extrem86 |
no musis to odletovat ale pochybujem ze kupis presne taku baterku skus nejaky elektro shop |
|
|
chuck53 |
Seky:
Ale jo koupíš určitě stejnou baterku. Dneska je jich tolik typů, že kolikrát sám nevím jestli kupuju to správné. Beztak to bude klasická knoflíková AG10 ve srovnání z velikostí toho tranzistoru vzadu.
Jestli máš spínačky po záruce, tak bych tu baterku nějak drasticky vypájel, nebo aspoň přerušil plošný spoj k jednomu jejímu pólu (určitě +). Místo zdá se tam je , tak bych klidně připájel na drátky novou baterku a tu starou tam nechal..
Spíš bych se pak bál vytečení elektrolytu nebo jak se tomu říká. Ten by ti solidně rozežral plošný spoj a spínačky by měly namále.
Současné baterky by ale měly být nevytékací :)
PS:
Jesště jak sem hledal ty baterky, tak sem narazil na problém Akvaristů, kteří taky vyměňují baterky, a tam někdo psal, že stačí přehodit nějaké dva drátky a vše jede zase jak má. Ovšem takový útržek bez kontextu bych nikomu neradil.
Nicméně kdysi se hodinkové baterky běžně nabíjely doma i přes to že nebyly nabíjecí. Takže je možné, že ta baterka jde nějak zformovat.
Tady je schémátko z danykových stránek: http://danyk.wz.cz/nabijec.html
a nebo pro lidi tvrdé od peněz: http://www.e-voltcraft.cz/nabijecka...ulatoru.k200520
Hodně štěstí |
|
|
Seky |
chuck diky, zkusim si stim nak pohrat, stejne mi ale nende do hlavy proc je na pevno, kdyz casem kazda potrebuje vymenit. |
|
|
stanley |
Čau potřeboval bych poradt, skrz elektro sem lama :( ted jsem si koupil 2X usporku plug and grow 2X125watt. Celkový proud mi vyšel 1,08A, takže když tam dám 1,5mm kabel, tak to musí bohatě stačit?
Jinak bych chtěl dokoupit nějáký chránič ( kvůli bezpečnosti a velké vlhkosti ve skříni), ale nevím co mám vybrat....proudový chránič, stykač, jistič?
Myslím si, že asi ten jistič, jenom nevím pro jaké hodnoty....pokud tam mám 1A tak stačí jistič pro AC230v, 2A?
Díky za pomoc Stana |
|
|
Blackous97 |
Urcite jistic,proudovy chranic je pri nizkem proudu nepotrebny.
A ten 2A bude idealni |
|
|
stanley |
Jo jo, už to vím.... pan chuck53 mi šecičko vysvětlil :) za což mu děkuji .... |
|
|
Hanizek |
citace: |
Původní příspěvek od Blackous97
proudovy chranic je pri nizkem proudu nepotrebny. |
To je velice zajímavá myšlenka, bohužel nepravdivá!
Proudový chránič není jistič! Proudový chránič se instaluje kvůli prevenci úrazu el. proudem. A je úplně jedno, jestli se jedná o odběr 100kA, nebo 100mA. |
|
|
|
hmm, takže super
tak sem zapojil dráty do tohodle :
http://www.growmarket.cz/produkt/pr...lt-compact-250w
a výbojka hps se rozsvítila a hned zhasla a už je v háji. má to bejt komplet , ale - nechybí tomu tlumivka? nebo mám něco přikoupit? je pravda že ta výbojka byla černá (předchozí majitel to dával asi do 150w balastu) a nebyla asi nej, ale nechci si oddělat i MH výbojku
díky za ohlasy |
|
|
|
tomu nic nechybí, nic dokupovat nemusíš..
může to být jen vadný kus nebo ta výbojka už byla jedním závitem v křemíkovém nebi:) |
|
|
|
díky za reakci
ale to že se k tomu nic kupovat nemusí neznamená že bych neměl. takže to má tlumivku v sobě jo? |
|
|
|
né, opravdu nemusíš.. Ta velká, kovová, těžká kostka je tlumivka.
To napravo, do čeho zapojuješ výbojku a 220, tak v tom je startér a kondenzátor.. A to je vše co potřebuješ. |
|
|
Blackous97 |
Cs, sry že to tady kazim ale potrebuju vedet jestli bude stacit jistic.
Planuju skrin 600w ale nevim jaky jistic bude pro me vhodny.
Doma se nasel jistic na kterem je napsana: B10 400w.
Doma sem nasel jenom tenhle a tak nevim jestli bude stacit nebo mam koupit jinej.
Nasel sem jeste tenhle http://www.elektro-paloucek.cz/jist...16-116a-moeller
Ten je asi idealni, co?
Díky
Vhodnou odpoved odmenim!!!
Moc to potrebuji!! |
|
|
Fredy |
desitka char.B bohate staci
600W sou necely 3A
Nejistis nekolika kilowatovej motor abys potreboval C16 a navic by ti byl ve skrini k nicemu protoze v bytovim rozvadeci mas urcite Bckovej takze by ti vzdycky vypl driv. |
|
|
Blackous97 |
Takze jaky tam mam dat aby ve skrini vypnul driv nez v byte??
Posli naky odkaz.
A jeste jak se vypocita tech 600w na necely 3A???
Dík |
|
|
Fredy |
Urcite B charakteristiky pro 600W nejlepe B6
nebo klidne tu B10 co mas doma
I=P/U (pro 100% presnost bys musel zapocitat jeste ucinik ale takhle to pro orientaci staci) (kdybys nevedl U-napeti, I-proud, P-vykon |
|
|
Blackous97 |
Už tam mám zapojenej ten jistic B-10 ( je třífázovej, ale to je jedno).
Takze ted kdyz se neco pokazi tak mi to na 100pr. vyhodi jistic u skrine, a nevyhodi to jisitc v dome. Chapu to dobre???
Foto zapojeni (skřín mam na pude) |
|
|
Fredy |
jedno to neni...
..a na 100 ne ale mel by |
|
|
Blackous97 |
Jak to???
Vzdyt to jsou jakoby spojeni 3 jistice,ne??
A kdyz tam napojim jenom fazy,bude to fungovat? |
|
|
Blackous97 |
A jde to takhle??
Jak sem napsal predtim? |
|
|
desertwolf |
kurva, mi to blbne
jisti jen fázový vodič,
modrý a žlutozelený vodič nepřerušuj |
|
|
Blackous97 |
Ok, tajze jenom faze pude pres jistic |
|
|
ennbi |
Zdravíčko groweří chtěl sem se zeptat rozjíždím micro grow v kýblu od primalexu (Velkém) tak sem se chtěl zeptat jaký zvolit ofuk |
|
|
Fredy |
Původní příspěvek od ennbi
Zdravíčko groweří chtěl sem se zeptat rozjíždím micro grow v kýblu od primalexu (Velkém) tak sem se chtěl zeptat jaký zvolit ofuk |
Co treba PC vetracek? investice 100kc, tichost, jednoducha regulace napetim |
|
|
Onedan |
A pokud to chceš pořádně ofouknout tak bych tam dal klipsnák =) |
|
|
|
Jak spojit kabely na 230V? Bude stačit když je "oholím" smotám příslušné konce k sobě, zapájím a každý zaizoluju smrštovací bužírkou(takový hadička která se navlíkve přes kabel a vliven tepla se smrští okolo kabelu).
Dík SN!P3R ;) |
|
|
Onedan |
Myslím že to stačit nebude! :D kde jsou ty doby kdy mě to drželo na žvýkačce... |
|
|
S3RIOUS |
Kup si nějaký svorky (řiká se tomu čokoláda) tim to spojíš jak nic. |
|
|
|
Ty mám... ale tohle se mi zdálo takový lepší.. víc zaizolovaný... |
|
|
Onedan |
Já to myslel ironicky! samo že to stačí, líp mi to neudělá ani technik když mi každej měsíc svařuje debilní konektor-nabíječku na notebook. |
|
|
cernobyl |
chlapi zdar, potrebuju poradit. mam 600w predradrnik se zabudovanym starterem. je tam psany ze je na 600w HPS i 600W MH. to znamena ze to jenom na 600w vybojku nebo na vybojky do 600w??? tudiz i (250w,400w). jo a kdyby to slo tak neovlivni to spotrebu???diky zdar |
|
|
Balon |
cernobyl. je to jen na 600W... |
|
|
Onedan |
Jedinej předřadník do kterýho můžeš dát jakoukoli
silnou wattáž (250,400,600W) výbojky je přepínatelný Lumatek 600W! jinak ti to řachne když je předřadník silnější než výbojka, nepletu-li se? |
|
|
ennbi |
Zdravím vás chtěl jsems e zeptat na kolik vyjde 70w sodík objímky a kabel mám jen nevím co se k tomu sodíku dává popřípadě jaký zvolit elektroshop.(který je osvědčený) |
|
|
mysak |
no do litru by jsi to mohl poridit |
|
|
petis__ |
Dotaz: jaký průřez kablu zvolit na 600w HPS? Stačí 2,5? |
|
|
|
Petis i 1,5 staci na 600w |
|
|
VFR |
petis: jak pravi DMG staci ti 1,5 - ta dle norem utahne bez problemu 10A coz znamena cca 2,3 kw
pokud se ovsem neptas na kabel od tlumivky do lampy - tam je na miste kabel s vysokym stinenim (ktery teda nepouzivam asi 6let... :) a vse v cajku)
------ MNO A RESIM PREKERKU: kamos mel na 600w tlumivce napojeny 3 vybojky a vse fachalo bez problemu - nejak me to hlava nebere..
hodnoty tlumivky:
VISION BSN 600L
SON: 600W
Un:240V
I: 6,2A
Muze nekdo poradit jakto ze to fachalo - :) ? |
|
|
Connoisseur |
čau VFR,
měl je zapojený paralelně nebo sériově. Podle mě paralelně, jinak si to nedokážu vysvětlit.
Kdyby to zkoušeli v TV, určitě by dodali ,,Doma to raději nezkoušejte.'' |
|
|
irdzi |
Čau, potřeboval bych poradit ohledně odtahu. Budu pořizovat odtah 200 m3/h a řeším jakej je ideální pacháč. Z nabídky Primaklima Industry jsou v nabídce dva - 280(180) a 420(240) m3/h u kterých je ideální průtok udáván v závorce. No a moje otázka je jasná - kterej z nich bude ideální? Jde mi pouze o výměnu vzduchu - vůbec neřeším teplotu - řeším teda smrádek kterej bych ideálně totálně eliminoval, přitom vyměnil vzduch ale nemusí to být žádný vysavač - nevadí když výkon toho odtahu klesne ... spíš nemám zkušenost a nevím jestli ten silnější pacháč to vůbec utáhne a nebo řeším blbost a je ideální spíš ten menší ...? |
|
|
alojz61 |
Pořád mi není úplně jasný, jak to funguje u digitálního předřadníku, který má regulaci výkonu.
Teda: mám-li předřadník 600W a chtěl bych svítit třeba nejnižším výkonem (tady asi 200-250W) můžu použít výbojku 600W, nebo je pořeba na každý výkonový stupeň použít adekvátní výkon výbojky? |
|
|
koles |
Původní příspěvek od alojz61
Pořád mi není úplně jasný, jak to funguje u digitálního předřadníku, který má regulaci výkonu.
Teda: mám-li předřadník 600W a chtěl bych svítit třeba nejnižším výkonem (tady asi 200-250W) můžu použít výbojku 600W, nebo je pořeba na každý výkonový stupeň použít adekvátní výkon výbojky? |
Moje zkušenost je taková, že jsem to neřešil a výbojku třeba 400 W provozoval na 200 W - prostě když se rozsvítí a to světlo není "divné", nebliká atd., je to v cajku. Některé se na ten nejnižší výkon vůbec nerozsvítily . Někdy bývá v popisu výrobku, že je jsou stmívatelné, tam je to jasné. Obecně můžeš nastavit stejnou nebo nižší watáž a zkoušet, jestli to pojede. |
|
|
alojz61 |
Měl jsem takovou představu, že pořídím 400w předřadník NTS a na růst budu svítit třeba jen na 200w, abych tolik nepropálil. Někde jsem tu ale četl, že při měření příkonu u tohoto předřadníku je na 200w příkon skoro stejný jako při plném výkonu. A navíc snad je v návodu uvedeno, že regulaci lze provádět až po nějakém čase chodu a zahřátí. Tudíž asi zapnout naplno a pak teprv ubrat. To je asi neproveditelný každý den.
Tak snad zkusím úsporky. |
|
|
teatree |
Původní příspěvek od alojz61
Měl jsem takovou představu, že pořídím 400w předřadník NTS a na růst budu svítit třeba jen na 200w, abych tolik nepropálil. Někde jsem tu ale četl, že při měření příkonu u tohoto předřadníku je na 200w příkon skoro stejný jako při plném výkonu. A navíc snad je v návodu uvedeno, že regulaci lze provádět až po nějakém čase chodu a zahřátí. Tudíž asi zapnout naplno a pak teprv ubrat. To je asi neproveditelný každý den.
Tak snad zkusím úsporky. |
S tou regulací je to myšleno tak, že máš počkat 10 minut pokud reguluješ za chodu.. Když si ale "za tmy" překlikneš na jinou watáž, tak ti to už s tou jinou watáží ráno sepne.. |
|
|
secretgrow |
Dobrý večer má skromný dotaz, prosím o radu jeslti mohu zapojit dvě sodíkovky po 200 do předřadníku na 400. díky |
|
|
Hanz23 |
Zdravím, prováděl jsem měření u digi předřadníku NTS 400W s regulací 250W/250Wsl/400W/400Wsl .. zkoušel jsem jak 250W tak i 400W lampu a výsledek byl stejný. (hodnoty orientační, nemohu nalézt zápisky čili se to může lišit ale maximálne o jednotky "W"..)
rozsah 250W - příkon předřadníku 264W
rozsah 250Wsl - příkon předřadníku 283W
rozsah 400W - příkon předřadníku 413W
rozsah 400Wsl - příkon předřadníku 429W
Z naměřených hodnot usuzuji, že mód superlumen krmí výbojku o 20W vyšším příkonem a předřadník samotný pro svou činnost žere něco kolem 13W což je krásné. Pamatuji si, že v rozsahu 400W a 400Wsl měl nejvyšší účiník a to kolem 0,98 jinak tuším 0,92 - 0,88 ... Blbec jsem si někde ten papír s hodnotami založil a zaboha to nemůžu najít, nicméně jakožto sběratel světelné techniky vážně zvažuji koupi dalšího, na pokusy a měření, jelikož mne velmi příjemně překvapil svou funkčností i účinností, nehledě na to, že o proti lumateku u kterých jsem vždy slyšel parazitní "zvonění" z výbojek, způsobené vysokým harmonickým zkreslením (což je údajně pro výbojky špatné a snižuje i účinnost) tak u tohoto NTS slyšet není nic a je dle mě co se poměru cena/kvalita týče hodně vysoko.. nechci mystifikovat ale nepřímo jsem naměřil na výstupu něco přes 80kHz.. do budoucna budu provádět hromady měření a určitě to sem postnu, jen nevím kdy a nejspíš pouze s NTS (vzhledem k jeho ceně) ..
TO secretgrow: Pokud vím, tak sodíkovky s příkonem 200W neznám, alespoň ne v evropě, amíci maj různé divné vatáže.. pouze 250W nebo 150W.. na obyč předřadník to určitě nedávej, neb se ti dle zapojení zapálí buďto jen jedna (při paralelním zapojení) a díky nižší vatáži než má předřadník velmi rychle odejde buď ona sama nebo startér v předřadníku a když je zapojíš do série (zasebe) tak je to nenastartuje vůbec(bavím se o elektromagnetickém předřadníku, u elektronického bych se bál odpravení samotného předřadníku a vzhledem k ceně a většinou i nemožnosti opravy je to naprd). existují však k jistým !elektronickým! předřadníkům (tuším nějaký lumateky, chce to poprosit strejčka gůgla) adaptéry které umožňují k 600W předřadníku připojit 2x400W a k 1000W připojit 2x600W , samozřejmě lampy nebudou svítit na plný výkon.. |
|
|
crazyben |
Chtěl sem vybrat spínačky a narazil sem na tenhle měřič spotřeby... co myslíte, může to počítat správně? Sem línej vypínat celej byt abych mohl měřit reálnou spotřebu a tady na groweru sem na nic takovýho zatim nenarazil.
http://www.solidni-obchod.cz/soligh...splej-4945.html |
|
|
alesh |
Orientačně to poslouží, spousta lidí tady používá podobný věcičky.
a. |
|
|
ten_hodnej |
lidi co rikate na nove predradniky od lumateku ktere dokazou menit napeti a krmit i 400V vybojky? viz: Elektronický předřadník Lumatek Ultimate Pro má hlavní přednost v možnosti napájení 240V i 400V výbojek.
Předřadník zdetekuje danou výbojku a podle toho ji napájí proudem o napětí 240V nebo 400V.
V případě napájení proudem o napětí 400V se lampa dostává na operační frekvenci 120 KHz (při 240V je frekvence 90 KHz), což znamená o 25% větší svítivost.""
myslite ze je tech 25% realnej udaj? preci jen cena je o 2000,- drazsi nez klasika tak aby ta cena odpovidala tomu svetelnymu vylepseni... pouziva nekdo nebo meril to nekdo luxmetrem? |
|
|
pištacze |
Čaute. Nemohl by mi někdo poradit jak zapojit 4-pinový 12cm větrák z pc, aby mi sloužil jako aktivní přítah? Předpokládám že by bylo ho dobrý regulovat..... |
|
|
Mard |
Původní příspěvek od pištacze
Čaute. Nemohl by mi někdo poradit jak zapojit 4-pinový 12cm větrák z pc, aby mi sloužil jako aktivní přítah? Předpokládám že by bylo ho dobrý regulovat..... |
červený drát +12V, černý je zem. Regulace - kup si regulátor |
|
|
Mard |
Původní příspěvek od ten_hodnej
lidi co rikate na nove predradniky od lumateku ktere dokazou menit napeti a krmit i 400V vybojky? viz: Elektronický předřadník Lumatek Ultimate Pro má hlavní přednost v možnosti napájení 240V i 400V výbojek. |
Nedělám do silnoproudu, ale výbojka je pro obvod něco jako zkrat. Proto tam musí být tlumivka nebo elektronický předřadník aby do toho neteklo více proudu než to snese. Tudíž se domnívám že je jedno na kolik voltů je výbojka jmenovitě, když na ní stejně jsou v reálu maximálně desítky voltů. |
|
|
alesh |
I když se najdou i 4pin větráčky s červeným +12V, de facto standard je ale žlutá +12V, černá zem, zelená měření otáček a modrá PWM regulace.
No a na výbojce je v reálu podle typu 100-200V.
a. |
|
|
crazyben |
Původní příspěvek od Mard
Nedělám do silnoproudu, ale výbojka je pro obvod něco jako zkrat. Proto tam musí být tlumivka nebo elektronický předřadník aby do toho neteklo více proudu než to snese. Tudíž se domnívám že je jedno na kolik voltů je výbojka jmenovitě, když na ní stejně jsou v reálu maximálně desítky voltů. |
Tak mi přijde že si pleteš proud a napětí a to taky nejsem elektrikář. |
|
|
tuffgong1 |
Jedna technická :D Chci pořizovat novej ventas. Myslíte, že TT 200 pro je dobrá volba ? Přijde mi, že je to fajn poměr cena/ výkon a hlavně se mi nechce dávat x tisíc za prima klima kterej mi asi po 5 kolech odešel (a to prej má být kvalita). Takže otázka zní: Tt200 ano či ne (pokud ne, tak proč :-) ). |
|
|
Nefakcenko |
Zdravím, chtěl bych poprosit zkušené o radu, jestli by se dal ventilátor prima klima 200 CTRL s plynulým řízením otáček nějak překopat na regulaci frekvenčním měničem? Jestli by teda tenhle způzob regulace venťas ustál a hlavně ztišil. Ten brum co to vydává je peklo. Mám ho zaboxovaný ve dřevené bedně, dokola 15 cm vaty, což je kysňa jak sviňa a z každé strany 3m sona a stejně to jde od 20 procent a víc slyšet výdechem až ven. Jde mi hlavně o možnost plynulé regulace a co nejmenšího hluku. Díky |
|
|
Pítr90 |
Zdary, prosím o radu. Mechanické spínací hodiny mi udělají 24h a přestanou běžet. Už se mi to stalo u druhých hodin během jednoho měsíce. Mam je v prodlužce a v nich je rozbočka, ve které jsou dvě 12v trafa, takže žádná zátěž. Nevím,co s tim.
Edit: už vím, prostě zmetkové kusy :( vyměním za digitální :) |
|
|
Smerak |
Zdravím Grower
potřebuji pomoc schánim výbojku,ledku cokoliv do 250W se světelným tokem 10 000K+
nemate někdo ponětí kde se to dá objednat mě se to nedaří nikde najít
budu rád za každou informaci o Slunci se světelným tokem 10 000 +
Díky a pěstu zdar |
|
|
jasse |
Myslím že u takhle studeného světla se budeš muset spokojit se zářivkou. Hledej akvarijní zářivky ,dělají se myslím až někde do 16000K. |
|
|
Smerak |
Aha zářivka ne výbojka díky moc |
|
|
spachal |
Takhle modre svetlo se pro nase ucely asi bude tezko shanet .. takze mozna nejlepe postavit, LEDky na starech treba zde: http://www.ebay.com/itm/-/222285363369 , k tomu nejaka hlinokova deska nebo chladice v metrazi a vhodny zdroj. Plus prace, samozrejme, hodne moc der a prace se zavitnikem :] |
|
|
crazyben |
světelný tok (měříme v lumenech) a teplota chromatičnosti (v kelvinech) sou dvě různý věci...
no někde sem viděl akvarijní zářivky 10 000K, ale s velkym podílem zelený... což pro nás asi nic moc nebude. jinak takovou barvu maj např xenony a některý ledky...
6000K - jasné polední světlo
7000K - lehce zamračená obloha
8000K - oblačno, mlhavo
10000K - silně zamračená obloha nebo modré nebe bez slunce
12000K už má např. svařovací oblouk... nic pěknýho. Na co tak studený světlo že se ptám?
16 000K jak psal kolega, to už je UV - akvaristický sem viděl max do 15000K. V solárku se lidi udí na cca 14 000K. A 20 000K maj sterilizační lampy. |
|
|
Smerak |
Zdravím samo sebou to chci na pěst. Asi každý z vás vyděl modrou Mařenu ale nebavím se o blueberry ani o žádných jiných druhu fialek pokud tuto lampu použiji na poslední 3 týdny kvetu mela by vlivem toho chladného světla uplně z Modrát doufám že to bude fungovat co myslíte vy bude to fungovat pěstují se takhle ty úžasný modrý zázraky ??? |
|
|
carlos |
Tahle teplota chromaticnosti je spis na rust nez na kvet..
Modrani je zpusobene nizkou teplotou vzduchu pokud je mi znamo. |
|
|
spachal |
Nekde jsem cetl, ze vhodne zvolene spektrum u LEDek opravdu muze, trochu, napomoci k fialovejsim kvetum. Ale osobne si myslim, ze kdyby to bylo opravdu znat, uz by se o tom psalo, za ty vice jak dve petiletky, co se LEDky pro indoor pouzivaji :] ..
Takze, z meho pohledu, jedina cesta je proste vybirat strainy, ktere maji dostatecny potencial ke tvorbe anthocyaninu, pripadne je jeste podporit nizkou teplotou, coz opravdu 'funguje' :]. A to jsou prave vetsinou ty s purple/blueberry v nazvu.
Pro priklad, stejne podminky, ruzny vysledek (outdoor, letosni nizke teploty):
Takze radeji usetri penize za experimenty, tudy cesta moc nevede .. |
|
|
gantis |
Zdar growaci,rozjíždím první indoor a ted jsem akorát koupil odtah a po jeho zapojení doma jsem se zděsil.Všude píšou,že skoro nejde slyšet,ale tohle řve jako kráva(tzn.slyším to dost pěkně ve vedlejší místnosti a to je zlo) :O Jedná se o odtah: Prima Klima 125mm 220/360 m3/h. Prosím vás tedy o odpověd,zdali je to normální,nebo ne?
Díkyy |
|
|
crazyn |
Jak ho zapojis na pachac, k tomu odhlucnene aluflex, tak se to trosku sníži.. prinejhorsim kup silent tube.. |
|
|
gantis |
Tak dobře,uvidíme teda,až bude komplet hotovo. Díky moc
A když už jsem v těch otázkách,potřeboval bych poradit ohledně důležitosti stykače,když mám 400w magnetickej ELT a 400w hps SON-T. Koukal jsem tady do těch threadu a všude pisou,že jako musí být,ale ja mám fear ze jakehokoliv zapojování elektra navíc a do toho stykače se mi taky moc nechce. :/ Jako asi bych to zvládnul,ale kdyby třeba stačilo koupit nějaky lepší spínačky,byl bych radši. |
|
|
crazyben |
Původní příspěvek od gantis
Tak dobře,uvidíme teda,až bude komplet hotovo. Díky moc
A když už jsem v těch otázkách,potřeboval bych poradit ohledně důležitosti stykače,když mám 400w magnetickej ELT a 400w hps SON-T. Koukal jsem tady do těch threadu a všude pisou,že jako musí být,ale ja mám fear ze jakehokoliv zapojování elektra navíc a do toho stykače se mi taky moc nechce. :/ Jako asi bych to zvládnul,ale kdyby třeba stačilo koupit nějaky lepší spínačky,byl bych radši. |
LUMII 24 - žádnej zázrak ale sou dělaný na 600w indukční zátěžě.
Nebo pak rozvodnici která už stykače má, ale to je cenou kapku jinde. |
|
|
gantis |
Vemu ty spínačky a uvidí se.
Na ty rozvodnice jsem koukal,ale to je docela investice,natož když nevím,jak můj první in dopadne :D
Díky
Karma letí |
|
|
Greentree |
Zdravím, moje otázka zní, jaká je životnost elektromagentického předřadníku typu MARI 600W. Mám za to, že rapidně poklesl výkon i přes pravidelnou výměnu výbojek. Díky za odpovědi. |
|
|
poolys |
Čau , jaký máte názor na elektronický předřadník NTS 400w ? Je to jen levná a nekvalitní náhražka? |
|
|
GrowPlace |
poolys- NTS nebrat, jsou hodne poruchove. Jsou lepsi znacky za podobne penize. |
|
|
poolys |
Díky , mohl bys něco doporučit?
Ptám se protože mám možnost ten od NTS mít za 2000 Kč nový . |
|
|
GrowPlace |
A chceš s regulací, např. 250W-600W nebo vyloženě 400W? |
|
|
Betto Sulliven |
Kdepak,,, NTS nikdy nebrat... uplne nový sotva po měsíci přestal pracovat. Měl jsem tmu tak 2 dny,než jsem na to přišel. |
|
|
Jirikneugi |
Ahoj, chtěl bych se zeptat, jestli je potřeba mít ve stanu zapnutý vetrak i odvetravani pořad, nebo jestli to stačí zapnutý jen třeba 18 hodin se světlem? |
|
|
Pítr90 |
Ahoj, ventilace je stejně důležitá v " noci " jak ve " dne " 😉 na osobně v růstu v noci větrám jen 5 min každou h., jen vyměním vzduch 😉 |
|
|
Bukowski2 |
Dobry vecer,zdravim vas. 1.000 kw lampa kolik bude zrat peninze ??? Muze to nekdo pocitat ??? Dekuji |
|
|
zajonc |
za hodinu svícení 1kW :) tak si spocitej za kolik kč mas 1 kWh a vynasob hodinami ? 18/6 nebo 12/12
18/6 (14dni na rustu) 18*14*cena za kWh
12/12 (cca 65dní kvet) 12*65*cena za kWh
-----------------------------------
cca 6000,- za sklizen u litru, pokud sem pocital, ze bys platil 6kč za jednu kWh ... zalezi na tarifu atd.. |
|
|
schutzesan |
Původní příspěvek od GrowPlace
poolys- NTS nebrat, jsou hodne poruchove. Jsou lepsi znacky za podobne penize. |
Grow palace, tak ktere znacky bys teda doporucil jako lepsi ci spolehlivejsi?
zajimave ze kdyz jsem mel problem s predchozim predradnikem lumatek, tak jsem hned musel do growshopu pro novy a kdyz jsem jim rekl ze chci kvalitni tak mi doporucili NTS a ted ctu zde ze se to nedoporucuje, tak to beru tak ze v tom growshopu mi radili spatne a predradnik nebude spolehlivy :/ ted nemam moznost pestovani, ale az budu mit tak z toho stejne nebudu mit dobry pocit.. |
|
|
GrowPlace |
Určitě Lumatek a GIB, z těch levnějších Lumii. Pokazit se může cokoliv a kdykoliv, člověk se ale musí dívat na značku jako celek, tobě se třeba Lumatek pokazil, ale v globálu má tato značka nejméně reklamací, společně s GIB.
Záleží na konkrétním kusu, na který člověk narazí, mám zákazníky co jsou s NTS spokojení, ale zase celkově více reklamací. |
|
|
schutzesan |
Původní příspěvek od GrowPlace
Určitě Lumatek a GIB, z těch levnějších Lumii. Pokazit se může cokoliv a kdykoliv, člověk se ale musí dívat na značku jako celek, tobě se třeba Lumatek pokazil, ale v globálu má tato značka nejméně reklamací, společně s GIB.
Záleží na konkrétním kusu, na který člověk narazí, mám zákazníky co jsou s NTS spokojení, ale zase celkově více reklamací. |
Ok diky za odpoved! jj takze se s tim musim proste smirit no :-)
Ten lumatek mam porad u sebe, cely je jakoby novy jen proste tam vevnitr nejaka soucastka umrela a zasmrdelo to, tj spalenina... da se to nejak opravit nebo nejake smysluplne vyuzit?
prijde mi skoda to vyhazovat, to bych to radeji nekomu daroval uz jen kvuli ekologii... |
|
|
GrowPlace |
Já myslím, že se opravit dá, záleží co uvnitř odešlo, nejlepší by bylo, kdybys to dal nějakému elektrikářovi ať na to mrkne, teda pokud to nemáš už v záruce.
Třeba budeš mít štěstí na dobrý kus :) |
|
|
gantis |
Hale moc sem toho nerozlustil,ale vidím tam bidny stinidlo a pokud se nepletu tak magnetickej predradrnik. 400€ je podle mě dost na to,ze to bude taková hobby parada,i když nevím,třeba je to kvalitka,ale pochybuju. Sezenes napr, od zdejších členů kvalitní cajky za minimálně stejný prachy si myslím. Ale to je můj názor.
Good luck drak! :) |
|
|
GrowPlace |
Ahoj. Cca 10.000,-
Jde o zakladni set, prakticky za stejne penize sezenes i u nas. |
|
|
dekl |
Zdravím, dostal jsem son-t 250w s tlumivkou kondíkem a zapalovačem zdarma a zvažuju výměnu žárovky, jenže na internetu jsem našel son-t pia plus 250w s větši svítivostí, tak jsem se chtěl zeptat,jestli to pojede stejně,tudíž jen vymněním žárovky a svítím, protože u toho schéma na zapojení bylo napsáno že takhle to funguje pouze pro SON-T 250w.
Díky za radu :) |
|
|
Pavel.k77 |
Zdravím. Ať jsem hledal jak chtěl. Nic jsem nenašel. Chtěl jsem si vytvořit něco,co mi bude monitorovat teplotu a vlhkost v boxu. A sestavil jsem si věc za cca 150,- Kč od Číňana. Kdyby měl někdo zájem, napište sem. Je to jednoduché. Data se odesílají na internet a v telefonu mám přehled přímo na displeji. Doplňuji fotky z čeho se monitoring skládá. Celé zařízení musí být připojeno k vaši WiFi síti a odesílá data na Thinkspeak.com
O víkendu bude trochu čas tak v počítači vše připravím do zip formátu a přidám odkaz ke stažení včetně návodu. Snad to někomu poslouží. Pokud bude zájem napište a třeba založím samostatné vlákno. |
|
|
Pavel.k77 |
Nějak mi při úpravě příspěvku nejde vložit další foto. Tak tedy tady. Toto je čidlo DHT22 které snímá teplotu a vlhkost v boxu. |
|
|
Pavel.k77 |
Toto je deska Arduino Wemos D1, ke které je připojeno čidlo DHT22 . Tato deska má v sobě WiFi vysílač a mikroprocesor který je naprogramován tak,aby vše fungovalo tak jak má. |
|
|
Pavel.k77 |
A zde je graf teploty za posledních 24 hodin v mém boxu |
|
|
spachal |
Ahoj, reseni pres ESP8266 je mnoho, pokud nevadi, ze se data odesilaji nekam do cloudu, proc ne :]. O neco drazsi reseni je treba pouzit levnou ESP8266 desku (klidne mensi a napajet to pres microUSB), do ni nahrat espeasy, k tomu v LAN RaspberryPi a data si logovat sam (treba pres influxDB, komunikace pres MQTT a ridit to cele treba pres node-red, vizualizace v grafana). Je to uz trochu vyssi divci, ale zase to ma znatelne vice moznosti, treba smerem k automatizaci. |
|
|
|