Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
vetrák ku cooltube - Klikni zde pro originální téma
sova
Poradí mi niekto aký typ ventilátora mám kúpiť do cooltuby? Doteraz som mal sunon, ale vzhľadom k jeho hukotu to ďalej nejde. Bol by najlepší TD ventilátor?

caswel
dal bych euro1 kvalitni a levný
Lucia
Oj ci si mudry sova
BeBe
Tie euro sú dosť hlučné. skôr by som volil nejaký výkonný na 12V tie sa dajú zohnať s hlučnosťou pod 30dB. Ale rozhodnutie je na tebe.
UdL
Já mám cooltube o průměru 125 mm, původně v ní byl větrák Euro 2. Časem ale začal dělat dost kravál a výkon mě taky moc neuchvátil.

Pak jsem se rozhodl udělat novou skříň a samozřejmě i nový chlazení cooltube. Už jsem nechtěl mít větrák uvnitř tuby - kvůli čištění. ;) Na to je výborný TD! :punk:

Měl jsem dost problémy s místem. Nová skříň byla široká a prakticky jsem neměl jinou možnost než buď dát větrák vně (nešikovně do regálu mezi kompoty :D) nebo dovnitř, kde by sežral dost drahocenného místa na výšku. Jo - pozor - na střeše je plno - veškerá elektroinstalace + vývody větráků... Nechtěl jsem obětovat místo ve skříni větráku, tak jsem se rozhodnul, že pořídim výkonný TD, který bude foukat poměrně dlouhým flexopotrubím (odhadem tak 2 metry) na výbojku...

Rozhodl jsem se trochu zainvestovat a pořídil jsem TD350/125! :punk:

Nakonec jsem ho přidělal vně u díry pro přívod vzduchu k tubě. V pohodě zvládá ufoukat 3 pravoúhlý záhyby a i 400W uchladí naprosto fantasticky na nižší rychlost! :punk:

Co je fakt super - když se zasere, tak jde velmi rychle a pohodlně vyndat, vyčistit a vrátit zpět.

Co se týče hluku tak bych řekl, že to ojro dělalo mnohem větší krawál! ;)
sova
TD350/125 sa mi zdá príliš zbytočne silný. Tie pravouhlé záhyby by som zbytočne prefukoval. Musím dať prachy aspoň na TD160/100. Rozmýšlam aj nad TDM vetrákom (omnoho lacnejší), ale s tým by som si asi moc nepomohol skrz hukot.
sova
UdL: akým spôsobom si upevnil (resp. vyriešil) vstup flexorúry do skrine? (2.obrázok) Máš tam nejakú vec z umelej hmoty alebo čo:))
UdL
Jednoduše - vyřezal díru 125 mm a tu flexo rouru jí protáhl a připevnil až vně a zrovna docela překvapivě k tomu větráku... :D
sova
Princípu rozumiem (tomu som aj predtým), ale zaujala má tá umelá hmota pri vstupe flexo rúry do skrine. Myslel som, že to máš nejakú vychytávku :))
UdL
JJ - ta hmota - normál krytka. Teď na tom mám ještě dámskou punčochu, aby se co nejmíň zasíral větrák...

A jestli myslíš tu krabičku u skříně, tak to je ovládání větráku. TD350 nebyl standartně dodáwán s káblem, tak mi ho za pár větví jeden známej vyrobil... ;)
sova
UdL: už tomu rozumiem :)) vďaka :))


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma