Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Ideální kumbál - Klikni zde pro originální téma
Herbie_Smokes
Zdravim fsech. Zacinam s indoor a rad bych znal vase predstavy o ideal. pestirne.... Je to kumbal o rozmerech 1,5 x 1,5 x 3 m .... Ciste jen pro kyti. Je tam jedno okynko jako vetrani a smradu bych se taky nebal. Proste zastrcena mistnost.
Mam asi 4000 co bych zatim byl schopnej obetovat do vybaveni....Kdo muzete, raddte. DIK:bandit:
Maestro
Jestli ti můžu poradit tak si hlavně všechno spočítej a omrkni, já si taky nakupoval co sem potřeboval a počítal jsem tak s 6000 ale nakonec......se vším všudy skoro 10000, je fakt že něco sem mohl pořídit levnějc, ale něco zase dráž.
Ke kumbálu: větrání mi přijde z půlky vyřešený(horní okno ti odvětrá horký vzduch), takže větrák na vhánění čerstvého vzduchu do pěstírny v dolní části kumbálu kvůli cirkulaci vzduchu.
Pak(nevím jak vypadá) kumbál natřít primalexem(plus nebo polar),
fólie by tě přišla zbytečně draho a je to jednoduší(záleží na tobě).

Až budeš mít pořešený větrání atp. tak pak teprv nakupovat vnitřní vybavení.:smoker:
Herbie_Smokes
Jasne....Nechci ze zacatku vyuzit celou plochu protoze vim, ze na to zatim nemam. Spis zacit tak se 4ma - 6tikytickama a casem se uvidi.
hulani
Já osobně jsem začínal se 400W sodík a úplně v pohodě .a na ten kumbál si myslím že moc velká teplota taky nebude tak akorát sehnat malej ventylátor aby ti honil vzduch a na to malí okýnko byh udělal z překližky čtverec akorát na okýnko a do toho vyříznout díru na rouru(odtah)a myslím si že to bude v pohodě a kdyžtak se podívej na www.hydroponieplus.cz a nebo www.greenhome.cz a tam si určitě něco vybereš.
VeselaKopriva
A jak to osvětlíš, možná by nebyli špatný diody, ale to byses nevešel do 4000.
hulani
Tak teď nevím co je lepší sodík nebo diody.
Maestro
Je to otázka peněz:crazy:
Herbie_Smokes
Prachy, prachy, prachy....Chtel jsem zacit nejdriv s malem a postupne se ziskanyma zkusenostma zlepsovat parametry...Takze vase rada zni: Vic penez?
Nebo radsi mam zkusit tu 250ku?
Maestro
Vem si že 250-ka má světelný dosah 50cm a osvětlí ti zhruba 1m2,
což na tvou místnost je málo, chtělo by to dobrý stínítko aby ti světlo zbytečně neinikalo do celé místnosti. Takže bys byl schopen osvětlit jenom zlomek z tvé pěstírny.
Sombl
:satan: jasná páka 400w
Herbie_Smokes
Premyslel jsem o Sea of Green...prostor sice mam dost velky ale pro zacatek by to myslim slo......S velkym stinitkem...co?
Maestro
Jen do toho:bounce:
Sinuhet
Proste zacni. Jakkoliv. Zacni pestovat a uc se za jizdy. Nemas sanci to hned napoprve vychytat k dokonalosti, nesnaz se to rovnou udelat bez chyby. Nejde to. Vzdycky ti neco vyroste neboj. Postupne to budes vyladovat.
Herbie_Smokes
To bude asi nejlepsi. Kazdopadne vam svoje prvni pokusy fot. zdokumentuju.....pro ilustraci a pripadne dobre rady:)
Juga
To stínítko asi budeš potřebovat!:rejp:
woodward
taky ted zacinam mam kumbal zhruba o stejnych rozmerech jen vyska 3m.se zarizenim mi pomohlh kamarad a v podstate se jeho nazory shoduji s tim co jsem si prave precetl.jestli mas nejaky ventilator takovy ten pokojak co jen fouka a nataci se pouzij ho na ofukovani kytek pomuze ti snizit teplotu a navic ti pod vetrem kytky zesily.koupil jsem jeste stresni folii potazenou lesklou vrstvou v baumaxu stoji 53 kc/1x1,5m a daj jsem ji na zem ted je tam o polovinu vic svetla navic pokud ti neco vytece da se lehce otirat.ja svitim sodikem 400w a prijde mi to v poho.pocitej ale s tim ze naklady budou min6000 kc.pak muzem porovnat vysledky zatim svitim 4 dny 18/6 a kytky povyrostly 0 10 cisel


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma