Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Léčitelství

 
Šampón - Klikni zde pro originální téma
Aranka
Potřebovala bych informace o výrobě šampónu, nebo něco čeho by jse se mohla chytnout a udělat konopnej šampón.Pokud někdo máte nějaké informace, nebo skušenosti, tak se ozvěte a podělte.Díky
Dusann
lidi, moc se vsem omlouvam, vubec nestiham....takze vam sem dam ten navod...
5 g surového mýdla (v lékárně), 10 ml glycerinu, 1 zloutek, nějakou vůni (např. levanduli)..v nasem pripade konopi...
Postup: 1.do sklenice dame 5 g mýdla, přidám 10 ml destilované vody a mícháme do vzniku pěny;2.10 ml glycerinu a smíchám s pěnou;
3.přidáme zloutek a znovu dobře promícháme;
4.nakonec navoníme vůní.
Při míchání můzeme přidávat vodu, aby směs byla tekutá.
Vznikl světle zlutý, kapalný SAMPON.
Ps. kdyby ste se nekdo ptal proc zloutek - zloutek dodá vlasům lesk a vláčnost.
Dusann
este tu mam jeden navod, ale je ve slovenctine a sou tam naky divny vyrazi...ale prelozim, a hodim to sem, doufam ze do tejdne s fotkama vyroby...moc se este jednou vsem omlouvam....a kdyby nekdo chtel, tak mam i navod na zubni pastu...;)
cilum
2 Dusann:
ten návod, kt. si sem dal bude asi na výrobu normal. šampónu. Možná ne ale řekl bych že potřebujem přímo návod na ganja šampón myslím si že nestačí vyměnit levanduli za ganju. Potřebujeme speciální návod, kt. využívá účinné látky obsažené v konopí.
breeder
to dusan:
tohle, co popisuješ v návodu na přípravu šampónu, ale není konopnej šampón, je to jen obyčejnej šampón s vůní konopí,
- ale originální konopný šampón obsahuje konopný oleje - A O TO TADY JDE - ty jsou právě potřeba, to ostatní je jen balast
Dusann
2 breeder. jo to jo, ale sem se dava ta vune (spatne sem to napsal, ma se tam dat olej, a to bud muze bejt olej lisovanrj ze semen za studena nebo jakej koliv jibnej volej....sorry, zustalo to nepochopeno, ale ma se tam dat olejj lisovanej....pak je to v poho, ne?
cilum
chápu to dobře dyž si myslím že se to dá dělat jen ze semínek, to je ale potom dost na howno protože těch semínek moc není, chtělo by to návood na výrobu konopného šamponu z šišek popř. listů
wilda
Glycerin - Sirupovitá kapalina chemicky vyráběná zmýdelněním tuků. Glycerin se používá jako rozpouštědlo a změkčovadlo. Nedosahuje-li vlhkost vzduchu 65%, odsává glycerin vlhkost z hlubších vrstev pokožky a odvádí ji na povrch, což má za následek vysušování pleti zevnitř a její předčasné stárnutí:(
to zní docela hrozivě, to abych si tu hlavu pak rosila, aby mě to nemumifikovalo:) a nešlo by právě ten glycerin nahradit nějakým tukovým produktem z konopí- pravděpodobně olejem?
Divoženka
k čemu všemu je dobrý konoopný šampon? i pro růst vlasů nebo pro co?
je to dost dobré proti silným formam lupenky (i ve vlasech)
a proti lupům (bratranec)
Matrixx
Nemáte někdo návod na přípravu konopného šamponu nebo zkušenosti s ním ???
Placebo
citace:
Původní příspěvek od Matrixx
Nemáte někdo návod na přípravu konopného šamponu nebo zkušenosti s ním ???

... ptám se na to samé,díky
semínka se dají sehnat v rybářských obchodech a i na netu cana je 200g za cca 50 až 100 sice je to technika ale nějaký CBD tam je ale horší je to s THC :(

tady na fóru je návod jak udělat konopný extrakt z palic a listí a je tu i návod na kapky... oboje by se dalo podle mě dobře použít jako ten chybějící článek :)

mam ještě něco na půdě tak to zkusim a napíšu jak to dopadlo ale bohužel nemam moc času tak to nebude hned
Beethoven
Pomáha tento šampón aj proti vypadávaniu vlasov ?
Nanešťastie sa mi začína dosť prejavovať plešina, viem že proti matke prírode veľa nezmôžem ale rád by som to oddialil :D
Ďakujem za akýkoľvek návod.
Když se podíváš na net na konopné šampóny tak tam píšou asi tohle

Charakteristika:

- vysoce účinný šampon při projevech lupénky a seboroické dermatitidy (mastné lupy ve vlasové
části)
- napomáhá rychlému zklidnění obtíží a celkovému zlepšení stavu postižené vlasové pokožky
- příznivě ovlivňuje kvalitu vlasů a vyživuje jejich kořínky; zabraňuje nadměrnému vypadávání vlasů
- pravidelnou aplikací úspěšně udržuje pokožku v bezproblémovém stavu

někde jsem se dočet že do toho dávaj 10% oleje takže teoreticky by stačilo udělat olej a přimýchat ho do nějakého šampónu no a nebo pak udělat vlastní ještě se po tom kouknu
yara
Protože jsem nedávno vyráběl už druhé Pegasovy kapky, rozhodl jsem se tentokrát využít odpad pro výrobu konopného šampónu.
Protože jsem pro přípravu PK maceroval konopí v 80% lihu, nevymačkával jsem uplně konopí do "sucha" ale poté jsem palice zalil znovu, tentokráte obyčejným březovým šampónem.
Nyní to bude už týden macerovaný, tak vše přecedím přes plátno.
Má to už takovou krásnou khaki barvu a doufám, že ten zbytek lihu v šamponu nebude dráždit pokožku, jinak bych to musel asi nějak trochu povařit :-((
Dám vědět jak dopadlo s lupy

(Původně jsem chtěl přidat PK do jakéhokoliv šampónu, ale to mě přišlo škoda)
Kambu
citace:
Původní příspěvek od yara
....Dám vědět jak dopadlo s lupy.


Čau Yara ;) Vím,žeje to uz 2roky zpet co si totu psal,ale zajimal by me vysledek.Jelikoz mam velke problemy ohledne vysouseni pokozky na hlave (nemuzu met dlouhe vlasy),tak mam problemy s lupy.Pomaha me hodne sampon z lekarny Nizoral (ten slavny smejd HedenŠoudrz,je katastrofa,hovno pomoze a este ti udela vic lupu nez sem mel).Jelikoz ten Nizoral neni zrovna levny,tak jsem premyslel o konopnem samponu nebo oleji na v masirovani na pokozku hlavy.

Zajimalo by me,jak to dopadlo a zda neni drazdivy na pokozku.Diky Kambu
redyth
Pridanim oleje ze semen niceho velkyho nedosahnes. Radeji naloz do glycerolu konopi, tak do samponu dostanes o neco vic a navic nebudes mit tolik mastny sampon kvuli oleji ze seminek ;)
benjichaouat
Mam stejnej problem, mam kudrnaty vlasy, hodne husty a hrozne moc lupu, az drsne moc, vlasy si meju jen vodou.....resim to tak, ze na to seru :-). zkus tuhle metodu, jsou horsi problemy. A kdyz to nepujde, takvyvar z koprivy a mesicku.
redyth
mě pomohli v kadeřnictví. Chodím do profi kadeřnickýho salonu a vždy mě se vším pomohli :-)
benjichaouat
citace:
Původní příspěvek od benjichaouat
Mam stejnej problem, mam kudrnaty vlasy, hodne husty a hrozne moc lupu, az drsne moc, vlasy si meju jen vodou.....resim to tak, ze na to seru :-). zkus tuhle metodu, jsou horsi problemy. A kdyz to nepujde, takvyvar z koprivy a mesicku.

Myslel jsem to vazne, neni to sranda. Opravdu nepouzivam zadny kosmeticky pripravky, lupy jsem mel i s pripravky. Co si meju vlasy jen vodou, je to lepsi. Vyvar z koprivy mesicku pomaha, ale kdo si ho ma varit obden ze? Takze jsem se s tim smiril a seru na to, je to nejlepsi prostredek.
redyth
Vodou přece z vlasů moc mastnoty a bordelu nedostaneš? Ale proti gustu... :-)
Time
jde o to že čím agresivněji vlasy odmašťuješ tím více se samovolně mastí....vlasy se mastí přirozeně , aby si vytvořily ochranou slupku . Chce to jít více do hloubky problému ;)


citace:
Původní příspěvek od redyth
Vodou přece z vlasů moc mastnoty a bordelu nedostaneš? Ale proti gustu... :-)
mrakoplas
Obecně pomáhá jíst méně tučného, sladkého, tak i smaženého....a ten stres v tom taky může hrát do určité míry roli.

Pár lidí mi doporučovalo proti lupům namazat na hlavu vazelínu. Co nejvíc na pokožku a nechat chvíli působit a smýt dolů. Ale dostat to z hlavy asi nebude hračka, proto jsem nezkoušel, ale prej to pomáhá.

Mně se nevíc osvědčil šampon od Trompetolu -CANNABIOS bio konopný šampon & sprchový gel. Obsahuje CBD. Už jsem zkoušel od těch drahých po levný značky včetně šamponu od Canadermu, ale ten se vůbec neosvědčil, svědila mě po něm hlava.
Už je to snad rok dva možná víc a nedám na ten od Trompetolu dopustit.
redyth
Vazelínu bych na hlavu nepatlal rozhodně. Právě například pro lidi, kteří mají lupénku ve vlasech a nechtějí si vlasy ostříhat, vyrábím konopný oleje. Olej z vlasů dostanou lépe. Ale potom si hned ještě vlasy umývají šamponem, aby je neměli mastný
redyth
Tak šampon mám hotový. Je naprosto luxusní, přidal jsem do něj i d-panthenol a kofein pro růst vlasů a výživu pokožky. Je i s kondicionérem a je super. Pokud by jste měli někdo zájem, napište ;-)
Pixxel
citace:
Původní příspěvek od redyth
Tak šampon mám hotový. Je naprosto luxusní, přidal jsem do něj i d-panthenol a kofein pro růst vlasů a výživu pokožky. Je i s kondicionérem a je super. Pokud by jste měli někdo zájem, napište ;-)


a podělíš se s receptem a postupem jak takový šampon připravit? Já už jsem nějaký šampon udělal ale celkem mě z toho pak svědí hlava. Svědění dávám za vinu 80% lihu, který do šamponu přidávám.

Jinak já jsem šampon dělal z konopno-olivového oleje, konopného lihu 80%, glycerinového mýdla a klasického šamponu. To vše slil dohromady a protřepal.
redyth
Šampon sem dělal jak bez lihu, tak bez oleje. Všichni spokojení. Vlasy jsou po něm krásně hebké. Navíc obsahuje i kondicioner, takže bomba ;-)
Pecik
Nj všichni jsou spokojený,ale na jak dlouho. Máte dlouhodobější testy? Někteří lidé mi připadají dost odvážný když jsou schopni si to dát na hlavu. Raději vám napíšu recept od své babičky, tento recept už je osvědčený po mnoho let. Nepotřebujete glycerinové mýdlo, líh, d-panthenol, a kdo ví co všechno tu v komentářích padlo za svinstvo. Není zde ani konopí, přece ho nemusíte mít ve všem, a neznamená to že ostatní byliny nemůžou mít sílu vám pomoci. Je to čistě přírodní. ----->Převařte hrnek destilované vody vmíchejte do ní nastrouhané olivové mýdlo, přidejte 2 kapky esenciálního oleje(na internetu je nepřeberné množství už dnes, jde jen o vůni takže dle libosti) a hrst bylinek (mastné vlasy:kopřiva,pampeliška/ suché vlasy:meduňka,černý bez/ proti lupům:máta). Vše nechte luhovat do druhého dne, poté sceďte, přelijte do lahvičky a je to. Skladujte v chladu, bez konzervantů vydrží týden. (Pro prodloužení trvanlivosti 1 kapka na 1 gram výsledného produktu kalium sorbátu)- osobně jsem nikdy nedával ale ta možnost tam je.
Pecik
Je to jednoduché a levné. Ušetříte peníze a své vlasy chemie a konzervantů. Pokud máte v květináči bylinky a na zahrádce nějakou tu kopřivu, tím líp.
redyth
Máme dlouhodobější testy, samozřejmě. Stejně jako reference od více jak 100 lidí. Složení je dost podobné tomu, co najdeš v 99% šamponů v obchodech. Většinu chemických látek jsem nahradil přírodními. Neobsahuje žádne barviva, parabeny ani parfémy. Je v něm 100% přírodní konzervant, který jej udrží více jak 16 měsíců. Šampon je dělaný na mastné vlasy a funguje tak, jak má. Nepoužívám žádné esenciální oleje, protože můžou např. při lupénce ve vlasech kůži dráždit. Šampon je primárně pro lidi s lupénkou ve vlasech a těm pomáhá. Takže výsledek 100%. Na každodenní používání je naprosto bezproblémový. Do nikoho se nenavážej, když si nic neměl v ruce a nevíš o co jde.
Yára
Přidávám z netu, třeba se může někomu hodit

Vyrobte si vlastní sprchový gel s olejem a esencemi (konopí si musíte přidat sami :-)
Budete potřebovat:

250 ml neutrálního mýdlového základu
10-20 ml rostlinného oleje lisovaného za studena (slunečnicový,sezamový, arašídový, lněný, meruňkový, mandlový, jojobový) nebo Aloe Vera gel 50ml
7,5 ml esenciálních olejů (může být kompozice více druhů)

Smíchejte 10-20 ml rostlinného oleje lisovaného za studena s 7,5 ml esenciálních olejů. Tuto směs vlijte do lahvičky s neutrálním mýdlem a protřepejte.

Před každým použitím je nutno přírodní mýdlo protřepat, jelikož olej má tendenci se od mýdla oddělovat.



Doporučené esence pro sprchové gely:

Citron: vhodný pro mastnou a nečistou pleť, kožní vyrážky, má antiseptické účinky, obnovuje přirozené PH.

Levandule: je vhodná pro každý typ pleti, podporuje obnovu epitelu, má antiseptické a hojivé účinky.

Litsea cubeba: vhodná pro mastnou a aknózní pleť.

Máta peprná: osvěží unavenou pokožku, pro antiseptické vlastnosti je vhodná pro aknózní a nečistou pleť.

Meduňka: vhodná k ošetření mastné a problematické pleti, má čistící účinky.

Rozmarýn + levandule: rozmarýn se odpradávna používá k ošetření nečisté pleti, brání vzniku jizev a je vhodný při celulitidě, levandule ho vhodně doplňuje pro své mnohostranné účinky.

Růžové dřevo + levandule: růžové dřevo je vhodné pro suchou a unavenou pleť, levandule podporuje jeho účinky.

Skořice+santalové dřevo: tato kombinace je vhodná pro zvláčnění a hydrataci pleti. Upozornění: skořice může u některých jedinců působit podráždění pleti, proto je potřeba provést nejprve test snášenlivosti, zejména u dětí.

Šalvěj muškátová: vynikající antiseptické vlastnosti předurčují šalvěj pro zanícenou pokožku, vhodná pro zavodněnou pleť. Oproti šalvěji lékařské neobsahuje jedovatý thujon.

Tea tree: jako nejúčinnější přírodní antiseptikum je čajovník vhodný pro citlivou a problematicku pleť, při akné, lupénce, diabetu, má tišící a hojivé účinky.

Červený pomeranč: vhodný pro zralou, unavenou nebo rozpraskanou pleť.

Kadidlo + pomeranč: tato kombinace regeneruje aknózní a mastnou pleť, pro výrazné stahující, antiseptické a hojivé vlastnosti je vhodná k prevenci strijí.

Heřmánek: heřmánkové mýdlo je vhodné pro citlivou dětskou pokožku, suchou a svědivou pokožku, kterou zklidňuje a hojí.



Pokud nebudete mýdlo používat jako sprchový gel ale pouze k umývání rukou, nepřidávejte rostlinný olej lisovaný za studena, ale pouze esence.



Vyrobte si vlastní přírodní šampón s olejem a esencemi

Tak jako si vybíráme šampóny podle typu našich vlasů, je třeba podle téhož volit i ingredience pro přípravu domácího šampónu. Zatímco suché vlasy vám poděkují za odvar z černého bezu, mastným vlasům vyhovuje spíše kopřiva nebo arnika. Lupy nejlépe redukuje březová kůra a kopřiva. Na normálně se mastící vlasy můžete použít prakticky jakoukoliv jinou bylinku. Doporučujeme přesličku. Na problém s vypadáváním vlasů volte odvar z tužebníku.



Ingredience do domácího šampónu volte také podle barvy vlasů. Blondýnkám a světlovláskám jednoznačně prospívá heřmánek, tmavovláskám zase kopřiva. Obojí zvyšuje lesk barvy. Zrzky by měly sáhnout po měsíčku, který barví malinko do červena.



Budete potřebovat:

250 ml nádoba / lahvička na šampón
1 ml vašeho oblíbeného esenciálního oleje
2 polévkové lžíce sušených bylinek

(1 lžíce sušených bylinek je cca 2g)

200 ml vody (lepší je destilovaná)
5 ml jemného lihu 96% nebo 5 ml konzervantu Sensiva
50 ml neutrálního mýdlového základu
4 ml rostlinného oleje jojobového nebo mandlového (množství regulujte podle míry maštění vašich vlasů)



Postup:

Přiveďte vodu k varu a vhoďte do ní bylinky. Na mírném plameni vařte dvě minuty, odstavte a louhujte 15 min. pod pokličkou. Poté sceďte. K odvaru přidejte glycerinové mýdlo a míchejte dokud se mýdlo nerozpustí, pak přidejte rostlinný olej (pro silně se mastící vlasy není rostlinný olej třeba) Mezitím vmíchejte do lihu 1 ml esenciálního oleje (např.z máty, levandule, šalvěje, tee trea nebo eukalyptu) a vše přidejte do mýdlového roztoku. Přelijte do uzavíratelné láhve. Před samotným použitím nechejte 4 dny stát v chladu. Šampon vydrží po dobu cca 5-6 týdnů v lednici. Před použití protřepte.

Alkohol se přidává pro zvýšení životnosti šamponu. Dalšími možnými přísadami do domácích šamponů mohou být třeba vejce, aloe vera gel nebo vitamín E v olejové formě.



Olejová kůra na konečky vlasů

Budete pořebovat:

25 ml jojobového nabo mandlového oleje
1 ml Levandiule úzkolistá
1 ml Myrta
1ml Benzoe

Postup:

Všechny přísady dobře promísíme. V rukou si rozetřeme trošku oleje a nanášíme ho tak, že konečky vlasů opatrně stlačíme (vlasy jsou vlhké a umyté). Překryjeme potravinovou folií a necháme 20 - 90 min působit (podle toho kolik máte času). Po té vlasy umyjeme přírodním šampónem a poslední spláchnutí provedeme vodou s trochou jablečného octa.



Jojobové zábaly vlasů

Jojobový olej je výborným přípravkem pro vlasy. Vnější vrstvou pokožky dokáže proniknout přes vlasové folikuly a následně se hromadit pod keratinovou vrstvou. Takovou schopnost vnitřně vlasy vyživit nemá žádný jiný prostředek. Při pravidelných 30 min. zábalech s potravinovou folií docílíte brzy opravdové zázraky,



Vlasové tonikum

Budete potřebovat:

100 ml skleničku
50 ml jemného 96% lihu
40 ml destilované vody
3 ml esenciálního oleje (myrta, máta peprná nebo kadeřavá, šalvěj, heřmánek, tea tree, levandule)
2 polévkové lžíce některé z vlasových bylin (nebo směs dvou bylin např. přeslička + černý bez, nebo heřmánek + tužebník, nebo měsíček + arnika atd...)
1 ml konzervantu Sensiva

Bylinnou směs zalijeme jemným lihem a necháme 14 dní na teplém místě louhovat (ve skle!). Každá ráno skleničku protřepeme. Po uplynutí 2 týdnů přecedíme přes plátno, či kávový filtr, přidáme 3 ml esenciálního oleje, jemně protřepeme a na závěr přidáme 40-45 ml destilované vody, dobře uzavřeme. Touto tinturou si denně před spaním po dobu 3-4 měsíců masírujeme vlasovou pokožku.

Více zde: http://www.manipura.cz/vyrobte-si-vlastni-sprcgovy-gel/
Yára
Konopný šampón

Účinky:

Konopný šampón působí proti vypadávání vlasů a tvorbě lupů.

Příprava:

1 hrst konopí (listy a květy v libovolném poměru)
250ml čisté vody
60ml tekutého glycerinového mýdla
1 čajová lžička základového oleje (v případě suchých vlasů množství zvýšíme, v případě mastných vlasů minimalizujeme)
několik kapek esenciálního oleje
1 čajová lžička vodky, nebo jiného čistého alkoholu
Další možné přísady mohou být:
Jablečná šťáva obsahuje kyselinu maleinovou, která v malých dávkách působí hydratačně.
Stejně tak je možné přidat med, Aloe, nebo vejce – přidejte vždy jednu polévkovou lžíci.

Návod:

Z konopí připravíme nálev tak, že zalijeme listy a květy (ideálně nadrcené) 250ml čisté vroucí vody a necháme alespoň 15min odstát a přecedíme, nebo odvar (15 min. povaříme kořeny, stonky a semena se lžičkou oleje ideálně v tlakovém hrnci), případně můžeme slít obojí a přidáme mýdlo, základní olej, alkohol, esenciální olej. Vše dobře promícháme, uzavřeme a uložíme do chladničky. Takto vyrobený šampón vydrží po dobu 3 týdnů.

Při výrobě použitý alkohol prodlouží životnost výrobku, ale je možné nahradit jej (v případě suchých vlasů) vitamínem E (koupíte ve formě oleje), nebo olejem z pšeničných klíčků.
http://grower.cz

redyth
Podle mě není alkohol pro lidi, kteří trpí např. lupénkou ve vlasech. Druhá věc je ta, že pokud se udělá odvar, šampon bude za chvilku plesnivý. Je potřeba použít buď jiný postup, nahradit vodu a nebo použít přírodní konzervant :-)
redyth
Přírodní konzervant je nejlepší cesta ;) alkohol rozhodně nepoužívat
redyth
Po delší době něco přidám. Primárně jsem chtěl nahradit základ pro šampon, aby neobsahoval sulfaty, které můžou dráždit kůži (najdete v 99%) šamponů, sprchových gelů a tekutých mýdel. Nahradil jsem jej organickým základem, dále konopný olej obohacený o pořádnou dávku CBD, d-panthenol, vitamin e a kondicioner. Vyzkoušeno u více než 200 lidí a naprostá spokojenost i na barvené vlasy. Vlasy jsou hustší a hlavně zdravější, pro lupenkáře ideal. Oleje stačí přidat max 3% podle toho, zda máte rychle se mastící nebo naopak suché vlasy. Žádný alkohol, chemikálie, barviva, chemické konzervanty a podobně. Pokud by měl někdo zájem, celá nabídka je v bazaru


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma