Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Kuřárna

Stránky: 1 2 [3] 
Jak uvařit Mlíko ? - Klikni zde pro originální téma
DarkTerror
Ale tak na síle by to ztratit nemělo ne?? a dá se to udělat i z listí natrhaných dříve? Nebo jen z těch co otrháš až když sekneš zralou kytku????
Ja to dělal z listí ktere jsem trhal aby slo více slunicka na spodní paličky :-D bylo mi je líto vyhodit :-D
DEVIATIO
Jak rikal Sinuhet,maslo ma byt zelene ale kdyz to properes jak uz se tu tisickrat psalo tak odstranis i tu zelenou.
DarkTerror
Nerikal ze ma byt zelene... Ale tak aspoň pro příště vím jak na to ;) zkusim z toho co mam něco upéct a uvidime :) Snad to bude pořádnej HUMBUK!!! :-D ;)
Vojtw10
hal9000:
Jasná páka,skus to,mělo by to bejt uplně normální pak napis jak to dopadlo. :)
Mír(a)
nene.... to je údajně graf obsahu THC v listech od klíčení po vznik semínek.... odděleny jsou jak samice tak samci.... mě to pomohlo, protože jsem si myslel, že THC v samičích listech je nejvíce až pří květu.... však zkušenější to znáte, ale amatéři jak já nikoliv:_))
A je to v sekci mléko, protože si myslim, že tu o THC v listech jde hodně:_))
DarkTerror
Tak jsem z toho zeleného másla upekl cukroví a je to v pohodě.. :-D stačí 4 kousky a za půl hodiny trrrt a je to uplně Humbuk... :-D
Během těch 30min se ti začne se pomalu zlepšovat nálada, poto se začněš kdečemu smát a nakonec je to rachot nejvíc.... :-D
DEVIATIO
zase tu nekdo okusil dobre mnamky mistra kuchynky.-)
Vitej mezi lidma co si varej sami a poradne dobrutky...
DarkTerror
Jojo jo mistr kuchnynka vi jak na to :-D

1) tak jsem se po prvním uspěchu pustil do dalšího vaření :) A rád bych věděl jestli to listí musí být usušené nebo můžu vařit i z právě natrhaného??? Projevi se to nějak na síle??? :-D

2) Jinak mam v plánu menší experiment :) kamarád má k dostání Energy drinky v prášku, stačí zalít vodou a hned je energie na celý den :-D :-D no a mně tak napadloy že když budu z toho másla dělat těsto tak tam ze dva přisipat..... :-D :-D Zkoušeli ste už někdo něco podobného???
bliz
To nikto nepozna ovocne mlieko? tak napriklad staci posekat jablko na kocky, zaliat medom, posypat škoricou a mate hotovy koktail ale to vsetko este pred varenim..to uz len do toho hodite maslo mlieko a listy a chutovo a najme stavovo je to masaker
DarkTerror
Tak druhé máslo nic moc... první se mi zdálo lepší :grrr: nevim jestli to udělaly ty energy drinky nebo ten hermáč v sobě toho moc neměl... :shooter: Každopádně příště zkusim mlíko :jumper:
Nejradši mám koláčky. Roztavim máslo, odstavim ho a hned do něho přisypu materiál. (Tuhle jsem měl zrovna k dispozici palice z letošního hermouše). Dále nechám vychladnout do ztuhnutí, někdy tenhle proces louhování zopakuji pro jistotu :smoker: ještě jednou a během 24 hodin přisypávám klidně další materiál. Nikdy ale máslo nevaříme. Poté propasuji přes látku a nechám chvíli vychladnout.
Po vychlazení přidám 0,5 kg hladký mouky, 1 vejce, 60 géček cukru, hrst musli směsi a jednu decku vody. Dokonale proválíme a prohněteme :p: to zelený svinstvo.
Smažíme v troubě cca 20 minut.

PS: smažení je radost, herák je radost :frog:
na kvalitní mlíko pro cca 6 - 8 lidí
-----------------------------------------

3 litry mlíka
půl hrnce listí (myšleno půl hrnce ve kterém se bude vařit; tak aby mlíko v pohodě zalilo listí a neutíkalo ven)
cukr, nejlíp třtinovej
med
kakao
vodka, asi tři paňáky

do odpovídajícího hrnce nalijeme 2 litry mlíka a uvedeme do varu. vložíme ganju a za stálého míchání vaříme asi 1 - 1.5 hodiny. pak přilijeme panáka vodky a vaříme půl hodiny, pak přilijeme druhýho panáka vodky. vaříme další půl hodiny. přilijeme 1/4 - 1/2 litru mlíka a třtího panáka vodky. vaříme další půl hodiny. po dvaceti minutách nasypeme cukr, med kakao podle chuti a vaříme ještě pět minut. pak sundáme z plamenea slijeme, listí vyndáme ven z mílka a vymačkáme. mlíko necháme trošku vystydnout tak, aby bylo poživatelné. podáváme v malých dávkách, občas stačí jenom malej panák na kvalitní 4 - 6 hodinovej stav.
enjoy!
macabo
http://grower.cz/forum/showthread.p...16&pagenumber=9

konopna bonboniera - navod v obrazoch

inak ja robim z mlieka palacinky, idealny sposob jak sa zbavit hnusnej chuti. a ked vam ostane moc mlieka tak mozte urobit aj puding a naplnit nim tie palacinky, ale nato pozor bo to bola moc velka morda a vsetci sme sa doblvali :) Trochu sme to prepiskli s mnozstvom materialu na liter mlieka - bolo to tak huste ze v tom stala varecha :rasta:
hellraiser
chcem sa spytat,ze ci je napr.pri konzumacii mlieka je podobny nastup ako pri extaze.
nemyslim ucinky,viem,ze to je ine,ale iba to ako to nastupuje.pri e musite cakat taku hodinku,kym nieco zacne a potom sa to len postupne zlepsuje az sa to drzi dost dlho na tom najlepsom.aky dlhy je ten vrchol u mlieka ?
macabo
citace:
Původní příspěvek od hellraiser
chcem sa spytat,ze ci je napr.pri konzumacii mlieka je podobny nastup ako pri extaze.
nemyslim ucinky,viem,ze to je ine,ale iba to ako to nastupuje.pri e musite cakat taku hodinku,kym nieco zacne a potom sa to len postupne zlepsuje az sa to drzi dost dlho na tom najlepsom.aky dlhy je ten vrchol u mlieka ?


No u mlieka to dost zavisi od jeho kvality, ale vacsinou uz po pol hodine ( ked ratame priemerne kvalitne mlieko) to nastupi a potom to bud dosiahne vrchol a si vysmiaty alebo ( pri prilis silnom mlieku) sa intenzita zvysuje az to nakonec zo seba vyhodis. Ked uz to je s teba vonku tak sa to potom uz drzi len priblizne na tej hladine na jakej to bolo chvilu pred tym nez si to zo seba vyhodil, takze si stale dost zmasteny. Odporucam radsej opatrne testovat. S toho teda vyplyva ze ten vrchol moze trvat dlho ( niekolko hodin, dokial to nestravis vsetko)ak si trafil dobre mnozstvo alebo len tak prebehne a potom to uz len leti von. A este spomeniem poslednu moznost - mlieo je slabe a ucinok tiez, pripadne ziadny.
Alcon
zdar... prosim o radu.. vařit nebo nevařit ganju ve vode pred tim nez ji dam do mlika.. prosim
macabo
citace:
Původní příspěvek od Alcon
zdar... prosim o radu.. vařit nebo nevařit ganju ve vode pred tim nez ji dam do mlika.. prosim


No ja ju vzdy varim aspon hodinu vo vode. Tak z nej vyvatis vsetok ten bordel co v tom mlieku nechces ako je farbivo, zbytky hnojiv a scasti aj tu hnusnu chut. Canabinoidy ti ostanu vsetky v rastlinach bo tie sa uvolnuju len do tukov a alkoholu ( takze sa vyvaria az do mlieka). Tak pokial nechces mat mlieko pekelne zelenej farby a hnusnej chuti tak rozhodne var vo vode.
já si zkusim udělat květák - je to moje oblíbený jídlo a dostal sem na narozky jak listí tak květák...
ps:
jak byste to udělali vy? třeba někoho napadne dobrej nápad ;-)
drakar
Zdravim vas tady a prispivam receptem na mliko co vari kamos.
2 litry plnotucnyho mlika,listi cim vic tim lip,pul kostky masla, privest k varu, pridat decy rumu , pote 4 hodiny varit na mirnem ohni. kdyz je to uvareny pridat 2 sacky vanilkoveho cukru a nechat odstat do druheho dne. Na mliku se utvori skraloup ten se muze dat do sklenicky a dat do mrazaku, hodi se to do jidla nebo dle uvazeni a pekne to zmastuje. Mliko precedit a listi propasirovat pres cednik, spodek cedniku seskrabnout do mlika dat do petek a do mrazaku.Staci si dat 2 decky a ucinek zarucen, mato i dobrou chut a neni potom nabliti,tak preju dobry Trip.
funky_man
Ahojte, necetl jsem komplet prispevek, zato vsak vam zde nabizim recept na super-chutne kolacky s arasidovym maslem.
citace z http://anarchyst.blog.cz/
----------------
V míse promíchejte 2 šálky mouky, 1 1/2 šálku arašídového másla 2-3 vejce 3/4 šálku medu, 1 šálek másla 1 čajovou lžičku prášku do pečiva 1/2 čajové lžičky soli a 60 g jemně prosáklé marihuany.Chcete-li aby měl recept větší sílu, místo obyčejného másla přimíchejte máslo konopné. Jednotlivé příměsi dobře rozmíchejte. Lžicí naberte vždy trochu těstíčka a dejte jej na plech. Jednotlivé kopečky trochu zmáčkněte vidličkou. do vyhřáté trouby a pečte zhruba 10 až 12 minut při teplotě okolo 190 stupňů celsia. Dávejte pozor, abyste koláčky nespálili. Místo marihuany se dá použít také hašiš nebo haš olej.stejně tak arašídové máslo lze nahradit jiným oříškovým máslem.
------------------

Tedka dulezite poznamky:
1) Listy vzdy pred upravou sparte (10-20 minut do vrouci vody a trochu vyzdimat at zelena mrdkovina odtece, protoze to je nejvetsi fekal) ---> udelejte klidne i 2x kvalita jenom poroste (jak u whisky)

2) arasidovym maslem nesetrete, pouzijte klidne vic na ukor obycjeneho, chut bude luxusni(muzete pouzit arasidove maslo "crunchy" tzn. s kouskama arasidu.)
3) pokud mate hodne dobre zeli nebo to delate ze sisek tak nejdriv udelejte obycejne maslo -->postup: ad 1 ---> smichejte maslo s mlekem a v tom tak 3 hodiny varte tak pri 80-90 stupnich --->Nechte vystydnout---> Smesku prefiltrujte pres puncochu nebo neco podobneho (sito klidne taky ale musi mit hodne jemne dirky)----> smes pridejte misto klasickeho masla.
Je to dost pracne ale vysledek stoji zato, doporucuju, avsak nehodi se pro slabsi davky(200g cerstvych outdoor listu je malo, radsi prihodte par sisek).
Chut postrada jakekoliv fekality, ktere se vyskytuji u mlika
4)Co se mnozstvi mouky tyce, tak to se neda presne odhadnout, proste prihazujte dokud testo nebude mit pozadovanou konzistenci a bude se dat lehce tvarovat
5)Pri peceni bacha na spaleni(2x se nam to podarilo v kamosove stare plynove troube >:( ...v nasi horkovzdusne bylo vse v cajku
6) Pokud se vam budou zdat, ze jeste porad nejsou a jsou takove gumove ale uz zacianji hnednout tak je vyndejte, kdyz vystydnou tak se trochu vysusi a budou dobre :drools:
labuffo
Zdar lidi, tak sem poprve vyzkousel ukuchtit kolacky, mnoo, prvne priprava masla, slo to hladce, jen to cekani, nez se to uvari:)))...Pak takove rychlo testo na kolacky a uz sem pekl.Jelikoz sem to prehnal s kypricim praskem, tak se kolacky roztahly a slily dokupy a mel sem z teho jeden velkej kolac:-D...Nuu, ale stacilo ochutnat, pockat tak hodku a to co nasledovalo se neda popsat, realita byla kazdopadne az na druhym miste:-D
zkoušejte sami - pak je z toho větší radost ;) jinak ten květák byl vynikající, takovej nazelenalej-nahnědlej, lepší než normální. zelený sem přidal do mouky, strouhanky a pak do oleje nejvíc :devil:
jo to bylo fajn zase jednou...příště chci jít do kapusty nebo něčeho podobnýho :D
LordFitgerald
citace:
Původní příspěvek od Growman
Nejlepší je když se udělají bramboráčky (ganjoráčky) dělají se stejně jako normální akorát se tam přidá ta dobrá přísada.Sníš jich 5 a uvidíš.


5? My měli tak 50 možná 80 gramůnějaký divný trávy nic moc model prostě, dělali jsme bramboráčky asi 15 cm průměr, myslím že jich bylo okolo deseti... na tlustý vrstvě oleje a pozvolna, to je fakt... ale stačil jeden a malá fajfka skérka :) Pohoda na pár hodinek bez nutnosti dál loadovat plíce :)
S/T/O/R/M
mazec lidi prave sem podle vasich receptu zacal varit mliko budu ho varit tk 2-3 h spis 2,5 doufam ze t bude fakt husty psycho takze jak tvrdi Mistr GANJAMAN 180min jednou sem t sparil a dal sem tam hooodne smetany trochu masla pravyho ! a trochu pravyho mlika od kravy z venkova a samo cukr,med, skorici chutna t dcla dobre zatim po jedny zicce je dcla dost susak :-D zejtra du na party pak tam este hodim trochu mlika aby tho nebylo tak malo zejtra du na party takze napisu jesi mne to neodrovna tak napisu kolik sem odrovnal lidi :-D snad vsecky :-D piece lidi R35P3CT.. a hrnec je plnej listi vycuhuje z mlika a je t asi 1.3 l ..:-D
hej-rup
Teda nevím jak vy ale podlě me bohatě stačí vařit mlíko 30-45min. Důlkežitá je intenzivita varu. Tak já vám teda napíšu můj recept .-)

Vemu půl hrnce listí, bud sušenýho nebo červstvě natrhanýho. Dám ho do cedníku, proleju vodou z konvice a pak ještě horkou vodou z kouhoutku. Listí se spaří a z původního oběmu se smrskne tak na 1/5. Zeleninu dám do hrnce, zaleju mlíkem tak aby bylo listí ponořený- na to stačí cca 0,5l mlíka. Pak to vařím na největším ohni tak aby to pořádně bublalo, syčelo a pěnilo. Občas mýchám a hlavně dávat majzla aby to nepřeteklo. když mlíko začne pěnit hodně rychle ho zamýchejte a ono se zase ochladí. Po 15 min intenzivního varu přidám hroudu másla- asi 2 polívkový lžíce a vařím dál 15-20 min. Pak mlíko scedím a propasíruju přez cedník. Z 0,5 l mlíka po vyvaření zůstane tak 0.3l a to stačí na solidní odpolední trip tak pro 3 lidi.Na dobrý mlíko pro jednoho stačí dvě hrsti mokrýho listí,0,3 l mlíka, lžíce másla a 2O min "ostrýho" varu.
Hašišák
Best je udelat z mlika palacinky.Jednoduche,dobre se to davkuje ..
Kuzelka
Chlapici, mam mensi problem,
prave pacham jeden varici pokus, jelikoz nemam dvojity hrnec, musel jsme improvizovat, v pomoci pravekych litinovych(nebo jakych) hrncu... jenze nedari se mi druhy hrnec privezt k varu:o/, muze to mit tak 80-90stupnu, ale k varu to nedostanu:o/ pravdepodobne je to tim, ze neni extra moc hluboky a voda ho obklopuje jen tak 1cm od spodu, takze se vas chci zeptat: je nutne aby to mleko prochazelo po celou dobu vareni varem?, nebo staci, kdyz ho tam necham o chvili dyl, s tim ze to bude mit treba tech 80stupnu?

velmi ocenim kazdou radu s dobrou casovou odezvou z pochopytelnych duvodu;)
Kuzelka
citace:
Původní příspěvek od hej-rup
Teda nevím jak vy ale podlě me bohatě stačí vařit mlíko 30-45min. Důlkežitá je intenzivita varu. Tak já vám teda napíšu můj recept .-)

Vemu půl hrnce listí, bud sušenýho nebo červstvě natrhanýho. Dám ho do cedníku, proleju vodou z konvice a pak ještě horkou vodou z kouhoutku. Listí se spaří a z původního oběmu se smrskne tak na 1/5. Zeleninu dám do hrnce, zaleju mlíkem tak aby bylo listí ponořený- na to stačí cca 0,5l mlíka. Pak to vařím na největším ohni tak aby to pořádně bublalo, syčelo a pěnilo. Občas mýchám a hlavně dávat majzla aby to nepřeteklo. když mlíko začne pěnit hodně rychle ho zamýchejte a ono se zase ochladí. Po 15 min intenzivního varu přidám hroudu másla- asi 2 polívkový lžíce a vařím dál 15-20 min. Pak mlíko scedím a propasíruju přez cedník. Z 0,5 l mlíka po vyvaření zůstane tak 0.3l a to stačí na solidní odpolední trip tak pro 3 lidi.Na dobrý mlíko pro jednoho stačí dvě hrsti mokrýho listí,0,3 l mlíka, lžíce másla a 2O min "ostrýho" varu.



Dekuji za vyborny popis, docetl jsem se jen do pulky diskuze, uz nezbyva cas ji docist, ale mel bych jednu doplnuji otazku: Varis to mleko v hrnci primo na plameni sporaku?
Kuzelka
Donutili jste me! Uz to mam na plameni a micham a micham;)
elop
Elopův recept na mléko:

ve větším hrnci rozpustíme půl kostky klasického másla
přídáme rozdrcené listy sušeného konopí (čím lepší listí, tím lepší mléko a čím víc, tím líp)
zamícháme a hned dolijeme PLNOTUČNÉ mléko
směs povařujeme na mírném ohni, nebo nižším stupni elektrického sporáku jen aby to trošku probublávalo, rozhodně ne plný výkon
takto povaříme asi 2 hodiny
ke konci vaření můžeme přidat smetanu (pro zjemění chuti)

směs přecedíme a ještě teplé mléko pijeme
pokud ho necháme vystydnout, vytvoří se tukový škraloup, pak je nutné mléko znovu ohřát a tuk nechat rozpustit do mléka


přidám ještě recept na máslo, které je dále použitelné do různých receptů (buchty, sušenky, koláče, prostě všude, kde se používá tuk)

na 250g másla:

do hrnce nalejeme vodu, kolik, záleží na velikosti hrnce, doporučuji větší hrnec
ve vodě rozpustíme 500g Hery
poté přidáme nahrubo nadrcenou marihuanu (pokud použijeme i palice, zvýší se účinek)
celé to opět povařujeme a louhujeme asi 2 hodiny
poté musíme ještě vařící směs přecedit (i pořádně vymačkat), třeba přes plínu do nějakého lavóru, jde o to, získat co nejvíc tuku skrz plínu, proto vařící, ztuhlý tuk už těžko přes něco vymačkáme
necháme chladnout do druhého dne, až se vytvoří tukový škraloup
opatrně oddělíme tukový škraloup, to je již hotové máslo, zbývající tekutinu vylijeme

máslo dále používáme do běžných receptů místo tuku, akorát dáváme jen poloviční množství, než je napsáno v receptu, přepuštěné máslo je totiž daleko tučnější
Mr. Knorr
kamos jednou varil mliko, z neho pak pudink a chystal se na kalbu na chatu. Melo prijet dalsich par lidi, jenze rizenim osudu nikdo nedorazil. Tenhle nemohl z prace, tomuhle nejelo auto a tamten zase nemel prachy. No prej ze si da kousek pudinku a pujde spat. No dal si kousek pudinku, dostal zravku a po lustraci lednice zjistil ze nema nic jinyho nez flasku coly a tu misu pudinku :)

Povida mi - ty vole, probral sem se v pondeli rano a musel sem volat do prace ze sem nemocnej, dalsi dva dny me bolela hlava a mel sem problemy s kordinaci pohybu. Neskutecnej tres rukou a podobne...
Mr.skunk
Jsem pro Elopův recept,dělám to uplně stejně jak on.Pro lepší chut tam ještě přidávám cukr aby ta chut nebyla tak hrozná:-D
drd
zdar holky ja sem cukrar tak vam dam svuj oridzinl recept na palacinky smichu:D:zrobite se mliko (kazdy dle sveho,ja ho delam :ze ho 5-8x prevarim a scedim at se dapryc ta vyjebana hnusna chut,potom naliju litr nebo 2 mlika plnotucneho ,pridam kousek masla aby se zvysilo procento tuku,varim dokud tam neni z puvodniho mnozstvi mlika zhruba asi jen petina pak to vsecko scedim.vemu t o necham schladnout a podle mnozstvi mlika pridam hladkou mouku stejny dil polohrube mouky ,1-2 vajca,vanilkovy cukr....promicham,usmazim vysaju z nich tuk pomoci papirovych ubrousku necham schladnout pak vemu placku jebnu do ni nejlepe jahodovou nebo melounovou marmeladu nastrouham jabka polozim na tretinu placky posypu trochu skoricu prelozim na maly trojuhelnicek....sezeru,zahulim pockam 10 min smeju se jak pica vspamutuju se za 3-4 hod a vetsinou du spat...:D
nejlepsi je to zrat jak si v lete jenom v kratasach a tricku je ti fajne v kapse mas sacek sveho vypestovaneho milacka a nic te netrapi...teda pokud sis nezapomel ohen:D to je vsecko asi preji prijemnou zabavu a jidlu zdar
DnF
pridam svoji zkusenost s mlikem, vcera jsme ho varili :)
Chytl jsem se receptu ze zacatku threadu, a listi jsem napred 4x prelil varici vodou, a pokazde louhoval jako bylinkovy caj priblizne 15 minut. Prvni voda vonela koprivovym nalevem :) Ale ta ctvrta uz byla pomerne cista a bez zapachu. Takze jsem dal nepokracoval, a pristoupil k mliku. Dva hrnce v sobe, mliko, kousinek masla, a hlavne - 40% slehacka, ktera byla v lednicce. Tuk se pocita! A varit dve hodiny. Vyhodou tohodle postupu je, ze se musi do vnejsiho hrnce pridavat voda, protoze se vyvaruje, ale mliko se nemusi nijak hlidat, staci si parkrat vzpomenout ze je to treba pomichat. No, a pak jsme to nechali pomalicku vychladnout, a slili pres jemny sejtko. Pokud pouzijete svoje cajovy sejtko, tak se vam pekne zamasti, stejne jako mne. Ale slejvali jsme to po par pivech a dvou jointech, tak me to tak hned nenapadlo :)
Vysledna chut je neco jako zelena cajova cokolada, jestli to nekdo znate. Je to tucny ze se to malem musi kousat. Takze volba padla na puding - s tim to bude nejlepcejsi. Ale asi az pozitri :)) Tak pak dam vedet jak to valilo.

--DnF
MadEGG
ou.. pily jste nekdy vyvar z makovic, neboli opiovy caj? oproti tomu je i to nejvic blbe uvareny mliko lahoda. Jinak nedoporucuji delat maslo ciste s ganjou.. maslo se hodne rychle prepaluje. Takze spis rospustit ve vode a varit i s vodou. po zatuhnuti sezbirat.

Jinak pri vareni mlika je dulezity material nejdriv varit ve vode.. nekolikrat. Vyvarite ty latky, ktery delaji mliku odpornou chut. Mno a pak uz jenom plnotucny mliko a smetanu. Muzete i maslo, ale nekomu pak vadi ty cucky kdyz to pije. Ve vode varte tak 1,5 hodiny.. 2-3 mnente vodu. A v mliku taky tak 1,5 hod. pak scedte.. nejlepsi ;) muzete jeste dochutit medem a pripadne skorici ci kakaem.
StreetWRitter
mozem urobit mlieko z tohtorocnych listov? 2,5 mesiaca mam kytky
neni nic jednoduchsiho nez uvarit mliko. spis horsi je odhad davkovani :-D
Shooter1
No já abych se přiznal dělám ganjovoý perník (buctu). Posledně to byl hárdkor, dal jsem si 2 kousky a měl jsem stav tak 8-9h. No dal jsem do toho tak 400g listů a kdejakých odřezků u ganji...vařilj jsem to tak 8x ve vodě a 2h v oleji a půl hodiny v mléku....dá se vče dohromady a buchta je hotová. Jako od maminky, chutná skvěle :-D
mjetkus
vcera sem z nudy vzal hrst obycejneho listi,ktere jsem zparil vodou a dal varit do 4 dc polotucneho mleka.Pridal jsem maslo rum a slivovici +kuru skorice varil asi hodinu apul .Chutove vynikajici,po dvou velkych pulkach za hodinu nic ...rikam si to asi to polotucne mleko nebo ta mala hrst listi nestacila.Pojedl sem obed a dopil zbytek asi deci + - a cekal jestli vubec neco..Jindy uz po pul hodine brni ruce ....asi do dalsi pul hodky to prislo a high rostlo jak rtut na teplomeru.Jak jsem si myslel ze toje slabe tak to bylo silne.musel sem vyrazit ven do lesa a jit neslo sedet.Po dvou hodinach vyletnicke chuze natom nejvetsim slunku a radne v high sem dosel domu.UZ ne tak moc ale porad sem hucel, poradne sem pozral a zagemblil csko.a bublal jeste do deviti .Tagze nakonec celkem dobrej trip od pul druhe do deviti vecera. enjoy
Mozdik
keď chcem spraviť mlieko z tech. konope, tak koľko by ho asi malo byť... ? tak pre cca 3 ludi... da sa to vypocitat aj tak, ze ked tech. ma 0.3% THC... a v poho out ma 6%. Cize ked niekdo da 15g outooru, tak ja by som mal dať 300g techniky ?
s techniky bych mliko nevaril
taky bych to nedělal z techniky. stačí z listů a pro tři lidi nějaký šestiprocentní pohody bych to viděl cca na 20g ... prvně povař hojně ve vodě :frog: good luck taky bych si raději dal stranou zbytky nebo klidně i listy (ale z dokvetlý spíš)
Sixtyklada
Ja uz bohuzel mliko nemuzu pozrit, pac sem se tim jednou docela predavkoval a od ty doby mi to zaludek nebere, jako bych se pokousel sezrat hovno :-D
Nastesti sou tu jeste JOINTY a to mi staci :-D
mjetkus
to mozdik....na mliko pro tri lidi ti budou stacit dve az tri plne hrsti susenych listi..techniku rozhodne nevar nesmysl.....
Monog
Tak sem vcera poprve zkousel varit mliko podle navodu tady z topicu.
Delal sem ho asi z pul igelitky listi ze samcu, stonku a podobnyho odpadu. Nejdriv sem listy vyvaril nekolikrat ve vode a pote varil cca 2,5 hodiny ve vodni lazni v 2l mlika+smetana+maslo+panak slivovice. Mliko sem pak dochutil cokoladou a cukrem, takze chut byla vynikajici. Ty 2l sme vypili ve 4 lidech a brutalnejsi vec sem teda nezazil. Po prvni sklenicce sem uz po 15 minutach prestaval cejtit nohy a za hodinu po dopiti 0,5 litru sem uz nevedel co se deje. Normalne sem kouknul z vokna a misto zahrady tam bylo more tak sem si rek ze si pudu zaplavat a podobny haluze:D
Takze mliko fakt muzu doporucit:D
Claune
Z vlastních zkušeností můžu konzumaci mléka považovat za debilitu. :death:
StreetWRitter
Musi byt listy ususene nebo staci mokre? mam ted samce tak nevim co s tim a asi to pujde na mleko ktere jsem jeste nikdy nedelal. predem dik za rady
Konůpek
Čau tohle téma je tu hoodně dlouho a tak taky něco přispěju.Jelikož už mléko 2 roky vůbec nepiju(strašné stavy),tak aspoň napíšu můj recept:
Co nejvíc listů a nějaké spodky pořádně převaříme ve vodě dokud z toho nepoteče jen čistá voda.Pak matroš zbavím přebytečné vody(vymáčknutím) a dám to vařit do 2-3L plnotučného mléka a přidám kostku tradičního másla(kostka).Pak vařím a mýchám 2-2,5 hodiny.Procedím a odstraním z mléka zbytky zeleně.Nechám schládnout,ochutím grankem a cukrem.Naleju to do mixéru a udělám šejk.No a pak konzumace.Dobrou chuť
Badulka
Ahoj,chtěla bych se zeptat jestli má cenu vařit z kytky v tuhle dobu seklé (je to sice samice,ale ještě nenakvetlá)
Díky za odpověď (klidně pm)
Sixtyklada
citace:
Původní příspěvek od Claune
Z vlastních zkušeností můžu konzumaci mléka považovat za debilitu. :death:

přesně tak :-D
nwm proc by mela byt kozmuce mleka debilita. pokud ho umite dobre dochut treba ve stylu Capucina nebo kakaa tak to je lahoda. Pokud to ho vypijete pres pul litra tak se pak nedivte co to s vama dela :-D u mlika plati ze vic je nekdy mene! a to nejen u mlika. Mliko je jen pro ty zkusenejsi a ne pro lidi co se chcou za kazdou cenu sprasit
d!Ne74
citace:
Původní příspěvek od Badulka
Ahoj,chtěla bych se zeptat jestli má cenu vařit z kytky v tuhle dobu seklé (je to sice samice,ale ještě nenakvetlá)
Díky za odpověď (klidně pm)


Jasně, má to cenu. Dělal jsem i ze samců který měli jenom preflowers a jde to v pohodě.
mlynkovec
citace:
Původní příspěvek od Claune
Z vlastních zkušeností můžu konzumaci mléka považovat za debilitu. :death:



nadměrnou konzumaci,ne? :frog:
kostě
Zdar ja dělam mliko pokažde na silvestra už je to snad i takova tradice :D musim řict, že za ten čas sem si už osobil dobry recept a nikdy si nikdo nestěžoval i skutečení gurmani. :D

Dělam to tak že: necham listy (podle oka ale at to stoji zato) vyvařit ve vedě jako by se dělal čaj asi tak 4 - 6 minut vodu zcedim vymačknu a horkou vodou ještě trochu proleju, před tim prolitim se to da slit do nějakyho hrnku a upijet jako čaj přivařeni :D. No potom to hodim znova do hrnce a zaleju mlikem (normal polotučny mliko bo je vzdy doma po ruce), ne moc tak aby to pokrylo vrch zelenyho a micham mačkam to vařeškou dokud to nezačne pěnit pak ještě tak 5 - 10 a vše to zcedim do misky přes cednik(železny) v tom to pořadně ale fakt pořadně vymačkam nebojte se to vzyt i rukou a zmačknout, vysledek musi byt co nejvic suchy at se to pak muže zase znova nasat a postupně rozmačet.Miska je ve vodni lazni ze studenou vodou, mezi tim umiju hrnec (nemusi se po každe) bo se stane že jak to pěni tak se to na okrajih připaluje a nemuselo by to byt dobré. Pak maleju obsah misky zpět do hrnce a přileju trochu mlika a zase trošku masla (žadny margaryn ale kostkove maslo bacha nato), a cely proces se opakuje nejlepe až do te doby dokud se v mliku nerozvaři i stonky prostě všechno a zbyde jen mliko, to neni jednoduche bo se to musi udělat několikrat po sobě. K uplnemu rozkladu bych to vyděl tak na 10x ja sem to zvlad nejvic 7x a už sem toho měl dost :D bolely mě už nohy bo to bylo už asi 2 a pul hodiny:D

Podava se bud s vanylkovim cukrem skvěla chut a vuně vanylky nebo s kakaem (měl sem dovezene kakao s francie granko se muže jit zahrabat a opravdu hodně hluboko i v normalnim mliku se to nedalo srovnat), take bez přicuti když si stim člověk vyhraje a hlavně to zbavi bordela při varu vodou vysledna chut je k nezapomenuti, taky banany rozmixovane v mixeru na štavu s trochou cukru jsou zajimave. Prostě je to mliko kamaradi takže se snim da vymyšlet vše co s mlikem ale syr a jiny taky věci bych asi teda neskoušel :D

At se daři :frog:

Edit: Doporučuji to vysledne samozdřejmě zředit bo ja vždy ochutnavam jen polivkovi žičky než to donesu do hospy a už su stoho pěkně zmaštěnej a neodvažil bych se to někomu podat v surove podobě kdo třeba nema skušenosty a mahlta si poradny loky a pak ho to složi :baby:
drinker hulič
Dělali jsme nedávno, já to pil vůbec poprvé a už bych si to nedal, mělo to strašně hnusnou chuť, na poblití. :D ale přitom jsme to vyvařili prvně ve vodě, pak různě ochucovali, ale stejně hovno platný. No a ty stavy... já si dal poloviční dávku než kamarádi a jim jsem teda potom ty dva hrníčky nezáviděl. tři hodiny na jednom místě, vlétla mi mucha do oka, ale nebyl jsem schopen si ji vyndat, ráno po vydatném spánku vidím v koupelně ještě furt červený oči a rohlík... zlatý koláčky
Mlíko sem dělal pouze jednou......prolil sem matros asi 3x-4x vrouci vodou abych dostal pryc ten hnusnej chlorofyl... a varil sem to snad 3 a pul hodiny v plnotucnem mleku.....pak sem to ochutil kakaem a chut dobra.... AE vetsi PEKLO sem nemel takovy nehorazny STONED sleha do hlavy a cau ....docela napicu mlíko 5h nevedet :D:D:........ ae kdyz to varis treba min. H. tak to nemusi byt spatny ja to mel moc moc stoned zadny dobry mlíko a hnusny haluze......
flySter
takze...po precitani vsetkych moznych threadov som sa udhodlal s kamosmi uvarit mlieko...vzal som si z vasich receptov to najlepsie a vytvoril som vlastny recept...dovolim si ho napisat:
4x vyluh vo vode (do dosladeni je to vynikajuci caj s ktorym sa da brzdit rum :D) kupili sme nejake vysokohorske plnotucne mlieko 2l, maslo liptov ktore malo 80% tuku...jedno Salko (kondenzovane mlieko) skorica, vanilka a ten rum :D zacalo sa zahrievat mlieko...donho som najprv pridal maslo...po rozpusteni masla som pridal travu (prevazne listy...hrube stonky a pre istotu aj nejake sisky, islo o priemerny outdoor) neskor sa este pridalo salko...cele som to nehal aspon hodinku varit a pridal som rum...pomoze odviazat viac THC za kratsi cas ako by sa to varilo v samotnom mlieku...na koniec jedno balenie skoricoveho a vanilkoveho cukru...mlieko bolo hustejsej konzistencie...preto som uvazil ze nabuduce tam salko nepridam, a dam aj menej masla...vsetko sa to varilo cez dve hodiny...vysledny produkt bol ako som spominal o nieco hustejsi ako mlieko (nie vsak nejake lepidlo ktore neide dole z pohara) zltkastej maslovej farby...rum tam nebolo citit vobec a to som tam dal asi pol flasky...chutilo to naozaj bozsky...dali sme si 5ti po 1dc a zacali sme hrat karty...po pol hodine sme boli vsetci jasny...nikto to nechapal, tupy sme sa nevedeli ani rozpravat poriadne :D:D nastastie sme boli na chate odrezany od civilizacie...takze tymto Vam vsetkym prispievajucim dakujem
kruto.tuto
Ahojte ludia,
potreboval by som poradit ohladom varenia mlieka... dunim uz nejakych par rokov, ale k vareniu som sa este dako nedostal, tak majte pochopenie :-)

Chceme s kamosom skusit uvarit mlieko - cize tak dve porcie na riadnu jazdu.... Momentalne mi zvysila jedna siska (asi 0,3g) dobreho skera.... (nemame ani listy, ani stonky) V akom mnozstve mlieka by som ju mal varit, aby to bolo OK? Staci vobec take mnozstvo ganje na dve porcie mlieka?

Dakujem za radu....
vaaanha
No jak je to šiška DOBRÉHO skéra, tak je to úplně jedno. Ale pokud je to šiška skéra za dvě kila, tak bych to ani nezkoušel. Důležité je aby to bylo od 240kč/g výš.
durexman
citace:
Původní příspěvek od vaaanha
No jak je to šiška DOBRÉHO skéra, tak je to úplně jedno. Ale pokud je to šiška skéra za dvě kila, tak bych to ani nezkoušel. Důležité je aby to bylo od 240kč/g výš.



Důležité je aby to bylo od 240kč/g výš.......... :punk: :punk: :punk: :D:D
kruto.tuto
citace:
No jak je to šiška DOBRÉHO skéra, tak je to úplně jedno. Ale pokud je to šiška skéra za dvě kila, tak bych to ani nezkoušel. Důležité je aby to bylo od 240kč/g výš.

Skero je dost spoko, ide o to, v akom mnozstve mlieka maximalne tu sisku varit, aby som neurobil slabe mlieko a zbytocne neznehodnotil material...
mjetkus
heh vy ste moc varit mliko z neceho co ma 0,3?to ti je zatezko sehnat hrst listi nebo neco v tom stylu??kazdopadne si to radci ubal pac z nula 3 vyvaris tak leda nic...Uvar si mleko z listi to bohate staci ,navodu mas zde taky pozehnane..Kazdopadne palim uz naky ten patek a z mlika mam do urcite miry respekt..Pil sem hodne verzi a pokazde to odrovna taky stylem ze si rikam priste to uz nepiju hehe.....Opatrne....
kruto.tuto
tu na slovensku to nie je s ganjou take benevolentne, ako u vas, a sem-tam je aj dost problem zohnat nieco dobre... a ked sa aj zhana, tak sisky, nie listy.....
ak by som mal hrst listov, tak by som pouzil hrst listov... no nemam.... preto som sa pytal ohladom tej 0,3 sisky... ale aj tak dik za info pani.... asi sa z nej len zbongujeme :D
Maikl
zdarek.. mohol by mi niekto poradit ako najrychlejsie by som mohol "uvarit" mliecko ??? Potreboval by som to do dalsieho dna ale vobec nemam cas a tak sa chcem opytat ci neni ina moznost konopneho mlieka, pomohlo by keby som vsetku susinu nalozil do mlieka a nehal ju tam iba vyluhovat do zajtra ???? Vopred dik za rychlu odpoved ;-)
acheron
nie podla mna by to nebolo ucinne, aspon nie tak ako by malo
Maikl
Nakoniec som to mliecko aj tak uvaril :babovka: , varil som to asi 3 hodiny, pred tym som to nehal vyluhovat vo vode. Ked som vsetky listy podrvil (bolo to len z listov samcov) bolo ich tak asi 200 ml. Mliecka som dal 1 liter + jedno obycajne maslo. Kedze som bol uz trosku pripeceny, dost mlieka sa mi vyvarilo a zaroven trosku sa mi to pripieklo. Striedal som sa s jednym kamosom pri vareni ale aj tak to nepomohlo lebo bol speceny tiez :) Ked som to dovaril predcedil som to cez latku a samozrejme dochutil troskou salka (kondenzovane mlieko) + este nejaky ten cukor.. Malo to skvelo chut aj bez nejakych dalsich ochucovadiel.. ostalo toho nakoniec tak 300ml a pili sme to sa mi zda 7mi.. Kedze sme vsetci boli uz little high a mali sme nieco popite niekto nevidel nejaky velky rozdiel ale mne osobne to zaplo celkom skvele.. presne som sledoval cas kedy ma to zacina zastihovat stale viac a viac a bolo to tak po hodinke dovarenia.. Moja prva skusenost s varenim si myslim dopadla skvele napriek mensim chybickam a stratam :) mozem kazdemu doporucit :) Inak stavy podobne tomu ked hulite cely vecer a uz sa vam zda ze viac nechcete a ze ani uz nezabare ale aj tak si date a aj tak vam to zapne, rano ked som sa zobudil asi po 2 hodinach spanku som bol stale zhuleny ale uz na ovela nizsej urovni :)
:winner: :D
švéd
Zdárek, tak my jsme se po hafo pokusech dostali asi k takovýmuhle receptu:
1) nejdřív matroš pořádně pročistíme a to tak, že k němu přilijem vodu, přivedem k varu, trochu promícháme a vylijem. Tenhle proces opakujeme dokaď neni voda co vylejváme lehoučce nazelenalá (to je minimálně tak 5 krát, ale já jsem schopnej provařovat i 10 krát, pro tu výslednou chuť se to rozhodně vyplatí !!!)
2) všechnu vodu vylijem do dřezu a k matroši (toho dáváme asi tolik jako na 3 špeky pro osobu) přilejem mlíko, 33% smetanu na šlehání a 12% smetanu na vaření v poměru 5:2:2
3) za občasnýho míchání vaříme ve vodní lázni (menší hrnec s lektvarem ponořenej do většího, v němž se vaří voda) (bez přísad) 45 minut, maximálně hodinku. Jasně, když povaříte dýl, lektvar bude mít větší sílu, ale my jsme tim obvykle dosáhli jenom větší rozsekanosti a stav byl hodně body-stoned, ale při těch 45 minutách je sice lehčí, ale víc high, vysmátej, euforickej a připomíná mi stavy když jsem hulíval první špeky!! Navíc po něm pak hned neodpadnu a neusnu.
4) přecedíme, vyždímáme, vypijeme (když trávu na začátku pořádně pročistíme vodou, měl by mít lektvar lahodnou, smetanovo-zelenou příchuť a neni třeba ho nijak dochucovat!! Maximálně trochou cukru. Rozhodně nepřidáváme skořici ani vanilku, zbytečně přebuší lahodnou chuť travky)
kouba
Výroba konopného mléka
Zdravím čtenáře Konoptika! V tomto článku bych rád popsal recept, jak uvařit opravdu kvalitní mléko, které se bude dát vypít a bude fungovat tak, jak má. Jelikož mně osobně konopné mléko nikdy moc nechutnalo, rozhodl jsem se uvařit mléko, které bude dobré, účinné, nebudu ho muset vypít moc a dokážu odhadnout dávku pro požadovaný účinek. Mé první zkušenosti s konopným mlékem u známých nebyly příliš dobré. Produkt měl odpornou tmavě zelenou barvu. Na povrchu byla půlcentimetrová vrstva tuku a při každém doušku jsem měl co dělat, abych nevydávil i to, co jsem v sobě neměl. Ani účinky většinou nebyly nic extra. Zde podávám osvědčený recept na konopné mléko, které bude nejen vypadat, ale i účinkovat tak, jak má.
....http://konoptikum.eu/articles/2009/...pneho_mleka.php
scaep
Dělám ho podle toho receptu z konoptika ale tak trochu po svým...


Ingredience:

Listí - to je jasný (ze samců, samic - hlavně ne z mláďat a techniky :D)
Hrstka spodních paliček (může se vynechat)
Plnotučné mléko (1l škatule)
Půlka másla
Smetana na vaření (tučná :))
Něco na dochucení - více na konci

Postup:

V prvý řadě je potřeba to lístí vypláchnout aby hotovej produkt neměl takovou tu hnusnou pachuť (někdo si určitě vzpomene na svoje první mlíko s hnusnou barvou a ještě odpornější chutí, br!)

Krok první - vyplachování:

2l hrnec naplnim skoro celej listím, přidám vodu, zamíchám a dám na plotnu.
Až začne voda vřít, nechám to tak minutku-dvě probublat.
Pak to sleju, dám čistou vodu a jede se znovu. Tohle opakuju minimálně 6x.
To vyplachování opravdu nepodceňujte je to velice důležitý, někomu se to může zdát zbytečný a spousta "expertů" si myslí, že pak přijdou zkrátka ale efekt se na chuti opravdu projeví - čím čistější voda při slévání - tím lepší chuť - tohle musí potvrdit každej kdo už nějakej pátek z ganji vaří.

Krok druhý - příprava mléka

Když mám listí vypláchnutý hodim ho do misky a rozmixuju (používám na to tyčovej mixér ale kuchyňskej robot si s tím určitě taky poradí)
Hrnec od vyvařování umeju, naleju do něj mlíko a smetanu a postavim na nejmenší plotýnku (na nejmenší plamen - nezapomínat občas míchat aby vám to neuteklo)

Na pánvi si rozpustím máslo a osmahnu na něm to rozmixovaný listí - 10-15 minut bohatě stačí (hlavně nepoužívejte nějaký hodně levný máslo! to je po rozpuštění samá syrovátka a kdo by to chtěl furt vybírat - vlastní zkušenost).
Obsah z pánve dám do hrnce s mlíkem a smetanou (aby bylo mlíko silnější může se tam přihodit i pár nadrcených paliček ale není to nutný).
Na nejmenší plotýnce a mírným plamenu vařim za občasnýho míchání minimálně hodinku.
Doba vaření záleží jen vás, říká se: čím déle, tím lépe ale ideální je tak hoďku a půl - to při pozdější degustaci i velkej panák člověka docela zbourá.
Když je dovařeno. Mlíko předcedim. Vždycky cedim na dvakrát, jednou přes hrubší cedník pak přes ten jemnější. Sice se zasere o nádobu víc ale kdo bych chtěl pít mlíko i s kouskama listí.
Nyní se může mlíko dochutit. Taky záleží co s mlíkem hodláte dělat. Pokud chcete připravovat nějaký slaný pokrm rozhodně ho nedochucujte.
Obyčejně když ho chci použít k pečení (nějaká buchta, koláč atd.) přidám jenom jeden-dva vanilkový cukry, nechám vychladnou a uložim do lednice k pozdějšímu zpracování.

Pokud ho chcete ihned konzumovat (nejlíp s partou lidí stejného náboženství :D) je dobrý v ještě horkém (samozřejmě zcezeném) mlíce rozpustit tabulku čokolády, rozlít do hrnečků a navrh dát šlehačku a třeba nějak ozdobit.

ACHTUNG! Pijte pomalu a s mírou (ne dvoudecky na ex), první účinky se dostavují nejdřív za půl hodiny-hodinu takže žádnou paniku. O konzumaci pokrmů platí totéž - po kouskách.

No, snad to bude někomu k užitku.
Spronty
Zdravim :) nevim jestli se tady už na to někdo ptal, ale dalo by se udělat mlíko z 1g kvalitní travky ? A jaký by to podle vás bylo, kdyby se smíchala kvalitní travka a no name :D (do toho mlíka :) )
spronty::tak jasne ze by se dalo, ale bylo by to bez psychoakt. učinku
Ovar
Ten 1g bych spíše vykouřil :-D Teda aspon my to děláme ve větším,půl igelitky paliček nějakého dobrého outu a jde se na věc....to jsou pak masakry
Sirka
Mě osobně se mlíko zhnusilo, tak že stačí jen když ho vidím a už bliju :D.. Kámoši když ho naposled vyřili (nejsou zrovna dobrý kuchtíci) tam dali takové množství másla že při pití člověk nepyl nic jiného než mastná máselná oka :D, ale fungovalo dobře, takže když už mléko, tak jednině v palačinkách nebo hustý jahodový koktejl.
omnihash
citace:
Původní příspěvek od Ovar
Ten 1g bych spíše vykouřil :-D Teda aspon my to děláme ve větším,půl igelitky paliček nějakého dobrého outu a jde se na věc....to jsou pak masakry


a takhle pak vznikaj ty veselý příhody s přiotrávenejma dvaceti lidma motajícíma se někde v lese a blijící jak Alík. Co vás proboha vede k myšlence, že když vykouříte 1g denně tak ideální míra intoxikace bude 50g?


spronty:jo je lepší vařit z malýho množství kvalitního modelu, páč se ti na jednotku THC vylouhuje podstatně míň ostatních kaší chlorofylem počínaje a hnojkama konče
Párek! Brkosaj
Zdravim všechny. tak když už je tady téma o mléce z konopí též připojím svojí zkušenost. Loni se mi mlíko vůbec nepovedlo(chutově dobrý. jen přeslazený, ale efekt žádný) tak letos sem se do toho pustuil s vervou a dopadlo to dost hustě. Jak sem to vařil a tak nebudu psát, jen že po předchozích zkušenostech sem nešetříil materialem( byly to jen listy ze samců) ani pak vařenou mňamkou. Vypil sem asi 223ml a po pul hodce to začlo být zajímavý. Takový stav mysli sem předtim nezažil. Co se dělo popisovat nebudu, akorát, že po 4h sem šel spát a poblil sem se jak zmrd, pak sem uklízel a moc se vevyspal. Ještě ted 21 h poté sem dost mimo afakt nelituju ani tý práce ani blití. Mlíko s trávou je super a už se těšim za rok zas!
auroraindika
čauves lidi....já osobně mlíko moc nemusim a tak gdyž jsme jely s lidičkama do žízníkova na fest... tak jsem uvařil klasik ganja mlíko a z toho mlíka jsem udělal pudink z piškotama....no co se dělo za zbjesilosti ani nemluvym...taková motanice a haldy to jsem čuměl...jsem zvyklí na mlíka houby atd...ale ten pudink mohu jen doporučit fakt super a jsem si jistý že překvapí uplně každého...vřele doporučuju skuste to...čauves neandrtálec milda....
Kambu
citace:
Původní příspěvek od auroraindika
čauves lidi....já osobně mlíko moc nemusim a tak gdyž jsme jely s lidičkama do žízníkova na fest... tak jsem uvařil klasik ganja mlíko a z toho mlíka jsem udělal pudink z piškotama....no co se dělo za zbjesilosti ani nemluvym...taková motanice a haldy to jsem čuměl...jsem zvyklí na mlíka houby atd...ale ten pudink mohu jen doporučit fakt super a jsem si jistý že překvapí uplně každého...vřele doporučuju skuste to...čauves neandrtálec milda....


jn puding je dobrý..ono pokud máš mléko,tak z mléka už můžeš uvařit jakou-koliv dobrotu at je to puding,koktejl,buchta nebo bešamel,ze kterého si mužeš udělat nějakou omáčku např žampionovou,třeba k neděli k obědu :D :D už je jen na fantazii :)
FoumiPB
Tak nejako to robím ja...

Nastriháme rastlinu na cca 2-3 cm kusy a hodíme do hrnca. Zohrejeme vodu v rýchlo varnej kanvici (samozrejme ohriať vodu môžete aj inak) a zalejeme rastlinu vriacou vodou aby sa odstránil chlorofyl, v praxi sa to prejaví ako hnusná škaredá tmavo zelená voda. Precedíme aby znova ostala len rastlina a tento krok opakujeme viac krát, platí, že čím viac tým lepšie (ja to robím tak 5-krát). Voda neviaže THC takže žiaden strach.

Samotné varenie. K ,,prevarenej“ rastline prilejeme liter plnotučného mlieka a smotanu na varenie (čím viac % tuku tým lepšie). Približne po každej pol hodinke prilejeme 2-3-4 decilitre mlieka – stále plnotučné! Varíme na konštantnom ohni, keď to ide vykypieť premiešame. Ja striedam doby kedy mi to len bublá (jemne vrie) a kedy to musím stále miešať aby to nevykypelo. Pozor, nemajte to na príliš silnom ohni aby vám to zdola neprihorelo! Treba miešať. Pre lepšiu chuť tam asi tak 30 min pred ukončením hodím Granko, trochu škorice. Niekedy to aj prikryjem pokrývkou, aby neunikala para.

Čas varenia už je niekde popísaný, ale napíšem to aj tu aby to bolo celistvé.
1 hodina - pohoda
2 hodiny - jazda
3 hodiny – psychotropný účinok

Keď dovaríme jednoducho precedíme do fľaše pre praktickosť a holááá...
Na zdravie!
Mlieko môžeme skladovať v chladničke, ale si ho dať aj zamraziť do mrazničky.
Pflusik
FoumiPB: Dělám to skoro stejně, akorát tam dám 3 panáky rumu navíc a vařím minimálně ty 3 hodiny, většinou alespoň 4
Hyde
Zdravím mlíkaře,
koukám, recepty se stále zdokonalují a to je dobře. Mlíko je při správném způsobu přípravy velmi dobrá a jednoduchá alternativa jak si "přijít na své".
Už delší dobu se snažím dodržovat postup:
- používat pouze palice
- při vyvařování ve vodě (max. 80-90 st.C) 1. den výměna vody 3-4x (záleží na velikosti nádoby - hrnce, po vychladnutí šup na noc i s vodou ihned do lednice
- druhý den 1x výměna vody po dosažení 90st.C, scezení
- lázeň v mléce cca 2hod max. 80st.C, vychladnout, opakovat2-3 hod. s přidaným kondenzovaným mlékem (neslazeným - nekaramelizuje na dně), po vychladnutí na noc opět ihned lednice
- třetí den zahřát pod bod varu, odstavit, scedit, za tepla přidávám skořicový/vanilkový cukr, ne skořici či vanilku
- přelít do tmavé litrové láhve (používám od energeticky "bláznivého vlka")
- zbytek obsahu láhve po vyvařeném mléce doplním cca 1,5dcl rumu. Ten má dvojí význam - jednak příjemně dochutí, ale především zabrání produkci kvasinek a protáhne dobu použitelnosti klidně i na dva měsíce. Proto nepřidávám rum při samotném vaření (Pflusik?).
- vyvařené konopí - druhák pro okamžitou spotřebu - opět do hrnce, zalít 0,5 l mléka, vařím 1hod. ...a... jak se dělá puding který vás vystřelí z fuseklí už víte.

"Ostrého mlíčka" si nedovolím dát víc než malýho frťana. Pokud dám frťany dva a ještě jsem schopen rozeznat zvuky od tvarů ... něco se nepovedlo;)

Edit: před časem mě soused pozval na svoji 50-ku a tak jsem šel. Jako dárek ode mne dostal panáček mlíčka do kávy. Na druhý den mi vyčítal, že jsem nepřišel a on se na mě musel dívat ten večer v televizi...
No,.. chápete to?

H.
omnihash
citace:
Původní příspěvek od Hyde
Zdravím mlíkaře,
koukám, recepty se stále zdokonalují a to je dobře. Mlíko je při správném způsobu přípravy velmi dobrá a jednoduchá alternativa jak si "přijít na své".
Už delší dobu se snažím dodržovat postup:
- používat pouze palice
- při vyvařování ve vodě (max. 80-90 st.C) 1. den výměna vody 3-4x (záleží na velikosti nádoby - hrnce, po vychladnutí šup na noc i s vodou ihned do lednice
- druhý den 1x výměna vody po dosažení 90st.C, scezení
- lázeň v mléce cca 2hod max. 80st.C, vychladnout, opakovat2-3 hod. s přidaným kondenzovaným mlékem (neslazeným - nekaramelizuje na dně), po vychladnutí na noc opět ihned lednice
- třetí den zahřát pod bod varu, odstavit, scedit, za tepla přidávám skořicový/vanilkový cukr, ne skořici či vanilku
- přelít do tmavé litrové láhve (používám od energeticky "bláznivého vlka")
- zbytek obsahu láhve po vyvařeném mléce doplním cca 1,5dcl rumu. Ten má dvojí význam - jednak příjemně dochutí, ale především zabrání produkci kvasinek a protáhne dobu použitelnosti klidně i na dva měsíce. Proto nepřidávám rum při samotném vaření (Pflusik?).
- vyvařené konopí - druhák pro okamžitou spotřebu - opět do hrnce, zalít 0,5 l mléka, vařím 1hod. ...a... jak se dělá puding který vás vystřelí z fuseklí už víte.

"Ostrého mlíčka" si nedovolím dát víc než malýho frťana. Pokud dám frťany dva a ještě jsem schopen rozeznat zvuky od tvarů ... něco se nepovedlo;)

Edit: před časem mě soused pozval na svoji 50-ku a tak jsem šel. Jako dárek ode mne dostal panáček mlíčka do kávy. Na druhý den mi vyčítal, že jsem nepřišel a on se na mě musel dívat ten večer v televizi...
No,.. chápete to?

H.


No nene, vařit mlíko tři dny v kuse, abych uvařil něco, co zabije i po panáku :D :D :D ... Propláchnout to jenom třikrát...Navíc tim dopovat nic netušící okolí...hodně štěstí, až na to někdo zareaguje blbě a bude se ti doma válet v křečích po zemi a volat sanitku. Díky bohu, že sem z těhle demencí už vyrost.
_Thom@s_
Chci se zeptat,má cenu dělat mlíko ze samců?Případně ještě,pokud budu vařit doma,je z toho moc velkej smrad?Dikes:-)
Pflusik
citace:
Původní příspěvek od Hyde
Zdravím mlíkaře,
koukám, recepty se stále zdokonalují a to je dobře. Mlíko je při správném způsobu přípravy velmi dobrá a jednoduchá alternativa jak si "přijít na své".
Už delší dobu se snažím dodržovat postup:
- používat pouze palice
- při vyvařování ve vodě (max. 80-90 st.C) 1. den výměna vody 3-4x (záleží na velikosti nádoby - hrnce, po vychladnutí šup na noc i s vodou ihned do lednice
- druhý den 1x výměna vody po dosažení 90st.C, scezení
- lázeň v mléce cca 2hod max. 80st.C, vychladnout, opakovat2-3 hod. s přidaným kondenzovaným mlékem (neslazeným - nekaramelizuje na dně), po vychladnutí na noc opět ihned lednice
- třetí den zahřát pod bod varu, odstavit, scedit, za tepla přidávám skořicový/vanilkový cukr, ne skořici či vanilku
- přelít do tmavé litrové láhve (používám od energeticky "bláznivého vlka")
- zbytek obsahu láhve po vyvařeném mléce doplním cca 1,5dcl rumu. Ten má dvojí význam - jednak příjemně dochutí, ale především zabrání produkci kvasinek a protáhne dobu použitelnosti klidně i na dva měsíce. Proto nepřidávám rum při samotném vaření (Pflusik?).
- vyvařené konopí - druhák pro okamžitou spotřebu - opět do hrnce, zalít 0,5 l mléka, vařím 1hod. ...a... jak se dělá puding který vás vystřelí z fuseklí už víte.

"Ostrého mlíčka" si nedovolím dát víc než malýho frťana. Pokud dám frťany dva a ještě jsem schopen rozeznat zvuky od tvarů ... něco se nepovedlo;)

Edit: před časem mě soused pozval na svoji 50-ku a tak jsem šel. Jako dárek ode mne dostal panáček mlíčka do kávy. Na druhý den mi vyčítal, že jsem nepřišel a on se na mě musel dívat ten večer v televizi...
No,.. chápete to?

H.


Hochu tak to si pěknej blázen. Vařit mlíko 3 dny? :D:D Jako chápu, že tenhle postup umožňuje vytvořit absolutně vražednej driák. Otázka je následující: Opravdu to chceme? Vařím mlíko, abych si mohl dát 1-2 hrnečky s kakaem a byl vpohodě a ne aby toho někdo omylem vypil o panáka navíc a potom v záchvatech úzkosti prosil ať ho odvezem do nemocnice jak píše soudruh nademnou. Mám radši ty slabší mlíka, kde je o hodně nižší riziko přehnání dávky. Navíc my to máme jako takovej rituál. Jedem na chatu a za ty 4 hodinky si uděláme mlíčko tak akorát, aby s toho nikomu nehrabalo a aby sme zužitkovali listí hermáče a samce. Vařit to s palic je samozdřejmě větší rozstřel, ale pálky snad radši vykouříme ne? Mlíko je zkrátka takový zpestření a hlavně to beru jako možnost, jak zužitkovat materiál naprosto nevhodnej ke kouření.
skwar
vařival sem ze samcu...ještě loni taky třidenní mlíka...provařit hodinku...schladit...zmrazit...druhej den to samy....třetí den zfinišoval dochutil a pulhrnečku bylo vic než dost...když se ti pak doma objevi nečekaná návštěva a ty si hrneš tunelem někam do pryč....to nenenenenene:D ale ustal sem to ...

......
přikláním se k borcum a myslim že lepší sou "lightstavy"-specialně z mlika
dnes už vařim max tak 3 hodky i s přípravou:DD
a kdyz nespotřebuju namrskam z toho palacinky do mrazaku
_Thom@s_
Tak jsem dneska navařil mlíko a přemýšlím,že udělám palačinky.Kolik jich tak můžu sníst,abych nebyl uplně mimo?:-)
Pflusik
citace:
Původní příspěvek od _Thom@s_
Tak jsem dneska navařil mlíko a přemýšlím,že udělám palačinky.Kolik jich tak můžu sníst,abych nebyl uplně mimo?:-)


Záleží z čehos to dělal, jakým postupem, jak dlouho, jestli plnotučný nebo polotučný, jak seš zvyklej atdatd...
_Thom@s_
citace:
Původní příspěvek od Pflusik


Záleží z čehos to dělal, jakým postupem, jak dlouho, jestli plnotučný nebo polotučný, jak seš zvyklej atdatd...


No dělal jsem to ze samcu,plnotučný mlíko a vařil cca 2 a půl hodky...
Frydrych
Tak jsem si udělal taky mléko podle Colka a na poprvé myslím že to bude dobré ...
Skaff
Zdárek, dneska sem vařil mlíko, teď to začíná najíždět tak vám tu sepíšu svůj recept abych ho pak nezapomněl :D Za případné chyby se tedy omlouvám.

Taakže, inegredience do mlíka byly následující :

Jedna asi 40 cm kytka (hermafrodit, useklej v 2 týdnu květu, a asi 4,5 měsíčním růstu.) byly to jenom listy a stonek (jenom asi 20 stř. lístků).

Sušil sem to den, a včera sem to úspěšně asi 5x propláchl teplou vodou kvůli odstranění chlorofylu, hnojiv a podobnejch sraček).
Zbyla z toho taková skoro kašovitá hmota (nesmí být úplně) s cca 1/5 objemu co to mělo předtím. To ovšem nevadí protože terpeny jako kanabinoidy se dají rozpustit pouze v tucích a alkoholu.
Dnes ráno sem vstal dřív aby si toho matka ani brácha nevšimli (nechci aby mi to vypily :D ) asi kolem půl šesté. Vařil sem to cca hodinu a čtvrt (hrnec s tím listím a stonkem sem zalil asi 600 mll polotučnýho mlíka, a hodil k tomu cca nakrájených 100g másla.)

dal sem si jeden lok když sem to pak přelil přes síto do konvice, a šel sem si "nakoupit". Potom co sem si dal cígo a 3 kotle sem už byl docela zkotlenej jako bych i dal 2 g nějakýho luxusního modýlku :D
Teď už jenom doufám že to fakt píšu a neni to haluz. :D kdyžtak napíšu jak dopadl experiment s vyšší dávkou.
Peace & Jah

Ps.Hermafrodit byl pěstován v boxu s diamantovou folií, a když byly pařáky dával sem ho ven, takže to byl i na H docela slušnej modýlek.
Murph
Kazdy radi vyvarovani,ja myslel ze THC se nici priteplote 100 stupnu Celsia?! edit:Uz v tom mam jasno,pitoma to ale otazka,popripadne smaznout,diky.
Nejsurovější mlíka jsme vařili několik hodin ve vodní lázni. Na začátku byly vždycky dva až tři litry plnotučnýho mlíka, na konci zhruba litr hustý, zelenohnědý tekutiny. Na dochucení jsem vždycky používal kakao, med, třtinovej cukr a rum. Kámoš to s oblibou vařil čistý, což byl kekel.
Celkem se nám osvědčilo vařit to 2-4 hodiny. Ale čím dýl, tím silnější.

A jeden kámoš, před pár lety, vařil mlíko asi 8 hodin. Měli jsme z toho regulérní halucinace, lepší než z LSD... :D


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma