Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Pokročilé Techniky a Experimenty

Stránky: 1 [2] 
Jak na zavlažování: Tropf - Blumat - Klikni zde pro originální téma
Jahudka!
Jsou 2 druhy.1 samonasavaci (tam jde vsechno pres keramickej hrot.)
2 kapaci (musis mit nadrz s vodou vejs nez kytky a tam to kape z hadicky kde si muzes regulovat i vlhkost hliny koleckem coz u tech samonasavacich nejde).
zagál
Jo to chápu, ale zajmalo by mě jestli u toho kapacího de ta voda kterou tam pouštim dovnitř toho kuželu a potom teprv kape ven, nebo jestli jenom prochází tou částí nahoře kde je regulovaná (= nemůže se k tý keramice dostat). Díky
Jahudka!
U kapaciho nic ke keramice nejde.Je to pruchozi silikonova hadicka ktera jde pres vrsek toho kuzelu kterej je naplnenej vodou.Kdyz ta voda v tom kuzelu vysycha tak se trosku povoli ta hadicka a timpadem z ni kape vic dokavad se zase kuzel nenasaje a hadicku uzavre.

To je rozmontovanej kuzel.Ta hadicka jak vidis ta se jen prostrci skrz tu dirku co vidis nahore a pak si to dostelujes koleckem tim hnedym jak chces aby to kapalo.
zagál
Díky- to sem chtěl slyšet:-)
Kapka1
Koukam, ze to ma docela uspech... Asi to zkusim taky.
Kapka1
No jo - prosim :)
Je to docela zajimavy....
Kapka1
Hmmm hmmm hmmm
podle me by to slo do kokosu uplne fpoho, kdyz to jde do hliny tak proc ne do kokosu, skus to a napis, jak ti to dopadlo. Drzim palce
wipeman
dibra pecka :punk:
este si to zohnat a je fasa
Kapka1
Jo, je to dobry, muzes to sehnat na jejich strankach a je to levnejsi nez v obchodech, nikde nahore je odkaz...
ovsem to je naprosta pecka!
Na pristi rok planuju naky stromy a resil sem zalevani... s timto by se to dost zjednodusilo: zasobnik s vodou, Tropf Blumat v kyblu a palice na nebesich :D
Ma uz nekdo prakticky zkusenosti?
Kapka1
Jo jo, jahudka to tady myslimze recenzoval, a ze stromovanim mam zkusenosti zase ja :)
Hodlam to pristi rok udelat jako ty, stromy a koliky s nadrzi...
ineken
ja si to koupil oba typy a testuji prvni pro pokojove rostliny je uz v provozu a kyti pres to chlemta sec muze pristi rok taky uvazuju o outu na stome a tohle bude nejdokonalejsi zavlaz sistem hlavne i proto ze se sam vypne kdyz bude prset
Wolker
Jo, tak tohle byl snad prvni prispevek, co jsem si kdysi davno cetl. Puvodne jsem chtel sadit do hliny, pak bych ,,koliky,, urcite pouzil, ale ted jsem rozhodlej urcite pro hydro, ale typ zavlahy zatim zvazuji...
Do hliny nee, kvuli moznym ,,bacilum,,
Jinak super napad.... W.
Kapka1
Do hydra asi drip, pokud pojedes rohoze nebo tak, pokud pojedes bubbler - asi neni co resit...
TO ineken: Jo, prave proto si to taky leots budu davat na stromy...
Wolker
Vice se mi zamlouva bubbler....
Mam doma spoustu veci ktere chci pouzit, ale zatim je to stale jeste v plinkach a tak cerpam drahocenejch rad tady na foru...
Chci spolehlivy system, abych se za nej nemusel stydet :-))
W.
Jahudka!
Wolker - Bubbler je zbytecne slozity zarizeni ktery musis porad hlidat a mas s nim o hodne prace vic nez s hlinou.Neco o tematu najdete i tady http://grower.cz/forum/showthre...6&pagenumber=11 a vubec v celym tomhle threadu.Ja s nima jel celou sklizen a maximalni spokojenost.Vynos 75g suchyho na kytce.Ani jsem na zavlazovani nesahnul mimo doplnovani hnojiva do nadrze.Nemam jedinej duvod abych menil koliky za neco jinyho:)Maximalni spokojenost.Co vyrobce slibil,dodrzel.

Tak at se dari!
Wolker
Jahudka! Diky za odezvu a odkaz, ale porad metoda hydra se mi zda sice pracnejsi, ale tak nejak ,,cistejsi,, Nevi, urcite jako zacatecnik bych mel vyzkouset obe dve metody a pak srovnavat sve vlastni zkusenosti...
Mam ve vsem spoustu nevyjasnenych veci, jako jsou treba ty rohoze,nebo podobne veci...Mozna se jeste necim do budoucna ovlivnim a udelam to vsechno uplne jinak :-)
W.
cazin:
http://grower.cz/forum/showthread.p...avlazovani+cena
http://grower.cz/forum/showthread.p...cke+zavlazovani (tam sice cena není, ale soudím, že ji lze odvodit z použitých součástí)
http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=332
Jahudka!
jigganigga - Prave ze ono to vypada napovrchu jakoby suchy.Rozhodne to neni premokrely.Musky muses chytit,to je jasny.Ja je chytnul v matkarne prave tam kde jsem koliky nemel,protoze tam to vic prelejvam a to se temhle hnusnejm muskam libi.Koliky ti kyticky nikdy neprelejou tak i musky se na ne tolik nezamerujou.Na musky (smutnice) jsou dobry paraziticky hlistice.Kdyz nechavas kvetinace uplne vyschnout kvuli muskam,tak ti stejne kytky chcipnou driv nez ty larvy,takze bych to neresil a klidne do koliku sel..Jedno kolo jsem s nima uz udelal a naprosta spokojenost.Doporucuju!Cena cca 100kc/kolik.

Pro neverici doporucuju prostudovat jeste tohle http://grower.cz/forum/showthread.p...6&pagenumber=11

Fotky

1 No a tady vidite jak to facha v praxi.6 x samozavlazovaci kolik tropf blumat & ICE..Zadnej problem.

2 ICE ve srovnani se samozavlazovacim kolikem.Na koliku na ty hnedy cepicce si muzete vsimnout + a -.Tocenim se da regulovat zavlazovani podle potreby
strihorukyeduar
Tak tohle je docela sranda...Tuhle vychytávku znají naši už docela dlouho..A vyrábí se to už přez 20 let..Přišel sem na to uplně náhodou když sem prohraboval kumbál :) Ps:Datum výroby je 30.1.1990 :D Tehdy stál 1. 13 KČS LOL
Jahudka!
strihorukyeduar - Tak prave tohle je typ koliku co se pro pestovani absolutne neosvedcil.Neni to to samy co mam ja vyse.Tohle co mas ty je stejny jako blumat,nikoliv vsak tropf blumat.Nemotejte to porad dohromady!Je v tom kurevsky velkej rozdil.Jestli nekdo chcete kupovat tyhle koliky,tak nekupujte blumat (samonasavaci)..Kdyz uz,tak kupujte tropf blumat..Kadej porad bere kolik jako kolik,ale tak to proste neni,stejne jako neni zarivka jako zarivka!Kdyz si date na groweru do vyhledevani blumat,tak vam to vahodi par threadu.Jsem podle me jedinej kdo tady odzkousel tropf blumat.S tim problemy nejsou a je uplne OK pro pestovani.Ostatni lidi zkousely bohuzel jenom blumat s nevalnym uspechem..
Jahudka!
cazin00 - Spokojnej nebudes,protoze jsi si jako velka vetsina ostatnich objednal jenom blumat a ten pro nase ucely moc dobrej neni.Tak maximalne na matky.Na pestovani se da pouzit jedine tropf blumat (to je ten venkovni system).Neplette to porad dohromady,neni to to same.Vubec nechapu proc porad objednavate to,co proste nefunguje.Proc nepridate tech 30kc a nekoupite si radsi to co opravdu funguje..
strihorukyeduar
A v čem je teda rozdíl...Jsem asi vážně nechápavej :( Sorry
Jahudka!
strihorukyeduar - Blumat nasava primo pres keramickej kuzel a nemuzes si regulovat zavlazovani.Sam si nasava zalivku z nadrze ktera je pod urovni kvetinace.

Tropf blumat ma nadrz nahore a vede pres nej hadicka ktera kape ke korenum rostliny.Vlastni kolik ti v podstate jenom reguluje kapani z ty hadicky a koleckem ktery je nahore na tropf bulamtu si muzes podle libosti regulovat zavlazovani.Dalsi vyhoda tropf blumatu spociva v moznosti primo pres nej hnojit..

Vzdyt tohle vsechno prece je na tech strankach ekotechnologie.Copak jste si nikdo nevsimnul ze koliku jsou 2 druhy?1 jsou pro vnitrni pouziti (blumat).2 jsou pro venkovni pouziti (tropf blumat).Pokavad chces aby to fachalo tak ty venkovni budes pouzivat doma.Akorat bych si na ne doma nezapojil primo tlakovou vodu protoze kdyz by nahodou doslo k vypadnuti privodni hadicky tak ti to vyplavi celej byt.Proto pouzivam na skrini nadrz s vodou s ktery v pripade nehody maximalne vytece na zem 20 litru zalivky.
strihorukyeduar
Ahaa..Tak to sorry to sem nevěděl...Ale Blumat taky pozná kdy je půda suchá a kdy ne ne?
Jahudka!
strihorukyeduar - jasne ze to pozna,ale neni schopnej zavlazit vetsi objem zeminy.Tropf blumat zavlazuje az do 20x20x20 jestli se nepletu.Ja mam kvetinace 12 litru a stezovat si nemuzu,prokoreneny to bylo cely.Mozny pouziti blumatu vidim na matky kde nemas velkej kvetinac.
strihorukyeduar
Ok dík za vysvětlení a sorry za mou nechápavost
romero
no ja si myslim že to vodu nenasaje že ta nadoba s vodou musí bejt vejš než ten kolík ale nevim
Jahudka!
Hele lidi,neplette porad tropf blumat s blumatem.Je to kazdy neco jinyho!Muzete videt na strankach ekotechnologie.Blumat=samonasavaci kolik a Tropf blumat = ten kterej mam ja (tam je nutnost mit prevyseni nadrze s vodou o 0,5metru).

Ty samonasavaci(blumat) nemam vyzkouseny a jak jsem tady na groweru vycet,lidi s nima nemaji moc dobry zkusenosti.
Ja mam tropf blumat a ty jsou OK.

Takze si davejte pri objednavani pozor.Blumat stoji za hovno.Tropf blumat je dobrej.Uz nevim jak to napsat.Nazvy jsou dost podobny a taky me to driv matlo.Hlavne at si neobjednate ty samonasavaci (blumat).Ty se NEOSVEDCILY,tak bacha na to..
Cyruss
Cau hele ja mam ty "Blumat" mam tri a odjel sem stim uz jednu skrin a ted to je u normalnich kytek a nemuzu si na to stezovat funguje to dobre. Asi bude zalezet na pouzity zemine ale diky tomu jsem mohl odjet na cas pryc...Jasne na dlouhou dobu to neni ale treba jako pro zavlazeni kytek nekde na nejaky strese nebo balkone v letnich vedrech je to idealni."Tropf blumat" jsem nezkousel protoze je nutny mit ktomu regulator tlaku vody a jeste kupovat hadicky na coz sem nemel prachy a navic sem nechtel riskovat nejakou potopu v baraku :)
Jahudka!
Cyruss - Regulator tlaku vody mit nemusis,pokavad mas nadrz se zalivkou vejs nez koliky o 0,5m.Je to i na strankach prodejce-ekotechnologie.Pak hrozi nanejvys vyteceni ty nadrze,ale s tim nic uz udelat nejde.Tropf blumaty maji vyhodu ze to s nima muze jet od zacatku az do konce,da se nastavovat mnozstvi zalivky. Jinak hadicka se holt musi koupit,s tim nic nenadelas:)
dalas
Jahudka!: Chci se zeptat jak to je s tím hnojením?
To namíchaš roztok hnojek napojíš na ty koliky a oni davkují pořad ten roztok hnojek? Nebo tam máš vodu a roztok hnojek dáváš třeba 1x za týden na 1den třeba?

Jo a v jaký koncentraci?
Jahudka!
dalas - Mam v nadrzi porad roztok s hnojkama.Ten roztok je 2x denne promichavanej vzduchovacim motorkem kvuli tomu aby se hnojky neusazovaly.
Pouzivam hnojiva AH.Hnoji se to vlastne nonstop a holky od zacatku az do konce dostavaj jenom vodu s hnojkama pres tropf blumat.Koncentraci mam namichanou podle doporuceni vyrobce hnojiv,ale zkousim ted 4x vetsi koncentraci a taky jim to nevadi.Porovnavam to s kytkyma ktery dostavaj normalni davku.Rozdil neni videt zadnej.Takze by se dalo rict i kdyz na flasce hnojiv je napsano ze se ma hnojit obcas,ze muzes hnojit nonstop.AH jsou dost tolerantni a jen tak prehnojit s nima nejde.
dalas
jj, AHčka sou dobrý sice jsou do hydra, ale kamoš je taky jede do hlíny a výsledky dobrý.
Tohle to sem chtěl vědět, dík za vysvětlení.
Cyruss
Jahudka! - Jasne ted kdybych to sel znova kupovat tak taky koupim "tropf" ale predtim sem o nich uvazoval pouze jako o verzi pro napojeni na vodovod a pro rozsahlejsi zavlahu. Taky sem se bal ze to bude potrebovat vetsi tlak a ze kdyz klesne hladina vody tak to prestane kapat. A prave na to se te chci zeptat jestli stema "tropf" mas skusenost pri pouziti kyble kolik musi bejt vody, nebo jestli na tom nezalezi a kape to vpohode i pri malem mnozstvi vody...a taky na hadicky jestli se da pouzit jine nez od vyrobce originalni. Kazdopadne ta regulace vody hraje jasne ve prospech "tropf".
Jahudka!
Cyruss - Staci kdyz mas to prevyseni nadrze 0,5m a kape to v pohode az do konce nadrze nez dojde definitivne voda.Takze nezalezi na tom kolik je v nadrzi vody,ale zalezi na prevyseni.Dno ty nadrze musi bejt o 0,5m vejs nez kolik.
Hadicka se shani dost tezko,protoze ma vnitrni prumer myslim 8mm a tu co prodava gardena na to nenasadis:(.Muzes tam dat jakoukoliv obycejnou hadicku,ale to bych nedoporucoval,protoze se ti v ni zacnou vytvaret řasy a pak tim celej tenhle system znehodnotis (nejspis by se ti zacaly ucpavat kapace).Ta hadicka co k tomu prodavaj je specialni neprusvitna.Bud cerna nebo bila.Ja mam cernou a nestezuju si.Nikdy jsem to nemusel cistit.Takze kdyz uz budes kupovat neoriginalni hadicku tak rozhodne neber pruhlednou!
Erixon
Nemá tady někdo zkušenosti s Tropf blumat v kombinaci s hnojkama plagron? Neucpává se to? AHáčka jsou přecejen něco jinýho...
Kapka1
Zdravim,
no podle mě by to neměl bejt problem, přece do tý nádrže nelejes celou pixlu hnojiva, ale nějak to ředíš...
No ja se dival na namichany plagron hnojky v odmernym valcu a litaj tam docela kusy. Tak nevim nevim.
Erixon
Napadá mě, mít v zásobníku s vodou vzduchování (jako psal jahudka) akorát puštěný nonstop. Snad by se nic neusazovalo.
V příštím growu to asi skusim(teď bych tam ty koliky bez poškození kořenů nedostal).
mojemm
přídávám se k vám zastánci rtopf blaumatu.... po všech strastech s hydropony, aeropony, NTF, bubláky a vším,-----> dobrá hlína + správný zavlažování... v jednoduchosti je krása.. Bez hluhu bubláků a neustálích starostí o ucpané kapiláry. karmu+ pro Tropf BLAUMAT
ps: dík Jahůdko za přesvědčení.
tasman
ma nekdo skusenosti s hydrponickou vatou.porad cte ze pri keramixu se zveda ph
Kapka1
Ahoj,

myslim že je to do průměru květníku buďto 12cm anebo 25, teďka nevim, ale myslím že spíš těch 25. Mělo by to utáhnout. Každopádně bych to doporučil skusit, jeví se to jako dobrej systém!
matoA
jak citam tak citam (kapka1 je odstraneny) (sice stary thread) mohol by mi niekto povedat de sa to da kupit?
LIX
matoA že vraj v HORNBACHu
Pflusik
http://www.iobchod.cz/eko-technologie/default.shtml tady napíšeš do vyhledávání Tropf Blumat a máš to, je to nějak za kilo plus poštovný
morelo99
Perfektní věcička, dokonce to mají i na pet lahve takže na pole do kukuřice ideální :D
1+1=2
Mam jich 36x na prodej, kdyby někdo měl zájem pište 👍
Jahodáč
Moje zkušenost s tropf blumat není dobrá, velmi sem si dával záležet na seštelování, přesto některé květníky byli přelité jiné zase suché. Možná to chce delší praxi...

Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma