Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Léčitelství

 
Hledám pomoc při léčení rakoviny - Klikni zde pro originální téma
alena
Máte někdo zkušenosti s léčením rakoviny? Prosím o recepty, případně kontakt emailem rob.fm@centrum.cz

Dekuji.
koles
jestli ho něco vyléčilo, tak ta chemoterapie. tráva jenom pomohla odstranit vedlejší účinky tý chemky... žádnehj převratnej lék na rakovinu to asi nebude :(
CarloSSS
moji babičce sem na rakovinu poskytl konopnou mast od kamarádky a ona krátce na to sice umřela ale určitě spokojená!!!(...doufám)
Deda Mraz
alena: o rakovinu jakého orgánu nebo tkáně se jedná? Takový lidový "lék" (možná i založený na síle vůle) je čtyřicetidenní hladovka, při níž se pijí jen ovocné a zeleninové šťávy (třeba z mrkve, celeru, rajčat apod.). Viděl jsem tuhle kúru podstoupit jednu paní v televizi, nevím už jakým druhem rakoviny trpěla, ale uzdravila se. Údajně ty rakovinné buňky jaksi "vyhladoví", což zřejmě tělu pomůže s jejich likvidací, nevím. Každopádně, a to zdůrazňuji, je třeba to provádět po konzultaci s lékařem a pod jeho dohledem!
HizballaH
to alena

zozen si knihu od bretislava kafky - nove zaklady experimentalni psychologie.. velmi dobra kniha, ktora obsahuje okrem milionu:)) inych veci aj liecenie hladovkov,,.. aj rakoviny.. vsetko podrobne napisane. - navod.

to hrotik

ja sa priklanam k dedovi mrazovy(nie preto ze mi kazdy rok nosi darceky!!:D ), cital som uz o tom dost vela a funguje to.. ono ten tvoj kamos asi nieco spravil blbo = co to znamena ze to robil len preventivne?. poznam ludi, ktori to zmakli.. a nepochybne tu ide aj o pevnu volu, pretoze hocikto to asi len tak nevydrzi.. ale ked si vprdeli tak si nenavyberas...
Mr.Proper
Hrotiku, sorry, ale o ty hladovce moc nevis. :)

Aleno zkus si sehnat neco o tzv. "lecebnem hladoveni" nebo "fyziologicky prospesnem hladoveni". Ma to svoje vysledky a je to pomerne stara (tisice let) univerzalni lecebna metoda. Posledni dobou se delaji i vyzkumy pri leceni rakoviny - bohuzel asi jen v zahranici. U nas jsou doktori dost zkostnately...
Mr.Proper
Anebo zkus taky treba tohle: http://www.gewo.applet.cz/
sekce "Zdravicko"
oton
to Mr.Proper : je něco seriózního o tom "zdravém hladovění" na netu??? když tak pošli PMko
Mr.Proper
Spise knihy - napr. "klasika" J.C.Nikolajev - Lecba hladovkou
a z nasich zejmena MUDr. Vilma Partykova - Hladoveni pro zdravi

http://musculus.cz/kulturistika1/ph...anku=2002101203
(nelekej se, jedna se o kulturisticke stranky)

http://www.ohz.cz/amana/
(je treba pohledat v odkazech a literature)

http://www.pust.cz/
(stranky typka, ktery ma za sebou nekolik 40 - 50 ti dennich hladovek)

nebo zadej "pust", "hladovka", "lecebne hladoveni", "fyziologicky prospesne hladoveni"

:)
Happy
Zdravim vsechny chtel sem se zeptat jestli nekdo nevite jestli by marihuana mohla mit nejaky pozitivni ucinky na rakovinu plic. Protoze moje teta ji ma a je bohuzel na 90 % ve fazy ze uz je pozde a mela i metastaze a takovy boule ktery po chemoterapiich zmizeli ale stejne to nevypada vubec dobre tak sem se chtel zeptat jestli o tom nekdo nevite tak mi please napiste sem nebo pres PM nebo na mail. Diky moc nasel sem tu o tom jenom jeden thread.
Sinuhet
Ano koureni cehokoliv ma pozitivni vliv na rakovinu. Rakovina z toho vznika.
jaman
Happy je mi Tvojej tety luto , ale rozmyšlaj
Happy
Diky vsem za nazory, chtel jsem jenom presne vedet ze kdyby diky marihuane byla nejaka cesta k zastaveni nebo k z lepseni ty rakoviny, tak abych to tete nabid jako dalsi vychodisko... :)
Happy: marihuanu zkoušeli zatím na potkanech na nádory mozku a jak jsem koukala, ale neznám podklady té studie, i na nádory plic, viz jeden z uvedených odkazů. Nevím, jestli zdrojové texty jsou ještě k nalezení, takže se omlouvám, že hážu odkazy na přepsané články
http://www.ereska.cz/postrehy/marihuana/clanky/zdn.html
http://www.ereska.cz/postrehy/marih...nky/blisty.html

každopádně marjánka má antiemetické účinky, takže pokud teta je na chemoterapii a je jí po ní zle, mohla by mařka pomoci, teď Ganjor taky psal, že jemu pomohl (poslední příspěvek na http://grower.cz/forum/showthread.p...6701#post266701), mně taky při zvracení a křečích žaludku po cytostaticích pomohla
jaman
ach Jedule liečila by si bolesť nie chorobu .... Br .kafka .. asi 30-40 roky minuleho storočia .... čo s nim?
Happy
Diky moc vsem...... :)
jaman
moja teta mala meta.. všade asi ked mala 46 rokov , trošku sa zblaznila , ale ma 75 a žije , jej mama .. moja babka trpela asi pol roka na rak. pankreasu...otvorili a zašili ..a zomrela.. moja mama mala prekarcinom a žije , u mna dali rakovinu kože neuvažene a žijem ,otcova mama zomrela 26 ročna na rak pluc ...vedel by som Ti pisať viac , ale načo ?ludia zomieraju, niekto prežije....
citace:
Původní příspěvek od jaman
ach Jedule liečila by si bolesť nie chorobu .... Br .kafka .. asi 30-40 roky minuleho storočia .... čo s nim?


jaman: uf, tak teď jsem trochu mimo :), omlouvám se

link první jsem sem dávala především kvůli textu
"Protinádorové účinky
Zpráv je zatím málo. Kannabinoidy (THC a CBN) v pokusech na plicích myší snižovaly velikost nádoru o 25 až 82 procent v závislosti na dávce a délce léčby, tomu odpovídalo i prodloužení doby přežití."

Domnívám se, že zmenšení nádoru je jakýsi zásah do jeho normálního vývoje - rakovinná tkáň se zvětšuje, protože buňky se vesele dělí nebo cotovlastnědělaj a ignorují apoptózu (programovanou buněčnou smrt). To sice o bolesti je taky, protože nádor neroste = nepůsobí další a větší bolest, ale taky to IMHO znamená, že z nějakého důvodu kannabis zasahuje do mechanismu rakoviny. Z jakého důvodu, jak, čím, jestli to k něčemu bude - to už je na výzkumech. Možná se nic pozitivního nepotvrdí, možná potvrdí. Je to pouze šance a bylo to míněno pouze jako informace.

druhý článek je celý o marjánce a rakovině, zvláště mi přijdou důležitá slova "přímou účinnost kanabinoidů v indukci procesu apoptózy buněk gliomu". OK, je na další debatě, zda tyto účinky má kannabis jen na gliom atp. atp., ale to už se dostáváme do oblasti odborné terminologie.

Pokusím se vysvětlit, co je to apoptóza - ofiko řečeno, je to "programovaná smrt buněk rozdělením na jednotlivé částice; běžný mechanismus nezbytný pro výměnu buněk v organismu; je odlišný od smrti buňky v důsledku jejího poškození při nemoci". Snad se mi povede to napsat velmi laicky, protože samozřejmě budu popisovat velmi komplexní děje :). Když chytíte chřipajzli, imunita zjistí, že máte v těle vetřelce, začne vyrábět buňky, který jsou na boj s vetřelcem nejvhodnější, a ty pak na něj naběhnou. Pere se to tam, pak začne vyhrávat imunita (beru případ, že se z chřipky uzdravíte). A teď si vemte - máte tam obrovskou armádu vojáků a zmenšující se počet nepřátel. No a pak tam máte obrovskou armádu, která je vytvořená pouze k jednomu účelu - zničit to, co bylo označeno za vetřelce - ale vetřelec už nejni. Normální armáda se odvolá dom a vojáci si jdou chlastat do hospody. V případě organismu se ale zapojí mechanismus programované buněčné smrti - buňky už nejsou potřeba, jsou zbytečné, naopak pokud by chtěly dál bojovat a neměly by s čím, mohly by se obrátit proti vlastním tkáním (tzn. vznik autoimunitního onemocnění). Takže se zapojí apoptóza a nepotřebný buňky jsou, tuším, nějak rozloženy a chcípnou. U rakoviny, tuším, to je o tom, že imunitní systém nerozpozná, že se tam něco vesele množí, ačkoli by se to už množit nemělo, apoptóza nezačne. Takže pokud kannabinoidy nějak vyvolávají (indukují) apoptózu, IMHO je to naděje - možná se ukáže jako neopodstatněná, možná se ukáže jako opodstatněná. Jestli člověk s rakovinou zkusí třeba baštit každý den trochu prášku z listí, že by to mooožná mohlo pomoct, nebo se na trávu vykašle úplně, je na každém.
jaman
Jedubabka prečo sa neda písať stručne ?ešte som trošku chyteny od včera...myši ... ked su podvyživene tak sa dožiju dlhšieho veku.... vyskumy , ked to bude v praxi ,tak uverím.....s tym karcinomom to ešte asi stale nie je velmi ružove , však ? v tom mi daš za pravdu ?
jaman: jo, souhlasím, že to s rakovinou není růžové, já reagovala na Tvoje slova, že místo léčení nemoci nabízím léčení bolesti.
Já tu nepíšu pro doktory, ale pro někoho, jehož blízký člověk je nemocný. A protože mu nemůžu říct "kup si tenhle a tenhle přípravek, to na rakovinu stopro zabírá", tak se mu snažím aspoň poskytnout informace, na základě kterých buď ten nemocný člověk něco s marjánkou zkusí, nebo ne. Já netvrdila, že marjánka je lék na rakovinu, pouze jsem sem dala informace, které jsou mně známy.
jaman
Jedubabka vieš ,že s Tebou suhlasim, bohužial ta rakovina zatial stale berie svoju dan , ja pišem zo svojich , nie prave najlepšich skuseností...
jaman: ok
konec diskuse tohoto typu v Léčitelství, kdyžtak můžeme pokračovat PM, budeš-li chtít
Ludwigh
Nazdárek,
mám takú malú, pre mňa dosť dôležitú otázku. Teda pre mňa je dôležitá odpoveď. Moja mama je chorá (rakovina) a má strašné bolesti. Na zmiernenie týchto bolestí som jej doniesol zopár koreňov z rastlín. Nuže a tu je moja otázka:
Ako mám tie korene využiť? Teda, ako ich mám pripraviť a ako sa majú vlastne aplikovať?
Počul som že ich treba nadrtiť, dať do mokrej handryčky a prikladať na miesta kde citime bolesť. No tento spôsob sa mi nejak nezdá. Prosím poraďte.
Obec
CANNABIS: Perspektivní protinádorový lék? nahoru

Marihuana. Pro někoho Bůh, pro jiné ďábel. Již v 19. století prohlásil Robert Christenson, že "kanabis slibuje býti významným artiklem v Matéria Medica, který zasluhuje mnohem intenzivnější výzkum než bylo dosud míněno..." Teprve zhruba před deseti lety vyvolaly některé zřejmě pozitivní výsledky léčby určitých onemocnění pomocí marihuany vlnu zájmu vědecké i lékařské obce o THC, účinnou látku kanabis...

Ve zhruba stejném období totiž došlo k zásadnímu objevu - byly identifikovány kanabinoidní receptory v lidském organizmu. Jde zatím o dva známé receptory - CB1 (vyskytuje se ve tkáni CNS) a CB 2 (imunitní systém). Následovala identifikace jednotlivých složek, účinných látek kanabis a jejich biosyntézy i inaktivace. Podařilo se rovněž syntetizovat ligandy, agonisty a antagonisty, selektivně se vážící na jeden či druhý z receptorů. Byly popsány účinky kanabis při tišení bolesti, zmírňování nežádoucích účinků protinádorové léčby či léčby AIDS, léčbě glaukomu,.roztroušené sklerózy, Parkinsonovy choroby aj.

Jeden z nejvýznamnějších objevů poslední doby byl ten, že kanabinoidy způsobují in vitro apoptózu transformovaných buněk nervové tkáně - buněk maligního gliomu (dosud bylo u člověka zjištěno inhibiční působení jednoho z kanabinoidů ­anandamidu - na proliferaci buněk karcinomu prsu). Může se snad léčba marihuanou stát převratem v onkologii? Abychom mohli na tuto otázku odpovědět, bylo nutno objasnit přesný molekulární mechanizmus působení kanabinoidů na nádorové buňky a ověřit in vivo.

Úlohy se ujal tým španělských vědců z Katedry biochemie a molekulární biologie (univerzita Complutense) a Centra molekulární biologie Severo Ochoya v Madridu pod vedením doktora Ismael Galve-Roperha. Výzkum, navazující na předchozí výzkumy in vitro, provedené Manuelem Guzmánem (rovněž člen nového týmu), byl rozdělen do dvou fází - za prvé - ověřit a specifikovat výše zmíněné mechanizmy in vivo, a za druhé - přesně identifikovat případné nežádoucí účinky takové léčby, které byly dosud uváděny jako hlavní důvod pro odmítání léčby pomocí kanabis.

K pokusům byl vybrán již zmíněný maligru gliom, na jehož buňkách byly již dříve nalezeny oba CB receptory. Tento nádor je sice poměrně vzácný, ale vždy smrtelný.

Smrt nastává bez výjimky během několika měsíců. Léčba existuje pouze paliativní (chirurgické odstraněni, radioterapie, chemoterapie a imunoterapie), její možnosti však omezuje na minimum mimořádně rychlý růst nádoru, jeho heterogenita, vysoký stupeň infiltrace tkáně a mimořádná odolnost vůči chemoterapii.

Kromě vlastního THC byly pokusy konány rovněž s použitím syntetického analogu WIN-55, 212-2 (dále jen WIN, pozn. aut.) Výzkum byl prováděn na laboratorních potkanech.

Prvním krokem byla injekce vypěstovaných C6 buněk gliomu do pravé hemisféry mozků potkanů. Indukce a následný růst maligního gliomu byl sledován pomocí MRI. Všichni potkani uhynuli mezi 12. a 18. dnem po injekci buněk.

Druhé skupině potkanů (15+15) byl 12. den po injekci aplikován THC (50-3000 mikrogramů) nebo WIN (5-300 mikrogramů). Látky byly aplikovány infuzí kanylou do části mozku, kde se nádor nacházel. Aplikace probíhala 7 dní.

Výsledky: THC: u 3 potkanů se THC ukázal jako ineféktivní, u 9 došlo ke znatelnému prodlouženi života v rozmezí 19-35 dní, u tří bylo dosaženo kompletní eradikace gliomu!!!

WIN: u 6 inefektivní, u 4 prodloužení života na 19-43 dní, k úplné eradikaci došlo dokonce u 5 z potkanů.

U vyléčených zvířat byla zasažená tkáň nahrazena vazivovou jizvou.

Aby byl ověřen případný vliv vlastní imunity, byl proveden pokus na myších, deficientních pro gen Rag 2 -/-, které nemají T ani B lymfocyty. Jak snímky MRI tak pozdější histologické vyšetření nádorové tkáně potvrdilo přímou účinnost kanabinoidů v indukci procesu apoptózy buněk gliomu.

Jak proces navození apoptózy probíhá? Studiem in vitro bylo zjištěno, že obsazení CB receptoru (typu 1 i 2) THC nebo WIN stimuluje hydrolýzu sfingomyelinu, která způsobuje nahromadění ceramidu: Reakce nastává během několika minut, může být katalyzována enzymem sfingomyelinázou. Po několika dnech indukce aktivity ceramidsyntázy způsobí další vzrůst hladinceramidu, který je spojen s aktivací extracelulárru regulační kinázy (ERK). Ta navozu­je vlastní apoptózu.

Významnou částí studie byl také podrobný výzkum případné neurotoxicity THC. Zdravým potkanům byly po 7 dní aplikovány maximální dávky - 2 500 mikrogramů THC nebo 250 mikrogramů WIN (pro zajímavost přepočet pro průměrného člověka, vážícího 80 kg, činí 1 g, což se rovná přibližně 30 marihuanovým cigaretám/den!). A výsledky?

1. Doba přežívání pokusných zvířat nebyla kanabinoidy nijak ovlivněna.
2. MRI analýza neprokázala žádné známky, svědčící pro nekrózu, edém, infekci či trauma.
3. Barvením TUNEL nebylo prokázáno narušení vývoje nervů.
4. Vedlejší příznaky léčby kanabinoidy (významné poruchy chování, motoriky či psychické aktivity) - nebyly prokázány.
5. Příjem potravy a vody pokusnými zvířaty podávání kanabinoidů nijak neovlivnilo.
6. Krevní obraz potkanů byl zcela normální.
7. Pokud byla zjištěna měřitelná odchylka v některých parametrech (hladiny glukózy, močoviny, kyseliny močové, kreatininu, cholesterolu, bilirubinu a některých enzymů), došlo k normalizaci stavu nejpozději do 2 měsíců po ukončení léčby.

Co dodat? Pokud by se tyto výsledky podařilo definitivně potvrdit, mohlo by to vést k významnému přehodnoceni soudobého názoru, který spočívá právě ve zdůrazňování neurotoxicity, zvláště pro organizmus ve vývoji. A to by byla pro mnoho lékařů, zabývajících se výzkumem léčebných účinků kanabis, jistě dobrá zpráva.

Výzkum tedy prokázal, jak in vivo, tak in vitro, že kanabinoidy mají selektivní apoptotický efekt pro transformované neurony, na netransformované buňky apoptoticky ani jinak škodlivě nepůsobí. Byl odhalen mechanizmus působení ve tkáňové kultuře.

V další fázi se klíčovou otázkou stane přesné pochopení úlohy každého z obou receptorů, CB1 a CB2. Pokud by bylo možno dosáhnout účinku pouze aktivací CB2, mohlo by dojít k vývoji selektivruch agonistů, kterými by mohl být pacient léčen bez účinků na svou psychiku.Vzhledem k tomu, že dosud neexistuje jiný způsob léčby gliomu, a že lidé, tímto nádorem postižení, nepřežívají déle než 40 až 50 týdnů, měla by se výsledkům věnovat maximální pozornost.

Je rovněž důležité, že syntetický WIN­55, 212-2 se ukázal být účinnějším, než přírodní konopí, a to zhruba 10x.

Celý článek naleznete v časopise Nature Medicine 2000; vol. 6:3:313-318 nebo na internetové adrese www.nature.com/nm.
Obec: máš vzácný dar krást lidem jejich práci - opět, UVÁDĚJ ZDROJE!!! Někdo to přeložil a někde to publikoval!!
ČISTĚ NÁHODOU, není to z Britských listů? Tak 95% je totožných s článkem, který je odtamtud a už v tomhle threadu je - http://grower.cz/forum/showthread.p...6855#post266855, odkaz http://www.ereska.cz/postrehy/marih...nky/blisty.html
chuck53
Nevím jak z kořeny ale třeba někde sem četl že stačí i malé množství listů (cca 0,5g)denně k tomu aby se celkově zlepšila imunita..Taky ty drogy ztišují bolesti..skus neco pohledat v sekci Léčitelství.no a myslím že bude nejjistější to pojest a nebo teda potom nejakou mastičku třeba na klouby..To má moje matka..zatim hojec a hodne zdaru
Divoženka
Ahoj, v jednom ženským časopise, kterej si mamina kupuje je téma,Vyhrajuboj s rakovinou??? Jsou tam nějaký odkazy,na který by ses mohla mrknout. Hodně zdaru!

www.gyn.cz
www.hpvinfo.cz/hpvtext.html -----to je stranka na lecbu rakoviny dělož.čípku

www.lpr.cz
www.okno.cz
Galen Aldaron
.. Vylecit naprostou vetsinu i tech nejtezssich rakovin lze dle nasledujiciho clanku prijmem vysokych davek lneneho oleje - udajne jiz v 50.tych letech objeveno, mnohokrat overeno, jen diky farmaceutickym firmam nikdy prilis nezverejneno a neuznano.... http://www.mwm.cz/clanek1.php?id=12...no=&kredit=&p1= .. je to sice prinejmensim kuriozni platek, nicmene nektere veci jsou relativne moudra, .. a snad i toto.. prinejhorsim to neublizi!
Dvořák
.Zdravim komunitu Grower.Jsem absolutni nováčkem tak že nemám žadné skušenosti.Mam ale jiný problém ,můj tata onemocněl závažnou chorobou a to je rakovinou plic prošel si chemoterapii a ozařovaním ta samozřejmně nepomahá ale ke všemu zničila imunitu.Tak hledám jinou alternativu léčeni a proto jsem se zde zaregistroval.Možna tu najdu radu u Vás kdo stim ma nějake skušenosti,snad se někdo ozve.Dik Dvoři.P.S tata je nekuřak a bude mu v řijnu sedumdesát let.


Galen Aldaron
Dvořák: Ahoj, bohužel, pokud vim, tak marihuana pomáhá při chemoterapii člověku tim, že se lépe cítí a může jíst. Že by dokázala spravit zničenou imunitu jsem nikde nečetl. Má na ni sice taky určitý vliv - dle zdroje pozitivní i negativní - ale asi bohužel ne zásadně pozitivní. Je taky pravda, že se přišlo na to, že THC vstříknuté přímo do nádoru myší téměř zlikvidovalo, či přinejmenším významně zredukovalo rozsah tohoto nádoru, ale zase šlo jen o laboratorní podmínky s čistym THC či analogem přímo do zřejmě neroztroušené rakovinné tkáně (viz. příspěvek 24, 25). Ostatně vše je jak koukám už dávno v příspěvcích nademnou ..

Takže kromě možné (rozhodně né zaručené) psychické pomoci nevidim jiný jasný potenciální přínos. Držim palce! ;-)
citace:
Původní příspěvek od Happy
Zdravim vsechny chtel sem se zeptat jestli nekdo nevite jestli by marihuana mohla mit nejaky pozitivni ucinky na rakovinu plic. Protoze moje teta ji ma a je bohuzel na 90 % ve fazy ze uz je pozde a mela i metastaze a takovy boule ktery po chemoterapiich zmizeli ale stejne to nevypada vubec dobre tak sem se chtel zeptat jestli o tom nekdo nevite tak mi please napiste sem nebo pres PM nebo na mail. Diky moc nasel sem tu o tom jenom jeden thread.

Myslim ze by ji koureni mohlo trochu prospet - vycistneni plic. V kanade je to pro tyhle ucely legalni ale ted nevim jesli to kourej fak kvuli tomu vycisteni anebo k zmirneni nevolnosti z protirakoviny chemoterapie. ale pokourit jointy nejni nikdy naskodu vid. :-)

takhle je to spraavne sry
Divoženka
Údajně ČESNEK má velice pozitivní účinky. Hojivé účinky, které dokážou brzdit růst nádoru. Také na srdce VELMI dobrý. Nejen že se jím dá předcházet, ale jde ji i účinně rušit. Četla jsem odborné texty na toto téma a za česnekem si stojím. Konzumace syrového stroužku denně není vůbec k zahození.
(Máma má zdrav.problémy a vždy ho sama vyžaduje, takže ho máme stále po ruce. Dokáže rapidně snížit vysoký krevní tlak během pár minut)

My, milovníci česneku to jistě oceníme
Dobrý také nakládaný, či vařený, ale vpravovat do sebe čerstvé látky je nejlepší)
acheron
Happy urcite si precitaj cely clanok (pokracuje na viacerich stranach)
http://konoptikum.eu/pdf/K7_0409_web.pdf
doplnění k acheron

zdravím alena a happy,

nejdříve k první dotazu, zda existuje nějaká metoda k vyléčení rakoviny pomocí konopí. Budu stručný, doporučuji přečíst článek z časopisu KONOPTIKUM dokaz na archív magazinu kde v čísle #04.09 píše svůj příběh pan Rick Simpson. Myslím, že člověk který doopravdy objevil lék nejen na svízel jemém rakovina, ale i na veškeré neduhy, kterýma dnešní společnost bohužel oplývá. Další podrobný článek toho pána je v čísle #06.09 - bohužel ještě není dostupné na internetu v podobě pdf... v tištěné podobě můžete sehnat ve svých obchodech v growshopech.

Popíšu oč se jedná. Pomocí alkoholu, kterým konopí 2x propláchne dostane +-100% pryskyřice. Poté se alkohol zahřívá a odpařuje (tato část je asi jedna z nejsložitějších), odpaření alkoholu musíme provádět nejlépe venku a na elektrickém vařičí, hrozí vzplanutí výparů! Před koncem vypaření nakape pár kapek vody a hustou hmotu nasaje do injekčních stříkaček. Z půl kila sušených palic se vyrobí v průměru 60g tohoto výtažku a vystačí obvykle na dobu 3 měsíců. Pan Simpson říká, že toto množství vyléči i nejzávašnější případy rakoviny.

Na youtube je kratké 7 dílné video jmenující se "RUN FROM THE CURE" jak tento výtažek vyrobit. Zde je jeho odkaz RUN FROM THE CURE

happy - na rakovinu plic velice dobře pomáhá vaporizér s kombinací s tímto vytážkem, je to nejšetrnější metoda jak do sebe dostat veškeré učinné látky bez jakýchkoliv škodlivin.

Doufám a věřím, že techto pár článků které se v časopise Konoptikum objevily, pomůží hodně lidem, nejen od bolesti, ale vysvobodí je ze sevření nemocí které se jejich těla zhostily... díky Ricku Simpsone!
Chilli papričky proti rakovině
johnko333
LIEK NA RAKOVINU(koze,krcka maternice,prsia,),NA VODU W PLUCACH,a to neni wsetko aj ine choroby.....wlastne funguje to tak ze napada zmutowane bunky a obnowuje ich .....no je to nelegalne!!!!pritom to nema ziadne pisem ZIADNE wedlajsie ucinky!!Kto mi neweri kuknite http://www.konopijelek.cz/ ----ano je to prawe z THC ktore sa nachadza w marihuane(je nelegalna)!!!Kedy sa SWET ZOBUDI A POCHOPI ZE sa da wyuzit aj inak ako DROGA!!!Ja wiem odpowed NIKDY...preco?lebo ludia bazia za peniazmi wiac ako keby im malo zalezat na ZDRAWI LUDSTWA.
MadEGG
2mopslik: ucinek latek obsazenych v marihuane na imunitu je sporny. Nekomu spis imunitu zvysuje, nekomu snizuje. Rekl bych ze asi zalezi na konkretnim cloveku a taky na mnozstvi a intenzite uzivani. Navic ten chlapik popisuje aplikaci MJ jako vytazek podobe nejake hmoty na mazani. Konopna mast ma antibioticke ucinky.. je mozne ze i nejake dalsi latky ktere se rozpousteji jen v alkohlu muzou fungovat i jako stimulator bunecne imunity. Nic mene na jiny druh rakoviny podle me ponekud nepouzitelny. Co se tyka koureni tak je to pseudo myslenka.. kdyz nekdo kouri cokoliv, tak si zanasi tele latkama co oslabuji imunitu hned na nekolika urovnich.

Jinak dobrej prispevek.. sic jsem clanek necetl celi.. ale to nejdulezitejsi jsem pochytil. Diky za rozsireni obzoru ;)

johnko333: Neni pravda skoro nic z toho co tu pises podle me. Podle me ma cannabis v budoucnu velkou perspektivu co se tyka vyuziti.. co se tyka zdravi tak to neni az tak o THC.. je to spis o tech ostatnich latkach ktere se v teto rostline nachazi. Obecne siroka verejnost do toho moc nevidi.. i ty clanky co ctete na konoptykach a podobne jsou od lajku kteri vam nijak nevysvetli souvislosti, proc jim ktera vec pomohla, a jina ne.

Ja osobne si myslim ze tuhle rostlinu jako lek zacnou nejdrive uzivat homeopate.. popripade lekari vyuzivajici i alternativni zpusoby mediciny. Ne ze by se klasicka zapadni medicina touhle veci nezabyvala.. ale pro me to jsou stejni chytrolini jako ti lajci. Nevi nic jen to, ze to nejak pomaha.. ale proc uz vam nereknou. Protoze latinskej nazev, chemickej vzorec, vysoka skola a nejaky laboratorni vedecky vyskumy ktere pohlizi na cloveka jenom jako na jeho telo, kus masa..
citace:
Původní příspěvek od MadEGG
2mopslik: ucinek latek obsazenych v marihuane na imunitu je sporny. Nekomu spis imunitu zvysuje, nekomu snizuje. Rekl bych ze asi zalezi na konkretnim cloveku a taky na mnozstvi a intenzite uzivani. Navic ten chlapik popisuje aplikaci MJ jako vytazek podobe nejake hmoty na mazani. Konopna mast ma antibioticke ucinky.. je mozne ze i nejake dalsi latky ktere se rozpousteji jen v alkohlu muzou fungovat i jako stimulator bunecne imunity. Nic mene na jiny druh rakoviny podle me ponekud nepouzitelny. Co se tyka koureni tak je to pseudo myslenka.. kdyz nekdo kouri cokoliv, tak si zanasi tele latkama co oslabuji imunitu hned na nekolika urovnich.

Jinak dobrej prispevek.. sic jsem clanek necetl celi.. ale to nejdulezitejsi jsem pochytil. Diky za rozsireni obzoru ;)



Doporučuji článek přečíst celý a nebo prohlédnout video "Run frot the cure". Rick Simpson nepopisuje výtažek v podobě nějaké hmoty, nýbrž výtažek, který obsahuje pryskyřici z rostlin konopí. Kde se v alkoholu vyluhuje a při zahřívání probíhá dekarboxylace, tedy přeměna na látky učinné, prospěšné pro lidský organismus. Samotný výtažek lze použít perorálně (ústy), kouřením a nebo jak píšeš v podobě mazání. Konopí jako takové má antibiotické účinky, nemusí to být zrovna mast. Pokud budeme hovořit o kouření, v tomto threadu bych toto slovo úplně vypustil a použil slovo inhalování, použití vaporizéru.

Na tom co dělá tenhle chlapík je spousta věcí nad kterými bychom se mohli zamyslet. Rozhodně si nemyslím, že trpí nějakou duševní poruchou a chce se jenom zviditelnit, asi nějaký důvod bude mít.

Na konec bych řekl jediné, kdo nevyzkouší i třeba "poslední" svou naději, nemůže soudit, pouze se domnívat. Skutečnost je zkušenost, budu za ní rád a rád se s ní také podělím.
MadEGG
Nepsal jsem ze je dusevne nemocny.. jen jsem psal to, ze sice nasel zpusob ktery mu pomohl, ale nevi poradne proc a nerekl bych, ze si muze byt 100% jistej, ze je to timhle.

Jinak ja vim jak se to dela, aji jsem to parkrat kouril.. nicmene nejsem chemik a opravdu nevim, do jake miry se tam ty latky premenuji. Navic premena latek nemusi byt vzdy prospesna.. No kazdopadne je to zajimave. Treba na tom neco bude. Treba se tam ty latky zahrivanim opravdu meni tak zasadne.. nvm. Tezko rict.

Toz hmota.. ja jsem to kouril v podobe takove hodne ridke hmoty.. fakt je, ze ten typek to mel pred kourenim v mrazaku, takze je mozny, ze to melo bez zmrazeni spis olejovitou (tekutou) konzistenci.
MadEGG,

zase musím oponovat :) výtažek nepomohl jenom jemu, ale spoustě dalších lidí.. ke 100% mohu jen říci, že nikdy nemůže být něco 100%, je to pouze pojem.

Tento vytážek jsi kouřil a já bych osobně tvrdil, že je to špatně. Kouřením se ztrácí na účinnosti a ničíš si akorát zdraví dethem a dalšími látkami které jsou při spalování.

Zde přikládám trochu textu z threadu "konopná mast"

citace:
Původní příspěvek od mimacka
Staří lékárníci, používající ještě s oblibou Adeps suillus, dobře věděli, že sádlo i při uložení v chladu podléhá po určité době oxidacím naproti použití lékařské vazelíny se nemusím bát použití i po delší době skladování. Klinické testování rovněž prokázalo, že vepřové sádlo je téměř shodné s kožním tukem a spolu s dalšími surovinami v tradičních mastech působí příznivě i na velice citlivou a problémovou pleť. Pro použití v kosmetických biopřípravcích je ale navíc zpracováno bez nadměrné tepelné zátěže odstřeďováním v páře co se v domácnosti asi určitě nedá!!!
Lékařská vazelína je nezávadná a snese ji každý.Každý ale nesnese uvařenou mastičku do vepřového sádla nebo indulony a pod.Sádlo se kazí a znehodnotí použitelnost mastičky,nehledě na to,že indulona nebo jiné krémy již obsahují nějaké chemické nebo přírodní přísady,která nemusí být vhodné kombinovat.Protoho kdo chce kombinovat osobně doporučuju třeba ráno namazat konopnou mastí a večer použít na problémové místo mast od doktora nebo mast matrřídouškovou nebo jinou ALE NIKDY NEMÍCHAT.

Konopí má širokou škálu látek uvedu např. cannabinol (CBN), cannabinolová kyselina (CBNA), cannabidiol (CBD), cannabidiolová kyselina (CBDA), cannabichromen (CBC), cannabichromenová kyselina (CBCA), cannabigerol (CBG), cannabigerolová kyselina (CBGA), dále jsou pak přítomny trigonellin (N-methylpyridin-3-karboxylová kyselina), nikotin [N-menthyl-2-(-3pyridyl)-pyrrolidin]. Samozřejmě, že hlavní aktivní složkou konopí je ∆9tetrahydrokannabinol (∆9-THC), systematicky 1-hydroxy-6,6,9-trimethyl-3-pentyl-∆9-tetrahydrodibenzopyran. Ale ten je aktivován až v době kvetení a sušení.Biosyntetickým předchůdcem THC je cannabidiol (CBD), který je ve významném množství přítomen i ve sklízeném konopí. CBD je sedativum a mírné analgetikum a má i určité antibiotické vlastnosti. O CBD se většinou mluví jako o původci „tělesné“ složky omámení, ale bez THC to stejně žádné omámení není. Protože jestli má být tráva dobrá, musí mít THC. No takže asi tak polopaticky.

Dekarboxylace

V rostinkách konopí je většina kanabidoidů přítomna ve formě kyselin, které nejsou bioaktivní.
Dekarboxylace je chemická reakce, při které organické kyseliny ztrácí karboxylovou skupinu -COOH. Zahříváním se karboxylová skupina odštěpuje a mění se na vodu a kysličník uhličitý. Obecně doporučovanou metodou dekarboxylace kanabidoidů je rostlinky zahřát v elektrické nebo plynové troubě na pečení na teplotu maximálně +105°C na dobu 15 minut. Další možností je rostlinky zahřát v mikrovlnné troubě na 2 minuty. Pokud hodláme masti vařit při teplotách pod +100°C (například metodou simmeringu) je dekarboxylace žádoucí, pokud budeme vařit při teplotách vyšších než +100°C, můžeme ji vypustit.

Simmering

Simmering je technika vaření v horkých tekutinách při teplotě o málo nižší než boda varu vody (při normálním tlaku +100°C). Simmering se ve varné nádobě udržuje tak, že se vařená tekutina obsahující vodu přivede do varu a pak se teplota snižuje až do okamžiku, kdy se přestanou vytvářet bublinky s párou, t.j. asi při teplotě +94°C. Pro extrakci těch nejpopulárnějších cannabinoidů z rostlinek v tucích je tato teplota dostačující, protože například tetrahydrocannabinol (THC) taje (přechází ze skupenství pevného do skupenství kapalného) a rozpouští se v tuku při teplotě 80°C a cannabidiol (CBD) při teplotě 66-67°C. Pro extrakci některých méně známých, ale neméně léčivých cannabinoidů, například cannabichromenu (CBC) nebo tetrahydrocannabivarinu (THCV) s vyššími body tání je simmering méně efektivní. Nespornou výhodou simmeringu je omezení úniku léčivých a velmi příjemně vonějících esenciálních olejů, které se odpařují již při nižších teplotách, například beta-myrcenu (bod varu 166-168°C nebo beta-caryophyllenu (bod varu 120-130°C).

Fritování

Fritování je technika vaření v tucích při teplotě nad 175°C. Při takovýchto teplotách dochází k odpaření téměř všeho užitečného, co v konopí existuje. Teploty odpařování jsou: kanabidoidy: THC 157°C, CBD 160-180°C, CBN 185°C, delta-8-tetrahydrocannabinol 175-178°C; esenciální oleje: beta-myrcen 166-168°C, beta-caryophyllen 120-130°C, d-limonen 177°C, eucalyptol 176°C, alfa-pinen 156°C, p-cymen 177°C, delta-3-caren 168°C. Použití termínu fritování v této rubrice musí být proto nešťastné nedorozumění.

Vaření v papiňáku

Voda ve v papiňáku se vaří pod tlakem při teplotě kolem 120°C, což je pro extrakci kanabidoidů a esenciálních olejů ideální. Víko papíňáku zabraňuje úniků esenciálních olejů a ztráty ventilkem jsou minimální. Před vařením v papiňáku nemusíme dekarboxylovat.

Pro vaření platí stejná pravidla jako pro vaření hovězí polévky: biologický materiál maximálně do poloviny hrnce, tekutina (doporučuji obsah vody minimálně 50%) do výše dvou třetin.

Takže promiňte - trochu jsem se rozepsal , ale to je jenom reakce na JA JSEM SLYSEL nebo JEDNA PANI POVIDALA.
breb
Vážení:
http://www.eduvision.cz/page-webcas...=wmp&stream=936
http://www.eduvision.cz/page-webcas...=wmp&stream=932
10.10. byli v česku oba dva na objasnění doporučuji Pana Hanuše
=932 poslechnout až do konce!!!
Morgen
Zdravím,

Léčba rakoviny hladovkou se jmenuje Breussova dieta, podle jejího tvůrce a propagátora. Má dost přísný pravidla. Pije se zeleninová šťáva přesnýho složení v silně omezenym množství a pijou se určitý bylinkový čaje. Pan Breuss tvrdil, že se zastavením přísunu kalorií obrátí požírání těla rakovinou v požírání rakovinejch buněk tělem. To je důvod, proč tělo může vydržet šest týdnů skoro bez energetickejch příjmů. Podle jeho slov tím pomohl vyléčit tisíce lidí.
Dodávám, že oficiální doktořina toto popírá.

Tady něco odkazů, co jsem loni vygůglil:
http://www.krebs-kompass.org/forum/...ead.php?t=17176
http://www.krebs-kompass.org/forum/showthread.php?t=74
http://www.e-stranka.cz/regenerace/2001/12/12obreus.htm
http://cs.wikipedia.org/wiki/Breussova_dieta

Na wikipedii je asi chyba v tom, že se může pít jen omezené množství čajů. Je to už dlouho, ale myslím, že to má být bez omezení.

Morgen
Morgen
K příspěvku č. 41.

Doktor Hanuš se výzkumem léčivých účinků konopí zabývá již desítky let. Začínal u nás, ale protože tu byly mizerný podmínky, tak přijal nabídku od Jeruzalémské univerzity. Je to jedna z největších kapacit v oboru.
Rozhovor s ním je zde:
http://www.blisty.cz/art/42801.html

Profestní životopis zde:
http://www.blisty.cz/aut/2774/bio.html
Hlava
Zkuste pampelišky , prej to funguje .

http://www.globalnews.ca/pages/story.aspx?id=6442582821

http://www.cbc.ca/news/canada/winds...cer-killer.html

http://web4.uwindsor.ca/users/s/spa...4d!OpenDocument


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma