Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
je lepší jedna šestikule nebo šest stokulí - Klikni zde pro originální téma
mojemm
všechny Vás zdravím. v poslední době se zabývám otázkou, zdali je užitečnější nebo účinější použít ve své topící skřínce jedno obrovské sodíkové vytápění, nebo radši více malích. příkladem, místo šestikule použít šest stokulí. mám totiž možonost sehnat dost výhoně několik 100W philipsek SON-T plusek, a tak mi to vrtá hlavou. Bude rozdíl v pohodlí svěřenců ve skříni zavřených? Chtěl bych zde objasnit vše všechna + a - . tak jestli máte někdo zkušenosti, určitě by si zde našli místo.
zMazánek
MYslím že jednoznačně lepší bude ta jedna 600w.Je to tu už několikrát někde napsané,ale prostě vysvítí víc než těch šest 100w.To je prostě fakt.NAjdi si také něco o účinném dosvitu jednotlivých lamp,no a zjistíš,že ta 100w ti prd prosvítí,zato to 600kilo....:)
czechglock
600kilo sice visviti vic, ale u 6x 100 se da lepe vyuzit pestebni plocha i kdyz komu by se stim chtelo m....t MOzna tak vertical scrog.
vrrn
jak rika czechglock,6 stovek idealni pro scrog, pokud mas vyskove omezene podminky take, ale jinak pekny s...i,
jestli se vsak nemusis nijak vice omezovat, tak dle meho nazoru rozhodne 600W...
hulani
Taky si myslím že je lepší jedno šestikylo než šest stovek.Jednak ti to zabere míň mýsta a jednak by ses zamotal do těch drátů.To je můj názor.
virgill
taky si myslim ze uchladit jeden teplejsi zdroj zdroj je lepsi nez chladit sest stovek musel bys pouzit asi sklo pod vsema lampama a odsavat vsechen vzduch naraz =>mnohem slozitejsi...
czechglock
Taky pravda a navic kazde kilo hraje min nez600 a muzes je umistit bliz kytkam, takze pokud mas osefovanej odtah z boxu, muze to byt vyhoda.
Sinuhet
Máš-li více světelných zdrojů, můžeš je rozmístit tak, aby lepe osvětlily pěstební plochu. Můžeš s nimi osvětlit různá místa, kde by při jednom zdroji byl třeba stín. Co se týče efektivity, tak jsem se dival na philips SON-T Pia Plus. 100W = 10 700 Lm. 600W = 90 000 Lm. Takže 6x100W svítí méně, než jedna 600W. Tudíž těch 6x100W i více hřeje.
Maestro
A proč ne 2x250W, rozložení světla lepší než s jednou 600W a při tom dostatečná svítivost:smoker:
Maestro
Jasný, jenom k porovnání 1x600 proti 6x100 sem přihodil alternativu. Nic víc.
natrhprdel
Taky bych to videl spis na 2x 250w, pokud budes mit vetsi plochu, ale ty jsi chtel vedet spis ty stovky, co? No tak tam to teplo samozrejme... Spis si fakt postavit sest scrogu... Nebo sestikilo na kolejnicku, necht se dari...
Aryan
no tak 600w vyhrava i na osvetlitelny plose ..
z Faq 600w 120x120
100w neco mezi 70 a 150 tak 40x40
ty 100w rozlozis nejspis takhle:
***
***
takhle osvetlis 80x120 ....
Hyena
Jo jo. Někde sem na netu čet, že optimální pro kytky je když světelný výkon se během dne mění. Prostě jako venku.
Ale pro nás... je to zbytečný, stejně se každej snaží svoji kytku vystresovat, aby se osypávala:)
Takže, jestli se chceš prdět s rozvodem pro 6 lamp, směle do toho, já bych na to byl línej...:angel:
mojemm
to all: všem děkuju, taky jsem si to myslel... ale.. jak napsala janka173, rozdíl je v peněžence. ono zaplatit cca. 500,- nebo 1500,- donutí člověka k zamyšlení. vždyť se ty peníze zase dají využít nějak jinak. třeba do hnojiv.
Sinuhet
citace:
Původní příspěvek od janka173
Ak nemas problem s peniazmi tak 600W ale ak ano tak 6x100W podla tohto by som sa ja rozhodla. Lebo aj elektrika daco stoji a uz som spominala tu moznost pokazenia. Ak sa zadari len jednej rastlinke mozes odpojit par zdrojov, lebo 600 je na jednu asi vela...
Takze odpoved najdes podla mna v penazenke.

papa a v kazdom pripade nech sa ti dari


6x100W sezere stejne elektriny jako 1x600W, ale tech 6x100W z ni vyrobi mene svetla.
Sinuhet
A s tou penetraci nevim. Nemyslim si, ze 600W vybojka vyrabi nejake silnejsi fotony ktere prorazi listy. :-) Vyrobi jich vice, takze se jich vice pooodrazi i do vetsi hloubky. Mozna by vysledek byl stejny i kdyby to svetlo bylo rozlozeno do vice zdroju.
Hyena
Žádné "silnější" fotony neexistují :)
Silnější foton má kratší vln. délku, ale na stejné vlnové délce jsou si fotony co do "síly" rovny...
mojemm
to sinuhet: Nad tímto jsem právě přemýšlel, nad výsledkem a jestli je možné ten světelný výkon jakoby sčítat. A K problému prosvícení... hypoteticky by se ta všechna světla nemusela dát nad kytky... třeba 3zezhora a 3zestrany. pak by ten problém s prosvícením možná odpadl. ale neumim si představit to odvětrávání
Sinuhet
citace:
Původní příspěvek od Ukulele
Sinu: no jasne to mas stejny jak v matkarne, zarifka ta ti to pouze osviti ale vybojka ti to prosviti skrz list a jedou i listy pod tim .. jasne bys to videl kdyz bys porovnal identicky 2 keriky pod 250 a druhej pod 600 :)


Ale rec prave neni o 250 kontra 600, ale treba 2x250 kontra 500. Proste si myslim, ze je jedno zda ten vykon jde z jedne vybojky nebo z nekolika.
Aryan
na kvalitu vede ta vyssi vataz .. na kvantitu asi ty 2 mensi. Stejne kdybych uvazoval o 2 lampach tak koupim radej 1 + pojezd ...
Sinuhet
satanyslaf: No nevim kolik zere balast. Myslis, ze balast pro 100W zere stejne jako balast pro 600W? Ja myslim, ze ne. Ted jde o to zda balast pro 100W zere maximalne sestinu toho co balast pro 600W. Pokud ano, pak plati ze spotreba bude stejna v obou verzich. Pokud ne, pak mas pravdu ty. Kazdopadne myslim, ze ten rozdil bude tak 50W maximalne. Ale nevim. Nemeril jsem.
PiosOne
sinu: jj, 1 * 600w komplet sežere míň
Sinuhet
jo, zajimalo by me kolik zere cela sestava s balastem s vybojkou na X wattu. Ja si zkusim pujcit od kolegy wattmetr a zmerit svou 250W.
Mr. Manson
To bude tak 300W. Startér nebo tlumivka teď nevim ale jedno z nich žere tak 50W. Plus větrák,bubler... se to nabere.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma