Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
porpve indoor x osvetleni - Klikni zde pro originální téma
rejsek
velikost skrine: 55*55*165 SDV
tak jsem se rozhodl ze to poprve zkusim :] uz jsem do toho vrazil dost penez (vzhledem k mym moznostem..) problem je v tom, ze skrin musi byt 'v ramci moznosti' utajena. tady vyvstava problem jak v tesneni, tak predevsim v odsavani, ktere si takrka nemuzu dovolit, aby na me nikdo neprisel...
pri rezimu 18/6 mam ve dne ve skrini teplotu max 29°C, v noci 22, coz by podle me problem byt nemel.. ale otazka je co dal..
planuju ctyri kytky, na kazdou mam jednu 23W Osram zarovku 'bilou'. v growshopu mi bylo receno, ze na ten pulmetr by 100W melo dohromady stacit, ovsem jen na rust.. a ted ty otazky:
(btw. prolezl jsem to tu docela dost, ale vyhledavani na <|>, jinak bych nepsal)
1/ bude (co se vetrani tyce) kytkam vadit/stacit, kdyz jim ctyri dny v tydnu behem dne otevru? (a dejme tomu, ze je profouknu vetrakem :])
2/ bude osvetleni na rust stacit? (bylo by lepsi treba pridat nejakou teplejsi zarovku?)
3/ jaky nejlepsi osvetleni na kvet? (na mou skrin samo..)

dik za odpovedi, a omlouvam se pokud jsem nekoho nastval zbytecnymi otazkami [budu vdecny i za funkcni odkaz na groweru, ktery mi na ne odpovi].

Huleni Zdar,
rejsek_
loeX
na květ si kup sodíkovou výbojku...ta žárovka neí na květ vhodná tedy jinak řečeno je na gowno:-)
hulani
Tak na cirkulaci v pěstírně si sežeň větrák z počítače to by mělo stačit a na květ si sežeň aspoň 100W sodík.A myslím že v květu budeš mít problém se smradem,takže budeš muset vyřešit odsávání přes pachovej filtr.
Sinuhet
On je problem s chapanim slova stacit. Bude mi na koupi auta stacit 200 000? No to zalezi jak silene auto chci. Stejne to mas se svetlem. Ano i pod usporkama ti neco vyroste, zalezi jen na to zda ti ten vysledek bude stacit. Pokud ne muzes do skrine narvat klidne kilowatt a stejne to muze byt vzdycky jeste o trosku lepsi. Zkus to nejdriv s tema usporkama a tim systemem ktery sis vymyslel. Uvidis. Kdyz to nevyjde, muzes zlepsovat. Vzdyt nejsi ve skole. Kdyz se to nepodari nikdo te nevyhodi.
rejsek
chlapi dik za rady!
spravne jsi jardo pochopil, ta skrin je opravdu peclive utesnena. no zkusim to teda s vetrakem, jak napsal hulani a na kvet koupim sodikovou vybojku. ten problem s vlhkosti, teplotou a nedostatkem CO2 nejspis potrva dal, ale co. zkusim a uvidim, treba jeste na neco prijdu... nejlepsi by asi stejnak bylo uplne jiny reseni, a to vymena spolubydlu za nekoho [mnohem] tolerantnejsiho :]]
abcd...
Ale pozor, sodik hreje o hodne, hodne vic, nez usporna zarovka :)
luckyBOB
hmm..tak to nezkousej..jelikoz sklidis tak chuchvalec plisni.Aspon si udelej takove malinke ventilacky.jen abys tam nemel takovou vlhkost.sezen si aktivni uhli a 8x nejaky vicko. kazdy vicko z vrchu parkrat udelej diru do nej.potom tochu rozdrt to uhli.dej ho do tech vicek a po dvou je slep k sobe. z toho ti vznikne pasivni uhlikovej filt (samozrejme v mensim meritku a ucinku.)udelej do skrine diry (treba dve dole a dve nahore) o prumeru toho vicka + tak 2mm na silikon.a zbytek vis..naneses silikon a vicko vlozis do diry a nechas zaschnout.potom das do skrine nejakej PC vetracek na aspon nejakou cirkulace vzduchu. Reknu ti ze toto ti aspon trochu vyresi problem s 100% vlhkosti. A je to nejlevnejsi.a jeste ti to nebude smrdet.Ale musis pokryt celou plochu vicka jinak je tento filtrik uplne a p*cu.CUS
LUCKYGROW.........:):)
hulani
to CO2 by se dalo vyřešit tabletama,které prodávaj v green shopu.A nebo se zeptat v akvaristyce.
luckyBOB
hmmm..no myslim ze sebemensi tablety to nenahradi..priroda je holt priroda.
rejsek
ta skrin nemusi byt zavrena nonstop, spis tri noci v tydnu. takze kdyz tem rostlinam necham proste ctyri dny za tejden provetravat otevrenim skrine, to taky nepomuze? foukal bych na ne vetrakem zvenku a vzduch by se promichaval s pokojovym :] to si dovolit muzu, delat do skrine diry uz by bylo horsi..
a kdyz je skrin zavrena, tak tam pustim nejaky CO2 z bombicky, zapnu malej vetracek a melo by to stacit, ne?
thanks_
rejsek
oukej, pokusim se to teda vyresit jinak.. dikec
MaS
No jako novácek nechcu prudit ale 100W výbojka bez větrání = vysoká teplota typl bych tak 35°C a víc (z vlastní zkušenosti skoro stejný rozměry skříně)
rejsek
no, nakonec jsem to vyresil tak, ze jsem poridil komplet 100W sodik, kterym budu prisvicovat i behem rustu a vetrat budu jednim 12V vetrackem (71m3/h) coz by podle vypoctu z faq melo bohate stacit. nebo se mylim?
loeX
já mám 70 podobný rozměry a je to v poho...teplota tak 30..když je mi zime tak se tam chodím ohřívat a kecat s kytkama...nemůžou tam bejt furt zavřený bez novejch drbů:-)
luckyBOB
ted na to taky dosel rejsek.neni zas tak blbej...a 70w bez aktivni ventylace ze skrine a do skrine? bez problemu..jen si s tym musi clovek vyhrat..zachvili sem hodim foto me skrinky. a tak bych ti to doporucoval taky...tak 2-3dny. coming soon :)
mas: v poho..:)
rejsek
hm, no snad se mi to pristi tyden podari dat vsechno do kupy, abych uz mohl zaset :] tesim se na to jak malej kluk.. tak az to bude hotove, neco nafotim a taky to sem hodim.
zdar!
rejsek
tak mam takovy maly problem s vybojkou. je to sodik 150W, tlumivka 150W, starter univerzal 100-250W. nerozsviti se uplne, jen tak lehce "poblikava", kabel od starteru je dlouhy cca 160cm, nemohlo by to byt tim? starter jsem vymenil a nic se nezmenilo. jsem z toho trochu zmatenej...
pls poradte
rejsek
no ve FAQu se pise, ze by to nemelo byt vic jak 150cm.. kazdopadne jsem to zkusil zkratit zhruba o pul metru, a je to na chlup to stejny. zkusim to teda jeste o kousek, ale vic jak o 30cm to nezkratim, nemuzu si to moc dovolit..
rejsek
dobra, tu je foto. takto sviti neco pres ctvrt hodiny, porad stejne...
rejsek
:] tak fotku jsem fest zmrsil, navic se mi tu nezobrazuje, ale po kliknuti na krizek je videni v galerii.
rejsek
toho jsem se bal :] mam ji od lacca, rikal ze mi tlumivku vymeni kdyby to byla ona. problem uz je jenom v tom, ze ja su v praze a on ne..
50W ??? palice jako kráva ? jak hodně velkou krávu máš na mysli ?
ganjaboss
kam ti fouká ten větrák ven nebo dovnitř ?? Já bych ho nechal foukat ven !! Problém bude tlumivka !!
rejsek
fotky porad nejsou, ale uz jsem to spusil. vetrak fouka samo ven, na dne skrine je dost mista pro vzduch dovnitr. podarilo se mi tu sehnat nejaky rizky, ale zatim jsou chudaci jen pod usporkama, jsou ctyri a kazdej ma pro sebe jednu 23Wattovku. no vzhledem k tomu, ze na ceste po praze uzily i trochu te zimy, doufam ze to slecny prezijou ;]
rejsek
a s tou tlumivkou stale cekam na reklamaci :]
rejsek
tak jsem se konecne dostal k fotaku.. slecny jsou v zemi od patku, ale uz si prozily trochu toho utrpeni.. jednu jsem hned sesmazil lampou, predevcirem nam tu vyhorela elektrika, tak byly chudery potme trochu dyl, ale snad to nevadi... jsou celkem ctyri, zatim kazda pod 23W usporkou.
rejsek
rizky jsou 2x nebula a 2x blueberry, seminka jsou 3x master kush, 1x ww ta vpravo dole. popravde nevim co s nima..
asper
Jo hele k tý sodíkovce - Já ji měl taky od lacca a taky jen poblikávala. U mě byl problém , že byly špatně daný dráty do startéru (mylsilm jako že byli vopačně ten vlevo měl bejt vpravo a ...) Zkus si porovnat zapojení tvýho sodíku se schématem jak má bejt zapojený. Mě to pomohlo , tak snad i tobě.
rejsek
nemam zrovna na to abych pochopil, co tim myslis :mutant: zkousel jsem ale prehodit fazi pred tlumivkou a to nepomohlo..
rejsek
takze nezbyva nez zkusit prehodit fazi za starterem :mutant:
dik za radu, zitra to vyzkousim ;]
asper
No moc se nedivim , žes to nepochopil - napsal jsem to totiž jako kretén. Ale vysvětlit to moc neumim . v elektrice se moc nevyznám - prostě porovnej zapojení u tebe se zapojením např.od viridise - jestli je to stejný tak to bude asi tou tlumivkou.
rejsek
zkusil jsem nepomohlo.. kazdopadne ted resim ten problem s usychajicimi okraji listku. nasel jsem tu, ze to je spalenim od lampy. mam kazdou usporku cca 5cm nad listky a teplota je tam max 28°, to by melo byt v pohode. vylezlo dalsi patro a listky jsou zas chyceny.. co ted?
rejsek
nedalo mi to a zkusil jsem to jeste jednou, presne podle schematu na tlumivce a huraa, konecne sviti :bounce:
sice jsme tu dvakrat malem vyhoreli, ale stalo to zato..
tak pridavam jednu fotecku. kyti rostou pomalu, ty usporky jim nejspis moc nedavaji. sodik jde na pomoc :bravo:
vlček
to oschnuti kraju listu by mohlo byt od prehnojeni ale ta kytka kera je na posledni fotce wypada oukej ta teplota je asi w pohode me se listy zacaly palit az gdyz se jich zacala usporka dotykat
rejsek
takze takhle to ted u me vypada. jsem uplne bez penez, takze nemam ani na vetracek, kterej by docela pomohl. kytky maji tak 32°C, coz je teda dost a jde to videt na listech. zitra snad prachy budou, tak zajdu a koupim nejakej malej vetracek, co bude foukat mezi kytkama, aby tam nemely takovy vedro. skoda jen, ze musim svitit pres den, kdy se tu topi. byt to v noci, tak problem s teplotou nemam...
rejsek
jeste ty fotky..
rejsek
a dalsi...
rejsek
a jeste nejaky...
rejsek
kurna tak tedka :rejp:
rejsek
kdo by se divil ze mam celou elektriku ve skrini, tak je to proto, ze proste jinou moznost nemam. ale zatim to jde docela slusne. fotky jsou tyden stary, takze kytky uz vypadaji trochu jinka. nejak jsem je sestrihal a pekne se vetvi, takze tak za tyden jim prepnu na kvet a bude. jsem teda pekne zvedavej..
czaps
Ako by povedal cartman: k*wa drat! Chlape, keby som mal tvoje nervy, idu k latcom... Nie som elektrotechnik, ale napada ma taka blba rovnica: draty+vlhkost+napeti=prsk:death:! Dufam, ze to mas uzemene.. Skus to zasmodrchane svinstvo napchat do nejakeho koryta na kable lebo to nejak zakrytuj, pretoze to, co vidim, ma naplnuje strachom o jednoho zatial celkom uspesneho growera..:rejp:
rejsek
na prvni pohled to vypada desive :eek: to musim uznat..
dal jsem na tebe a dratu jsem se zbavil. ty vedou k usporkam, ktery mi tam uz jsou na prd, ale byl jsem linej je oddelavat.
ale kdyz se v tym tak hrabu, mam pekne stazenou prdel v ocekavani te rany. takze se drzim pravidla co mi kdysi radil ucitel na fyzice, a to kourit [a to nejlip levou rukou] kdyz se v ty elektrice hrabu. mas pak volnou jenom jednu ruku a kdyz si na neco sahnes, neni to tak hrozny jako kdyby ses do obvodu zapojil celej :jumper: ale co je na tom pravdy nevim, jeste jsem ranu nedostal :sun:
CAESAR
ja uz som parkrat ranu dostal, vzdy to bolo ine, parkrat len zabrnelo v paprci, ked si si neni isty, ci je nieco pod napatim ,tak to mozes skusit vrchnou stranov prstov(tou kde su nechty), ked to budes nahodou skusat,nesmies sa drzat nicoho ineho a najlepsie mat obutu obuv s gumovou podrazkou,inac zistovat ci je nieco pod prudom je najlepsie skusackou. keby si to skusal opacnou a bol by tam prud mohlo by Ti to v krci zovriet prsty a uz by si sa toho nepustil.

inac asi najhorsie bolo, ked vo vchode bola tma, ja som sa drzal zabradlia a isiel som si zasvietit ale vypinac tam nebol, iba hole draty. a este jedna supa z velkeho piezo zapalovaca, ktrory som pri rozoberani poriadne nabil(boli uz dole kontakty cez ktore by sa mohol naboj vybit)a ked som dal dole kryt tak prásk. to som si myslel ze uz nerozdycham.

este perlicka z mojich elektrikarskych zaciatkov: ked som mal asi styri roky, tak som dal na dva klince draty a medzi ne 1,5V ziarovecku a sup to do zasuvky, nastastie to odniesla len zasuvka(roztopila sa a zcernala) a vyhodilo istic.

na zaver jedno ponaucenie: s elektrikou fakt opatrne, lebo par krat Ti nic neurobi a potom Ta upecie.

sorry ze som Ti to tu zasral takym dlhym prispevkom. popripade zmaz
rejsek
to caesar: dik za radu s tou vrchni stranou prstu, to se hodi. vzhledem k tomu ze nejsem zadnej elektrikar, tak tem svym instalacim moc neverim..
kazdopadne jsem slecnam prepnul na kvet, mel jsem je pekne vytrenovane a ted z nich mam dzungli jak prase a nevim co s tim. prestoze jeste nezacaly kvist [jsou to teprv ctyri dny] tak uz asi zastrihavat nemam, ze?
CAESAR
neni zac, ale zabudol som tam napisat, ze ked to budes nahodou skusat,nesmies sa drzat nicoho ineho a najlepsie mat obutu obuv s gumovou podrazkou,inac zistovat ci je nieco pod prudom je najlepsie skusackou.
tak nech Ti to pekne kvitne
Hyena
Poznamka na okraj> Kdybys chtel zuzit listy, tak vic vetrej (nebo jinak sniz vlhkost), rostlina muze lepe dychat a odvadet sracky, takze se listy zuzi a muzou pak byt i hustsi, rostlina se lepe prosviti; samo se to odrazi i na potenci ;)
A zastrihavat bys opravdu nemel, kazdopadne ji tim nezabijes... tos je spis moh nechat trosku dyl rust. Ale pro priste to aspon budes vedet. Vis kolik sem toho zesral ja, nez sem u delal neco, co nepachlo, nebylo ridky nebo skoro mrtvy :mutant:
dab
rejsek> K tej teplote (ak je stale problem) daj prec ten alobal a natri to bielou (nejakou vodou rieditelnou => nebude citit) no kazdopadne podla moznosti, ten alobal dost zvysuje teplotu.... Jo (ak som si dobre fsimnul) skus hodit tu tlmivku von zo skrine (resp. snaz sa podla moznosti)... Tak to vyzera ze az po "skliizni" budes upgrade-ovat, ze?
rejsek
kazdopadne je tu prvni tyden po prepnuti na kvet, a slecny se drzi skvele hip :bravo: hip :bravo: hura :bravo: :bravo:


:jumper:
rejsek
tak je tu update:
par fotek ze 7. dne kvetu.
mam dotaz: zastipavam takovy ty velky hlavni listy (nad kteryma u stonku vyrazi dalsi), protoze stini spodnejsim patrum. je to v pohode, nebo budou ty listy kytkam chybet?
dik
rejsek
rejsek
a jeste par dalsich fotek


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma