Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Kuřárna

 
Deprese A Spatna Nalada??? - Klikni zde pro originální téma
drinker hulič
Jsem tady novej, mozna to nekde v pavucinach je, ale stava se vam taky, ze tak den dva po huleni mate docela silny deprese? nehulim casto, treba jeden tyden fest, pak tyden ne, ale po huleni mam obcas dost silny depky. sere me to a zajima me, jestli v tom nejsem sam.
slysel jsem, ze deprese prichazi tak po 15 letech huleni (natrvalo), ja je mam jako takovy "dojezdy". nechci to videt za par let.
Mios
Nie tak toto sa mi ešte nikdy nestalo.
Depresie mám iba ka je dlho (2 a viac dní) škaredé počasie. Je mi smutno (aj kvôli raslinkám), ale depresia?
Nie ďakujem
Muf
Nevím....takový nárazový hulení =když mám tak to rychle zhulim, nemusim. (fest, nebo nic)
Zkus si to třeba víc naplánovat. Co budeš dělat, kam pudeš...třeba jen o víkendu... a třeba to pomůže.
Nebo si vyřeš problémy v životě. ...jestli se teda zhulenej nezabýváš mírem, vyšší mocí nebo zákony ...:(
4C3
drinker hulič:
Jojo, deprese, to je moje :(
Zni to sice blbe, ale je to bohuzel fakt. Pamatuju si, ze asi ve tretaku (to jsem hulil asi tretim rokem) jsem kamaradil s jednim fajn typkem - ten hulil asi o 1/2roku dyl, nez ja no a prave tak v puli tretaku na nej padly sileny depky, vzdycky kdyz zahulil... no, ja jsem se mu divil a rikal jsem "tak proc hulis, kdyz z toho mas depky?" no a bez legrace, cca o 1/2 roku nato jsem na tom byl uz stejne jako on. To obdobi pak trvalo az nekdy do ctvrtaku no a od ty doby uz to je zase celkem fajn. Nicmene kdykoliv je spatny pocasi, depka na me padne, aniz bych zahulil. Ale nevim, treba to hulenim vubec neni, jeden znamej mi rikal, ze zase jemu nakej kamos, co studuje psychologii tvrdil, ze na vetsinu lidi dopadaji deprese vzdy v urcitejch casovejch intervalech - tak po 3-4letech.
pakalolo
Tak pani, ja uz hulim pomaly 4tym rokom,ale nastastie mam presne opacnu "diagnozu". Ked nejaky cas nehulim, tak si zacinam viacej vsimat svet okolo mna a zistujem aky je nadherny. Co sa tyka pocasia, je mi uplne jedno, ale NENAVIDIM dazd.
hm, me se to stalo jednou po nejakym divnym skunku, s kym sem to hulil tak mel flashbacky, ty sem mel i ja. Nicmene druhej den po takovym vetsim mnozstvi jsem chytnul depku a ze je jinak nemivam, no jeste ze me to preslo, chtel jsem vazne seknout se skolou
nemo
No tak já jsem začal hulit protože jsme měl depky. Ne že by to nějak výrazně pomohlo ale líp to snáším.
Graetar
Ha, tak do toho se taky vložím. Jak jsem se dostal ke konopí:
Někdy ve druháku až třeťáku na gymplu jsem se začal seznamovat s psychoaktivními substancemi. Respektive s jednou substancí - hádáte správně, stát mi dal víceméně na výběr. Alkohol, nebo... alkohol. "No, mě to docela chutná, vždycky když jsem chodil tátovi do džbánku, tak jsem ucucával pěnu." "Tak se zkus napít pořádně." "Hmm, dobrý, dáme ještě?" A tak dále. První zážitek z přiopilosti (po třech desítkách) v hodině zeměpisu byl kouzelnej a dost vysmátej...
Měsíce ubíhaly a já jsem začal chlastat jako prokoplej. Nějak jsem nechtěl ubírat, i když už cca po roce intenzivního napájení mně to většinou nedělalo extra dobře. Pak už ani ubírat nešlo. Přišla vojna, do toho pár rozchodů s dušimilými dívčími bytostmi, a bylo vymalováno. Postupně jsem padal do hnusnýho černýho víru depresí a alkoholu. Schopnost radovat se z nějaký prkotiny nulová, den stíhal den, všude okolo mě se ploužily ostatní lidi v podobě nevýrazných stínů, které jsem nevnímal. Venku objektivně svítilo slunce, subjektivně jsem se prodíral mlhavou krajinou. A ty věčný kocoviny - humus. Ke konci (někdy před čtyřmi lety), kdy jsem si rozbil "osudový" vztah, to kulminovalo. Hustá deprese čtyřiadvacet hodin denně, sedm dní v týdnů, tíha na hrudi, nechuť se pohnout, bušení srdce, mizerný spaní, v žaludku bordel, sebevražedný myšlenky. Kupodivu jsem v sobě sebral tolik síly, že jsem si řekl "Dost!" a na doporučení známejch studentů-psychologů vyhledal perfektní psychiatričku. Naštěstí jsem nebyl hospitalizovanej, měl jsem důvěru lékařky. Už za půl roku jsem se začal cítit normálně, po roce už to byla pohoda (inu, Lerivon :) ). Léčba se nicméně natáhla na dva roky, což je standardní praxe, hladiny serotoninu, noradrenalinu a rozličných dopaminů se musejí ustálit. Jsem té skvělé ženské neuvěřitelně vděčný, stejně tak rodince a spoustě lidí okolo, protože mně pomohli vylézt ze sraček.
A dále mně pomohla ještě jedna věcička. Přinejmenším neublížila, ale osobně jsem toho názoru, že pomohla. Pomohla mi pochopit smysl právě těch maličkostí, které my dlouho unikaly, objevil jsem schopnost naslouchat lidem, vážit si jich, schopnost empatie. Jasně, je to konopí. Setkal jsem se s ním už na vojně, na kolejích už jsem ho kouřil poměrně často. A zjistil jsem, že má skvělý dar vyvést mě na chvíli ze světa stínů do světa světla. Bohužel jsem tenkrát navíc strašlivě chlastal, takže se jednalo o krátkodobý efekt, který jsem "dokázal" rychle přebít. Poté, co jsem se alkoholu zřekl (ne úplně, ale vím kdy mám dost; a když mám možnost, radši si zahulím :) ), tak jsem užasl. Skutečně mám pocit, že se mám čím dál tím líp, a to ani moc nehulím (tak jednou až dvakrát do týdne, na víc většinou není čas). Znovu jsem našel víru (nepleťte si s černoprdelnictvím, mám vlastní mozek). Neříkám, že už mi párkrát neustřelily kecky (to každému), ale u pití mi ustřelovaly furt. A skutečnou depresi jsem od doby svého uzdravení před cca třemi lety nepoznal, maximálně chvilkovou náladovost, rozladěnost. Obecně se teď pořád směju (od ucha k uchu :D), příbuzní a kámoši okolo jsou se mojí proměnou spokojený. BTW - ještě to hojně dolaďuju čajem.
Našel jsem si svoje, a proto nechápu a ani nechci chápat, proč se mě pan Stát snaží nahnat zpátky tam, kde už jsem jednou byl. Je vidět, že blaho občana mu skutečně leží na srdci.

Tak, to je "ve stručnosti" všechno. Doufám, že jsem vás moc neunavil nebo neznechutil, milí groweři, ale je to téma, které se mě silně dotýká, takže jsem se potřeboval vyjádřit. Mějte se fajn, a bacha na depresi! :)

P.S.: Vím, že Pablo Honej z určitých důvodů vřele nedoporučuje užívat konopí a podobné vjecičky po předchozích psychických obtížích všeho druhu. Chápu to, a je dobře, že to nedoporučuje. Ale po těch letech (cca 5-6 let užívání) jsem u sebe nezjistil žádné závažné psychické obtíže spojené s trávou. Na rozdíl od lihu...
Al-Ban
Moc zajímavej příspěvek, K4U (za chvíli). Alkoholovým vírem jsem si taky prošel a v pár věcech se to shoduje s tvým příběhem (krom toho psychiatra). Jen bych chtěl podotknout, že i když ani konopí nebude to pravý ořechový na tyhle neduhy, tak bych ho stejně upřednostnil před těma blbejma práškama. Ale to je jen můj názor, založený na tom, že prášky mi na rozdíl od trávy nepřinesly nikdy nic dobrého :(.
Graetar
Jo, jo, ale ty antidepresiva jsou dost bezpečný, jediný, co jsem pociťoval "negativně", bylo nadměrný spaní (cca 10 hodin denně). Na játra to nejde, závislost nulová. A občas s tím bylo docela veselo - je to trošku podobný několikrát zeslabený extošce (alespoň teoreticky, principem působení, XTC jsem totiž ještě neměl tu čest osobně okusit; příroda je příroda, pilule si na zahrádce nevypěstuju, takže jim moc nedůvěřuju ;))
Díky za K :)
Srooga
No, neznám nikoho kdo by po hulení trpěl depresema.
Teda kromě lidí který jima trpí před nim a pak sou v lati.
To je snad normální.

Znám osobně ale pár holek (o chlapovi sem to ještě naslyšel) každá úplně vodjinud...no a ty sebou po hulení párkrát sekli. Jednou, dvakrát až je to přestalo bavit. Jenže pak zjistily že si namůžou dát ani panáka (sekli totiž sebou i potom). A to byly ženský, ktrý se s ničim moc nepárali. Takže pak následoval rok abstinence. Řešily to i přez doktory a tak. Nevěděli fak která bije. A teď se zase (asi rok) pomalu rozjíždí. Panáčka, cigárko...
S jednim rozdílem - bez hulení. Maj strach co kdyby zas.

Nechci nikoho strašit, jen bych se chtěl dozvědět jestli se už někdo setkal u hulení s evokací takovejhle problémů...

marc
taky pridam jednu karmicku. Sem rad, ze si se vydal sice nelegalni, ale pro svuj zivot mnohem schudnejsi cestou.

Taky sem jeden cas mel nalady, ktere by se mozna daly nazyvat depkami, ale jen treba par dni a pak to bylo vpoho. Od te doby nepiju ( asi 2 mesice ) a je to OK.

[Edited by marc on 11-04-2002 at 06:39 PM]
kjegel
Souhlasim s nazorem, ze huleni jako takovy deprese nevyvolava. Ale ma-li nekdo tezky stavy i normalne, tak pak po trave je ma jeste vetsi. Hulit chce proste v pohode. Uz vubec nechapu lidi, ktery rikaj, ze maj po huleni naky depky a stejne huli jak o zivot.
Graetar
Srooga: Takhle jak to popisuješ, by to vypadalo spíš na nějakou toxickou psychózu, než na depresi. Jestli to bylo nějaký motání hlavy, až omdlívání, pocit, že to nemůžu rozchodit a následně to přetrvalo ještě nějakou dobu, tak to mohlo bejt ono. Tahle mrška může vykazovat znaky schizofrenie, ale na rozdíl od ní zpravidla po čase odezní. To jsou ale jenom moje domněnky, na vlastní oči jsem to neviděl. Už jsem měl možnost něco podobnýho u dvou kámošů pozorovat. Nejspíš bych těm holkám moc nedoporučoval panáčky...



[Edited by Graetar on 16-04-2002 at 10:21 PM]
webinda
Hele lidi, nechci tenhle plac využívat jako nějaký freudovský lehátko, ale vážně by mě zajímalo, jestli se najde mezi vámi někdo, kdo podléhá depresím. Připadáte mě všichni hrozně vyrovnaní, až nechutně vyrovnaní :-))))). Jak to lidi děláte?? Nebo je to vrozený? Já jsem asi blázen, ale bejt v lajně neumím. Buď jsem v euforii nebo v depresi. Nevím, asi neumím chodit prostředkem.
Tož fakt nevím..........
Ondrash
ale jo, depkařů je mezi námi spousta... třeba já :).

Moje motto zní: vychutnej si svou depresi.... :) (pochází to od jednoho mojeho bývalého kolegy a stálého přítele, třebaže odpůrce drog :))

A něco na tom je...

Z čeho pochází ? Co ji způsobuje ? Mnohdy to jsou zajímavé výsledky, ale mnohdy je to úplně o ničem a to je potom PRAVÁ deprese :D




webinda
No to je právě ono! Já se tím taky řídím. Když v něčem jsem snažím se si to užít, radosti i sračky, všechno člověku něco dá.
Jenže tím, že nenacházím příčiny, tím se z depek paradoxně dostávám, a pak, a to je častější - nacházím je, no a pak se vezu :-))))) deep and deeper do bahna svý duše, a následuje existenční krize a všechno co k tomu patří. Mý okolí to pozná podle toho, že začnu poslouchat Nirvánu...
Ale teď jdu vařit mlíko a je mi dobře a bude ještě líííp...
jo a díky za reakci!! :-)))
Al-Ban
Já bych u sebe tak ostrý výrazy jako je deprese nepoužil ;), ale je pravda, že se občas dostaví nějaký ty divný stavy :eek:. Spíš po hulení než v normálu a dá se to podchytit celkem snadno. Negativní myšlenka se zažene a nakluše za ní hned další. Ale už na tom pracuju (výhledově :wink: ), bude to asi z nezřízenýho hulení a chce to pauzu, jak mi bylo řečeno x:smoker:x.
Ale možná jsi jinej případ, tak pokud nic, tak hlavně udržet depku v mezích normy, aby nám ta intrikářka něco neprovedla ;).
pála žáhí
Webindoo!! Mám to samý, co ty. Nejdřív mě to pěkně sralo, že mám chvíli supr náladu a za minutku depku jako swin. Ale tak nějak sem časem dospěl k tomu, že lidi, co to maj takhle hozený sou tak nějak citlivější, hloubavější a víc si s nima i rozumim . Sice hledám buchtu, co bude furt v pohodě, co mě dokáže vždycky rozesmát, ale nejlíp si dokážu pokecat s kámošema co sou takoví lehoučký maniodepresáci jako já a dokážu s nima probrat věci víc do hloubky. S lidičkama, co sou furt v pohodě se o takovejch věcech mluví dost blbě a většinou ňáký rádoby filozofický věci ani nechtěj řešit. Ale proč s nima takový věci řešit? Takový lidičky mám zase rád, protože je s nima furt prdel. Měl bych to asi v životě o dost lechčí(hlavně, co se buchtiček týká), kdybych nebyl tak náladovej, ale sem rád, že sem takovej jakej sem. Navíc časem neustále zdokonaluju svoje léčebný metody na depky. Pomáhá mi pustit si muziku na plný koule, jít se projet na bajku, zaplavat si, pokecat si s kámošema, udělat něco, co sem dlouho odkládal, nebo se vožrat(bohužel to mi taky pomáhá)..... Je to věda, ale de to furt líp a líp a depek je furt míň a míň. Když to neni vysloveně nemoc, tak to myslim de zvládnout a dokonce z toho i něco vytěžit... Neni to tak dávno co sem měl depku, že sem si fak myslel, že to nerozdejchám(buchta-co jinýho?), ale, když sem se z toho dostal tak sem měl mnohem větší chuť do života a rozhod sem se ze sebou něco udělat, něco pozitivního, co ze mě udělá lepčejšího člověka-rozhod sem se postavit si skříň:D:D:D
chce to chladnou havu lidi:pimp:
webinda
2Pála žáhí,
naprostej souhlas se vším. Akurát dotaz - já žádný mě podobný lidi v reálu neznám, a když znám jsou z daleka. Vím o podobnejch :-))) třeba, Kurt Cobein, taky hledal cestu a smysl a došel k nemu, co by ne, ten už svý odpovědi našel :-). Tohle je nadnesený příklad, já vím.
Četla jsem někde vedle ve foru, že třeba máme málo práce a nudíme se a mozek nemá nad čím přemýšlet a něco v tom smyslu. Ale vážení neevěřte tomu! Já nerada marním čas, nejsem z takových. Vím, jak mám v životě málo času, a chci toho ještě poznat velkou spoustu, život je můj bůh a modla, nejvyšší posvátnost. A smyslem života je život sám. Zbožňuju hory, přírodu, music, pohyb, ráda si užívám všeho co přináší pleasure...Takže neznám nudu.
Z čeho teda pramení tyhle mý krize, to dneska nevím, ale až jednou dojdu osvícení, snad to pochopím :-))).
Jo pála žáhí a nechtěl bys udělat i něco pozitivního pro druhýho člověka? Třeba pro mně... :-))))))) Potřebuju skříň ;)))).
webinda
2hlosan
díky za podporu!! O odchodu přemýšlím už delší dobu a je povzbuzující slyšet slova podpory. To samý s tou láskou...
A beru si k srdci tvoje slova :) prostě seru na to a basta. :) A čeče je to zajímavý, ale tohle ráno (po tom čtení psaní) vůbec nechápu co je deprese.......
Dceruška se tvými slovy řídí už od narození :-))) je flegma a všechno má na háku, no ale jinak v poho, vždyť má supa mámu, ne? ;).
Tak pěknej tejden!
reefer
Deprese znam, jsou to nechutny veci, ale je to lidska vec. Myvam je kdyz jsem unavena, tak si pak honim do postele. Jindy se to proste musi prezit (kdyz je clovek v praci atd). Rada taky jdu za kamaradama, to mi hodne pomaha, ze si povidam, dam si vinecko a brcko a zapomenu na sve nedokonalosti. Ale je to lidska vec, i mimina maji proste spatny dny. Si pamatuji, jak dcerka byla mimino a ptala jsem si mamu, proc cely den jen breci a je smutna. Mama rekla ze i mimina maji pravo mit spatny dny. Takze hlavu vzhuru, chvilku to potrva a pak to pujde tam kam to ma jit - dopryc - a bude nam zas paradne! :bounce:
jsix
Zdravím,

čítali ste knihu "Psychadelie - Trilogie o halucinogenech"? >
v časti Psychadelická skušenost je Timothy Learyho interpretácia "Tibetskej knihy mŕtvych".
To je myslím to, čo všetci hladáme. Všetkým vám ju odporúčam. Keď si prečítate túto knihu a pochopíte, určite depresie mať nebudete. Knihu vydalo nakladatelstvo KMa...

prajem veľa slnka vašim dušiam!!!
drinker hulič
no booooooze deprese---- no to zname...
obycejny deprese ma asi kazdej, ale my nervaci a rozhozeni jedinci obcas trpime jistou poruchou "stridani nalad" - napriklad me dokaze obcas totalne rozhodit i uplna blbost a pak se dlouho davam dohromady. nekdy sem proste v jednu chvili "v pohode" a druhou "v prdeli", ze...

"A KDYBY NECO NEVYSLO, FURT JE TADY PROVAZ!"
- Drinker Hulic
4C3
Jinak, at se vsexny nazory prolnou...

http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=4931

http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=3248

Deprese...těžko říct jeslti se tomu tak říkat dá,ale občas mívám stavy který stojej pěkně za nic.Když vás nic nebaví,a hledáte něco co by jste mohli dělat,ale nevíte co,tak jdete na špeka,vrátíte se a ono stejně hovno,pořád stejný,tak si pustíte hudbu a za chvíli usnete...proberete se a už je to lepší,myslíte na něco jinýho a jeto fajn...ale jak říkám vím o tom...
Mě třeba sere jedna věc,dřív než jsem začak hulit jsem na všechno sral všechno mi bylo jedno,co dělám jak se chovám jak se směju o čem mluvím co melu za hovna co křičím co brečím....
Ale jak pán začne hulit to je pak jiný...to nad vším moc uvažujete a všechno moc řešíte...NA HOVNO!!!
konečně jsem se naučil a že mi to trvalo,moc neřešit a spíš jednat....a míň hulit...to je základ...

tak že měj te se depkaři a miň hulte a všechno bude ok...;) a nebo si najděte starou ta vás vykope ze sraček (a kde seš? a kdy příjdeš? a jak se máš? a proč nejseš se mnou? a máš mě vůbec rád?;););)
drew
Svatá pravda,tady nade mnou,Klaune.Přesně takhle jsem to vyřešil,teda spíš se to vyřešilo samo.
Potkal jsem holku,na který mi fakt záleží a to mě,zdá se říct zachránilo,prostě vytáhlo vz těch sraček,v kterejch sem se plácal.Přišlo to tak nějak samo,ale to hulení jsem tak nějak trochu omezil a je mi líp.Dřív jsem se zmašťoval denně a pak,když jsem se ocitnul sám,sem se na něčem zasek a totálně se rozebral,z čehož byla vždycky depka jako čepice.Teď hulim tak obden,užívám si to víc a déček je míň.Zhulenej člověk prostě víc přemejšlí.Včera jsem se řádně zkouřil a pak mě napadlo:
co kdyby se něco stalo a já se dostal zas do starejch kolejí?A už tu bylo padesát variant,jak by se to mohlo stát a už to jelo.
Prostě jsem měl depku,že bych moh mít depku:-))
webinda
2time
Knihu ti seženu ráda a rychle (jak je mým zvykem ;)) když budeš chtít. Na deprese stejně zabere u každýho jedince něco jinýho. Nejvíc záleží na naturální či duševní podstatě osobnosti. A to se z tý potvory dostává pak každej jinak, páč v každým je něco jinýho. Někomu stačí východ slunce v červáncích a už ho nic nerozhází.
Já zjistila, že deprese je, sic drastickej, ale zaručenej mechanismus kterým mý myšlení prochází stále vejš, hloub, dál, šíř a dokonce ještě kousek za to všechno. Z deprese se dostanu jen tím, že něco novýho prokouknu, "objevím". Je to sice super, ale je to pořád těžší a těžší, pač moje mentalní stránka už narazila na hranici svejch možností :-)))). Takže deprese přicházejí dál, a jsou silnější, delší, intenzivnější....
Ale každopádně je důležitý vědet taky o lidech, který mě dokážou naplnit energií a to pak taky hodně pomůže, jenže zas dostává na frak ta moje nechutně introvertní povaha, pač ty druhý lidi potřebuju a já nikoho potřebovat nechci.............. :-))))) no už to raděj nerozvádím dál
Všem co psali dík!!! Každej má kus pravdy pač každej má svou zkušenost, díky za vaše příspěvky, budu čerpat ze všech.
luv U lidičky
Earl Mrkef
Caute lidicky!
Taky kdyz mate depku a zahulite, tak se vam to nezlepsi? Ja se pak nemuzu uvolnit a porat mi hlavou litaji myslenky ohledne te depky(teda ohledne te veci, ktera depku zpusobila) a musim nad tim porad premyslet. I kdyz vim, ze uvnitr sebe vim, ze nema cenu nad tim premyslet, protoze to bud nevyresim nebo uz to mam vyresene, tak mi to porad vrta v hlave:-(
Napr. vcera sem si rekl, ze si zajdu do prirody, zahulim si a bude pohodicka-omyl! :( Ten den, nez jsem zahulil, me neco zralo, zere me to uz nakou dobu a to, ze sem si zahulil mi rozhodne nepomohlo. Mluvil sem sam se sebou a pripadal sem si jako schizofrenik (podle me je kazdy schizous:)) Rikal sem si ze je to jasna vec co furt resim, ale ty depkovske myslenky se stale objevovaly...
Radeji jsem pak sel domu a zafaral do televize a pozral vsechno mozne a depka byla fuc...
Juj to jsem se rozepsal :-D
Budte zdraaaavi;)
Earl Mrkef
tomuhle konzum nerikam....tu televizu sleduju s odstupem-divam se jake kraviny tam vysilaji a casto z toho nemuzu...
a to ze s nim na co prijdu? :-D Ty nemas po huleni zravku? ;)
Earl Mrkef
Aaaaaa o tom ze sme loutky a tak sem taky premyslel a nekdy sem z toho i depkoval a pomyslel na "provaz" :)
A jak je to u tebe? Taky kdyz zahulis pri depce,tak je to potom jeste horsi?
4C3
Zravka je - alespon pro me - jeden z tech negativnich faktoru, ve spojitosti s hulenim. Kdyz ji totiz podlehnes a sezeres, na co prijdes (obvykle jeste k tomu veci, ktery telu zrovna na zdravi nepridaji - vymetani fast-foodu apod.), tak nasleduje obvykle otlum, otupeni a pokud jsi "depkovej typ", tak zpravidla i deprese. Takze zkus alespon jednou tyhle vasni nepodlehnout a nebo ji zahnat necim "lehce stravitelnym" typu orisky, ovoce, zelenina... Od ty doby, co se timto ridim uz pro me "hulicsky dojezdy" obvykle nekonceji ani vykydnutim...

A hele, to byl muj 200. prispevek! ;)

Earl Mrkef
taky se snazim nejist kdyz na me pride zrafka.ale nekdy tomu schvalne podlehnu-sem totiz hubeny a potrebuju pribrat :) ;)
webinda
No dneska už ani nevím, co to deprese je...
Ale o to víc žasnu sama nad sebou když si vzpomenu co se to dělo :-)))
Jenže stejně nevím jestli vím co to skutečná deprese je, pořád ještě jsou mý (i mnohých z vás) problémy strašně malicherný, ale proč nám tolik vymývaj mozek to taky nevím...
No jak říká můj přítel už nepřemejšlej, hoď se do meditace a žij!
Tak žiju a snažím se nenimrat ve věcech nepodstatných, jen asi někdy neodhadnu co je a není nepodstatné :-))).

A po hulení to jsou sice kolikrát těžký schízy, paranoia atp, jenže v tomhle stavu si stačí říct že všechno je směšný a toho se sržet - tahle mantrická terapie v rauši funguje a navíc účinněji a intenzivněji :-)))).

a btw. lidi co vám říká tantra? metidace? to jsou skutečný léky nejen na depresi...
Starejme se především o sebe abysme rostli a sílili a dokázali milovat a tím svým blízkým a lidstvu vůbec pomůžeme ze všeho nejvíc...
Karbos
Dobrá věc na deprese, i ty post-doprese po "špatném životním stylu", je třezalka. Prodávaj to v lékarně bez předpisu, je to přírodní produkt-žádná chemka, a já s ní mám dobré zkušenosti. Tak to třeba zkuste :)
nemo
Tak webindo já to mám stejně jako ty nebo pála žáhí a někteří další.
Taky mi všichni připadají takoví vyrovnaní, a taky, hlavně, proto, že můj život byl po dlouhou dobu jedna velká deprese (zvlášť posledních pár let), jsem se pokušel ji zahnat tou činností těla - prací jako (podvědomě) ty, a taky to mám lepší, když se z toho vypíšu, a taky hned tak hned onak, taky těžko hledám s kým si o tom popovídat, taky zdokonaluju svoje léčebný metody, a taky mi na to dělá dobře muzika (ale jednu dobu jsem na tom byl tak špatně, že ani muzika nepomáhala), a taky jsem "přemejšlel o ostatmích lidech proč se chovají tak jaxe chovají a co je vůbec jejich cílem a jestli je to správné , jestli si vůbec uvědomují samy sebe a následky svýho chování", a taky, když jsem četl vaše příspěvky, tak jsem si připadal, jako že to píšu já (i když ne beze zbytku) jako TIME a to střídání nálad mě nejen sere ale i DEPRIMUJE a taky se mi dost líbí (fakt vzhledem k mému věku dost překvapivě) Nirvána ale zas mi nevadí dobrej hip-hop, techno, d&b nebo goa a ani Janáček nebo Stravinskij ale vzdal jsem se možnosti řešit to jako Claune a nepodařilo se mi to vyřešit jako drewovi, a taky mi pomohly vaše příspěvky ale na rozdíl od Earla Mrkef se mi to po zahulení zlepší (většinou když jsem ovšem sám) a (zatím) to neřeším jako on televizí a žraním ale k meditacím jsem se moc nedostal (nebo medituju a nepovažuju to za meditaci) a na rozdíl od blue_ravena si myslím, že depky jsou z poznání nepatrnosti, osamělosti a dalších -ostí našich existencí. No ale pak to najednou přejde a to poznání zmizí a depka je pryč.
Nechápu...... :confused::confused::confused:
da_tatrman
Cau nekdy mam taky depky, a kdys vobcas s nekym zahulim tak na me pridou takovy depresivni stavy, ale vim ze sem je mel us drif nes sem hulil (vlastne od mala), je to takovy flashbackovy, ale je to spis vyvolany unavou a tim ze us neni energie na dobry myslenky, clovek se sice muze smat svymu spatnymu mysleni kdys ho zhulenej analyzuje ale us je tak utahanej ze us mu to dobre nemysli. Proste to clovek nako prechodi, pak us to ustava a clovek ma fakt fajn stav.
A na druhou stranu sou lidi ktery rikaj ze pri huleni je nejdrif faze euforie a pak ta horsi se stavama uskosti.
U me to je spis presne na opak, mozna to je tim ze malo hulim a pak se tim prekvapim (vite jak dokaze do hloubky clovek rozebirat veci), ale na konec se dostanu k euforii a dofilozofuju k nakymu moudru. Dalsi dva dny se podle toho co sem vykoumal snazim ridit, proste pohoda, s nicim si nedelat hlavu. Ale je zajmavy ze je to u me presne obracene.
Ale rek bych ze to je tim ze nejsem moc trenovanej na tohle meditativni mysleni kdys hulim treba po mesici, jinak skoro ani nepiju.
S chlastem me to taky casto prekvapuje ale to je prostredim alkacu, to nemam rad.
Casto mam problem s prostredim, jednou sem si treba (neco podobnyho taj bylo opacne hehe) nechal zhulenej otevreny okno a lezel a na posteli, byla me hrozna zima a doslo me to as po hodine, clovek hodne haluzuje z blbosti
Nejhnusnejsi je hulit v zime v mrazu vecer, depkarum nedoporucuju, nejlepsi je pekne na jare na slunicku
Clovek to musi mit vychytany, asi tak...
Nemyslite ze to muze bejt na skoro nehulice treba po mesici naraz na jeho spusob mysleni? Naposled sem hulil pred Stedrym dnem vecer.
Us vim jak to skusim ale to sem psal do jinyho threadu o depresi, i kdys tenhle je zajmavejsi
Kristl
hele myslim že už to tu nekde bylo co se týče depresí atag...ale nefim gde ....
DAWEX
hej man nechci ti do toho kecat ale nechceš se radši na hulení vykašlat (sakra co to říkám??!?!?!), když to na tebe takhle naléhá. určitě by se s tím dalo něco dělat, ale ty působíš tak rezignovaně že na to moc nevypadáš. Deprese neznám zhulenej a hlavně nehulím když mám fakt špatnou náladu. Potáhnout si toho hustýho sladkýho kouře trocha hudby, nebo být s přáteli a huba od ucha k uchu. zkus to člověče nebo na to kašli úplně.
Moe_Szyslak: mno vidím, že seš na tom podobně jak já. o prázdninách taky bezstarostný hulení skoro každej den a pak škola, zpočátku v pohodě, učení mě bavilo, hulil jsem občas aji v týdnu, později sem přestal hulit v týdnu, škola mě začala srat a teď se z toho snažím dostat :) ale vím, že to půjde.
Jo a fotbal mě taky přestal bavit, ale po dlouhé době jsem si k němu zase našel cestu :)

jinak thread kterej se věnuje depresím je tady: http://grower.cz/forum/showthr...ghlight=deprese
Pokud máš deprese, poraď se s pdsychologem, ten ví, co s tím. Jinak žádný deprese nemám, spíš jenom občas blbou náladu, a to většinou před písemkou, když jsem se neučil. Jinak hulení ve škole zvládám, máme hafo volnejch hodin a nic jinýho se tam ani dělat nedá.
-SRC-
To znám..já taky často chytám psycha a depky..ve škole to je uplně nejhorší....vůbec se mi tam nechce všechno je na h.... a ještě k tomu mám maturovat...řeším to tak že pořád hulím..jenže čím víc a dyl jsem v jiných světech tak tím víc mě na světě všechno sere..no aspoň vidím že nejsem sám:)
Morris
Já bych řekl že ti pomůže začit znovu pořádně hulit
Creed
Deprese mám,hlavně teď na Podzim.
Nemyslim si že hlavní příčina je hulení
Moje deprese vyplývají z mýho způsobu života a z celkovýho náhledu na svět
Ehm, nepřijde vám, že mít deprese je teď tak trochu módní záležitost?
Kristl
2 Ramon: právě že dneska každej kdo má špatnou náladu, tag pod vlivem médií nebo já nevim čeho fšichni hned řikaj jag maj deprese, přitom neví ani špetku o co jde.
Nenávidim když někdo řiká, že má depky a má "jen" blbou náladu. To ted nemyslim lidi tady, ale prostě všeobecně .
Dudu
I to počasí dělá své, hlavně člověk nesmí myslet na negativní věci, třeba na školu atd. jen na samé dobré, člověk, když má debku, tak si neužívá, jak už to tu zaznělo, zahul si s kámošema, posť hudbu a ser na starosti.
Kristl: asi tak. Deprese jsou něco jinýho, ty můžou vést až třeba k sebevraždě. Já třeba mám teď docela špatnou náladu, páč musim makat na zejtra do školy a vůbec se mi nic nechce dělat. To ovšem není deprese.
Kristl
Ramon: nápodobně :( a místo toho sedim u pc a čučim po groweru :D
lordWilliam
Zastávám názor že pokud někdo má deprese tak by měl vyhledat pomoc psychyatra, normální člověk deprese nemá a ani mít nemůže. A pokud už někdo deprese má tak bych mu v žádným případě nedoporučoval hulit.
Creed
Zkuste si udělat tenhle test


http://www.depreseadepky.nazory.cz/test.htm
Kristl
lordwilliam: to jak si použil slovo normální, tak to působilo jako bysis myslel, že lidi mající deprese sou náký hrozný stvůry :eek:
loeX
lol tak podle toho testu si mám vyhledat lékařskou pomoc:-)
Tonal
Deprese je docela HC nemoc a né žádný "Ach jo zejtra zas pondělí"
Ležíš je ti to jedno.Máš někam jít je ti jedno.Nakonec i ta sebevražda ti je jedno.Sem tam tě může přepadnout krátká euforka ale tu přebije pocit absolutní marnosti.
Všechno ti je jasný a nikam nic nevede sseš ztracenej ve tmě a skoro nikdo se tam za tebou nedostane.
Kámoš to měl.Naštěstí už je zase mezi živými.
hulení+depka=ultrapitchovina.
Bessel
Tak sem to pročet tady i na tom linku co tu někdo zveřejnil...no a pročet sem to protože mě to docela zajímá, já taky mívám depky a ano není to jen blbá nálada, ale ne moc často, hlavně se pořád nudim a nic se mi nechce dělat a taky občas mívám docela nechutnou paranoiu, ale to si zase pak člověk řekne ježiš já sem už asi úplně vyhulenej seru na to...ale...všichni jste tu napsali něco o svym problému, jenže co řešení?nebo nějakej výsledek tohohle threadu?vážně by měl člověk co má tyhle problémy přestat hulit?ale co když nechci, co když nechci aby hulení zmizelo z mýho života?není už tohle samo o sobě projev "závislosti" a nebo je to prostě tak že sou lidé co s tim problémy nemaj a ty pak můžou hulit HODNĚ a pak sou lidi, na který má většinou hulení nějakej blbej dopad, ty když pak víc zahulej můžou mít i depresi...jak to teda je???co mám dělat?tady se stejně dá jen hulit...
Sinuhet
Bessel: Nehul.
GODOT
ked mam depku nikdy neviem ci to mam risknut a zahulit si alebo nie. Bud ma hulenie postavi na nohy a mozem zase normalne fungovat alebo ma zrazi na zem definitivne.
Kristl
2 Bessel: bohužel, zni to hrozive - bez huleni :) ale určitě bysto neměl v těchto stavech řešit jointem
nemusíš jít hned k psychiatrovi a žrát antidepresiva, taky je tu cosi čemu se řiká psychoterapie
depky sem mívala celkem solidní, a to sem si fakt řikala, komu bych tady asi tak chyběla, když všechno poseru. Dělala to škola. Teď už sem tam skoro rok nebyla a je to v pohodě...teda bylo, teď už mě zase pronásleduje myšlenka, že se tam musim v únori vrátit, že to bude eště těžší, složitější. Z rozhovorů s bejvalym spolužactvem se dozvídám, jak je ta oktáva hrozně těžká...to mi moc optimismu nepřidává. Ale pochybuju, že by mi nějakej psychuš pomohl. Mam totiž hrozně špatnou paměť, a nedokážu se učit to co mě nezajímá. Ovšem teď už si můžu o myšlenkách na sebevraždu nechat zdát, protože mam človíčka, kterej mě potřebuje :)
Bessel
to je taky pravda, ta škola, idkyž se to nezdá, dělá hodně...záleží to dost na okolnostech ale stačí aby si člověk připadal jen trochu blbě a kdyžzahulí bude z toho třeba i depka...
God_mars
Skola jeste neni tak spatna pockejte na praci, a to budes muset nekam chodit celej zivot az do duchodu! na hovno co
God_mars
Na depresi je pry velice dobry Peprovnik opojny (kava-kava)
Johnny Von Kris
kamos maka ve firme a aniz by si to priznal tak ho to meni a uzavira se vic do sebe jelikoz maka z delnikama a vobcas jede i do prahy
resi pocity marnosti chlastem a vrzanim > ale dlouho mu to nevydrzi
ja jezdim do skolly a kdys pride naky blby obdoby kdy se nedari tak je z toho taky blbej psychstav . rikam si :a proc vubec? proc tohle? zase...
a tak nezbejva nic jen cekat na lepsi budoucnost
mozna to neni best resenni resit tyhle stavy pomoci thc ale zivotni praxe mi rekla: jo tak po tomhle budu znicenej jeste doma a taky se v tehle stavech lip zapomina takze je to na depku docela solidni "lek" kterej ma svy priznivce i co se tyce doktoru zabyvajicich se tematikou lidske psychyky....
.......ale nic se nesmi prehanet a tak udelejte doma radost aspon na Vanoce......bily vocka, cerny myslenky.....
doufám v to, že si najdu tu správnou cestu a nebudu muset dělat to, co by mě ubíjelo a ničilo. Nesnášim stereotyp, ale nesnášim ho tak, že mě prostě ničí. Právě kvůli tomu, aby mi neřeskočilo, se snažim nějaký to vzdělání mít a pokud možno se co nejdřív zapracovat na nějaký tý vlastní živnosti, nesmířim se s tim dělat někomu poskoka, vařit kafčo a za deset let možná dostanu plat, se kterym si budu moct dovolit jet i na dovču za exotikou.
Robie
to mám ted z tý zimy vykouřený...prostě bez slunce jsem ztracenej
Na deprese je dobré neužívat drogy,
provozovat tvrdou fyzickou práci
a docházet za kvalitním terapeutem.
Hassan: To tak trošku souvisí s pojmem "kvalitní terapeut" :))
HALUZAK
Ja som mal také obdobie že som húlil ale 2 mesiace skoro každý večer sám.Proste som bol sam doma tak som nemal čo robiť tak som sadol k telke a ubalil špeka.Najskôr pohoda ale potom ma začinali chytať hrozne schyzofrenicke stavy,depresie a napadali ma take debiliny v tej mojej vyhulene gebuli že som sa čudoval kde sa to tam berie ktore sa začali prenášať aj ked som si zahulil v parte.Proste mal som hrozne stresy furt som si niečo namyšlal a podobne debiliny. Zistil som že hulenie mi momentalne nič nedava čo bolo asi tym že som sa namotal nato že vždy som robil to iste.Sadol pred telku zapalil špeka čumel do debny rehotal sa a potom začali tie debilne zamyšlacie stavy.

Teraz som si povedal že si dam od hulenia pauzu kym nezistim že budem xieť huliť znova. Už nehulim tyžden až nato že mam problemy so spankom je to zatial pohodka.
Dufam že ked si dam teraz dlhšiu pauzu že ma tieto debilne stavy prejdu.A zistil som že to netreba prehanať s hulenim o samote
uplny_tanecnik
newem precital som si vsetqy dotazi z tejto temy ale naozaj newem z coho tie depqy vyxadzaju...ja osobne sa drzim toho ze ked mam depky ruky od brka drzim dalej pretoze sa bojim ze mi to urobi bordel w hlawe...
tanečníku, ta depky vycházejí z tvé hlavy.
trojbodka
paaaaaaaani gratulujem pretoze depka nie je dvojdnova zla nalada...ja mam bipolarnu depresiu...to znamena byt v p.ii rok a viac...
paranoia, schizofrenie, bipolární porucha atd. atp. - může to být leccos, takže jediná možnost - aby šel k psychiatrovi, než se stane průser a on tam bude muset zcela nedobrovolně
ale jak to udělat, aby tam šel, to netuším :(
Soul Rebel
citace:
Původní příspěvek od rabin01
travka je hnus lidi....deprese mám kurevský......trpím meentální bulimií bo co o je ....proste moc nejím a porád sem unavej nasrac to tomu asik taky nepřidává.. vyžívám se v sebepoškozování...a můj názor na to ....za vše může travka,ale hulit budu dál .....bloood is godd

to asi nebude hulenim, ale tim ze ses magor:mutant:
ale jinak jako urcite muzem svest na vsechno jiny nez na sebe;)
Evildoer
rabin01: ty ses dobrej blazen staci ten prispevek co si napsal a poznam ze za to co ti je nemuze trafka ale TY jenom TY sam protoze i kdyz vis ze ti to nedela dobre furt v tom pokracujes a co mne stve vic je ze diky lidem jako si ty si lidi utvarej nazor na MJ a to zapornej takze :flick: K-
Lupus
já mam posledni dobou ne depky ale citim se v neuveritelnem stresu de to na me ze vsech stran agrh :rolleyes:
rabin:dej si chleba ze sádlem a pohlaď se ;)
THE_GAME
Já bych přihodil vlastní zkušenost. Mírné deprese mě stihly za dobu mého "huličství" celkem dvakrát. Poprvé to bylo na školním výletě kde jsem se poprvé seznámil se skérem.Fantastický stavy, paráda... jenže... vůbec jsem nespal.. no znáte školáky... No a druhej den to bylo to samý.Třetí den mi bylo tak špatně jako nikdy... celou cestu až domů jsem s nikým pomalu nepromluvil a měl jsem depky jak svina a nevěděl jsem z čeho. No bylo to z toho nevyspání samozřejmě. Vypozoroval jsem u sebe, že když delší dobu kontinuálně hulím, třeba 14 dnů a pak přestanu, no spíš mi dojde proviant:D, tak mám pak problémy usnout.. pár dnů... je to jako detox ... no a samozřejmě k tomu patří i chut dát si brko. No jsem strašně rád že fyzická závislost u téhle látky není, jinak bych asi nehulil.Druhá deprese mě stihla včera na konci svatáku. Předtím jsem dva týdny v kuse s kámošem hulil a včera jsem vůbec neusnul ... převalování na posteli... občasný klimbání někde mezi snem a realitou, tak moc jsem se soustředil abych usnul že jsem zůstal celou noc vzůru.. nevím jestli tohle znáte.možná se do toho promítl i stres z maturity nevím ... každopádně dneska se cítím opravdu MIZERNĚ a bolí mě hlava, oči mám rudý a zítra maturuju :D
keksik
heh,me huleni dostavalo taky do depresi...a neprestal jsem zavcas a dostal jsem lehkou schizofrenii,takze bacha na to hlavne ti co davaji tak 7x denne jako jsem daval ja...ale zalezi taky na to kde ty stavy travis a hlavne s kym,ja nemel moc fajn kamarady... :( tak to neprehanejte...cau
Kuči
dobry den lidi. po precteni par stran prispevku sem se rozhodl ze se podil o svuj zazitek. jednou, cestou do skoly sem se rozhodl ze protahnu sklo protoze den to mel bejt v pohode... zacinam nahrivat. v pomalym sledu zvladnu tri velky praasky, jak je u mne zvykem tak tlacim dokavad muzu.... a pak sem se rozhodl pro posledni (4) prask
a to sem asi nemel =)
Pak nastalo neco,co sem po pozdejsim promysleni nazval RESTART MOZKU. po vydechnuti sem se zacal motat dokola(zvladl sem se nekolikrat otocit kolem svy osy) a pak sem se z niceho nic zastavil. to uz sem celek vnimal svoje telo ale trosku sem se motal jak sem byl malatnej. proste sem na chvilu opustil svuj mozek a telo si delalo co chtelo(chvilku) ale docela sem s toho byl vystarsenej, pripadal sem si jako bych se zrovna vzbudil a koukal sem se kolem sebe kde to sem a co tam delam, za par milisekund mi to sice docvaklo. kam sem to sel (do skoly =D) a pokracoval sem do skullll.


Pak mam jeste jednu starsi prihodu.

byl sem po nemoci(mozna jeste trochu nemocnej) a byla sobota rano, nikdo nebyl doma, tak sem si rekl ze zaskocim do mesta do jednoho kramku kde dela kamos. ten na mne vytahl tak 2cm dlouhyho vajgla speka ze vcerejska(fialka). dali sme ho ve trech. a sli jsme zpatky do prodejny. tam sem se pres pult dival na prenosny dvd. pak bylo otazkou vteriny kdy sem se uprene dival jen na obrazovku a najednou se stala haluz. Najednou sem proste prestal VIDET!!! byl sem jeste tak minutu pri vedomi a normalne sem s kamosema tuhle patovou situaci resil =D
pak to se mnou najednou seklo(kamos co stal se mnou za pultem byl ze mne uplne hotovej ze mne musel chytit ten kamos co byl za pultem(prodavac)) a za par vterin sem byl na nohach. citil sem jak sem se prastil do hlavy ale byla to takova zbytkova bolest(tlumena) pak sem byl hrozne dehydratovanej(mozna pricina?) a sel sem domu, cestou sem mel jeste docela zajimavy barvy ale za chvilu se vsecko srovnalo.


uz sem parkrat byl pri tom ze nekoho chytl Holotrop ale ja nikdy neco takoveho nedostal... jen tyhle dve prihody =) co vy ?????
jude
ja som obecne clovek ktory nic neriesi(a vacsinou to je aj pravda), AZ na to ze odkedy som sa zakoukal(dufam ze som to dobre napisal:)) do jednej baby, tak to uz tak neni. normalne to az tak neriesim, ale ked sa nahulim, tak zacinam nad tym dost huste rozmyslat a sem-tam to prechadza az do placu a beznadejneho pocitu. Najhorsie na tom je ze nie som niejaky strasny zvodnik ani odvazny a tak sa mi ta baba stale vzdaluje. Vidim to tak, ze pokial nieco nespravim, tak sa len zbytocne trapim. Mozno ked ma odmietne, tak budem smutny, ale po chvili sa s tym vyrovnam a nebudem si hovorit: "Co ak?" a ked ma neodmietne tak bude o 2 stastnych ludi viac............tod moje momentalne pocity po huleni
TeCZko
po huleni jsem (zatim) depky nemel. a kdyz je mam tak radsi nehulim...
jestedman
citace:
Původní příspěvek od TeCZko
po huleni jsem (zatim) depky nemel. a kdyz je mam tak radsi nehulim...


tak buď ti tam chybí podmiňovací způsob nebo jseš zmaštenej, ale tenhle výrok nedává smysl

jinak ohledně omdlívání si myslím že by to mohl způsobit hypoglykemický šok (jedná se pouze o mojí teorii). Řekněme že jste právě po náročném výkonu (fyzický nebo psychycký) v krvy máte tedy malé množství jednoduchých cukrů. Pokud si zahulíte, tak je potřeba těchto monosacharydů větší (vycházím z hulžravky, popř. pocitu únavy.). kde nic není ani smrt nebere a s někým to prostě švihne.

deprese je stav spojený s nižšímy hodnotami zejména dopaminu a serotoninu, ganja narušuje hospodaření s těmito hormony, vpodstatě když si zahulíte, tak se naráz vyplaví velké množství a to vám dodá "pěkný stávek", po odeznění musí tělo dop. a ser. vyrábět ve velkém a nemůže ho standardně distribuovat do mozku, proto máte depresi. Je to něco za něco. Ganja však může distribuci a výrobu těchto hormonů zcela narušit a pak přicházejí duševní poruchy.
Hy3nA
citace:
Původní příspěvek od Kuči


Najednou sem proste prestal VIDET!!! =) co vy ?????


to sme jednou byl na nějaký h-h akci a měl sem asi jen tak 4-5 tahů ze skla, začalo to nejdřiv takovym čuměnim do blba a pak sme mě začaly/asi zavírat oči/ ale mě se zdálo jako že bych oslep, tak sme šel, když sem ešět trochu viděl, ven, tam sem si sednu, a to už sem přestal vidět a měl sme starch, že prostě buddu slepej, strašně sem sledoval takový to hemžení červenejch a černejch bodů/když zavřete oko - tak to je ono/ jo ešět předtim, když sme trochu viděl sme se z nejzjištnývh důvodů kouknu na mobil, kolik je hodin, no a asi za 5 minut slepoty/zřejmě zavřenejch očí/ sem prostě zase procitl a bylo to moc příjemný ale ten strach těch pár minut byl docela hroznej/když se mi to stalo poprvý a nic sem o tom nevěděl/
citace:
Původní příspěvek od jestedman

jinak ohledně omdlívání si myslím že by to mohl způsobit hypoglykemický šok (jedná se pouze o mojí teorii). Řekněme že jste právě po náročném výkonu (fyzický nebo psychycký) v krvy máte tedy malé množství jednoduchých cukrů. Pokud si zahulíte, tak je potřeba těchto monosacharydů větší (vycházím z hulžravky, popř. pocitu únavy.). kde nic není ani smrt nebere a s někým to prostě švihne.

deprese je stav spojený s nižšímy hodnotami zejména dopaminu a serotoninu, ganja narušuje hospodaření s těmito hormony, vpodstatě když si zahulíte, tak se naráz vyplaví velké množství a to vám dodá "pěkný stávek", po odeznění musí tělo dop. a ser. vyrábět ve velkém a nemůže ho standardně distribuovat do mozku, proto máte depresi. Je to něco za něco. Ganja však může distribuci a výrobu těchto hormonů zcela narušit a pak přicházejí duševní poruchy.

Tak tenhle příspěvek nemá chybu, je to tak - večerní chálky, nedostatek tekutin, narušení bioritmu plus nějaký ty vnější vlivy, jako práce, škola, tohle všechno může kouření špeku pěkně rozštelovat. Tím, že to pojmenuješ ti umožní se s tim snáz vyrovnat.
ona
2endorfin
no nechci ti brat iluze, ale jestedmanuv prispevek je jedna velka chyba :)
jinak deprese celkem nema, az na male vyjimky s hulenim nic spolecneho.
ale dneska je depka, deprese modni slovo, ktere ale nema se skutecnym vyznamem souvislost.
ona:já věděl, že přijdeš :) ale yo proč ne? :) -------------[> Já radši všechno hnedka odkejvu :p:
TeCZko
citace:
Původní příspěvek od jestedman


tak buď ti tam chybí podmiňovací způsob nebo jseš zmaštenej, ale tenhle výrok nedává smysl


asi jsem to blbe napsal. myslel jsem tim, ze po huleni depky nemivam. a pokud depku mam z jinyho duvodu tak v tom stavu nehulim, protoze by to bylo jeste horsi. howgh :)
Matrixx
JOINT SEM JOINZ TAM A JETO :D
steve
Co se týče osobáčků, tak zde u mě problém nastává. Moc se nedokážu při té zmaštěnosti uvolnit. Jsem takový zbytečně roztěkaný, prostě to není ono. S dneškem to srovnávat nelze, to jsme si pochutnávali a smáli se:drug: a


a páteční večer začíná...
:D
DeathCell
já mívám,ale až ten další den...:D ale ne zase pokaždý...třeba před pěti dny sem byla na jedný akci a sme se tam zhulili a já sem tam pak prostě na konci brečela a bezdůvodně a kamarád mě tam musel utěšovat,ale zbytečně...a den na to to bylo ještě horší...:(
Vochomurka
Uvede vás do deprese i nějaký song?
waterpiper
Asi ne primo do deprese, ale With or without you od U2 ma na mne zvlastni vliv, protoze souvisi s moji byvalou :(
zvire
Neco takovyho obcas mivam ted nevim jestli mam napsat spatnou naladu nebo depresi abych nebyl ten moderni clovek co ma depku.
A to mivam kdyz vykourim moc jointu- myslim takovy ty dny kdyz potkas jednotlive kamose a kazdej z nich te pozve.
Nejspis to u me bude vice ,,spatnostma,, ktery souviseji kdyz nad tim upa vycadenej myslim-sere me ze jsem vykouril x jointu, jsem apaticky a uz tak dobre nedokazu pobavit kolektiv, palim cigo za druhym atd.
ale to je jediny pripad jinak mam spis spatnou naladu.
Robie
citace:
Původní příspěvek od Vochomurka
Uvede vás do deprese i nějaký song?


to si piš..když někde sedim na terásce a hrajou tam sračky co maj bpm jak songy na pohřeb a k tomu srdceryvnou melodii tak z toho sem hned kyselej
PalYno
ja mam teraz taku depku ze mam strasne rad jednu holku a ona mna ma totalne v <> a to je najhorsie,,,laska bez odozvy :(
hej lidi, to co ma vetsina z vas neni prava deprese!
Prava deprese je regulerni nemoc, fakt dost psycho. Treba cele noci nemuzete spat, mate myslenky na sebevrazdu, pres den jste zase totalne unaveni, a do toho mate hlasy ze jste totalne nepouzitelni, a ze nej reseni ktere udela vsem radost bude se sejmout...
ona
praxer:promin, ze ti do toho reju, ale nemuzu si holt pomoct, zavadejici info nemam rada. u deprese zadne hlasy fakt neslysis. ale mas pravdu, deprese tady snad nikdo nema, pochybuju, ze by clovek s depresi mel silu chodit na grower.
trochu osvety: deprese je porucha afektivity, od normalniho smutku se lisi neadekvatni intenzitou a trvanim emocni reakce. hlavnimi projevy jsou snizeni zajmu, snizeni i zvyseni chuti k jidlu, insomnie i nadmerna spavost, zpomalene jednani, unava, ztrata energie, nerozhodnost, neschopnost soustredeni a nechut k zivotu. je patrny utlum i motoriky a vegetativnich funkci (zacpa). typicka jsou ranni pesima, casne probouzeni a suicidalni tendence. take se muzou projevovat somaticke priznaky - tlak na hrudniku, bolesti v zadech.
stejne jako byla za freuda v mode hysterie, tak dneska leti depka.:crazy:


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma