|
- hojení prasklýho rtu, spáleniny, opařeniny, vyrážky a podobnejch libostí mi konopná mastička spolehlivě zkrátí dost výrazně (spálenina se mi hojí tak 14 dní, ale s mastičkou to druhej den vypadá, jako by se hojila už tejden)
- zároveň od tý doby, co marjánku užívám denně, téměř neznám virózy (i když jsem měla imunitní deficit)
- a už dlouho jsem neměla tak brutální ataky RS, který jsem mívala
takže u sebe pozoruju spíš cosi jako imunomodulaci - prostě kde je nedostatek, tam tráva přidá, kde je imunita moc aktivní, tam ji zklidní
jen houšť takových článků, snad časem o tom budeme vědět víc :) |
|
|
|
jedule: no s těma virózama souhlasim, taky mi je pomáhá odhánět
jako malej jsem hodně trpěl právě temahle virózama a co kouřim tak už je nemam, maximálně jednou za rok někde chytim chřipku |
|
|
|
při hledání pěstění cesmíny jsem našla na http://www.forum.lide.cz/forum.fcgi...26&dir=-1&auth=
LenkaIlja LenkaIlja - 02.06.05 11:36:22
RE: pěstování
Cannabis- jako ledovej čaj z travky? Nebo s konopnou příchutí? Dělal jsem canabisovej čaj svý mámě, když měla chronickej kašel a zabralo jí to. Ale kdyby vod toho někdo očekával nějakej rauš, tak musím zájemce zklamat. |
|
|
sifa |
Zdravim,
chtel jsem se zeptat jestli nekdo vi, zda vaporizovani dostane z marihuany vsechny potencionalne lecive latky, nejen THC. Moje mama ma asi 4 roky roztrousenou sklerozu a po zkusenostech se vsim moznym, je trava jedina vec ktera ji pomaha. Kouri dva jointy denne a zaroven je kuracka, takze si myslim ze by vapik bodnul... |
|
|
speed |
hej cafte mozno sa uz tento recept na konopnu mast niekde nachadza
ak hej tak sa ponizim a jednoducho ho zmazem (hladal som po nom vsade) uzite si ucinkou! prepac jedubabka ak sem jen s timhle zasiral tread... kedikolvek ho mozem zmazat som tu este novy.
Masticka z konope
Suroviny:
* Pri normalnej teplote ususene samicie rastliny konope, rucne pomrvene.
* 100% rastlinny tuk na vyprazanie.Nieje mozne pouzit bravcovu mast!
Postup:
250g tuku dame v hlbokom pekaci do rury vyhriatej na 110-C.Po jeho rozpusteni pridame 50g konope a pomiesame drevenou vareskou.Teplotu udrzujeme na 110-C na dobu 3 hodiny a obcas pomiesame.Po 3 hodinach vypneme ruru a nechame 24 hodin stat.Potom opat zohrejeme na 110- C na dobu 3 hodiny a obcas pomiesame.Nechame vychladnut tak, aby tuk bol este tekuty a precedime ho cez platno.
Masticka je hotova plnime ju do kelinka kym je este tekuta.
So zvysnY.m konope (odpadom) je este raz mozne proces zopakovat Iba pouzijeme polovicnÚ mnozstvo tuku.
Ucinky:
Mast ma antivirove,antibioticke,protipliesnove ucinky.Pomaha pri zapchach,prelezaninach,opuchoch,obaroch,exemov,pourazovych artrozach,tlmi artriticke bolesti atd...
Pouzitie:
Raz az trikrat denne potrebne miesta slabo natriet.Vynimocne sa moze vyskitnut reakcia napuchnutim. |
|
|
Zedy |
Myslím si že své zdravotní problémy musí každý své rostlině sdělit už od seminka, aby na něj potom měla nějaké blahodárné účinky, viz. zde. ;) |
|
|
Galen Aldaron |
citace: |
Původní příspěvek od sifa
Zdravim,
chtel jsem se zeptat jestli nekdo vi, zda vaporizovani dostane z marihuany vsechny potencionalne lecive latky, nejen THC. Moje mama ma asi 4 roky roztrousenou sklerozu a po zkusenostech se vsim moznym, je trava jedina vec ktera ji pomaha. Kouri dva jointy denne a zaroven je kuracka, takze si myslim ze by vapik bodnul... |
hele, nikdo nemůže zaručit všechny potenciálně líčivé látky, nicméně pokud vím, tak z vědeckých experimentů vychází užití vaporizéru jako nejlepší alternativa pro efektivní léčbu známých obtíží .. takže doporučuji |
|
|
FK2 |
Byl sem u doktorky a nechala me na tyden doma, mam totiz velky bolesti krku, ale angina to neni... Prijedu a co neudelam, zahulim si (pres kybl) no a jak sem tak zhulenej tak sem nejak nepostrehl ze bolest krku trosku ustoupila, zahulil sem si vecer, sel sem spat a dneska?? Naprosta pohodicka, sice to jeste citim, ale da se to uz v poho prejit... Proto, kurte marihuanu vzdycky a kdyz vam nepomuze s lecenim, aspon vam prinese trosku radosti ne a to se pocita... |
|
|
jamika |
Vyrobila jsem mast ze sádla,ale je to hodně tmavé.I při nejmírnějším ohni se z toho trochu kouřilo.Momentálně je přecezená ve slenici a chladne.Jsem zvědavá bude li mít nějaké účinky.Rozhodně to nevyhodím.Má někdo se sádlem zkušenosti?Již jsem četla podobný příspěvek,ale nikoli odpověď. |
|
|
|
Dobrej den
Nevim jesli to tu uz nikdo nepsal ale prispeju svoji troskou do mylnu. Budoucnost farmaceutickyho vyuziti marihuany nejspis spociva v kyseline cannabidiolovy (CBD), protoze ma uzasny antibioticky ucinky - prakticky vsechno co se dnes leci terramycinem nebo penicilinem by dovedla lecit lepe. Nejvetsi obsah ji je v mladych nepucicich rostlinkach. (Jack Herrer) Nema zadny ucinky jako THC :-( Da se tedy ziskat extraktem z tech mladych rostlin mam to v planu ale momentalne na to nemam prostredky snad se to podari tak do pul roka. Dam kazdopadne vedet.
Dale k lecebnym ucinkum je to rozhodne nejlepsi antiastmatikum a antidepresivum ale to jiz zde bylo urcite mnohokrat prodiskutovano. Muzu jen rict ze rozhodne dys kourite travku nepotrebujete zadny leky a astma - zadny astmaticky zachvat se konat nebude vsak mam potvrzeny ze ten jeden prask tento zachvat zastavi :-) Jiste vite jak se to ma s parkinsnovou chorobou ale pro jistotu - P.N. je zpusobena odumiranim bunek ktery produkujou neurotransmiter dopamin a nase zlaty THC zvysuje pocet dopaminovyhc receptoru atak se ten nedostatek kompenzuje. Parkinson + trave je jasna vec. Jinak bych vam vsem kdo se zajimate doporucil prednasku profesora Lubomíra Ondřeje Hanuše, ktera je volne ke stazeni na netu tam se dozvit spoustu i treba o CB1 a CB2 receptorech coz je moc zajimavy. No ale vlasne pro nas neni problem sehnat spoustu materialu dyk prakticky sechny vyzkumy tohodle typu delali cesi :-) mejte se a rozumne se lecte. |
|
|
|
Původní příspěvek od jamika
Vyrobila jsem mast ze sádla,ale je to hodně tmavé.I při nejmírnějším ohni se z toho trochu kouřilo.Momentálně je přecezená ve slenici a chladne.Jsem zvědavá bude li mít nějaké účinky.Rozhodně to nevyhodím.Má někdo se sádlem zkušenosti?Již jsem četla podobný příspěvek,ale nikoli odpověď. |
bývalá kolegyně dělala mast ze sádla takhle:
http://grower.cz/forum/showthread....adla#post258284 |
|
|
BlackElvis |
by ma zaujimalo ci ma trava liecebne ucinky aj na tourreteov syndrom... zatial hulim tak pol roka takze tazko povedat. nemoze sa to skor zhorsit? mate niekto skusenost? d. |
|
|
|
Původní příspěvek od BlackElvis
by ma zaujimalo ci ma trava liecebne ucinky aj na tourreteov syndrom... zatial hulim tak pol roka takze tazko povedat. nemoze sa to skor zhorsit? mate niekto skusenost? d. |
co najdu, napíšu sem :)
http://grower.cz/forum/showthread....&threadid=19736
1) ........Obecně neurologické problémy dobře odpovídají na konejšivý účinek rostlin druhu indica. Autor osobně zná mladého muže, který dokázal vysadit Haldol a zvládá svůj Tourettův syndrom užíváním odrůd s dominantní indikou.
http://www.drogy-info.cz/index.php/..._28_cerven_2005
Závěr
Možné přínosy cannabinoidů pro medicínu by mohly být velké. Vedle uvedených jsou v současnosti vyvíjeny cannabinoidy i pro léčbu jiných indikací, jako je Parkinsonova nemoc , bulimie, schizofrenie nebo Touretteův syndrom. Možné budoucí využití těchto látek musí být vždy zváženo v porovnání s nežádoucími účinky, které léčba přinese. |
|
|
|
Původní příspěvek od Jedubabka
[B]bubiku, já si nejsem jistá, že by se vyvařením neztratily i nějaký účinný látky :( B] |
Hm to je fakt tezky rict dys je tam tech ucinejch latek tolik ale spis se priklanim k nazoru ze nejsou rozpustny ve vode.. |
|
|
|
Muj tatik dostava vodu z te vazeliny tak ze to chvilku jakoby smazi, ale opravdu jenom chvilku a zatim masticka v klidu a pomaha mu na lupenku |
|
|
Galen Aldaron |
[i]JAK to mám udělat, abych z vyvařených listů dostala vodu? vymačkávat už nezvládám, mast mi ždímou vždycky dva lidi; mám listí nechat uschnout? a) nevím kde, b) by to byl neustálej strašák shození, takže sušení neakceptuju :(
Jak? :( [/B] |
Nejsem znalec přes masti, jen přes máslo, ale hádám, že buď zchlazení na ideální teplotu by mělo pomoc oddělit vodu od vazelíny. Pokud tohle nejde, zbývá přinejmenším možnost použít klasickou chemickou děličku a za horka do ní nalít směs. Jde vpodstatě o průhlednou skleněnou nádobu s zůženým výtokem vespod, který je lehce uzaviratelný pro možnost okamžitého uzavření, jakmile přestane vytékat těžší voda .. |
|
|
bubik |
...kazdopadne je nutny je vyprat...zbavis se tim spousty bordelu - hnojek, chlorofylu, stopy od slimaku a tak...tem ucinnejm latkam to vubec nevadi - kdyz delam mast tak to prevaruju 3x a je pak pekne svetla ale treba na tuk do buchticek to prevarim aspon 5x...v buchte ten model pak neni skoro vubec cejtit ale dava pritom luxusne... |
|
|
Tommy Lea |
HELE KDYŽ TU MANIKU PÍŠEŠ O SEMÍNKÁCH K JÍDLU........ SEM SLYŠEL ŽE KONOPNÁ SEMÍNKA MAJI V LIDSKÉM MUŽSKÉM TĚLE EFEKT NEPLODNOSTI ?? JE TO SKUTEČNĚ PRAVDA?? |
|
|
technics |
Musim se taky pripojit se svou skusenosti.Od mala mam alergie, ktery se cim dal vic zhorsovali, na jare sem mel fakt problemy a dokonce sem dostal sprej proti astma...od doby co hulim se i na jare citim skvele...nemam uz zadny problemy z dychanim, maximalne uz mam jenom senou rymu, ale pokrok dost velkej a hodne pozorovatelnej(nekdy sem se az skoro dusil, v dobe kdy sem jeste nehulil...)...jinak cerstve sklizena sativka se hodi do skoly, i hodina dejepisu se pak stava zajimava;)ale to uz je trochu OT |
|
|
bajda |
Spoustu informací o léčivých účincích konopí můžete najít na stránkách www.konopnamast.cz |
|
|
|
Původní příspěvek od bajda
Spoustu informací o léčivých účincích konopí můžete najít na stránkách www.konopnamast.cz |
Kytky, z kterých vyrábíte, obsahují podle zmíněných účinků víc (neříkám, že výrazně víc, to není potřeba :)) THC, než je zákonem povolený množství - chci se zeptat (dost mě to zajímá, bylo by to super, kdyby se to konečně nějak zadařilo :)), co všechno vlastně musí udělat člověk, který chce prodávat něco, co obsahuje víc THC než 0,3%, čímž porušuje mmntlně platící zákon? Nebo ještě takhle - mast nemusí obsahovat x% THC, ale musí být vyrobena z kytky, která obsahuje nějaké THC (víc, než ony tři desetiny %) - když si vezmu, jakou hrůzu zažívá teď Teta Bushka za pěstování konopí, v němž nejvyšší zjištěný obsah THC byl dle obžaloby 1,7%, jak jste to udělali vy, že žádné problémy nemáte? |
|
|
bajda |
Ahoj Jedubabko, zmíněných účinků dosahujeme také používáním dalších silic a olejů (viz stránky, kde je uvedeno složení podle INCI). Podle testů naše výrobky obsahují mnohem méně než povolené množství THC - jinak by nám je neschválili. Samozřejmě pro výrobu používáme to tzv. technické konopí, ono to jinak ani bohužel nejde. Samozřejmě bychom to raději dělali z pořádných kytek a měli tam více THC (protože by to pak asi bylo ještě účinnější - i tak jsou ale naše výrobky podle zákazníků velice účinné na drtivou většinu aplikací), ale to bychom museli zalézt do undergroundu nebo ty masti jenom rozdávat (jakýkoli prodej by byl postihnutelný - viz utrápená a stresem poničená churavějící Bushka, která si to moc bere k srdci). Bohužel, taková je legislativa - snad se nám ji časem podaří změnit. Asi bychom měli začít tlačit na své poslance a senátory... Když vidím, kolik lidí zkouší doktory a pak danou potíž vyřeší během pár dnů či týdnů konopnou mastí, tak je mi z toho smutno (ale zase pozor - neříkám tím, že je to všelék, umí ale pomoct).
Teď jsme měli jednu zákazníci po operaci kyčle (to samé, co měl Klaus) - Klaus ještě belhá o berlích a ona už normálně chodí... Tak nevím... A takových případů už bylo... |
|
|
|
tak je fakt, že tenhle web je první, kde jsou informace, že technické konopí pomáhá na křeče - resp. zatím kdokoli mi říkal, že zkoušel ofiko prodávané masti na křeče, nepomohly mu (doma vařená už jo)
no přeju zdar v díle, na kůži je to IMHO rozhodně sympatičtější než klasický krémy :) a klouby by si taky mohly mlasknout :) |
|
|
bajda |
S křečemi mám osobní zkušenost - chytla mě jedna asi před měsícem. Obvyklý průběh je takový, že pak týden dva kulhám a nadávám, jak to bolí. Naštěstí jsem měl u postele olejíček, tak jsem to hned namazal a promasíroval a druhej den v poho (slabé ozvěny ještě byly cítit, ale nebylo to nic vážného).
Pochvalují si to i lidi s křečákama, cukrovkáři i lidi na rekonvalescenci (třeba i po hnusně vyhlížejících otevřených zlomeninách). Zase - neříkám, že je to všelék, který zabere každému okamžitě na 100%, ale po pár dnech mazání nám většinou hlásí velké zlepšení. A kdybyste viděli, v jakém stavu někdy mají lidi nohy po létech klasické léčby...
Teď máme jednoho zákazníka, kterému začala pod koleny téct přes kůži krev (nevím, jak se tomu říká). Dva roky léčby, nákladná terapie v USA, furt to samý. Po dvou týdnech mazání olejem se mu to zredukovalo na půlku a dále se to lepší. Kéž by mu to pomohlo ještě více (pokračuje v léčbě dál).
Víte, takové ty drobnosti, které si tím léčíme my "mladí" (tj. rány, říznutí, spálenina, opar, namožený sval atd.), ty se často dají řešit spoustou jiných přípravků. Existuje ale spousta kořních i svalových poškození, které se "tradiční medicínou" léčí špatně, pomalu a často neúspěšně. A tihle lidi už pak zažijí a zkusí opravdu ledacos a je velká radost, když i jim dokážeme pomoct. |
|
|
|
Díky moc za info :).
Máte zkušenosti s lupénkou? |
|
|
bajda |
Na lupénku si obvykle berou Balcann nebo Cannol. Výsledky bývají velice dobré - ale u lupénky nejde nic říct se stoprocentní jistotou. Každopádně dochází ke zmírnění svědění a všech těch dalších nepříjemností. Hodně se osvědčuje čistá mast nebo olej bez přísad. |
|
|
|
Lumbální punkce jsem vždycky těžce odnesla, ale teď mi imugnio daroval paličku, právě na chystanou lumbálku. Včera jsem ji vykouřila, když o sobě začaly dávat vědět bolest hlavy a nutkání zvracet - stáhly ocas mezi nohy, poslušně zmizely a mně bylo celý den dobře. A trvá to i dneska (druhý den býval skoro ještě horší, než první). Tramal bolesti zvládal až po čtyřech dnech - marjánka to zvládla hned :).
Už se lumbálek tak moc nebojím - díky Ti za tuhle zkušenost, imugnio :flower:. |
|
|
Šlajs |
Kamos si na lupenku mazal domaci sadlo. Taky mu to hodne pomohlo. Akorat musel udelat nejake zmeny v jidelnicku. Az ho potkam, zeptam se ho. |
|
|
|
Dostala jsem dotaz na "diabetes x marjánka", tak sem hážu odpověď od Tety Bushky.
ad diabetes - co se tyce samotne cukrovky, tak zadne konkretni pozitivni ci negativni ucinky nejsou pozorovany, pokud ovsem zvladame chut k jidlu (ja se to naucila bez problemu). ale konopi ma velmi pozitivni vliv na celou radu komplikaci zpusobenych cukrovkou - na zeleny zakal (jako kapky k dostani na jamajce nebo se osvedcilo pridavani konopneho prasku do jidla a huleni), anebo jako mast na problemy s koncetinami (cevni a neuropaticke povahy, praskajici ztvrdla kuze na patach apod.). take pomaha kompenzovat problemy s hojenim ran u diabetiku - po masticce se jim rany uzdravuji daleko lip. |
|
|
Divoženka |
Nejen lidé ,ale také zvířata mají zdravotní problémy.
Zahájila jsem léčbu na kočce, právoplatné člence naší rodiny. Donutila mě k tomu bezvýchodná situace a také verdikt pana veterináře, ke kterému jsme chodili,(považuji ho za schopného veterináře). Posoudila to i jiná odborná strana, jelikož na této stanici pracují tři veterináři.
Kočka je ve věku 13 let. Problém se objevil + - půl roku zpět. Zpočátku nepatrný hrbolek, nabývající postupně na objemu, zatím nepatrný pod srstí. Postupně se rozšiřoval, docela pomalým tempem. Problém jsme začly řešit ihned. Byly ji aplikovány injekce s antibiotiky, pro posílení imunity, přeci jen, aby na to v tak vysokém věku nebyla sama. První injekce zmírnila rozšíření, ale potom už přestali být účinné. (Z našeho pohledu).
Rentgen prokázal, že se jedná o absces, nacházející se v oblasti středu kosti vřetení a loketní, nebo spíš obepíná jejich obvod. Zákrok typu odstranění řezem atd, nemyslitelný a neřešitelný. Ponecháno osudu.
Rentgen byl proveden někdy zhruba počátkem června.
Nyní, tj. září téhož roku, je absces viditelně rozšířen až ke kosti zápěstní a záprstní, tudiž celá noha dostává výrazně znásobený objem, Na místě, kde vypukla prvopočátek abscesu, je výrazný hrbol, noha je vychýlena do boku, a vytvořila se otevřená ranka, nejdříve nepatrné, postupně z ní odchází veškeré nečistoty tj. hnis, krev, atd.
Kočka nejeví známky bolesti a je stále schopná přirozeného pohybu jak v terénu,tak doma. (např seskok z výšky dolů atd).
Minulý týden jsem nechala aplikovat opět antibiotika. To už proto,že neustále špiní a také si to kouše,tudiž krvácí. Měla nehezký strup atd.
První aplikaci konopné masti jsem provedla taktéž minulý týden. Je však nedokončená. Ale pro pokus o zmírnění jsem zahájila léčbu nyní.
Po první aplikaci ranka zduřela a zrudla, a nyní po týdnu a víc, celé místo,kde je strup vylysává, srst odchází. Dnes má poprvé ranku pěknou,strup se odstranil, a je kůže je lehce stažená. Celkově je absces ztvrdlý po celé ploše.
Kočka to nese statečně. Po aplikaci masti jí provedu obvazání, bohužel jsem zatím nenašla nic,čím bych zabránila kočce slízání masti a také ,aby místo dýchalo. Nevadí jí aplikace, vadí jí stažení nožičky. Vydrží však půl
dne nosit obvaz.
Omlouvám se za neodborné vyjadřování a také přílišné pitvání detailů, může to však být vodítkem pro další z vás.Chybou je také nedostatek materiálů, prakticky jsem nesehnala nic, co by nám pomohlo. Zmínit však můžu, že absces je hnisavé zkapalnění tkáně a také to, že u koček je poměrně častý, vzniká jako indikátor nějaké choroby nebo po fyzickém poranění kočky.
Dodat bych snad mohla,že kočka měla absces na hlavě , po poranění oka,na které sice oslepla,ale zachránili jsme jí ho. Absces byl čištěn ,drenován a v konečné fázi vyoperován. Dalo by se říct, že na noze se jí to vytvořilo nedlouho po tom.
Pokusím se aplikovat také roztok hypermanganu. Údajně účinný.
Přikládám fotky daného problému, a snad se zadaří a moje neobyčejně "obyčejná" kočka bude zase v cajku. Zdar |
|
|
Divoženka |
fotka první a další dvě zachycují před aplikací masti, poslední smímek je po. Po čase podám další info :) |
|
|
Divoženka |
fotka první a druhá zachycují před aplikací masti, |
|
|
Divoženka |
fotka zachycující po aplikaci, první známky zlepšení a právě teď se kočka dost pozvracela :) Zašla naříkat a vyhodila to. Myslíte že to je z velkého nánosu vrstvy masti? Asi jim stačí troška. |
|
|
Divoženka |
Původní příspěvek od Divoženka
Nejen lidé ,ale také zvířata mají zdravotní problémy.
Zahájila jsem léčbu na kočce, právoplatné člence naší rodiny. Donutila mě k tomu bezvýchodná situace a také verdikt pana veterináře, ke kterému jsme chodili,(považuji ho za schopného veterináře). Posoudila to i jiná odborná strana, jelikož na této stanici pracují tři veterináři.
Kočka je ve věku 13 let. Problém se objevil + - půl roku zpět. Zpočátku nepatrný hrbolek, nabývající postupně na objemu, zatím nepatrný pod srstí. Postupně se rozšiřoval, docela pomalým tempem. Problém jsme začly řešit ihned. Byly ji aplikovány injekce s antibiotiky, pro posílení imunity, přeci jen, aby na to v tak vysokém věku nebyla sama. První injekce zmírnila rozšíření, ale potom už přestali být účinné. (Z našeho pohledu).
Rentgen prokázal, že se jedná o absces, nacházející se v oblasti středu kosti vřetení a loketní, nebo spíš obepíná jejich obvod. Zákrok typu odstranění řezem atd, nemyslitelný a neřešitelný. Ponecháno osudu.
Rentgen byl proveden někdy zhruba počátkem června.
Nyní, tj. září téhož roku, je absces viditelně rozšířen až ke kosti zápěstní a záprstní, tudiž celá noha dostává výrazně znásobený objem, Na místě, kde vypukla prvopočátek abscesu, je výrazný hrbol, noha je vychýlena do boku, a vytvořila se otevřená ranka, nejdříve nepatrné, postupně z ní odchází veškeré nečistoty tj. hnis, krev, atd.
Kočka nejeví známky bolesti a je stále schopná přirozeného pohybu jak v terénu,tak doma. (např seskok z výšky dolů atd).
Minulý týden jsem nechala aplikovat opět antibiotika. To už proto,že neustále špiní a také si to kouše,tudiž krvácí. Měla nehezký strup atd.
První aplikaci konopné masti jsem provedla taktéž minulý týden. Je však nedokončená. Ale pro pokus o zmírnění jsem zahájila léčbu nyní.
Po první aplikaci ranka zduřela a zrudla, a nyní po týdnu a víc, celé místo,kde je strup vylysává, srst odchází. Dnes má poprvé ranku pěknou,strup se odstranil, a je kůže je lehce stažená. Celkově je absces ztvrdlý po celé ploše.
Kočka to nese statečně. Po aplikaci masti jí provedu obvazání, bohužel jsem zatím nenašla nic,čím bych zabránila kočce slízání masti a také ,aby místo dýchalo. Nevadí jí aplikace, vadí jí stažení nožičky. Vydrží však půl
dne nosit obvaz.
Omlouvám se za neodborné vyjadřování a také přílišné pitvání detailů, může to však být vodítkem pro další z vás.Chybou je také nedostatek materiálů, prakticky jsem nesehnala nic, co by nám pomohlo. Zmínit však můžu, že absces je hnisavé zkapalnění tkáně a také to, že u koček je poměrně častý, vzniká jako indikátor nějaké choroby nebo po fyzickém poranění kočky.
Dodat bych snad mohla,že kočka měla absces na hlavě , po poranění oka,na které sice oslepla,ale zachránili jsme jí ho. Absces byl čištěn ,drenován a v konečné fázi vyoperován. Dalo by se říct, že na noze se jí to vytvořilo nedlouho po tom.
Pokusím se aplikovat také roztok hypermanganu. Údajně účinný.
Přikládám fotky daného problému, a snad se zadaří a moje neobyčejně "obyčejná" kočka bude zase v cajku. Zdar |
Zdarec
Abych uzavřela tento asi marný pokus ...
Konopnou mast jsem poněkud brzy vysadila, protože to kočku nutilo nohu kousat a tím si ještě přihoršovala,ač mast poměrně hojila,ale stejně to udržovat denně tak,aby se k tomu nedostala byl hodně velkej běh na hodně dlouhou trať.
Nakonec veterináři potvrdili dle odběru vzorku, že jde o rakovinný nádor. Dnešní stav , tj. 23.12.2008 je takový ...
Otázkou je, zda se rakovinnotvorné buňky nemohou nějakým způsobem přenést na člověka? Ahoj |
|
|
MMarmenor |
Ahoj, jsem tady úplně poprvé a to pouze z důvodu nalezení masti na lupénku. Chtěl bych požádat někoho kdo to umí vyrobit jestli by byl tak laskav a poslal mi kousek na vyzkoušení. Zaplatím co budete chtít. Pustil bych se do toho sám, ale vyrobit to se mi zdá docela složité a ty KYTKY co do toho potřebuju v květinářství prostě zatím nějak nemají. Chtěl bych to také pro otce, má cukrovku a na rukou se mu udělala velmi nepříjemná svědivá vyrážka. Felčaři z obvodu na něm zkoušejí už asi sedmou mastičku, ale znáte to, úspěch žádnej, nakopal bych ten xindl doprdel.................. pardon. Prosím pomozte. |
|
|
|
Ahoj osobne trpim roztrousenou sklerozou mm od svejch 17let.Moje osobni zkusenost s lecivejma ucinkama sou ve smes pozitivni.Podle me je to hlavne psychycka zalezitost.Zkratka de vo to jak tuhle chrobu prijme a jak se s ni postupem casu vyrovnava a pozdejc nauci zit.Ale to on urcite vi(-: Me to pomaha udzet se v psychycky pohode a brat vse co se tyhle choroby tyka s optimismem...Vim ze lidem v pokrocilejsim stadiu to hodne pomaha pri agresivnich infuzich kdy maj silny bolesti zaludku...A rekl bych ze i v mim pripade postupne ubiva pocet tkzvn.atak nemoci
Pak taky urcite na uvonovani svalstva.Navic si myslim ze v kombinaci s interferonem je to sakra znat(-:
Ale zase na kazdyho to pusobi jinak...(-:
Doporucuju navstivit www.ereska.cz najde tam jak pozitivni tak negativni ucinky ereskaru s marihuanou.Cus |
|
|
|
to MMarmenor : Na rovinu ti rikam, ze mast ti nikdo urco neposle.Protoze mast obsahuje aktivni THC a to v nemalem mnozstvi...
Doporucuji sam vypestovat, sehnat recept na vyrobu sadla.Vyrobit a mazat. V prvnim az v druhem tydnu mazani se muze zdat, ze postizena pokozka mast nechce prijmout a ze k zadne regeneraci nedochazi.Ale to pozdeji odezni.....(-: |
|
|
MMarmenor |
Díky M@Dman, snad již jsem se domluvil. Já bych si to rád udělal, ale pěstovat nic neumím a uvařit tak leda čaj a když jsem viděl ten postup výroby, tak to nemůžu zvládnout :-( |
|
|
pan.smakovicka |
M@Dman: Na rovinu ti rikam, ze mast ti nikdo urco neposle.Protoze mast obsahuje aktivni THC a to v nemalem mnozstvi
S tymto co si napisal nemozem absolutne suhlasit.(osobne skusenosti) |
|
|
kripalu |
Původní příspěvek od M@Dman
to MMarmenor : Na rovinu ti rikam, ze mast ti nikdo urco neposle.Protoze mast obsahuje aktivni THC a to v nemalem mnozstvi...
|
Nemáš pravdu, masti se běžně posílaj, já měl třeba mast od Jedubabky. |
|
|
Zatoichi |
Doufám, že mně za to někdo neukamenuje, ale nemyslíte že v případě konopných produktů funguje ve velké míře placebo efekt?
Pokud má člověk dlouhé roky pozitivní vztah k trávě, má sklony si ji trochu idealizovat.
Tím samozřejmě nepopírám její léčebné účinky, jen myslím, že se občas přeceňují...
Sám špekuluju už dlouhá léta a nepamatuju si, že by mě za poslední 3 roky postihla jakákoliv choroba (nachlazení a zvýšená teplota obvykle zmizí během jednoho dne). |
|
|
punkure |
Mě osobně kouření pomohlo proti celkem brutální senné rýmě teď už mám víc jak 5 let klid |
|
|
MMarmenor |
Děkuji všem za odpovědi, mastičku už mám. Mamce hodně pomohla na lupénku během cca 14 dnů kůže zrůžověla, šupinky z 90% ustoupili. Taťkovi se velice vylepšila jakási vyrážka (velká) okolo palců na rukou (asi následek cukrovky). Tchyni splaskla nateklá kolena (nevím co přesně má za nemoc, ale splaskla po 5ti dnech mazání !!! A mě pomohla mám 15 let na rukou v zimě vodnaté pupínky. Po pupíncích není ani stopa !! |
|
|
flySter |
zdrawim
tiez by som rad ragoval na temu trafka vs. medicina, alebo trafka=medicina ?! proti kaslu je to jasna pomoc, ale treba to vychytat s davkovanim, nie ked ma boli hrdlo dam si prda ze ma rozdrazdi a budem 5minut kaslat , potom to hrdielko asi neutisite :) pri chripke sa mi ale neoplatilo bafkanie...myslel som si ze som po tyzdni lezania a abstinovania vylieceny, v tom sa mi do ruky dostala nejaka lepkava indika a po aplikovani 2 kyblov som mal neskutocne psychycke muky, normalne som nebol pri zmysloch, len som sedel niekde s chalanmi ani neviem kde a rozmyslal som nad tym ze mi je nejako cudne, okolie som vobec nevnimal, tupy zacervenany pohlad do blba hovoril za vsetko...po prichode domov mi hned matka povedala ze si mam ist dat sprchu ze vidi ze mam zvysenu teplotu :D asi tie cervene oci ju trocha zmiatly...ale mala naozaj pravdu, teplota vstupla a ja som nebol shcopny ten den existovat...na druhy den som este doma lezal a na dalsi den som uz fungoval viac menej normalne...najhorsie je ze ten model som mal stale na ruke a bal som sa ho fajcit :))) ...ale zase pri vykukani zubu mudrosti ked sa so mnou neda ani bavit aky som podrazdeny sa mi hulenie osvedcilo ako najlepsie analgetikum...ziadny ataralgin a ine sracky ktore tiez len oblbuju mozog a nervovy system sa nevyrovna pohodovemu zahuleniu s kamosmi...na par hodin som zabudol ze mam bolesti :D pravdupovediac na par hodin som zabudol ze mam hlavu ;D Legalize IT
piis |
|
|
mettatron |
Zdarec
Abych uzavřela tento asi marný pokus ...
Konopnou mast jsem poněkud brzy vysadila, protože to kočku nutilo nohu kousat a tím si ještě přihoršovala,ač mast poměrně hojila,ale stejně to udržovat denně tak,aby se k tomu nedostala byl hodně velkej běh na hodně dlouhou trať.
Nakonec veterináři potvrdili dle odběru vzorku, že jde o rakovinný nádor. Dnešní stav , tj. 23.12.2008 je takový ...
Otázkou je, zda se rakovinnotvorné buňky nemohou nějakým způsobem přenést na člověka? Ahoj |
napadlo mi, v podobnych pripadech, je pomerne dost literatury jak na rakovinu .. jeden z nejjednodusich jsou silne pusty, s presnym davkovanim upraveny vyzivy, tak akorat aby stacila na preziti a telo si ztravlo veskerou ostatni nepotrebou tkan. pomerne ruzumny se me jevi, mit v takovym mirnejsim rezimu mazlicka permanentne .. tj. najist do polosyta. preferovat kvalitu pred kvantitou. jiste ze to jakoby nemusi docenit, ale sou veci z kterych preci jen nemaj rozum. |
|
|
ween |
tak něco mých léčivých zkušeností...
add1: deprese - trpím chronickou depr. od cca 14ti let, léčbu s lékařem jsem začal ve 24 (je mi 30). Hulit jsem začal v osmadvaceti - po občasných pokusech jsem zjistil naprosto blahodárný účinek - okamžitý (odpoutání od trýznivých myšlenek, normální sebevědomí, etc..) i dlouhodobý (méně depresivních stavů, minimalizace těžkých záchvatů, snížení dávky léků na polovinu - stále!)
add2: zde široce diskutovaná konopná mast - moje mamka ji vyrábí, mohu dodat desítky děkovných dopisů od babiček ze širokého okolí - fakt to funguje v mnoha oblastech!
add3: virózy a nachlazení - jsem odolnější když hulím...
asi tak. peace.. |
|
|
Morgen |
Vřele doporučuji knihu Konopí a konponé drogy. Je to pětset stran informací o konopí.
Kapitoly:
1. Historie užívání konopí a konopných drog
2. Konopí a v něm obsažené psychoaktivní látky
3. Užívání a uživatelé konopných drog
4. Akutní intoxikace konopnými drogami
5. Závislost na konopných drogách
6. Rizika vzniku afektivních a psychotických stavů v důsledku užívání konopných drog
7. Jiná zdravotní a psychosociální rizika spojená s užíváním konopných drog
8. Současné perspektivy medicínského a hospodářského využití konopí
9. Konopné drogy v kontextu práva a drogové politiky
Knihu jsem si kupoval právě kvůli kapitole 8 protože tetě objevili rakovinu plic. Počítal jsem alespoň s nějakým recepisem, ale není tam ani jak lék aplikovat. Jenom to, že protirakovinné účinky konopí má.
Na druhou stranu tam jsou popsané mechanismy vstřebávání, odbourávání a ovlivňování účinných látek.
Každopádně je to hodně vydatný zdroj informací o konopí. Jsou tam například informace o obsahu THC v závislosti na počtu slunných dní, který prováděli v osmdesátých (asi) letech.
Zajímavá je část o "boji" proti této droze a vývoj legislativy.
Je to hodně těžké čtivo. Pokud byste někdo byl na vážkách, jestli si jí máte koupit a potřebovali ste další informace, tak se budu snažit odpovědět. Celou knihu opisovat nehodlám;-)
Zajímavá informace je ohledě toho, jestli kouření konopí vyvolává rakovinu. Vyvolává, ale podle všeho to vypadá, že léčivé účinky konopí tohle snulují. Z porovnání nekuřáků, kuřáků konopí a kuřáků tabáku vyšlo, že kuřáci konopí mají stejný výskyt rakoviny jako nekuřáci. Jak dopadli kuřáci tabáku je asi jasný.
Co z toho plyne? Vaporizovat!
Na zadní straně knihy stojí:
Kniha "Konopí a konopné drogy" je v českém a slovenském prostředí unikátním publikačním projektem, který trval pět let, je ukázkou aplikace tzv. meziooborového přístupu k návykovým látkám. Snahou celého autorského kolektivu bylo představit výhody tohoto přístupu právě na tak obtížném tématu, jakým konopné drogy jsou. O této skupině látek toho bylo v porovnání s jinými skupinami látek publikováno z kvantitavního hlediska ve světové lituratuře snad nejvíci. Současně neexistuje jiná skupina látek, ve které by bylo možno narazit na tolik kontroverzí. S těmi se je konec konců možné setkat i v České a Slovenské republice. Cílem publikace je seznámit širší odbornou veřejnost se současným stavem znalostí z této oblasti. Kniha přináší průřez tématem od historie a kulturní antropologie přes klinickou perspektivu až po hospodářské a léčebné využití a drogovou politiku a právo. Výzkum jde v případě konopí kupředu tak ostrým temppem, že od doby redakční uzávěrky některých kapitol liž byly publikovány další významné práce. Leč časové zpoždění je nutnou daní monografických děl tohoto rozsahu. Autoři současně vypracovali k většině témat historický přehled vývoje věděckého poznání. Čtenář tak dostává informace, které jsou zasazené do historických souvislotí, může sledovat vývoj výzkumu a proměny stanovisek odborné veřejnosti až do současnosti. Kniha je zpracována s kritickým náhledem na rozpornost některých vědeckých nálezů. Jsou tedy diskutovány zdroje ruznách zkreslení a vysvětlovány některé důležité souvislosti nebo omezení některých studií, které byly v minulosti nejednou desinterpretovány atd. Každý čtenář má možnost detailně sledovat původ jednotlivých informací a voěřovat si dílčí závěry. Hodnocení těchto závěru je již ponecháno na něm samotném. Přáním celého autorského kolektivu bylo nabídnout materiál pro kultivovanou odbornou i veřejnou diskuzi o celospolečensky náročném tématu konopných drog, tedy diskuzi založenou na poznatcích z výzkumu a klinické praxe, nikoli na dojmech, mýtech nebo účelových a populistických desinterpretacích či nepřesnostech.
Morgen |
|
|
karlos.borba |
Původní příspěvek od konart
Tak tady je recept na výrobu konopné masti. Získal jsem ho kdesi na webu od nějaké doktorky z výzkumného ústavu. Už si nepamatuju přesně, tak doufám že paní doktorka promine, že neuvádím zdroj.
"Konopná mast má léčivé účinky na celou řadu bolístek a bolestí. Tuto mast vyrábím a používám již více než dva roky a měla jsem příležitost ji nesčetněkrát vyzkoušet na své vlastní kůži. Její účinky byly tak pregnantní, že jsem ji doporučila i svým přátelům. Myslím, že o dobré věci by se člověk měl dělit s ostatními, takže proto tento článeček."
Jaké má mast účinky?
• protizánětlivé a hojivé (aktivní složka konopí - THC má výrazné antibiotické účinky, což již v 60. letech dokázala dodnes mezinárodně citovaná práce československého vědeckého týmu prof. Kabelíka)
• analgetické (proti bolesti)
• uvolňující (uvolňuje svalové napětí, křeče)
• afrodisiakální (nedávno provedený vědecký výzkum dokázal zvýšení pohlavní touhy u krysích samiček, ale praxe ukázala, že takto působí i na člověka, a to u obou pohlaví)
Na co mast pomáhá?
• všechny druhy oděrek, povrchních říznutí, zanícené póry (akné), boláky vzniklé ucpáním žláz za uchem, zarostlé nehty, kuří oka, opary, některé plísně včetně nehtové
• ekzém na loktech (kůže drsná jako struhadlo – neznám přesný název, ale je to celkem běžný problém)
• lehké artritické a revmatické bolesti, torticolis (což je, když ráno vstanete a nemůžete na jednu stranu otočit hlavou)
• bolesti zad - například velmi rychle odstraní bodavou bolest a ztuhlost svalů při tzv. "myším syndromu" (což je, když hodně dlouho sedíte u počítače a klikáte myší, až vám zatuhne šíje)
• zánět žil, pohmožděniny jako natlučené koleno, výron a svalové bolesti
• menstruační bolesti (natřít a masírovat podbřišek, nejlépe osobou přitažlivého pohlaví)
• hemeroidy
• začínající bolest v krku (namasírovat krk a převázat šátkem)
• migrény, bolesti hlavy (natřít čelo a spánky)
Jak se připravuje?
Přísady:
Bílá vazelína (k sehnání v lékárně na váhu), dolní listy samičí rostliny a palice.
Poměr:
Na 500 g vazelíny použijeme půl litru volně sypaných celých sušených listů (neuvádím v gramech, neboť specifická váha se může lišit podle stupně usušení), čtvrt litru sušených samičích květenství (palic - které by měly pocházet z kvalitních modelů).
Postup:
• 1 díl vazelíny (použít 1 polovinu množství) a 8 dílů vody do širšího kastrolu, přivést k varu a rozpustit vazelínu
• sušené listy rozdrtit nahrubo
• vhodit do kastrolu a za častého míchání pomalu vařit asi 60 minut
• odstavit a nechat chladnout, již nemíchat
• vychladlý kastrol dát na hodinku do ledničky
• opatrně sebrat ztuhlý tukový škraloup a vodu se zbytky listů a stonků vylít
• ze škraloupu vytlačit vodu, dobře prohníst a natlačit do širší nádobky s volnějším uzávěrem a nechat tři týdny v temnu a chladu proležet (pozor na plíseň!)
• ve vodní lázni rozpustit uleželou hmotu a přecedit přes hrubší cedník
• přidat druhou polovinu vazelíny, jemně rozdrcené palice a za občasného míchání vařit ve vodní lázni asi 30 minut
• nechat vychladnout a uložit do lednice
• za týden opět povařit ve vodní lázni a za další týden znova (celkem 3 x s týdenním odstupem)
• směs vazelíny a palic opět přivést k varu, tentokrát na přímém ohni a za stálého míchání nechat pomalu smažit asi 15 minut, až se začne uvolňovat charakteristický, lehce připálený zápach
• horkou směs přecedit přes čisté plátno (plátno se zbytky konopí nevyhazovat, skvěle se osvědčilo jako teplý obklad při astmatickém záchvatu, neboť velice rychle uvolní průdušky, je rovněž vhodný při zánětu průdušek nebo jako obklad při bolestech kloubů)
• rozlít do kelímků, nechat ztuhnout
• uchovávat v chladnu
Tak, to je všechno. Příprava je sice zdlouhavá ale stojí to za to.
[Edited by konart on 18-09-2001 at 02:02 PM] |
Super a jednoduchý návod,já sám si určitě vyrobit mastičku vyzkoušim,už jen kuli své dcerce,dělají se jí různé exémy a věřim že tato zázračná mast jí určitě pomůže,děkuji za návod |
|
|
Spicoli |
Jedná se o nakažlivé výrůstky obsahující odumřelé kožní buňky. Na jejich vzniku se podílí viry – tzv. papilomavirem HPV, který má za následek nadměrný růst rohových buněk a zmnožení kožního vaziva. Bradavice se mohou objevit kdekoliv na těle, nejčastěji se však vyskytují na obličeji a rukou.
Příčiny
kdejaké, většinou snížená imunita organismu a nedostatek vitamínu A a C, které podmiňují správnou výživu pokožky. Mimo jiné taky nevědomý přenos třeba z půjčených lyžáků či podobnými věcmi.
• Bylinná léčba:
• Potřete bradavici ráno a večer citrónovou šťávou nebo šťávou z rozmačkaného česneku.
• Každou noc přiložte na bradavici obvaz namočený do jablečného octa.
• Používejte na bradavici šťávu z natě vlaštovičníku nebo ze stvolu pampelišky.
* Léčba z praxe
Vyrostla mi na chodidle bradavice a všimnul jsem si jí, až když začla bolet při došlapu. Říkal jsem si, že si ji vypálim dusíkem. Nicméně jsem měl zároveň i dosti suchou kůži a tak jsem si nohy potřel konopnou mastí. To jsem zopakoval ráno, večer a tak nějak celej týden. Nedělal jsem to kvůli bradavici, ale že mi vadily ty suché šustící nohy. A co myslíte, že se nakonec stalo.. no samo, bradavice přestala bolet a je na ústupu.
A pak mi to došlo, konopí má vlastně i antivirotické vlastnosti, takže potlačovalo množení virů a snad už i zastavilo. ...člověk se stále nechává od té rostlinky překvapovat ;) |
|
|
Madical-Strains |
Udajne novy trend je odstavnovat marihuanu k leceni (viz.odkaz),palice listy zcela za syrova, tim se da vyhnout zhulenosti a pravdepodobne i namereni hodnot THC v tele v pripade zastaveni policii pri rizeni vozidla.
Tim se nabizi otazka zda by nebylo mozna vhodnejsi a ucinnejsi vyrabet lecive masti z konopi bez suseni ze syrovych palic a listu,popripade i konopneho vytazku.
Podotykam ze nejsem chemik ani nemam zatim zadne zkusenosti s konopnou masti.
Jen me to napadlo po precteni tohoto clanku.
http://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/...-uzasnych-leciv |
|
|
Spicoli |
V syrovém stavu převahují CDB kanabinoly, které nemají zhulující účinek. To samé ale extrahuješ z technického konopí za použití známých extrakčních metod.
Otázkou je, do jaké míry může přispívat psychoaktivní THC nebo jeho další úpravou vzníklé, podobné sloučeniny.
Navíc šťava z rostlin bude jistě obsahovat i další látky, třeba cukry, bílkoviny, tuky které jsou jistě pro lidsou výživu prospěšné, nicméně můžou snadno komplikovat dlouhodobé uchování celého produktu. |
|
|
Divoženka |
Zdravím,
myslíte, že je nějaká šance předejít propuknutí Alzheimerovi choroby nebo Parkinsonovi ch. pomocí konopí? Nebo minimalizovat pravděpodobnost, že se ta choroba bude dál prohlubovat? Jedná se o to, že je nemoc teprve v zárodku. Poradí někdo nějakou indicii? Děkuji. |
|
|
Efis |
Co se týká léčení, tak mám zatím jednu osobní zkušenost. Měla jsem letos na jaře (poprvé od dětství) něco s ušima. Hrozně mě v nich začlo svědit a zhoršila se mě kvalita sluchu. Tak valim k doktorce a ta řekla, že mě nic není, ani nejsou žádný kapky, co by mi na to mohlo dát. Fakt děs. Doma jsem měla výluh tý nejobyčejnější travky v alkoholu, tak jsem odhadem 10 ml smíchala asi s 5násobným množstvím oleje a po dvou dnech kapání (asi 2x denně jednu kapku) bylo po problému. Doktory nebrat... někdy :) |
|
|
ween |
Zdravím,
myslíte, že je nějaká šance předejít propuknutí Alzheimerovi choroby nebo Parkinsonovi ch. pomocí konopí? Nebo minimalizovat pravděpodobnost, že se ta choroba bude dál prohlubovat? Jedná se o to, že je nemoc teprve v zárodku. Poradí někdo nějakou indicii? Děkuji. |
hoj DiváŽeno,
něco jsem nastudoval a pročetl, co se Tvého tématu týče (naposledy jsem pořídil knihu "Konopí a konopné drogy - adiktologické kompendium - Miovský, Michal a kolektiv"), ale ohledně předcházení nebo zastavení prohlubování těchhle chorob nevím nevím. všude píšou jenom o tlumení (ale velmi účinném!) příznaků tělesných a psychických. těch studií zatím moc není (nebo jsem nenarazil)..ween |
|
|
Viki207 |
Masti vyrabim uz 5 let ale jedinecnym zpusobem a to smichanim konopneho vytazku a lekarske vaseliny. Jelikoz vaselina je olej tak si mast muzete naredit sami jak silnou chcete. Jelikoz je na pocatku 100% extrakt, tak mast muze byt i 200X silnejsi nez normalni mast z konopi.. Silnou masti s obsahem asi 4ml vytazku a 100ml vaseliny vylecite napr lupenku do 1mesice.. pro vice info: viktor.ozana@yahoo.cz |
|
|
Spronty |
Ahoj, chci se zeptat, máte někdo zkušenosti s užíváním marihuany spolu se zánětem průdušek ? Nebo co si o tom aspoň myslíte, díky za rady a názory :) |
|
|
Viki207 |
Ahoj. Jiste jde s konopim lecit i zalezitosti jako zanet prudusek nebo chripka. Doporucoval bych uzivat konopne kapky delane z fenixovych slz a konopneho oleje. |
|
|
PaBlo |
Zdravím všechny,
Nevěděl jsem kam presne tento dotaz zařadit, myslím že tady není uplne od tématu.
Nikdy jsem se nedočetl nic o vlivu marihuany na křečove žily, nevíte o tomto někdo něco? Jaky má marihuana vliv na jestliže člověk má křečove žily? Jestliže vaporizuje muže to mit pozitivní dopady nebo spíše naopak?
A co je pravdy na nějakém negativním vlivu na pohlavní orgány?
Kdyby jste měly zdroj jde bych toto mohl dohledat sdílejte, .
Vychutnejte si zbytek dne:-) |
|
|
crazyben |
Jak hulil bob a kolik mel deti... nebo snoop... podle me to je mytus.
Huleni (ano wapo) na krecaky asi zrovna nebude pusobit (mozna mi to nekdo vyvrati?). Ale nalozit do alpy a s tou si pak mazat ty nohy, takova babska rada... :D |
|
|
PaBlo |
No spis mam zajímá jestli je nějak možne ze po vaporizovani krecove zili boli více, jestli ti má nějaký vliv když víme že konopný roztahuje cevi:-) jako marihuana vyléčí spoustu nemoci ale právě jsem nikdy neslyšel jestli je možne se pomocí ni zbavit křečových žil. |
|
|
redyth |
Původní příspěvek od PaBlo
No spis mam zajímá jestli je nějak možne ze po vaporizovani krecove zili boli více, jestli ti má nějaký vliv když víme že konopný roztahuje cevi:-) jako marihuana vyléčí spoustu nemoci ale právě jsem nikdy neslyšel jestli je možne se pomocí ni zbavit křečových žil. |
udělej si konopnou tinkturu a tou potírej pravidelně několikrát denně žíly |
|
|
PaBlo |
Předem dík za radu, ale zajima mě co se stane po tom co budu tohle dělat dejme tomu několik týdnů?jdem pouze o tinkturu proti bolesti? maš to z vlastní zkušenosti? |
|
|
crazyben |
co se stane... vyzkoušej to., na každýho působí tráva trochu jinak., stejně jako i každý jiný léky. Někomu to pomáhá., jinejm už míň...
působí to na spousty neduhů., spíš než jako analgetika to bude ale léčit příčiny a ne příznaky jako ta bolest... ta budou ustupovat až časem, podle toho jak moc ti to na ty křečáky bude působit.
Prostě to vyzkoušej a uvidíš... nikdo ti nedá ruku do ohně za to co to přesně udělá nebo neudělá zrovna s tebou. |
|
|
Mard |
No konopí je sice skoro panacea, ale křečové žíly to léčit skoro určitě nedokáže. Ty vznikají přetlakem krve v žilách, když nefungují chlopně. THC pak dovede omezit jen s tím spojenou bolestivost. |
|
|
crazyben |
mard: a nepomáhá thc náhodou ke snížení krevního tlaku? souhlasim se že určitě křečáky asi nezmizí, ale ulevit by to mohlo i timhle směrem... tedy ještě než dojde na bolest.
Jinak ta alpa uleví křečákum i bez trávy, takže když tinkturu tak pomocí alpy. To dělala už babča. |
|
|
Pixxel |
Alpa s konopím je skvělá věc. Plně jsem na ni přesedlal z dělání mastiček. Teď všechno cpu jen do alpy a alkoholu a nemůžu si stěžovat. Jenom do té alpy přidávám ještě chilli papričky aby alpa měla i hřejivé účinky. Na takové bolavé kolena či svaly je to boží věc a když se k tomu ještě přidá trochu oleje a přítelkyně, tak z toho vznikne skvělá masáž:D |
|
|
PaBlo |
Alpu s konopím mam taky, máti ji používá na spánky když má migrénu.
S těma chili papričkama je to dobry napad, ale zatim je nepěstuji :D
Myslíte tedy že tinktura je účinější než mast? |
|
|
Mard |
Alpu s konopím mam taky, máti ji používá na spánky když má migrénu.
S těma chili papričkama je to dobry napad, ale zatim je nepěstuji :D
Myslíte tedy že tinktura je účinější než mast? |
Ano, tinktura dle mých zkušeností působí rychleji. Třeba 10-15 minut po aplikaci. Ale třeba na popáleninu je tinktura zcela nevhodná, tam se hodí jen masť. Udělej oboje, ne? |
|
|
fotosynteza |
Od 20 rokov ma trápia silné depresie, beriem na to rôzne lieky (antidepresíva, antipsychotiká...) už zopár rokov a depresie sa stali menej časté až som pred 2,5 rokmi začal kombinovať lieky s trávou a depresie úplne zmizli.V ''terapii'' stále pokračujem a hlavne konečne žijem :D |
|
|
masuro |
fotosynteza, hlavne si davaj odrody silne na CBD. tie potlacuju ten niekedy neprijemny efekt THC |
|
|
wonis |
Zdarec vsem..chtel bych Vas zde pozadat o nejakou zkusenost ,radu ohledne lecby rakoviny pomoci konopneho vytazku CBD,THC..Velice dobra kamaradka ma problemy se spodkem..nevyhnutelna operace..nejake tězké před nádorové změny na děložním čípku..mladá holka 25 let a uz se s tim nejaky rok pere a bohuzel se to nevyviji nikterak radostně :-(
Mohla by pomoci lecba pomoci vytazku nebo vysoce kvalitni masti?..Ma-li k tomu kdo co poradit a rad by pomoh..radeji bych to poresil spise diskretne pres PM..Diky |
|
|
Mard |
Na odborné medicínské dotazy by snad bylo nejlepší navštívit Cannabis a zeptat se někoho, kdo provádí klinické testy. Osobně se jako laik domnívám že při rakovině je největším problémem její metastázování a to dle informací jiných, kombinace THC+CBD potlačuje. Tudíž ne masti nebo lihový roztok, ale udělat silné kapky. |
|
|
Madical-Strains |
Z vlastni zkusenosti mohu potvrdit ze chronickou bolest v gastr. oblasti zahani bezpecne do 10 minut na 2 az 3 dny, coz jedovate leky dokazi az nejdrive za hodinu a pouze na 2-3 hodiny ,nekdy vubec nepomou coz se mi u konopi nikdy nestalo.
Muze to byt ale individualni. |
|
|
odo |
Madical-Strains myslíš oblasť žalúdka? Ako si to aplikoval? |
|
|
Madical-Strains |
Ano ,mivam casto chronickou bolest v oblasti zaludku , ta bolest je tak ukrutna ze nejsem schopen delat nic jineho nez se sviijet doma v posteli. Nikomu bych to nepral. Bral jsem na to leky na bolest uz si nepamatuju jak se jmenovaly ale likvidovaly jatra!
Tohle je rychlejsi , ucinnejsi na delsi dobu a bez nasledku.
Aplikuju to oralne uz skoro dva roky , jednoduse si udelam varici caj a kdyz je jeste varici tak do nej pridam cajovou lzicku kokosoveho oleje aby se lepe rozpustilo THC a CBD a ucinkovalo to co nejrychleji.
Zadny cukr!
Bez kokosoveho oleje to taky pomaha ale az po 30 minutach i kdyz se vsude pise ze THC a CBD je ve vode nerozpustne ,citil jsem to a byl jsem mirne zhuleny tak se pravdepodobne asi i ve vode taky trochu rozpousti kdyz to citim v mozku. :-)
Cetl jsem o pacientech z USA a Canade kteri popisuji ze jim to pomaha na bolest ,nekomu jen na par hodin a nekomu treba na cely tyden asi je to hodne individualni podle toho jak se ty slozky navazou na receptory v mozku. Asi taky na diagnoze.
Jinak nechci zakriknout ale cim dele uzivam tenhle caj tak tim mene casteji trpim temi bolestmi. Ze zacatku jsem mel bolesti skoro denne , po roce uzivani jen priblizne1x tydne a ted se mi bolest vraci nekdy 2x do mesice nekdy jen jednou takze to opravdu vypada ze se ta nemoc snad i leci alespon doufam. |
|
|
odo |
Sorry....čaj z listov, alebo z palíc? Surových, alebo sušených? (Schválne to dávam sem a nie do PM - info určite potešia aj iných) |
|
|
Mard |
Původní příspěvek od Madical-Strains
Bral jsem na to leky na bolest uz si nepamatuju jak se jmenovaly ale likvidovaly jatra! |
To je fakt dobrý! Něco jsem bral, co to bylo nevím, ale určitě to bylo škodlivý :-) To je jak rádio Jerevan blahé paměti! |
|
|
Madical-Strains |
Odo- Caj ze ususenych palic.
Syrovou bych odstavnoval ale to by chtelo out-door.
Mard- Promin mi to !... Ze mam takovou diagnozu a ztracim castecne pamet. Bylo to pred dvema roky . Vzpominam si jen ze doktor tvrdil ze ty prasky pokud se uzivaji dlouhodobe tak ze mohou zapricinit nejake problemy s jatry ja je bral jen mesic.
Uvidime jakou budes mit pamet ty az z tebe bude dedek.
Clovek bohuzel nemladne. |
|
|
SW0p |
Omlouvam ze pisu i sem ale nemuzu ani za nic najit na netu navod na vyrobu konopneho kokosoveho oleje. Na natirani ekzemu.. vsude to je jen jako pridavek ale ja bych to potreboval jen ciste z toho oleje. Dik |
|
|
Mard |
Nikdy jsem olej nevyrabel, ale sel bych na to stejne jako na mast. Dej do papinaku olej, vodu a palice, 45 minut povar, nech vychladnout, vyber palice, oddel vodu od oleje, vodu vylej, palice jeste jednou proplachni varici vodou a vylisuj, vylisovane konopi vyhod, pridej puvodni olej, povar 10 minut a oddel olej.
Nicmene alergie jsou potvory, maji ruzne priciny, nejsem si jist ze konopi pomuze. |
|
|
DankoMikl |
Konopná mast je za mě top! |
|
|
DankoMikl |
Kožní mast je dobrá na kožní problémy, na které mi vážně zabírá, mě jsem lupenku a od té doby co se sní mažu tak je to mnohem lepší, ale je jasný, že jsem se jí nezbavil :D |
|
|
anonym267 |
zkoušeli jste kombinovat mast i s chilli? |
|
|
thaavi |
Dnes jsem byl za dr. Hřibem u sv. Anny s máti kvůli její chronické bolesti neurologického původu a dr. Hřib sohlasil s podáváním konopí a hned jí předepsal předpis. Co mě šokovalo byla odrůda, kterou předepsal. Obsahuje 19% THC a 0,1 CBD. Metoda užití: vaporizér. To je řekl bych silnější, než u kytek, které já sám jsem vypěstoval n arekreační užití. Nebude to mít velmi silné psychoaktivní účinky? |
|
|
odo |
ASI Bude, ak ide o osobu bez skúseností a zrejme už skor v seniorskom veku, ale záleží od tolerancie. Treba začať malým množstvom cca 1-2 nádychov pri cca 160 st.C a postupne pridávať na teplote. Pokiaľ viem, predpisujú v sv. Anne aj tobolky s karbox materiálom. Tam by stálo za vyskúšanie polovičného množstva tj.cca 60 mg, riadil by som sa doporučením. Pri tobolkách je nástup pomalší, psycho efekt jemnejší a dlhší. Pri vapíku to ide rýchlejšie, ale dá sa to vychytať pri dostatočnej trpezlivosti.
.
Ktorý model vám predpísal?
|
|
|
thaavi |
Původní příspěvek od odo
ASI Bude, ak ide o osobu bez skúseností a zrejme už skor v seniorskom veku, ale záleží od tolerancie. Treba začať malým množstvom cca 1-2 nádychov pri cca 160 st.C a postupne pridávať na teplote. Pokiaľ viem, predpisujú v sv. Anne aj tobolky s karbox materiálom. Tam by stálo za vyskúšanie polovičného množstva tj.cca 60 mg, riadil by som sa doporučením. Pri tobolkách je nástup pomalší, psycho efekt jemnejší a dlhší. Pri vapíku to ide rýchlejšie, ale dá sa to vychytať pri dostatočnej trpezlivosti.
.
Ktorý model vám predpísal?
|
Je tam napsano FP19, má to velmi silnou citrusovou vůni. |
|
|
|