Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

 
Zářivky 2x18 by Killdarian - Klikni zde pro originální téma
Killdarian
Takže sem se rozhodl po dvouměsíčním pěstění hodít sem nějaké fota. Jelikož tady neni mnoho shrnujících témat o zářivkách ze kterých by přímo vyplívalo jak to asi roste tak sem se rozhodl založit tenhle galeriový thread.Doufám že z něho bude mít plno začínajících growerů užitek.
Takže prvních pár fotek je ze prvního měsíce růstu když jsem se rozhodl, že si jen tak naklíčím semínka a pak uvidím jestli se my bude chtít udělat skříň. nakonec jsem ji udělal za tyden. Jsou tam 2 zářivky jak už vyplývá z názvu. No jedna je Silvania grolux(170Kč) a druha Osram lumilux(70) L18\840 - Cool white,1350Lm. Ta groluxka ma jen nějakých 450lm a ma plne spektrum. Samozřejmě, že nejvíce v červené a modré části spektra.

No teď k fotkám. Ty jsou ze prvního měsíce růstu, kdy jsem je ale měl v blbé půdě(starý substrát pro kaktusy a sukulenty)
Za ten měsíc nic moc, ale pak sem to přesadil a už to začalo valit.
Jinak to začalo růst 8.3.2004
Killdarian
Takže tady jsou fotky když jsem přesadil(4.4). Kytky už vypadaly fakt bídně. Odspoda zloutly a nerostly nejak rychle.
V těch kvetinacych je asi 40 % substratu pro pelargonie 30%perlitu a 30%keramzitu. Je to asi nějak takto. Tímto chci poděkovat opG(mu), který mi obstaral tu půdu.
Jo a ještě tu mam novy přírustek- viz foto4 .(zase noname)
1-4.4
2-8.4
3-17.4
4-novy prirustek(asi10 dnu rustu)
Deda Mraz
Máš to pěkně schované, ale určitě by to chtělo nějak vyřešit ventilaci. Tahle ti ty kytky moc neporostou, protože nebudou mít dostatek CO2, což je pro ně nejpotřebnější chemická sloučenina. CO2 je ve zduchu jen několik setin procenta (asi 0,03%), přičemž na "výrobu" jednoho gramu nové zelené masy je třeba téměř dvou gramů CO2 a to je při jeho váze opravdu obrovský objem vzduchu, který je třeba stále obměňovat... Jinak ale držím palce a těším se na další fotky...
Killdarian
Takže kytky už hodně přerůstaly, tak jsem je musel ublafnout asi o 3 patra(25.4). Taky jsem 8.4 přepnul tu nejmenší kytku, ktera vypadala, že jako matka by asi neuspěla a nechtěla se my vyhazovat, tak jsem to zkusil. Zatím jsou výsledky pod zářivkama až překvapivé.
Hnojit jsem začal 15.4
První 4 jsou ze dne skrouhnutí
a další 4 z 27.
Další z 3.5 je květ a další matka.
Killdarian
Takže už se nám to pěkně rozrůstá.Hnojím Kristalon start.
Hodně to roste a tak na to věším náboje v alobalu a ohýbám to kolínkama, ktere sem sam vymyslel(ale možna na to prisel uz nekdo predemnou). Jsou jednoduche, ale musi se dobre vymodelovat, aby nepadaly. Jo a měl sem tam jednoho samca. Nechal jsem si ho na pyl.
Takže k fotám:
1 -5.5 Trochu ohýbám
2 -9.5 Květ
3 -9.5 Jeden z nich byl samec
4 -11.5 Zase ohybaní
5 -11.5 Květ se zvetsuje
6 -12.5 Skrohnuty samec
7 -14.5 Pořádně poohýbané
8 -15.5 Poobješovaná a pzohýbaná kytka
9 -15.5 Tomu říkám biomasa.
10 -Kolínko
Killdarian
Takže. Ke shrnutí. První měsíc to rostlo fakt bídně, ale to bych si vysvětloval spíše špatnou půdou. Potom se to docela rozjelo. Nejsem si jistý, ale asi to je outdoor model. Ale jelikož je tam ta coolwhite tak se to nijak zvlášť netahá do výšky. Ta poslední session fotek je po udělání asi 7 řízků, tak jsou možná trochu chudší, ale teď už se zase začínají rozrůstat.
Jinak si myslím, že na to že je to jen 36 watů je to dost dobré. Zářivky určitě mají budoucnost. Sodík je sice perfektní, ale vpodstatě se nějak extrémně nevyvíjí, narozdíl od zářivek, které jsou stále lepší a lepší a při možnosti výběru světelného spektra je to dobré.

To Děda mráz: Zastak blbý nejsem, abych tam neměl větrání. A myslím, že by to ani tolik nerostlo.
Je tam jeden z nejnovějších větráků na zdroj v počítači a docela si to kulí.
Takže myslím, že obměna vzduchu je dostatečná.(většinou tam mám 27 stupňů)

Takže to je zatím fše, ale asi každý týden až čtrnást dní sem hodim aktualizaci.

Jinak doufám, že tento thread pomůže začínajícím growerům k výběru svícení(což bylo asi moje největší dilema).:smoker:
Pan_Ho
K4U sak pocky do mesice to mam doma taky.Jo a musime obhlidnout ty kytinky venku.
Killdarian
To byl umysl. Nedavno jsem to zastřihl 11x na jedné kytce a ty sekundarni listy rostou pak samy. Mam to jenom tak 2cm od kytek a pěkně se to větví.
CarloSSS
Co je na tý poslední fotce? Jinak supr.............
Killdarian
Kdyby sis to pročetl aspon trochu tak víš. To je muj special vynalez. Takove zjednosusene kolinko. proste to zachytis za vetvicku a ohnes to i s větví. Jinak je to z cínu. Na jedné kytce toho mam asi 10.
CarloSSS
Díky za information!!!!vklidu vychytávka!!!
Killdarian
Takže to zase trochu porostlo a tak sem dávám äctualization!!

foto1:Šiška se stále zvětšuje
foto2:Paprika a mesic a pul stara kiti.(ta paprika mi rosrte rychleji než máti na zahradě.
other fotos:ostatní kyti

Zatím BYE and FLY:jumper:
cibo5
ahoj rastie ti to fakt pekne ja tiez teraz skusam pestovat pod ziarivkami 2x25W ale take pekne ako ty to nemam mozno preto lebo som to inac stryhal ty pouzivas aku techniku na strihanie?
foto je zo vcera
Killdarian
to aspect:co to sakra meleš ty vořechu. Víc lumenů je ti uplně na píču.(u zařivek).Jako samozrejme ze neni, ale jak to pises ty tak jo. protože tady jde sakra o koncentraci tech lumenu a ne jen o jejich pocet.
Kdyby mela zarivka 5000 lumenu, ale mela by 20 metrů, tak ti pod tím vyroste VELKÉ howno.
Takze 120 ti vubec nepomuze vic nez 60. Spis to vali lip pod 60, protoze je skrin mensi a lip se to odrazi.Ale vpodstate je to to same.

To cobo5:zastrihuju to normalne, protoze FIM se mi zezacatku vubec nedaril, tak jsem se na to vykaslal. Je to noname, a neni to uplne indor, a to tvoje je asi taky trochu out, že? Jo a lineárky jsou lepší než kompaktky, takze proto ti to mozna neroste tak dobro.
čau
Brunco
Pičovina - lineárky (neonky) majú vela lumenov na Wat, ale neni zarátaný balast z tlmivky a u úsporiek je - preto vychádzajú akože horšie ale v skutočnosti je to to isté + úsporky sú šikovnejšie - ja napríklad nemám volný priestor 120 X min 30 cm
a keď si šikovný tak si zoženeš úsporku z bielym swetlom na rast a z teplým na kwet (6500K)- a kwitne to - nemôže každý začínať zo sodíkom

cibo-
FINTA JE V TOM že urobíš tú growroom menšiu (pôdorys)
a vysokú - dľa uváženia(aby si neopekaly hlavičky) - treba si vypočítať sodíkový eqivalent a dá sa spoko pestovať -

+ úsprky viac hrejú jak lineárna - toš chladiť
Killdarian
WOW....díky za ohlas. Pěkně napsané. Takže co se týče toho větrání, tak tam mám ten nejsilnejsí PCzdrojový ventilátor. A fičí si to takm, že tom nepotřebuju uvnitř rozhánět vzduch, protože to dost koluje. Trafo mám z mobilu.

Ohledne zářivek-mohl sis precist aspon prizpevek cislo 1, protože tam mam napsane, jake jsou tam zarvky(woe).Jak to pises s tou vzdalenostu, tak je to asi 1cm od vrsku. Elektriku mam mimo a když se listy lehce dotykaji zarivek, tak to par hodin vydrží. A o te ventilaci taky nekde pisu.

Ke sklizni- ted to zrovna provozuju tak, že to jsou jakože maminky a delam z toho rizky a ty pak chodí ven pod velkou žlutou kouli, ktera ma moc Watů. Ale jinak to mozna skusim tak jak to rikas. nejak tak jsem to plánoval.

Aktuální fota přidám o výkendu. Po týdnu co jsem nebyl doma se kytky vytahli. Mimochodem maji asi 35 vrcholků.(no jo...zastřihování mě prostě baví :-)))) )


Jeste to Aspect: To si kuř gumáku, že to svítí stejně. Ne sice v počtu lumenů, ale v počtu lumenů na metr jo. Sice je to dvojnásobná watáž, ale taky je to dvojnásobná délka.:smoker:
Doufam, že si rozumíme, nechci se tady s tebou hádat jen v rámci fóra)
owce
Čus chci si pořídit mini skřínku cca 25cm širokou s 4x 15w zářivkama, přwemejšlel jsem že tam dám 2x Osram lumix studenou bílou (950lm) a 2x Reptilight NARVA. Co si myslýte o týhle kombinaci?
owce
Jo díky uvidim jak to ještě dopadne, ty repti-glo jsem myslel kvuli tomu že maj 8%UVB. Přemýšlel jsem ještě o flora-glo, nevim co tam nakonec šoupnu teďka záleží hlavně na prachách a po prázdninách to budu zdokonalovat!
Killdarian
No, konečně se na něčem shodnem. Akorat sem owcovi chtel napsat, že ta reptilightka bude stašit 1 a vydím, žes byl rychlejší.
Jo ale ja bych tam asi nedaval daylightku. Ma až moc velkou svetelnou teplotu. Myslím, že je lepší cool white.
owce
Hele ta svetelna teplota je k čemu dobra?

Máte někdo zkušenosti s flora glo? Doporučujete, nebo ne?
Určitě tam šoupnu 1x repti 1x studenou bílou a na těch zbilejch dvou se ještě rozmejšlim.
Killdarian
Takže mam tady další fotky. Všechno z 3. měsíce růstu.
Ta kytka ve květu šla pod nůžky.Nic extra ale myslel jsem, že z toho nebude vůbec nic.
Ostatní kyti se vytáhli jak sfina a tak sem uz udelal 20 řezanů. Bohužel nemám rockwool, tak to hážu do substrátu, ale neni to vončo.
Trochu jim žloutnou některé spodní listy, ale na kytku se skoro 40ti vrcholky je to dobré.
Na tak fota:1-Květnatka před sklizením
2-a po usušení
others-Kytky a to posledni jsou řezany
Killdarian
Takže to zase porostlo, ale jelikož mam malou skříň tak už to moc neroste jelikož to musim kazdy tyden zastrihovat a dost masivně. Abych řekl pravdu tak pod těma zářivkama to roste velice pěkně, až tak, že mě to sere, protože to nestiham zastřihávat, a to už sem nad tím strávil pěkných pár hodin. Dnes zase. asi 2 hodky.
Minulý týden jsem udělal 40 řízků, ale nemam místo ve skříní, tak sem je vyhodil :-(( a dnes sem udělal nejake misto ve skrini a udělal 15 řízků. Ale zase sem toho dost vyhazoval. Furt mam mějaky matros na suseni, tak zkousím masticky,tinktury apod. Samozrejme i mléko. Nedávno sme měli výborný koláčky a palačinky! :-)))

Takze k fotkám:1-celá skříň
2-Obě dvě kiti
3-nezužitkované klony
4-Jak sa to větví
ganjafarmerbomber
taky se chystam na neco podobnyho, ale 3x23 (skoro 70), a zajimalo by me, jak dlouho si to nechal na rustu a jak na kvetu??
Killdarian
To aspect: Ty kokot. Jaky bordel co tě zase sere?!?
A to si kurva piš, že je to matka. Kdybys nejel fur na kreku a radši jenom hulil, tak víš, že sou to matky.

To ganjafarmerbomber:To sou mamky, tak je to pořád na růstu. (přes 4 měsíce)
fernetman
Nazdárek Killdariane,
mám takovej dotaz, kolik ti topi ty dve linearky ??? A napsal si tu, ze mas vyrezesenou ventilaci, ale nenapsal si jak, tak co kdybys to napravil ??? Mimochodem ty tvoje kyticky rostou fakt uctyhodně, se az divim, ze je mas tak nadherny, takze te obdaruju Kackem
Killdarian
Mám tam větrák od zdroje z komplu a odvětrává to tak, že je tam tak 26 stupnu. Teď v létě asi víc, ale kiti vpoho.
Děkuji všem za K áčka
fernetman
A nedas sem zase nejaky novy fotecky ???
Killdarian
Takze sem tady svinsky dlouho nebyl, protoze sem mel porad nejakou praci a tak. Kyticky uz sem vetsinou sklidil. Jedna sla na kvet ven na zahradku a jedna si ted prez podzim dokveta pod oknem.
Jinak sem vymenil skoro celou osadku skrine.
Bohuzel se na me domluvyli ti zasrani skudci a zautocili ve dvou frontach. Nebyl sem 5 dnu doma a dojednu a mam na tom hafo sfiňuší a zasrane msice. takze mi to docela zdevastovali.
Davam sem fotky nynejsi osadky a jak se mi to opalicovatelo par za par tydnu venku.

Jinak pekne mi tam vali jahoda.
Killdarian
No takze timto bych asi toto tema uzavrel protoze maminky vykvetly a Svilusek sem se zbavil ale stacili mi zdevastovat jeste vetsinu kitiz z poslednich fotek. No ale to je jedno.

Celkové pěstování pod ťěmato zářivkama byla sranda a uzival sem si to.Zářivy jsou urcite super a mají budouctnost. Myslim ze za tu elektrinu to roste velice pekne a rozhodne dokud budu bydlet u rodicu tak budu pokracovat s temato zarivkama.
Do vlastniho bytu pocitam se sodikem tak 250W. Ale matkorizkovnu si necham taky.

Na pokračování pěstitelsých úspěchů v této zářivkové skříni se můžete podívat!Podrobnosti v threadu.
Jako zakončení threadu bych chtěl poděkovat všem growerům, kteří se se svými skušenostmi aktivně dělí s námi začátečníky. Jmenovitě pak Dědu mrázovi. dík
Killdarian
Cau. Sorry za odezvu, ale uz sem tolik nechodivam.
No jedina co jsem nechal vykvest primo pod zarivkama je ten shittek jehoz fotky jsou v prizpevku c.21
A ta vykvetla kitizz v prizpevku 28 je kvetena venku.
Chtel jsem sice vyzkouset jak by to kvetlo pod dvema warm-whitekama, ale kdyz bylo to leto, tak jsem od toho upustil. A pak uz nejak nebyl cas nebo jsem zrovna skrin nejel.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma