Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie pod Sluncem

 
Piosův outdoor 2004 - Klikni zde pro originální téma
PiosOne
Konečně jsem se tento víkend dostal k tomu, že si připravím genetiku na letošní outdoor pěstění. Vzhledem k tomu, že na zahradě jsme měli mokro a babička mi políčko připravovala až tento víkend, tak se mi podařil dobrý timing.
Letos jsem se rozhodl připravit lépe než kdykoli předtím. Po loňských zkušenostech se samci :( jsem se letos rozhodl vsadit na jistotu. Od realista jsem obdržel sadu feminizovaných semínek a od viridise sadu řízečků (ještě jednou díky chlapi). Tímto jsem (doufám) eliminoval možnost opylování paliček a taky zbytečného hnojení samců.
Semínka i řízečky jsou zatím doma pod kontrolou a na zahrádku půjdou tak za týden, dva.
No, nebudu dále zdržovat a tady jsou fotečky.
První dvě fotečky jsou z páteční přípravy realistových semínek (konečně jsem upotřebil i ty nejmenší krabičky do mikrovlnné trouby, které mi dala babička :) ). Modely to jsou: BlueBerry, Nebula, Budha. Na další dvou fotkách jim dělají společnost viridisovi řízkové genetické modifikace (první je matka_druhý je pyl otce): BlueBerry_Hawai, Nebula, DurgaMata_BlueBerry_MoravaOutdoor. Na poslední fotce je vidět parapet na kterém budou kytí čekat, než půjdou ven na zahradu.
Včera večer jsem zkušebně nadzvedl "přikrývky" semínek a všechny buď už měly klíček, nebo byly alespoň prasklé.
Myšak
Hezky to maš , jen se chci zeptat ty kaktusy pujdou taky ven? :-)
Jinak ti držim palce
češč
bubik
Nebula a venku? ..hmm.. už si jí někdy takhle jel?
PiosOne
bubik: nejel, ale pojedu. uvidíme co z toho bude. každopádně to budu dokumentovat a na podzim si povíme ;)
Aštar Šaran
Pěkně to máš pochystaný... tak at to roste.. zdrc
Mr.Floopy
pekny , moc pekny rizecky. at to vyroste v MAMBY.
PiosOne
hrotik: kytí mám jenom za oknem a nijak jim nepřisvicuju. až bude matkárna/řízkárna, tak to bude o něčem jiném.

včera jsem řízečky přikryl, aby měli více vlhka (lístky se mi zdáli sušší než má být obvyklé). taky jsem naklíčená semínka přesunul z těch tří misek do hlíny, ať už začnou růst a kořenit. použil jsem k tomu starý box z disket. konečně jsem pro něj našel uplatnění :)
Tutti Frutti
cau pios, priprava u teba ako vidim prebieha na urovni... chcem sa spytat na tie rezy - vidim ze su zakorenene aj mimo RW - boli tak uz povodne? =su zakorenene iba vo vode (bez RW, perlitu ci pody)? mne totiz pri zakorenovani rezov dost vadi ten RW, lepsie povedane pri naslednom presadzani do pody alebo do bubbleru - voda nesmie nasiakat RW lebo meni pH... sak to poznas, sanstus... skusal som da zakorenit do pody a potom korene ocistit, ale vzdy ich tam ostane nejaka vrstva zeminy (skratka sa mi ich nikdy nedari na 100% vycistit) takze plz porad ohladom tohto systemu zakorenovania, napis co pridavas do vody, ci prikryvas atd. dikez, K+

EDIT: teraz vidim ze si klony prikryl az vcera... ako dlho teda boli cabrio? :D :punk: osobne by som sa bal ze sa vysusia, resp. sa cudujem ze mali dost vlhkosti v sebe... mozes prosim napisat ako dlho ti korenili, kolko boli bez prikrytia a kolko s nim... a tak vobec, nejake info...
PiosOne
tf: tak řízky jsou od viridise a ten je tuším koření v písku nebo perlitu, takže následné vytažení, propláchnutí a zasazení řízků je úplně v pohodě.
řízečky byly bez přikrytí jeden celý den. vypadají pořád stejně, jenom v to úterý odpoledne mi naomak přišly listy trochu sušší než když jsem je v neděli přinesl domů.
jelikož je mám od viridise a nedělal jsem je já sám, tak přesně nevím jak dlouho mu kořenily, kdyžtak se zeptej přímo jeho.
jinak dneska odpoledne bych měl mít zase foťák, takže zítra se pochlubím s dalšími fotoz.
srabik
Pic Piosone, kaktusy koukam že pěkný, pozdravuj je od tatínka a ať ti roste všechno zelený. Srabik
PiosOne
zdar srabiku, dík že ses ozval. já jsem taková zhulka, že jsem zapoměl od koho je mám. kaktusíkům se docela daří (a to jsem je letos nedal na zimu do sklepa, nechtěl jsem se od nich rozloučit) a pravidelně kvetou. jinak mast je fakt super, zabírá a má ji ráda i moje babička.
srabik
To sem rád že funguje jestli chceš eště neni problém mam jí asi kýbl a klidně pošlu (bez nároku na odměnu). Jinak chystam se letos taky sestavit box (70 - 150 W), snad mě to nezabije, protože elektrika je pro mně z oblasti čar kouzel a magie. Kdyžtak se ozvi, zdraví srabik.
PiosOne
doma se semínka měla čile k světu a z hlíny vyrazily neuvěřitelnou rychlostí. a jelikož jsem v práci včera objevil další dva nevyužité boxy na diskety, tak jsem se rozhodl použít je k něčemu užitečnějšímu, než je zachytávání prachu.
na první fotce je vidět výsledek včerejší práce, kdy jsem semínka, která byla vyjetá ze země, přesadil aby měly více místa. malé rostlinky šly do dvou nových boxů a do zbývajících kelímků. v původním boxu zbyly ještě nevyjeté semínka nebo semínka, která teprve byla na úrovni půdy (ty jsem ale ještě trošku přihrnul, abych je při zalívání nějak nepoškodil).
na zbylých dvou fotkách jsou vyfoceny kytí na svém stanovišti u dveří balkónu, a to jak ve fázi kdy se sluní, tak ve fázi kdy by je pře poledne sluníčko mohlo spálit.
trošku mi dělá starost vlhkost, která kolísá mezi 30-60% (lístky řízků jsou trošku sušší, než bych si přál. ale na druhou stranu už to tak je od neděle a kdyby to bylo moc špatný, tak by nevypadlay, jak vypadají). každopádně je pořád rosím a taky rosím víčka, kterými je přikrývám, tak to snad bude stačit.
Lucishka
Pěkné, pěkné, taky už mám za oknem. Chystám se již brzy dát ven. Ať roste roste =)
PiosOne
luci: díky, tobě přeji to stejné

nové info o kytí:
takže kytí jsem minulý týden přesunul na zahrádku, na stejné místo jako byl loňský outdoor. už to bylo potřeba, protože kytí které jeli ze semínek se mi pořád táhly do výšky a už jsem neměl kam přihrnovat další hlínu.
na zahradu jsem nakonec dal 12 kytí. původně jsem jich měl sice 27, ale záhonek není nafukovací a asi 4 kytí (ty ze semínek) nepřežily domácí manipulaci, kdy jsem je přesouval do větších květníků. no a o zbytek kytí jsem se podělil s kamarádem, ať příští rok nemusí sponzorovat dealery a jinou chásku.
na zahradě se rostlinkám zatím daří. šli do předem připravené prohnojené a prokypřené půdy. po jejich zasazení do záhonu jsem použil na zalití roztok polyversa v poměru doporučovaném výrobcem (1g/2l vody). na konec jsem všechny kytí přikryl sklenicemi od zavařenin. přece jenom jsou to ještě malí prcci a taky jsem nechtěl riskovat v tomhle počasí, že mi je poláme nebo jinak poškodí déšť. kytičkám se zatím daří a po více než týdnu všechny kytí vypadají zdravě zeleně, tak se mi jich ujalo snad všech 12. jako hnojivo plánuji použít, stejně jako loni, kristalon start a květ, a taky si tento víkend připravím hnojivo z kopřiv. snad je tím nespálím, uvidíme.
Mamba
na zahradu ? :],hmm tak to preju hodne stesti,jinak kyticky mas fakt pekny ! :P,deste se prave bojim taky,kamos rika,ze je budeme prikrejvat plachtou,jenze zase kdyz sou to outdoor kytky .. ??
Zatim cau
viridis
2 Tutti Frutti: rizky jsou korenene tusim 11 dni (normalne nechavam 14, ale Pios prijel drive) v pisku. Nadoba (seriznuty truhlik) s piskem sedi na nadobce s vodou, ze ktere 2 filmovkovy cerpadla na ten pisek cmrndaji vodu. Dole je otvor s filtrem (kvuli pisku) z geotextilie, kterym voda vyteka z5 do nadobky k cerpadelkum. V nadobce se neustale vzduchuje. Rizku jsou, jak jsi trefne napsal, 'cabrio', cimz se dosahne rychlejsi vymeny vody a vyvola se tlak na vytvareni korenu (nedostatek vody a zivin). Nesmi se to ale prehnat, at neuschnou - tzn. rizky dost maly, pod 4 cm a nechat max 2-3 listy, a ty, pokud jsou moc velke jeste zastrihnu. Pisek je obyc. z piskoviste, ale duukladne vypravy, takze zbyl jen hrubsi podil, asi polovina puvodniho mnozstvi.
Obrazky hydromatu zde .
PiosOne
tak jsem tady o5 s aktuálním update. kytkám se na zahrádce docela daří (až na budhu), škoda jenom že oskar nesvítí více, ale snad se to spraví.
ještě pro upřesnění, první tři páry kytí jedou ze semínek, zbylé tři páry jsou řízečky.
na fotce jsou:
1. nebula
2. blueberry
3. budha
4. blueberry+hawai
5. nebula
6. durgamata+blueberry+moravaoutdoor
PiosOne
nebula - semínko
PiosOne
blueberry - semínko
PiosOne
budha - semínko
PiosOne
blueberry+hawai - řízek
PiosOne
nebula - řízek
PiosOne
durgamata+blueberry+moravaoutdoor - řízek
ddt
2 PiosOne:
Tak vidim pios, ze zas ides svoju chatku, tak ti drzim place. Neviem ako u vas ale u nas je tento rok dost na figu sice vela zrazok pocas vegetacie je ok ale tie teploty uz tak priazive nie su, no myslim, ze tento rok sa este len ukaze, ktora odroda je kolko schopna von vydrzat.
PiosOne
ddt: jj, tady to zatím taky za moc nestojí, ale snad se to poddá a bude lépe. máš pravdu, tentokrát se ukáže jak která odrůda snese naše klima. navíc budu moci porovnat kvalitu genetik (semínka x řízky). taky držím palce, ať to letos vyjde.
PiosOne
po delší době jsem si zase půjčil foťák a nafotil kytičky.
jak je vidět, tak se jim celkem daří. sice z původních 12 jich je už jenom 10 (nedala to jedna BB a Budha), ale i tak jsem hodně spokojený. no schválně, koukněte se sami.
PiosOne
no a taky jsem včera kytí poprvé pohnojil odvarem z kopřiv.
kopřivy jsem před cca. 5 týdny pořádně nacpal do plastové nádoby (tuším že z nějakého pracího prášku) a šoupnul jsem ji za kadibudku.
1. nádoba s kopřivama a věci potřebné k přípravě
2. k tomu hle můžu dodat jenom jediné -> SMRAD!!! (fakt to smrdí hodně moc)
3. množství potřebné k jednomu pohnojení (při konečném ředění 1:20 jsem zjistil, že to bylo 2x tolik, než bylo potřeba)
4. finální namíchaný kopřivový produkt
PiosOne
a poslední dnešní příspěvek se týká přípravku Polyversum. při sázení kytí mi zbylo trochu tohohle přípravku, tak jsem s ním schválně ošetřil půlku záhonu s hrachem (máti ho zrovna sázela). na fotce je v rámečku označena ošetřená část. rozdíl je celkem znatelný.
lipi
Ten smrad musim potvrdit!!!! A gumový rukavice doporučit protože bez nich to prostě nejde!!!!!! Jednou (poprvé) sem je nepoužil a tři dny sem smrdělí ruce jakobych se hrabal v hov...!!!!
PiosOne
smrdí to jak cisterna s hovnama, ale když se to pak naředilo, tak už to bylo lepší (anebo už jsem to po předchozí koncentraci necítil :) ).
Jokerrr
propo... mas to moc pekne rozjety... hi

ale zda se mi,ze je mas hodne blizko u sebe... je to jen z nedostatku mista?

KDyz budes hnojit takovejhlema vecma tak budou stromy :D


(ja totiz trpim nedostatkem mista na zahradce.... a asi jsem neudelal moc dobre ze jsem je dal bliko k sobe! prece jen kdyz kvalitne hnojis tak kyti ROSTE jak s**n a proste se to nevejde... a proto jsem se rozhodl ze hnojit nebudu - slibuju si od toho ze kyti nebude chtit tak moc rust a pak az se daj do kvetu tak ji nalozim ;) mno snad se to tam posklada)
:jumper:


Joooo a jeste k tem koprivam....??!! mas to uz ozkousene? jak to funguje v porovnani (slepicak,kristalon a ten Polyversum) ? a co je v tom za vitamíny :p: ?
PiosOne
jokerr: díky :)
jj, nedostatek místa, měl jsem to kdysi na záhonech, jenomže to sousedi a kdokoli šel kolem mohl vidět (a taky viděl, protože už jsem tam čorkaře měl).
no doufám že to budou stromy, ať je přes zimu co hulit :). kytky budu ohýbat kolínkama, tak to snad nějak půjde korigovat (kdyby to rostlo nějak ďábelsky).
no odzkoušené to mám jenom jednou aplikací, takže nějaké přímé porovnání hnojiv nejsem schopen kvalifikovaně udělat. jinak do slepičinců bych asi nešel, slyšel jsem že potom sklizeň chutná "divně".
jaké v tom jsou vitamíny přesně nevím, ale vím vím že to je super hnojka na růst, takže si to schválně pohledej co kytí v růstu potřebuje :D.
Hellboy
Hele grower primitive :), jak si to osetroval tiim polyversem...zalil, ci namiichal do hliiny ??? Jsem zvedavej, do jake miiry to muze pomoci...kdyz prej polaci o ctvrtinu zviisili vynos rajcat ???

No ja to na poliicko soupl v zaalivce pri saazenii....
PiosOne
zdar pekelníče :), to polyversum jsem namíchal ve vodě a pak jsem to tím zalil. zbyutek jsem dal na hrách a výsledky jsou sakra vidět, monžá je ten výnos i větší než těch polských 25% (alespoň podle velikosti hrachu).
Hellboy
Hmmm...tak ja to pouzil zhruba stejne...tak to sem zvedavej v porovnani s neosetrenym polem stejnejch modelu :)
Se bude vyjimat jako dalsi aspekt v mem mega outdoor testu...hmmm akorat se boji, ze asi spiiiiss na OG :(
PiosOne
takže tady je další update letošního outdooru. jak je vidět, tak se kytím docela daří a když si porovnáte jejich velikost před měsícem a teď, tak to je možné snad fakt jenom u konopí :punk:. hnojím to střídavě kristalonem start a homemade hnojkou z kopřiv.
PiosOne
když už jsem měl včera půjčený ten digitál, tak jsem ještě fotnul, jak kytím ohýbám větvičky. některé větvičky jsou ještě měkké (viz. první fotka), takže to je v pohodě a po pár dnech je možné kolínko sundat a větvička drží tvar. některé větvičky ale už začaly dřevnatět, takže je kolínko potřeba nechat o něco déle, aby se v místě "zlomu" vytvořil "kloub" (viz. druhá fotka).
PiosOne
včera jsem při focení kytek narazil na pěknýho brouka, tak jsem vám ho taky vyblejsknul :)
PiosOne
shark: no myslím že kristalone vzhledem k poměru cena/výkon je hodně dobrá volba, zvlášť pro outdoor. je jasný že jsou i lepší hnojky, ale přijde mi to jako zbytečný luxus. na indoor mám nakoupené věcičky od GH, ale na outdoor tyhle obyč.hnojky myslím stačí. ještě to chci doplnit o phytamin a bioalgen.
ddt
to pios one> no mas to krasne aj na tych 16 farbach ake mometnalne mozem pouzivam, inak ten kristalon start je out naozaj ok, ale teraz mam jedno hnojko s guaranov, je pravda, ze vydrzi tak na 5 zalievokj ale je ok je to nieco ako Terrasim ci tak nieco musim kuknut,
inak preoc pios radis naraz kupit Phytamin aj Bio Algen? nie su si celkom podobne?
PiosOne
ddt: jj, kristalon ja pro out tak akorát. no s tím phytaminem a bioalgenem se to u mě má tak, že phytamin občas někde získám (posledně trochu od realista). takže já si chci na out koupit bioalgen a hnojit hlavně s ním a ten phytamin bude aplikován jenom párkrát (podle toho kolik množství zase vysomruju). samozdrřejmě že bioalgen budu v květu doplňovat ještě kristalonem plod/květ.
PiosOne
real: no jo, jenomže šetřím na pravých místech :). anebo snad myslíš, že na out je nutné lít hnojky za tisíce? v indooru si kvalitníma hnojkama musíš kompenzovat nedostatek světla (proti outu a jeho slunci). navíc mi kytky vůbec jako přesolené nepřipadají, tobě snad ano?
ddt
To PiosOne:

tak mas to krasne, ovela krajsie ako minuly rok cim to ?
Mne zver ponicila az na jednu vsetky rastliny:( a ta jedna no neviem, cloveku je do placu, makam sa s tym na biku sa skoro kazdy den zapotom ako prasa kym tam dojdem a ked ti to nezobere clovek tak rpiroda. No neviem ani sa mi nechce ist do pestovania na buduci rok. Musim najst zas inspiraciu, lebo toto je na lano.
Charter
Tak jak to vypadá? Kde máš nějaký aktuální fotečky? To víš zvědavost....
Řízky z indooru jsou podle mě super pro pěstění na balkóně. Vždy si to nechám za oknem vyrůst tak na tři patra a pak v červnu přesazuji na balkón. Když je tam dost slunce, nebyl nikdy problém s dokvetením. Viz ma galerie z loňska. Určitě ale musíte počítat s nějakou tou ztrátou na suché váze i potenci. Letos mám jediný experiment - ven šla jen darovaná matka. Málem ji zničily kroupy a následný noční mrazík, ale jako správná "plevel" už má dnes metr padesát :-)
Charter
To PiosOne: promiň, jsem pako :jumper: - překliknutá jedna stránka - a tak až teď vidím tu nádheru z 4.8. Já chci kua už mít zase dobrý místo venku, kde to nikdo nečajzne a kde budu moct rostlinky v klidu rozmazlovat (kristalon a kopřivy na venek ideál myslím)...Balkon letos nevysel...zase se stehuju, tak jen ta přesazená matka (do 600m n. m.) mě snad vyjde.
Prosím, daj se nechat poslat ohýbací kolínka na dobírku, kde to maj? Díky předem
PiosOne
charter: nic se neděje, stane se :). na balkon by jsem si taky rád něco dal, ale bohužel můj balkon sousedi s balkonem souseda a je mezi nimi jenom taková malá zídka, takže to nepřichází v úvahu. naštěstí mám místo na outdoor, takže to mi musí stačit.
ta kolínka by měli mít v každém growshopu, takže si stačí najít internetový growshop a můžeš v klidu objednávat.
přeji ti, ať se ti alespoň ta matka vyvede.
PiosOne
charter: jj, hrotik mí pravdu. u kolínek jde víceméně o korunové položky. leda ža be sis jich objednal třeba tisíc :), anebo si tam objednej nějaké hnojky apd. a k nim kolínka.
orignalTHC*
pěkný živý plot.. chtěl bych taky takový. cuzzs K+
PiosOne
tak konečně se růst kytí zastavil (no jak je znám, tak stejně ještě kousek popojedou). docela jsem se totiž začal bát, že o moc přerostou chatku a to by nebylo nejlepší (paranoia rulez :D ).
nevím čím přesně to bylo způsobeno. jestli přechodem na "kristalon plod a květ", nebo počasím, či snad genetikou? kdo ví. každopádně se začaly objevovat první paličky. už po pár dnech je na nich vidět jejich budoucí potenciál. ostatně posuďte sami jak se vše vyvíjí.
PiosOne
letos to roste sice dobře, ale trochu mě trápí, že ve spodní části kytí je občas některý list nezdravě zbarven (viz. foto).
zatím to nijak neřeším a tyhle listy prostě utrhávám.
PiosOne
tady jsou slíbené fotky paliček. už si přesně napamatuju, která je která.
ale ono je to skoro jedno, ne? hlavně že se jim daří :)
PiosOne
minule jsem vás "oblažil" fotkou kovaříka (či co to bylo za brouka). tentokrát jsem na kytkách objevil trošku něco jiného, drsnějšího. právě si tam pavouk chytil a připravoval večeři.
Shadow
Zdar,
měl bych dotázek trochen mimo tema, jak to že ti takhle krásný makro zabírá mín než půl mega, sem se sem snažil vpravit moje fotky a nešlo. Jakej používáš editor obrázků??
Jinak pěstění zdar a paldám krásnou chut.
PEACE SHADOW
bBoOrReE
..moc sympaticke stromceky!(a aj to makro sa mi paci)
Neplanujes si z tej chatky spravit in-pjestirnu? :)
Kčs
PiosOne
shadow: v pohodě, rád poradím kolegovi fotografovi :). celý můj postup je následující:
1. nafotím
2. natáhnu do photoshopu
3. udělám výřez (anebo nechám, záleží na fotce)
4. změním velikost, aby byla maximálně 800x600
5. pro uložení použiji funkci "uložit pro web" a vyberu ten nejlepší poměr velikost/kvalita
a to je vše. maximální velikosti dělám kolem 100kb, menší fotky mají 50 a méně kb.

bBoOrReE: díky, to makro mám na foťáku už od 2cm, takže to stojí za to. s tou chatkou to není špatný nápad, ale už v ní je spousta jiných věcí (stůl, židličky, sekačka na trávu, apd.), takže pěstírna už by tam asi nevešla.
kernelerror
hele pijáku sem slysel, ze prej ten terminatorovec obecnej pozira i kytky.... a nejradsi ma prej pekne vocukrovany paldy.... ;)
PiosOne
jo, je to tak. a za všechno může komorousova banda genetických inženýrů. jelikož jsem první zdokumentovaná oběť, tak mi můžete posílat části svých úrod na známou adresu :D
PiosOne
takže kytí jsem kristalonem letos pohnojil naposledy v pátek a teď už jsou na flushovací kůře. nerad hulím jakékoliv hnojky (ať kristalon nebo něco jiného).
paličky se pěkně nafukují a celkově se kytím daří (jak je vidět na fotečkách).
klasicky nejdříve celkové pohledy, následovat budou makra.
PiosOne
slíbená makra. klasicky jsem to cvakal jak mi přišlo pod ruku, takže nevím co je co :D. no kdybych se soustředil, tak si vzpomenu, ale jak už jsem psal dříve, je to přece jedno.
Myšak
tyjo ta druha fotka s tema ružovejma? chlupama je kouzelna maras moooc hezky at to roste:) to je jak z pohadky o Ružence :)
PiosOne
jak jsem psal dříve, kytky zalívám už jenom čistou vodou (dešťovou, abych byl přesný). od minula se paličky už moc nenafoukly, spíše zrají. posuďte sami.
PiosOne
následují fotky celých palic
PiosOne
pro změnu pár makro fotek :)
PiosOne
no a nakonec klasicky ještě fotka hmyzáka.
tahle vážka přiletěla ke kytím, když jsem končil focení. sedla mi na foťák a pak si sedla hned vedle na stromek. tam vydržela asi 8 makro fotek (nejbližší z cca 2-3cm). težko říct, jestli se chtěla fotit, anebo si dala dávku konopné vůně a pak nebyla schopna letu :D
gona
peknucky outdoor zahradka je pohodka k+
wad
Nejsem odborník, spíš lajk ale některý ty paličky mi připadaj jako durban poison (kombinace-červná zelená), tak sem se chtěl zeptat jak to s tím teda máš. Jinak krásný kýtí... Rezpekt :)
PiosOne
wad: nene, durban poison to neni. zkus si tipnout něco jiného (nápovědu najdeš o pár stran dříve, kde píšu co sadím za modýlky) :)
PiosOne
dnes to bude bez foteček, kytí se teď už zase tak moc nemění (paldy se nenafukují, spíše zrají).
jelikož už se namůžu dočkat sklizně, tak jsem v pátek uštípnul jednu dobře vypadající paldu. po usušení fénem v ponožce, jsem z ní začal uštípávat a nabíjel jsem si do skla. chuť nic moc (to je ale tím rychlosušením), zhulenost celkem dobrá (prostě high, žádný odjebávací uspávač) ale trvalo to asi jenom 15-20 minut, což bohužel znamená, že si musím ještě pár dní počkat. toto mi potvrdilo i jedno ještě nezralé semínko, které jsem našel v paličce :(.
wad
Jo jasně mě to jen tak připadalo... tak sem se chtěl zeptat...
grizly
jojo piosi kytky mas fakt v pohode!!!K+
immunal
No, vidno ze si profik. Fakt nadherne fotky. K+
PiosOne
chlapi díky za pochvaly a karmičky.
gyps: no sušil jsem to asi 15-20 minut, ale pořád to bylo trochu vlhké. chuť nic moc. včera jsem si nabil zbytek (už dosušený) a chuť o moc lepší a taky to líp zhulovalo. ta ponožka byla jenom nouzovka
PiosOne
tak včera jsem ostříhal všechny velké (i menší) listy. byla toho plná nacpaná igelitka (už se těším na štrůdl a koláčky :) ). kytí teď vypadají jako košťata.
taky jsem si z každé kytí odštípnul paličku (už se suší ve skříni), abych se mohl pod mikroskopem podívat na zabarvení krystalů -> zatím je všechno průzračné, takže se sklizní ještě pár dní počkám.
no a tenhle pavouk na mě koukal z té igelitky s listím. hajzlík má barvu jako palice, to se mu to v kytích lebedilo :D
wad
máš to pěkný... tak přeji "dobrou chuť" :) a to the k ...
lipi
Bon apetit!!:-)
Avron
Moc pekne.K+
PiosOne
no tak jsem seknul půlku kytek. bohužel bez fotoz :(
na půlce kytek jsem našel plíseň (na každé ze seknutých kytí byla jenom trošku chycená palička, takže nebylo co řešit). zbytek kytí je pod neustálou kontrolou a pokud nenajdu plíseň, tak je venku ještě chvíli nechám.
PiosOne
jo a ještě dodatek k té plísni:
když je teprve v zárodku, tak je těžké plíseň najít, ale všiml jsem si, že u palic, kde je plíseň (byť při běžném pohledu vidět není), tak tam jsou povadlé lístky. takže když se budete dívat na plíseň a nikde nic neuvidíte, ale u paličky bude třeba třetina lístků uvadlých, tak tam s největší pravděpodobností je i plíseň.
nevím jestli jsem neobjevil ameriku, ale třeba se to někomu hodí a zachrání mu to sklizeň.
Džarin
Hmm..:)
Real-Shit
Muzu mit otazecku?? Kde si sehnal tu hnojku(polyversum)??? Diky
PiosOne
real-shit: objednal jsem si ji z netu. odkaz jsem dal tady na grower. když si dáš hledání, tak to najdeš.
KABUTO
Polyversum prodávaj v growshopech a v dobrých zahradnictvích :)
Real-Shit
Na greenhome sem nasel jenom tohle polyversum
http://www.greenhome.cz/new/katalog/461201
tak nevim jestli to je vono!! Dik:afro:
For8
Myslím že by jsi měl úrodu sklidit celou. Teď je nejlepší doba na plíseň (chvíli teplo pak zima, ráno mlha) aby se Ti to nechytlo všecko. Navíc kytky dozrávají a docilují největšího množství THC jen v určitém období (musíš vychytat kdy) pak zase slábnou. ... tak bacha a kos, kos
For8
Myslím že by jsi měl úrodu sklidit celou.
Teď je nejlepší doba na plíseň (chvíli teplo pak zima, ráno mlha) aby se Ti to nechytlo všecko.
Navíc kytky dozrávají a docilují největšího množství THC jen v určitém období (musíš vychytat kdy) pak zase slábnou. ... tak bacha a kos, kos :punk: :punk:
PiosOne
for8: jj, neboj. chodím to pravidelně kontrolovat (naposledy dneska a vše je ok). krystaly thc kontroluji mikroskopem. to thc se nikam neztrácí (tak trochu určitě - oxidace a světlo dělají své), ale přeměňuje se na cbd.
Majky
stromcekyyy :D
Real-Shit
tak fuckt nevim!! To polyversum je na houby a plisne!!! Je to fuckt vono??
PiosOne
real-shit: jj, je to ono. ve zkratce je polyversum "hodná houba", která ochraňuje kytí před "zlýma houbama" a zároveň jim pomáhá s tvorbou kořenového balu -> tudíž kytí lépe prospívá.
PiosOne
no tak část kytí je už usušená a část je pořád ještě venku. vyfotil jsem na ukázku paličky blueberry
PiosOne
a taky jsem dneska sekl další kytí. byla už tak akorát a zítra už hlásí, že bude hnusně, tak ať mi nezplesniví.
a jelikož jsem dneska neulovil žádnou havěť, tak jsem fotnul aspoň hříbky ze zahrádky.
PiosOne
Dneska jsem sekl zbytek kytí a ty usušené jsem pěkně nasáčkoval a dal do mrazáku. Něco málo jsem i nafotil, ale zapoměl jsem si vzít kablík, takže fotky někdy příště.
PiosOne
takže tady jsou ty slíbené fotky:

první fotka na torzo zahrádky

a následují fotky na dobroty od cukráře :D

myslím že to jsou
- budha
- budha
- budha
- nebula
wad
nevím jestli sem blbej ale nevím o tom že bys sadil budhu nebo nebul(k)u. Asi sem to nějak přehlídl...jinak pěkný no...ať se ti z cukru neskazí zuby :)
PiosOne
wad: tak se mrkni dopředu na seznam sazených kytí a nehul už tolik ;)
PiosOne
no a kruh se uzavírá. kytí jsou sklizené, půda připravená na příští rok. co více si přát. snad jen poděkovat shivovi, že mi kytí ohlídal před nenechavci... DÍKY TI

shrnuto a podtrženo (+- 5g):
váha čistých palic.....................490g
váha listí ostříhaného z palic....100g

kytí jsou všechny moc luxusní. nejvíce mi vyhovuje nebula a budha (ten má nejlepší chuť z celé sklizně).

co se týče porovnání nebuly (semínko x řízek), tak mi přijde chuť a high semínkové nebuly o něco lepší než u řízku

thread tímto příspěvkem uzavírám a těším se na Vaši návětěvu o5 příští rok :smoker:


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma