Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Kuřárna

 
Hulenie nevysusenych palic - Klikni zde pro originální téma
Lilu
ahojte.Chcel by som poznat váš nazor a vaše zažitky s hulenim nevysušenich šišiek.ci je velky rozdiel v sile šišky pred sušenim a po usušeni.to ze nehory dobre som si vsimol uz aj ja.ale co sa tyka thc ako je na tom?
Tajné
Cože? Jak to zapaluješ prosimtě? Asi sem trochu mimo, možná bych se měl jít prospat, nebo tak něco.
lSlUlPl
Rek bych ze nic moc prave susenim dochazi k premnene na thc i kdyz mam dojem ze kdyz budes kytku drzet v ochrany atmosfere co2 po dobu 70 min na 100 stupnich premneni se nejvic na thc
Lilu
v ochrannej atmosfere.hm to je aka?chystam sa susit v akejsi mensej chatrci ktora bude mat s jednej stranmy pravidelny prisun vzduchu.myslite si ze to bdue velmo citit po bliz chatrce?
lordWilliam
Souhlasím s lSlUlPl pokud kouříš čerstvý palice tak jejich obsah THC není tk velký jako když je necháš usušit, protože tím sušením dochází k oxidaci CBD na THC a to je to čeho chceš docílit, ale pokud to skladuješ v nevyhovujcích podmínkách tak oxidace pokračuje, viz obrázek ;-°)
Lilu
takze kde odporucat najlepsie susit a ako?
Má zkušenost. Když jsem vzal úplně čerstvý záštipky
a dal do trouby na hodně stupňů a pár minut,
tak to zhulovalo velmi málo. Když jsem dal troubu
na míň a třeba hodinu, zhulovalo to víc
a když jsem dal paličku na den na monitor,
tak to zhulovalo jako pak ostatní korektně usušený materiál :)
Kdo si počká, ten se dočká.
Deyna1
já suším v horkovzdušné troubě na 70° hodinu a půl.Pak se to celkem dá.
2Pavlík: nemáš z toho monitoru strach? záření je svinstvo
hypiz
jako utrhnout palici a hned zahulit? to uz sem zkousel a krome spalene fajky ztoho nic nebylo (k velkemu udivu). takze lepsi to hodit na monitor nebo na feen to uz se pak da ale stejne je rychlosuseni hnus!
canman
-------nejhorsi sou fakt neususeny brka to je pekny hnus !!! a jeste to ani za mak nezhuluje....
Deyna, no takovej ezoterik zase nejsem,
abych měl strach z kdejakýho záření.
Taky vzhledm k tomu, že jsem to zkusil asi dvakrát,
tak to neřešim.
P.S. Ty nepoužíváš mobil?
Vono se to nezdá, ale ta watáž na to, že to je 5 cm od mozku,
je docela silná. :)
Lilu
jasne tak je to asi najlepsie lenze ak potebujem mat vysusnu co najskor co s tym ako susit?
Deyna1
2honzamal:samozřejmě nesuším celou úrodu,ale jen záštipky a spodní materiál kterej nechci.Potřebuju sílu do vršků.Vo kytku se starám 3 měsíce a rozhodně jí nechci sprasit sušením v troubě.
Miksa
Tak jsem něco o sušení našel a tady to máš:

Je několik možností, jak usušit sklizeň. Pomalé sušení je zřejmě nejběžněji používaný způsob a také nejšetrnější. Uspokojivé výsledky bez zvláštního úsilí nabízí následující metoda. Dochází při ní i k mírnému 'školení' marihuany s patřičným vlivem na chuť. Nejprve se otrhají listy a oddělí se od stvolů. Vložíme je do velkých papírových sáčků či pytlů s proraženými otvory po stranách a obaly ponecháme otevřené. Po několika dnech v suchém, teplém prostoru, kdy listy jsou na dotek suché, ale při uchopení ještě zůstávají vláčné, se přemístí marihuana do sklenic se šroubovými uzávěry. Tento moment je velice důležitý: je třeba dát velký pozor na to, aby listy nebyly příliš vlhké, protože by ve sklenici zplesnivěly. Sklenice se denně otvírají, aby uvolněná vlhkost mohla uniknout pryč. Znaleckým čichem pěstitel, nyní degustátor, ověřuje, zda tráva nezačíná plesnivět. Odporného pachu plísně si nelze nevšimnout. Pokud tráva plesniví, rozprostírá se na stůl, aby mohla rychle doschnout. Sušením v uzavřené sklenici vysychá tráva pomalu a získá strukturu tabáku. Bude suchá ač zdánlivě polovlhká, mírně vláčná, nepřeschlá, nedrolivá. Právě jako správně zpracovaný tabák.
Možným způsobem pomalého sušení, používaným obvykle pro poněkud větší množství, je sušení rostlin nebo jejich částí rozvěšených vrcholky dolů na provaz, na zeď atp. Schnou týden až dva. V místnosti, kde se suší, nesmí být velký průvan, ačkoliv je-li vzduch 'stojatý', vzniká nebezpečí růstu plísní na rostlinách. Za deštivého počasí a ve vlhkém vzduchu je nutno ventilaci zintenzivnit a důsledně hlídat plísně. Pokud se plíseň objeví, je třeba rostliny urychleně dosušit za mírného tepla. Mnozí ostřílení culltivators dávají přednost pomalému sušení před 'školením'. Nevzniká zde riziko závažnější chyby v technologii, 'hlavice' získávají správnou pružnou konzistenci a udržují si sladké, jemné aroma a chuť (pochopitelně, byly-li správně vyzrálé).
Další možností je tzv. rychlé sušení. Tímto způsobem se vyzíská tvrdší, ostřejší chuť trávy než při způsobu pomalého sušení. Mnohdy však bývá nejvhodnější metodou, jíž lze použít. Rostliny jsou zavěšeny stejně, jako už bylo popsáno u předcházejícího, ale sušení je urychleno zvýšením teploty na 30-45 °C použitím tepelného zdroje. Pěstitel si zajišťuje cirkulaci vzduchu větrákem. Touto metodou lze usušit materiál za čtyři dny, ale s odpařující se vodou odchází podstatná složka jemných aromových látek. 'Pokojoví' pěstitelé řeší sušení své produkce jejím rozložením na radiátory nebo zavěšením na roury rozvodu topení nebo na tělesa umělého osvětlení atp. Rychle sušená marihuana si udržuje původní zelenou barvu a trávovou příchuť.

Zdroj:Kniha o marihuaně
Libor Dupal


Z vlastní zkušenosti vím, že docela v pohodě je to sušit fénem. Ale to jenom záštipky. Když se suší celá úroda tak určitě normálním způsobem.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma