Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Ahojky holky,
mockrát se tu objevilo slovo čilam. Vím jen, že je to nějáká indická dýmka, leč o jejím fungování a výrobě nemám páru. A přece bych ji chtěl. Poradí mi někdo???
Když má problém řešení, není třeba si dělat starosti.
Když řešení nemá, starosti ti nepomohou.
tibetské přísloví
hele, ja teda nechci delat chytryho, protoze jiste to ted nevim, ale hulim uz nejakej patek a udelal sem spanelskou skolu, z ktere mi zbylo dost jihoamerickych pratel, a nikdy sem se nesetkal se slovem čilam tak "chilan" (cteme - čilan!) to jo! to je jina, a neni to nic zahadnyho... chilan je obicejna dymka bez kolmeho kotle, cili rovna... z jedne strany nabijis z druhe tahas... jak normalni sklenenka, jen byva nejcastej keramicka, nebo tak... nazev neni puvodni, je to ceske odvozeni od Chile! aspon tak to znam ja...
Dobře se dělá na soustruhu.
Nebo:
Jednou jsem si udělal takovýho zabijáka,stačí ti bombička od sifónu,kterou uřízneš a zasadíš buď do provrtanýho dřeva,nebo já to měl v krátký bambusový tyčce
Nezničitelný,můžeš si tam dát i sejtko.
u nás (a v tibetu) se tomu říká čilum (ang. chilum). je to dřevěná nebo kamenná dýmka která má kotel vepředu (a ne nahoře jako obyčejná dýmka). jeden kamenný exemplář mám doma, ale foto není k dispozici. je dlouhá asi 15 cm.
je to generační válka, ale my ji vyhrajem... | hands can destroy - the same can help! | every single piece of stuff is good, unless you can't utilize it | ukbassradio.co.uk
Tak teď zase já:
hledal jsem, a zjistil, že čilam je opravdu indická dýmka, tvořená hliněnou trubičkou, trošku do trychtýře, do které je zasazen oblý kámínek. Ten najdeme někde v přirodě při pro nás důležitém okamžiku. Vzduch a dým proudí ve vůli mezi kamínkem a trubičkou a asi se tak ochlazuje (???).
Je to dostatečně věrohodné???
Když má problém řešení, není třeba si dělat starosti.
Když řešení nemá, starosti ti nepomohou.
tibetské přísloví
jennet - ve svym poslednim příspěvku sto v podstatě dost vystíh - já znam převážně šutrový čilumety - prodávali sme je v krámku - velice jednoduchá záležitost na čištění - viz foto - uvnitř je, jak píšeš šprajclej malej šutříček, aby ti to nepadalo do krku ale táhlo
jo, jo to by sedělo. ten kámen je tam něco jako filtr u jointu (aby stuff nepadal do huby). že mají indiáni dýmku, kterou zvou čilam, jsem nevěděl.
hej! ten na obrázku, to je ten můj! na druhý straně by měl bejt měsíček koupil jsem ho onehdá v budějicích asi za tři kila i s krabičkou. je to trhač (plic)
je to generační válka, ale my ji vyhrajem... | hands can destroy - the same can help! | every single piece of stuff is good, unless you can't utilize it | ukbassradio.co.uk