Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
velikost skrine: 55*55*165 SDV
tak jsem se rozhodl ze to poprve zkusim :] uz jsem do toho vrazil dost penez (vzhledem k mym moznostem..) problem je v tom, ze skrin musi byt 'v ramci moznosti' utajena. tady vyvstava problem jak v tesneni, tak predevsim v odsavani, ktere si takrka nemuzu dovolit, aby na me nikdo neprisel...
pri rezimu 18/6 mam ve dne ve skrini teplotu max 29°C, v noci 22, coz by podle me problem byt nemel.. ale otazka je co dal..
planuju ctyri kytky, na kazdou mam jednu 23W Osram zarovku 'bilou'. v growshopu mi bylo receno, ze na ten pulmetr by 100W melo dohromady stacit, ovsem jen na rust.. a ted ty otazky:
(btw. prolezl jsem to tu docela dost, ale vyhledavani na <|>, jinak bych nepsal)
1/ bude (co se vetrani tyce) kytkam vadit/stacit, kdyz jim ctyri dny v tydnu behem dne otevru? (a dejme tomu, ze je profouknu vetrakem :])
2/ bude osvetleni na rust stacit? (bylo by lepsi treba pridat nejakou teplejsi zarovku?)
3/ jaky nejlepsi osvetleni na kvet? (na mou skrin samo..)
dik za odpovedi, a omlouvam se pokud jsem nekoho nastval zbytecnymi otazkami [budu vdecny i za funkcni odkaz na groweru, ktery mi na ne odpovi].
Tak na cirkulaci v pěstírně si sežeň větrák z počítače to by mělo stačit a na květ si sežeň aspoň 100W sodík.A myslím že v květu budeš mít problém se smradem,takže budeš muset vyřešit odsávání přes pachovej filtr.
On je problem s chapanim slova stacit. Bude mi na koupi auta stacit 200 000? No to zalezi jak silene auto chci. Stejne to mas se svetlem. Ano i pod usporkama ti neco vyroste, zalezi jen na to zda ti ten vysledek bude stacit. Pokud ne muzes do skrine narvat klidne kilowatt a stejne to muze byt vzdycky jeste o trosku lepsi. Zkus to nejdriv s tema usporkama a tim systemem ktery sis vymyslel. Uvidis. Kdyz to nevyjde, muzes zlepsovat. Vzdyt nejsi ve skole. Kdyz se to nepodari nikdo te nevyhodi.
chlapi dik za rady!
spravne jsi jardo pochopil, ta skrin je opravdu peclive utesnena. no zkusim to teda s vetrakem, jak napsal hulani a na kvet koupim sodikovou vybojku. ten problem s vlhkosti, teplotou a nedostatkem CO2 nejspis potrva dal, ale co. zkusim a uvidim, treba jeste na neco prijdu... nejlepsi by asi stejnak bylo uplne jiny reseni, a to vymena spolubydlu za nekoho [mnohem] tolerantnejsiho :]]
hmm..tak to nezkousej..jelikoz sklidis tak chuchvalec plisni.Aspon si udelej takove malinke ventilacky.jen abys tam nemel takovou vlhkost.sezen si aktivni uhli a 8x nejaky vicko. kazdy vicko z vrchu parkrat udelej diru do nej.potom tochu rozdrt to uhli.dej ho do tech vicek a po dvou je slep k sobe. z toho ti vznikne pasivni uhlikovej filt (samozrejme v mensim meritku a ucinku.)udelej do skrine diry (treba dve dole a dve nahore) o prumeru toho vicka + tak 2mm na silikon.a zbytek vis..naneses silikon a vicko vlozis do diry a nechas zaschnout.potom das do skrine nejakej PC vetracek na aspon nejakou cirkulace vzduchu. Reknu ti ze toto ti aspon trochu vyresi problem s 100% vlhkosti. A je to nejlevnejsi.a jeste ti to nebude smrdet.Ale musis pokryt celou plochu vicka jinak je tento filtrik uplne a p*cu.CUS
LUCKYGROW.........
ta skrin nemusi byt zavrena nonstop, spis tri noci v tydnu. takze kdyz tem rostlinam necham proste ctyri dny za tejden provetravat otevrenim skrine, to taky nepomuze? foukal bych na ne vetrakem zvenku a vzduch by se promichaval s pokojovym :] to si dovolit muzu, delat do skrine diry uz by bylo horsi..
a kdyz je skrin zavrena, tak tam pustim nejaky CO2 z bombicky, zapnu malej vetracek a melo by to stacit, ne?
thanks_
No jako novácek nechcu prudit ale 100W výbojka bez větrání = vysoká teplota typl bych tak 35°C a víc (z vlastní zkušenosti skoro stejný rozměry skříně)
no, nakonec jsem to vyresil tak, ze jsem poridil komplet 100W sodik, kterym budu prisvicovat i behem rustu a vetrat budu jednim 12V vetrackem (71m3/h) coz by podle vypoctu z faq melo bohate stacit. nebo se mylim?
já mám 70 podobný rozměry a je to v poho...teplota tak 30..když je mi zime tak se tam chodím ohřívat a kecat s kytkama...nemůžou tam bejt furt zavřený bez novejch drbů:-)
ted na to taky dosel rejsek.neni zas tak blbej...a 70w bez aktivni ventylace ze skrine a do skrine? bez problemu..jen si s tym musi clovek vyhrat..zachvili sem hodim foto me skrinky. a tak bych ti to doporucoval taky...tak 2-3dny. coming soon
mas: v poho..
hm, no snad se mi to pristi tyden podari dat vsechno do kupy, abych uz mohl zaset :] tesim se na to jak malej kluk.. tak az to bude hotove, neco nafotim a taky to sem hodim.
zdar!