Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování > Elektronika a Technika

 
EC metr do 500,- mám to dokončit ? (průzkum trhu) - Klikni zde pro originální téma
viridis
Tak, měl jsem teď chvíli času a výsledek: na univerzální desce mi tady leží EC metr. Provozní testy, hlavně co se týče materiálu elektrod, proběhnou příštích nekolika dní. Během té doby si udělám prototyp a zajistím nějakou tu fotku. Budíky (měřidla) nějaký levný seženu (zjistuji ku.evske problemy), tištáky a zásilkový prodej v nějaké normální elektro prodejně je dohodnut .

A teď otázka: kdo chce EC metr, jehož součástky (bez měřidla a baterek) vyjdou bratru na 250,- maximálně ?

Ti, kteri zde projevi zajem, dostanou po ukonceni vyvoje zahajeni vyroby PM s adresou, kde lze pro aqarijni ucely EC metr objednat. Koneckoncu, protoze si to firmy - prodejci budou prodavat i mezi sebou, jiste se nekolik adres objevi i na tomto threadu.




[Edited by viridis on 01-10-2001 at 02:46 PM]
Walhalla2000
tak se hlasim jako prvni zajemce...
Hlava
Dobrá práce .

Já si ho musel koupit za 2500kč v growmain plaints . Myslím že se někdo určitě najde :smoker:

Hodně stěstí

amph
viridis, fajn prace, muzes rozhodne pocitat i se mnou..
konart
To: viridis
Jestli to rozjedeš, tak bych si vzal 2 ks.
Deu
Dobrá práce, už se nemohu dočkat :). Je skvělé že máš schopnosti navrhnout elektronické zařízení, já sem se tak daleko zatím nedostal, i když jsem schopen cokoliv zkompletovat a rozchodit. Co by mě zajímalo asi nejvíc, zvládnul bys udělat převodníky teploty, ph, ec, vlhkosti, atd na digitál ? Mám v šuplíku schémata na interface na PC LPT, kde je spousta opticky oddělených digitálních vstupů/výstupů. Není problém na ně napojit ovládací relátka pro veškerou elektroniku v jedné či více pěstírnách, a též digitálními vstupy číst data z libovolného počtu senzorů... Už mě totiž pění neustálé kupování a nastavování jednodufunkčních časových spínačů, termostatů atd., nejraději bych využil počítač - neomezené možnosti naprogramování, a rovněž archivace a historie naměřených veličin jako teploty, atd., možnost na dálku přes modem ovládat a nastavovat pěstírnu, kontrolovat zalévání, míchání hnojiv, atd.
Software bez problémů napíšu. Mohlo by jít i o velmi malý, levný počítač s linuxem bootujícím z compactflash karty, software by se mohl centrálně vyvíjet, a pak by si všichni co by systém využívali snadno stáhli nový "firmware". Možnosti neomezené.
Deu
Veškeré věci ohledně automatizace pomocí pc přesunuty do nového threadu: http://grower.cz/forum/showthre...?threadid=1226. Viridis sorry for intrusion :sun:.
Cerstvy Leco
ja bych si taky jeden vzal
brel
Zdravím,
taky dumám nad EC-metrem. Měla by tam být kompenzace teploty. Na výstup bych dal klasik digitál 0-200mV.
viridis
4 vsechny, kdo maji zajem o hotovy pristroj, event. stavebnici:
bude to maly rucni meracek s napajenim 9V destickovou baterii.
Zobrazovani udaje bude na ruckovem meraku, cena rozhoduje.
Shanim co nejlevnejsi, aby se dala stlacit cena co nejnize.
Vzhledem k tomu, ze zjistuji zajem, nebudu to distribuovat
ja, udelam to tak, ze se domluvim se standardni zasilkovou sluzbou
v nejakem obchode (presneji: uz jsem domluvenej), kde si budete
moci objednat. Zaroven si to budou sami vyrabet - ja na tom rejzovat nechci. (Ale mozna, ze by se z [mirneho] zisku dal sponzorovat GROWER - co na to DEU?)
Vsem, kdo zde projevili zajem, pak poslu 'PM'.

2 DEU: bohuzel Te musim zklamat, jsem pouze zaostaly amater,
To co potrebujes, je mimo me znalosti (vim o Tvem PC-regulacnim threadu).
Ani jsem se tam proto neangazoval, takze sorry, je mi lito.
(Ale abych pravdu pravil, Mrkvosrotu bych kytky nesveril)

2 brel: jak pisu nahore, cena rozhoduje - co sezenu za meracky,
to tam bude. Uz se shani.... asi tam vrazim nejake magnetakomeracky.
Ten merak me jenom tak napadl z blbosti, kdyz klasika - trafko
+merak fungovalo blbe - k memu udivu to fachci....
S kompenzaci teploty nepocitam, bylo by to na ukor (neskutecne)
jednoduchosti zapojeni; vyresim to asi nekolika stupmicema pro vybrane
teploty, bude-li nutno. Coz (temer) vylucuje pouziti digitalu.
Navic by digital musel mit oba vstupy 'plovouci' (opravdove diferencialni?).
Nakreslim zatim schema a behem nekolika hodin ho tu prdnu, at si muzete
udelat obrazek. Zdatnejsi postavit sami ze suplikovych zasob.

POMOOC!
Nekde tady byla tabulka, kolik soli do destilky, aby se vytvorily normaly
pro kalibraci - nevite nekdo na kterem threadu? Nemuzu to ani za prase najit!
Jdu kreslit schema...je tady:

no a tady je deska - kdo specha a umi, muze stavet:
Jo, plosnak - jako vzdy v pcb (EASYPC) - je tady

Uprava: primo na merak trimr s vhodnou hodnotou - tak, aby impedance byla co nejnizsi, ale presto merak dosahoval plne vychylky - proste regulace citlivosti.


[Edited by viridis on 12-11-2001 at 02:26 PM]
brel
Zdravím,
0X0da vymyslel tabulku, tady: http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=137. Já nad tim taky dumám, už jsem psal...
Tvoje jednoduchý schema; multivibrátor z dávnejch dob, můstek, měřidlo, jednodušší už to nebude... Naměřená hodnota bude závislá na teplotě roztoku 2% na stupeň. Pro náročnější bych navrhoval:
4 násobnej OZ.: 1) generátor frekvence. 2)usměrňovač
3) převodník teplota /U. 4) součtový zesilovač, na výstupu modul 0-200mV, taky budou zájemci.
viridis
2 brel: Diky za cislo threadu - nejak jsem ho nevidel. Ale ze bych z toho byl nejak chytrej (z te kalibrace), tak to bych teda lhal. Asi to je tim ranem; nedochazi mi, jak prepocitat ty mS/cm na EC. <img src="/forum/images/smilies/confused.gif" border=0>
Vim, ze moje schema je primitivni, ale funguje a je skoro zadarmo. Navic neobsahuje skoro zadne soucastky - a jiste vis, ze soucastky jsou zdrojem poruch - optimalni zarizeni neosahuje tudiz zadne. <img src="/forum/images/smilies/wink.gif" border=0> A tak se snazim k tomuto idealu alespon priblizit. Jestli (az) das ten svuj digital do kupy, myslim, ze i ja budu mit zajem - hlavne, jestli tam bude lze nastavit hladinu (jeden ovladany vystup) - mam na mysli, ze si nastavim treba 0.4, a kdyz EC klesne, automat mi do zasobniku pricmrndne hnojiva. Asi i DEU by byl potesen, kdyby to melo nejaky seriovy vystup pro jeho projekt PC-groware. Ale to uz se asi moc komplikuje....skoda. Drzim palec, at se Ti ti povede. <img src="/forum/images/smilies/sun.gif" border=0>
mott
jeden zájemce navíc..
viridis
Tak mam k dispozici ECmetr profi za ucelem kalibrace postavenejch meraku, az budou. Ocekaval jsem, ze za ty nekrestanske penize (18000.-) bude mit kompenzaci teploty - prdlajs! je to pro 20° C a jestli je teplota jina, panacku, prepocitej si! Meni se o 2.1% za stupen a je to. Aspon paralelni mereni teploty tam mohlo byt ! Ale neni.
Prave jsem sehnal pekne male meracky za rozumnou cenu ! Jeste krabku a v pondeli by tu mohla byt fotka prtotypu ? Uvidime, jak na tom budu s casem.... Zdar!
viridis
Tak me napadlo - jake rozmezi hodnot by bylo vhodne mit moznost merit ? Zleva je to jasny - destilka, t.j. EC=0. Ale v praxi: od jake hodnoty se da rict "to uz je fuk, proste uz je to moc". EC=2? EC=3? Potrebuji to pro vytvoreni stupnice a kalibraci - a zatim jsem se bez EC metru musel obejit, takze nevim.... Pomozte, plíz!
Ignácius
Jsem další zájemce o EC metr !
AmOc
Mám též velký zajem o ten EC metr pokavad bude zkalibrovanej na to nejsem moc velký odborník.
Předem dík a dej vědět.
TommyBoy
citace:
How do I convert between TDS and EC readings?
Answer: To obtain an approximate sodium chloride TDS value, multiply the EC reading (in microSiemens/cm) by 1000 and divide by 2.

To get an EC value, multiply the ppm reading by 2 and divide by 1000.
Thus, if your EC is 1:
1*1000/2= 500 ppm.
And if your ppm is 500:
500*2/1000= 1 EC


Koukni se na tento web myslim ze tam urcite najdes i dalsi potrebne veci....
http://www.maximumyield.com/vol3num4/tds.html

S pozdravem
Majkl
Nazdárek Viridis,
rád bych využil tvé zapojení pro měření počítačem, pracuju teďka na kompletním řídícím programu pěstírny(Win95/98). Myslím, že ten kdo má po ruce počítač by mohl ušetřit i za měřák napětí, a bute to i s kompenzací teploty! No prostě přepych (náklady mají u mě nejvyšší prioritu!). Snažím se udělat vše bez nutnosti externího napájení a s co nejmenším množstvím hadwareu (nebo jak je to czeski).

Mám pár dotazů:
1, Stačilo by napětí 5V? Asi jo, že?! Kolik to při 5V bere proudu?
2, Pokud je měřák dýl v provozu, nemění se naměřená hodnota s časem? (ionizace roztoku)
viridis
2 TommyBoy: Diky za odkaz, vse se pouzije !

2 Majkl: Samozrejme, ze Tve aktivity podporuji, takze: napajeni mam navrzene 9V destickovou baterku - ale aby bylo merici napeti stejne, je hned za ni 78L05, takze do strojku leze jen 5V, a to da devitka vzdycky, dokud nespadne uplne.... to ke stabilizaci. Jsem toho nazoru, ze kdyz nabulis port, tak to muzes napajet primo z portu, a bez stabilizace - zere to 10 mA do šlusu, coz se v realnych roztocich nevyskytne - leda bys' zalival solankou, brrrr. Zjistoval jsem (pres PM, at nezaplacavam thread), jake rozmezi se oplati detekovat, a nazory jsou takove, ze nikdo zatim kytkam nelil vodicku vice jak EC = 3, a to uz je prehanka. Takze s rozsahem bych pocital tak do 4, maximalne 5, vic je uz pro nas neucelne. Jinak, jeste k zapojeni - lepsi citlivost dostanes, kdyz co nejvic snizis vystupni impedanci - tzn. kolektorove odpory. Samozrejme kompromis, neb to pak zase vice zere....ale kolem toho kila je to akurat. V bazich je tu zbytecne malej odpor, klidne jde zdvihnout na M1 - M2. S tim lze snizit kapacity vazebnich konduru v primerenem pomeru - proste at to kmita kolem 1-10 kHz, tam to mam vyzkouseny. Myslim, ze kdyby to kmitilo vyse, rekneme MHz, tak uz se zacne uplatnovat ruzne vlhkej kabl a tak...halt ducharina s vf. No a proc ne 50 Hz ? Kdyz pouzijes vyssi freqenci, tak molekuly, co rozbijes, drive nez staci brownem 'odplavat', zase dalsi pulvlnou slepis, cim vyssi freqence, tim je tenhle jev min znatelny. Snazim se to trochu jeste podporit konstrukci elektrod - puvodne jsem chtel pouzit uhlikove, ty se sice nerozpousteji, ale zase se desne pitome pajeji. <img src="/forum/images/smilies/wink.gif" border=0> Snad by to slo udelat z uhliku pro motory - ty uz maji zalisovany draty. Zatim delam pokusy s nerezovou trubkou, vevnitr nerez drat - podminka stejny material, at se to nechova jako clanek. (Ze by se to nejak SUPER pajelo, se taky rict neda.) To je taky vyhoda uhliku, ze vytvoreni clanku nehrozi. Je ale zase krehkej. Z ty trubky se zase nedostane elektricky pole.....Ale zase nevim, jestli se dlouhodobe z ni nebude uvolnovat chrom, coz by se kytkam jiste nelibilo. (Jednu kytku jsem za ucelem pokusu obetoval, doufam ze prezije.)
Asi bude treba vic typu elektrod - napevno do bubleru uhlik, na obcasne mereni nerez. Jeden si nevybere - praxe ukaze.
Co se tyce stability udaje, zkousel jsem mit elektrody v roztoku 3 dny - na digitalu byl udaj na 3 mista stabilni. Po 3 dnech se zmenil o 1 (z 076 na 077), coz svedci o tom, ze je mozno monitorovat asi i odpar vody, nepocitam-li syceni roztoku plyny - asi hlavne CO2, coz vede ke vzniku kyseliny uhlicite. Myslim, ze to je stabilni dost....
Snad jsem Ti pomohl - dej vedet, jak jsi daleko, event. jestli Te neco napadne! <img src="/forum/images/smilies/smokin.gif" border=0>

P.S. Ty chces VAZNE sverit sve milovane kyticky M$ Wyhnijousum ? (proc ne prastary nesekavy DOS?)



[Edited by viridis on 24-08-2001 at 10:57 AM]
Majkl
Na DOS asi nakonec taky dojde, až odzkouším všechny periferie začnu na tom dělat. V Delphách se totiž dělaj změny mnohem jednodušejc než např. v Turbopascalu a taky to vypadá dobře bez velkej námahy. Nadruhou stranu si opravdu nedovedu představit, že by to mohlo jet pod Windowsama bez problemu po delší dobu. Taky by se to nedalo nainstalovat na nějakou starou vyřazenou šunku, a to i přesto že to není žádná náročná úloha :(.

No nic trochu sem ujel od tématu, takže všichni promiňte, další info o automatizaci pěstírny bude někde tady: http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=1226
Rikki
Pozdravujem .... mal by som zaujem o ec meter, tak posli mi prosim slubeny LINK na objednavku.
R. (rikki@freemail.sk)
Bruce
Taky mám zájem o EC metr
T.H.C.
TAk to vypadá že máš dalšího zájemce.Jdu do toho!
Každou chvíli od tebe čekám PM.

KosMic
Rozhodne do toho jdu, kosmic@atlas.cz

Diky
HoumBoj
Můžes si me napsat jako dalshiho zajemce.Tnx HoumBoj
Lackyfree
ten ec metr taky beru..... dík!
debil
taky by se určitě hodil,sem s nim.

čus
coach
Jeste jsou EC metry? Asi bych si jeden vzal. Dik
Coach
viridis
Zatim vas prilis nepotesim: shaneni meracku tak, aby se dala dat dokupy poradna serie (aby se neprodrazovala vyroba) prilis nepokrocilo. Ani polsti vyrobci se prilis/vubec nepochlapili. Vcera jsme se s kolegou 'pres mikroprocesory' ponekud namichli a paralelne s pokracujicim shanenim jsme se rozhodli dat dohromady digitalni verzi. Jsme rozhodnuti se do avizovane ceny vlezt - navic se snad podari do masinky zaintegrovat pHmetr, event. teplomer. Displeje se snad nemusi shanet, takze tenhle problem by pak odpadl.... Velmi se vsem omlouvam za zdrzeni, ale nechci vytvorit nejaky paskvil. O pokracovani vyvoje budu radeji pravidelne na tomto threadu referovat.
Zdravim vas.
konart
Digitální verze bude lepší. Ph metr by se hodil taky.
Beru jej každopádně, ikdyž bude cena vyšší a výroba se pozdrží.
Hellboy
PH + EC , človeče já bych to bral i dyby to bylo do litru (předpokládám, že ale plně funkční a jakžtakž přesný (-:). No konec vtípků, napiš mi určitě PM až to někam dospěje, určitě bych o jeden nebo dva měl zájem. Zatím mnoho úspěchů a díky za snahu.
AmOc
Jsem rád že jses rozhod pro digitalní verzi a to že v tom bude i pH mert tak to bude hustý přeju mnoho zdaru
Tauron
Pocitej taky se mnou plz, urcite jeden vezmu.
Shaka
I já jdu do toho. Pokud by byla plná verze (PH atd.) bude líp. Cenu respektuji a fandím šikovnosti.

[Edited by Shaka on 29-10-2001 at 11:36 AM]
Xixao
Du do toho taky. PH + EC to je nářez (jestli to bude dobra cena).
Xixao
Smahoun
EC i s Ph to by se mi moc líbilo , vemu i pro kámoše takže 3 , Viridis práce všeho druhu , patří ti moje poklona ...
oton
já bych měl taky zájem, kdy by to jako mohlo bejt k sehnání???
Lipid
rozhodne beru, skvela prace:-)))
blackberry
jo ja taky... nebavi me to furt prenaset z jednoho do druhyho... kontak pm papa
pro-tech
hlasim se do klubu a drzim ti palce
brel
Zdravím :)
Jak to pokračuje VIRIDIS? Vypadá to na mikroprocesor ;) což? Můžu zajistit výrobu ve větším...
viridis
pravdu dis, ja se tomu procesorovi asi fackt nevyhnu. ono bohuzel ten prubeh neni linearni (to tedy nevim proc), takze jen to zobrazit neni presny. bohuzel, cca 2 tydny jsem na to nesah - mam ted fofr a pridaly se do toho ruzne zdravotni a osobni problemy - hmm, to tady nepatri... zase na to sednem s kamosem pristi tyden. s tou vyrobou, az bude odzkouseny prototyp, diky za nabidku. jestli bude nutno, mam v patrnosti a kdyz, tak se Ti ozvu. Diky vsem za ohlasy, fakt delam co muzu, musim ale dodrzovat urcite priority a muj den ma jenom kolem triceti hodin :confused:. A i kdyz je tohle na zebricku dost vysoko, jsou i jine veci... Diky vsem za trpelivost.

No, tak uz vim, proc to neni linearni: proto.

[Edited by viridis on 04-12-2001 at 02:45 PM]
rastajohn
to si nesmim nechat ujit takze se prihlasuju
miky
ja bych si vzal taky jeden
Sido
A ja bych si vzal pro zmenu take jeden!! Me uznani a K4Y
huan
Další zájemce o bezkonkurenční EC metr. Díky.
Muf
Měl bych taky zájem.
Muf
konart
To: viridis

Mám nesmělý dotaz. Jak pokračuješ s EC metrem?
Potřebuješ s tím nějak pomoct?
Už je to pár měsíců zpátky co jsi s tím začal a zájemci se jen hrnou, včetně mě.
snowboarder's
Jasně určítě to dodělej!!!
snowboarder's
Určitě bych měl taky zájem o ECčko!
mufin
jo hele jestli to nevadi tak mam taky zajem - urcite mi taky posli PM .... a to i kdyby byl za 1000 protoze prece jenom kde sezene clovek ec-metr s ph-metrem za 1000 ?
snowboarder's
Dalo by se to vyřešit jedním asi jediným způsobem. koupit kalibrační roztok pro ECčka a vykalibrovat to podle něj.
krryssa
[mel bych zajem take o EC metr,jak jses s tim daleko?ctu tu same objednavky,v jakem casovem horizontu by to mohlo byt k dostani,pokud by to bylo i s PH metrem bylo by to samozrejme lepsi.

[Edited by krryssa on 31-01-2002 at 12:45 AM]
psilos
Jestli můžu a už je EC metr na světě, jsem další zájemce o 1 ks.
merlin
Paráda... - taky bych jeden potřeboval (prachy nejsou - když nic neprodáváš... a schopnosti v tomhle směru taky nulový...

Díky Díky Díky
merlin
potřebuju EC... - až skončíš s vývojem, ozvi se plz.
Díky
viridis
Na chvili se vyvoj zastavil, proste to fyzicky nestiham. K.O.nec roku, uzaverky, inventury, dane - proste takove zacatkorocni kazdorocni sileni. snad uz to pomalu konci.
Musim ted na neurcito vyklidit skrine (ocekavam neprijemnosti s praskacema (- no spis s praskackou), tak mam nakliceny salatek, kedlubnicky, feferonky, pazitku a hrasek, zkusim jeste fazolky - takze z toho bude jen pomluva), tak snad budu mit trochu vic casu :(/:) - 25.2. se vracim zpatky domu, takze se to uz snad dorazi. Dam vedet.
merlin
super - EC taky potřebuju... - Díky (mám dojem že už sem to sem psal...-nebo to bylo jinam?...

Tak Díky
Tak co, jak to vypada z vyrobou? Ja jen jestli se na to nezapomelo byla by to velka skoda ne?
Jo a samozdrejmne si Viridis zaslouzi karmu za shema a plosny spoj na 1. strance.
viridis
Trpelivost, pekne prosim, musim tam pridelat menic a operak, neb vhodne meraky patrne existuji jen v jedinem kuse a dalsi nemohu sehnat. Takze jsem nastvanej a musim to jeste dopilovat, aby to slo napajet jednou 9V baterkou.... prosim nekamenujte mne, zarizuji outdoor a mam s tim strasne prace, hned po praci :(, ruce jako vopice, nestihaaam....

Aspon tady dam schema a desku menice pro zaporny napeti k tomu operaku

[Edited by viridis on 10-05-2002 at 12:54 PM]
Yasmeene
Hmm posledni post je zhruba pred rokem takze vubec nevim jak to dopadlo.Takze (hihi): Jak to dopadlo?
viridis
Zatim to dopadlo nevalne, polske meracky, ktere podle vzorku vyhovovaly a byly nakoupeny ve vetsim mnozstvi maji takovy rozptyl parametru, ze jsou nepouzitelne. Kolega, na kterym zalezela digitalni verze je na pravde bozi :(, takze vyvoj digitalu je zastaven. Obcas se jeste koukam po vhodnych merackach, ale nic vhodnyho jsem nenalezl a prostupuje mnou pesimismus (na tech polskejch jsem prodelal majlant). :(
Jestli se ale neco vyvrbi, dam vedet ....

(S)mani se mi dnes nejde ... grrrr .... viridis
oton
tak to je škoda, jako útěchu posílám K+ :D
Smokey
parada take se hlasim o jeden EC metr
Anarchy
Az to bude dodelany, tak bych rozhodne taky jeden rad poridil... Diky a drzim palce... ;-)
lubomier
takisto ak to bude dotiahnute uspesne dokonca tiez by som mal zaujem o jeden.. kludne si po to do CZ aj pridem ;-)
t3
tak za ty polsky sumty alespon K+ :)

a tady lze videt ze na nekterejch vecech se usetrit neda, a kdyby jsi si zapocital "wyzkum" EC metru + alespon minimum za praci tak by w tom nebyl zas tak extra rozdil, nehlede na to jakou by jsi na tyto pristroje daval zaruku... bla bla (jen muj nazor)

ale kazdopadne fandim, mozna se pletu
uluk
já ho beru napiš mi do schránky
Ant
Spíš jestli se to vůbec povedlo a jestli to teda fungovalo popřípadě jestli ho děláš na zakázku :) ????
mydena
Pokud se povede,rovněž mám o jeden zájem.
Killer55555
no tady se teda nic uz nedeje?:confused: To by byla skoda! Tak jak to dopadlo???
klier
ok , tak to je super taky bych mel zajem......
hexamin
satanyslaf ma pravdu kupte si najlacnejsi ohm meter lebo preto ze ohm meter=ec meter
d.trucker
to hexamin. prosim te jsem trochu natvrdlej co ze si to mam v tom baumaxu koupit?ohm meter bude to urcite fungovat??? jak to vypada?? a jak se s tim bude manipulovat.ma s tim jeste nekto zkuuusenosti??
hmm co takhle to udelat jako EC merak a hodnota by se dala odecitat treba na obycejnem voltmetru, nebo ohmetru (merak za cca 200)?
miguelx
....počítej se mnou, jako s dalším zájemcem, zatím vďaka Miguel
rejlin
cau tak by me zajimalo jak ses na tom ??? ... uplne ses na to vykaslal nebo este porad myslis ze to nekdy dodelas? ... kdyby si to zvladl tak si urcite taky jeden vemu =) ,,,,
Co je to EC metr?

:confused:


LOOOOL
:D

jak to teda je stema metrama?
Budou nekdy?

a s tou otaskou na zacatku sem si delal srandu :frog:
Je fajn, že sto udělal opensurce!
K+
-=mAtKa=-
No s tim merakem uz to vypadalo nadejne.Vlastne i jako s tou automatizovanou pestirnou.Bohuzel to zase neni dotazeny do konce.A to tam nemuzes dat nakej trochu drazsi budik a zvysit cenu tak max na 1200?I kdyz ja bych beztak potreboval aby to melo digitalni vystup kterej by se dal pouzit na tu automatizaci.Myslim ze uz kdyz si to takle rozjel tak uz by stalo za to to dokoncit.No kdyby k tomu nekdy doslo tak muzes pocitat s tim ze bych si taky jeden vzal.
Jef
2 viridis: Pekne zdravim!
Tak sem se pomaloucku prokousaval timto dredem a musim priznat, ze me nadseni pekne kulminovalo :-). Ale abych sel k veci: koukal sem i na tve jine clanky a vynalezy, hodne pekny je "pravidelne vetrani a termostat za babku". Kdyz k tomu pripojim dojmy z tohodle dredu, klube se mi v palici napad: Udelat(navrhnout) naky matcino prkno (motherboard :-) ), nakou desku, kterou bys primontoval do sveho indoorku, ktera by obsahovala jiz zmineny system hlidani teploty a vetrani,dal teplomer(digital), a potom este takovehle pH a EC kravinky...Proste takove "all in 1". Nekdo si asi mysli ze je to blaznivy, ale ja koumam a koumam. Jesi si to Viridisi precetl az sem, mel bych dotaz: u schematu "pravidelne vetrani a termostat za babku" je NTC, jaky je to typ? Dikas za odpoved!!!
PS: Preju hodne uspechu, mas muj obdiv, pred uP(a lidma co s tim neco umej) mam dost respekt!!! Ale snazim se a pronikam do taju - pomalu ale prece, bez nich to asi nepude :-( , coz?
viridis
Zdar,
porad je zajem o mereni EC, takze to zkusime
zkonstruovat s Vasi pomoci jinak.
Na prilozenem schematu je navrh EC meraku s regulaci s procesorem PIC.
V kratkosti princip zapojeni: PIC shodi GP2, tim zvedne kolektor TUP, takze tece proud pres kondik do sondy, druhy pol sondy se zvedne taky, ale min, umerne impedanci mezi elektrodami.
PIC zmeri napeti na GP0, nacez nahodi GP2 zase nahoru, takze se kondik u elektrod zase vybije (presne to, co si nabil) pres diodu vpravo, nedochazi tedy k elektrolyze roztoku.
Zmerene napeti zobrazuje neustale na analogovem
meraku (hlavni smycka programu), zaroven porovnava s hodnotou, nastavenou pomoci
tlacitka, napr. pri zapnuti pristroje.

Krome toho stanovi, zda je aktualni hodnota vyssi
nebo nizsi, nez nastavena a rozsviti i LED na GP4 nebo GP5,
podle toho, zda je hodnota prilis "UP" nebo "DOWN".
Zaroven je na LED pripojen i vykonovy tranz, takze
by byla i regulace.

Kdo napise program ? (sice jsem neco pred rokem napsal - mohu poskytnout, ale byly jine priority, takze jsem to zase zapomnel)
Snad se to dokonci....
Risan
je tu nekdo kdo tydle měřačky odporu skousel porovnávat s EC metrem? bo podle mě kdyby to bylo fakt až tak lehké tak by nestály od litru nahoru.
Mičurin 666
Já mám zájem taky ;-) Až to bude, dejte vědět.
kraftikk
domnívám se, že o poptávku nebude nouze...
prasátko
Bol by zaujem o EC monitor: EC monitor Milwaukee SMS310 za 3500,- SKK?.
Vsetko nove z US. U klecku stoji 4000 KČ. Kontakt PM
foto:
http://www.klecka.cz/growshop/Meric...kee-SMS310.html
Mr Proč
prasátko: nespletl jsi si sekci? tohle je elektronika a technika, zatimco tvuj prispevek patri do zahradnickeho bazaru
dejaVuCV
Rad bych vypichnul tento thread. Pri dalsi informaci toto OT smaznu ;)
Diky za pochopeni


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma