Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Kuřárna

 
???Čilam??? - Klikni zde pro originální téma
jennet
Ahojky holky,
mockrát se tu objevilo slovo čilam. Vím jen, že je to nějáká indická dýmka, leč o jejím fungování a výrobě nemám páru. A přece bych ji chtěl. Poradí mi někdo???
jugador
hele, ja teda nechci delat chytryho, protoze jiste to ted nevim, ale hulim uz nejakej patek a udelal sem spanelskou skolu, z ktere mi zbylo dost jihoamerickych pratel, a nikdy sem se nesetkal se slovem čilam:) tak "chilan" (cteme - čilan!) to jo! to je jina, a neni to nic zahadnyho... chilan je obicejna dymka bez kolmeho kotle, cili rovna... z jedne strany nabijis z druhe tahas... jak normalni sklenenka, jen byva nejcastej keramicka, nebo tak... nazev neni puvodni, je to ceske odvozeni od Chile! aspon tak to znam ja...
snejky
čilam vypadá takhle
KABUTO
Dobře se dělá na soustruhu.
Nebo:
Jednou jsem si udělal takovýho zabijáka,stačí ti bombička od sifónu,kterou uřízneš a zasadíš buď do provrtanýho dřeva,nebo já to měl v krátký bambusový tyčce :)
Nezničitelný,můžeš si tam dát i sejtko.

Dobrej kouř
koles
u nás (a v tibetu) se tomu říká čilum (ang. chilum). je to dřevěná nebo kamenná dýmka která má kotel vepředu (a ne nahoře jako obyčejná dýmka). jeden kamenný exemplář mám doma, ale foto není k dispozici. je dlouhá asi 15 cm.
jennet
Tak teď zase já:
hledal jsem, a zjistil, že čilam je opravdu indická dýmka, tvořená hliněnou trubičkou, trošku do trychtýře, do které je zasazen oblý kámínek. Ten najdeme někde v přirodě při pro nás důležitém okamžiku. Vzduch a dým proudí ve vůli mezi kamínkem a trubičkou a asi se tak ochlazuje (???).
Je to dostatečně věrohodné??? :)
Dude
jennet - ve svym poslednim příspěvku sto v podstatě dost vystíh - já znam převážně šutrový čilumety - prodávali sme je v krámku - velice jednoduchá záležitost na čištění - viz foto - uvnitř je, jak píšeš šprajclej malej šutříček, aby ti to nepadalo do krku ale táhlo:)
Dude
do hajzlu - to nějak namká:rolleyes: - tak aspon odkaz - http://www.smokeshop.cz/shop/oz/10002.gif
koles
jo, jo to by sedělo. ten kámen je tam něco jako filtr u jointu (aby stuff nepadal do huby). že mají indiáni dýmku, kterou zvou čilam, jsem nevěděl.

hej! ten na obrázku, to je ten můj! na druhý straně by měl bejt měsíček :D koupil jsem ho onehdá v budějicích asi za tři kila i s krabičkou. je to trhač (plic)
kuchto1
..no a ten okruhly kamienok ktory ste spominali sa povazuje za srdce chilamu.
jestedman
zkuste si dat chilum pres mokrej hadr, to je potom rychta!!
jennet
Chci si ho sam uplacat z hliny, to srdce ma byt az u "tahaci" dirky, nebo hned u "nabijeci" dirky???
loweNature
jennet-- ten kamienok by mal rozdelovať kotol od od tahacej trubičky:posobí ako sitko


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma