Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Kuřárna

 
David Lynch - Klikni zde pro originální téma
Haman
Mulholland Drive - nejnovější film Davida Lynche prostě musíte vidět. Je to absolutní pecka!!!!!!!! Asi nejlepší Lynchovo film. Kdo jste ho ještě neviděly tak na něj rychle utíkejte. Už hóóódně dlouho na mě žádnej film takhle nezapůsobil. SUPEER!! LYNCH RULEZ!!

Více o filmu např. na: http://www.biograf.cz/filmy/2002/02/mulholland_drive/
hydrantek
MD je fakticky dost brutal. Ja ale doporucuji spise Mazaci hlavu!
To je ulet.
GARDENER
Díky za dobrej tip, porozhlídnu se ...
koles
...a má to něco společnýho s holandskem?
Haman
S holandskem to nemá společnýho nic.

PS: TIP pro všechny - na tenhle film radši nehulte!!
nemo
Tip pro všechny: na tenhle film si radši zahulte!

Já jsem to stihnul a musím říct, že jsem se dobře bavil.
kjegel
Tip : pred timhle filmeckem si dejte gramovyho speka a budete zirat
Haman
Klidně si dejte gramovýho špeka a zírejte. Ale z toho filmu toho asi moc nepochytíte.
Zippi
To je, ale náhodička tak si to tady tak čtu a přemešlim a přemešlim, kde jen sem tan název toho filmu jen slyšel.

Proto se kouknu do E na kompu, na nový filmky a ejhle
Mulholland Drive:D:D:D takže se na něj už moc těšim:).
Dík za tip:sun:.
Al-Ban
Nejlepší je to poprvé skouknout střízlivej a vstřebat potřebný informace a dojmy a po druhé (nebo potřetí, záleží na tom jak dlouho bude trvat než ten určitej film pochopíme :wink:) si zahulit a objevovat ve snímku jeho skrytá tajemství ;).
Tak bych to viděl já :).

P.S. Jo a co se týče komerční akční tvorby, tak tam je to úplně jedno :D.

[Edited by Al-Ban on 20-05-2002 at 04:17 PM]
Groom
neviem nenecham si radit tak si dam spekulanta e este tucne bongo!heheheh.na hajzli bongo a speka v sale.kto by mi co povedal...
Haman
Vy v kině asi ochranku nemáte co? V sále bych si dal max. hašík, protože když u nás v kině někdo hulý tak ho většinou dost rychle a brutálně vykopou (doslova). Měl jsem jednou problémy už při trhání lístků (byl jsem vykašenej že jsem sotva stál), ochranka měla spoustu keců. Seděly jsme na kraji řady a ten týpek (měl 2m a přes sto kilo) stál celej film vedel nás. nebyl to nic moc zážitek.

2Al-ban
V zásadě s tebou souhlasím, ale ono taky záleží co člověk hulý. HumanTraffic, Matrix a SouthPark na WW byly jedny z mých nejsilnějších zážitků. Né každej modýlek se hodí do kina (třeba Blueberry).
Groom
2 s/haman.v kine charlie.s nie... multiplexy nepodporujem ako globalizaciu.kapacita 20 ludi a premietac furt najebany borovickou....este nieco mate j.x.dolezala.mojim poslanim je to iste po celom svete.pozyvam ta na SA MOT AROV...PRID BRACEK,PRIDTE MAM vAS RAAAAD.GROOM AKA JOINT_LENNON@CENTRUM.SK...PRIIIDTE POTREBUJEME SA!!!!!AAAAAAAAAA HOJ TE....:] SKEPTICKY SMAJL S MECIAR LANDU...
maestro_007
Proc byl pro tebe silnej zazitek Human Traffic?

Co ti to dalo? Nebo proste proc? :-)
nemo
Hamane nech to na mě co pochytím a co ne. Zrovna minulou noc jsem pěkně zahulil, a pak jsem se čuměl na "Rocco a jeho bratři" z roku 1960 od Viscontiho. To byl teda režisérskej nářez.
Asi by někdy stálo za to to udělat jak Al-Ban. Nakonec co zkusím Mullholand Drive bez trávy. To jsem zvědav.
Haman
2maestro_007
Proč? Protože po tý WW (orig. dovoz holland) jsem byl jak na tripu a ten film mě docela sežral. A sqele jsem se bavil. Tak proto.
2nemo
Dělej si co chceš, ale já si některý filmy radši kouknu střízlivej.
maestro_007
...protoze ten film je odstrasujici ukazka nadmerneho zrani ecka...

...bohuzel vetsina smazek to wubec nepochopi...

(nerikam ze je to tvuj pripad :-)
kjegel
2 maestro_007 : mam stejnej nazzor na ten film, ale i tak se mi docela libil. Nech na divakovi, at sam pozna co film chtel rict. myslim, ze to tam bylo se vsim vsudy nazorne vykresleny, jak XTC pusobi a co je na ni dobryho i spatnyho
maestro_007
jasne nic nevnucuju...

at si kdo chce co chce :-)
Haman
Neřekl bych že je to ukázka nadměrného žraní éčka když je to o "víkendovejch" smažkách. Řekl bych že když člověk hulí každej den (jako třeba já :) ) tak se to na něm podepíše víc než když se jednou za tejden sjede na prach. Ale nic nevnucuju.
PS: Nikdy jsem moc nesmažil ani nechlastal a mam v prdely játra, ledviny a žaludek.
Jack
Mullholand Drive je opravdu super film a taky na něj doporučuju nekouřit. A co se týče Human Traffic taky v něm nevidím nic odstrašujícího. A dojezdy?? Hustý hulení má taky psycho dojezdy a né že ne.
Haman
Pravdu díš!!
Xilt
panove a snad i damy ?
Mullholand Drive sem videl uz 3x (zhulenej i ne)a stejne sem si ho kompletne nestih, kazdopadne je to ale naprosto brillantni pocin se skvelym soundtrackem o pruvodni skladbe Angela Bandalamentiho ani nemluve
myslim ze jedinej kdo vi poradne o cem ten filmecek je sam David L. :-) shodou okolnosti jsem ted nedawno videl i Alvin Straight story a to byl snad prvni Lynchuv film co sem beze zbytku pochopil :-) a co se tyce nazoru na Human Traffic - veledilo to rozhodne neni, ale alespon sem se u toho skvele pobavil a bavim pokazdy kdyz ho vidim (nutno dodat ze pokud jste nevideli v originale tak s dabingem si ho rozhodne neuzijete - a to plati o vsech filmeckach)
dabing je kurwa a nenuti lidi premejslet - to me tociii

SILENCIO ! :D

uff... puvodne sem sel hledat jiny info a narazim tu i na filmovy nadsence, to me tesi ...:-)
maestro_007
AD Human Traffic: Uz zanechme diskuze, ale myslim, ze ty lidi v pohode moc nebyli. Takovy prozivani tydne,a by se mohly poradne vysmazit se mi moc nelibi :-)

Haman: jo kdyz hulis kazdej den (jako ty a ja) tak se to na tobe podepise :-). Kdyz nepocitam plice a beru v uvahu mozeg tak je to 100krat lepsi nez davat kazdej vekend ecko......

jeste k Lynchovejm filmum, super je Lost Highway, psycho nejvic 8-)
ziki
Sakryš tak sem si našel tenhle thread a doufal sem že tu někdo rozebere Mulholland Drive abych byl chytřejší a vono nic.

Ten film sem dneska skouknul a pořád sem si říkal pohodička, pohodička, chápu, ok..

a pak votevřeli tu modrou krabici a nejednou sem byl úpně v prdeli. Nechápu kde se tam najednou vzala ta ženská co jí hledali.. vypadalo to jak kdyby to byla ta mrtvola a najednou obživla. A kam pak teda zmizela Bety ? nebyla to jedna a tatáž osoba ? a co ta číšnice, ta měla jen stejný jméno nebo to byla vona ?

jestli na to máte nějakej názor tak sem s tim protože vážně nevim co si o tom mam myslet.
Amík
Zdravim, tak jsem lehce doufal že se připojím do debatky o tomhle filmečku a ona debata je zatím trochu jinde. Ještě že se tu objevil Ziki :)

MD jsem viděl vlastně nahodou. Meli jsme sejšn u kámoše s vodnicí ,Mr. Shamanem a Mrs. Euforikou (ochutnávka od kámoše :D), jak večer (rano) postupoval, vodnice hezky bublala tak jsem se rozhodli že zkouknem nějakej filmeček. No a kamaradi se rozhodli pro MD. Já je varoval, strašil, přesvědčoval ale nic to nepomohlo. Nevedeli do čeho jdou, já si myslel že vim (pár dílek od Lynche jsem zkouknul).Chyba lavky po třech minutách filmu jsem vodnici zabavil pro sebe a tiše jsem si v koutě bublal a vypouštěl do okolí dramatizující kouř. Nevim jaký by to bylo kdyby jsme před tím nepokouřili ale tohle bylo fakt hustý. Prostě jsem totálne nestíhal. Měl jsem snahu o zastavení filmu a nasledne diskuzi. Bohužel z toho byl akorát další joint.
Totální odstřel do jiných sfér provázený dokonalou hudbičkou. Ironii osudu bylo že další joínt přišel před onou modrou krabičkou. Kamarada osvitil duch pochopení a začal nam vysvětlovat co se vlstně na obrazovce děje.

Takže Ziki jednoduchá věc . Od otevření modré krabičky je časový skok zpět. Vidíš co se dělo před začátkem filmu. Mrtvola v posteli byla milenka tý ženský co jediná přežila bouračku. (nepamatuju si jména) Postelová žena byla schizofrenička a ze žárlivosti si objednala vraždu svojí přítelkyně. Vražda měla proběhout v autě ale právě ona uvodní bouračka ji překazila. No a naše postelová dáma po objednání vraždy dostala jeden ze svých záchvatů který bohužel nepřežila.
Pohoda ne? Tohle bych viděl jako zakladní dějovou linku. Je fak že okolo toho bylo hodne mysteriozních vecí.

Jsem se nějak rozjel. Doufám že to bylo dost srozumitelný. Možná to bylo uplně jinak, možná .....
Podělte se i vy.

ziki
Já jsem po tom včera ještě na netu taky hodně pátral a v tom co jsi napsal máš úplnou pravdu. Vono teda jsou to věci že je každej může chápat trochu jinak ale v podstatě je to tak. Takže co se týče děje kdybych měl amíka doplnit viděl bych to asi tak:

Diane byla lezbická herečka (špinavá blondýna v závěru)která přijela do hollywoodu. Brzo poznala jak to tady chodí, celý to pozlátko tý komerce atd.. snad nemusim popisovat. No a tady se seznámila s Camillou (bruneta), která byla úspěšnější v tom že přebrala při konkurzu Dianě její vysněnou roli. Nakonec se spřátelily a začly spolu žít.

Ovšem Camilla pak Diane opustila a začla žít s režisérem Adamem. Zhrzená Diane si objedná nájemného vraha a za 50 000 nechá Camillu zabít. Když dojednává tu vraždu vidí Diane servírku BETY (to je podstatný později..). Potom jde domů kde masturbuje a představuje si svůj život naprosto jinak, idealizovaně.. a následně se zastřelí.

Tohle bylo to co se děje v poslední třetině. První dvě třetiny jsou právě idealizovaný sny který Diane má a do kterejch se nějak transformovaně promítají okamžiky z Dianina života. Nemůžu to tu probrat všechno do detailu ale zapadá to do sebe perfektně.

Diane se v těch snech stylizuje do mladý úspěšný herečky BETTY (podle servírky - a servírka se v tom snu jmenuje Diane takže se jména prohoděj), který se všechno daří, ohromí u konkurzu a nakonec získá Camillu (zde Ritu - podle plakátu kterej Camilla v amnézii uvidí u Betty doma). Betty je vlastně ideální obraz neúspěšný a zhrzený Diane.

Diane bylo líto toho co Camille udělala a proto hned na začátku jejího snu Camilla vraždu přežije.

co se dalších věcí týče tak starý přátelský lidi který potká Betty v letadle a který pak děsej Diane by mohli být Dianini rodiče.. domovnice Coco je obraz matky režiséra se kterym odešla Camilla. Cowboy je prostě náhodnej tajemně vypadající chlápek kterýho zhrzená Diane viděla na párty kde Camilla oznámila svoje zasnoubení s Adamem.

Všimněte si že Adam, kterej nakonec vypadá naprosto spokojenej, barák, auto, krásná ženská.. dostává na začátku pěkný kapky - zmlátí ho bazénář, žena ho vyžene, zamítnou mu film.. - to je právě projev podvědomý nenávisti Diane k Adamovi (kvůli tomu že jí Adam přebral Camillu).

A pokud jde o ten tajemnej silencio bar, tak tady to vypadá na takový celkový spodobnění holivoodu, prostě že může vytvořit cokoliv, co lidi viděj je jen fikce, realita je naprostej opak a to co si lidi myslej a čemu věřej je úplně jinak. Prostě jedna velká show.

Tak asi takhle.. ačkoliv sem to viděl včera tak těch různejch detailů tam bylo tolik že víc toho sem z hlavy nevyšiju, no ale vono to asi ani nejde odhalit všechno a je na každym aby se zamyslel jak to vlastně bylo.

Třeba ta modrá krabice, bezdomovec alias strašidlo, ty 2 vystrašený chlápci v baru.. ani když víte všechno co můžete tak jedno shlídnutí prostě nestačí.

Nicméně ten film je prostě MAZEC ! všichni zkoukněte, nejlépe hodněkrát a vždycky tam najdete něco nad čim nebude moc usnout.

[Edited by ziki on 28-06-2002 at 12:11 PM]
koles
ještě k tomu hulení v kině: my máme ve věstě letní kino a je to tam fakt fajn... lidi pokuřujou cigaretky, občas je cítit závan trafky... prostě pohoda. nikomu to nevadí a nikdo neprudí.
no a právě v tomhle letňáku jsem byl na MD. myslim, že jsem to pochopil k tý modrý krabici, pak jsem se nechytal. to mi ale moc nevadilo, protože mě fakt dostávalo samotný provedení filmu... některý scény prostě nemaj chybu (třeba zkouška pro film: nečekané podání nudného dialogu!!!). tohle byl první film od Linche, kterej jsem viděl a určitě se kouknu ješte na něco a samozřejmě na MD ještě jednou.

ps: K+ pro zikiho! dík za vysvětlení
Haman
Já jsem to pochopil tak že ten bezdomovec/strašidlo (a pán modré krabice) to všechno řídí a hraje si s lidma.
Inkvizitor
zatím poprvé bez hulby, ale samozřejmě si to brzo zopáknu ;) no a teď

2 Ziki: napsals:
A pokud jde o ten tajemnej silencio bar, tak tady to vypadá na takový celkový spodobnění holivoodu, prostě že může vytvořit cokoliv, co lidi viděj je jen fikce, realita je naprostej opak a to co si lidi myslej a čemu věřej je úplně jinak. Prostě jedna velká show.

Souhlasím s tím, cos napsal. Zákadní dějovou i psychologickou stránku si myslím vystihl, ale nespokojoval bych se jen s tím Holywoodem a takhle popisným přístupem. Myslím, že už ve Ztracené dálnici se Lynch snažil o něco víc. Prostě díváme se na příběh lidí. Každý z těch lidí nějak jedná, něco si myslí, něčemu věří, o něčem sní, prostě žije, ale z většiny právě podle toho co vidí, nebo se vidět naučil, podle toho co si myslí, nebo se myslet naučil, nejhůře pak více ve snech a v představách než v realitě (ti posledně jmenovaní na sebe v Lynchových filmech přivolají vždycky největší démony a dějí se jim největší hrůzy, srovnej např. Laura Palmer ) - určitou roli tu možná hrají démoni a bestie, které člověku tento způsob vidění a myšlení vnutí, (Hamane souhlas, ale ten černej "bezdomovec" v tom řízení ostatních není sám. Jeho bílým opakem, ale popravdě spíš neutrálním a tudíž ještě mocnějším je právě ten kovboj - srovnej vztah Bob a Jednoruký muž z TP. A ještě oba a všechny jakoby řídí muž z pokoje se závěsy, který jako každý správný (Bůh?) mlčí a nic neříká - Zkrátka podle mě výkřiky "Všechno je na pásce!", "Není tu žádná kapela!", "Ticho!", v baru SILENCIO jsou ty největší klíče k pochopení filmu, ale i příčin a následků, které už vlastně dávnou nejsou na plátně, ale přímo kolem nás v běžném životě.

Jakoby Lynch říkal, přestaňte si pořád něco namlouvat a představovat a vysnívat. Nevěřte tomu, že to co děláte, děláte vy! Mlčte! Jen se dívejte! TICHO!

SILENCIO!

Už v dálnici se Lynch trochu přiznaává k zasažení tibetským budhismem a myslím, že to samé poselství, o jaké se snažil v dálnici a které se setkalo s velkým nepochopením, prostě zkusil zpodobnit znovu a myslím, že tentokrát je už mnohem čitelnější.

[Edited by Inkvizitor on 31-07-2002 at 10:16 AM]
techyes
Amikovi, vsem predeslim, ale hlavne Zikimu:
Souhlasim se vsema bodama, ktery si napsal a rad bych se vratil k Dianine sebevrazde> k tomuhle cinu ji z velky casti dovedla Hollywoodska masinerie, ktera ji dostala na pokraj psychickych sil, ale jiste k tomu prispelo i trauma a vycitky z nekolika vrazd, ktere bud objednala (Camilla) nebo sama provedla: podle me se podilela i na vrazde upalenim vlastni tety s manzelem, kteri ji na konci filmu pronasleduji v halucinacich. po ni zdedila byt, do ktereho se mohla v LA nastehovat.
Bezdomovec a vystihovany typove z restaurace jsou podle me stripky a vzpominky tykajici se vrazd a spatnych cinu z obdobi pred Dianinym priletem do LA.

P.S.> ja MD videl dvakrat a urcite je potreba ho s nekym poradne prokonzultovat - lip to sebe vsechno zapada a kazdej si vsimne jinech malickosti a dejovych smycek, kteryma Lynch vubec nesetri.

P.P.S.> Hamanovi> plne souhlasim s Tvoji volbou modelu na biograf; Vdovicka je fakt vyborna na zesileni, umocneni zazitku obrazovy nebo hudebni produkce. A navic moc nemeni zpusob toku myslenek - jen ho zrychluje a zostruje.
Yasmeene
Od Lynče se mi zatim nejvíc líbil Blue Velvet- Modrý Samet, ale je pravda ze MD sem este nevidela..Napravím
ziki
To bys rozhodně měla
yTUmama
HUMAN TRAFFIC BYL TAKOVÝ ZE ŽIVOTA.MNĚ SE TÉŽ LÍBIL.
LYNCHE MÁM RÁD,Z MULLHOLAND DRIVE SE MI NEJVÍCE LÍBILO,JAK SE TAM LÍBALY HRDINKY.MAZACÍ HLAVA JE DOST DEPRESIVNÍ.A TO JÁ RÁD.A LOST HIGHWAY TÉŽ.TO JÁ TAKY RÁD.
rroman
Co si myslite o Lynchovych filmoch ? Videli ste niekto EraserHead?
Taker
Eraserhead
Lost Highway (musim ještě zvopáknout :))
Mulholland Drive (už hodněkrát - mimochodem mam i návod :wink: )

a v nejbližší době se chystám na Blue Velvet a Sloní Muž

:confused: <- to si o nich myslim :)
hawran
Eraserhead jsem neviděl...resp ano: 3x prvnich 10 minut a dycky jsem to vzdal... :(

Ale třeba Mullholand drive, Blue velvet nebo Lost Highway... to jsou filmy, který jsem viděl a dost jsem je nepochopil. Ale způsob toho nepochopení je typycky Lynchovský
Kristl
Lynchoviny sou mý oblíbený filmečky. Eraserhead sem taky nedokoukala :)
a "sloní muž" mě celkem příjemně překvapil, ostatně jako většina filmů od Lynche
THC-Tea-Team
Chápat Linche :p:. Zatim jsem vyděl Mullholand drive a Blue velvet, Lost Highway ještě ne, ale chystám se na něj, ale až budu trochu:smoker:. Sledoval tu někdo ten seriál co běhával na čt2? Boris
lister
videl sem eraser head, lost highway a mulholland drive, ten jedinej sem taky docela pochopil, jinak ani rana ;] no a na blue velvet a sloniho muze se taky chystam... jinak mulholland drive se tu uz nekdy resil takze staci trochu hledat...

hehe ted koukam ze sem na tom uplne stejne jak taker ;]
hawran
lister: Blue Velvet je uchylarna na druhou :) Doporučuju... nepochopíš.
Hyena
Jo jo, Lynch je borec. Viděl sem Sloního muže, ale je trošku jinej film než Mulholland. Kámoš mi teď přines Lost Highway. A Modrej Samet teprve schánim...

To taker : poslal bys mi ten návod? MD sem viděl asi 4x, ale stále mi něco uniká.

U Lynche se mi líbí, že třeba jedna scéna je ve filmu víckrát s jinym obsazenim... nebo to vypadá, jakoby pustil jeden film najednou od začátku a od půlky, takže blázinec největší:frog:
Taker
4 Hyena
Už se stalo :)
LuB
Ja teda Lyncha rozhodne možem, mám rada filmy o ktorých potom možem rozmýšľať a snažiť sa ich aspoň nejak pochopiť no a keď potom vidím ten istý film tak ho zase chápem úplne inak....

Lost highway, Mazacia hlava, Mullholand drive, Blue velvet, Twin peaks.... no a ešte ste nespomínali Dunu a Príbeh Alvina Straighta - človek by ani neveril, že Lynch dokáže natočiť aj normálny film :)

Slonieho muža som ešte nevidela, snáď čoskoro....
LuB
No a zabudla som: Podľa mňa by si Mazaciu hlavu mal pozrieť každý :) , nič sa totiž nevyrovná pocitu keď človek výjde z kina a zistí, že svet je stále farebný a vlastne úplne nádherný :)
system_failure
toTaker mohl bys mi taky poslat ten návod...? já uz to videl asi 3x ale porad sem z toho filmu dokonale blbej :rolleyes:
lister
tak sem ted teda videl i ten modrej samet a prijde me ze lynch je posedlej jistyma scenama, ktery si neodpusti a da je skoro do kazdyho filmu.. treba mihajici se pruhy na silnici, solova zpevacka na podiu, ... je jich asi vic ale zrovna se me zadny dalsi nevybavujou... no ale mozna taky ne a jsem z toho jenom trochu zblblej ;]
virgill
Twin peaks mullholand mazaci hlava blue velvet duna dalsi casem... a vsechno sou to starsny ulety
Deda Mraz
Lynch je také moje krevní skupina, i když teda zdaleka není sám (F.C. Coppola, M. Scorsesse, J.P. Jeunet, S. Leone, S. Cubrick a mnozí další i čeští režiséři...). Když jsem ale začínal číst tenhle thread, tak už jsem si myslel, že nikdo nezmíníte Twin Peaks. To je prostě brilantní. A Twin Peaks: Fire walk with me! je taky docela koukatelný... K těm opakujícím se motivům, které zmiňoval lister, bych ještě rozhodně přidal hromádku země asi 45cm vysokou (byla v Mazací hlavě a Twin Peaks, možná i jinde, nevím). A pokud by někdo stál o to, abych mu "vysvětlil" něco z Mullholand Drive, tak mi klíďo napište, narozdíl od většiny lidí, které tento film viděly, ho považuji za docela průhledný a tvůrce sám v mnoha místech poskytuje "návod k použití" (viz "no hay banda, ille parte orchestra...this is all a tape). No každopádně agent Gordon Cole je borec! :D
virgill
Deda Mraz a co teprv Dale Cooper
rroman
No napriklad aj v LostHighway a aj v EraserHead je izba z cislom 26... v nebi kazdemu je fajn :) ...
chOdec
Lynch je fakt úúúúúchyl!!! :D
Ten seriál Mestečko Twin Peaks jsem si dával mockrát, až už mi z něj magořilo, fakt výborný.... Jinak ostatní věci samozřejmě taky Mullholand Drive, Blue Velvet, Lost Highway, Alwin Straight, Duna.....

Mazací hlavu jsem zatím nedokoukal... :D :D :D
A Sloní muž mě netrpělivě čeká.... kroutí se v CD krabičce a volá mě....
voláááááááááá.............
kusher
ja viděl jen MD, a docela nářez, něco mi docházelo třebas až s 3í denním zpožděním...:)
Taker
No tak sem konečně zkouknul ten Blue Velvet. Řek bych (v porovnání s tim co už sem měl možnost vidět) taková jemnější "lynčovina". Nicměně hodně drsnej a dobrej film. Takový z hadru jen tak nevymazávám.
vosje
Celovečerní filmy jsem, s vyjimkou Sloního muže, viděla všechny a seriál Twin Peaks taky (ten vlastně jako první). Mazací hlava byla pro mne hodně zvláštní zážitek, protože je to dost expresivní záležitost a nezvyklá tím, kolik do toho filmu ze sebe Lynch dává (obvykle tak rozdávačný není). Nejzvláštnější na tom filmu pro mne byla ta zkušenost, že, ačkoliv jsem u toho neprožívala nijak příjemné pocity, po týdnu se mi po tom filmu začalo stýskat a měla jsem naléhavé nutkání pustit si to znova. V tom filmu něco je, co mne chytilo a nepustilo. A není to poprvé, co jsem udělala tuhle zkušenost. Zběsilost v srdci jsem taky viděla dvakrát a moc jsem se musela přemáhat, abych si to nepouštěla hned den na to potřetí. Mulholland Drive byl pro mne docela přehlednou záležitostí, zato z Modrého sametu jsem byla bezprostředně po shlédnutí poněkud zmatená. Po druhém zkouknutí jsem se do toho filmu ale zamilovala.
rroman
aha...
Šťovík
Před mnoha lety se mi podařilo se přichomejtnout k akci, na níž se během víkendu zhlédl celej seriál Twin Peaks. Výbornej zážitek.
Mr.Chris
Lynch na otázky "čo myslel tým alebo tým filmom (scénou)" raz odpovedal: Ľudia nechápu vlastné životy, prečo chcú pochopiť moje filmy?"....

Moj najobľúbenejší je Mulholland Drive... neviem prečo... Lost Highway .. to je pecka, ako dokázal Lynch stelesniť ŽIARLIVOSŤ. A dal jej dokonca podobu chlapa. To bol ten škaredý, ktorého síce každý poznal, ale nikto nevedel ako sa volá.... Chlapík to využíval. Každému "radil"....
Deda Mraz
Mr.Chris: Dick Laurent is dead...
Lynč je dobrej, každej za psychoterapii musí platit
a on za to, že se ventiluje, ještě dostává zaplaceno :)
W3m3n0
Nemáte nekdo Twin Peaks na pocitac? Vymenim, piste PM plz
wOOkie
Kámoš se mě ptal na pointu ve filmu Lost Highway, a já si uvědomil, že ten film sem taky trochu nestih, takže prosím všechny inteligenty, filmové labužníky a další schopné lidi, prosím, POMOC !
Sinuhet
To je uplne normalni u filmu od Lynche. :-)
A co film MULLHOLAND DRIVE? to sem taky tak trochu nepochopil...
Pak sem zjistil, že k tomu existuje určitý desatero podle kerýho by ses měl řídit když se díváš na ten film. Ale co to je za píčovinu??? Taky si můžu natočit film plnej mejch teorií a nikdo to nemusí pchopit...
whatever
MIRIS : tak ho natoc...

jinak ja se ani nesnazim ty filmy nejak "pochopit" a stejne me bavi vic nez cokoliv jineho. filmy nad kterejma clovek nezustane udivenej nebo u nich nemusi myslet jsou vetsinou nuda... ale ono je obcas taky dobry si dat neco odpocinkovyho, nejde si furt mazat hlavy :)
Reewer
Od Lynche jsem toho viděl spoustu. Je to naprosto jedinečnej režisér. Jak nad tim tak přemejšlim, tak jsem od něj viděl asi všechno...

Nejvíc se mi líbila asi MAZACÍ HLAVA. Tam Lynch plně "jede" - všechno grotesktní a sugestivní atmosféra, skvělý zvuk a v neposlední řadě, to, že je film natočen černobíle.
Taky jsou výborný Lynchovy kratší filmy - Kovboj a Francouz, Babička, ... na víc si nevzpomenu :D
Dan.Bass
Nikdo tu nezmínil jeho asi šest let starej film Příbeh Alvina Straighta. Po morálním poslání Sloního muže přichází Lynch s dalším zcela pochopitelným snímkem. Tématika, řekl bych, podobná jako Stařec a moře. Moc pěkné !
bhang
Nedávno sem viděl Lost HIGHWAY a jako husty, dal sem si špeka..čumim na to a vubec to nechapu...no ale dobrý, fakt zápekovej film.
PS: Viděli ste někdo SALO - 120 dní sodomy? to je teprv nářez...
Dicius
2 Miris: Pocuj, chystam sa po dlhej dobe si znovu skusknut Mullholand drive... Mohol by si mi plz poslat to "desatoro"??? :D
steve
bhang
ta Salo jsem viděl...:)
a nejví mě dostalo, jak tam byla zcéna jak tím nožem vyřezávali to oko..no úplně nakonci filmu. Tak někdo úlně vyletěl z té sedačky z kina rychle ven :D
no nedivím se...
wa
to desatero sem četl po tom co sem to viděl ale už nevim kde, soráč, asi ti nic nepošlu...
a za tim svym názorem si stojim...!!!grrrrrrr

whatever:
všechno jednou přijde :) zatim nemám tolik many
virgill
Flagellation no moc starej zase neni... mohl bys naky lepsi vyjmenovat?
bhang
to steve: Jo, ta scena s okem me taky dostala, fakt humus.. nebo jak je skalpovali..fuj.
Ty vole, v kine bych to asi ani nechtel videt -
Slysel sem ze toho rezisera filmu asi ctrnact dni po premiere nekdo umlatil kladivem na parkovisti...
jofre
Caute,

potrebujem titulky k dvom lynchovym filmom

Eraserhead a Hotel Room.

jofre@pobox.sk
Help.Plz.
Taker
Nedávno se mi do rukou dostaly nějaký ty Lynchovo prvotiny (několikaminutový HC filmečky) - krávo Mazací hlava hadr :D
Vážně jen pro Lynch-labužníky :)

Lumiere
The Alphabet
The Amputee
Rabbits
The Grandmother (tak hnusný až je to dojemný - asi nejlepší)
Six Men Getting Sick
a kreslenej Dumbland
:confused:
CHOURIS
hele zatím jsem viděl jen tu mazací hlavu. Ale já moc černobílý filmy nemusím. Kromně SIN CITY to vcelku šlo.
Jinak ta mazac hlava bylo dobrá.
Pokusím se sehnat i ty ostatní filmky
Deda Mraz
Eraser head najdeš tady: http://www.sweb.cz/jobi/cztitulky.htm
ale na seriál Hotel room asi těžko někde titulky splašíš... :(


citace:
Původní příspěvek od jofre
Caute,

potrebujem titulky k dvom lynchovym filmom

Eraserhead a Hotel Room.

jofre@pobox.sk
Help.Plz.
HELLEN
joo Mazací hlava je nářez
jofre
diky CHOURIS!


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma