Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Kuřárna

 
Internetové lékárny a Amsterdam bez cofeeshopů??? - Klikni zde pro originální téma
Fredy K.
Novým prostorem šíření narkotik ve světě se staly tzv. internetové lékárny, alarmující je také nárůst konzumace heroinu v Rusku a amfetamínů ve východní Evropě - závěry ve středu přinesla letošní zpráva Mezinárodního výboru pro kontrolu drog (INCB). Podle ní by vlády jednotlivých států měly proti šíření narkotik postupovat společně.

2.3. 2005 03:57
NEW YORK - INBC konstatuje, že internetové lékárny ročně prodají několik miliard dávek léčiv, a to včetně omamných a psychotropních látek tvořících nyní většinu zisků provozovatelů.

Konzumenti přitom nepotřebují k jejich získání lékařský předpis. Snadno se tak dostanou k opiátům (např. oxycodon), stimulantům (amfetaminy) a benzodiazepinům (např. alprazolam a diazepam).

Lékárny na webu navíc nezaručují pravost a kvalitu léčiv, někdy nabízejí pouze napodobeniny.

Afrika a Asie - zdroje drog pro Evropu
Zpráva dále vyzývá mezinárodní společenství, aby pomohlo Africe. Právě tam jsou hlavní zdroje hašiše a marihuany pro evropské trhy.

Zmíněné látky stále patří k nejužívanějším na starém kontinentu. V Evropě je v posledních dvanácti měsících podle odhadů INBC užívalo 28,8 miliónu lidí, tj. 5,3 % celkové populace kontinentu.

Jak tvrdí zpráva, po třech posledních bohatých sklizních opiového máku v Afghánistánu stoupla v Evropě i spotřeba heroinu. Poptávka roste zejména v zemích východní Evropy a ve státech bývalého Sovětského svazu.

Podle oficiálních odhadů žije v Ruské federaci více než milión osob užívajících heroin; země se stala největším heroinovým trhem na starém kontinentě. Ve východní Evropě stoupá navíc obliba amfetaminů a MDMA (extáze).

Pochvala Nizozemsku za přísnost
INCB letos ocenila zpřísnění pravidel pro obchod s marihuanou v Nizozemsku. Kdysi vyhlášený ráj pro konzumenty tzv. lehkých drog v posledních měsících přitvrdil.

Tamní vláda vloni uznala, že v případě výrobků z kanabis "nejde o neškodné látky". Podle dnes zveřejněného dokumentu by se měl nyní Amsterdam zaměřit na snížení počtu "coffee shopů".

INCB sleduje každoročně plnění cílů boje proti drogám ve světě, které byly přijaty na zvláštním zasedáním Valného shromáždění OSN v roce 1998. Země se zavázaly zlepšit situaci do roku 2008. Výbor je nezávislý na OSN i národních vládách.

Tak co na to říkáte groweři???To s tím Amsterodamem se mi vůbec nelíbí,jestli to holandská vláda uskuteční,tak to asi brutálně vzrostou ceny v coffeeshopech a už vůbec nechápu co je k té redukci coffeeshopů nutí.Že by EU?Všechno je to staženo ze seznamu
X_eXc_X
Mno, pokud Holandsko soudi, ze ma malo lidi zavislejch na tvrdejch drogach ...
PsYcHo84
Ja jsem doufal, ze drogova scena se bude vyvijit smerem k vseobecnemu uvolneni a jestli chteji zacit rusit coffee shopy v Amstru, v takove mecce hulicu, tak to by mne docela mrzelo...


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma