Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Kuřárna

 
Tráva je kráva - Klikni zde pro originální téma
Mr. Mojo Risin
Chtěl bych se s vámi podělit o mé zkušenosti a postřehy spojené s marihuanou. Začal jsem hulit s kámošem v osmnácti-teď je mi skoro 20. A může za to on, kdo mě to naučil, ale nemám mu to vůbec za zlé. Nejhorší bylo, že jeho bratranec nám poskytoval kvanta trávy úplně zadarmo. Neustále jsme si říkali, že to máme pod kontrolou a můžeme kdykoliv přestat. Tato představa byla naprosto naivní.
Po roce a půl jsem si řekl, že dva měsíce před maturitou (chodil jsem na gympl) se na trávu ani nepodívám, protože jsem tušil, že má neblahé účinky na mou paměť. No tak dvakrát jsem to porušil. Ale maturita dopadla na pohodu- vyznamenání.
Po těch dvou měsících se mi ale dostalo jakéhosi procitnutí a potřeba marihuany se prostě ztratila. A tu jsme si uvědomil, jaké je to svinstvo. Dokud člověk nepřestane, tak se toto poznání nemůže dostavit a jsem rád, že se mi ho dostalo tak brzy.
Marihuana mi prakticky vygumovala z paměti jeden a půl roku života. Z tohoto období mám jen útržkovité vzpomínky na to co jsem dělal. No, zase tak tragický to není, ale něco na tom je. Z filmů, které jsem viděl a knih, co jsem četl v té době, si toho moc nepamatuju. O škole ani nemluvě. Jenže nejsem žádnej blb, alespoň doufám, tak se toto období na mém prospěchu nijak zvlášť neprojevilo.
Neúměrné užívání marihuany podle mě způsobuje to, že mozek kašle na to, aby se snažil zaznamenávat informace jako normálně. V rauši se zrychluje tok myšlenek, všechno se zdá jasný, člověk je naprosto uchvácen jakoukoliv blbostí, dokáže se zájmem diskutovat o všem možném atd. Mozek nemůže zpracovat všechny nesmysly, které člověk vyplodí, protože to jednoduše nestíhá. Jenže to si nikdo bohužel jen tak neuvědomí. Člověk pak žije jenom přítomností a to mu stačí. V tom je tráva pěkná svině. Jasně, že to není tak hrozný jako tvrdá droga, kde pak člověk žije jen pro ní. Marihuana se tváří naprosto nevinně a to je dle mého názoru na ní tak nebezpečné.
Jsem rád, že jsem se i s kámošem vymanil z jejího sevření a už není naším pánem. To neznamená, že si čas od času nedáme. K tomu, aby se to člověku podařilo je důležité, aby člověk nesmažil z nudy. Co by pak dělal, když by se na to vykašlal. Chce to mít nějakého koníčka, kterému se člověk věnuje a pak to jde. Já třeba hraju na el. kytaru a kámoš zase čte spoustu knih.
Kdo mě pěkně štve, je můj bratranec, kterému je 17. Hulí 2 roky a nemá sebemenší potřebu s tím přestat. Největší problém je, že hulí z nudy. Ničemu se nevěnuje pořádně a jenom kalí. V tom tkví smysl jeho života. Nemalou zásluhu na tom mají jeho přátelé, což jsou lidé jako on. Nemá víceméně žádnou vizi do budoucna, i když to by zase v jeho věku nebyl takový problém. Podmínka, kterou mu dali rodiče, aby mohl jet za známým do Ameriky je, aby šel z učňáku na nástavbu a udělal si maturitu. Na to jsem s jeho přístupem k životu moc zvědav. Je to typický příklad toho, co z člověka může udělat marihuana. Doufám, že jednou přestane být jejím otrokem. Snažím se ho zavést na správnou cestu, ale jelikož bydlím na druhém konci republiky a vidím ho jen párkrát za rok, jsou mé snahy zatím bez odezvy.
Tak abych to nějak shrnul. Na drogy nahlížím asi takto: Tvrdý drogy jsou svinstvo, ty člověku nemohou nic dát, ale mohou mu toho dost vzít. Drogy jako LSD, psylocybin, meskalin apod. mohou člověku rozšířit obzory, ale je to jako hra s ohněm, protože se můžeme pěkně spálit. MDMA je mi silně nesympatická věc, protože na tom, abych vydržel někde 12 hodin v kuse pařit, nevidím nic smysluplného. Ale to je trochu způsobeno mým zaujatým postojem k hudbě, která se na takových akcích uplatňuje. No a alkohol a cigarety. Po chlastu je člověku alespoň blbě a cigarety ničí „jen zdraví“ a ne osobnost.
Dříve jsem byl pro úplnou legalizaci měkkých drog a měl jsem na obhajobu tohoto hromadu argumentů. To byl ale názor Marihuany a ne můj. Teď už rozhodně nejsem pro žádnou legalizaci drog. Ale je to jen z toho důvodu, že mnoho lidí, kteří to zkusí a není jim po tom napoprvé ukrutně špatně to neumí udržet pod kontrolou. Nepovažuji to za žádnou slabost, ale je mi jich spíše líto. Kdo ví, jestli do něčeho zase jednou nespadnu.
Já osobně jsem takový experimentátor, který by to chtěl všechno vyzkoušet čistě ze zvědavosti, ale rozhodně v tom nehodlám, hledat smysl života.

Teď ještě taková myšlenka závěrem. Každému, kdo má nějaké pletky s drogami jde o tzv. změněný stav vnímání. No, ale ono to ale jde i bez drog. Lze toho docílit pomocí meditace, holotropním dýcháním, ale i intenzivní modlitbou. Tyto aktivity však vyžadují nezměrné úsilí v porovnání s tím, když si člověk něco šlehne. Největší nářez musí být, když se to člověku stane náhle bez nějakých příčin, jako to zažíval třeba William Blake.
To vám asi neříkám nic nového,ale já jsem se chtěl dostat k té modlitbě. Musím uvést, že zatím nejsem věřící člověk. Proč se dneska tak kašle na víru a lidé nechodí do kostela? Může to být způsobeno rozvojem vědy, u nás na tom mají určitě svou vinu i komunisti, změna životního stylu. Proč bylo náboženství dříve tak populární? Mohlo to být třeba potřebou obrátit se na někoho se svými problémy, což mohlo trochu ulehčit život. Co když víra umožňuje dostat se právě k těmto stavům. Vidění Boha, andělů…To přece musí člověku úplně změnit život. U různých náboženstvích, kde se využívají drogy, je to naprosto evidentní. A navíc tito lidé nevědí vůbec nic o tom, proč má nějaká rostlina takové podivné účinky. Nelze jinak, než jí považovat za dar od Boha.
Mě ale udivuje, že se mohlo tak rozšířit křesťanství. Křesťané přece nic neberou, aby mohli mluvit s Bohem. Zásluhu na tom má určitě i jeho násilné prosazování, ale to bych sem teď netahal. Intenzivní motlitba může určitě navodit velmi zajímavý stav. A naprosto mě fascinuje, že si na tom mohlo ulítávat hodně lidí, kteří to brali vážně. Největší machři na to museli být přece ty staré babičky chodící denně do kostela, které musely být v tomto oboru odborníky. A moc pochybuju, že bych někomu takovému vysvětlil, že něčeho podobného může dosáhnout, když spolkne nějaký prášek. Nejhorší je, že nevím, jestli je na této teorii něco pravdy. No, musím se zeptat nějakého teologa. Mezi vámi asi nebude žádný smažící farář:-)

Těším se na vaše reakce.
iNVADER
Mno to co tady popisujes..je trosinku extrem...ne? Tak silne vety "Jsem rád, že jsem se i s kámošem vymanil z jejího sevření a už není naším pánem" nebo jako ze o smazce bratrankovi reknes "Je to typický příklad toho, co z člověka může udělat marihuana" ..heh?? to neni vubec typicky priklad. Ja mam nopak ve svem okoli uplne jine typy osobnosti co huli a jsou to celkem chytry lidickove.
Kdyz patnacti lety dite huli skero kazdej den nebo treba obden..to je fuk, je jasny, ze ho to vygumuje, stejne jako by ho vygumoval chlast, tady si nebudem nic namlouvat. To je to co sdelujes? Je v tom rozdil? Nevim proc na Marihuanu tolik lidi nahlizi, jako na neco, co je "hracka" na kazdej den. Vozira se snad nekdo, krome uplnejch alkacu kazdej den? Nevozira. Stejne tak je treba delat s Marihuanou. Kur jen kdyz je prilezitost, kdyz ma SMYSL ji kourit.
Ja kourim travu uz 8 let..ale nikdy jsem nemel frekvenci vetsi nez prumerne 1x do tydne. Nemam potrebu to zvysovat a HLAVNE ROZHODNE NEMUZU RICT ZE BYCH SI Z UPLYNULYCH 8 LET NIC NEPAMATOVAL, jako to tvrdis ty. Jestli se ti to stalo, tak je to JEN tva chyba. Trava je jen prostredek, premejslet musis ty. Z cehoz plyne ze ne TRAVA JE KRAVA, ale Mr. Mojo Risin JE KRAVA:)).(SORAC,NIC VE ZLYM, jen slovni obrat...fakt:))). Proste jsi to prehanel. Byl jsi dite a takovym huleni do ruky asi nepatri, stejne jako jakekoli jine drogy (jako je chlast, kteryho se v podstate zastavas vetickou ze je ti z nej akorat blbe, zatimco trava meni osobnost :))))) Ja uz hochu videl teda dost lidi, kterym menil osobnost chlast tak drsne, ze bys mozna dost cumel:).
A.........kdyz se na konci zminujes o tech nabozenstvich a jejich spojitosti s ruznyma drogama a kde mluvis o tom ze "krestane prece nic neberou"........... co alkohol, kdyz uz mluvis o meskalinu a psylocibinu u indianu??? Prijde mi, ze jsi k nemu tak tolerantni, ze ho za drogu vubec nepovazujes. Neni a nebyl snad drogou krestanu alkohol?
A........jeste posledni poznamka. Takovychto temat o tom, jetli kourit travu nebo ne a o zkusenostech uz je tady bezpocet. Prijde mi dost mimo zakladat na tohle novy thread.......staci se jen trosku rozhlednout. Ale proti gustu,.....zadnej disputat :)))
virgill
videl bych to podobne jako invader a taky se mi nezda frekvence slova smazit (napr. smažící farář) my o voze ty o koze? a pochlastu je cloveku aspon blbe? to je jako zaruka ze ti alkohol nezmeni osobnost? to je dost naivni... v necem mas pravdu ale ne ve vsem kazdopadne je to k zamysleni..... peace
Mr. Mojo Risin
To iNVADER:
K tomu chlastu.
Nevšiml jsem si, že bych někde psal jak je alkohol skvělá věc a nemůže v žádném případě ničit osobnost! Na druhou stranu to, že je to svinstvo jsem taky nenapsal. Hold každý vidí podstatu věcí trochu jinak. Alkohol ani marihuana neničí osobnost, když se s nimi zachází s rozumem. S tím je snad možno souhlasit.

Alkohol, droga křesťanů
To snad nemyslíš vážně?! Copak musí každý křesťan chlastat? Že by bylo v Bibli napsáno: „Chlastejte, jinak nepůjdete do nebe!“ Jestli ovšem považuješ oplatek namočený v krvi páně za užívání drog, tak prosím. Indiáni používají ve většině případů výše zmíněné drogy jen při zvláštních příležitostech- náboženských obřadech a podobně. Je to jejich kultura a oni, po staletích zkušeností, vědí jak s tím mají zacházet. Nemám jim to vůbec za zlé. Že mnoho křesťanů pije snad neznamená, že alkohol je droga všech křesťanů. Kolik chlastá nevěřících?

A iNVADER, myslíš si taky, že jsem pro zneužívání malých dětí, pro povolení trestu smrti, pro vyhlazení Židů? A to z důvodu, že na tebe jenom něco přišlo.
livo
To Mr. Mojo Risin: promiň, ty mluvíš jako Jehova nebo podobná americká sekta, ehm, soorry :rejp:
XaVieR
To Mr. Mojo
Hele chlape zamysli se nad tim co nám tady cpes do hlavy. Myslim že na tomhle foru je na to malokdo zvedavej, takze tvoje proslovy tady malokoho ovlivni. Jasny kazdej chape ze kdyz hulis kazdej den tak hlava jde do hajzlu, ale nektery lidi který používají trávu příležitostně pomocí ní objevujou nový naprosto skvěly zážitky. Holt si to asi přeháněl.
A kecy o křesťanství si strč víš kam. Možná sem v tomhle směru moc radikální, ale náboženství (hlavně křestanství, islám, jehovové a podobný připitomnělý sekty) mi přijde jako naprostá blbost a věřící jako slaboši který nemaj vlastní smysl života a hledaj ho v něčem, co nikdo nedokazal že existuje. Až mě třeba osvítí bůh tak se asi pomatnu a budu verit, ale moc pravdepodobny se mi to nezda!
Ale samozřejmě mas pravo na svuj nazor
Galen Aldaron
:D to je reci ... vse uz zde ci jinde bylo receno

Pokusim se to kratce zopakovat :)

Plati urcita pravidla, ktera proste plati ;)
... napr. a predevsim: VSEHO MOC SKODI ... na druhou stranu rozumne prekazky a tezkosti jsou temer jedinym nastrojem v rustu ... i jedna cokolada dene ti za par mesicu udela peknej nabeh na diabetes druheho typu :) ... nebo aspon me udelala :)

Trava zas negumuje dlouhodobe a nemizi hmota mozku jak po chlastu ... nasledky chlastu se objevuji pozdeji, ale pohled na ty lidi je horsi nez na zhulky .... nemluve o abstacich, odvykacich stavech a deliriich tremens ...

Nehlede na to, ze urcita pohoda a zklidneni vykonove pojateho sveta je v techto casech dle me na miste :)

... Puvodni krestanske obrady obsahovali dlouhe obdobi pustu pred prijimanim, coz muze velmi zesilit zazitky nal lacno poziteho alkoholu ... nemluve o prijimani "chleba" z potencionalne napadene mouky namelem - "LSD"
- stejne jako v starem recku ;)

Kdyby krestani "nevybili" Ameriku a nenavezli se skoro vsude, tak by jich fakt bylo o dost min ... pricemz si silou, inkvizitorstvim a vyhrozovanim aj. drzeli monopol na duchovno - viz. carodejnice, heretici a pod ... samozrejme nabizi tez navod a vysvetleni sveta ...

Jinak pochybuji, ze by krestanstvi masove nabizelo mysticke zazitky - to by jinak nemohli tak vyvadet!:) ... ale dozajista to -pry- (nekomu - treba Halikovi) jde :)

... nabozenske ( nejen krestanske) mysticke zazitky vpodstate "soutezi" ci se ve "spravnem pripade" "doplnuji" s zazitky z psychedelik ( viz. indiani aj.) o stejne misto - sisinku ( epifyzu)(7. chakra;) ) ... ale mozna i o vic ;)

... znalost chemicke struktury nikterak nesnizuje hodnotu cehokoliv ...

... "legalizovat" je treba proto, ze represe vse jen zhorsuje ... rizikovost travy - navic nijak obrovska - nemuze byt rozumnym protiargumentem ...

... i dvanacti hodinova tanecni parba jednou za cas muze byt za spravnych okolnosti spravnym "mystickym" ci tradicnim ritualnim zazitkem praktikovanym od pradavna ...

... a vubec, pokud te tyhle veci zajimaj, taxi precti ( pokuds dosud necet:) ) treba Brany vnimani, Nebe a peklo, a Ostrov od Huxleyeho, a Radostnou kosmologii od (mimo jine ) "anglikanskeho kneze" Alana Wattse :D ... dal treba Strucne dejiny drog, Halucinogeny a kultura ... nebo aspon Redfielfda :D ... a samozrejme Grower :)

Good luck!:) ... a vseho s mirou ;)
Dan.Bass
S celkovým laděním tvýho textu vcelku souhlasim, přestože bych to od sebe samýho ještě před pár tejdnama nečekal. Sice se mi taky, stejně jako Invaderovi, nezamlouvaj slova jako "smaží", "vymanil z jejího sevření" atd., ale myslim, že chápu, jak to míníš. A dovolím si polemiku o " po chlastu je aspoň člověku blbě" : jo, myslim, že z tohodle hlediska můžeme rozlišovat drogy na ty, po kterejch je člověku blbě, ale jsou vysoce návykový (sem patří v podstatě všechny drogy - alkohol, nikotin, opiáty, stimulanty), a pak na ty, po kterejch je člověku v zásadě dobře (tedy pokud se nepředávkuje, nebo drogu nenadužívá), fyzicky návykový jsou však minimálně (tráva a z části halucinogeny). Ale závislost lze vytvořit jak na jednom, tak i na druhým typu vlemi snadno,takže ve výsledku je to přašť jako uhoď, takže tato diskuse postrádá smyslu. Prostě jsou to drogy, právě pro jejich podstatu, a lidé je brali od nepaměti. Ovšem pozastavme se nad tím, za jakých podmínek ? Zdá se mi, že v dřívějších dobách lidé nejdříve velmi dlouho a intenzivně pracovali a modlili se, a až potom si tu a tam dopřáli odvar z muchomůrek od šamana (pravěk), dýmku s konopím nebo pár hltů vína nebo piva v putyce. A dnes ? Hulí se z nudy, existuje spousta notoriků a společnost zatěžujících, nic nedělajících feťáků.
A tak bych zásadně rozlišoval mezi člověkem, který bere drogu každý den, a chudákem, kterej má na ní postavenej svůj život. Proto i chápu Invadera, když se tady obořil proti nezměrný kritice všech drog. POkud k ní člověk má patřičnou úctu a její indikaci bere jako rituál a zároveň jako jakousi odměnu za vykonanou práci, pak je myslím vše v pořádku. Avšak bohužel, v dnešní společnosti jev velmi zřídka viditelný.
Ale pozor, velkejma drogama jsou i nikotin a kofein. U nich je těžký neztratit k nim onu úctu, ba ji vůbec kdy získat, už jen proto, že vás nutěj brát je několikrát denně. A mimochodem, jaká úcta, když cigarety vypadaj tak, jak vypadaj, a vyráběj se tak, jak se vyráběj, a kafe si člověk často vaří tím nejšílenějším způsobem nebo si ho dokonce koupí v automatu. Sice jsou to tzv. sociálně bezpečné drogy, ale už jen díky výše popsaným poznatkům nevidím důvod, proč bych je měl brát. A to se vůbec nepozastavuju nad jejíma "účinkama" a především nad tím, jak člověka dokonale svážou. Fuj. Dále, alkohol je kapitola sama pro sebe, ani se mi nechce tady o tom pindat, stejně o tom každej víme svý. Teda aspoň já, můj otec je notorik.
Zkrátka, k čemu jsem tady v tomhle svym zblitku chtěl dospět, je toto : z výše udevdenýho jste možná mohli pochopit, že nepiju, nekouřim, nepiju ani kafe a čaj, dokonce ani nežvejkám :)), zkrátka se snažím bejt naprosto čistej, zbytečně nzatěžovanej drogama všeho druhu, a mou jedinou drogou v tomto smyslu je konopí,který se s většími či menšími úspěchy snažím brát jen při patřičných příležitostech,s těmi správnými lidmi a ve frekvenci, která mi objektivně přijde zdraví neškodící (průměrně tak jednou týdně). A přesto mám stejnej pocit jako tady pan Mojo Risin, že z předešlejch dvou let si toho opravdu příliš nepamatuju. Ani knížky, který jsem přečetl, ani filmy, který jsem viděl, bych nikomu převyprávět nedokázal, stejně jak tu píše Risin. Vůbec největší problém mám s rekapitulací čehokoliv: třeba vyjmenovat všechny koncerty, na kterejch jsem byl, nebo ty, na kterejch sme hráli, no ani náhodou. Vzpomenout si, co jsem dělal první tejden prázdnin, druhej ? Tý brďo. Má na tom vinu tráva, nebo prostě jen stárnu a blbnu (je mi teprv 18 !) ? A další věc - jak já jsem línej. Sepsal jsem si seznam, co všechno mám dělat o prázdninách ? Hádejte, jak na tom jsem. No ano, přesně tak, všechno odkládám. Vstávám zbytečně dlouho, dopoledne jen zevluju, a odpoledne se střídavě flákám, čtu nebo hraju, ale nic konstruktivního. Může za to konopí, nebo jsem prostě takovej a byl bych stejnej, i kdybych v žitoě nehulil ? Dokáže mi tu někdo odpovědět?

P.S.: změnit stav vědomí lze i dokonalou hudbou. Zkuste si sehnat třeba album Ascension od Johna Coltranea, a pokud to bude schopni strávit, dostanete se až do nebes, protože ascension znamená nanebevzetí. A opravdu to funguje.
P.S.S.: ještě pro Mojo Risina : můžu se optat, na co přesně hraješ, co hraješ a jak dlouho a jak intenzivně se tomu věnuješ ? Můžeš mi napsat do PM. Dík.
Astahoe
......amen......
co to kurva je?

Hulim už několik let. Jeden čas to bylo fakt každej den...... a pamatuju se úplně všechno, a dokonce jsem se vtý době připravoval na přijímačky na školu a studuju o.k. Přijatej někde ve prostřed.

Mimochodem nechci do toho nikomu kecat, ale alkohol kurva ničí osobnost. U mojeho otce vyvola schisofrenii.
W3m3n0
dost hele,
neni to nahodou na každym zvlast? at si kazdej sam rozhodne co bude pozivat a cim se uspokojovat
Mr.goldie
hai:D
Víš co ti povim...mnoho krát jsem měl podobný náhled na věc jako ty...s vyjímkou toho náboženství...jsem zarputilý ateista!! Meditace je krásná věc..ale myslim že je pro lidi kteří věří a skýtá jim tato věc potěšění..asi bychom dokázali vidět jenom pležžžža:D Myslím že si tak trochu nerozumí tvoje "Já jsem " a tvoje "Já bych chtěl být" potom co si nekontrolovatelně intoxikoval svoje tělo se dosatvila zákonitě ódplata:D Dejme tomu že za dva za tři roky stejně zase budeš hulit ...podle mě si jen zaznamenal jemný pokles vyjadřovacích schopností,kterej ti nahnal strach a když si mě nad sebou bič..zbavil ses..."závislosti" Mluvíš ještě asi z rozladění a až si to všechno zase sedne...pronikneš do tajů :) a jestli ne...tvoje věc:D jestli v tom budeš ,či nebudš pokračovat...je jen tvá věc..každý má právo se projevit a tys to udělal...ale nikoho ,resp málo lidí zde tím uchvátíš.
PeAcE:D:bandit:
dan bass: hele s tou rekapitulaci mam problemy taky, taky si nedokážu vzpomenout na to, co jsem dělal první týden prázdnin, co jsem dělal v pátek, dost rychle zapomínám i to, co jsem se učil ve škole. Často se mně stává, že si nemůžu vzpomenout na něco, o čem vím, že v hlavě mám, ale nikdy si na to sám od sebe bez jakékoliv pomoci (nápovědy) nevzpomenu. Shodou okolností je mně taky 18 :) Příští rok matrurita, su zvědavej jak to s mou pamětí zvládnu.
Jo a intenzita mýho hulenení je fakt malá, řekl bych že tak 2x do měsíca. Hulení už prostě nemám, tak nějak nehulím a trávu ani nevyhledávám. Dám si jen když si ke mně najde sama cestičku :D Takže tahle zdánlivá degenerace hulením asi nebude.

K tomu co tady napsal zakladatel tohohle threadu:
Kdysi se mně stalo něco podobnýho. Byl sem o něco mladší a v ganje jsem viděl určitej smysl života (to je trochu přehnaný, ale jak jinak to říct) No hulení jsem měl fakt rád. Hulil jsem mnohem častěji než teď, sic ne tak často, jak někteří starší useři tady na G, ale na mě to bylo tak akorát. Postupně však moji kamarádi hulení omezovali a k mé nelibosti jsem ho omezoval i já. Nakonec to skončilo tak, že skoro nehulím. Žije se mně kupodivu dobře, nevidím ten hnusnej svět, jak tady hodně lidí (ne v tomhle threadu) zmiňuje. Svět bez hulení, respektive s trochou hulení, je docela dobrej. Stačí umět hledat ty pěkný věci.
Hulení každej den je podle mě fakt přehnaný a pěkná blbost, zvlášť době, kdy člověk dospívá, studuje a tak všeobecně se formuje.
No původně jsem chtěl napsat trochu něco jinýho, ale během toho psaní, jsem zapomněl tu původní myšlenku.
ta paměť no :D

p.s. ale rád vzpomínám na ty časy kdy sem hulil častěji a ganja mně pokaždé něčím překvapila.
2Mr. Mojo Risin
tráva je jen prostředek, je to na tobě, jak ho využiješ...


Droga je drogou křestanů jelikož, každá civilizace se zemědělskou kulturou má za hlavní drogu alkohol a jelikož ve všech těchto zemích převažovalo či převažuje křestantsví (dříve pohanů, než je všechny křestani zmrzačili) je alkohol drogou křestanů
Peace
Dan.Bass
to futeW: díky za reakci, moje srdíčko tajně doufalo, že tu najdu někoho, kdo to vidí stejně. Super. Teď se nemám proč divit, že většina "dospěláků" je úplně dementích. Von totiž mozek degeneruje stářím, žádná tráva. :D A jinak hezky napsané. Mně teda mimochodem konopí párkrát překvapilo svou sílou, jejímž důsledkem byl stav naprosté paranoie a pocitu, že za chvilku příjde pan Infarkt, a nebo se zblázním. A co se mi vždycky stává, je věc, že mě vždy během zhulenýho stavu začně bolet nějaká konkrétní část těla. Už to byly záda, kyčle, chodidla, kolena,ruka, prsty, strašnej tlak na prsou, tlak v břišní oblasti aj. A je zvláštní, že pokaždý něco jinýho, ale vždy jen jen část těla, nikdy ne třeba dvě různý bolesti po sobě během jednoho stavu. Chápete to někdo ?
virgill
Dan.Bass krece v danejch oblastech svalovy stahy ses jakoby v napeti i kdyz si to treba ani neuvedomujes ale mas nejakej sval naplej vic nez obvykle a to se projevi bolesti neceho..... nebo autosugesce.
Mr. Mojo Risin
To livo:
Díky za poklonu.

To Xaver:
Nikomu nic, alespoň doufám, do hlavy necpu. Kde je napsaný, na co jsi zvědav, abych se ti mohl trefit do noty? Nikoho z vás nehodlám ovlivňovat, takovou ztrátu času nepotřebuju. Jen mě zajímá, kdo má na něco podobný názor jako já a kdo nikoliv.

To Galen Aldaron:
To je jedině dobře, že tráva negumuje dlouhodobě.
Jak píšeš o přijímání chleba nakaženého námelem. Nemyslím si, že „Oheň sv. Antonína“, po kterém vymřely celé vesnice na otravu námelem z obilí je nějaký náboženský obřad. S tím Řeckem máš pravdu, tam námel používali díky jeho halucinogenním účinkům.
Díky za tipy na knížky. Něco jsem už četl. Určitě si seženu toho Wattse, pač to zní velmi interesantně.

To Dan.Bass:
No to máš teda recht, že po trávě je člověk línej jak ta nejlínější veš, zvlášť když je línej i bez ní. Na to jsem úplně zapomněl. Ascension od Johna Coltranea mě docela zajímá. Musím to sehnat.

To Astahoe:
Já jsem taky přijatej na vejšku- v první desetině. Když jsem hulil, tak jsem si taky dlouho myslel, že jsem úplně v pohodě. Když jsme u tý schizofrenie nejsi náhodou svůj otec, který si myslí, že je syn toho o kom si myslí, že je jeho otec, který má schizofrenii, i když je to vlastně on sám. (To neber vážně, je to jen takovej blbej vtip)

To Realist:
V žádné sektě nejsem a nejsem ani věřící, jak už je výše psáno, takže bych si být tebou ty evidentnosti odpustil a radši bych napsal např: Zdá se mi, že … Nejsi náhodou, … apod. To, že jsem se vymanil ze spárů ganji není žádný můj problém, naopak. Nemám potřebu opisovat nějaké knížky. Ta náboženská polemika, která hodně z vás tak pobuřuje, mě napadla po zhlédnutí jednoho pořadu v telce, kde se řešila podobná témata-drogy, náboženství, … Myslel jsem, že podobné věci by tady mohli někoho zajímat.

To Mr.goldie:
S tím Já jsem x Jábych chtěl být máš naprostou pravdu. Ale tráva ve mně nic takového neumocnila. To je snad normální, že člověk si přeje být něco trochu jiného než je. Něco co považuje za jakýsi ideál. Někdo má tu onu pomyslnou laťku níže a někdo výše. Spíše má každý těch latěk více a některé by chtěl mít trochu jinak nastaveny. Někdo chce být třeba chytřejší a sport ho moc nezajímá, někdo chce zase být lepší ve sportu a učení ho nebaví. To je ovšem na dlouhou úvahu :-)

To hipik:
Prozradím ti tajemství, jak jsem mohl udělat maturitu s vyznamenáním. Prostě jsem se ty 2 měsíce učil a pak trochu toho štěstí. Jestli tě to zajímá, tak ti mohu na pm poslat podrobný průběh mé maturity. Sem se mi to opravdu psát nechce. K tomu že mě to vygumovalo. Jen jsem měl trochu problémy s pamětí, to je všechno. Někomu jinému to třeba nevadí nebo je nemá. Mě to vadilo, už kvůli tý maturitě. A teď jsem docela spokojenej. Jak jsem se bavil, když jsem byl zhulenej? Kupodivu tak jako ty! To nadšení tam určitě bylo, a jaký. Snažil jsme se v tom najít nějaký smysl a než jsem ho našel, tak jsem ho ztratil.

To futeW:
S tím přeháněním když člověk dospívá máš naprostou pravdu. Ale kdy jindy to má dělat? V dospívání, kdy člověk hledá určitou cestu, je bohužel ta doba, ve které do takových a podobných věcí může lehce spadnout. Tím nechci říct, že jsem už něco našel. Taky budu rád vzpomínat na to ono období, zvlášť když o tom budu jednou vyprávět svejm harantům. Na to se fakt moc těším.
Mr. Mojo Risin
To Realist: Proč bych na to jako nemohl přijít sám? Kdyby tam řešili zrovna tohle, tak bych na to asi znal názor odborníků a nepátral po tom. Navíc to dávali na dvojce :-) Nikoho z vás nenabádám ktomu, aby přestal a jestli si myslíš, že tohle forum čtou jen lidi co hulej, kromě policajtů apod., tak si to mysli. Pro mnoho těch, co přestali hulit nebo to jen párkrát zkusili, je marihuana zajímavá a čtou tady ty vaše fundovaný příspěvky.

S tím, že jsem se od vás, kromě pár světlých vyjímek, nic moc zajímavého nedozvěděl se prozatím loučím, tedy dokud zase nevymyslím něco, co by některé z vás mohlo pobuřovat jako tohle. Takže si tu dál nerušeně pište o tom Vašem oblíbeném listu.
newton
Pravdepodobne som tu jediny krestan a jediny veriaci clovek....tak bz som sa chcel tiez zapojit do diskusie....: 1. Marihuana je droga a tak ako vsetko na tomto svete je k dispozicii cloveku a nie clovek marihuane....je na kazdom ako ju zvladne...
2. Alkohol - vid bod c1....poznamka:podla mna je horsie ovladatelny ako ganja.
3.Krestanstvo je jedna vec a viera v Boha druha...vidim ze ste tu vsetci ateisti a hadzete vsetkych krestanov do jedneho vreca...takze trochu teorie: Cirkev (krestanska reformaciami delena na dalsie - rimskokatolicka grekokatolicka evanjelicka,....) je bozsko-ludska institucia zalozena Jezisom Kristom. to ze je bozska znamena ze funguje fugovala a vzdy bude fungovat lebo to Boh chce...a to ze je ludska znamena ze je omylna...pretoze pozostava z ludskych jednotlivcov a kazdy sme nejaky... v historii je tych omylov obrovsky kopec a mnohe z nich su jednoznacne a mnohe z nich aj nie...ale na tom sa nevedia dohodnut inaksie fundovane hlavy ako sme my.... taka poznamockam, terajsi papez Jan Pavol II sa oficialne ospravedlnil a prosi o odpustenie za vsetky historicke zlociny cirkvi.
4. Viera a jej zmysel....vidim ze vacsina z vas vnima krestanov ako natuplych skrachovancov ktory chodia do kostola a par babiek ktore nemaju co robit.... Viera je zmysel zivota...iste si kazdy z vas polozil otazku preco je tu a kde sa to tu vsetko zobralo. Malo kto sa uspokoji s tym ze som tu preto aby som zil nejaku dobu a potom umrel a koniec. Viera je o tom ze ten kratky cas ktory tu travis je skuska a po smrti za nu budes hodnoteny....a budes ZIT... Kazda civilizacia ma svoju vieru a Boha (bohov) a kazda veri v nieco co je viac ako clovek...to nieco by sa obecne dalo nazvat Absolutne bytie...dokazom absolutneho bytia su aj tzv cesty ktore sformuloval Tomas Akvinsky( vyznamny filozof btw tiez krestan).nejdem ich tu rozpisovat lebo sa mi nechce. Absolutne bytie je teda to co mi krestania volame Boh, moslimovioa Alah.....atd... ateizmus je "nabozenstvo" ktore do nasich koncin priniesli komancovia a je to totalitna zalezitost ktora potlaca cloveka ako takeho...vobec neodsudzujem ludi ktori v nic neveria lebo za to z velkej casti moze ich okolie v ktorom vyrastali a aj minuly rezim....na zapade sa vsak s takym ateizmom stretnete len tazko...
5. to ze krestania ficia na alkohole je dobre :)...uz davno som sa tak dobre nepobavil...aj to lsd v chlebe..mal by si vydat nejaku zbierku vtipov...
Mazz
Jediny verici tu zdaleka predpokladam nejses. Jen se tu ostatni proste nevyjadruji pac jak sis nejspis vise vsiml vubec to nema cenu...
iNVADER
newton: tak ted jsi pobawil ty mne :))))...... PREDPOKLADAM ZE TA NARAZKA NA VETU ZE SI KRESTANI FRCI NA ALKOHOLU BYLA SMEROVANA NA MNE a i kdyz uz jsem tu nechtel prispet (protoze se mi nelibil zpusob, jakym zkreslil mou prvni reakci uz autor tohoto threadu), tak se MUSIM OHRADIT. Nic takoveho jsem nenapsal...to je proste demagogie jako swine..nezlob se na mne. Ja jen narazel na poznamku, ze krestani nic neberou. Nejsem ochotnej prijmout jiny dukaz nez seriozni analyzu , ktera by vyvratila me tvrzeni ze DRTIVA vetsina kerstanu bere obcas drogy - alkohol, cigarety. Nikde jsem netvrdil ze si krestani na necem fici.....rekl jsem to v uplne jinem smyslu a hlavne jsem na neco REAGOVAL a takove prekrucovani musi bejt kazdymu se zbytkem mozku v hlave k smichu a ja si to proste nenecham libit. Taky mi vadi Tve zamerne zesmesnovani ateistu. Ze ateismus je zalezitost komunistu a na zapade s nim nesetkas????............tak to jsi zase rozemal ty mne :))))))))))) hehe, kdyz uz mluvis o te sbirce vtipu, zkus vydat vlastni...urcite to bude mit uspech :) to je totalni nesmysl.
Tvoje vety, ze jako ateista "neveri v NIC"...to jsi uplnej fanatik, nezlob se, vyvracej mi to , ale je to tak....ja bych tak radikalni odsouzeni vsech krestanu, jake jsi ty udelal nad ateisty nedokazal...ale kazdej mame asi jinej zaludek.
Jsou proste lide kteri "veri" v jine hodnoty nez je buh potazmo "absolutni byti". A muzou to byt presto velmi vznesene hodnoty (tim ted samozrejme nemyslim huleni..tak prizemni nejsem :)))))))))))))) ) a ti lide opravdu dokazou byt stastni.......a mozna jsou vyrovnanejsi nez ty se svou cirkvi s jejim bohem a nemene velikou TEMNOU minulosti:). Ale to jsme se dostali od puvodniho problemu nekam jinam.......... preju vsem................... stesti :) (i nam mensine nevericich :)) )
BRAINDEAD
Mojo - ty si huustej -exkluzivni doklad toho ze by se to s hulenim opravdu nemelo prehanet,protoze prohulit se do krestanskyho ouchyla-tvuj ton mi pripada opravdu agresivni-nemuzu si tech par vet odpustit i kdyz je to zbytecny-mi nerikej ze na tohle
si prisel sam-ze by strazna vez,nebo poselstvi gralu nebo nejaka
jina picovina?
nikomu jeho viru neberu(sam tuhle otazku nemam vyresenou,ale to je nadlouho) ale FUCK OFF krestanska agitka
Ano tvuj problem neni ze si prestal hulit,ale spis mi prijde ze s novym
zajmem to hodlas prehanet jako s tim predeslim-soude podle tvych
neadekvatnich reakci(viz treba reakce na Invadera ktery pise-to co je pravda-a ty se z toho muzes posrat)
Me mozna stejne ale spis sere propagace nabozenstvi ve jmenu
ktereho se 1000let delali svinstva-jo uz je to dlouho ale sory to je relativni.
Dan.Bass
Jenom poznámka : to nejsou křeče ! Jsou to bolesti různejch charakterů, nejčastěji však velmi nepříjemný píchavý tlaky v jednom místě. Ale děte s tim k doktorovi... "Dobrý den. Pane doktore, vždycky, když hulim, tak mě něco bolí, co s tím ?..." :D
iNVADER: klídek. Není třeba se rozčilovat. V tomhle případě bych tady nemluvil o demagogii, protože to slovo má trošku jinej význam než si myslíš, protože ho používáš nevhodně. Nechápu proč se tady hádáte o náboženství. Někdo prostě věří někdo zase ne. Za to, že velká část obyvatel tohoto státu je ateistická částěčně komunismus může. Tyto režimy nemají náboženství rady. Hodně lidí se prostě podřídilo a na víru se vykašlalo. Kdyby tě třeba rodina vychovávala tak, abys věřil v boha, tak bys tady teď psal něco trochu jinýho
iNVADER
futeW: hmmmm....ok necham si poradit jake mam psat..a verim ze bych byl lepsi clovicek, kdybych byl vychovavan k vire v boha (joke:))...to jsem ted nemyslel vazne...popravde.........neverim :) )...... opravdu zbytecne se hadat.............
DEMAGOGIE................ ech ? .....demagogie jak ji definuje slovnik cizich slov: "zamerne zkreslovani skutecnosti"......newton ZAMERNE ZKRESLIL to co jsem napsal ke svemu prospechu TAK, aby jeho prispevek lepe vyznel........ jak jsi myslel ze jsem to slovo pouzil nevhodne??!!!.... Hlavni je delat hodne chytryho..tomu celkem rozumim:), ale nerozumim proc me napadas, ze bych byl jinej (ve smysly jak jsi to napsal "lepsi" kdybych veril v boha ??. Ja taky nerikam ze bys byl lepsi, kdybys byl ateista (pokud teda nejsi, podle tve posledni vety jsem jen odhad ze ne...ael muzu se mylit...wuuubec te neznam:)) ). At si kazdyho vychovava rodina jak uzna za vhodne. Mozna ze jsem, ac ateista slusnejsi clovek nez ty, prece me neznas. Mam dojem ze je to tu fakt krestanska agitka. Ver mi, ze se nerozciluju..i kdyz to tak muze vypadat...pisu to s usmevem na rtech...... zitra jedu na sazavafest..tak se nemuzu dockat..a naladicku mam rozhodne VICE NEZ dobrou :) Budeme se verici a neverici navzajem radejc tolerovat a nebudem si cpat sve "viry" navzajem do hlavy ... stejne jsme od puvodniho tematu uz dost uhnuli:) at neni mojo nasranej :)) .....ju??? :)))PEACE
invander: Mno to je jedno. Demagogie: ovlivňování jedinců, skupin obyvatelstva národa líbivými frázemi, nesplnitelnými sliby, nabízením zdanlivě jednoduchých řešení, využívající různých předsudků, neznalosti, sociálních těžkostí apod.. , zaměřeno na získání obyvatelstva.
Když už se odvoláváš na slovník cizích slov.
Proč si myslíš, že nejsu ateista?
iNVADER
ach jo.......boze:))).....ja si myslim ze vsichni vi co jsem tim chtel rict...ja mam pred sebou slovnik cizich slov kde se pise ze demagog je clovek, kterej zamerne zkresluje skutecnost za zamerem vlastniho prospechu.....taky ci ji citem mohu v nekterych pripadech nahradit slovem "manipulace". Budeme se ted hadat o slovicka, o vydani a autory slovniku cizich slov, ja do nej nakouk jen kvuli tobe :)....vzdyt je to fuk.....uplne fuk......nebo ............aspon....mne je to fuk...ale hadej se o to...... ja myslim ze vyznam ve kterem jsem to pouzil ma smysl..ty myslis ze ne.....oki..:).
Jinak s tim ateistou....mno jak pisu v tom mym prispevku....nevim to....muzu se mylit :)) doslova jsem to tam radeji napsal..abych podobne otazce predesel..........ale nepredesel :)) sakrys :)...proste jsem to jen odhad podle tve posledni vety v predelem prispevku to te vychove....ale fakt nevim..... nechtel jsem te urazit :)
Dovolim si radeji mile growery odpoutat od techto plku radeji na diskusi o czech teku taktez v kurarne, kde se objevuji linky na opravdu zajimave clanky. Nic neni tak jak to vypada, hlavne TV HOVNA informuje obzvlaste zajimave zkreslene..........demagogove :D :)) Techno sice neposloucham....ale ucastnici a poradatele maji v tomto pripade me maximalni sympatie :)
Masai_Mara
to XaVieR : promiň kluku, ale islamía mi nepřijde jako spolek sektářů. Vůbec chápu islám jako tolerantní náboženství. Spíš záleží na interpretaci ( ale to asi ve všem, stejně jako křesťanství ) a na doktríně. A argument, že věřim vlastně na něco, co nikdo nikdy nedokázal, je dosti scestný, jelikož v tom je ta pravá SOULPOWER!!!
Prostě pokud si v sobě našel víru, nepotřebuješ si nic dokazovat!
newton
to: Born2die
v minulosti bola cirkev taká aká bola a spoločnosťs ňou bola plne prepojená ale nemá zmysel rozoberať minulosť...napokon aj dnes má cirkev svoje problémy...a ešte k tomu spasitelskému komplexu...neviem kde si to nabral ale myslím že žiadny normálny inteligentný kresťan ti nepovie že pretože si ateista nebudeš spasený...to je proste hlúposť (veď uvidíš po smrti :) )... kresťanská viera hlási lásku k blížnemu a po smrti budeš súdený za to ako si žil bez ohladu na to či si veril v Boha alebo nie... možno si si to pomýlil s hinduizmom...oni veria že len hinduista( ktorý sa musí narodiť nemôže sa ním stať) má šancu sa dostať z bludného kruhu reinkarnácie.... ale to je zas o niečom inom...proste spasitelský komplex je hlúposť...a ešte k tej tvojej viere...plne ju rešpektujem i keď neviem ako si k nej dospel ale ja verím že človek má aj nejaký hlbší význam ako individualita ako taká...preto si myslím že po smrti bude tvoja duša (samozrejme aj moja) zachovaná a verím že sa dostanem akoby na vyšší level..lebo podľa mňa človek je dosť obmedzený...jeho duševné schopnosti sú ohraničené ale myslím že je tu potenciál ktorý sa uplatní práve po smrti...
to Smallholder:
vobec sa ti necudujem...keby som bol ja ateista tak krestanstvo by bolo asi to posledne kam by som vstupil ale verim ze cirkev sa uberie k lepsiemu a prestane ludi stracat ale ziskavat...podla mna by to chcelo trochu liberalizovat.... no a ty ludia co umreli...to ze umreli k voli Bohu je silne tvrdenie...zabil ich Boh? myslis si ze Boh chcel aby umreli?nezabudni na to ze tu na zemi zavrazdi cloveka len jedna bytost: clovek....
newton
to iNVADER :
sorry asi sme sa nepochopili....ja som nepochopil tvoju narazku a ty si nepochopil mna (co bolo asi sposobene mojou zlou interpretaciou) urcite som nechcel odsudit ateizmus a ten ateizmus o ktorom som pisal som myslel to co sa ti (respektive tvojim rodicom) snazil 40 rokov nabulikat rezim...proste ze neexistuje nic iba tento kusok zeme kde ludia pracuju a umru..vela ludi tak u nas jednoducho zije... ale samozrejme ze je vela ateistov ktory v "nieco" veria a ja ich urcite neodsudzujem...
STUFFY.N.STUPID
Já teda uz tu vlemi dlouho nebyl, pripojim ovsem svuj nazor. A ten je nasledujici: jedine v co bych rád doufal je, ze Papez velmi brzy zdechne a nebude nikdo po nem. At si kazdy sam veri cemu chce, at se przni jak chce, jen at nezaklada zasrany "organizace VIRY". To je to (dnes mimoradne aktualni) co nas zene leda do pjekny prdele. V to se dá samozrejme zapocítat i politika protoze i to je jakasi forma viry, i kdyz velmi nadnesene (viz napr. skinheads, ku-klux klan a spousta dalsich - i to je rozhodne politika, i kdyz mensinova). Mam nezamenitelny pocit, ze kazdy, kdo se rozhodne pouzit slova jinych pro utváření vlastních názorů je blb. Nechci moralizovat. Mam s tim dlouholete zkusenosti. Ma pritelkyne je muslimka. Muj nejlepsi kamarad je tvrde verici krestan. Nekdy nemuzu uverit jak víra neurčená sebou dokáže pokřivit názory na cokoliv. Mozna je to tim ze sám jsem ateista, tedy nechápu. Ovšem i já mám víru ve spoustu veci. Nepotrebuju k tomu ovsem chodit do kostela ani se modlit. Po celá staletí kážou vodu, pijou víno. Kdy konečně pojdou?
jestedman
tak taky neco do kramu.

kdyby mel nekdo nevyvratitelne dukazy pro svoji viru tak by to jiz nebyla prece vira. vetsina z nas co tvrdi, ze jsme ateiste verime v dobro, prirodu nebo cokoliv jinyho, takze vlastne ateiste nejsme. pouze nemuzem byt zarazeni do nejake cirkevni skatulky.
vetsina nabozenstvi je dle meho nazoru zalozena na etice (castecne odlisne v rozdilnych castech sveta). nemusim byt krestan abych vedel ze nemam nikoho zabijet. muslimove nejedi prasata z prosteho hygienickeho duvodu.
souhlasim se Stuffym a nelibi se mi organizovani viry, nicmene v historii to byla velmi dulezita vec, ktera dokazala lidi udrzet pohromade. vira je velmi subjektivni vec. a stejne tak jako se mi nelibi od nekterych registrovanych vericich ze me litujou, ze neprijdu do nebe, tak nikdy neodsuzuju nici viru. holt nikdo nevi kdo ma pravdu. a proto i tento thread nemuze mit nikdy konec.
ja svuj zivot zakladam na toleranci a zasadach, ktere sou mne vlastni, ale netvrdim ze sou objektivne spravne, ja je pouze povazuju v tento okamzik a tuto dobu za nejlepsi.
vetsina nabozenstvi pracuje s necim jako hrich, spatna karma atd. to je pouze me svedomi. pokud bych byl krestan nebo muhamedan a hulil bych, tak by stejne zalezelo pouze na mne, jestli si to pripustim jako hrich ci provineni proti necemu. pokud se s tim dokazu vyrovnat a ospravedlnim si to, tak v tom nevidim problem.
jo a jeste neco off topic - strasne me stvou ty dlouhy prispevky, kdo to ma porad cist?
newton
to stuffy> v co veris ty?aky je tvoj zmysel zivota?
lordWilliam
2Mr. Mojo Risin: Plně chápu zvé "procitnutí" poté co si přestal (byť jen na krátkou dobu) po dlouhé době s marihuanou. V mozku se ti srovnají myšlenky a u¨vědomíš si co se s tebou vlastně dělo. Jak ty píšeš že ti marihuanan vygumovala 2 roky života tak to ti jen přijde, vygumovanej člověk neodmaturuje (no když se podívám na sebe :-°) Já jsem zažil podobnej stav poté co jsem přestal (po prohrané argumentové válce s kamarádkou) s alkoholem. Taky jsem si v prních fázích začal "uvědomovat" že jsem alkoholem vlastě zabil 2 a půl roku strašně umělou zábavou vyvolanou alkoholem. Uvědomyl jsem si jak moc mi změnil osobnost (kdo nevěří tak ať si zkusí přestat na 2 měsíce) a jak strašně ničí lidi psychycky i fyzicky. A nejhorší na tom je že si to nikdo neuvědomuje a kdo si to uvědomí tak si to nepřizná. Já sám jsem si uvědomil že stavy po alkoholu se mi vlatně nelíbí, že odporují mému morálně etickému cítění, že jsou vlastně nepříjemné. Na kamarádech jsem experimentálně zjistil že (při fakt velký pitce) na jeden díl "zábavy" připadají 2 -3 díly trpění. Ale všichni co jsem se jich ptal jestli ji to přijde přiměřený mě odpověděli že ne, tak proč to dělají. Po marihuaně mě nikdy nebylo špatně, nikdy jsem se nepozvracel,. nikdy jsem cestou domů neusnul v příkopě. Taky mě zaráží jak je společnost netolerantní k jinejm i zjevně měkčím drogám s menším abstinečním příznakem než u alkoholu. Podobný účinky jako má alkohol se dají vyvolat i čajem s tím rozdílem že stavy trvají jen asi 40 minut po doptí posledního šálku.

PS. promiňte případnou stcestnost tohoro příspěvku. ;-°)
STUFFY.N.STUPID
2Newton: upřímně věřim tomu čemu sám věřit chci, chci věřit že jahody jsou sladký, že mojí zesnulý babičce je squele tam kde ted je at uz je to kdekoli nebo nikde, věřim v přírodu a že nás všechny přežije, dokonce v to doufám. Nevěřim v hranice který stavíme abychom se mohli hádat kdo co posral, at uz to jsou ty na mapě nebo ty v nás. Věřim v šílený vize W.S.Burroughse nebo souznění duší. Můžu věřit v cokoli, teď si to vymyslet a za chvíli to zavrhnout. To mi dává svobodu. Alespoň tu duševní, když už nemůžu mít tu fyzickou kerá je relativní a odráží se v potřebě většiny. Věřím v život, stejně jako ve smrt.
newton
to lordWilliam> blahozelam ti...prestat s alkoholom chce pevnu volu... plne suhlasim s tvojim nazorom a iba si ma upevnil v tom ze s alkoholom netreba zacinat....
to stuffy> stale nechapem preco chces aby papez zomrel....
BRAINDEAD
newton:sice nevim proc chce stuffy aby papez zatah(stejne uz je davno mrtvej a voni ho maj na dalkovy ovladani) ale chapu proc se mu chce z katoliku zvracet-krome jejich nechutnosti v minulosti na ktery
by se podle me nemelo zapominat-sou tu i nechutnosti dnesni
nezlob se na me ale dokud budou kazat vodu a pit vino- dokud budou
povazovat homosexualitu za nemoc a vesele to hlasat a jeste potaji zneuzivat chlapecky -dokud se budou
vmesovat zenskejm do jejich prava na potrat atd.(samozrejme jejich
viru jim neberu ze) tak pro ne nemam jmeno-at dou do hajzlu-sraci!
STUFFY.N.STUPID
presne tak. Napriklad Nizozemska potratova lod kotvici u polskeho pobřeží, která slouží ženám co ty děti nechtěj, protoze v Polsku jsou potraty zakázaný (mimochodem o neco podobneho se tusim snazili i ty buzny z KDU-CSL u nas). Chci aby papez zdechnul z prosteho duvodu: je symbolem, pro věřící katolíky je to totéž, čím byl Hitler pro nacisty (to myslím nadneseně, i když velká podobnost tam určitě je (byla), i když dnes značně utlumená ostatními vlivy). Tím ovšem nemyslim že jen papež je vudce toho všeho, to ani náhodou, můžou za to všichni věřící v církev, kteří jí dávají vlastní myšlenkovou svobodu. Rád bych aby zemřel z prosteho duvodu: udělá mi to dobře. Stejně přijde další. A další. Pokud lidi nezačnou víc přemejšlet a mín poslouchat jejich žvásty.
STUFFY.N.STUPID
aaano. ale nezapomen ze církev je organizace, jak nekdo rekl (nakej sociolog) dokonalá. Má přesnou hierarchickou strukturu na který stojí, pokud by se zhroutila, přestane církev jako taková existovat a lidi bud budou věřit dál bez ní, nebo budovat novou. Potíž je v tom, že spousta lidí podle mě tu hierarchii potřebuje, protože víra je naprosto abstraktní pojem, a oni chtějí člověka, který zprostředkuje víru mezi nimi a tím čemu věří. Stejně tak je to např. dnes s tolik duležitym terorismem. Nepochybuju o tom, že velka většina z pěšáků kteří dávají krky při sebevražedných atentátech je přesvědčena o tom, že jejich vůdce je něco jako bůh, zprostředkovatel, nevim co. Nejsem sociolog ani psychiatr:). V podstatě za to nemůžou, prostředí je ovlivnuje natolik že nejsou schopni rozumného usudku. To je taky forma cirkve ne? Pokud vudci nebudou, forma se rozpadne. Stejně jako armada nemuze byt bez velitelu, logistickeho zazemi atd atd. protoze by jednoduse nefungovala.
newton
to Braindead & stuffy> uz som to tu myslim pisal ze cirkev ma svoje problemy ale mozno by bolo dobre napisat aj nieco na jej obhajobu....tak ten clovek ktory by bol podla teba stuffy lepsi mrtvy sa zasluzil o pad komunizmu v strednej europe, o abdikaciu diktakora pinocheta v chile, ma x humanitarnych organizacii....cirkev pomaha ludom v tretom svete ktori maju uplne inu vieru ale tym ludom ktori im pomahaju je to uplne jedno.... pomahaju presne tym na ktorych vsetky "liberalne" organizacie z vysoka kaslu.... davaju radsej prachy na kampan za to aby mohli homosexualy uzatvarat manzelstva a pod. ja osobne proti homosexualom nic nemam....som tolerantny clovek ale kritizujete ludi ktori rocne zachrania x ludskych zivotov a bez naroku na odmenu.... kto v nasich krajinach prevadzkuje hospice?cirkev...tych prikladov je vela..
newton
to stuffy> ten kto to povedal <ze cirkev je dokonala> je bud nejaky fanatik alebo nevie o com hovori....s tym sa jednoznacne neda suhlasit...rovnako ako sa neda suhlasit ani s tym ze cirkev je podobna ako nackovia.... cirkev svoje nazory nepresadzuje nasilne...je na tebe ci ich prijmes alebo nie... ja som clenom cirkvi, myslis si o mne ze nie som schopny rozumneho usudku?
STUFFY.N.STUPID
Newtone cti. Ja jsem nerekl ze cirkev je dokonala (citat). Ja jsem citoval jisteho velmi uznavaneho sociologa, který řekl ze církev je DOKONALA ORGANIZACE. Je jí totiž proto, že staví na víře, nepotřebuje marketingová oddelení ani ostatní věci, které potřebují všecchny ostatní firmy, HP, McDonalds, já nevim co. A firma to je, i kdyz ne klasická.

Uvedom si, ze dnes je sice jakýmsi patronem humanitárních akcí (což o všem zdaleka neznamená že je jediná), ale také se z toho dá vyvodit že se tak jednoduše snaží upevnit svou moc kterou hlavne v minulem století dost ztratila. A co se týče minulosti - byla to práve církev, která naopak ničila ty, kteří ji odmítali, podnikala křižácké výpravy, desátky, známe to všichni ze školy. Je jenom logické, že je její postavení dnes mnohými lidmi vnímáno jako ušlechtilé, že chce pomáhat jiným. Nemuze totiž jednat z pozice síly, tak tajně utoci na emoce. Já ji vnímám jako hada v kožichu medvídka koaly.
BRAINDEAD
Je to tak STUFFY mas recht je to tak
Podle mojeho nazoru jedinnej kdo se zaslouzil o pad komunismu
ve vych. evrope sou zasrany americani ktery rusaky uzbrojily,rusove
uz na to nemeli prachy a centralne planovana ekonomika to jaksi
nestihala-na to jaksi nemel vliv jeden cernoprdelnik(i kdyz nejvyssi-
dokonce namestek boha na zemi:) hehe
cirkev pomaha lidem ve tretim svete?
ja myslim ze zistne za ucelem sireni viry-
za dalsi kdo jinej by jim mel pomahat nejvic nez ten kdo stal u korenu
jejich problemu -
no proste nevidim duvod proc je obhajovat-at udelaj sami neco proc bych je mohl respektovat
a vite co me sere nejvic jejich politicka representace KDU-CSL to
je jeste vetsi luza,povl a spina :)
newton
to stuffy:cti ty...ja som nenapisal ze ty si povedal ze cirkev je dokonala...proste ten uznavany sociolog podla mojho nazoru nema pravdu... v skole si asi nedaval pozor lebo kriziackych vyprav bolo sedem a ich cielom nebolo nicit tych ktory cirkev odmietali.islo o to ze Jeruzalem bol nedobrovolne obsadeny moslimami a cirkev preto vyslala vojsko aby ho vyslobodila lenze mnoho ludi sa na tom chcelo nabalit ...islo tam o prachy a vojaci dokonca znasilnovali zeni a kopec hroznych veci...proste sa to vsetko na mile vzdialilo od povodneho zameru a preto aj ja kriziacke vypravy odsudzujem....takze podla teba je zle ze cirkev pomaha ludom?a neodpovedal si na otazku:ja som clenom cirkvi, myslis si o mne ze nie som schopny rozumneho usudku?
to Braindead:co sa tyka tej pomoci....nikto nikomu vieru nevnucuje a to ze ju siria to je len ponuka...mnoho s tych ludi na vieru kasle ...stale veria v svojich bohov a samanov....cirkev stala pri koreni problemov africkych chudobnych statov?tomu asi dost dobre nerozumiem...dufam ze mi to vysvetlis...
BRAINDEAD
vysvetlim -ale ted sem v praci-takze tenhle sloh az vecer
STUFFY.N.STUPID
2Newton: ahhh...:-) Ten sociolog MÁ pravdu. Ovšem nemá cenu s tebou diskutovat, tim nechci prudit. Neni možný abys ty řekl že co říkám, na tom neco bude, stejne jako to neřeknu já, protže podle me je to trošku demagogie. Pravda, když se ve škole vykladal středovek, vetšinou jsem spal nebo kouřil na záchode. A víš třeba že byla doba kdy byli 3 papeži, kteří se vzájemně chteli sejmout? Nevim, nevim. Od lásky k bližnímu je to dost daleko. A obhajovat křižácká tažení dost taky, nic na tom nemení jejich prvotní ušlechtilý zájem (i když mám dojem že to bylo trošku jinak). Nevadí, řekni mi tvůj názor na potraty, na svazky homosexuálů, na homosexuály jako takové, na současnou situaci církve, co by měla delat. Uvidí se.
Mr.Proper
Cirkev nebo jakakoliv podobna forma institucionalizace (fooj, malem jsem to slovo nedokazal napsat), podle meho nazoru spise od Boha odvadi nez naopak.
Zda se mi, ze Boha a Pisma chapou spise zevne, jako nejaky zakon ci sbirku poucek, podle kterych pak mohou ostatni kritizovat, posuzovat, odsuzovat a diktovat jim zpusob zivota.
Vsechna Pisma jsou pritom jen rada, jak dosahnout s Bohem jednoty.

Cim zkostnatelejsi to cirkevni spolecenstvi je, tim vice jde Buh stranou a jeho slovy pak mluvi jeho zastupci na zemi. A tim nemyslim jen krestanske a islamske cirkve.

Newtone, Buh je jen jeden a je pro vsechny.
A nesouhlasim, ze spousta lidi na viru kasle. Spousta lidi v Boha veri, jen kaslou na dogmaticke doktriny a vnucovani cizi pravdy. A spousta lidi, kteri ac tvrdi ze jsou ateisty, v Boha (Lasku, Zivot, Vesmir, Nejvyssi Realitu, Absolutno, Pravdu - dosad co chces) naprosto intuitivne veri. Ver mi.

To neni nic proti tobe, naopak, hodne si vazim tvy uprimnosti.

:)
Karmínový Král
newton: Jen tak neokraj, z čeho myslíš, že je církev placená? Je sice fajn, že se tváří jako patron humanotárních akcí a charit, lae v zásadě jen přerozděluje peníze z našich daní a tváří se, že je to její dobrodiní. Pozor na to.

Jinak tráva je stejná droga jako alkohol a cigarety a její rozumné užívání není cestou do PEKEL. :) Jen se to nesmí vymknout kontrole.

Náboženství jako takové je odjakživa jen nástroj jak ovládat lidstvo. Církev pořád ustupuje a slevuje ze svého výkladu. Osobně mi víra nijak nevadí, ale co mě vysloveně sere je právě církev.

A zrovna u vás na Slovači, milý NEWTONE, je přímo odporné, jak v mnoha polorozpadlých a nesjpíš BOHEM zapomenutých vesnicích je jedinou udržovanou hezkou a zánovní budovou právě kostel za několik milionů.
Karmínový Král
Mimochodem, když už jsem se do toho pustil, pozorujete kolik nesrovnalostí církevní výuka obsahuje.
Možná je to trochu mimo mísu, ale neodpustím si neuvést jeden krásný příklad:

Zaráží mě, kolik jinak inteligentních lidí věří v teorii stvoření člověka "v Sedmi dnech". Schválně, opravdu tito lidé vůbec nevěří v evoluci a jednotlivé vývojové etapy Země? Copak jsou ty dinosauří kostry a zkaměněliny opravdu pouhou Satanovou z-cesty-svádějící nástrahou? Nebo tu byly plavuně, přesličky a člověk v krytu s partou trilobytů? A pak se nám tu člověk pár miliónů let projížděl na stegosaurech?

Tohle mě opravdu zaráží. Ovšem nic ve zlém, přátelé. Mír ( je to jen taková legrace)
STUFFY.N.STUPID
hele, o 7 dnech: jak už jsem říkal, přítelkyně je muslimka, a musím říct že poměrně dost inteligentní. Přesto jsme se jednou od cca 22:00 do 8mi do rana hadali o evoluci. Pak jsem zlosti vypil sedmicku rumu a usnul (touz je ale jiny pribeh:) ) Neslo mi o to ji presvedcit, at si veri cemu chce. Chtel jsem jenom znat logicke duvody a nazory na to jak to asi mohlo byt podle ni. Samozrejme nejsou protoze jsou zalozene na abstraktci, tedy vire. Jde mi ale asi o tohle: jeji otec (čech, taktež muslim - ale konvertoval) je uznavany fyzik a matematik. To samozrejme nejde dohromady, protze z hlediska vedy je vira nesmyslem, protoze neni racionalni.
On to ovšem dokazal skloubit do sebe takovym zpusobem, ze to co rikal, davalo smysl. Takže kde je pravda (o evoluci jsme se ovšem nebavili:) )
Problem bude v tom, že ma pritelkyne cely život, stejne jako uz zmineny muj krestansky kamarad, vyrustala v takovem prostředi, že viru bere proste jako fakt, nemenou skutečnost, tak to je.

Proto take souhlasim s nazorem ze cirkev je dokonala organizace, nebot verici nepresvedcite o opaku, ale KFC muze prijit s lepsim papu nez ma McDonalds (ne ze bych to zral).

Btw. k jejimu otci: (off-topic) - pokud nekdo z vas cetl Asimovu Nadaci (Foundation, tusim 1949) a jeji pokracovani, tento clovek se zabyval podobne jako Hari Seldon moznosti vypocitani budoucnosti lidskych mas pomoci mat. pravdepodobnosti - to bylo hodne zajimavy, kdyz o tom mluvil. To jen tak ze jsem si vzpomnel.
newton
jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaajjjjjj....my na Slovensku mame take prislovie: Akoby hrach na stenu hadzal....presne tak sa ru citim....taaaaaaaakze idem na to...
to stuffy: myslim si ze tato diskusia ma zmysel pretoze mozno dospejeme k spolocnemu zaujmu (na druhej strane "i cesta muze byt cil" btw skvela piesen od Mnaga & Zdorp)....
O tych papezoch viem pomerne dost....o papezskej schyzme by sa tu dalo pisat vela ale nema to zmysel lebo po prve si to kazdy moze najst na nete (x strankove referaty) a po druhe je to len kvapka v mori....takych hluposti cirkev vyparatila neurekom.... ja som kriziacke vypravy neobhajoval , myslim ze som tam dost jasne napisal ze ich odsudzujem ale dost by ma zaujimalo ako ty vidis ich problematiku(ozaj uz vies kolko ich bolo? :) , to len taka mala ustipacna poznamka,nic v zlom) Myslim ze kebyze som na takej urovni ako ten spominany pan o ktorom tu hovoris stuffy tak by som tu vela mojich nazorov vedel podat lepsie, take kapacity ako on (aspon myslim ze je,podla toho ako si o nom hovoril) su ten tip veriacich ktory by mohli a mali sirit vieru dalej lebo su na takej urovni ze ju dokazu velmi dobre ohajit,proste nie su to len slepe hluche ovce ako babky v kostole...kazdopadne k stvoreniu sveta....biblia je velmi narocna kniha asi najnarocnejsia aka existuje, konkretne stary zakon v ktorom je prva kniha mojzisova (pojednava o stvoreni sveta) je plna obraznych vyjadreni....Boh NESTVORIL svet za 7 DNI...cislo 7 je v biblickej terminologii cislo ktore znaci plnost....opat tu narazam na moju slabu vzdelanost keby tu sedel nejaky odbornik tak by vam to vedel podat lepsie, no ale proste je to len obrazne povedane lebo keby tam niekto zacal popisovat vsetky fazy evolucie tak bypo piatich stranach vacsina tu knihu odhodila :)... a moj nazor na potraty a homosexualov? potrat je vec velmi zlozita a stale sa hadaju ze kedy to uz zivot je a kedy nie...no podla mojho nazoru je pocatie dietata velmi vazna vec a kazdy clovek by mal najskor zvazit situaciu pred tym nez skonci v postely :) ...samozrejme ze sme len ludia a sme omylni a preto si myslim ze to co sa deje v Polsku nie je spravne pretoze sloboda je dolezita....no keby sa to stalo mne osobne respektive mopjej priatelke (taka "nehoda") tak by som sa zo vsetkych sil snazil presvedcit ju aby si to nechala ale konecne rozhodnutie by bolo na nej...ale asi by som si to len velmi tazko odpustil....homosexualy: v tejto teme sa nevyznam ,neviem posudit ze ci je homosexualita prirodzena alebo ci je to choroba ale som zastancom nazoru zi a nechaj zit....takze ich beriem asi ako kazdeho ineho...sucasna situacia cirkvi je komplikovana...ja osobne by som zrusil celibat knazov (myslim ze by to odstranilo tie problemy zo zneuzivanim a pod.) cirkev by sa mala riadit predovsetkym kazanim Jezisa Krista....takisto by som obmedzil jej svetsky vplyv....myslim ze sa to v niektorych krajinach vracia do dob stredoveku(sice pomalicky ale predsa,vid susedne polsko) a to nie je dobre...a dal by som vacsi priestor zenam....zeny hraju v cirkvi druhe husle a to podla mna uplne neopodstatnene....
to Karminovy Kral: V tych nasich polorozpadlych dedinach su tie kostoly udrziavane preto lebo to tak chcu ti ludia ktori tam ziju a kebyze tam prides a snazil by si sa im to vyvratit tak by si odysiel z vidlami v zadku :) no a k stvoreniu sveta som sa uz vyjadroval (aj ked len chabo)...a este k tym kostolom je vela takych ktore sa udrziavaju a vela takych ktore chatraju...je to fakt na tom aki ludia tam ziju....
2 Born 2 die: Pismo ako take NEBOLO upravovane...ide o to ze sa sklada z knich a niektore (apokrifne) sa do neho nedostali...
vyznam kostolov: ide o to ze cirkev je spolocenstvo a kostol je miesto kde sa verici stretaju a slavia svatou msi podla odkazu jezisa krista ( je to taka klubovna :) )
no to by asi bolo vsetko pre tento moment...
Karmínový Král
newton: a to je na tom právě to nejhorší. protože ti lidé už nemají vlastní vůli :)
newton
to Mr. Proper: neviem o com tocis...s tym prispevkom ktory si pridal si si asi pomylil adresata....inak cirkev je tu preto lebo to tak chce BOH....(jej zakladatelom je jezis kristus)
to Karminovy kral : odkial vies ze nemaju vlastnu volu?za to ze opravia dvere na kostole alebo ze fararovy donesu cerstve vajcia? ty si nejaky husty.....
to Ukulele:mas pravdu, Jezis bol (a je) frajer....ale krestanstvo urcite nekonci.....
STUFFY.N.STUPID
uh:-) to Newton: dlouhyyy:-) Hele k tem co by meli a nemeli sirit viru. Zastavam nazor, ze bez organizovanych cirkevnich spolecenstvi pujde vsechno lip. Pokud by inteligentni lidi sirili viru podlozenou zajimavymi a hlavne ji dokazali obhajit, jak rikas, narazili by na nejrozsirenejsi lidskou chorobu zvanou Blbost, mozna spis Nevedomost. Nemuze to fungovat, navic inteligentni lidi viru nesiri, protoze jsou nad veci, hlavne proto ze inteligence mam zato znamená také schopnost tolerovat, coz je v rozporu s presvedcovanim ostatnich o vlastni pravde.

Co se tyka krizackych vyprav, vim o nich pomerne malo, a nejak nemam chut vedet vic, stejne jako si nikdy neprectu bibli. Cetl jsem kus Koranu ale nevydrzel. Podle me jsou to proste blaboly. Podotykam ze historie proste neni moje hobby.

Kristus byl nepochybne "frajer". Nemyslim ale napr. ze by někdy vstal z mrtvych. Na jeho postoji k zivotu jednoduse postavili lidi viru, kterou samozrejme zanedlouho nekdo vyuzil ke prospechu svemu, jak uz to lidi delavaji.

Stejne tak nechapu kde beres jistotu, ze Pismo nebylo pozmeneno. Procpak ne? Veris historikum? Cha. Tolikrat to posrali. Kdyby to nekdo opravdu chtel udelat, co by mu stalo v ceste? A i kdyby ne. Tu knihu napsal Človek. Jak rikas je omylny. Jak si muzes byt jisty tim, ze to co je tam napsane nejsou jen dalsi blaboly? Proste kecy (netvrdim to, je to moznost).

Co se tyce homosexualu. Nechapu jak nemuzes mit nazor. Pravdepodobne zadneho neznas. Docela by me zajimalo, jak by ses zachoval, kdyby to to rekl napr. tvuj kamos nebo otec (znamymu se to stalo, no problemo se to muze stat i tobe).

Česi pokud vim jsou jedni z nejvetsich "bezverců" v Evrope. Proto napr. se nikdy nemuzes nazorove sejit na CZ foru, tim spis ne na oru o marihuane:) Za celou tuhle diskusi reagoval kladne snad jeden clovek.

Ale PEACE.
kusher
Pro mě z toho plyne jen jedno (btw. to, co už dávno vím) a to to, že ganju nesmíme zneužívat. Po pár letech hulení jsem zjistil že hulit více než 1x za 3 dny není vůbec dobrý. Jednak to člověka opravdu gumuje (vím z vlastní zkušenosti, asi každý jsme měli období kdy jsme hulili "častěji" než je zdrávo) a jednak už mi ganja potom nedává tak krásné stavy. Nemůžeš se na marihuanu dívat jako na něco špatného. je to zkrátka jen o tom jak s ní zacházíš. Je mi špatně když vidím děti co hulí každý den. a ještě k tomu si ganju kupujou za nepochopitelné prachy. FUCK OFF!! Pro mě je ganja posvátná a proto se snažím ji nezneužívat a myslím si že už to mám hezkou dobu pod kontrolou. Záleží JEN A JEN na tobě...
Mr.Proper
Newton, ja se vyjadril dost jasne a myslim, ze dobre vis o cem mluvim...

Ale jeste jednou:
k vire v Boha a praktikovani zivota s Bohem a dosazeni jednoty s Bohem neni apriori VUBEC NUTNA zadna cirkev. Zvlast ne ta, jejiz cinnost se zvrhava vice v uredniceni a prikazovani ostatnim co maji, ci nemaji delat.

Pro cloveka je totiz tisickrat jednodussi prijmout prikazy nejake autority a tim se i zbavit sve odpovednosti. Instistuce vesmes potlacuji svobodnou vuli.
Tim netvrdim, ze zrovna ty jsi v podobnem spolecenstvi. To nerikam.

cituji: ...inak cirkev je tu preto lebo to tak chce BOH....(jej zakladatelom je jezis kristus)
BUH NIC NECHCE!
Jedine co chce, abychom meli svobodnou vuli!
Az toto zjistime, (to jest uvedomime si to), jsme na dobry ceste k osviceni (spase, vysvobozeni, nirvane, satori, atd. atd.).

jo a dost dobre tady oftopikujem, sorry Mr. Mojo Risin...
newton
to stuffy: poznam vela inteligentnch ludi ktori vieru siria....ked bude takych viac a na prislusnych miestach tak sa mozno raz stane ze ludia na cirkev nebudu nadavat....ja vidim v rozdiel v presvedcovani a sireni....urcite vsetci dobre pozname sfanatizovane babky jehovistky ktore by boli za svoju pravdu ochotne aj zabit....ja sa napriklad nesnazim nikoho na tomto fore presvedcit...len mi tu chybal nazor druhej strany tak som sa zapojil...inak s tymi homosexualmi mas pravdu,nepoznam ziadneho (respektive o nikom to neviem) a keby sa mi stalo to o com si pisal (aj ked si to viem predstavit len veeeeeeeeelmi tazko) tak by som na to reagoval toleranciou.... no ak tomu pismu...ja verim ze pismo bolo napisane ludmi z vnuknutia od Boha.. proste v to verim.......o viere by sme mohli debatovat do rana: ty by si stale menoval veci ktore su diskutabilne a ja by som mal iba jednu odpoved: verim...o tom to je...
to Born2die: o tom som v zivote nepocul a priznam sa ze to mu ani neverim...ale ak by si si nahodou spomenul na zdroj s kade to mas tak mi daj vediet....rad si rozsirim obzory...
to Mr. Proper> ja ti tvoju vieru neberiem a nemam nic proti takej viere ako ju opisujes a fakt by som s tebou plne suhlasil kebyze neverim v to co verim.... proste verim tomu co je napisane v pisme (nie preto ze mi to povedala maminka,alebo ujo farar v kostole)a v pisme je napisane ze jezis kristus zalozil cirkev, citujem: Peter (kefas) ti si skala a na tejto skale postavim svoju cirkev....ani pekelne brany ju nepremozu atd.....proste v to verim ze cirkev tu ma byt len ide o to ze sa treba neustale snazit ju vylepsit....
Mr.Proper
Kanonizace Noveho zakona, to jest schvalovani textu, ktere do Pisma prijdou nebo ne, probehla teprve v roce 481 na Koncilu v Kartagu.

Probihala metodou co se nehodi skrtni, takze spousta krasnych svedectvi o Jezisove zivote zustava utajena. Namatkou Evangelium Esejskych, Evangelium Jakuba mensiho, Evangelium Mari Magdaleny.

Za herezi (blud) byla krome jineho oznacena taky REINKARNACE, kterou az do teto doby prvotni (tzv. Apostolska cirkev) vesele uznavala.
Nekdy tou dobou zacali byt taky pronasledovani tzv. gnostikove, coz byli lide, kteri dosahli primeho poznani Boha a vedomi Krista. Cili toho, o co Jezisovi slo. A asi byli take na obtiz, jako on par let predtim...

Z cirkve se postupne stava v prubehu staleti obrovsky moloch, akciova spolecnost s rucenim neomezenym. Jak dopadaly snahy o reformace dobre vime - upalovani, valky.

A je smutny pohled na katolickou cirkev, ktera ac v poslednim tazeni si neustale vymaha pravo mluvit ostatnim do jejich svobodne vule dane Bohem.

Bohuzel se toto ale netyka jen katolicke cirkve...
Wowek
podle meho nazoru je celej ten jeho příběh smyšlenej...je to jen nějakej blb co si z nás dělá srandu.!!. respektive z vás ..
Mr.Proper
I kdyby byl tisickrat smyslenej, tak se snazit zit podle jeho rad mi prijde docela uzitecny, ne? :)
Mr.Proper: Co je to svobodná vůle? Nebo spíš jak si mám uvědomit, že mám svobodnou vůli? Myslíš tím to, že můžeš chtít (dělat) cokoliv?
No každopádně církev by se měla trochu zreformovat a začít reagovat na současný problémy + být tolerantní. Ne jak papež, kterej není schopnej přijmout sňatky homosexuálů, nebo taky islám, kterej není schopnej přenest přes srdce proníkání jiné kultury. Z tohohle důvodu jsou církve divný, jsou tady už jak dlouho, ale přitom se zas tak moc nezměnily.
newton
to Mr. Proper: priznavam ze v apokrifich mam medzery a snazim sa ich nejak zohnat a precitat si ich....ale neviem skade....ty o niecom nevies? reformacia sa ako tak podarila (vznikla nou evanjelicka cirkev a.v. a s.v.) ale pravda ze to nebolo jej cielom...je to stale o tej ludskej hluposti....
to Fute W: aj ja si kladiem neustale otazku ci mam slobodnu volu....ale asi ano...v matrixe bola pouzita krasna veta, ktoru si uz presne nepametam ale ide v nej o to ze vsetko je uz dane a ty sa uz len dozvedas co sa preco stane.... a myslim ze ta "strnulost" papeza je sposobena jeho vekom...zazil toho uz dost...uvidime co prinesie novy papez....
Majky
a co keby si kazdy hulil kolko ce aj kazd pi kolko ce...pokial ho to bavi..a ten gdo ce prestat tak prestane a pride nato ze je to zle..dalsi sa nauci uzivat to s rozumom...a negdo nigdy a kto vie mozno nato doplati mozna ne...
dets ol
howk
Locki23
....ty vole, no tohle je tema :)

Snazil jsem se to prebehnout aspon ramcove a spousta dobrejch veci tu padla. Nevim, jestli autor tematu tohle jeste bude cist, ale neodpustim si:

Hulim vice nez 15 let. Byly obdobi, kdy to bylo i nekolikrat denne(a trvalo to treba 2 az 3 mesice) a byly obdobi, kdy jsem pul roku nekouril.

Spousta z toho, co pises zavani rozumnym pristupem, ale zda se mi, zes pod vlivem nejakych pseudoduchovnich veci trochu prestrelil.

Hulit prilis casto je ku skode dusevniho zivota, o tom zadna, ale s chlastem je to mnohem horsi a nikdo to tak dramatickymi vylevy neresi.

Jako vyhulenec "v nejlepsich letech" jsem vystudoval vejsku. Ti, kteri chlastali stejne intenzivne, jako jsem ja hulil nedostudovali. :) Tim nechci rict, ze mi to huleni ulehcilo, to vubec ne.

Rozumna konzumace marihuany se nevylucuje s nejakym duchovnim usilovanim. Casto muze v urcitych chvilich i pomoct, protoze i v duchovnich vecech se clovek svazuje do sablon a schemat, ktere marihuana elegantne boura.

A na zaver jedno rejpnuti do krestanu - alkohol je zcela jiste "jejich" droga. Vzdyt prvni zazrak, ktery jejich Mesias udelal bylo bratru 500l vina z vody a svete drz se, ukecala ho k tomu jeho vlastni mama. :D Proto pri vsi hruze chlastu a kazdodenich pruserech ho krestan nikdy poradne kriticky nezhodnoti. :)
cru_ci_fix
[QUOTE]Původní příspěvek od Dan.Bass
[B]S celkovým laděním tvýho textu vcelku souhlasim, přestože bych to od sebe samýho ještě před pár tejdnama nečekal. Sice se mi taky, stejně jako Invaderovi, nezamlouvaj slova jako "smaží", "vymanil z jejího sevření" atd., ale myslim, že chápu, jak to míníš. A dovolím si polemiku o " po chlastu je aspoň člověku blbě" : jo, myslim, že z tohodle hlediska můžeme rozlišovat drogy na ty, po kterejch je člověku blbě, ale jsou vysoce návykový (sem patří v podstatě všechny drogy - alkohol, nikotin, opiáty, stimulanty), a pak na ty, po kterejch je člověku v zásadě dobře (tedy pokud se nepředávkuje, nebo drogu nenadužívá), fyzicky návykový jsou však minimálně (tráva a z části halucinogeny). Ale závislost lze vytvořit jak na jednom, tak i na druhým typu vlemi snadno,takže ve výsledku je to přašť jako uhoď, takže tato diskuse postrádá smyslu. Prostě jsou to drogy, právě pro jejich podstatu, a lidé je brali od nepaměti. Ovšem pozastavme se nad tím, za jakých podmínek ? Zdá se mi, že v dřívějších dobách lidé nejdříve velmi dlouho a intenzivně pracovali a modlili se, a až potom si tu a tam dopřáli odvar z muchomůrek od šamana (pravěk), dýmku s konopím nebo pár hltů vína nebo piva v putyce. A dnes ? Hulí se z nudy, existuje spousta notoriků a společnost zatěžujících, nic nedělajících feťáků.
A tak bych zásadně rozlišoval mezi člověkem, který bere drogu každý den, a chudákem, kterej má na ní postavenej svůj život. Proto i chápu Invadera, když se tady obořil proti nezměrný kritice všech drog. POkud k ní člověk má patřičnou úctu a její indikaci bere jako rituál a zároveň jako jakousi odměnu za vykonanou práci, pak je myslím vše v pořádku. Avšak bohužel, v dnešní společnosti jev velmi zřídka viditelný.
Ale pozor, velkejma drogama jsou i nikotin a kofein. U nich je těžký neztratit k nim onu úctu, ba ji vůbec kdy získat, už jen proto, že vás nutěj brát je několikrát denně. A mimochodem, jaká úcta, když cigarety vypadaj tak, jak vypadaj, a vyráběj se tak, jak se vyráběj, a kafe si člověk často vaří tím nejšílenějším způsobem nebo si ho dokonce koupí v automatu. Sice jsou to tzv. sociálně bezpečné drogy, ale už jen díky výše popsaným poznatkům nevidím důvod, proč bych je měl brát. A to se vůbec nepozastavuju nad jejíma "účinkama" a především nad tím, jak člověka dokonale svážou. Fuj. Dále, alkohol je kapitola sama pro sebe, ani se mi nechce tady o tom pindat, stejně o tom každej víme svý. Teda aspoň já, můj otec je notorik.
Zkrátka, k čemu jsem tady v tomhle svym zblitku chtěl dospět, je toto : z výše udevdenýho jste možná mohli pochopit, že nepiju, nekouřim, nepiju ani kafe a čaj, dokonce ani nežvejkám :)), zkrátka se snažím bejt naprosto čistej, zbytečně nzatěžovanej drogama všeho druhu, a mou jedinou drogou v tomto smyslu je konopí,který se s většími či menšími úspěchy snažím brát jen při patřičných příležitostech,s těmi správnými lidmi a ve frekvenci, která mi objektivně přijde zdraví neškodící (průměrně tak jednou týdně). A přesto mám stejnej pocit jako tady pan Mojo Risin, že z předešlejch dvou let si toho opravdu příliš nepamatuju. Ani knížky, který jsem přečetl, ani filmy, který jsem viděl, bych nikomu převyprávět nedokázal, stejně jak tu píše Risin. Vůbec největší problém mám s rekapitulací čehokoliv: třeba vyjmenovat všechny koncerty, na kterejch jsem byl, nebo ty, na kterejch sme hráli, no ani náhodou. Vzpomenout si, co jsem dělal první tejden prázdnin, druhej ? Tý brďo. Má na tom vinu tráva, nebo prostě jen stárnu a blbnu (je mi teprv 18 !) ? A další věc - jak já jsem línej. Sepsal jsem si seznam, co všechno mám dělat o prázdninách ? Hádejte, jak na tom jsem. No ano, přesně tak, všechno odkládám. Vstávám zbytečně dlouho, dopoledne jen zevluju, a odpoledne se střídavě flákám, čtu nebo hraju, ale nic konstruktivního. Může za to konopí, nebo jsem prostě takovej a byl bych stejnej, i kdybych v žitoě nehulil ? Dokáže mi tu někdo odpovědět?

Moje letne prazdniny boli skoro rovnake. Proste tvoj zivot nesmie byt na trave zalozeny, trava ho moze iba doplnovat! Je dobre ak sa venujes nejakemu konicku (konickom), ktore vyplnia tvoj volny cas. Najhorsie, co mozes robit je hulit z nudy. A ked hulis nepravidelne pri nejakych prilezitostiach alebo, ked je proste dobry matros a si s ludmi, ktorych mas rad, na ktorych ti zalezi, a ktorych si vazis, tak urcite na tieto zazitky nezabudnes.
Huleniu zdar! ale vsetko s mierou
Dan.Bass
Děkuju moc Lockimu a Cru_ci_fixovi, dal bych vám karem, že byste je ani nepobrali. A já si říkal, že tu úrodu raději přenechám kámošům...


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma