct na Swaziho od Nirvány-chci ho jet out docela by mě zajímalo jaký je a estli se hodí na naše venkovní podmínky.Ve hledání sem nic nenašel.Diky za odpovědi.Peace
steve
Livis
no jo... právě my Swazi má příjít od Nirvány..
já si myslím, že by to mohlo mít úspěch.. píšou že může dorůst 2-3m..což de :)
Fredy K.
Tak Swazi pěstovali kámoši venku a můžu říct,že se jim to hooodně moc povedlo-bylo z toho parádní pokouření:)Jo a bylo to vysoké něco přes 3,5metru-slušný vánoční stromeček:)
Janxu
coooooooooo??? 3,5 metru?? nemas fotky?? a nechces to trochu vic popstat??? jaka byla chut skurivost a jak moc te to zkourilo a na jak dlouho?? dik
peace
Livis
Ty foe tak to bude mazec do toho teda určitě du.Díky za info.
Fredy K.
Byla to kytka kámošů,oni měli těch Swazi kytek 5,všechny měli kolem 2metrů,ale jedna nějak sama od sebe pořád rostla a rostla...Zkouřilo to brutálně.Hnojilo se to Kristalonem na růst a na květ BioNova.
r-man
No, pokud ja vim, a to jsem si precetl uz v nekolika knizkach (akorat uz z toho huhu nevim od koho byly a jaxe jmenovaly :-))) ) je fakt, ze vysmatejsi je huleni kdyz se sklizi driv, a taky na to ma vliv zpusob a delka suseni, a taky skoleni (tzv "curing").

Sklizet se ma asi v dobe kdy je 50% blizen bilejch a 50% uz hnedejch. Pokud sklizite pozdeji, pryskyrice (ze ktere pak vznika THC) oxiduje, a vytvari jeste jiny canabinoidy nez THC, a tim ma trosku jiny ucinky.

Pokud sklizite treba az v dobe kdy je to vsechno hnedy a jeste pouzijete pomaly zpusob suseni (ktery zajistuje nejvetsi procento cannabinoidu z pryskyrice), je temer jiste, ze to bude usazovaci a vytuhavaci model.

Pokud vsak sklidite driv, tzn. asi kdyz je 30% hnedy a 70% bily, a budete susit treba jen tyden, je velka sance mit z toho rehtaci model, protoze vetsina pryskyrice nestihne zoxidovat a tvori se prevaze jen THC. Pak uz zalezi samozrejme taky na mnozstvi co se vyhuli, ze jo :-)))
r-man
Dokonce se pri suseni provadi tzv "curing" neboli skoleni. Jde o nekolik ruznych technik ktere dovoluji premenu pryskyrice na THC treba uplne s minimalnim mnozstvim kysliku. Dela se to treba tak, ze hned po sklizni ostrihate palice z vetvi a nahazite je do vody. Na ne date nejake zavazi, aby byly vsechny potopeny, a nemely pristup vzduchu. taxe nechaji treba tyden ve tme a v uzavrene nadobe(to proto, aby nevznikla plisen a voda nezacala hnit).

Pak uz to staci vylejt a zvolit rychlejsi zpusob suseni (aby to nestihlo chytit plisen), treba na rostu v dobre vetrane teplejsi mistnosti.
r-man
Jo a ta knizka se jmenuje "Kniha o Marihuane" a napsal ji Libor Dupal :-)))
Dude
ad přispevek 20 - Water Curing

ad 19 (hnedy / bily pestiky) THC/CBD - kapitolka tadyvtom jedna - http://grower.cz/forum/showthre...&threadid=14169

btw- kdysi tady nekde bejval prelozenej clanecek z OG, jak nejlepe curovat sklizen - nemuzu najit - vite nekdo?
Janxu
no prave, ten clanek mam na starym kompu, kdyz tak ho sem hodim!! jinak sem ho tady taky hledal a nic??? Byl to ten obrovskej clanek kde byla popsana zralost podle krystalu?? bylo tam i suseni a ze se ma nechat par dni tmy pro dojeti tech krystalu a o skladovani?? nebyl ten thread uzavrenej?? nejak nechapu, co to je kdyz zadam do hledani "prohledat otevrena veskera fora"?? zacatecnickej dotaz, ja vim
peace
Dude
no, se obavam, jelikoz ho nemuzu najit vubec - ze byl delanej nejakym clenem, kterej se smazal a vzal vsechno sebou....skoda - jinac pro anglictinare stale zde - http://overgrow.com/article/23
Ke-Guglimugli
Dude> nejni curing jako curing, žejó? :wink: Tamten článeček na oG je o manicuringu, což je, jak známo, zcela jiná procedúra.. :D
Sinuhet
citace:
Původní příspěvek od r-man
Dokonce se pri suseni provadi tzv "curing" neboli skoleni. Jde o nekolik ruznych technik ktere dovoluji premenu pryskyrice na THC treba uplne s minimalnim mnozstvim kysliku. Dela se to treba tak, ze hned po sklizni ostrihate palice z vetvi a nahazite je do vody. Na ne date nejake zavazi, aby byly vsechny potopeny, a nemely pristup vzduchu. taxe nechaji treba tyden ve tme a v uzavrene nadobe(to proto, aby nevznikla plisen a voda nezacala hnit).

Pak uz to staci vylejt a zvolit rychlejsi zpusob suseni (aby to nestihlo chytit plisen), treba na rostu v dobre vetrane teplejsi mistnosti.


Nez si nekdo znici urodu....

Vyse uvedene je asi spojeni dvou skolicich technik dohromady. water curing a fermentace.

water curing se provadi tak, ze date cerstve palice do ledove vody rovnou z vodovodu, kazdy den se voda meni a ve vode se to nechava tyden. Pak se to normalne dosusi. Ve vode by se mely rozpoustit latky, ktere negativne ovlivnuji chut (chlorofyl), vysledny matros je pak jemny a nekope.

Fermentaci jsem zkousel tak, ze jsem lehce proschle palice zabalil do potravinarske folie a to cele do alobalu. Takze bez vzduchu a svetla. Vyslednou kouli velikosti asi jako pest jsem izolepou prilepil na topeni. Tam to nechal asi 3-5 dni. Vysledkem je zhnedla hmota, ktera se dosusi. Behem fermentace se ruzne rozkladaji cukry, a meni se ucinek i chut.
r-man
...No, nevim jaxi tim muzu znicit urodu...nevim jestli blbe ctu, ale jedinej rozdil mezi tim co jsem psal ja, a tim co pisies ty, je v tom, ze se voda kazdej den meni (to jsem zapomnel napsat...).

Pak jsem psal o rychlym suseni, tedy ne v chladne mistnosti s pomalu proudicim vzduchem , kde to trva 14 dni i dyl, ale teplym vzduchem, a huhu musi byt dobre rozlozeny, aby melo sanci opravdu rychle proschnout, a to aspon na zacatku, kdy z nej kape voda, ze jo :-)

Neni to tak?
r-man
Ha...jeste vidim ze pises o svetle...v tom uz ale nebude rozdil, protoze si neumim predstavit do jake nadoby bych to daval, aby byla schvalne pruhledna, kdyz nechci fermentovat...

Navic svetlo ma taky vliv na oxidaci, protoze se pri dopadu na povrch premenuje na teplo, a tim oxidaci podporuje, tagze i water curing by se mel delat potme.
Livis
2:Jedubabka mohla bys popsat co s tebou Blueberry dělá,za chvíli budu sklízet a sem hrozně zvědavej co to se mnou udělá.Mohla bys mi nějak přiblížit ten stav.Dik za odpověď.Peace


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma