Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Léčitelství

 
Co vaše paměť a zrak???? - Klikni zde pro originální téma
wendy
Zajímalo by mě, jak ste kdo na tom treba po několika letech intenzivního hulení se svojí pamětí a zrakem...jestli se vám třeba nějak zhoršila??? a hlavně s o kolik??? Treba znam nekoho kdo nosi brejle a prej z hulení, ale nevim jestli věřit.... Teda paměť je jasna, ja teda pro jistotu žeru ty tabletky s gyngobylobou, jak sou na ne ted reklamy a docela to zabira...vybavujou se mi veci o kterych uz sem nevedela:) A jak ste na tom vy???
Mr.Proper
Tohle je docela zajimavy, o tom zraku co rikas. Ja to sam na sobe taky muzu potvrdit (zhorseni), ale jestli to davat do souvislosti s ganjou, to nevim. Ale casove se moje problemy se zrakem shoduji se znacnym zintenzivnenim huleni. Ted frekvenci a intenzitu podstatne snizuju, tak uvidim, jestli lip uvidim.

Nu a na mozek? GinkoStim, Piracetam, v pohode fungujou...
na_pohodu
Pamet uz je tu vyresena a ze by to delalo neco se zrakem,to si jako neznalec nelekar nemyslim.Ja vidim jak ostriz:-) Jak v metru ukazujou ty hodiny odjezd posledni soupravy,tak to prectu z druhyho konce nastupiste a to je myslim OK:-)
Mr.Proper
Na dalku jsem taky sokoli oko. Byl jsem i dobrej na blizko, ale to se nak zhorsilo. Zjistil jsem, ze kdyz jsem dost zhulenej, tak mam tendenci rozostrovat zrak, cili jaksi zpohodlnovat okohybny svaly. Ale jestli to vede k dalekozrakosti to netusim.
Wowek
podle mě thc nemůže nějak ovlivnovat zrak ale nejsem znalec...
canman
taky bych rek ze na zrak ne no a okna myvam jak prase jsou to nekdy docela kvalita veci treba jmena nejake schůzky akce ...a mrte dalsich uz me to prudii a prasky nezeru vzdycky na ne zapomenu
jestedman
pamet, no urcite, ale kdyz prestanete hulit taxe to po case vrati do normalu, podle vyzkumu nezanechava ganja trvaly stopy na kratkodoby, ani dlouhodoby p. tzn. ze v akutni intoxikaci mate proste pamet v prdeli, ale paxe to casem vrati do normalu.

wendy: by me zajimalo jak chces merit pamet - viz: a hlavně s o kolik???

a zrak, taky to na sobe zacinam pozorovat, zrak se mi zhorsuje uz tak pet let, ale pokazdy kdyz dojdu k doktorce, tak mi rekne ze to nic neni, ze tam je takova chyba ze to neni na brejle. jeste sem tam nebyl zhulenej, ale zhulenej na dalku nic nevidim, resp. mam velmi malou rozlisovaci schopnost
Tajné
No jestli hodně častý hulení způsobuje dalekozrakost, tak bych měl přidat, třeba se to vyruší s mou krátkozrakostí. Ale spíš si myslim že někdo prostě zhulenej zapomene zaostřovat.
Mr.Proper: jo, nezaostřování vede k dalekozrakosti.
hashie
Mě se stává že si nemůžu vzpomenout na opakující se činnosti,který mám už za samozřejmí respektive bych měla mít. ALe pak jako zatemnění mi to z kebule vypadne a nemůžu si za nic na světě vzpomenout. :confused: a připadám si jak trotl :jumper:

jinak já mám skoro 3 dioptrie takže nějaký rozostření obrazu mě nechává ledově klidnou.:cool:
Hyena
Paměť lehce zaostává za zrakem, ale ten je zatim v poho, takže budu pražit, sec mi plíce budou stačit... :)
Jen jeden problém mám a tím je nespavost :)
lordWilliam
S pamětí prolémy fakt nemám a snad jsem nikdy němel :-°) No ale po sklizni preventivně beru piracetam (2400mg/den) což mám odzkoušený a jen s nejlepšíma výsledkama (paradoně díky piracetamu mě připadá že si i po 2 měsících inzenzivního hulení po sklizni mám lepší paměť než po několika měsíční přestávce kdy nehulím (jelikož už nic nemám :-°)
A zrak já si zrak testuju podle toho kolik hvězd vidím v plejádách (tomu souhvězdí se někdy říká kuřátka) př normální noci u nás ve městě jich vidím tak 9-10 a pokud je absolutní tma (někde na venkově něbo daleko za městem kde nejsou rušivý světla) tk jich vidím pouhým okem i 15, tak si myslím že zrak mám docela v pohodě.
Co se týče sluchu tak slyším jako rys, kolikrát když mě na intru někdo přišel navštívit tak si ani nevšiml že mám puštěný rádio :-°)
loweNature
mne pameť tiež občas vynecháva a to zrovna vtedy ked to najmenej potrebbujem.Napriklad častý problem--kde mam kluče??,,nevieš kde mam mobil??,, a tak dalej.ale ked nehulim asi dva mesiace tak sa to upraví do normalu. zrak mam viborný ale povšimol som isté zhoršenie a to ked je už večer tak mam problem rozoznať v tme predmety na pohlad čo predtym nebol problem.Ale neviem či je to zrovna z marišky
CarloSSS
nO tak s tou pamětí je to úplně jasné....dokud je člověk zhulený tak si nepamatuje žádné krátkodobé záležitosti.....tak jak potvrzuje studie dalších chytrých hlav....když člověk přestane hulit tak se mu paměť vrátí zpátky do budky, ale co z toho KDO z nás Fšech MÁ???HOVNO!!!
radši budu zzzuleneJJJC a nebudu si pamatovat NIC než nehulit a JEN na to myslet!!!Jaké by to asi bylo dát si JOINTA!!!a už je to zase zpět a NIKDY se toho nevzdám, akorát to omezím!!!už pár LETT jsem na KASHI a můžu posoudit paměť!!!Z OBCHodní akademie sem odešel na kuchaře (učňák) a sem spokojenej.....sice se nemusím celej rok učit a hulím ve školle, ale anglicky jsem třebas uměl FAT dobře a teď HOVNO a to samé Matika a spol.........a CO SE TÝČE ZRAKU???myslím že člověk vidí hůř když je zhulený než když není!!!byl jsem v nějakém obchodňáku a tam měřili zrak (OPTIKA)!!! zašel jsem si tam v pohodě(nebo spíš v nepohodě....nezhulený) a OK...zanedbatelné hodnoty!!!
a když jsem tsm byl o měsíc později vyprašený TAK mi naměřila na jedno VOKOO 3/4 DIO a na druhe CELOUUU!!!no to by ještě tak chybělo....já a brýle...vypadám v nich jako chuj!!!VŮBEC!!!tak PPPA
Pan_Ho
Me spis zajima jak to je s ucenim.Jestli se zhorsila vase schopnost ucit se.A newite nekdo kolik stoji piracetam?A ovlivnuje piracetam danou schopnost?
wendy
sorry dlouho sem nebylla na netu

jestedman: merit sem myslela zrak a ne pamet... pamet se samo merit nedá:-)
Sinuhet
Hodne z vas huli ve veku kdy se nejcasteji zhorsuje zrak. Takze mozna vidite souvislost tam, kde neni.
Pan_Ho
Kdyby nekdo chtel vedet neco o nootropikach,nutrientech,aminokyselinach nebo vitaminech pak tady najdete snad vse co chcete vedet.
Toxikoman
Zrak sa mi trosku zhorsil,, priznam sa,, ale okuliare nenosim..Ale pochybujem ze je to z Ganje..skorej z toho ze stale cumim do PCcka :D
A pamet..trosku,, ale moc mi to nechyba :D :D
IqTyq
Někde jsem slyšel chytrou větu, že zhulenec má špatnou krátkodobou ale výbornou dlouhodobou paměť. A asi na tom něco bude.Často bych mohl citovat celé pasáže z knih či netu, ale v klidu během pár sekund zapomenu, kam jsem co položil, či co po mě kdo chtěl.Možná to souvisí s filtrováním vjemů.Intoxikované osobě se více vryjou do podvědomí věci podnětné, duchaplné a ne všední věci jako momentální umístění klíčů či mobilu....O čem se to bavíme?Už na to nějak špatně vidím.
wendy
někde sem tu četla o problémech s nespavostí...ty teda rozhodně nemam když hulim, spíš mam teda problem s přílišnou spavostí, ale jakmile nehulim tak nejdu spat před druhou hodinou ranní

jo a schopnost učit se marijuana opravdu zhoršuje, mam s tím zkušenosti, nejspíš to souvisí s odumíráním mozkových buněk. Jeden chytrý pán mě nedávno informoval, že "po jednom jointu odumírá stejně mozkových buněk jako po osmi velkých Plzních":beer: , což mě dost vyděsilo, ale jelikož je ten pán proti marihuaně silně zaujatý, čímž je mi velmi nesympatický, nedělalo mi problém mu nevěřit a tenhle děsivý výrok vypustit z hlavy:cool:

jo a pro ty, co by to třeba nevěděli, i když těch asi moc nebude, mozkový buňky jsou jediný buňky v těle, který jenom umíraj a nerodí se nový, což je průser :death:
citace:
Původní příspěvek od x9c-p7a
kdyz nekdo pije denne 10 piv a neni po nich napitej, tak podle me zadny mozkovy bunky neztraci...


Dovolím si nesouhlasit, nejde o to, jak se po alkoholu cítíš, ale o to, že nějaká nervová buňka po důvěrném setkání s alkoholem v krvi chcípne a je jí srdečně fuk, jestli jsi opilej nebo ne :).

A prosím, vraťte se k tématu: co vaše paměť a zrak ve spojitosti s cannabis, nikoli s etanolem :).

ad mozkový buňky - u mě je za problémem s pamětí nesoustředěnost, mozkové buňky marihuana nezabíjí (pokud to ovšem dělá tabák, což nevím, pak to není práce jointu, ale práce tabáku v něm)
http://www.ereska.cz/postrehy/marih...ubory/frame.htm (Marihuana a vyvrácená somatická rizika)
Nebyly popsány jakékoliv účinky ve smyslu atrofie nebo jiné strukturní změny CNS po akutním ani chronickém užívání (Advisory Council, 2002)
Pokud by buňky umíraly, mozek by atrofoval. Sice je otázka, jak pomalu či jak viditelně. ale pokud vím, prostě by atrofoval.
wendy
jedubabka: Já sem teď někde četla že to, že marihuana vraždí mozkový buňky není prokázáno, což znamená, že to vlastně nikdo neví...
wendy
citace:
Původní příspěvek od x9c-p7a
4 wendy: a co ty co vypijou za vecer 10 piv a vykouri dve brka?? myslim, ze tadyto prirovnani neni zrovna moc dobry...
kdyz nekdo pije denne 10 piv a neni po nich napitej, tak podle me zadny mozkovy bunky neztraci...


nevím nakolik je to přirovnání pravdivý, nechci tu tvrdit něco co nejni pravda, ale musím souhlasit s Jedubabkou, že nezávisí na tom jak tě alkohol opije, i třeba frťánek domácího vaječňáku ti zabije nějaké buňky v mozku (a já se teda z vaječňáku ještě neopila:)
wendy: problém je v solidnosti zdroje, to, co nebylo vyvráceno, se, když se to hodí, považuje stále za teoreticky možné, a zvlášť u marjánky :( teoreticky bych i já mohla lidi nakazit ereskou, protože sice důkazy pro infekční původ nejsou, ale nebyl vyvrácen - a stejně běhám mezi lidma :)
A myslím, že pokud něco MUDr. Zábranský tvrdí, má velmi pádné argumenty :).

Dva různé, protiřečící si výzkumy
http://www.drogy-info.cz/article/articleview/798/1/53/
http://www.ereska.cz/postrehy/marih...y/marjanka.html
wendy
citace:
"V současné chvíli lze s jistotou říct jen to, že otázka, zda dlouhodobé užívání marihuany může způsobit trvalé poškození mozkových funkcí, zatím nebyla vyřešena," dodal Pope.


no tak to je přesně to co mi vadí, nikdo nic neví, ale většina marihuanu odsuzuje, to je prostě lidská vlastnost, bát se něčeho o čem toho člověk moc neví a radši to rychle zakázat:grrr:

já osobně si myslím, že ty pacienti, co měli problémy s pamětí a soustředěním ty problémy měli jednoduše proto, že užívali konopí příliš často, a když je člověk zhulenej, většinou moc nerozvíjí svojí mozkovou činnost, což vede ke zhoršování mozkových funkcí. Tím myslím to, že marihuana fyzicky mozek nijak nepoškozuje. To je můj názor.

Ještě něco, všude se dočítám, že marihuana nezpůsobuje žádnou fyzickou závislost a způsobuje jen mírnou závislost psychickou, takže jsem opravdu nepochopila ty "pacienty, kteří se v letech 1997 až 2000 obrátili na čtyři americké kliniky se žádostí o pomoc kvůli závislosti na marihuaně":rolleyes:
wendy: tak jsem dostala další doplněk k nervovým buňkám a marjánce :D
http://grower.cz/forum/showthread.p...9958#post299958

když jsem překládala jeden text o marjánce, stálo tam, že je otázka, jestli lidi do léčebny jdou ze svýho rozhodnutí, anebo jestli je tam dotlačí rodiče, škola, kdokoliv, pod "pohrůžkou" sankcí... :( a tuším je taky možnost, že když snad v USA půjdeš do léčebny, nenastoupíš do vězení, ale to si jen matně pamatuju, možná se pletu
lordWilliam
jj v USA u prvně trestanejch s málo závažným trestem ti můžou dát i tuhle možnost... Proto mají asi ve statistikách tolik lidí co šlo do léčebny se závislostí na MJ...
wendy
jo to bude asi pravda s tim vězením. No a s tim tlakem taky. Máti mě chce dát do léčebny kvůli hulení, myslíš že by mě vzali???:) (jinak do minulýho tejdne sem dva měsíce nehulila, takže bych toho v krvi moc neměla...)

ke článku: Já měla za to, že se v mozku nový buňky netvoří...nebo se tím myslel růst těch starých?
Jahudka!
Zhorseni zraku je od neustalyho cumeni na monitor PC.Pamet se casem vrati do normalu to je prokazany.Mozkovy bunky ze by umiraly kvuli uzivani travy to jsem jeste nikde nevidel.A naopak vidite v linku od jedubabky ze vam mozkovy bunky narustaj az o 40 procent rychlejc:)

Jinak ja - samozrejme pamet v haji (klasika-kde mam klice?Kde je mobil?:D) ale ruzne se to meni a zrak to je to samy..Jednou vidim lip,jindy hur.
S pameti je to obcas spatne, ale Piracetam, ginkobiloba vitaminy a tak to celkem slusne kompenzuji. Je ale pravdou ze nehulim moc casto.

PEACE
Thcmh
To je klasika, že člověk hledá všechno možné a přitom to před chvílí držel v ruce atd. :) Stává se to i těm co nehulí a když to vidím tak si říkám načem si frčí :D
CAESAR
citace:
Původní příspěvek od wendy
sorry dlouho sem nebylla na netu

jestedman: merit sem myslela zrak a ne pamet... pamet se samo merit nedá:-)



pamat sa samozrejme merat da. ak neveris, tak si zajdi k psychologovi a ten ti to vysvetli. pamat tvori jednu zo zloziek celkovej inteligencie jedinca. samozrejme sa nemera dakym pristrojom, ale testami.

k mojeje pamati a zraku> pamat zhorsena, ale myslim ze je to skor koli koncentracii a motivacii(nedostatocnej). zrak jednoznacne zhorseny a hlavne v seru, aj ked som kdesi cital, ze trafka zlepsuje nocne videnie.
wendy
CAESAR: dobre, tak teda dá...ale jak často si jí necháváš měřit???:D
CAESAR
3xdenne, aby som nezabudol aku ju mam :frog:
rela
No, paměť se popravdě zhoršila. Není to katastrofa, ale je to znát, zrak tak nějak stejně, pociťuju spíš problém soustředit se...
inf3cti
hulim cca 10 rokov.
asi 10 rokov prakticky denne cumim 6-12h do monitora a stale nenosim okuliare. pred par mesiacmi som bol na testoch u ocneho lekara, a stale mam lepsi zrak nez vacsina populacie, co nenosi okuliare. jediny moj problem su obcas podrazdene spojivky po dlhej praci.

s tou pamatou, co ja viem .. zatial asi normal, skor pozorujem to, ze sa na rutinne cinnosti prilis nesustredim, lebo sa v duchu zaoberam niecim inym. nieco ako 'cumenie do blba' akurat pritom clovek normalne funguje. ci je to ganjou, mojim mozgom, to neviem. snilek som bol od malicka...
majdasag
hulim taky moc dlouho ale zrak se mi neshorsuje ani me to nenapadlo aby se mohl shorsovat.Pamet jo to uz je horsi taky lezu do lednice a kdyz ji otevru tak zjistim ze jsem chtel neco jineho,ale u tech kteri kouri moc to beru s rezervou. nejhure jsou na tom asi plice i kdyz se regenerujou tabak a jeste sem tam slukovka nebo joint
kafevar
citace:
Původní příspěvek od wendy
... Máti mě chce dát do léčebny kvůli hulení, myslíš že by mě vzali???:) (jinak do minulýho tejdne sem dva měsíce nehulila, takže bych toho v krvi moc neměla...) ...


Na dení léčení by tě pravděpodobně nevzali ani jako těžkou zhulenku. Zbytečně bys zabírala místo lidem, kteří to potřebují víc. Ale opravdu těžké případy se řeší ambulantně. Např. můj kamarád docházel asi půl roku 1x týdně za psycholožkou a radil se s ní, jak dál postupovat při odvykání. Hulil sice jenom asi 7 let, ale už od 13 a v tomhle věku se závislost získá rychle. Dával minimálně 4 deně a to tak že hned od rána. Ale dostala to z něj celkem důkladně. Po půl roce byl schopnej se na nás koukat, jak hulíme brko. On s náma stál v kroužku ale nepotáhnul si a nevypadal, že by prožíval nějaký muka.

Ale vzhledem k tomu, že vydržíš 2 měsíce nehulit, tak to (ještě) není tvůj případ.
prenda
Zrak cvičim,ten mám už dlouhou dobu v pohodě.I když dělám velice často u PC monitoru.

Paměť naprosto v pohodě.Dlouhodobá perfektní,krátkodobá trochu pokulhává,ale ta není tak důležitá.
BomberMan
Zrak v pohodě...a co bylo to druhy na co ses ptal?
neee...neni to tak hrozny i když tedka se mi někdy stane že mam vokna a to malo co si vzpomenu si dám dohromady se snama co se mi zdají a mám v tom takovej guláš až se to vymiká realitě...
Paryba
Paměť je zajímavá a zrak dobrej uměl sem chodit po tmě po baráku.... ale jak sem rožel sodík vidim už ve tmě hůř....
ges
když jsem mel období kdy jsem hulil fakt hodně, měl jsem pocit ze moje pamet je fakt nenavratně v pr.... , potom jsem na par týdnů přestal a ted mam pocit, že moje pamet je o uroven výše než když jsem začal hulit a dokonce jsem na určité věci ziskal fotografickou pamět.
Skreko
Na mj sa mi najviac paci, ze ked prestanem hulit tak pamat sa vracia dost rychlo do normalu :)
Skreko
Mno ja som si nedavno kupil piracetam, a mam pamat taku ako som nemal ani ked som nehulil, myslim ze je to dost ucinny liek na odstranenie ucinkov mj na pamat... mno zatazuje to vraj oblicqy, tak to budem brat este do maturit a prijmaciek na VS a potom uz len pred skuskami, pretoze inac mi nevadi ze si nist nepamatam :)
RastaManiac
Dneska sem zapoměl donest tetě knížky,které sem jí sliboval
Včera měla teta narozeniny,a já ji zapoměl napsat... ach jo

takže takhle s pamětí no ...
Majkuk
Ja pamet dost zle som na tom.
Na druhej strane vidim ako-no nevem co dobre vidi,ale vidim uplne skvele-Az nadpriemerne. hlavne v noci caf


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma