Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Izomerizace?? - Klikni zde pro originální téma
robil
Tuší někdo jestli skutečně funguje IZOMERIZACE ) POKUD JSEM NESPLETL NÁZEV) THC a o kolik či kolikrát se zvýší použitelné % THC v produktu? Někde na webu jsem kdysi viděl podrobný chemický postup a teď ho zaboha nemužu najít. Zkuste poradit víte-li včetně adresy postupu. Díky
olda
kdysi jsem to konzultoval s kamarádem chemikem a jestli si dobře pamatuju tak tam je jeden technickej problém . je k tomu potřeba 100% kyselina sírová což je mimo hustý laboratorní podmínky nestabilní záležitost ( ta v krámě má asi 98% ) . takže to asi funguje ale doma to nejspíš nezmáknem :(
Locki23
Taaakze - nejdriv hledat, pak se ptat:

http://grower.cz/forum/showthre...ght=izomerizace

Jsem chemik, takze jen par praktickych dodatku -

ten navod je obecne i v klasicke literature: Dupal, L.: Kniha o Marihuane a najdes ho za nasledujicim linkem http://matt.jinak.cz/flytojoint/kniha/09kapitola.html

Jinak k izomerizaci - bezvodá, tedy 100% kyselina sirova se sehnat da. Viz Fluka, Merck a spousta dalsich distributoru chemikalii.

Bezvoda musi byt proto, ze jinak izomerizace probiha velmi neochotne, nebo vubec, coz neni jen otazka izomerizaci canabinoidu, ale i spousty dalsich organickejch latek...proste nutnost bezvodyho prostredi.

Jestli nemas solidni zkusenosti z laboratore, tak to radeji nedelej. Nechci zbytecne strasit, ale chce to aspon zakladni vybaveni a dobre navyky z praxe.

Pokud by ses i presto rozhodl, ze to budes delat, tak Ti budiz ze zkusenosti receno, ze se to z dobrejch vzorku vubec nevyplati. To vysledny huleni je sice solidne nakoncentrovana ucinna latka, ale naprosto to ztrati osobitost. Je to stejny, jako kdyz mas dobry vino, ale protoze chces, aby vic oziralo, tak z nej oddestilujes jen lih. ozira to sice vic a rychleji, ale stoji to za hovno...stejne jako podobny chemicky upravy rostlinnyho materialu, jehoz duch je prave v tom, ze je to prirodni vec. Z vysledku extrakci a izomerizaci z konopi budes sice zmastenej, ale taknejak umele.

Takze i kdyz ja jsem to pred nejakym tim rokem doma zmaknul, spokojenej jsem s vysledkem nebyl. Spousta prace, smradu a bordelu, aby Ti z prirodniho materialu, kterej ma svy kouzlo vylezla mrtva chemka.

Pokud nemas dobry laboratorni sklo, teplomery a dalsi vybaveni, nedelej to. Jako nic z organiky to nevar na plameni, ale na elektrice, nejlip v topnym hnizde.

Vzal jsem to chaoticky, jak mi to zrovna prislo na mysl, doufam, ze to(k odrazeni:D) staci.

L.
olda
na tom určitě něco bude . proto mně nikdy nenadchnul olejíček ani éterovej ani butanovej . ať žije příroda !


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma