Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Léčitelství

 
Zdraví HuleníXJátra - Klikni zde pro originální téma
Thc Caster
Chtel jsem se zeptat jestli nekdo z vas nema nejake zkusenosti, porpipade jestli nekdo nejni doc ;), s tim jakej ma vliv huleni na jatra. A co se deje kdyz ma clovek spatna jatra -> nesmi chlastat a tak aby se nenudil tak si aspon obcas zahuli. Jednou se prehuli(skunik+nejakej venek asi tri spazliky po mesicni absenci) a slozi se. Jestli o tom nekdo neco vite rad bych si zvetsil obzory
loweNature
je dosť zname že z fajčenia tabaku vznikaju žaludočne vredy-podla mna možu vzniknuť vredy aj s nadmerneho hulenia. A dosť to možu ovplivniť aj ine faktory ako npr-stres,nespravna životosprava, nevhodna strava
článek Possible hepatotoxicity of chronic marijuana usage
http://www.scielo.br/scielo.php?pid...bstract&tlng=en

snad je to přeložený dobře a omlouvám se za neučesanost slohového stylu a za případný překlepy

http://www.scielo.br/scielo.php?pid...bstract&tlng=en

Sao Paulo Medical Journal, ISSN 1516-3180

Borini, Paulo; Guimaraes, Romeu Cardoso; Borini, Sabrina Bicalho
Možná hepatotoxicita chronického užívání marihuany
Sao Paulo Med. J., May 2004, vol.122, no.3, p.110-116. ISSN 1516-3180

Hepatotoxicita je potenciální komplikace užívání různých nelegálních drog, možná je jejich následkem na jaterní metabolismus, ale tyto informace jsou v lékařské literatuře řídké.
Cílem studie bylo zkoumat výskyt klinických a laboratorních jaterních změn u chronických uživatelů marihuany, při užívání jak samotné marihuany, tak ve spojení s dalšími legálními i nelegálními drogami. Studie byla prováděna mezi 123 pacienti hospitalizovanými v Hospital Espírita de Marilia (Marilia, São Paulo, Brazílie) od října 1996 do prosince 1998. Pacienti byli rozděleni do tří skupin: 26 (21%) užívalo pouze marihuanu, 83 (67,5%) užívalo marihuanu a crack a 14 (11,4%) konzumovalo marihuanu a alkohol.
Pacienti byli vyšetřeni klinicky se zvláštním důrazem na typ užívané drogy, způsob její aplikace, věk při začátku užívání, délku a způsob užívání, přítomnosti tetování, žloutenky, hepatomegalie a splenomegalie.
V séru byl stanoven obsah úplných (total) proteinů, albuminu, globulinu, celku (total) i frakcí bilirubinu, AST a ALT, alkalické fosfatázy (AP), gama-glutamyltransferázy a protrombinové aktivity.
U pacientů, kteří užívali pouze marihuanu, byla pozorována hepatomegalie u 57,7% a splenomegalie u 73,19%, lehce zvýšený AST (42,3%), ALT (34,6%) a AP (53,8%). Mezi třemi skupinami nebyly výrazné rozdíly v prevalenci hepatomegalie, splenomegalie a hepatosplenomegalie. Skupina užívající marihuanu i alkohol vykazovala nejvyšší prevalenci změn a nejvyšší hladinu aminotransferáz. Průměrná hladina AP byla nad normálním stavem u všech skupin.
Chronické užívání marihuany, jak pouze jí samotné, tak ve spojení s dalšími drogami, bylo spojeno s jaterními enzymatickými i morfologickými změnami. To naznačuje, že kannabinoidy jsou látky potenciálně hepatotoxické.

Vysvětlivky:
hepatotoxický – označuje látky poškozující játra
hepatomegalie – zvětšení jater
splenomegalie - zvětšní sleziny
hepatosplenomegalie – současné zvětšení jater a sleziny
AST – aspartátaminotransferáza (aspartáttransamináza), enzym, jehož množství (aktivita) v krvi se zvyšuje zejména u akutního infarktu myokardu nebo u těžšího poškození jater se zánikem buněk, těžší cirhóza aj.
ALT – alaninaminotransferáza, Enzym, jehož aktivita v krevním séru se zvyšuje zejména u jaterního poškození, je citlivější a specifičtější než AST
prevalence – počet existujících nemocí či zdravotních problémů ve vybrané populaci k určitému datu. Prevalence se obvykle dává do poměru k velikosti populace a vyjadřuje se v procentech
aminotransferázy – transaminázy; v klinické medicíně se stanovuje aktivita ALT a AST v krvi, kam se zvýšen uvolňují z poškozených buněk zejména při jaterních a srdečních chorobách
(Velký lékařský slovník, M. Vokurka, J. Hugo a kol., Maxdorf, 2004)

r
Joj,...tak toto je mi studie jako BRNO!!! To si jako našli lidi s nemocnýma játrama(čím jsou nemocní se neuvádí-a že těch nemocí a důvodů jaterních problémů je...), kteří zároveň hulí, nebo kalí a hulí nebo smaží a hulí. Těm "změřili" krev a výsledky dávají do kontextu k jednotlivým drogám??? Co to k***a je???
Je mi jedno, že odpovídám po dvou letech, ale takovýhle špíček mě opravdu spolehlivě nasere!!!
(Jinak nic ve zlém Jedule, klobouk dolů:))
Mno, aby tu byly oba názory :).

1) neposuzovali se nemocní lidé, protože pokud někdo kouří marjánku a má žloutenku, nejspíš problém s játry nebude a priori záležitost trávy, ale jeho choroby ;). Prosím, přečti si pořádně text, než odpovíš :), netuším, z čeho jsi usoudil, že se vliv něčeho na játra testuje u lidí, kteří už játra či něco jiného mají v prdeli a léčí se na to :).
2) Ti lidi dle jejich sdělení užívali marjánku či jiné drogy. Nebyli nemocní - jestli lhali, vědomě zpochybnili výsledky testu :).
3) V té studii se mluví o POTENCIÁLNÍ hepatotoxitě chronického užívání marjánky - nikoli o PROKÁZANÉ A ZCELA NEODDISKUTOVATELNÉ hepatotoxicitě :). Nezlob se na mě, ale IMO Tvoje závěry neodpovídají tomu, co článek říká :).

Prosím další případnou debatu do PM, oba názory tu jsou napsány a je jen na čtenářích, aby si udělali vlastní názor :).

A ve zlém jsem to nevzala, není důvod :).


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma