Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Základní Pěstitelské Informace

 
cesta do kvetinace - Klikni zde pro originální téma
smarter
Tato otazka byla tady jiste polozena milionkrat, presto se zeptam jeste jednou.
Jsem v pestovani uplny zacatecnik. A tyto zacatky nejsou vubec snadne. Nejdrive samozrejmne potrebuji naklicit seminka, po nevydarenym pokusu s hajzl papirem a sazenim rovnou do hliny jsem zacal s trochu kontroverzni vatou v kindervajicku. Vubec jsem necekal ze s toho neco bude a pomyslel, ze zadnou kytku v zivote nevypestuji. Jenze dnes vecer jsem otevrel kinder vajicko pripravenej vyhodit jeho obsah. Zvedam vatu a ejhle, malem jsem se rozbrecel, seminko prasklo a z nej koukal asi pul milimetru dlouhej ocasek, za par hodin ocasek se prodlouzil na asi dva milimetry. Je to pro mne jako dlouho ocekavane a konecne narozene dite. Bojim se na nej sahnout, co kdybych mu ublizil. Tak se chci zeptat jaka je nejsetrnejsi cesta jak male, nevinne a jemne seminko prestehovat do kvetinace. Jak dlouhy mam nechat narust ocasek?(je to ve vate takze nesmi to byt moc dlouhy). Jak hluboko ho muzu zakopat? Jaka muze byt okolni teplota? Proste co muzu udelat aby urcite prezilo stehovani. Predem diky za odpovedi
masoquista
Jemná ruční práce bude asi nejlepší.Pinzety nebo něco podobného bych neriskoval.Bacha ať to tam nemáš moc dlouho, nebo ti to zakoření a až to budeš vyndavat tak ať NEPOŠKODÍŠ KOŘÍNKY=SMRT.Ostatní najdeš ve FAQ nebo HLEDÁNÍ v pravo nahoře.:)
smarter
TO Scorch:
Diky. To s tim ponechanim kousku seminka nad povrchem se mi velice libi. Myslel jsem ze to neni dobre, ale kdyz takhle premysli tak by to fakt slo, a hlavne mam prehled. No dneska to jeste necham a zitra se do toho pustim.
marty
kluci sice nevim jakym stylem budete pestit,ale mne se vyplatilo rovnou do hliny nebo do RW
Peshmerga
Pokud jde o klíčení ve vatě, nejsou s tím dobré zkušenosti, neboť ten klíček může zarůst do té vaty a to nebezpečí zlomení se tím zvětšuje. Nejlepší je stále to použití buď toaletního papíru či papírových ubrousků nebo Kleenexů. Řádne zalít vodou, ale ne zase tolik, aby ta semena v tomto plavala; vodu nejlépe pokojové teploty, převařené či destilované (bez chloru). Do vody se může přidat pár kapek peroxidu, semínka pěkně rozmístit (a řádně označit, pokud nakličuješ více modelů nebo každý odděleně), přes nádobu dát plastický pytlík (aby se zachovala ta skleníková vlhkost), uložit do tmy v místě s teplotou do těch 25 stupňů C, a pak jen kontrolovat, případně přidávat vodu. Po naklíčení pak ta celá manipulace s přesazováním do hlíny není složítá a "úmrtnost" nízká.
pildo
co tak pouzit hladanie? o kliceni tu je toho dost. uz sa niekde preberalo ako kdo klici.

pozri napr toto
smarter
to pildo

Vzdyt ja se neptam na kliceni! Seminko uz je nakliceny. Slo mi o cestu do kvetinace a zjistil jsem co jsem chtel.
Jinak uz je seminko v kvetinaci, nechal jsem maly kousek nad hladinou pudy a zatim se zda ze to bily uvnitr zacina rust tak cekam se zatajenym dechem co z toho bude, zitra se to nejspis dozvim.
pildo
tam sa riesilo aj to, ako dat klicok do zeminy. precitaj si to, mozno ti to pomoze
smarter
Takze kyticka uz roste:-)
A ja mam par dalsich dotazu. Muj pestitelsky plan je asi nasledujici, ted to chci pestovat pod usporkou (24W co ma svitit jako 120W a da 1500 lumenu) casem pridam dalsi dve (kazda 20W jako 100W, a 1100 lumenu) cetl jsem tady ze pry na vegetaci jsou v pohode, na kvet je ale zapotrebi sodik ktery mit nemuzu z prostorovych a financnich duvodu, tak co kdybych ji pestoval pod usporkama a az zacne prazit slunicko vytah kytku ven spolu s tema co budu pestovat outdoor? Slo by timto zpusobem vypestovat neco co bude hulitelny?
Jinak mam dalsi prostbu. Nepodarilo se mi tady najit neco jako faze rustu kytky (jak se vzhledove meni od seminka az do kytky obrimi palickami) cim podrobnejsei (cili vic fotek) tim lip. Kdyz o necem takovam vite poslete odkyz diky.
hansen
tím si moc nepomůžeš - stejně ti vykvete až někdy v srpnu


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma