Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Zákon a Právo

Stránky: [1] 2 
Odhalené pěstírny-vyšetřování-postihy. - Klikni zde pro originální téma
cityman
Policie „ulovila“ drogy za statisíce

„V jedné restauraci u Brněnské přehrady naši lidé objevili také kompletní pěstírnu marihuany včetně patnácti květináčů se sazenicemi indického konopí. Provoz pěstírny fungoval na poměrně vysoké úrovni, nechyběl automatizovaný systém osvětlení a zavlažování výživnými látkami, které zajišťují optimální růst rostlin,“ uvedl brněnský policejní mluvčí Mojmír Popp.
Šestadvacetiletého Ladislava kriminalisté zatkli v městské části Brno-sever a v jeho garáži nalezli sáčky s naporcovanou marihuanou a dalšími drogami. Zbylé drogy policisté nalezli v autě devětadvacetiletého Martina v Brně-Komíně.

03.12.2004 - vynato z MFDNES
cityman
Pestirna v bramborarne

Obyvatele Mysletíně na Pelhřimovsku zase v roce 2002 překvapilo, že v bramborárně v obci vznikla plně automatizovaná pěstírna marihuany. Čtyřikrát ročně v ní měl vyrůst materiál na téměř dvě sta tisíc kusů cigaret. Zabezpečena byla trhavinou. Policie tehdy zatkla 13 lidí z Prahy.
cityman
Policisté objevili kravín plný marihuany

Plzeň - Pěstírnu marihuany našli policisté v bývalém kravíně na Plzeňsku. Jde o první objevenou velkopěstírnu na Plzeňsku.
Areál bývalého kravína stojí na samém okraji obce, jejíž jméno policisté vzhledem k vyšetřování zatím tají. „Policisté ke kravínu najeli v pondělí v sedm ráno. Byli tam celý den, stavení bylo obklíčeno až do večera. Co jsem viděl, tak kytky nakládali do dvou dodávek. A ty pak odjížděly úplně plné,“ prozradil starší muž, který policisty sledoval od svého domku.
Informace o zásahu se MF DNES podařilo získat ve čtvrtek, policisté zatím nechtějí o případu oficiálně informovat.
„Dělali jsme u podezřelých lidí i domovní prohlídky. Zajistili jsme skutečně hodně rostlin nejen v bývalém zemědělském objektu, ale i jinde,“ řekl policista, který je o případu informován. Specialisté z kriminalistického ústavu nyní rostliny zkoumají.
Soudce vzal do vyšetřovací vazby tři podezřelé. Všichni jsou obviněni z výroby a držení psychotropních látek.
Areál kravína, v jehož části vznikla pěstírna, podle místních lidí osiřel asi před deseti lety. Že by se v budovách dělo něco podezřelého, si místní lidé nevšimli. Ve vesnici jich trvale žije asi třicet.
Na profesionální pěstírnu marihuany narazili policisté na Plzeňsku poprvé. V minulosti se setkávali především s tím, že pěstitelé konopí svá cenná políčka schovávali v lánech obilí nebo u lesů.
Lidé z obce říkají, že v opuštěném kravíně byli neustále dva muži. Údajně chodili i pytlačit do rybníka, který je pod bývalým zemědělským areálem. Když viděli někoho přicházet, vždy prý utekli někam mezi zemědělská stavení.

19.11.2004 - MF DNES
cityman
Pod lokálem zrála marihuana

Policie zatkla tři nájemce oblíbené teplické restaurace a obvinila je z výroby drog

O víkendu měla být taneční zábava v teplické restauraci Panorama. Nebude. Nájemce objektu zatkla policie, která ve sklepě objevila plantáž s dvěma stovkami rostlin marihuany.

Teplice - Teplickým energetikům dlouho připadalo divné, proč restaurace Panorama odebírá tolik elektřiny. Navíc ji měla napojenou načerno, a tak se obrátili na policii.
Odpověď přinesla policejní razie. Ve sklepě ve dne v noci svítily speciální zářivky, které urychlovaly růst marihuany.
"Objevili jsme celkem dvě stě rostlin. Tři muže středního věku jsme obvinili z výroby a šíření psychotropních a omamných látek a kvůli neoprávněnému odběru elektřiny také z krádeže. Nyní jsou ve vazbě," řekl včera náměstek teplického policejního ředitele Jaroslav Jedlička.
Zatčení při výsleších odmítli vypovídat. Marihuanu musí policisté nyní usušit a poslat na botanickou expertizu.
"I kdyby nám nepomohli energetici, asi bychom na marihuanu v Panoramě stejně přišli. Do sklizně jejím pěstitelům chyběly asi dva měsíce, a pokud by jointy zaplavily Teplice mimo hlavní sezónu, začali bychom se ptát, odkud pocházejí," poznamenal Jedlička.
Policie náklady na zřízení speciálního skleníku ve sklepě odhadla na sto tisíc korun. Nájemci restaurace by prodejem marihuany utržili hned napoprvé nejméně dvojnásobek.
"Podle mého hrubého odhadu mohl obrat laboratoře s dvě stě rostlinami dosáhnout minimálně čtvrt milionu korun," tvrdí ředitel mosteckého protidrogového centra Lubomír Šlapka.
Sklepní pěstování konopí je podle Šlapky nejspíš českým patentem odrážejícím tuzemskou vynalézavost. Hlavním účelem je zabránit, aby rostliny pěstiteli ukradl jiný uživatel drog, což se stávalo třeba v zahradách.
Razie, o které policie informovala až včera, se uskutečnila už před deseti dny. Panorama je od té doby uzavřená. Majitel, který podle policie o pěstování marihuany ve svém domě nic nevěděl, chce podle vývěsky restauraci prodat prostřednictvím realitní kanceláře. Nelegální pěstírna marihuany ve sklepě Panoramy byla prvním podobným úlovkem teplických policistů.

18.03.2004 - MF DNES
cityman
SPECIÁLNÍ PĚSTÍRNA

Policisté objevili u Rožnova pod Radhoštěm malé dokonale vybavené pěstírny marihuany. Mladíci, kteří tam konopí pěstovali, jsou nyní ve vazbě.

02.05.2003 - MF DNES
cityman
Policie objevila továrnu na marihuanu


Bývalá bramborárna ve vesničce na Pelhřimovsku skrývala automatickou pěstírnu kvalitního konopí

Mysletín, Praha - Dlouho si obyvatelé poklidné vísky Mysletín na Pelhřimovsku mysleli, že se u nich vyrábí rašelinová směs pro rostliny. Z omylu je vyvedli až pražští kriminalisté. V bývalé bramborárně odhalili vůbec první automatickou pěstírnu marihuany v České republice. "Všechny nás to překvapilo. To nikdo nečekal, každý se třásl, co se bude dít," vzpomíná místní starousedlík Josef Slavík na moment, kdy se od policie dozvěděl, že se ve vsi ilegálně pěstuje konopí. Budovu bramborárny koupil v polovině devadesátých let od restituenta Jaromír Stejskal z Pelhřimova a začal shánět vhodného nájemce - ozvala se pražská firma s tím, že tam bude míchat půdní substráty a pěstovat tulipány. "Dověděli jsme se, že sem kamiony budou vozit hlínu, která se zde bude míchat s hnojivy a pytlovat," popisuje původní podnikatelský záměr starosta obce Zdeněk Šelepa a ukazuje na budovu, která má okna zatřená černou barvou. Některá jsou zazděná nebo přes ně visí pytle. Za nimi se děly věci: pěstírna byla vybavena umělým osvětlením, automatickým zavlažováním, regulátory tepla a výkonnými ventilátory. Jedna z místností sloužila ke klíčení semínek, v další už rostly první kytky. Vše podle příruček přivezených z Nizozemska, kde se marihuana může kouřit beztrestně. Detektivové spočítali, že kdyby se podařilo "podnikatelům" areál plně zprovoznit, z vypěstovaného konopí by nabalili více než 190 tisíc marihuanových cigaret neboli "jointů". "A to čtyřikrát do roka," připomíná šéf oddělení obecné kriminality policie v Praze 3 Aleš Haisl. "Což by pachatelům mohlo přinést výdělek v desítkách milionů." Díky ideálním podmínkám by navíc marihuana byla velmi kvalitní (mohla by obsahovat až o dvacet procent více omamné látky THC než rostliny vypěstované na polích). "Pachatelé nemuseli do objektu čtrnáct dní, tři neděle vůbec přijít, protože všechno bylo elektronicky řízeno," poznamenává Haisl. Jeho detektivové zasáhli včas, celý systém ještě nefungoval. Hlavně nefungovala pojistka, která měla všechny důkazy rozmetat - dva a půl kilogramu trhaviny, které v pěstírně objevil policejní pyrotechnik. Kdyby explodovala, vše v okruhu dvou set metrů by výbuch poničil. A kdo za nelegálním podnikáním stál? Manželé z okresu Praha-východ, nyní obvinění z nedovolené výroby a držení omamných a psychotropních látek. Za to jim soud může udělit deset let vězení. Dalších jedenáct lidí ve věku od 26 do 38 let policisté podezírají, že se na budování pěstírny podíleli. Na nákladnou výstavbu si skupina "vydělala" pojistnými podvody za dva a půl milionu korun.

06.09.2002 - MF DNES
cityman
Marihuana připravuje elektrárny o zisky

Toronto - Pěstitelé marihuany jsou trnem v oku kanadských distributorů elektřiny v provincii Ontario. Kvůli tajným vyhřívaným "skleníkům", přicházejí zhruba o 500 milionů kanadských dolarů ročně. Milovníci marihuany zřizují své pěstírny nejčastěji v odlehlých domech v blízkosti velkých měst. Elektřinu potřebnou pro osvětlovací a vyhřívací systém však kradou - načerno se připojí k síti. Zatímco typická domácnost za elektřinu měsíčně utratí 75 kanadských dolarů, pěstírna spotřebuje 2000 dolarů. "Trvalo roky, než jsme na to přišli," říká inspektor Paul Donnelly z regionální policie v Peelu, což je rozsáhlé předměstí na západ od Toronta, kde žije téměř jeden milion lidí a kde pěstování marihuany představuje velký problém. Výši ztráty 500 milionů kanadských dolarů je však těžké přesně určit, protože již ze své podstaty lze rozsah této trestné činnosti jen přibližně odhadnout. V roce 2000 v Peelu odhalili 31 pěstitelů, loni už jich bylo 153. Seržant Rick Barnum z ontarijské provinční policie říká, že tento trend lze zaznamenat v celé provincii. Policie našla dokonce případy pěstování marihuany v severní části Ontarie ve městech jako North Bay nebo Sudbury. "Je to obrovský problém," říká Al Friesen, který pracuje pro agenturu, jež pojišťuje distributory elektřiny. Vezmeme-li policejní odhad měsíčních nákladů na 2000 kanadských dolarů a počet deseti tisíc pěstitelských provozů kolem Toronta, činí celková ztráta v tomto městě 240 milionů kanadských dolarů ročně. Podle Donnellyho přijde vybudování pěstírny na 30 tisíc kanadských dolarů a měsíční pronájem domu přibližně na dva tisíce dolarů. Ze tří ročních sklizní lze však získat výnos přesahující jeden a půl milionu kanadských dolarů.

17.07.2002 - MF DNES
cityman
Policie našla obří konopí

Kozly, Praha - Rekordně velkou rostlinu konopí, ze které by bylo možné získat až pět set dávek marihuany, objevili policisté při speciální akci nazvané Madam. Zvláštností bylo, že zadržená skupina sedmi mladých lidí marihuanu nepěstovala na políčcích, ale ve sklepech domů, kde vybudovala perfektně vybavené pěstírny s umělým osvětlením, vlhkoměry, teploměry a umělým zavlažováním. "K nejlépe vybaveným patřila pěstírna v Kozlech na Lounsku," uvedla Blanka Kosinová z policejního prezídia. "Při akci jsme zadrželi sedm lidí, kteří byli obviněni z trestného činu nedovolené výroby omamných a psychotropních látek a hrozí jim dva až sedm let vězení," dodala Kosinová. Rostliny si gang dovezl z Nizozemí. Obsahovaly až dvacet procent účinné látky THC, cigarety z nich vyrobené by tedy byly velmi silné a kvalitní. Další místa, kde skupina rostliny pěstovala, se nacházela například na Jablonecku, celkem jich bylo v České republice šest. Zátah Národní protidrogová centrála uskutečnila už koncem března, policisté o něm ale informovali až nyní.

15.04.2002 - MF DNES
cityman
Tak co? Nasel jsem aspon neco zajimaveho? Vice toho nebylo, ale mate tam pocty zactenych, cerny odber a vubec :)
cityman
Marihuana - nejlepší lék proti globalizaci

Osmnáctiletý mladík si vysel devatenáct kytek marihuany, (možná víc - ale jen samičí slouží k "výrobě") a teď se nad ním vznáší Damoklův meč. Policie ho dostala a obvinila z výroby drog. Proč si raději nezašel do Prahy pro něco ostřejšího? Projde-li se člověk centrem v ošuntělých šatech, osloví ho minimálně deset pouličních dealerů opravdových, tedy tvrdých drog. Bojí se policie organizovaných mafiánů víc než "výrobců marihuany"? A v čem spočívá výroba marihuany? V usušení! Vytrhneme celou rostlinu a sušíme "dolů hlavou" na nepřímém světle. Na lavici obžalovaných by se měla objevit příroda, která pomocí slunce už tisíce let vytváří v květech konopí onu oslavovanou, či zatracovanou látku THC. Policie i všichni ti, kterých se drogová problematika dotýká, by už měli začít se striktním rozlišováním marihuany a tvrdých drog. Stejně tak jako ochutnání alkoholu ve věku šestnácti let nikoho nezabije, nestane se to ani u marihuany. Zato heroin může už po první intoxikaci způsobit smrtelnou závislost. Zejména mladí lidé by neměli být obelháváni v účincích lehkých a tvrdých drog. Okusí-li někdo lehkou drogu, může se stát, že "bílou" drogu (pervitin, heroin...) podcení, a nesetká-li se s vhodným substitučním programem, pravděpodobně zemře jako troska, když předtím všechny peníze, které bude schopen získat (krádeží, prostitucí...), odevzdá drogovým mafiím. Marihuana tyto účinky nemá. Marihuana umožňuje používat část mozku, která obvykle používána není. Tu část mozku, která ukazuje systém postavený na maximalizaci zisku, minimalizaci mezd a globalizaci světa. Proto však nemusí umírat mladí lidé, kteří jsou zaháněni od pravoplatného hledání cesty do náruče mafiánů prodávajících umělé syntetické drogy. Konopí provází lidsto již sedm tisíc let a bude ho provázet i nadále. Je to nejlepší lék proti globalizaci pro všechny, kdo s ní nesouhlasí. Policie však zatím svým bojem proti marihuanovým samozásobitelům vlastně napomáhá prodejcům drog. Takový způsob boje proti drogám velice připomíná, slovy Jana Nerudy, "pláč na nespvrávném hrobě..."

07.10.1998 - MF DNES
cityman
Mladík prodal drogy za desítky tisíc korun

Jičín - Prodavače drog dopadla policie přímo při činu před diskoklubem na Jičínsku. Dvacetiletý podnikatel z Jilemnicka se tam chystal prodat drogy za čtyři a půl tisíce korun. Policie ho zadržela po čtyřměsíčním sledování.
„Mladík přijel před diskoklub na Jičínsku rozprodat padesát tablet extáze. Extázi a dva balíčky drogy zvané scunk, které kriminalisté u podezřelého muže zajistili, koupil týž den od pětadvacetiletého dealera v Praze,“ potvrdila východočeská policejní mluvčí Renata Šanderová.
Scunk je druh konopí setého s vysokým obsahem omamných látek, podle expertů je v porovnání s klasicky pěstovanými rostlinami desetkrát až dvanáctkrát účinnější. Policie stále častěji nalézá pěstírny, ve kterých se scunk produkuje.
Mladík podle kriminalistů prodával drogy od letošního června do listopadu většinou na diskotékách a na technoparty v Jičíně, Trutnově, Vrchlabí, v Semilech a v okolí Prahy. „Podezřelý muž si tím vydělal více než 70 tisíc korun,“ uvedla Šanderová.
Mezi jeho zákazníky byli i nezletilci. Policie muže obvinila z nedovolené výroby a držení omamných a psychotropních látek a jedů. Hrozí mu až deset let vězení. „Obviněný je pravidelným uživatelem extáze a vášnivým hráčem na automatech,“ uvedla Šanderová.
Vyšetřování stále pokračuje a není vyloučeno obvinění dalších lidí.
Počet drogově závislých roste a jejich věk se snižuje. Nejvíc lidí, kteří v Hradeckém kraji zneužívají omamné látky, policisté evidují ve stotisícovém Hradci Králové. Odborníci však tvrdí, že výrobci a distributoři drog se stále častěji zaměřují na venkov a že stejně jako ve městech i tam jsou mezi uživateli nejrozšířenější marihuana, pervitin, taneční droga extáze, či dokonce heroin.

24.11.2004 - MF DNES
maslox
pekna prace citymane! ten posledni clanek me pobavil.. nejlepsi fraze je : "a dva balíčky drogy zvané scunk" :D
cityman
Jsem rad, ze tu aspon neco je, zkuste najit dalsi, Jarda se k tomu nejak nema. Oceneni ocekavam ve forme karmy :-)))
loweNature
2:cityman-nice vork- ten posledny članok je riadna pecka--UUUh DVA BALíčKY DROGY ZVANEJ SCUNK!!!)))))skoro som spadol zo stoličky:p: :D
:D :D :D jééé, co je to droga scunk? :D :D :D
Hyena
citace:
Původní příspěvek od loweNature
2:cityman-nice vork- ten posledny članok je riadna pecka--UUUh DVA BALíčKY DROGY ZVANEJ SCUNK!!!)))))skoro som spadol zo stoličky:p: :D

No vidím to stejně :D
Blesk je sice plnej kachen, ale aspoň to ví každý jeho čtenář. Pro frontu pracoval táta mýho kámoše, nedivím se, že odešel ;) scunk :D
ChaoticRoman
Z posledního Mementorova příspěvku vyplývají 2 věci:
1.) Prodávat pravidelně hodně lidem=Velké riziko. I když je znám, oni se někomu pochlubí a je to v prdeli... Bude se to šířit velice rychle a brzo se to dostane k nějakému práskači.
2.) Proti bengám nemá smysl skrýš. Jestli je to doma, tak to prostě najdou.
cityman
ja znam lidi, co prodavaji ojeby uz nekolik let (0.6 za 200), porad maji zakazniky a porad prodavaji. jeste k tomu u nich vidam dost elektroniky, nejake corky bych rekl a nejpikantnejsi je, ze ten znamy je na podpore. Kdyby se mel podezrivat kazdy, kdo ma hodne penez a je troska, tak jsem v base taky...
-SRC-
jo jo je to pěkně na h.... Zajímalo by mě, kdy se jim konečně podaří trávu legalizovat..už aby to bylo..chtěl jsem taky dělat skříň, ale fotr mi to zakázal, že to je trestný..:( Sere mě to, protože už byla skoro hotová:) Chce to vlastní byt a bejt hodně hodně moc opatrnej...ale jde to:)
varan
mě se líbí fráze z přízpěvku 23 ,, Růst rostlin urychloval pomocí sodíkových lamp.¨´´ jak by mu to asi jinak pod tou postelí rostlo?
Pepan
To cityman
žádný prodávání netrvá věčně...
cityman
pepan: pravdu nedis, protoze dealery, co ja znam, tak prodavaji uz leta. Mozna v praze se to nejak obmenuje, tady je to porad stejne, porad stejny ojeb, minimalni konkurence (obcas nejake narazovky), ale stabilne jako v Praze se to tu proste nekuti, nebo znam spatne lidi.
IqTyq
PRAHA 31. března 2005 | 13:58 Byt doslova zarostlý konopím odhalila policie v Praze 6. Dva muži zde pěstovali celkem 180 rostlin. Kriminalisté v bytě také našli osmdesátilitrový pytel naplněný čerstvými listy. Čtyřicetiletého majitele bytu a jeho devětadvacetiletého známého obvinili kriminalisté z nedovolené výroby a držení drog. Oba jsou stíháni na svobodě. Policisté vytypovali podezřelý byt v ulici Jugoslávských partyzánů v Praze 6 při operativně pátrací činnosti. Při domovní prohlídce v něm pak s toxikologickými znalci zajistili takřka 180 rostlin konopí v různém stupni vegetace a igelitový osmdesátilitrový pytel plný právě otrhaných listů.
"Již při vstupu do bytu byl cítit charakteristický zápach typický pro marihuanu," popsala mluvčí pražské policie Iva Knolová. Za dveřmi se podle ní nacházely barely a kabely s časovými spínači, přičemž do jedné z místností vedly hadice a další kabely. Místnost byla zcela zaplněna rostlinami konopí zasazenými do igelitových pytlů, které zahřívaly a osvětlovaly sodíkové výbojky, přiblížila mluvčí. Podle ní muži konopí pěstovali od počátku roku. Přiznali se a uvedli, že je měli pro vlastní potřebu, neboť marihuana je drahá.V rukách policie skončili podezřelí v pondělí, když si na ně policisté počkali před sledovaným domem. Nejdřív zadrželi mladšího muže, který mířil k bytu s těžkým batohem na zádech. Zprvu podle mluvčí řekl, že jde na návštěvu, pak si ale vzpomněl, že přítel není doma, a chtěl zmizet.
V tom okamžiku se objevil i majitel bytu, který zase říkal, že jde jen navštívit sousedku a byt vlastně pronajímá. Oba policii tvrdili, že klíče od něj u sebe nemají. Vzápětí skončili na policejní služebně.
V batohu jednoho z podezřelých policisté našli 11 litrů umělého tekutého hnojiva, dřevěnou dýmku na marihuanu a tři plastové sáčky obsahující zelené rostliny, vypočetla Knolová. U obou mužů navíc policisté objevili klíče od sledovaného bytu, který pak kriminalisté prohledali.
odoctor
to je teda ale scunk kurew co to je s našima zakonama?
Pepan
Stíhána pro drogy

Z trestného činu nedovolená výroba a držení omamných a psychotropních látek a jedů je podezřelá šestadvacetiletá žena ze Šternberku na Olomoucku.

V bytě měla neoprávněně vypěstovat a dále sušením zpracovávat konopí a získávat marihuanu. Policisté v bytě nalezli i chemikálie, chemické sklo a další věci, které nasvědčují tomu, že se zde vyráběly omamné a psychotropní látky.

Při domovní prohlídce bylo zajištěno 40 kusů skleněných lékovek a filmovek, obsahujících zelenou sušenou hmotu. V nalezených krabičkách od zápalek byla semínka s popisem „skank“. Tři rostliny byly zasazené v plastových květináčích. V krabici od radiomagnetofonu byly vrchovatě naplněny stonky a lístky konopí.
Pepan
Počátkem května zaslala z olomoucké pošty žena balík, který adresovala odsouzenému šestadvacetiletému muž do věznice v Ostravě - Heřmanicích. Tam bylo zjištěno, že v tubě od zubní pasty zn. Fluora a v obalu od sprchového gelu zn. Adidas, se nachází zelená sušená rostlinná hmota. Při následném detekčním testu bylo zjištěno, že hmota obsahuje psychotropní látku THC, kterou obsahuje marihuana. :rejp:
Pepan
Dobře prosperující firmu s marihuanou si udělal v jedné střední škole na okraji Prahy její student. Jeho čilé obchodování zarazila až dnešní policejní razie. Mladík měl drogou zásobovat nejen své spolužáky, ale vybudoval si i širokou síť odběratelů mimo školu. Rostlinu pěstoval na chalupě u Brna.

Z této klánovické hotelové školy si udělal student prvního ročníku hlavní odbytiště marihuany.

Detektiv, protidrogové oddělení OŘ Policie Praha III:
Tuto informaci můžeme potvrdit. Jednalo se o hlavního dodavatele drogy marihuany na tamní střední hotelové škole.

Při policejní razii se nestačili studenti divit. Mladík, který si nechával říkat škorpión, prodával drogu přímo v učebnách. Jeho klienti z řad studentů si u něj marihuanu objednávali přes dva mobilní telefony. Když ho detektivové zadrželi, měl u sebe ještě peníze z ranního prodeje.

Detektiv, protidrogové oddělení OŘ Policie Praha III:
Tak i další naporcované balíčky marihuany, které měl připravené k prodeji o hlavní přestávce na této škole.

Studenti hotelovky o případu nechtějí příliš mluvit.
Kapka1
Tak tomu fakt říkám demence. Scunk... Fakt jsou nekteří policajti a novináři dementi. Nerozuměj tomu a píšou takovýhle pí......
CHOURIS
No hele unás zadrželi pěstitele konopí.
A byla u toho nova a ta si vymyslela že tam byly i tvrdý a že tam natáčely porno.
Takchtěly ty typové ve vězení žalovat Novu
maslox
Měl v úmyslu je usušit a zpracovat za účelem získání marihuany," uvedla policejní mluvčí.

:smoker:

http://www.novinky.cz/krimi/64671-k...amy-konopi.html
Ježíš
husty, z prdele klika co? ale na druhou stranu jestli je pravda ze tam mel 80 kytek tak to asi nemel pro sebe a kamose...benga se na tebe vyserou kdyz mas nekde 5 kyti.
r-man
Jo, ted jsem to cetl taky...a po precteni tohodle threadu zacinam byt nervozni...uff, jeste ze to neprodavam, ale i ta vyroba...mno....at uz to legalizuji, a bude pokoj, pujdou jen po tvrdejch a to je dobre...
Tady se potýkáme s problémem velkopěstitelů...jak psal Ježiš: když máš pár kytek tak ti dají maximáůně pokutu a prodávat to nemá cenu
vyroba,drzeni a šíření muzou prisit kazdemu aniz by to prodaval.Teda jestli spravne chapu sireni jako to,ze nekoho bez uplaty zhulim...?

nekde vyse jsem cetl,ze u nekoho doma nasli malou,ale profesionalni pestirnu.Nic o prodeji a presto vazba.
Mam balkonek plny kytek a docela me to depta.......a tenhle tryd mi na jistote nedodal :-)
r-man
Jo, pokud nekomu podas brcko, je to sireni...da se to vochcat tim, ze ho nekam polozish, a nekdo si ho vezme sam, v podstate ho najde :-)
jaman
na Slovensku to asi nezlegalizuju nikdy , nie je to príjemné čítanie...
UdL
xerthon: JJ, už to je tak - někoho zhulíš a dopustil jsi se trestného činu šíření toxikomanie a bůhví co Ti ještě přišijou...

r-man radí moc dobře - třeba to nech ležet v popelníku a další si poslouží sám! ;)
Josip
Nejdřív bych chtěl vyjádřit účastnou soustrast Jamanovi - protože s tim Slovenskem bych to viděl stejně. Mám tam bábu a každej rok celej život tam jezdim a můžu říct, že se tam na to eště furt dívaj ajko na hero.

Zadruhý bych se rád zasmál příspěvku č.31 - to je úlet já jsem se v prváku neodvážil do školy ani spálit jaký jsem z toho měl schízy - a patnáctka borec si vklidu dýlije...
papaja
ok
lidé se udávají
lidé se zavírají
lidé se bojí

když to není atmosféra strachu a ponižování
co to je....


je třeba chodit na demonstraci okolo 5.5.2005 na Letný
Janísek
Tak tohle dál číst nebudu, nebo začnu schízovat:-(
Pepan
No tak pomalu ale jistě docházim k závěru, že nejlepší je hulit a Neprodávat. Koupit nebo vypestovat.Kdo je normální,tak si dá bacha,pěstuje si v klidu a je OK:pimp:. Tak dávejte majzla nás huličů je v čechách dost ale pořád patříme mezi ohrožený druhy. Poz. Fuck :flick: Police
Huleni tady zatim nema vybudovanou tradici....
slovy klasika

PEACE
r-man
Tak koukejte budovat, at vas vsechny vidim v kvetnu na demosce na Letne!!! |(cim vic nas bude, tim min dostaneme, otoceno slovy klasika :-))))))))))))))))))))) )
Ghettochild1
Tohle nečtu dál je to paranoia ale člověk musi byt opatrnej......
Josip
Máš recht vole - taky jsem to tady radši opustil dřív, než bych v návalu stresu sežral skříň...
Wolker
Ti fizlove, tak to je hnus, ale kdo se boji, nesmi do konopi ... :-)
W.
MACDOG
S tymi sodikovkami to fakt nema chybu ,, Růst rostlin urychloval pomocí sodíkových lamp.¨ :D a co si mysleli že mu to tam bude rast na dobre slovo :D mali este dodat cez noc prihnojoval vlastnym Bio plynom :wink:
maslox
mno a toto mi prislo mailem ...
maslox
.
maslox
..
Ariel
to MASLOX: to je sice skvely ale vsechny fotky vcetne reportazi uz tu na groweru sou....
Carpy
co je pravdy na tom, ze dys najdou maximalne 4 kytky, nic moc se nedeje....
r-man
Podle zakona nic. Meli by te sebrat a zavrit, protoze je to jeste porad nedovolena vyroba omamnych a psychotropnich latek, a dale samozrejme jejich drzeni. Myslim ze ted je to nastaveno na hezkejch par let v chladku (nevim presne, ale tipuju 2-10 let-opravte me nekdo).
Wolker
Nejsem rasista!!!
Ale vis , co toho ryzojedi vyhulej ? ? ? hihihi...
PORSCHAK
Myslím, že kdo neprodává, ale pěstuje si doma v klidu pár kytek, moc to zbytečně neroztrubuje mezi nepravý lidi, tak se bát nemusí. Je pravda, že člověka napadaj různý myšlenky a někdy i schizoidní, ale nesmíte to tak hrotit. Už aby tu byla dekriminalizace.
Altibo
V minulých dnech proběhla ve svitavském regionu akce toxi týmu s pracovním názvem Van Gogh. Kriminalisté se tentokrát zaměřili na pěstitele marihuany.

Vzhledem k dlouhodobému rozpracování případu šli policisté najisto. Na dvou zahradách téměř v centru Březové nad Svitavou zajistili skoro dvě desítky rostlin konopí setého - marihuany.

Policejní komisař sdělil třiapadesátiletému a třiadvacetiletému muži z Březové nad Svitavou obvinění z trestného činu nedovolené výroby a držení omamných a psychotropních látek a jedů.

V průběhu dalšího šetření muži shodně tvrdili, že marihuanu pěstovali pouze pro svou potřebu, mladší z mužů se pak doznal k tomu, že políčko s marihuanou ošetřoval již v minulém roce a sklizeň pak sám spotřeboval.

V rámci akce pak kriminalisté usvědčili z přechovávání většího množství marihuany osmadvacetiletého muže ze Svitav.

Podezřelý uschovával drogu v místě svého trvalého bydliště. Policejní komisař mu sdělil obvinění z trestného činu nedovolené výroby a držení omamných a psychotropních látek a jedů. Další okolnosti případu jsou předmětem šetření toxi týmu.

V letošním roce bylo ve svitavském regionu z drogových deliktů obviněno již třicet osob, šesti ze stíhaných osob byly uloženy nepodmíněné tresty odnětí svobody.
r-man
http://zpravy.idnes.cz/policiste-vy...85818_krimi_mia
toos
fuj fuj a ještě jednou fuj!
dealery ať si klidně pozavírají!!
ale nás co jsme proti nim a pěstujeme si svoje kytky nechť nechají!
1-5kytek (záleží na velikosti palic) je tak akorát pro vlastní potřebu! :p:
a pro člověka jako já, jež cannabis pěstuje za účelem vytvoření léčiv (mast,tinktura) jako lék proti nespavosti pro kvalitní spánek, pro spirituální užití, lék proti nechuti k jídlu a další důvod, který je pro mne důležitý jest, že cannabis zabíjí virus HERPES(trpím opary a to ve velkém měřítku, míval sem dokonce i hubu jak kačer :D )

Kdy si uvědomí že cannabis je droga jen proto, že jí tak nějaký nízkointeligentní člověk označil!
Dost lidí zde na groweru zná historii cannabis.. ví že to byla odjakživa úžasná a léčivá rostlina a pořád jí je, jenom kvůli nějakým zaostálým jedincům je to "droga" ikdyž na ní závislost z 98% nevznikne..
Bohužel to mnozí nechápou nebo nechtějí chápat...
Díky zákonů mají mnozí lidí cannabis jako "DROGU" a né jako bylinu!
Co víc říct...

Ať si něco o cannabis(pravdivého) přečtou a sami pochopí, že je to jen bylina..
uff to sem se rozkecal, omlouvám se, ale toto je tak deprimující thread, že mne to až rozčílilo, jak si nás dovolují házet do jednoho pytle :( :rocket:

Hold doufejme že už projde onen zákon o dekriminalizaci :p:
A Groweři! nebojte se, jestli nemáte velkopěstírny a neprodáváte, buďte klidní a kdyby něco tak to máte na svá záda,proti rakovině,parkinsonovi,...

Pěstění zdar! :afro: :pimp:
http://www.novinky.cz/zahranicni/ev...2658_a2u4r.html

rychle nez s tim nekdo zalozi tryd :-)
Reggaemanista
citace:
Původní příspěvek od xerthon
http://www.novinky.cz/zahranicni/ev...2658_a2u4r.html

rychle nez s tim nekdo zalozi tryd :-)

:bravo: :bravo: :bravo:
O minutu rychleji než Breadhacker tady...;)
edit : A s trošku opožděním nám to napsal i StrycekPompo tady...:)
r-man
No hlavne to, ze je to nelegalni, a ze kvuli tomu muzou zavrit Grower.cz , coz bychom jiste vsichni VELMI neradi...takze prosim svuj prispevek az si to prectesh smaz, dela se to pres edit/delete u prispevku kdyz ses prihlasenej. Pak je tam nekde myslim vpravo nahore "delete".

Pak uz nikdy o prodeji ani slovo na Groweru, myslim ze je ti to jasny :-)

Diky.
wawroch
Dobra, tak svuj zrejme kontroverzni prispevek jsem smazal. stejne mi to neda: nechtel jsem mluvit o prodeji. Samozrejme, ze je to protizakonne. Ale stejne tak i pesteni a nasledna vyroba omamne latky je protizakonna. Tak jaky je v tom rozdil? Proc mate na prodejce spise negativni pohled a na pestitele spise pozitivni? Kdyz je nelegalni oboje? A navic me tak trochu rozlobil prispevek toose a zajimalo by me, proc je proti dealerum a proc nechce pozavirat i pestitele a vyrobce. A kdyz bych pominul ony pravni zalezitosti, co by vlastne bylo na prodejci marihuany spatneho? Pravda, mozna jsem jen nizkointeligentni clovek, ale snad se nade mnou nejaka dobra duse slituje a vse mi vysvetli.

ps a jestli mi zas nekdo napise, ze to mam smazat, tak to udelam, ale zaroven koncim s prispivanim do sekce zakon a pravo :))
Evildoer
Vis pro nekery lidi je v zebricku hodnot jeste nekolik veci nad zakonem treba moralni zasady ;)
mettatron
wawroh, zalezi na uhlu pohledu, v tom ktery prezentujes ty, v ramci jakych si pravnich spolecenskych hodnot mezi prodejcem a pestitelem neni rozdil.

jinak je ale rozdil, napriklad v tom ze velkoprodejci svuj busines delaj predevsim pro penize, maj se za to celkem dobre (oproti pestiteli brambor), zijou z toho a neplatej dane. dulezita vec v tom je ze kdyby jeli na ferovy zisk, nebudou prodavat 1 za 300. tim se chovaj podobne jako telekom v dobe kdyz mel monopol. jaky bylo vsechno drahy. a ted. je volani v pasualu. zadarmo. monopol velkopestitelu je z duvodu ze jde o jednoznacne kriminalni cinost,coz zasadne omezuje prirozeny vyvoj. tudiz na velkoprodejce (velkovyrobec) je mozny koukat stejne jako na tehdejsi telekom, jako na zlodeje (oni samosebou pouze vyuzivaji to co stat ve sve nevedomosti zakazal, problem ze spis zneuzivaji). samosebou velkopestitel/prodejce jsou z jednoho pytle. i kdyz rek bych ze nadavat na ne vic nez na jakoukoliv jinou komercni zalezitost neni fer. a jiste, brat je jako lidi kterym jde o spravnou vec, taky jde tezko, leda by ta spravna vec byli prachy .. musky poletujici vsude kolem, v hlavach, myslich .. nad nasima mrsinama.
citace:
Původní příspěvek od wawroch
A kdyz bych pominul ony pravni zalezitosti, co by vlastne bylo na prodejci marihuany spatneho?


Nic.Zbozi je zbozi,ale zakon je zakon.
Policista dostal padáka za pěstování marihuany

http://www.novinky.cz/krimi/policis...5644_8v6i2.html
globy
Toho jen fizlove skripli protoze jel v tom perniku a privez tam nejakou fetacku.
r-man
Idnes i Novinky informuji:
http://zpravy.idnes.cz/mf-dnes-pest...04650_krimi_mad
Rhino
citace:
Původní příspěvek od r-man
Idnes i Novinky informuji:
http://zpravy.idnes.cz/mf-dnes-pest...04650_krimi_mad

No vypadá to docela zajimavě :) Uvidíme ještě, co udělají se zákonem na zmírnění trestů.
Henry
Hehe, nejvic mne dojimaj ty jejich vypocty, ze z tolika a tolika kytek by se byvalo ubalilo tolik a tolik marihuanovych cigaret... Vzdyt to je naprostej nesmysl, uz to vypovida o nevedomosti tech lidi, kteri tohle jsou schopni vubec vyslovit... Nekterej hulic bali slabsi jointiky bez tabaku, nebo s troskou tabacku, nekdo jinej zase poradnou mrkev cistyho buena... Proste se tem frazim musim tlemit. :o))) Pestu zdar.
Hodinář
http://www.mvcr.cz/rs_atlantic/proj...le.php?id=52232
Hodinář
folie http://shop.growshop.cz/katalog/det...c82f2947229888f
Exceptional
to si jen tak lítaj a odhalujou, nebo co si mám představit pod pojmem operativně pátrací činnost? Taky by mě zajímalo, jak můžou dostat povolení k domovní prohlídce na základě nějakýho ,,vyššího vyzařování". Ta folie se dává dovnitř po celom objemu místnosti, nebo kam?
Rhino
Exceptional: No ta folie se dá myslim jenom na strop. Pač jestli lítaj helikoptérou a hledaj 'vyšší vyzařování' tak maj určitě pohled pouze zeshora...
Exceptional
citace:
Původní příspěvek od Rhino
Exceptional: No ta folie se dá myslim jenom na strop. Pač jestli lítaj helikoptérou a hledaj 'vyšší vyzařování' tak maj určitě pohled pouze zeshora...


a ze šikma ne? :)
Rhino
citace:
Původní příspěvek od Exceptional


a ze šikma ne? :)

Řek bych, že ty bys jí měl dát i na podlahu :)
expression: dyk jó...to jsou takový fake zprávy, že jim ani nevěřim. To museli najít pěstírnu o parametrech "na infra svítí celá stodola". Pochybuju že čekujou každou saunu co najdou.
Erixon
Problém pravděpodobně v neodborně zapojený elektrice. Takže bacha na to ;)
Timer
Pozor pozor v dnešním jednom bulvárním článku se píše, že ve švýcarsku prozradil sjetej jelen farmu na "výrobu" MARIHUANY a nakonec farmáře bohužel chytli :( ale nic to jen tak pro zajímavost
Rhino
Tady je odkaz na toho stjetýho jelena.. http://www.blesk.cz/scripts/detail.php?id=79633
kto z košičanov sa prihlási ?
http://www.bleskovky.sk/akt/427252/...oricu-Kosicanov
Přemek Podlaha
Já sem zase slyšel, že to mají domluvený s elektrárnou, která je upozorní na to,že na tom a tom místě se enormě zvýšil ocběr proudu oproti předchozím měsícům a letům a podle toho to prý tipují. Nevim jestli je to 100% pravda, ale rozhodně je to k zamyšlení.
Mechac
1000 wattu ma blba rychlovarna konvice. Nemyslim ze budou zvonit u kazdyho kdo si nakoupi novou elektroniku do kuchyne...
Přemek Podlaha
to asi neee,ale myslim si že ta pěstírna ti sežere víc než konvice,ne? Nemám sice s domácím pěstěním zkušenosti zatím,ale myslím si,že taková skříň s lampou jedoucí 12h denně,s větrákama a možno hydroponií ti sežere rozhodně víc proudu než když si vaříš čaj nebo kafe,ne? Četl jsem,že taková pěstírna ti sežere tak 3000,- až 4000,- měsíčně a to už je rozdíl, jestli si odebíral elektriku za litr celej rok a z ničeho nic platíš každej měsíc bůra. Nedělám chytrýho, třeba se pletu, ale podle přijde mi to rozumný.
přemek: no, třeba taková 400W lampa ti žere stejně jako takovej lepší vabavenejší komp. V compu mam teďko 450W zdroj, compy mam doma čtyři, všechny jsou zapnutý a jedou minimálně 12 hodin denně. Nikdo z elektráren se o mě zatim nezajímal. Tyhle kontroly skrzevá elektrárny patřej do oboru urban legend, přišly sem z USA, kde se tohle normálně praktikuje. U NÁS NE!
Přemek Podlaha
díky za vysvětlení,říkám,nemám zkušenosti,všechno jenom z doslechu,kolik ti teda sežere opravdu pěstírna s 600w sodíkem´a všim kolem,rád bych něco sestavil,ale váhám z tohodle důvodu......mám moc koumavý sousedy. Díky a jinak co si myslíš o těch termovizích z helikoptéry?
tekknou
citace:
Původní příspěvek od Přemek Podlaha
díky za vysvětlení,říkám,nemám zkušenosti,všechno jenom z doslechu,kolik ti teda sežere opravdu pěstírna s 600w sodíkem´a všim kolem,rád bych něco sestavil,ale váhám z tohodle důvodu......mám moc koumavý sousedy. Díky a jinak co si myslíš o těch termovizích z helikoptéry?


Zdárek ,no jako první bych ti možná doporučil prokoumat tady toto:
http://grower.cz/pestovani/navody/l...tleni/2.html#53
Jinak řekni kdo zase nemá koumavý sousedy ,kord ty starší ročníky tím ,že se nuděj ,nemaj do čeho píchnout buď celej den čučej z okna ,nebo na TV,nebo slušnejm growerum do zahrady:p:..
Jinak taky jsem byl dřív ze sousedů celkem vypsychlej ,když jsem se přestěhoval ,ale jde jenom o čas..Samo ,že mezi sousedstvem se i někdy najde nějakej ten zákeřnej bonzáckej zmrd ,ale to už musíš vycejtit sám kdo tohle může vidět a kdo ne!! :einstein::busted:
Přemek Podlaha
díkes,no jo to víš nováček,no:o)))) všude vidim kolaboranty a miliony důvodů,proč zrovna mě by mohla má zvědavá sousedka prásknout,jinak díky za odkaz,jdu studovat
Mechac
Mno konvice asi nebyl dobrej priklad, tak treba mrazak. Velkej vykon, bezi celej den. Pokud to nerozjedes Vietnam style po celym dome tak pozornost nevzbudis. Energetiky spis zajimaji cerny odbery nez zvyseni spotreby o 1000-2000W. Neco jinyho sou primotopy ale tam jde o narust v radech kW a to uz jim muze vadit.
Přemek Podlaha
Díky za rady,žádný plantáže nechystám,jen menší kamrdlík na 10 kytiček nebo nějakou skřínku,to si myslím,že jedno 600w nebo 1000w utáhne"o)))
tekknou
citace:
Původní příspěvek od Přemek Podlaha
Díky za rady,žádný plantáže nechystám,jen menší kamrdlík na 10 kytiček nebo nějakou skřínku,to si myslím,že jedno 600w nebo 1000w utáhne"o)))


JJ myslím ,že takové 6kilko sodík pro tebe jako pro úplného začátečníka bude dostačující:punk::)
Už jenom ,že ta mrška celkem topí a vychytat chlazení a prostor ,aby vše klapalo jak má se někdy může zdát snažší než to ve skutečnosti vypadá:starwars: ;)
Pěstu zdar:bandit:
přemek podlaha: tak, k těm termovizím: stejnej hoax jako to vychytání podle odběru. Opět k nám přišlo z USA, kde se tohle praktikuje hlavně ve městech. U nás se tohle nedělá, resp. ještě jsem o tom neslyšel. A proč? Provoz vrtulníku je pekelně drahej, takovej vrtulník s termovizí je důležitější spíš na hledání osob a zase, nejsou na to lidi. Takovejchhle věcí se fakt nebojim.

proboha lidi, zapojte mozek a rozumnej úsudek, když o něčem takovým přemejšlíte.
expresion: no, nevim, toho se zrovna moc nebojim...stejně existujou termofólie, takže se to dá odstínit... a ve skleníku nic nenajdou
Rysa
Rozjel jsem svůj první indoor a docela by mě zajímalo jak se stane to,že na to přijde policie.Ptám se na to proto,že to mám doma ve skříni kam neni vidět a nikdo o tom neví...tak by mě zajímalo jak to zjistí?Mám takovej pocit,že jediná možnost je ta že někdo dá anonym a oni si to přijedou prohlídnout jinak mě nic nenapadá.jestli se pletu tak mě opravte..díky
tekknou
citace:
Původní příspěvek od Rysa
Rozjel jsem svůj první indoor a docela by mě zajímalo jak se stane to,že na to přijde policie.Ptám se na to proto,že to mám doma ve skříni kam neni vidět a nikdo o tom neví...tak by mě zajímalo jak to zjistí?Mám takovej pocit,že jediná možnost je ta že někdo dá anonym a oni si to přijedou prohlídnout jinak mě nic nenapadá.jestli se pletu tak mě opravte..díky


Hele dle mojho názoru je většina pěstíren odhalena z důvodu udání,velkovýroby viz. čongové,černejch odběrů energie,distribuce ve velkém, popř. náhodné objevení viz. závada na pěstebním systému třebas.Jo opatrnosti není nikdy dost, každej má k tomu individuální přístup..
joo,vietnamci jedou...za poslednich par dnu 2 odhalene velkopestirny.Ten posledni barak mel uvnitr vybourane zdi a spotrebu el. jako 2 panelove domy :D
r-man
Xerthon hod link, dostal jsem neco v PDF, ale to sem neumim dat...
http://www.sme.sk/c/3673674/Muz-z-V...sky-konope.html
pjsky
Tohle je neco :))

http://brem.icecage.net/cerny_odber.pdf
http://tn.nova.cz/zpravy/krimi/pest...let-vezeni.html

Zase nějakej vietnamskej genxta hip hop, kluci nás pěkně válcujou.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma