Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Zákon a Právo

Stránky: [1] 2 
Je řešením tvrdý lobing v parlamentu na způsob odborářských a jiných hnutí ? - Klikni zde pro originální téma
Loki
Otázka z názvu fóra má za úkol rozpoutat diskuzi a následnou akci. Mám totiž ideu. Mám hodně myšlenek, ale tuto už nosím v hlavě nějaký čas. Zdá se mi, že konečně dosáhla podoby, kdy jí můžu uvést do praxe. Vím, že odborové hnutí železničářů není dobrý příklad pro dosažení našeho cíle. Většina stařších železničářů jsou přesně osoby, které nám rády nadávají do feťáků a posílají na nás policii. Jenže se zkusme zaměřit na to, jak tato skupina licí dosahuje mnohdy až netušených (a pro nás daňové poplatníky i nepochopitelných) ústupků na vládě a parlamentu.
Odboráři si písknou a vláda vymění ředitele drah. Odporáři si písknou a vláda zvedne jízdné aby mohla přidat i při stejné kvalitě služeb. No a takto dál. Jejich způsob boje je totiž zcela bezkonkurenčně úspěšný. Využívá totiž toho, že je toto odvětví pro náš stát jaksi nepostradatelné. A v tomhle bych se od nich přiučil.

Když se koná jednou za rok Million marihuana march, tak tam prožvaní pár řečníků, vyhulí se množství jointů, ale legalizaci to nepomůže. Jó kdyby se to umělo udělat trochu jinak. Všichni kdo studují by nepřišli do školy s tím, že stávkují za to aby mohli žít svobodně ve svobodné zemi. Pokud své požadavky budeme prezentovat jako nesourodé výkřiky do tmy, tak úspěchu nedosáhneme. Pokud nebudeme správně koncipovat a slaďovat příslušné akce, tak neuspějeme. Pokud předkládáme lidem myšlenku legalizace takto bez obalu, tak budeme čekat ještě dlouho.
Legalizace není jen umožnění lidem aby si pěstovali konopí, případně si ho koupili v kofeshopu. Legalizace rovná se svoboda. Jen tak, že ukážeme právě tuhle stránku veřejně a bez studu lidem. Jen, že jim vysvětlíme, že vlastně defakto nám je o svobodu (zož mě skutečně jde), tak nás budou poslouchat.
Zároveň je třeba lobovat přímo na půdě parlamentu. K tomu však musíme mít prostředky. NEstačí posílat petice. Těch se žádná vláda u nás nezalekla (pokud se nejedna o petici věřících křesťanů). Musíme mít nějaký donucovací prostředek jak naše právo na svobodu prosadit. Myslím si, že to jinak nelze. Já sám sem pro to ochoten udělat prakticky cokoliv (neberte to jako, že bych šel vyhodit něco do povětří, myslí se samozřejmě nenásilně). Zároveň musíme dělat osvětu u občanů.
Promiňte, že to co jsem napsal vypadá jako proslov politika, ale takhle to má jedině šanci. Proste to chce podchytit všchny aktivity, koordinovat je a zároveň vyvýjet tlak na parlament.
Pak stačí aby poslanec Pejřil položil novelu v parlamentu a ta projde. Jinak se obávám, že to bude pouze neúspěšný pokus.
Vždyť nás mladých je většina co nějakým způsobem konzumují marihuanu. Každý se bojí veřejně to přiznat. Ale jak by se vyjímal novinový článek: Plných 70% studentů gymnázií dnes nepřišlo do škol, aby podpořili svůj boj za svobodu. Mluvčí organizátorů celé akce k tomu dodává, že pokud nebude přijata novela protidrogového zákona, který disriminuje občany této země, budou se podobné akce opakovat.
Já vím, že to není tak jednoduché, ale dokud se nestane něco takového, tak se rozlučte z legalizací.
Kdo dočetl až sem, toho chválím a všechny prosím jen o věcnou diskuzi, návrhy atd. Osobní spory nechte venku. Toto vše není samoúčelné. Já se totiž chci zkutečně angažovat! Proto z tohoto fóra budu čerpat další informace a koordinovat případný postup, jestli se něco vyvine.
Užívejte slunce

[Edited by Loki on 02-08-2001 at 07:25 AM]
Olafsson
mockrat jsem uz nad timhle taky premyslel a urcite to neni tak moc jednoduchy.
Pokud neprijde do skol 70% studentu gymnazii tak je to na prd, protoze myslim, ze tak 80% z nich jeste nema 18 let!
Dalsi spatna vec je v tom, ze se posledni dobou rozjela celkem slusna kampan proti drogam v TV - viz. nekolik poslednich zprav na Nove, kde ukazuji nekolik hodne dospelych lidi na party jak si bali joint a pritom mluvi o uzivani min. 5 druhu drog vcetne hera.
Musime se spis zasadit o to, aby lidi pochopili ze ganja neznamena automaticky hero a ze kourit ganju je proste normalni a neni to zadna prestupna kolej na dalsi drogy. Mozna by to chtelo, aby par osobnosti co neco znamenaji tyhle slova aspon potvrdili verejne...
Taky myslim, ze kdyz uz chceme nosit tricka Grower, tak muzem nosit i tricka s malym logem Legalize it nebo Legalizace a kazdymu kdo se zepta co to znamena, vysvetlit o co jde...
Diky za tema Loki a diky za ohlasy

Olaf
Loki
Demonstrace za marihuanu bude zase spojovana s bordelem, punkacema (nic proti nim), militantnima anarchystama.
To nesmi bejt demonstrace za marihuanu, to musi bejt demonstrace za svobodu a lidsky prava. A nejenom demonstrace, zaloby na ustavnim soudu pro porusovani ustavy, otravovani uradu vlady a parlamentu horem dolem. Argumenty typu je to bezpečnějsi nez tohle proste nezabiraj, kazdej demagog Severa je utluce, mozna ze by daleko vic zabralo v diskuzi s nim jenom mlit: Nemate pravo nas nutit ke svoji moralce, protoze nase generace ma svoji, atd. Zadny, ze trava neni startovaci droga, to voni na to maji hned vodpoved a kazdej kdo na to bude cumet v TV a bude nalezite poucen tv nova da zapravdu jim a na skutecnost nenarazi ani za sto let. Musi se hrat na city: To nam prece nemuzete delat, takhle zavirat svobodne lidi , dokonce nezletile deti do vezeni za nic, kdyz policije nestiha chytat ani skutecne zlocince, a v tomhle duchu je tlacit ke zdi. Taky porad dusledne kecat jak platime dane (ja bohuzel platim hodne moc) a ze si rozhodne neprejeme aby za nase penize se poradali hony na nezletily deti, ktere z toho mohou mit akorat trauma na cely zivot. Ze trava neni nebezpecna nepochopi moc lid, pokud nechtej, ale aby si mysleli, ze i jejich dite se muze dostat do krimu kvuli zmatlanymu zakonu, tak k tomu staci podstatne min usili, a tady vidim cestu. Je to oklikou ale je to (verim tomu) presto cesta k cili. Mozna daleko rychlejsi nez cesta prima.
uzivejte slunce
Walhalla2000
hehe... mohli bychom na protest nekolik dni stavkovat a nehulit... at vedi, zac je toho loket!!!

ne, ted vazne. Ono to fakt neni tak jednoduchy. Nemluve o tom, ze v kazde zemi, tak i v te nasi, je cas popolace, ktera si nepreje, aby jakakoliv droga byla legalizovana. Vite proc ne? Vite, jak ziskal Al Capone svoji moc? Preci prohibici. A zatimco 99,9% americanu chtela opet svobodne chlastat, nekteri, vcele s Al Caponem byli rozhodne proti...

A tak i u nas bude cast lidi, kteri budou lobovat za to, aby se drogy nepovolili. A kdyby slo do tuhyho, tedy ze by se zdalo, ze se legalizace blizi, tak verim, ze hned bude v televizi vic fetaku, jak kouri speka a v ruce maji zapichnutou buchnu a hned bude casteji na Nove videt, jak jsou zhuleny desetilety deti. Asi je pravda, ze kdyby se legalizovalo huleni, tak oni prejdou na jine zbozi, ale bylo by to pro ne urcite obtizne, protoze preci jen huli skoro kazdej, huleni neni sice tak drahy, coz je na druhou stranu pro ne i vyhoda, ze jej kupuji jejich zakaznici casteji a casteji... A jejich rady se stale rozrustaji... I toto je problem, ktery je treba resit a ktery bohuzel neni v nasich silach vyresit... aspon zatim si to myslim. Presvecte mne o opaku. budu jedine rad...
Loki
ne že bych s walhalou nesouhlasil, ale napadá mě otázka, kterou jsem předřadil v nadpisu....
užívejte slunce
Pan Baron
Fakt je ze legalizaci trawy nigdo (krome tech kteri se ji teda snazej legalizovat samozrejme :) nebere vazne. Nezabiraji demonstrace o kterych je petsekund ve zpravach a ktere referuji o tom za na poklidne demonstraci se zcadilo 200 mladych lidi... chce to twrdsi pristup nekompromisni. prosazovat sve pravo.. ale dulezity je ziskat prostor v mediich, k cemuz nejlepe poslouzi nejakej skandalek - napriklad vyuzit konkretni pripady uvezneni za drzeni marihuany atd.. zaryvat se do podvedomi (idealni by bylo neco ve smyslu tricek jednotnejch - napr s ceskym a zretelnym popisem jsem pro legalizaci marihuany.. coz by ofsem na coz by ofsem byly potreba strasny prachy). neobejde se to ale bez koordinace - je potreba ORGANIZOVAT odpor kriminalizace marihuany. je spousta lidi, kteri jsou pro legalizaci a je i dost malych skupinek, ktery se snazi organizovat, problem je ale ze to o nich ostatni (odpurci a nezaujati) newi. meli bysme se spojit a fsichni se pokusit s tim svinstvem neco udelat, nebo se svyho legalniho speka f cechach nedozijem :(
Loki
Ktery jiny server by mel psat historii v legalizaci nez prave grower.cz. Na Webu legalizace se toho moc prinosneho nedockate, jen par clanku, ktere si zase precnou jenom priznivci, zadna vetsi akce krome mmm snad nebyla. Pozadam autory groveru aby tomuto vyhradili nejake zvlastni misto. uvidime. Mozna by to mohlo zacit, udelat takovou akci jako par telefonatu a dopisu do N@vy na adresu pana reditele o jejich trapnych zpravach na tema travka a drogy fseobecne, mozna by neskodilo, kdyby se tam sem tam objevilo ve jmene dr nebo ing. Pockal bych na nejakou reportaz, ktera by byla uhozena a pak by to jelo jeden telefon a jeden dopis za druhym s tim, ze by se meli doucit zakladni fakta a ze jejich reportaze pomahaj zavirat mlade lidi dle diskriminacniho zakona. Jeste ten zakon dukladne prostuduju abych sem napsal co presne je na nem diskriminacniho. Hodil by se nejaky pravnik.
tehace
Nechci nikomu brát iluze o záměrech český politický scény na poli legalizace marihuany, ale pravdou zůstává, že drogy sou levný politikum, na kterym se daj pěkně hrabat politický body, a vzhledem k situaci u nás dokonce na obou pólech spektra názorů (lidovci pudou cestou represí, na kterou slyší drtivá většina voličů v ČR s hlavou plnou předsudků zasetých ještě minulým režimem a živených v novém režimu rétorikou a zákony pánů Severů a jim podobnejch mamlasů, na druhou stranu pravice vidí obrovskej potenciál v mladejch voličích - nevoličích, který třeba když se začne mlejt vo "jejich nejbolestivějšim tématu" přiběhnou ve větším než malém množství k volebním urnám, vodevzdaj hlasy a vo to de - což je taky podle mě docela varující, kór esli jim to vyjde, protože nepovažuju otázku legalizace hulení za nejslabší místo našeho systému... no a po volbách ticho... sem tam třeba zpráva vo nějaký komisi, kerá to připravuje a projednává pro případ oživení stejného modelu na příští volební kampaň...
zkrátka nevěřím, že tu má něgdo vážnej zájem legalizovat marihuanu... teda kromě huličů a pěstitelů...
Loki
v nadpisu mého dalšího příspěvku je klíč k vyřešení celé záležitosti. Rodiče nám (mě už teda ne, ale hoďně z vás) nechtějí hulení dovolit, protže se o nás bojí. Když se jim ukáže, že větší nebezpečí je, že mě zavřou když budu hulit, než jiný, tak půjdou s námi. Von si každej rozmyslí, když bude přesvědčenej, že můžou zavřít i jeho fakánka. Takhle se posléze může vytvořit natolik silný tlak, že to konečně projde. Myslím, že jsem tu nastínil dostatečné množství možností jak bojovat, tak chopme zbraně a útočme. První je na řadě nova. Pak až trochu prozkoumam ten přihlouplej zákon (a i bez právnickýho vzdělání v něm stopro najdu Džuzny jako kráva), můžeme podat stížnost k ústavnímu soudu. A když to nepomůže tak k soudu do Haagu (ten je v hollandsku) a tak dál a tak dál.
Walhalla2000
Myslenka na psani dopisu do novy (nebo volani reditely) mi prijde tak trochu jako sebevrazda. Uz vidim, jak ve vecernich zpravach bude tricetisekundovej sot, kde nejakej debilni redaktor bude sedet prez kompem a na monitoru bude grower a bude rikat cosi jako:

"Tv nova prave vypatrala server na ceskem internetu, kde se nachazi navod na nelegalni pestovani tvrde drogy marihuana. Kazdy, kdo se na tento server napoji se vystavuje riziku obzaloby az na mnoho let vezeni za vyrobu omamnych latek a jedu. Tv hovna se pokusi vsemi prostredky pozastavit cinnost tohoto serveru, driv, nez bude citelny dopad teto odporne propagandy na nase deti!"
Loki
Myslim ze neni problem aby se tu nasel alespon jeden hacker, ktery pohlida aby se sem lide z novy proste nepripojili nebo je to slozite ?
tehace
2loki: a jak by to udělal??? v případě např. soukromého účtu na volnym nebo jinym provajdrovi zadarmo??? jak ty dráty poznaj že sem leze novák??? chlape míň hul a mysli... a bojovat "novou" nebo "s novou" je taky do nebe volající píčovina...
Loki
No to sem nechtel, ted se tu budeme zapejkat na nove a smysl toho co sem psal nahore nam akorat unika mezi prsty. Jestli neceho chceme dosahnout, tak musime bojovat. Kdyz nebudeme bojovat, tak za chvili dopadneme jako v Americe. Jisty je i to, ze se musi zmenit taktika boje, mame se co ucit.
tehace
dekriminalizace, legalizace.....?????
žalovat českou republiku v hágu protože je v holandsku a českej ústavní soud shledal zákon v pohodě????? což takhle referendum?????
loki uber eště špeka.... :))))
Walhalla2000
dopadnout jako v americe? co tim presne myslis? vzdyt v americe, v nekolika statech maji legalizovane uzivani travy pro lekarske ucely a v nekterych statech je dokonce predepisovana a na recept v lekarne vydavana gratis
Loki
prohibice je vynalez spojenejch statu. Tam skakaj z helikopter na nebohy obcany s rajcatkama na poli protoze si myslej ze to je konopi. amici strikaj z letadla kolumbii a tim nejen ze nici drogove plodiny ale takhe hlavne ty zcela legalni a dokonce zdravy lidi a cely ekosystem. Jejich silenstvi nezna hranic.takhle dopadnout nechci.
tehace
hele, ale v kolumbii de hlavně vo koks, vobrovskej vobrat drogovejch kartelů končící až obchodem se zbraněma a terorismem... proti takovýmu šílenství bys šel jak??? nebo bys je nechal bejt a pak pozval jima organizovanou armádu do nato???
Walhalla2000
ted si nejsem stopro jistej, ale nebyl ten clanek o tom, jak vyskakali z helikoptery o Anglii?

A jak jsi prisel, ze si amici troufaj neco na Kolumbii? Kdyby to udelali, tak narusi suverenitu statu a je to v podstate valka... Ja bych docela chtel dopadnout jako v americe, aby nam travu predepisovali a davali gratis...
Loki
nebavil sem se o tom, co se tam pestuje (trava samo taky a mozna vic, akorat tolik nevynasi), taky se nechci bavit o tom, ze nebejt ameriky, tak tam zadny drogovy kartely ani nevznikly. V kolumbii je obcanska valka. USA skutecne zasahuji na jejim uzemi, myslim ze dokonce maji dohodu s oficialni vladou. Jde o to ze amerika jim za to neco soupe (zbrane, prachy, jako vsude). Jestli si myslite, ze kecam, najdu neco na netu. Co se tyce demokracie v americe. Tak tam bych bydlet rozhodne nechtel. V nekterym state ti daj sice travku zadarmo (i kdyz o tomhle sem neslysel, takze nevim jestli to je pravda) ale zaroven te zavrou za to, kdyz zjisti ze si to svoji manzelce delal pusou (a to je pravda), nevim co v jakym state je nebo neni, jisty je ze jako celek je to tam pekne zasrany.
Loki
toto je stazene ze stranky klubu hells bells v praze - ...A nejen uvnitř ale i venku. Mnoho podniků již na toto dojelo, takže tyhle sračky (koho se to týká) si nechte doma, pokud chcete zajít do HELLS BELLS. Pokud to přesto chcete zkusit, věřte, že budete velice rychle vyhozeni a v HELLS BELLS jste skončili. Nevěříte? Věřte! Rodina HELLS BELLS vám ochotně povypráví i si takové sama pohlídá...

- originalni citat ze stranky tohoto klubu, tak tohle me teda dostalo. Fakt si nevidi na spicku nosu. Jednou sem tam byl a barman se zachoval tak nechutne, ze me nikdo vyhazovat nemusel, do takovy vsivy putiky, kde se zavislaci na alkoholu stavej do role buhvijakech protidrogovejch bijcu bych uz nevlez ani nahodou. Vypity mozky zas jednou neco zplodili.Stejne je to jenom kvuli tomu aby jim neutikali penize za chlast. Reknu jim jedno: naucte se slusneji chovat k platicim zakaznikum, protoze keci vas neuzivi.
debil
Plně souhlasim s Loki,je potřeba začít vyvýjet nějakou viditelnou aktivitu, at již jde o noviny,televizi atd...Domnívám se ale že je nejdřív nutný pořádně se dohodnou - zorganizovat.Potom se může začít vymejšlet co se bude dělat,ale ta organizace je podle mě prvotní.Nevím jestli by do toho šel grower s námi,ale určitě by to bylo parádní medium.Bylo by vidět,že lidi kteří pěstujou a hulej,nejsou jenom vypatlaný fetáci.Ale že dokážou dát dohromady jedno velký dílo.Dokážou se bavit nejenom o hulení,ale zajímají se široký spektrum zábavy(internet,obecně zahrádkaření atd...)Myslim že vhodnější doba tady ještě nebyla a mělo by se toho využít nebo zase jenom spláčema nad výsledkem té novely.Každopádně bych hned další krok co bysme se dali tak nějak dohromady požádal o pomoc poslance Pejřila,který by udělal mediálně obrovské množství práce.Nejenom mediálně,ale také třeba svýma kontaktama,možná by pomohl i právně.
Tot můj názor,možná sem trošku naivní,ale člověk dokáže všechno co chce a co potom hodně člověků

Ps.Diskuzema o kolumbii,toho moc nedosáhnem,takže by nebylo vůbec špatné aby se skutečně konstruktivní přispěvky
majklovec
Rozhodně vítám nápad něo konečně dělat, ale určitě je potřeba nějakým způsobem tyto aktivity zaštítit. Nevím co je proto potřeba (občanské sdružení?). A rozhodně dohodnout se na organizaci. Pouhé tlachání o Kolumbii asi vyřeší leda h ...

Nejschůdnější cesta mi připadá kontaktovat posl. Pejřila a s ním sesynchronizovat naše případně jednání.

Důležité jsou též naše argumenty, je potřeba je dát dohromady, obalit trochou politické hatmatilky a okořenit spoustou srdceryvných slovíček o dětech, které mohou zbytečně skounčit ve vězení.

Je toho v jádru dost.
tehace
Sice neřešíte kolumbii, ale v tlachání držíte krok....
vydírat vládu tim, že zastavim provoz železnice ve státě na den či víc, tomu říkám argument pod jehož tlakem ustoupí leckterá vláda světa... kor ve státě s nepříliš příznivou ekonomickou situací...
ale gde je váš argument??? zavřený děti??? většina populace nehulí, nemusej taky... většina populace nepěstuje, nemusej taky...
nebo snad nasadime ekonomickej tlak na vládu a přestanem kupovat papírky a filtry??? vo stáfce studentů je myslim něgde vejš...
a moc se těšim na aktivity pana poslance pejřila až ho něgdo s tou myšlenkou kontaktuje... ale to bych psal znova to co sem už psal... pro pana poslance je úkol legalizace splněn... drtivá většina konzumentů marihuany konečně ví o jeho existenci a stranické příslušnosti... ještě před rokem nevěděla.... a volby se blíží...
Loki
Konečně se dostáváme k jádru toho, proč sem vlastně tenhle thread vytvořil. Tudíž bych Vám nastínil jak to vidím já. Kontaktovat poslance Pejřila ano, davál sem link přímo sem na jeho web do vzkazů. Začal bych ale tím, že bych založil nadaci. Proč nadaci. Pro mě jako pro obyčejného člověka má slovo nadace daleko větší váhu než občanské združení. Tato nadace by musela mít zcela neviný název. Něco jako česká hulící komora by nám nepomohlo. Ten název by měl souviset z pomocí, a to pomocí lidem, kteří jsou v současné době u nás diskriminovány ať už z jakéholiv důvodu. Protože nemožnost výběru bezpečnější relaxační drogy než je alkohol, aby člově nenesl neodpovídající riziko je podle mě diskriminující. Když tuto nadaci chytře zabalíme do všobjímajícího hávu pomoci všem nespravedlivě utlačovaným tak to má šanci dostat se do médií. Jakmile už jednou v médiích budeme, tak potom už to pojede. Do té doby jenom potichoučku polehoučku občas něco utrousit. Dokonce by se ta nadace mohla zabývat skutečně ochranou všech lidí. Neudělal bych to nastrčeně, ale doopravdy. Tudíž by na nás nemohli. Kdyby to byla jenom zástěrka, tak by nás ještě honili kvůli bůhvíjakejm věcem v televizi nova a důvěru lidí bychom si nezískali. Tohle je plán v hrubých rysech. jestli se někdo chcete přidat, můžu to rozpracovat do podrobnějšího plánu. samozřejmě uvítám vaše návrhy ale jen konstruktivní.

majklovec karma ode me
tehace - konstruktivne by to neslo ?

[Edited by Loki on 02-08-2001 at 02:38 PM]
Loki
Co bychom mohli pouzit jako donucovaci prostredek ?to je dobra otazka. Pokojna demonstrace a petice jak jste si jiste vsimli nepomuze zhola nicemu, na to je nas politickej system plnej ignorantu. Ale kdyz nas bude dostatecne mnozstvi, tak uz se da lecos. napriklad blokady. Par dni blokujete a pak mate nejen popularitu v mediich zarucenou, ale nezridka kdy (znam jen jedinej pripad kdy to nevyslo a ten je temelyn) po masivni blokade dosahnou i kdyz v mensine, uspechu.
hihi
Loki: v první řadě na to musej být prachy, to tu ještě nikdo neřešil, proto souhlasím s tehace, že je to tlachání.
Něco takovýho, jako zabalit to do toho, že děti půjdou sedět? Normální českej fotr rozbije děcku hubu, když mu ho dovedou filcky (nebudou ho zavírat, kvůli tomu, že kouřil jednoho špeka) a nebo mu to prostě zakáže a až to děcko má na to samo pěstovat, tak je to jeho věc, a hotovo, dál se o tom nebude bavit. Co takhle, že děti budou užívat marihuanu a tím pádem se nedostanou k tvrdším drogám, nebo cokoliv jinýho stejně nesmyslnýho. Tím, že lidi budete balamutit a obelhávat lidi ničeho nedosáhnete, protože nemáte tolik peněz, aby ste si to mohli dovolit, leda toho, že zazáříte a potom (až zjistí o co go) zhasnete jako supernova a to určitě všichni chcete!
Nevím, ale přijde mi to jako dobrý nápad, ovšem utopie.
Nikdy ničeho nedosáhneš v dnešním světě bez peněz, a to, že marihuanu naši politici používají pouze jako prostředek ke svojí propagaci by ti mohlo být jasný, že jim nejde o nás, nýbrž o jejich zadky, aby byly v teple a suchu. (viz severa předtím a pejřil teď)
Přijde mi to hodně naivní od vás všech, ale nepopírám, že to tak může být, pokud by se něco takovýho povedlo velice rád, ovšem narovinu a bez skrývání se za nějaký sedící děti v kriminále Vás podpořím.
Nemám se za co stydět, že hulím, je to moje volba, a ať se podívají všichni koho to zajímá jak vypadám, a milerád jim vysvětlím, proč to dělám.
Tady to vidíte i z druhé strany a myslím, že jsem to napsal, ještě hodně zhruba a stručně.
Spadnite na zem a pochopte, že všichni lidi nejsou jako my a nechápou to tak.
Ty děti je blbej trik, co takhle my huliči jsme prostě takoví a co vám tím děláme>ovšem to musíš eliminovat z této "nadace" dealery a konzumenty (kteří nepatří mezi huliče) a těch je tu na groweru až moc, takže.....smůla a lidi to stejně nebudou žrat.
Mějte se good
Zdarec

P.S. není to konstruktivní, ale svům způsobem ano, ukazuju slbý stránky.
tehace
konečně něgdo s reálnym pohledem na vjec....

a loki, nech už těch ftipů.... temelín neni jedinej, blokád a neúspěšných tu už bylo....

v tomhle trýdu si už žaloval republiku v hágu, teď jí zas chceš blokovat.... netvrď mi žes konstruktivní..... :)))

[Edited by tehace on 02-08-2001 at 03:44 PM]
Loki
ja proste nedokazu mit ruce v kline. Mam porad dojem, ze kdyz clovek bude hodne chtit, tak se to nakonec povede. To co sem tu rikal o tom haagu atd. to sem to jenom vyhanel ad absurdum, moznosti je preci spoustu. Jasne ze politikum vo nas nejde. Ale da se to zaridit tak aby to co chceme my bylo zrovna v kurzu. Protoze jinak to proste nejde. Chce to huste propagovat. Chce to spoustu veci, ktery nikdo nedela, takhle se ty legalizace nedockate !!!!!!!!! Tak se proboha snazte vymyslet neco jinyho, nez loki spadni na zem, chce to prachy. Atd. Cesta existuje, jsem o tom presvedcenej, jenom ji najit, tak mi nehazjte klacky pod nohy a radsi mi pomocte. NEmam rad takovy reci typu "vubec tomu neverim, ale kdyz se neco jako udela tak samozrejme podporim" Jenze vono se nic nestane. Takhle budeme akorat cekat se svesenou hlavou. Myho kamose sebrali fizlove a musel jim dat 3 litry. JA se ptam proc, kde na to vzali pravo davat mladejm lidem takovy pokuty ze misto statem danenyho tabaku maj radsi zeleny.a to mel stesti ze to neskoncilo hur. ja se ptam, proc policajti za moje prachy se flakaj balenim lidi s nulovou spolecenskou nebezpecnosti a nedelaji svoji praci. atd atd. Kdo de se mnou ten de se mnou. nakonec se to povede !!!!!!!
Rastafa
Myslim ze to je v nadpisu zcela zrejme . Zalozit obcanske zdruzeni min 5 lidi ve vsech velkych mestech i mesteckach.. nejblizsi mozne volby.. vyhrajeme ..jeden z programu odstraneni konopi ze zakona a masivni podpora konopneho prumyslu a hospodarstvi.. Myslim ze na regionalni bazi mame vetsi sanci.. Neni to nemozne taky se snazim nesedet na prdeli ale neco delat.. takze rastafa for prezident 8)
Deu
Vaše slova jako by vycházela z mého vědomí. Už kolikrát jsem přemýšlel, jak to jenom udělat, jak změnit dráhu našeho zlého osudu. Grower jak je teď funguje jako osvětový server, rozšiřuje tolik potřebné znalosti. Více a více lidí bude pěstovat, a budou tak stát mimo zákon, a budou zvedat svůj hlas k změnám. Čím více lidí cokoliv udělá (podepíše petici, pošle dopis vládě, parlamentu, svému poslani, senátorovi a prezidentovi), tím více se daná věc zviditelní a začne se o ní diskutovat, začne se měnit. Když nasměrujeme dobrou energii dobrým směrem, můžeme si být jisti. Podle mě jde o to, ukázat společnosti kolik nás je, ukázat pravdu. Souhlasím s názorem, že různe demostrace a revoluce jsou zbytečné, režim je bude odmítat a obepínat lží, tak jak to dělal za komunismu. Potýkáme se se stejným nepřítelem, jako třeba free technoparties, nebo jako dříve plastic people of the universe - slepou a lživou nenávistí, která je schopná udělat cokoliv, aby naplnila svoje zastaralé, nelidské a především primitivní ideje. Naše ústava teď staví základní práva člověka na přední místo, a je načase říci, že již není možné diskriminovat statisíce lidí pro to, že pěstují a k své zábavě používají jakousi rostlinu. Současný zákon je protiústavní, a současně se příčí prostému lidskému rozumu - jsme přeci v jednadvacátém století ! Musíme za svou svobodu začít bojovat, nic více a nic méně, musíme počítat i s obětmi.
V první řadě je důležité ukázat společnosti, kolik nás opravdu je. Mou vizí je udělat zde na groweru petici, kde se přidá každý kdo bude chtít svobodu. Až nás bude sto tisíc, můžeme tuto petici poslat všem výše uvedeným, a též jim všem pošle svoje prohlášení každý jeden, kdo s námi jde. Takový počet hlasů nemohou ignorovat, a když jej ignorovat budou, budeme své hlasy stále posílat dokolečka. Jedině takový tlak občanské společnosti může něco změnit.
Zbývá se dohodnout, co že to vlastně chceme. Je důležité rozhodnout se pro postupný vývoj věcí. Není možné říci teď chceme legalizaci a cofeeshopy - politici takové rozhodnutí stejně udělat nemohou, jsou vázáni mezinárodními úmluvami a koneckonců i evropskou unií. Mojí vizí je zákon, který rozdělí drogy na dvě skupiny, společensky akceptovatelné a neakceptovatelné.
Akceptovatelná je droga, při které jedinec nadále může úspěšně fungovat ve společnosti - například alkohol, cigarety, marihuana, extáze. Neakceptovatelná droga je například pervitin či heroin - člověk již déle není schopen fungovat, stává se obětí závislosti.
Dalším krokem je upravení vlastního postihu za tyto drogy, který by měl být různý za každou jinou, protože se jedná o zcela nesrovnatelné věci.
A teď již úprava samotné marihuany. Užívání a držení jakéhokoliv množství musí být zcela legální. Pěstování pro vlastní potřebu musí být také legální, ale jen pro vlastní potřebu. Musí se přesně stanovit hranice vlastní potřeby - řekněme maximálně 1g na den - a podle toho upravit podmínky pro pěstování. Oddělit pěstování přirozené pod slunečním světlem, tj. outdoor, kdy je jedna sklizeň do roka, tj. při vlastní potřebě 360gr./rok. Vezmeme, že z jedné vzrostlé rostliny lze získat kolem 500 gramů vlhkého materiálu, ze kterého zůstane okolo 20% suchého, tj. 100gr. suchého. Na rok by nám měly stačit tedy čtyři rostliny. Ještě musíme poopravit o rostliny samčí, které se nedají započítat, ale porostou, v tom případě vystačíme s deseti rostlinami.
Indoor je jiná věc, jednak pěstujeme rostliny matečné, které nejsou určeny k produkci palic, a druhak se počet aktuálně pěstovaných rostlin může lišit podle použité technologie, při sog jich můžete mít desítky, naproti tomu při mohutném scrogu vystačí jedna obryně. Proto je nutné upravit limit ne na počet rostlin, ale na vyzářenou světelnou energii. Dobrý pěstitel se může dostat na 2-3 watty na gram suchého, což je např. 500W/200 gr - sklizeň může být minimálně dvakrát do roka, při použití sativ. Musíme přidat úvahu, že musíme osvětlovat i mateřské květiny, takže tím vyjde optimum zhruba 750 W, jedna 600W sodíkovka a 150 fluoro.
Shrnuto a podtrženo, je povoleno pěstovat rostlinu cannabis s thc do 0,3% v neomezeném množství, při thc vyšším pak 10 rostlin pro vlastní potřebu venku pod slunečním světlem, vevnitř pod umělým osvětlením pak neomezený počet s použitím maximálně 750W osvětlení.
Prodej marihuany klidně dál trestat, podle množství pokutou atd., zejména pak trestat prodej či poskytnutí nezletilým. Poskytnutí dospělým osobám jemožné, ovšem pouze za oboustranně projeveného souhlasu a dobré vůle, a jen malé množství určené k bezprostřední spotřebě.
Pro případné oponenty podobné úpravy - dealerů marihuany začně ubývat, lidé si začnou pěstovat sami. Když bude potřeba zabásnout dealera, který prodává marihuanu a určitě také další sračky nezletilým, není problém jej zajistit na místě při předání peněz, případně podle dosvědčení těch kterým prodával.
A efekt marihuany na obyvatelstvo ? Jak jinak než kladný ! Jako nejdůležitější vidím to, že lidé budou pěstovat, a tak k plodům své práce získají úctu, a podle toho budou s touto svatou rostlinou také zacházet.
Takže takhle nějak by se mohla vyvinout budoucnost. Stačí ne jen diskutovat, ale přiložit ruku k dílu.
mott
Loki: pokud to mame vzit vazne, chce to rad, a predevsim fuuuru casu. Zbytek prijde...

1. dat dohromady
a/ cil (dekrim, legalizace, pestovani, konzumace, ...)
b/ prostredky (system organizace, lidi, penize, ...)
c/ casove schema

2. dat dohromady neco jako koordinacni radu, ve ktere budou lidi, co budou mit na starosti
- finance a jejich zajisteni (sbirky, sponzoring, clenske prispevky, prodej know-how treba groweru (jdete do toho??) za nejaky rocni poplatek ...)
- pravni zajisteni
- promotion (sireni povedomi mezi lidmi, akce typu "Kup si kyticku, podporis boj proti karcinomu prsu" nebo typu GO, pravidelne oslovovani clenu parlamentu, krajskych a okresnich zastupitelstev, )
- medialni oddeleni (kompletni sprava komunikacnich kanalu - clanky pro media, tiskove zpravy, sprava inernetovych stran, ...)
- personalistiku (zajisteni lidi na ruzny akce, na ruzne ukoly)
atd.

3. at se Ti hlasi lidi, co maji zajem na tom delat a chteji byt cleni sdruzeni, z nich se zvoli rada. Clenove sdruzeni se budou podilet na aktivitach sdruzeni.

Poznamky:
- Cilova skupina zainteresovanych, potencialni zdroj clenu sdruzeni - cast z 1 500 000 studujicich stredni a vysoke skoly CR.
- Cilova skupina oslovenych - zakonodarci (primo, prez verejne mineni, ...)

Rad na tom zacnu delat.
mott
Deu: dobrej prispevek
Loki
Kdo ma zajem, ne jenom byt pasivnim clenem v tom smyslu ze se jenom podepise pod petici ci posle par majlu do poslanecke snimovny. Myslim kdo chce byt clenem na plny uvazek, tzn. ma chut a moznost nejakym zpusobem pomoci, necht se mi prihlasi pomoci pm. Napiste mi strucne nebo klidne i obsahle sve predstavy, plany, cim muzete prospet a take mesto ve kterem se nachazite (nejak to tem policajtum musime ulehcit :))). no ja behem pristiho tydne s toho udelam maly vytah a dam to zase sem. Pripravime samozrejme petici a rozesleme linky po spratelenych serverech (www.legalizace.cz, http://www.vojna.cz,www.hippy.cz, pejril web, atd.)
Nevim tedy jeste jestli zalozit obcanske zdruzeni nebo rovnou nadaci. Ale to se domluvi. Pristi patek na tyden odjizdim a budu mimo, tak se nedivte ze se tu najednou neobjevuju.
Uzivejte slunce
Loki
konecny cil je jasny, ale my si musime stanovit dosazitelne cile. Tzn. schodnout se na tom, co jeste bude stat za tu namahu a zaroven bude uskutecnitelne. Zatim bych to videl, ze by se mohla novela opet upravit ve smyslu, ze clovek muze drzet pro vlastni potrebu beztrestne. Budu se muset podivat jake nyance skryvaji jednotlive pojmy, jako legalizace, dekriminalizace. Urcite je bezpodminecne nutne, aby kazdy jedinec mel pravo si vypestovat pro vlastni potrebu. To co psal Deu se mi natolik libilo, ze jsem to ohodnotil karmou. Nic jineho pro neho v teto chvili udelat nemuzu.
GanjaMill
koukam ze energie mate dost, ale praxe porad nikde ....

nikdo z vas se ani nepodival do vyhledavace etc. protoze jinak byste vedeli, ze jedno takovy zdruzeni uz existuje (OSLiK) a dokonce existuje i web zamerenej na legalizaci konopi - http://www.koukat.cz + http://www.legalizace.cz spis globalne a pasivne ....
Poslanec Pejril, tezko bude "legalizovat" quli hlasum ve volbach - k volbam hulici nechodej a ve strane ma quli svym myslenkam jen potize .... mymichodem porada na svym webu on-line chaty na kterych se snazi poradit s hulicema, kdyby mu tam nekdo chodil, jenze kazdej jenom keca a keca ....

http://pejril.czweb.org
http://www.koukat.cz
http://www.legalizace.cz
mott
To Ganja Mill: nevíš o nějaký platformě, která by VEŠKERÉ aktivity za legalizaci spojovala a koordinovala? Existuje-li, sem s ní, ne-li, pak toto může být právě ono. Díky za odpověď.
GanjaMill
ja vim spis o "interfejsu" :o))

a to je prave http://www.koukat.cz

je tam zadarmo pravnik kterej ti poradi kdyz mas potize s policii + konopnej ombudsman + Pejril + JXD + vsichni lidi co se snazej o legalizaci - http://www.koukat.cz vsechny tyhle lidi spojuje, jenze hulici sou strasne liny ...... chces -li se aktivne zapojit, muzes udelat jediny:

koukat na koukat.cz :o)) a hlidat si, kdy bude poslanec Pejril on-line na svym chatu a probrat to primo s nim (btw. je silne v pohode)
Deu
Je skvělé, že se na legalizaci.cz a koukat.cz něco děje. Ovšem je jasné, že akce typu marihuana march nikam nikdy nepovedou - myšlenka je dobrá, ovšem mediální prezentace nulová, spíše negativní. Chybí nám zatím schopní lidé, kteří dovedou rozjet politickou kampaň za podpory moderního marketingu, i když to zní poněkud absurdně, a získat na svou stranu aspoň 100000 podpisů. Chybí tu jasný cíl a jasně stanovené, prosaditelné změny. Legalizaci teď nikdo nepotřebuje (i když je to jediné nepokrytecké řešení), a dvěstě huličů na náměstí tomu stejně nepomůže. Úspěšný je jenom neustávající tlak ze strany občanské společnosti, tolik mě inspirují Mathma Gandhi a Nelson Mandela. Je skvělé, že máme šanci změnit další dogma, které se svou slepou zuřivostí pronásleduje nevinné lidské bytosti. V tomto světě je tolik nepochopitelného a zlého, ačkoliv jsme tvorové vyspělí...
Grower.cz se v blízké budoucnosti velmi promění. Nebudeme již jen fórem o pěstování, ale chceme se zaměřit na celou problematiku konopí, zejména pak přinášení nejnovějších zpráv z domova i ze světa, a monitoring médií, koordinaci akcí a aktivit. Máme k dispozici neomezené zdroje, co se týče internetu - bezpečnost, vývoj, design, reklama. Na druhou stranu je problémem stíhat aktivity ostatní, neinternetové. Vše je jen o lidech, kteří pomohou, nebo kterým pomůžeme my se svým know-how. Tak jako vy cítím, že nyní nastal správný čas změnit věci v tomto státě.
Jako první krok navrhuji zavést všeobecnou diskuzi o konkrétní podobě úpravy zákona, kterou jsem již načrtl. Grower.cz může fungovat jako dobré místo, kde můžeme profesionálně zhodnotit jemné detaily, které můžou vést k tak složité a všeobecné věci jako je nový zákon.
Až něco vytvoříme, můžeme s tím začít pracovat, a kontaktovat všechny co pro danou věc kdy něco dělali. Čím více lidí se shodne na konečné formě změn, tím lépe. A pak stačí už jen rozjet petiční a občanský tlak, a změny uskutečnit. Rád si poslechnu vaše další myšlenky, ať už tady či v pm.
Hlava
Myslim si že je potřeba zkontaktovat všechny zainteresovane strany jako J.X.D. , konopný ombusman Jedlička , Grower tým atd ... aby dát hlavy dohromady a domluvit se na společném řešení , ať je to nadace / z tou mám zkušenosti / nebo různé občanské združení .

Zkrátka musíme táhnout za jeden provaz :smoker:

Loki
o tom vsem sem jiz psal, Znam osobne nektere lidi kteri se snazi o legalizaci. Jenze oni na to dou z jine strany a ja prave citim, ze je tu porad prostor. Musi se bojovat moderne a musi se reflektovat na to jak se situace vyviji. Web legalizace mi pripada, ze nikterak nepropaguje myslenku, ti ktere to nijak nezajima se tam stejne nepodivaji. Buska bryndova pise clanky o sto sest ale co se s nimi deje ? porad je ctou pouse lidi, ktere to zajima. Ale to jako kdyby misionar shanel nove ovecky v kostele. Nosenim drivi do lesa se nic neudela. Plne souhlasim s tim co tady pise DEU. Slibil nam podporu a tudis mame pozici pro start. Ale prace je hodne.
Co se tyce konkretni upravy:
takovou kterou bychom chteli v kompromisu ceho jsme schopni dosahnout musime vypilovat. Jenze tohle je neco, ceho ja osobne scopen nejsem. V pravu se nevyznam a je to pro me slozite. Naopak si myslim, ze muzu fungovat na strane "marketingu" a to velice dobre. Muzu take programovat web a takove ty veci okolo. Dokonce (a to bude driv ci pozdeji potreba) muzu fungovat pri priprave tisteneho periodika.
Mam dost konktaktu ruzne, ale sem jenom clovek, kdyz nas vsak bude vice, tak se to povede.
Musi nas byt slyset. Ne ze je nas 200 ale ze je nas 200 000 !!!!! i vic.
GanjaMill
Loki:

sorry, ale fakt do toho moc nevidis ....
zrovna bushka pise clanky o stosest ale jeji clanky nikde nemizej !!!!! naopak - dostavaj je poslanci, budou se z nich ucit studenti v policejni skole .... mluvila o svych textech a davala odkazy + podklady poslancum v parlamentu etc..... fakt si myslim ze toho pro nas hulice dela vic nez dost za tech par haliru co dostane na svete namodro za clanek ....

soucasna "legalizacni lobby" dela co muze - muzeme se pretrhnout a jediny co slysime sou nadavky ze toho delame malo ....
bodejt by ne, kdyz nas je malo, delame to zadarmo a zadny penize nikdo z nas moc nema ....
poslanec Pejril si prave stezuje na neaktivitu hulicu - nikdo mu nechce pomahat - zmenme TO !!! VSICHNI !!!

souhlasim s Deu tak se na to musi jit, ale napred se musi najit par odhodlanych lidi, proto udelat vsechno - JA SEM PRO

a doufam ze s Deu dame neco dohromady

jinak nevim proc kontaktovat JXD? proc?
JXD taky dela co muze a ja sem plnohodnotnej "clen" tymu koukat - co napises me, jakoby si psal JXD :o))))
vsechno se vsichni dozvedej ....
Loki
Vis, co ti na tohle mam odpovedet ?
ty rikas jak sou ty aktivity prospesny a jak jsou videt. Reknu ti neco.
Ja sem si precet par clanku, byl sem na vsech webech co se zabivaj legalizaci. Ok spousta uzitecnejch veci se tam da najit. Jenze dokud nebude tyhle informace znat beznej obcan tak je to uplne, ale uplne nahovno.
Tim prostorem, kterej tady je, jsem myslel prave to, aby se to dostalo k normalnim lidem.
Je to nejvetsi prace, ale musi se to udelat.
Mam par napadu, ale bude to tezky.
O vikendu sme byli s moji zenou u tchyne. Po pul hodine vysvetlovani jak to s tou travou je, nam rekla asi tohle:
"A co kdyz do toho spadnete a zacnete si pichat ?"
A to je to celkem otevrena zena. Jeji informace prameni samozrejme z tv nova a z dokumentu typu, dala sem si jednoho jointa a ted sem na heraku. Nikdo teto zene neukaze pravdu. Protoze pokud to nereknou v televizi tak to proste pravda nebude. Ne ze by neverila svejm detem, ale mi sme prece zavisli, tudis to vidime jinak.
Tohle presvedceni se musi vyvratit. Kazdymu musi bejt jasny jak to je doopravdy. Jinak zadna legalizace nebude. I kdyby totiz nekteri poslanci nakrasne pro legalizaci byli (a verim tomu ze krome Pejrila nekteri takovi existuji) tak si to proste nedovolej, protoze by to nikdo nevzal.
Walhalla2000
Achjo... nechci malovat certa na zed, ale nevidim to moc dobre.

Sice myslenka, ze travka bude v nasi zemi legalni je vic nez lakava. Ale co realita. Je na to nase spolecnost uz pripravena? Rekl bych ze jeste rozhodne ne.

Vsichni rikate, ze nejaky ganja march je na nic. Jenze smutny je, ze pokud se chcete dostat k masam, je to asi jediny zpusob.

Rikate, ze je treba oslovit "normalni" obcany. Jenze kolikrat se takovy obcan dostane na grower.cz, koukat.cz nebo legalizace.cz?

Ostatne takovy obcan se v podstate nedostane ani kamkoliv jinam na internet. Nechci nejak snizovat mineni o internetove vyspelosti ceskeho naroda, ale predstavte si, ze kdyby se treba delal referendum, zda hulit ci nehulit, tak by sli hlasovat i takovhle ti "neznali" a ti si reknou co? Huleni? FUJ! nikdy!... a jsem tam, kde jsme byli. Tihlensti koukaj maximalne na bednu a jeste tak na Novu.

ty lze tedy oslovit jen prave tim pochodem. Jenze, uz vidim, jak tam nataci nova a misto aby citovala nejake mluvci, tak redaktor rekne "mladi, vetsinou pod vlivem drog, protestuji za legalizaci tohoto svinstva" a ukazou nekolik zaberu na to, jak si nekdo zapaluje speka a popripade jeden nebo dva obrazky, jak nekdo zvraci ci je uplne mimo. A na kazde takove akci se takovy nekdo najde. Uz proto, ze se k tomu pochodu pridaji predevsim 12-17ti leti deti, kteri stejne nemaji prilis velkou "pravni" moc. A kazdej chytrej politik, ktery se opta lekare, se dozvi, ze to je sice volebni budoucnost naroda, ale na druhou stranu, ze je pravdepodobne, ze je za par let huleni prestane bavit a nebudou mu tedy zazlivat, ze to tenkrat nepovolil.

Bohuzel se mi zda, ze bojujeme dost predem prohrany boj. Rad bych se dozil legalizace, ale na druhou stranu bych se nerad dozil toho, ze nejaka "hulicska zdrueni", ktera vzejdou z tohoto serveru tento zkompromituji a ze se o neho opravdu policie zacne zajimat. Ze se zplni ona paranoidni temata ala: sleduje policie grower.cz?

Pokud zatim ne,tak verte, ze jakmile se neco "rozjede", tak sledovat bude. A kdyby se do toho poradne obula, tak muze byt postarano o poradny pruser. A nevim, zda si chcete vzit na triko i bezpecnost ostatnich uzivatelu. Vy si treba reknete, ze do toho pujdete, ale tim ohrozite i desitky az stovky pestitelu, kteri s tim zas tak moc spolecnyho nechteji mit.

rekl bych, ze i toto je nutne poradne si promyslet a popripade se optat nejen "majitelu" tohoto serveru, ale i vsech lidi, kteri sem chodi... Chcete-li mit jako cil "celonarodni referendum", tak si zkuste nejdriv udelat jakesi "minireferendum". Jsou jen dve moznosti, budto bude vetsina souhlasit a vy se muzete vrhnout do vyssich cilu a nebo hned prvni bitva bude prohrana na vlastnim poli a pak je vice nez jasny, ze ten pravy okamzik jeste nenastal...

Ale at tak ci tak, drzim legalizaci palce!!!
GanjaMill
Loki:

ale proti tomu nic nemam :o))

ja jenom rikam - nekritizuj soucasny legalizacni aktivisty, to co pises pochopitelne vsichni vime - nepodcenuj nase IQ prosim .........................to bysme spolupracovat nemohli, kdyby sme si jen nadavali porad :o))))))


my na *to mame dokonce pravniky, takze FAKT vime co delat a co ne ....
co ty pises o presvedcovani lidi - to je prave to, co nejde dost dobre :o( tezko par lidi objede vsechny domacnosti v cechach a pochybuju ze by nam pomohly media - ty ovlada anti-legalizacni lobby :o((((((((

jen pro tvoje info - vysledkem nasi prace, je soucasna situace - mluvi se o dekriminalizaci, mluvi se o huleni v parlamentu, mame vedecky studie na tema marihuana od ceskych vedcu pro cesky poslance, byl v parlamentu seminar na tema marihuana a zakon, kde VEDCI presvedcovali poslance .... no fakt se toho udelalo hodne, za huleni sedi JEN JEDEN CLOVEK - ja nevim???? proc si stezujes? vzdyt treba zrovna diky JXD u nas fakt nikdo NEVINNEJ NESEDI !!!!!!

ze nesirime osvetu mezi lidma neznamena, ze nic nedelame - snazime se delat tlaky ale spis na vladu, nez na lidi - lidi maj v tyhle zemi hodne slabej hlas - musis presvedcit poslance, chces-li neco zmenit
s reakcema od lidi ja osobne sem fakt spokojenej uz hodne dlouho se mi nestalo, ze bych potkla nekoho kdo by byl "proti" - to ale asi zalezi na konkretnim miste ...
GanjaMill
W:

staci vysledek verejnyho mineny: vic jak 70% lidi je pro DEKRIMINALIZACI

myslim ze by to mohlo stacit .....

jinak bych te a nejenom teba rad upozornil, ze treba zrovna http://www.koukat.cz pusobi vic v realnym svete nez na siti - tam jen zverejnujem vysledky, nase cinnost je HLAVNE pomahat lidem, ktery uz se do problemu se zakonem dostali

jinak souhlas celkem ...

btw. nechcete to nechat na zivou diskuzi, treba na setkani groweru a tam zrovna vymyslet neco, co taky pomuze? se mi zda ze uz zaciname zbytecne moc teorizovat .....
Loki
jak jsem psal mam par napadu. Omluvam se, jestli sem nekoho nastval nebo urazil, to sem opravdu nechtel. Chci jenom burcovat lidi.
Ano je dulezita prace v parlamentu, ale po svych zkusenostech s rodici svymi i svych kamaradu je mi jasny, ze bez patricny osvety se nic nepovede. Pokud by totiz nakrasne doslo k nejakemu pozitivnimu posunu, tak to akorat pomuze severakovi, protoze za rok sou volby a on by si to pekne vychutnal, na to pamatujte.
Myslim, ze je proto nutne, aby se delala osveta na obou frontach.
Mam par napadu.
Jiste nelze obejit vsechny lidi, ale jsou tu jine metody, jak je presvedcit.
Predstavuju si to asi tak, ze by se vytvorili poutave plakaty, mam dost napadu, vim jak to udelat aby to bilo do oci i pri dejme tomu velikosti A3 ci A4. Vytisknout a voxerokovat plakaty by mohlo spoustu doprovolniku diky internetu, po vecerech je vylepovat po meste by taky nemel bejt problem.
Samozrejme ze by na techto plakatech nebylo kurte marihuanu budete fit, ale neco v tom smyslu, ze lzi uz bylo dost, atd.
Par sloganu uz jsem vymyslel, jestli budete chtit pripravim prvni vzory plakatu.
Loki
pokud bychom nasli sponzora, urcite bych daval plosnou inzerci do takovejch tistenejch medii, ktery cte nejvic lidi, klidne i do bulvaru.Ale to zalezi na penezich, protoze to je samozrejme honde drahy
Loki
Pred casem se tu resilo jak to je v kolumbii, tady je link na clanek (svet namodro), ktery o tom pise. Tento clanek je zajimavy i tim, ze v dalsich odstavcich se pise o ostatnich latinskoamerickych zemich, ktere chteji vyvolat diskuzi o legalizaci vsech drog, protoze dle jejich nazoru cesta represe nikam nevede.


http://svet.namodro.cz/go/r-art.asp?id=1010326505
Dude
Co myslim já. Podle mne nemá cenu nějak to lámat. To nejdůležitější mi přijde VYTVÁŘET ATMOSFÉRU. Lidi si ty informace musí zažít, vzít je za vlastní. Jak jste psali demonstrace pár stovek huličů nikoho nepřesvědčí, stejně jako váss nepřesvědčí fašisti, když demonsrujou za čistčí Čechy...
Něco ve smyslu Globally/locally - třeba vylepovat srozumitelný jednoduchý letáky na zastávkách, frekventovanejch místech na spoustě míst, aby se to lidem dostalo do hlav. Např. různý citace z nějakejch oficiálních studií (La Guardia,Wooton Report, Consumer Union Report,...),nezahlcovat strašně informacema, podložený zdrojem odkud informace pochází-seriozně.
Budu vděčnej za jakejkoliv feedback,thanks.
Loki
a o cem myslis ze tady celou dobu pisu, nejlepsi by byly plakaty typu totalni vyprodej kobercu, s jednoduchejma dvouratkovejma titulkama citelnejma na par metru, aby kazdej kdo pujde vokolo hned videl a nemusel prijit a cist, protoze to stejne nikdo delat nebude. jenom kontakt na dalsi informace. kdyz kazdej hulic vylepi dvacet plakatu za mesic, tak mame vystarano.
Dude
Já tě chápu, jenom jsem to chtěl formulovat trochu konkrétnějš, nějaký centrální akce nemají cenu, teda pokud se nikdo neodhodlá k tomu, že zažaluje ČR za omezování jeho svobod. Ale to o čem mluvíme chce síť, klidně celkem nezávislejch skupinek, lidí který se tomu chtějí věnovat...

[Edited by dude on 06-08-2001 at 08:28 PM]
GanjaMill
Loki:

jasne !!!
podobnej zpusob propagace uz asi napadl kazdyho, ale prave sponzor ... :o( nekdo to zaplatit musi a levny to asi nebude
kazdopadne premejslej dal - kazdej napad se hodi
Loki
ty plakaty by sli udelat s minimalnima nakladama.
Udelam par navrhu, nebo to nekomu zadam, o to se postaram, vystavi se to na strankach a kdo se bude chtit zapojit, tak napise kolik jich hodla vylepit, v jakem meste a v jake lokalite (u vetsich mest) - aby se to dalo koordinovat. Plakaty si vytiskne a na kxeroxu si je necha okopiravat. Kdyz investuje stovku, tak ma plakatu plno. A muze je jit vylepit. Kdo bude chtit ten se bude angazovat na vlastni pest. Ja vim ze ne kazdej se hendka pohrne vylepovat plakaty, ale par lidi se najde. Tomu verim. Kdyz jich bude dost, tak si jich lidi vsimnou, nemusi to cist v novinach, staci, kdyz to uvidej na zastavkach atd.
Nejake pripominky ?
GanjaMill
Loki:

to by slo :o))
jen aby se fakt zapojilo nekolik lidi a to bude problem :o(
Loki
to bude problem, vzal bych par plakatu, jako vzory na groover party a budu tam lanarit spolupracovniky. Dame taky oznameni na koukat a na pejril a na legalizace, to uz par lidi snad bude ne ?
tehace
vylepování plakátů se soukromou inzercí upravuje v každém větším městě vyhláška... a neni v ní napsáno, gdo chce, gdy chce, gde chce může lepit... např. na zastávkách v praze je to zakázáno.... myslíš loki, že prospěješ věci organizací vylepování plakátků, jejichž efektem může bejt označení huličů šírících osvětu za "vandaly".....
loki, jak tě tu tak dokola čtu, tak víc nabývám dojmu že jak hurvajs válku.... taky nechci říct, že je lepší nic nedělat, ale ty navrhuješ jen hurá akce bez jakýhokoliv racionálního nápadu... a nezlob se, ale obávám se , že stejně tak jako hulící demonstrace ničemu neprospějou...
majklovec
tehace: A jak si myslíš, že se v Praze vylepujou plakáty? Firma nebídne brigádu nějakýmu študákovi s tím, že když ho chytěj poldové, tak jim firma zacáluje pokutu.
Walhalla2000
s tehace naprosto souhlasim

obavam se, ze doba v nasi zemi jeste nenastala na zadny partizansky akce. bojim se, ze pocinanim bude uskozeno nejen grower. cz, ale i legalizaci jako takove. Uz vidim jak policajti honej "vylepovace plagatu" a jak tv nova ukazuje nekolik ulic, ktere jsou fakt hodne polepeny a mluvi o tom, jak mladi zfetovani vandalove nici prahu a jina mesta. A o tom, jak policie vynaklada vsechny sily, aby je potrela. A jak ti fotrici u televize doma s pivem v ruce si rikaj neco o tom, ze kdyby takoveho parchanta dostali do ruky, tak ze ho zabijou... A verte, ze si to rekne opravdu hodne lidi...

Stejne tak by mne zajimalo, jak kdosi uvadel, ze pro legalizaci je 75% obyvatelstva. Odkud se vzala ta statistika?

A jeste jedna vec. K tomu lepeni plakatu. Nezapomen, ze k par kackam na to xeroxovani je treba jeste koupit lepidlo a stetku (stetka stoji docela dost a lepidlo jakbysmet.

Lidi, ja chci taky, abych to co mam ve skrini nemusel ukrejvat, ale nepomuzeme tomu tim, ze vsichni najednou vybehnem do ulic, budeme zhulovat najednou protestne vsechny nase zasoby a lepit plakaty a vykrikovat hesla...

nemluve o tom, ze uz vidim jak ty plakaty lepej nacti leti kluci, coz je opet trochu protizakonny.

Tady je treba na to jit opravdu diplomaticky. Zkuste nekdo zjistit, jak se postupovalo pred legalizaci treba v holandsku nebo ve svycarsku. Asi sotva tak, ze vsichni svycari na jeden den prestali pracovat a jen hulili...

Walhalla2000
2 majklovec - to ano, ale firem je mnoho a "hnuti za legalizaci" bude jen jedno a kdyz si na nej nekdo (fizlove, nova) ukaze, tak si toho jiste vsichni vsimnou... Nemluve, ze jim budou pripisovany od te chvile vsechny plagaty, ktere nekomu nekde vadi... A kdo bude platit ty pokuty za "nase vylepovace"? Udela se na to fond? nebo ten, kdo se necha chytit? Nebo sponzor?
tehace
a vo čem asi píšu... ale plakátek s ledničkama nebo jinou hovadinou neni konopná osvěta která spíš popudí lidi. vono gdyž budou benga buzerovat kluka co lepí plakáty na koncert nebo prodejni inzerci tak je nigdo nepodpoří (z davu), ale "feťáka" lepícího plakát vo "drogách" dav zlinčuje... a si s osvětou v háji, jedině si dosáhnul toho že huliči dostanou pečeť ještě větších gaunerů....
majklovec
tehace:

Nevim proč bych měl bejt hlava skopová, pouze jsem napsal, jak to chodí. Myslel jsem si, že se tu diskutuje a ne uráží

Walhala:

Když tak přemejšlim, tak na tom něco je.
Dude
Jo to je možná pravda, že by to mohlo uškodit myšlence legalizace, ale v podstatě jakákoliv akce může vždycky uškodit. Podle mne je lepší to risknout, horší už to podle mne nebude. Nikdy to nebude úplně košér - jasně že by bylo nejlepší aby Železný na Nově všem vysvětlil, že ganja je OK, ale to se asi nestane, že jo. A to že bude JXD psát články je skvělý, ale uvědomte si, že pro značnou část dospělých lidí, to vždycky bude ten feťák z Reflexu (i když má třeba vyšší vzdělání, že oni).
mephisto
za zmínku docela stojí tento článek

Těšme se na září :)
tehace
hlavu skopovou sem volil jednak proto, že se mi na první pohled jako urážka nezdá, a druhak proto že i přes to že není na první pohled urážkou adresátovi mírně naznačí že v diskusi je mimo mísu (ostatně jako každé "drsnější" oslovení)....
koneckonců, s Walhalou píšem skoro to samý, dík W., dodávám ještě, že furt dokola, a najednou vo tom přemejšlíš... třeba už seš teď menší hlava skopová :).

tak už vážně, esli se tě to majklovče dotklo, tak se ti tímto omlouvám a fšechny hlavy skopový beru zpět...
PROMIŇ.

tehace
Walhalla2000
2 mephisto

link na clanek byl mnou odmenen karmou. Je toho tam opravdu hodne zajimaveho.

a jinak ve spodnich odkazech na te strance je tento odkaz

http://svet.namodro.cz/go/r-art.asp...01714&t=magazin

Myslim, ze by si ho mel precist Loki. I tak se da delat kampan za legalizaci a pritom ma jen velmi maly negativni dopad. Pruser je, ze si nedovedu predstavit, ktere noviny by si to dovolily vytisknout. Treba takova MFD. no, teoreticky, kdyby si pravne overili, ze oni za nic opravdu nenesou zodpovednost... A i pro ne by to byla obrovska reklama, protoze mnoho lidi by si ty noviny koupilo jen proto, aby si ten inzerat mohlo precist a schovat.

A myslim, ze ani zelezny neni pak schopny rici, ze ten bulvarni platek mlada fronta simpatizuje s fetaky... Je to sice uplnej debil, ale zas takovej snad neni... To by ho fakt asi dost odrovnalo...

Zkuste premyslet o nejakem takovemto "legalnim" reseni, nez o nelegalnim behanim s plagaty
Loki
Rad bych napsal kritikum plakatovaci akce, ze kdyz sou tak chytri, tak by si meli uvedomit, ze zadny lepsi navrh na to, jak provozovat uspesnou osvetu mezi obcany tu nepadl.
Myslim si, ze jste me nevedomky podporili, kdyz jste tu napsali, ze tv nova by vysilala obrazky z polepenejch ulic.
Ale to by byla prece dobra (i kdyz v prvnim planu negativni raklama)
Zalezi nejvic na tom, co by na tech plakatech bylo.
Kdyby se nam podarilo vymyslet slogany, ktere by zautocili na lidi takovym zpusobem, jako nejvtiravejsi reklama, tak by to sice hodne lidi odsoudilo jako akci a odsoudilo by nas, kteri jsme ji zorganizovali, ale podvedomi by zapracovalo pro nas. Pokud by to bylo opravdu vychytane (a ja vim ze se to da udelat) tak by to pusobilo skryte. Ten clovek by treba nadaval na fetaky, kteri vylepovali plakaty, ale napriste, kdyby se mluvilo o marihuane by uz nezajimal takovy postoj.
Mam kamose, kterej dela hodne do reklami a neco o ni vi.
Jednou mi rikal, jak funguje reklama na prasky. Vsechny sou pomerne stejny, ale kdyz de nakupúovat chlap, protoze manzelka to nestihla, tak se podvedome zastavi u prasku, ktery sou nejvic v reklame.
Tenhle princip, u lidi kteri tomu nerozumi, musi fungovat i v tyhle nasi "reklamni kampani".
Pokud tady nekdo uzna, ze na tom neco bude, tak zjistim nejaky podrobnosti.
Vim ze se k tomu stavite skepticky, ale zkuste se zamyslet nad tim, ze dobre udelana reklama skutecne na lidi zapusobi, i kdyz je na poprve odsouzena.
Vsimete si jak vsichni nadavaji na letaky ve schrankach (dalsi moznost, muzeme davat letaky do schranek - to me napadlo tedko), ale kdyz potom nahodou zajdu do teska, tak tam dost lidi ma jejich letak, co se posilal a helda podle nej to co si chteji (nebo si spis mysleji ze chteji) koupit.
Lidi muzou nadava jak chteji, ale kdyz se jim dostaneme do podvedomi, tak stejne zvitezime.
Prosim premejslejte nad tim, uvedomte si ze nase cilova skupina sou lidi, kteri na reklami reflektuji - jsou manipulovatelni.
Vim ze je to krute to takto rikat, ale pokud neceho chceme dosahnout, tak nezbyva nez pouzivat i takoveto metody boje.
Na druhou stranu to nikomu neublizuje



ps:ten clanek o tom marihuanovem inzeratu je dobra vec, jenze ja dat svoji fotku do novin, tak si budou rikat to je nejakej dlouhovlasej (mam dlouhy vlasy) fetak, nejsem nijakej ulizanej debilek aby na me lidi brali. Jinak je to samozrejme skvela myslenka. Ovsem ten clanek take mluvi o tom aby verejnost vytvarela tlak, takze ho vytvarejme !!!!! a to vsemi moznymi prostredky.

[Edited by Loki on 08-08-2001 at 09:45 AM]
mephisto
Myslím si, že plakáty jsou hovadina. Loki - sice píšeš, že až je vylepíme, tak toho bude plná televize. Ano to je sice pravda, ale pamatuj na to , že média typu NOVA předvedou tyto plakáty svým způsobem a to, "kolik že stálo daňové poplatníky odstranění plakátů, které vylepili protagonisté legalizace - t.j. FEŤÁCI" načerno. Tímto, myslím, žádnou osvětu mezi lidi nedostaneš.
Můj názor je ten, veřejně se hlásit ke konzumaci této "drogy" - nemusí to být fotka v novinách, stačí o tom veřejně mluvit. Tím nemám na mysli pořádat mýtingy na náměstích.
Loki
zkus o tom mluvit v praci, mozna te nevyhodej.
Takhle zasahneme malou cast lidi. ja samozrejme o tom mluvim vsude, v hospodach, s kamaradama, s tchyni, ale nejak sem si nevsimnul, ze by se lidi zacali vic priklanet k legalizaci.

Kdyz si teda myslite ze plakaty sou nelegalni, muzeme hazet letaky do schranek. Tohle je myslim legalni naprosto, nebo ne ?
Walhalla2000
2 loki

nechci ti opravdu kazit iluze. Vim, ze se ti myslenka plagatovani libi, ale ver, neni to zas az tak jednoduchy. Co vic, je to proklete slozity. Pokud opravdu chces neco ala plagat, tak jedine pronajmout si od nejake firmy Bilboard. Ten je na ocich, je legalni a muzes tam dat treba neco jako v tom inzeratu. Neci fotku (musi s tim souhlasit!!!!!!) a k tomu komentar. Jsem konzument marihuany. Stejne jako kazdy treti z vas.

A po nejake dobe tam muzes zkusit dat jiny bilboard s jinou fotkou a se slovy Neni na case vystoupit z ilegality?

A treba tak nejak. Nech se inspirovat tim textem toho americkeho inzeratu. Nikdo nerika, ze tam musi byt tvoje fotka. Urcite najdes nekoho vhodnejsiho, kdo s timbude souhlasit. Co treba tvoji rodice? Predpokladam, ze kdyz chces premlouvat narod, tak ze jsi premluvil uz i je. A dve osoby "dospeleho veku" jiste zaujmou vic, nez jak rikas, ty sam. Nebo predstav si ten poprask, kdybys treba dokonce premluvil prarodice. Predstav si, dva prosedively starici, ty uz proste narod zaujmou a osovej!

Ted k tem letakum do schranek. Ja osobne patrim k tem, kteri maji na schrance nadpis, zadne letaky, ktery vyhazuje okamzite cokoliv mi tam prijde a jednou jsem dokonce volal do alberta, at mi laskave uz dalsi letaky do schranky nehazi.

Ale jsou i taci, kteri vsechno ctou. Tim se da hodne lidi oslovit. Ale opet cte to jen ten, koho to zajima. No, vidim v tom zase hodne "hacku", ale nebudu zase ten, ktery vyvraci vsechno co reknes. Hlavne bacha, at to nehazite do schranek, kde si to lidi nepreji a mozna by stalo za to se zeptat zda to neni z pravniho hlediska neco jako "falesna zprava" nebo jak se to jmenuje. ted nevim. vzpomente si, ze takove veci uz tu taky byly, kdy nova rozebirala to, co kdo mel ve schrance...

A jen tak mimochodem loki,kolik ze ti je let?
Pan Baron
gdyz vo tom budes verejne mluvit stejne niceho nedosahnes, nas cil je oslovit vetsinovou populaci. to si mozna tak budes pritakavat s kamosema u jointika jak je to tady spatny s tou legalizaci..
nemuzem donekonecna vystupovat jako umirneny hulici, kterejm je fsecko jedno.
gdyz lidi uvidej plny ulice plakatu taxi nemuzou rict ze to bylo jenom par fetaku.
f soucany dobe je dulezity nejak todle tema rozvirit, je sice pravda ze ticha voda brehy mele, ale my musime dat razantne vedet o tom, ze co se tady je spatny...
osobne mi plakaty pridou jako dobrej napad...
nebo jak na tendle problem nejjednodusejc a nejefektivnejc upoutat pozornost?
ing. bedla
Jsem velicepotesen nad zde rozvitou debatou a hned pridam taky neco k dobru :) souhlasim s tim, ze pokud par hulicu vyrazi do ulic, muze to vest puvodne k opacnemu vysledku. Ale myslim si, ze nase sila se objevi az po zverejneni nejake reportaze, typu Legalizace marihuany-mladi narkomane vyrazeji zfetovani do ulic...Kazdou xvilku vidim nekde "docela zajimavy" clanek o drogax, kde se konopi! dava do souvislosti s tvrdyma!! Na to je potreba reagovat. Podavat zaloby, posilat mejly,faxy, cojavim co jeste, proste aby se media, potazmo i politici naucili NEZKRESLOVAT a NELHAT obcanum, lidem proste komukoliv...myslim si, ze ve spousta pripadex by se dalo mluvit o sireni poplasne zpravy...Jde ale o to, jak se zde nekdo zminil, vystoupit z ilegality. Nechat si udelat bilbort, vystupovat v mediich a dat svou tvar v sanc vsem tem nexapajicim drzkam (prominte mi ten vyraz ale nic slusnejsiho mne nenapadlo), ktery nez aby zacali premejslet, se radsi xytnou nejblisiho a nejjednodusiho nazoru K tomu bilbordu:napada mne treba plnej plocha nemocnejch lidi, tery budou koukat takovym tim smutnym pohledem (viz plakaty na lukemii...) a pod tim treba napsano - Muze nam to pomoci-proc nas zabijite? nebo tak neco....to by bylo pro dnesek vsexno, dekuji vam za pozornost a tesim se u dalsich prispevku na zhulenou :)

[Edited by ing. bedla on 08-08-2001 at 02:04 PM]
mephisto
No tak pánové, to snad nemyslite vážně!!!!!!!!!!!
Žádný billboardy nebudou, uvědomte si to. Zákon "pana" Severy jasně zakazuje propagaci "nelegálních" drog. Takže vám to nikdo nepovolí. Já jsem zastáncem nenásilného uvědomování lidí. Nechme v klidu pracovat pana Pejřila na novele zákona a sledujme jeho IT stránky. Až bude potřebovat nějakou akci - pomoc - on se ozve. Pamatujte na to, že média jenom čekají kdy se začne dít něco nelegálního a ihned to předají populaci ovšem v jiné podobě nežli to bylo myšleno. Opět budeme prezentováni pouze jako banda feťáků a tím to bude zase jenom složitější. Uvědomte si, že když mi nebudeme obtěžovat nikoho svými názory - nebudeme mu vadit - a to naši důchodci a soudruzi už zkousnou raději, než mít plné schránky pro NĚ jakýchsi FETBLÁBOLÚ. Co se týče vhazování letáků do schránek - myslím, že je to stejné jako s billboardy - tudíž protizákonné. Šiřte osvětu v klídku mezi lidi - oni to předají dál ............zkuste vyvinout ve škole debatu na téma Marihuana. V dnešní době a vzhledem k platným zákonům nám nic jiného nezbyde.
Ano, samozřejmě, čekám zde ohlasy na to, že se blíží volby a poslanec Pejřil hraje vysokou hru "vabank" o křeslo a vidí zde potencionální voliče - nezbývá však nic jiného, než mu držet palce aby TO dokázal. Jestli to víjde - máme aspoň z části vyhráno.

Je to jenom můj názor. :)


[Edited by mephisto on 08-08-2001 at 02:48 PM]
Walhalla2000
2 mephisto -

s tim bilboardem jsem to nevedel. Nejak neznam uplne zakon pana severy. A nedoslo mi, ze to je propagace huleni. I kdyz opravdu je? A uz sme zase tam... Je to bohuzel vsechno vicemene na picu. My tu fakt nic nevymyslime. Tady fakt vidim jediny reseni, jit do politiky. Teda takto, ja tam rozhodne nemirim. Ale pokud tu jsou taci, kteri si mysli, ze s necim muzou hnout, at to fakt zkusi. Protoze jedine zevnitr s tim neco jde udelat.

Jinak mi tohle tema zacina pripadat... ehm... ohrany.

Zda se, ze ac to na foru rozbourilo hladinu, tak ostatni svet to (necekane) nechava chladnym...

:-(
Dude
Já bych to bral jako takovaej brainstorming, třeba tady bude napsano strašně kravin, ale třeba taky něco dobrýho, podnětnýho.
Loki
Predne, nekdo se tu ptal na muj vek, jen pro zajimavost je mi 23 a sem kratce zenat, takze si prosim nechte takove ty tatovske rady. to fakt nemusite.
Bohuzel ac sem se snazil, tak matka si se mnou zahulit nechce, protoze ji to prej smrdi, nevim co je na tom pravdy, ale jeji skarodici se xift je dostatecne vymluvnej.
Muj deda bohem si na moji svatbe semnou dal jednoho ci dva prasky, ale okomentoval to slovama, ze pro neho to neni, ze on radsi zustane u svyho pivka, nicmene to nezatracuje. Svoje pribuzny bych na bilbordech moc neukazoval, tudy cesta nevede.
Bohuzel nemam dost penez abych si ten billboard pronajmul, nemam dost penez abych pronajmul dost bilbordu aby to melo nejakou vahu.
Kdybych je mel, mozna bych to udelal, protoze si myslim, ze to neni protizakone. Ano jiste propagace drog je nezakona, ale sikovnej pravnik vas s toho dostane za deset minut, pokud predtim udelate par opatreni. Jako treba predevsim nepropagovat drogy jako takove, ale jen legalizaci. Zni to trochu divne, ale kdyz budou na billbordu nemocni lide, kteri by radi byli svobodni ve volbe leku, tak to nebude nikdo jako propagaci drog moci brat. Pokud tam bude slogan napriklad "Kazdy clovek ma pravo si vybrat - odbornici doporucuji legalizaci mekkych drog" tak to taky neni propagace drog.
Vse je jenom otazka jak si clovek stoji za svymi nazory.
Nicmene porad si myslim ze plakatovaci a letakovaci akce ma svuj smysl k osloveni siroke vrstvy obcanu. Jak uz sem tu jednou psal, bude to prvoplanove negativni reklama, ale svuj ucel to splni, zviditelni nas to, uz to nebude vypadat jako ze se to tyka male mensiny, uz to bude problem spousty lidi.
Apropo pan Pejril se uz vyjadril v tom smyslu, ze je tu mala aktivita ze strany lidi, takze uz si rekl.
Ted to chce akci.
Dude
Co to takhle zkusit zaštítit známejma osobnostma, muselo by se to nějak zorganizovat, vždyť spousta zpěváků a dokonce i pár politiků se přiznalo že hulilo. Kdyby prostě vyšli na světlo a veřejně přiznali, že to je OK, podle mne i spousta mamin by si řekla, že to asi neni tak hrozný, když to hulí i ten Hůlka z Novy.
Walhalla2000
tak tohle fakt nema cenu. Navic je to marny. Proc si myslite, ze nekdo da na mne? nebo na tebe, kdyz mnohem zkusenejsi lidi, treba z DropInu, kteri za totez bojuji taky, narazeji a stale se jim needari nikoho oslovit. A je aspon nekdo posloucha... Nas "Nikdo" nebude poslouchat.

Zatim ne... jeste neprisla doba...
ing. bedla
Mephisto: mne nejde o to propagovat marihuanu na koureni, mne jde o to, propagovat konopi,jako lek. To, ze se po marihuane kazdej den zhuluju neznamena to, ze marihuana (potazmo THC + canabinoly a dalsi nazvy ktery si nepamatuju) nemuze pomoct v lekarstvi. S tema bilbordama jsem to myslel jako regulerni nabidka alternativniho leceni. Plus samozrejmne otazka svobody, lidskych prav...je to o osvete. A kdyz zijeme v tak hekticke dobe, proc nevyuzit moznosti jak dosahnout, myslim si opravneneho a duleziteho cile. Urcite s podporou znamych jmen, jak tu navrhoval Dude.
Walhala: jsi pesimista, malo hulis :))

A co se tyka nejak ty hlavni myslenky, nemusej hulit vsichni, jen kdyz se aspon na tu kytku podivaj :/
Walhalla2000
Ing Bedla -

nebo jsem pesimista, protoze uz hulim prilis dlouho, a koukam, co za "novou generaci" zacina hulit. Je jim trinact ctrnact a stojej pred zakladkou a vyhulujou speky. Na zakladce jsem fakt netusil, co to travka je.

To mne trochu rozesmutnuje a desi.

Mozna prave hulim prilis casto a tak zjistuji, ze huleni neni uplne vsechno... Ze to jde i bez neho. A ze kdyz mam kytku ve skrini, kde bych ji mel i kdyby to bylo legalni, tak to je vic dobrodruzny a ze po mne stejne benga nejdou. Vzdyt nic neprodavam...

A mozna jsem pesimista, protoze jsem byl v holandsku a porovnaval lidi co hulej. Tam a tady. Tam je to o necem jinem. Tady valna cast lidi huli proto, aby se fakt zhulila do sracek a byla chvili mimo. Tam je to "zivotni styl" a je v tom jista filozofie. Tam premysli o tom co a proc huli. Tam vedi, ze i kdyz muzou hulit co, kdy a kolik chteji, ze tam jsou jista omezeni. Minimalne "osobni". protoze kdyby se kazdy den nicili v kofaci, tak za par let jsou z nich trosky. Vedi, ze kdyz to jeden den vecer prezenou, tak druhy den funguji jen na 50%. A u nekterych profesi je opravdu nutne jedst na 101%! At uz chirurgove, hasici, ridici z povolani nebo treba urednici v bance. A ti vsichni tam hulej, a vsichni s mirou. Nemluve o tom, ze se tam nestane, aby clovek videl particku pred pubertalnich kluku, jak si balej speka. Nikde tam v zadnym klubu clovek nepotka sedmanactilety vyrostky, jak "umiraj" na stole...

Äz budem jako narod schopni tohle vsechno pochopit, tak pak bude ta prava chvilie a pak najednou cela legalizace pujde mnohem hladceji. A ze jsem pesimista? Ne, myslim si ze nejsem. Prave proto, ze verim v temer nemozne. Verim, ze do toho stavu jednou nas narod taky dospeje...
mephisto
Klobouk dolů - Wal, plně souhlasím :)
Loki
Jenze jak myslis ze toho stavu v holandsku dosahli. Vsadim se ze prave kvuli vyrostkum, co treba jeli na heru se legalizovalo konopi a take to zabralo.
Jiste kultura je tam uplne jina, ale to se tady zmeni, az tu bude svoboda aspon tak dlouho, jako tu byl devastujici komunismus. Jenze me se nechce cekat jeste dalsich 30 let nez se neco zmeni.
Ja si myslim, ze na legalizaci konopi je jiz ted prihodnej cas. Ze mlady hulej, neni zadnej argument.
Mlady i chlastaj a je jim i min nez sedmnact.
Z miho pohledu je lepsi aby hulili nez aby chlastali.Mozna se na to tak nedivate, ale huleni jim aspon tolik neublizi jako alkohol nebo piko. A aby vubec neco do sebe neprali, to je stejna utopie jako celkove lidstvo bez drog.
Pokud chces docilit aby mladistvy nekonzumovali drogy, tak to skutecne vubec nesouvisi z legalizaci. Legalizace, ale pomuze zmirnovat rizika takoveto konzumace.
Kazdej sme byli v puberte, na to nesmime zapominat.
Co ja se navyvadel a ted je ze me vcelku normalni clovek, kterej ma dobrou praci a je stastne zenatej.
Je pravda ze sem zacal hulit az kdyz mi bylo vosumnact, ale to bylo dobou. Nemuzeme se vymlouvat na to, kdyz nam je 23 a vic, protoze kdyz nam bylo 16 tak travu skoro nikdo neznal. Mozna v praze jo, ale ja vyrustal v moste a tam to jeste moc nebylo. Ani internet nebyl (samozrejme byl ale ne v dostupny forme).
Takze se za to neskovavejte. Vsadim se ze bejt vam tedko 16 tak si nejspis taky date speka nebo bohuzel rovnou piko. A to je samozrejme daleko nebezpecnejsi.
LEGALIZACE je ze vsech stranek nutna a my se musime snazit aby byla uskutecnena !!!!!!!!
Walhalla2000
Coze????? To myslis vazne? Opravdu si myslis, ze tam maj legalizaci proto, ze tam hodne vyrostku bralo hero??? Co to je za demagogii? To bys mohl rovnou zacit s kampani "berte hero, at je konopi legalni", a misto vylepovani plagatu si budeme protestne slehat hero. To je super napad ne?

A ano, vim ze se to tady zmeni. A az se to zmeni, tak pak budeme pripraveni na zmenu v legalizaci. Ale nejde nejdriv udelat legalizaci a pak cekat na tu zmenu. Protoze pak rozhodne nikdy neprijde! Musime nejdriv pochopit proc hulime a co to huleni obnasi a pak teprve muzeme hulit svobodne. Protoze kdyz bude nejdriv svoboda, tak prave ti "vyrostci" se na to vsichni vrhnou, vsichni zacnou hulit. Kazdej starsi 12 let bude chtit bejt dospelej a kdyz uz to tedy je legalni, tak to bude chtit taky delat. Bude si rikat "i ja jsem za to bojoval, tak proc bych ted nehulil". Jenze pak vsechno pujde rychle do sracek. Vsichni budou hulit a nebudou se muset "schovavat" budou hulit verejne a hodne! A proc by se ucili, kdyz ted maji to huleni legalni? A za rok, za dva, az uz tu budou vsichni na sracky, tak se zvedne opacne hnuti, nez je ted. Za zruseni legalizace. A ver, ze to pak pujde mnohem rychleji nez legalizace. A prijdeme o to co mozna na chvili ziskame.

Ze nechces cekat 30 let?

Ja neargumentuju, ze mlady hulej. Vlastne argumentuju, protoze to je nezpravny, aby hulily. Jenze neni argument to, ze kdyz chlastaj, tak muzou i hulit, huleni ublizi min. Blbost 15ti letymu mozku to udela paseku at je to to ci ono!

Dokud budou takovyhle verejne hulit a chodit domu zhuleny, kde z toho jejich rodice muzou mit mrtvici a stejne jim to je ***** platny, tak legalizace proste nebude. NEBUDE!

Ne diky mne, ne diky tobe, ale kvuli stavu nasi spolecnosti a kultury!

Ja nechci docilit, aby mladistvi nebrali drogy. To je utopie. to ano. Ale ty, kterej chces okamzitou, absolutni legalizaci, musis myslet na to,jak ochranit nasi mladez pred temito drogami. Ted se vztekas, co to placam, ale az budes diskutovat s nekym, kdo ma moznost neco zmenit (at uz poslanci, kdyby nekdy k diskusi s nima doslo), tak oni se te na toto urcite zeptaji. A preci ani ty nechces, az tvymu diteti bude 12, aby nekde chodil kazdej vecer s nejakou partou vyhulit si mozek. Nebo ano? Radsi, nez aby sel na pivo? A tim, ze travka bude legalni, tak se ti mladi k ni dostanou mnohem jednoduseji a levneji.

Preci jenom 12lety dite neni schopny si ji vypestovat. At uz proto, ze k tomu nema trpelivost, nedovoli to rodice a nebo proste nema prachy na elektroinstalaci.

A to si protirecis. Kdyz rikas, ze se schovavam za to, ze kdyz mi bylo sestnact, ze nebylo kde sehnat travku. Tak proto sem ji nebral. presne o to jde. Uz tenkrat byli dealerove a kdyby ti bylo o pet let vic, tak vis, kam si pro ni zajit. Stejne tezky (dnes uz preci jen trochu lehci) to maji dnesni vyrostci. Muj 14 letej bratranec mne uz 14 dni otravuje, abych mu neco sehnal, ze si chce s partou zahulit. Pro tebe nebo mne neni tezke si neco sehnat. Ale pro ne to stale tezke je. A az bude travka fakt na kazdem rohu, tak tihle budou nezrizene hulit! Proste si pred kofacem zastavej jakyhokoliv typka a poprosej ho, at jim neco koupi, ze muj daj na speka. a hned budou mit co hulit. Dneska to takhle nastesti jeste nejde.

Jinak nevim proc do te diskuse tahas piko. Zkousel jsi ho ty nekdy? Tak proc si myslis, ze kdyby mi bylo sestnact, tak si ho zkusim dat? proc bych to delal v sestnacti a ted o deset let pozdeji uz se mi to delat nechce? Nejak mi unika logika. Nemluve opet o tom, ze je fakt dost pravdepodobny, ze rekneme kazdej desatej, kdo huli, zkusi i neco jineho (nerikam to co rikaj skini, ze "kazdej", ale budme realisticti!!!) a treba prave to piko. A kdyz se pocet uzivatelu travky behem noci z desetinasobi, tak logicky co....? ano, i desetkrat vic jich zkusi i neco jineho... A nemyslim si, ze ti co jsou dneska na heru, kdyz se povoli huleni, z nej prejdou a jeste nam budou tleskat... (tem pomuze tak akorat zubata nebo ibogain)

Uz sem to psal mnohokrat. Ano, byl bych rad, aby byla legalizace. Ale nemyslim si, ze je: "ze vsech stranek nutna a my se musime snazit aby byla uskutecnena !!!!!!!! " (konec citace). Proc je tak strasne nutna? proc by nestacilo, aby povolili, aby si kazdej mohl doma pestovat rekneme do desiti kytek? Tim by se castecne vyresilo to, ze se k tomu "deti" jen tak nedostanou.


"Jenze jak myslis ze toho stavu v holandsku dosahli. Vsadim se ze prave kvuli vyrostkum, co treba jeli na heru ..."

Zni to fakt krasne, ale ja se vsadim, ze kvuli tomu to nebylo. Proc nezkusis listovat netem po holandsku nebo zkus napsat nekomu z holandska (staci nekdo, kdo ma thc stranky, nemusi tobyt zrovna poslanec), at ti zkusi popsat,jak u nich k legalizaci doslo. Proc vymyslet nove cesty, proc znovu objevovat ty stare, kdyz se muzeme ucit chybami a zkusenostmi jinych? A to same bych ti doporucil ohledne Svycarska!!!

Loki
Ja uznavam, ze nemam dostatek informaci o historii legalizace v holandsku.
Ale proc sakra myslis, ze stat legalizuje nejakou drogu ?
Predevsim proto aby omezil uzivani drogy jine !!!!
To je jasny fakt, oddelit lehke drogy od tvrdych.
Ja nerikam, ze clovek na heru zacne kourit travu, to je samozrejme blbost, ale kdyz clovek co si chce zahulit nemusi k dealerovi (a to se tyka i 14,16 deti) tak mam mensi sanci se dostat k piku k heru.

Tohle je pravej smysl legalizace. Jestli si spatne pochopil muj predchozi prispevek, ktery byl hodne nadneseny, ale ne proto, abych nekoho mystifikoval, tak se ti omlouvam

Legalizace je samozrejme nutna, je nutna pro to co sem vyse napsal, je nutna pro to, ze tu nikdy nemela probehnout kriminalizace, tzn. uz vcera bylo pozde.
Veskery humbuk kolem drog je jenom dobrou reklamou.
Kdyby je nikdo nikdy nezakazal, tak nebudou predstavovat takovy problem. Jejich kriminalizace akorat zpusobuje, ze jsou jako zbozi velice vynosne.
Je to stejne jako s prohibici v americe. Jakmile prohibici zrusili, tak ubylo zlocinu.
Ja se skutecne nebojim, ze by moje dite zacalo fetovat az mu bude 12. Sem si jistej, ze dokazu mu vsechno popravde vysvetlit, a vysvetlit mu, ze se nemusi nikam honit, ze az prijde ten spravnej cas, tak si bude sam moc vypestovat kytky, branit mu v tom nebudu.
Tady je cesta. Kdyz neexistuje osveta, tak se nediv, ze je tolik mladejch lidi na tvrdejch.
Potrebujeme legalizaci + osvetu.
Ty chces jenom osvetu bez legalizace. To se mi zda, ze si tu legalizaci vubec neprejes. Ale sam by si travu hulit chtel.
Mam teorii o tom, ze nekteri lide si mysli, ze jsou tim nejak vyjimecni, ale kdyz se to legalizujete, tak budou jenom dalsi sedou masou, ale to proste tak je. Vykaslete se na image !
Doufam ze zase nebudu spatne pochopen.

mephisto
pokud máte čas, přečtěte si všechny články

pojednání o legalizaci
Walhalla2000
Ne, to jsem nepochopil spatne ja tebe, ale ty mne.

ja nechci osvetu bez legalizace

ale nechci nejdriv legalizaci a pak osvetu
tehace
Loki, dej si špeka, sedni si k netu, a celý si to znova pročti. a fšimni si v celý debatě argumentace... zatímco ty předkládáš píčoviny, tak aspoň mě se zdá, fšechny protiargumenty maj svou váhu... a vyjmenováno jich bylo celá řada a různorodejch...
no a až to dočteš, tak vypni komp, zhasni, a soustřeď se na první myšlenku co tě napadne. no a jestli to bude "legalizace bojem" tak si dej facku... a tak furt dokola... terapie končí prvním "konstruktivním nápadem" a uvědoměním si faktu, že to nebude vo tom se domluvit, pověsit plakát, národ se posere a za měsíc tu máme města plný kofáčů...

P.S. 2Walh... gde bereš tu sílu to fšechno psát... ale dík... jako bys mi mluvil z duše...

2Loki... chytrýmu napověz, .........
Walhalla2000
2 tehace

diky. Cenim si toho

KDe beru tu silu? No, jde o to, ze uz dlouho premyslimo legalizaci. Nikoliv bojem, ale cestou osvety. Uz jsem si v tom docela udelal jasne. A prijde mi, ze lokiho napadla myslenka legalizace teprve pred tydnem. A je stejne hr, jako jsem byl ja pred par lety. A navic krome prace zpravce a webmastera, se prizivuju psanim.... :-) A puvodne jsem chtel jit na zurnalistiku...

proste mne psat bavi, bavi mne mluvit, bavi mne diskutovat...

Jinak diky, rekl jsi v poslednim prispevku, co mu celou dobu naznacuju. Jen jsem na to moc diplomatickej...
j4m1e
taqze .. zacnem wshude kde se da pyestowat technicke konopi , plno lidi ani newi , ze existuje a ze to neni to fetacky konopi , ale ze z tyhle rostliny , ye krome haldy srandy i halda papiru < aniz by se kacelo w krushnych horach > halda benzinu < aniz by se rasila nashe maticzka zem > halda leciv < aniz by byly moc chemicky > a halda wlakna na tkaniny < aniz by z nich mel clowyek wyrazky > . mnoo ale to trebas musi kazdey nosit konopny triko a boty .. to ye ale hrozne drahy , taqze ho nigdo nenosi .. budiz .. taqze dyz bude negde na billbordu >> kupte si konopny triko a pyeqne si ho uzijte , saje pyeqne pot a ye yemnejsi nez bavlna >> taq se to proflakne .. mno a dyz se tohle proflakne .. taq uz lidem nebude ani moc wadit , ze ma obcas negde negdo nakou kyticzku a obcas to konopi i huli ... mno a az bude tenhle nazor prewladat .. taxou politici i se swou prapodiwnou kampani proti ganje fff <|>i ...
j4m1e
http://svet.namodro.cz/go/r-art.asp...18223&t=magazin
mephisto
2 j4m1e
To je opravdu slabší názor jak legalizovat marihuanu.
Ber to tak, že hadry z konopí jsou hadry a droga marihuana je droga.
2 all
Podle mého názoru bylo již v tomto fóru napsáno až-až a tak si myslím, že na toto téma by jsme mohli poklábosit na srazu od 18-19.8.2001 :smoker::satan::pimp::bandit:
j4m1e
to mephisto : gdyz skreyesh tenhle potencial konopi , taq ji ochuzujes .. a konopi neni jenom droga , teda aspon pro me ne .. dyz z ni udelate striktne jen drogu .. ye to pase .. to je totiz presne ono KONOPI YE DROGA :) a to sou kecy ,, konopi neni jen droga !!!!! a to ye zaklad ... nigdo te nebude brat vazne dyz se budes o konopi bawit jen jako o droze ... nebo kdyz budes z konopi delat yen drogu .. to je proste prvotni ulet ....
hihi
Předem mýho příspěvku podotýkám, že jsem tohle nečetl celý, protože je to dost únavný, číst takový věci. Furt dokola a o jednom a tom samým. Včera jsem nad tím přemýšlel a napadla mě jedna taková "konstruktivní" věc. Podívej se Loki, proč to budeš dělat formou amatérských plakátů a tím vlastně pošpiňovat tuto akci, když se můžeš spojit (pomocí internetu) třeba s J.X.Doležalem, Františkem Pejřilem autorama různých akcí-viz legalizace.cz a dalšíma známýma osobnostma a vymyslet s nimi něco konstruktivnějšího. Proč začínat od úplnýho začátku, když se dá podpořit už rozjetá věc? Takže bych se ubíral spíše tímto směrem. Ještě, abych uvedl na pravou míru můj první příspěvek, tím, že pokud se bude něco dít, Tě podpořím, je myšleno to, že chceš "Ty" vyvíjet v tomto směru aktivitu, která pokud bude inteligentní a trochu shodná s mýma stanoviskama a názorama, je ode mě samozřejmě podpořena. Ale nebudu vyvíjet aktivitu, když ze začátku vydím nesmysly. V první řadě bych něco vymyslel a zkontaktoval známý osobnosti (proč si myslíš, že plakáty by měli lidi víc zajímat, když je o konopí napsanejch tolik knih a čtou je stejně jen lidi, který to zajímá, nebo si taky na zasávce čteš:výprodej koberců za nejnižší ceny!, ne, přečteš si čeho se to týká a dál pokud Tě to nezajímá na to sereš, tzn. tady cesta nevede! Potom bych hledal sponzora této akce, protože jak známo v dnešním světě je nejpádnější argument peníze, a nakonec bych se dal do díla. Ale to je jen taková přátelská rada, kterou vůbec nemusíš brat v potaz.

tehace, Wallhala2000: my by sme se měli sejít a dat brčko, myslím, že by jsme si rozumněli :o)

Mějte se good
Zdarec
mephisto
Nevíte někdo, co se dělo v Jablonci? Prý tam byla akce na podporu legalizace marihuany.
oton
já nevim proč se tady vůbec bavíme o nějaký svobodě, vždyť už jen celý zřízení tohodle státu je nesvobodný, vemte si jen armádu, to že zavřete člověka někam na rok aby jako sloužil vlasti, to je zásadní porušení lidskejch práv a svobod, a vůbec nikdo se o to nezajímá, tak kde sme???? no comment

PS: a vůbec na co legalizace (my huliči budem hulit vždycky a s většinou kámošů se schodnem na tom, že je zbytečný to legalizovat, pak si to bude kupovat každej čurák a pocit že si sám vypěstuješ dobrou trávu ti to nenahradí) připadne mi to spíš jako zbytečný sebezviditelňování, něco jako "koukněte se na nás hulíme trávu a je to legální!", na co? proč??? teď to má aspoň tu pravou příchuť toho, že děláme něco co většina lidí nad 30let odsuzuje, co se nesmí a to se mi líbí, propagovat někde legalizaci a to že "já jsem hulič a kdo je víc?" to je dost hnus,, nemyslíte?

a jedna věc závěrem: dokuď bude u vesla generace našich fotrů, kteří vyrostli za tvrdýho komanče a věkovej průměr naší vlády bude kolem 60ti let (vládnou nám vlastně naši dědové) tak se žádnýho zlepšení ohledně trávy nedočkáme, tomu pevně věřim a vy věřte taky, protože pro tyhle lidi je marihuana něco jako pro nás huliče třeba Herák, a nenechaj si nic vysvětlit!, až tam bude naše generace tak věřim, že se to někam pohne
Def
Pánové, pánové. Vaše diskuze je sice poučná a čtivá, ale s dýlkou příspěvků bych se trošku mírnil. Zkuste si dát brčko a pak porozumět celému "dialogu" od začátku a po konec. Nad huličské síly!

to: Walhalla 2000 - jsem příjemně překvapen tak vztříbeným názorem. Hodně zdaru
oton
hele čet sem tvuj text vo USA a nejsi nějak v obraze, to že američani dělaj výpady do Kolumbije je čistá pravda a jak si psal, že by to bylo porušení suverenity státu tak to taky je, ale každej se tváří jako že nic nevidí, holt je to zasraná velmoc USA, kdyby si někdo jinej vzal helikoptéry a vybombardoval ty kurvy americký třeba za to, že ještě před nedávnem dělali mnoho testovacích jadernejch výbuchů v moři a kdo ví kde jinde a přivotrávili tim půlku oceánu, to by byl cajmrsk, to už by tomu někomu asi neprošlo, prostě žijem v debilním světě kde ještě pořád silnej může ušlápnout slabšího a nikdo s tim nic nedělá, NEVER USA!!!!
(abych to osvětlil, s drogovejma kartelama v kolumbii taky nesouhlasim ale to co dělaj amíci je hnus a nic to nemůže ospravedlnit, kdyby si to potírali na svým území, neřeknu ani hovno ale vměšovat se mocí do jinýho státu to je ubohost jejich tzv. demokratického zřízení, jsou to vobyčejný fašouni!!!)

[Edited by oton on 13-08-2001 at 12:35 PM]
Pan Baron
mno ja si myslim, ze mlada generace huli spis proto, ze je to nelegalni... sam o tom mluvis - mit kytku ve skrini je dobrodruzny. pripada mi ze spousta lidi co huli, legalizaci nechce, protoze pak by se ztratila ta "dobrodruznost"
kazdymu dojde ze gdyz se vyprasi jak dobytek a druhej den pojede na 50% ze to tak priste nejde.. jinak ho proste vyhodej. chces cekat az kazdej f tydle republice se nauci se nezprasit? nesmysl - narod se nic neuci, to je jenom alibisticky zakryvani individualni odpovednosti za svy konani.

ted de o to abych mel prava, ktery mi nalezi. jaxnimi gdo nalozi je jeho vec. zakazovat neco nekomu, protoze by treba to nemusel vyuzit pro sve dobro zavani diktatorskym postojem...

howgh.
Kmenet
Já si myslím, že legalizace je tou nejnutnější věcí !!!
Neboť mi opravdu nepřipadá jako normální společnost, kde se zakazuje pěstovat nějaká rostlina. Zažil jsem ty sviňský komunisty a myslím, že už bylo dost šikanování lidí. Je to fakt svinstvo. Myslím, že jde o obecnější problém. Dnes zakážou pěstovat konopí (ostatně muj děda před válkou toho měl 10 hektarů a nikoho ani nenapadlo ho obvinit za výrobu nějakech drog) a zítra třeba jánevímco a máme tu novou totalitu. Ostatně o čem je EU a globalizace, že !!!!!! tam už to nenápadně začíná. Takže legalizace a legalizace a legalizace a to co nejdřív !!!!!!
Walhalla2000
2 Oton

S tim o usa mas pravdu. A neni to jen co se tech kartelu tyce... At to tam znicej, ale at na to jdou aspon trochu skrz diplomacii. I kdyz to je asi blbost, kdyz tamejsi predstavitele statu v tom jedou taky. A navic se nesmi bojovat ve valce proti nepriteli za pomoci cizi (oficialni) armady.

Cili tam je to fakt tezky. Ty amici se serou kam se nemaj a nadruhou stranu aspon trochu snizujou pritok drog. Ale na drushou stranu zase ty drogy pak tecou od nekud jinud a mnozstvi je stejne.

Cili at se na to vmesovani do cizich veci radsi vykaslou.

Ale co mne opravdu nici jsou "valky" nato proti zbytku "zaostaleho" sveta. Co si ty amici uz vsechno dovolili nicit... Pocinaje prez Vietnam, prez vsechny valky v zalivu az po soucasnost na blizkem vychode. A stale jim to prochazi. Ostatni "vyspele" zeme na to koukaj a prikivujou poslusne hlavu. Dokonce i nas pan prezident verejne "tleska"...

Nekteri to asi maji trochu pomateny...

AMericke spionazni letadlo sejme Cinske letadlo a ani se nedokazi omluvit a priznat. Nebo priznat ano, ale omluvu...???? proc, jsou to preci americani a ti se omlouvat nemusi...

Treba nekdo si rekne, kde bychom byli bez ameriky... Hmmm. Mozna bliz k japonsku. Cili vsichni doma Playstation2, game cube a xbox by byl neznamy pojem. Nepracovali bychom na Windows ale na nejakem Sakeerutchi. A urcite by to bylo stabilnejsi...

Jezis, ted jsem se nejak rozcilil... A navic to vubec nepatri do threadu o legalizaci...

2 hihi...

spek nas nemine...
hihi
Legalizace je pánové moc velký a zbytečný sousto na ty páprdy v parlamentu. My potřebujeme dekriminalizaci, to je všechno, nic víc, jenže to je taky moc velký sousto, jestli někdo sledujete dění kolem této věci (já moc ne) tak jste si všimli, že pan poslanec Pejřil upustil od kroku novely zákona, ve kterým je dekriminalizace a přiklání se spíše k novele zákona pouze pro lékařské účely a na předpis, a to z toho důvodu, že by to neprošlo. (Jak by to taky mohlo projít, když tam jsou takoví stupidi viz. Pavel Severa KDU-ČSL cituji: "máme tak dost problémů s tabákem a alkoholem, tak proč do toho připouštět ještě další drogy" konec citace, no, za to, že pan Severa má problémy s těmato legálníma drogama, přece nikdo z nás nemůže, ne? :) a že s tím má něco společnýho církev a její pradávné diktátorství? Tomu byste přece nevěřili, vždyť jsou to strašný drogy-pičus jeden kterej vo tom ví hovno-snaží se tu řešit něco na začátku 3 tisíciletí, co už je dva a víc tisíc let ready-fakt strup, kdo se ho prosil o tuto trapnou aktivitu, která nikam nevedla a už vůbec ne k lepšímu, no přece jen je to politik a kariéra je kariéra.) Uvidíme jak se to vyvrbí,
takže Loki, co takhle pokecat s Pejřilem co a jak, myslím si, že tady je to už hodně dobrým směrem rozjetý, hmm? Co ty na to? A nemusíš utrácet za nějaký plakáty :) Za osvětu se ročně uvolní do světa 34-800 mil. dolarů-to není z mojí hlavy nesleduju to, ale četl jsem článek v Týdnu-vidíš, čím dál víc novin už o tom píše Reflex-Koktejl-Týden a bůhví který ještě-můžu akorát poznamenat, že autor toho prvního článku si trochu ke konci protiřečil, když napsal, že se budou muset odečíst škody napáchané pod vlivem T.H.C., ale použil stávající čísla, takže ty škody už se odečítají a do státu půjde jen zisk (50% spotřební daň, trochu snová vize)-prostě moc do toho nevidí a píše o tom, ale aspoň něco, nebylo to zas tak strašný. Ta autorka toho zbytku, je již trochu více zasvěcená osoba-doporučuju přečíst.
Nyní proč je legalizace zbytečná a dekriminalizace žádaná (z mýho pohledu) legalizace neprojde během 10-ti let dekriminalizace by tu mohla být během 3-5 let a znamená jen a pouze to, že lidi nebudou postihováni za pěstování a držení marihuany pro svoji potebu a to přece všichni chceme.
Takhle bych to viděl já a vyhovovalo by mi to, co Vy na to?
Mějte se good
Zdarec


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma