Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Stinitko na vybojku - Klikni zde pro originální téma
FuckeNick
Lidi nejsem si jisty jestli toto tema uz neni nekde na groweru rozebrane....hledal jsem ale nenasel.Zajimälo by mne jak udelat stinitko na 250w sodik.Pripadne z ceho.Zatim sem svitil diodama ale nejak me to neuspokojilo tak k nim chci prihodit jeste sodik.
Dik za radu :jumper:
FuckeNick
No moje sodikovka nema luminoforni vrstvu po celem delce..je to normalni?Mam trochu strach z UV zareni.
b779
Když jedeš na 250watech tak z UV záření nemusíš mít strach kdyby výbojka byla jakkoliv obnažená ba i třeba nahá! :D
mydena
To fucke nick: Nevím přesně,ale pouze u Son-H /220 W,která není moc vhodná pro pěstění-málo Lm/W/ se používá luminofor.Ten se ovšem používá pro lepší rozptýlení světla, nikoliv pro zabránění pronikání UV záření do prostoru.K tomuto ůčelu je na výbojce "kryt" z křemíkového skla,takže bez obav z UV ozáření.Sežeň si raději /pokud máš možnost/ SON -T plus-ekonomicky asi nejvýhodnější svícení pro květ.
Locki23
Kup v Baumaxu, nebo v kamnarstvi rouru na odvod koure z kamen o co nejvetsim prumeru...ja pouzil na 400W prumer 152mm. Sroubovalem ji ve svu rozdelej(prace na 5 minut). Ustrihni si pozadovanou dylku a svy zase pekne zmacki kombinackama, at to mas hezky a hladky. :) Pak si ve slusny drogerii kup bilej spray odolnej teplotam do 500°C(znacku na prani dohledam, ale videl jsem jen tu jednu, je to na motory apod.). Vytvaruj oblouk do prislusnyho polomeru...jde to lehouce rukou a je to vratnej dej, coz je napr. s moji sikovnosti velmi vyhodny. :o) Nastrikej vnitrni plochu sprayem. Ma naprosto idealni vlastnosti - ciste bilej, matovej a teplem od lampy se vytvrdi a je nesmrtelnej. Odrazivost dokonala. A je to. Cena do 300Kc, je to lehky, tvarovatelny, nesmrtelny. Pokud najdes trubku ke kamnum doma, jako ja, pak to stoji jen ten spray, kterej z vlastni zkusenosti vrele doporucuju. Kam se s odrazivosti sere nerez, nebo hlinik(nic proti nim:))
X-man
Já sem ustřihl plech podle rozměrů, dal sem do na trubku, vytvaroval, nastříhl, provrtal, přišrouboval objímku a super. Mám to z Al plechu
http://grower.cz/forum/showthre...&threadid=10982
FuckeNick
Diky za rady moc ste mi pomohli!
Mr.zak
a co sklo ? Hodně by mě zajímalo jestli vydrží úplně obyč 3mm sklo
při velikosti 35x50cm pod 400W sodíkem. stínítko je samo s odtahem.
Anebo jestli ne, tak co jinýho použít? Co mi tam vydrží, a co bude mít co nejmenší ztráty ???????????????????????
mydena
Nezbývá nic jiného,než zkusit to.400w už vyzařuje docela dost tepla,proto by to chtělo odtah přímo od výbojky.Jinak je osvědčené křemíkové sklo,avšak je o něco drahší,než obyčejné.
mydena
To BohouR: Na to jsem taky myslel,ale nemohu si přece dovolit disponovat s věcma co mi nenáleží.Ale domníval jsem se , že něco podobného napíšeš:)
czechglock
to Mr.zak: zkousel jsem obyc sklo pod 400w a za 15 min. chodu prasklo. Jinak stinitko mam z v puli rozrizle plechovky od barvy. Je zadara a lehce k ni prisroubujes objimku.
Mr.zak
Stínítko mám, ale co stim sklem_? Myslíte že to křemíkový sklo bude odolnější teplotám? A nebo zkusit udělat ho ze dvou kusů,
jediná možnost která mě zatim napadla.
PiosOne
mr.zak: jo, to křem.sklo je teplotně odolnější. pokud budeš mít možnost, tak si pořiď borokřemičité sklo, to je ještě lepší.
Janiki
uz jsem to tu jednou resil.
Je to i vyfocene. Naklady na porizeni Heatshield byli cca 40 kc.
Odkaz zde vcetne postupu: http://grower.cz/forum/showthre...ight=headshield
G-man
No ja mam skrin bez stinitka a taky to jede.
Janxu
panejahodo, jesli budes mit to euro2 jako odtah, tak mam pocit ze to u ty 400 moc dlouho nevydrzi!!! jak budes mit dlouhou tu odsavaci rouru a jaky bude mit tvary?? jesli to bude horizontalne rovna tak fakt nevim.
peace
Janxu
No ja stim moc skusenosti nemam, ale prave ze vetsinou sem cet, ze kdyz to meli na odtah, tak to po druhy sklizni namirili rovnou smerem na shop pro novej vetrak. Ja osobne bych dal jeden vetrak na ofuk a kdyz ta roura bude takhle vertikalne nahoru jak to mas na tom obrazku, tak ti ten teplej vzduch bude stoupat sam, myslim.
peace
Ke-Guglimugli
Já bejt větráčkem, tak radši tahám než tlačím ;)
Přijde mi i logičtější i snadnější na montáž dát ho na konec roury (do zdi) jako odtah. Dryhý větrák pak stačí jako ofuk kytek, případně zároveň skla (if used), což ho umožní umístit výrazně níž nad vrcholky.
onrejblesk
kde si sehnal ten vetrak a kolik stal?
greenjerry
Nema nekdo origos heatshield ? kdyby mohl dat presny rozmery abychom si mohly vsici udelat, dle meho na tom nic neni a taky si myslim ze by to vic svetlo rozlozilo.

Velikosti, uhel rozevreni, hustota direk a prumery ?

Asi na tom bude dost zalezet aby to moc nestinilo a zase aby to melo smyl.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma