Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Kuřárna

 
Zazitky z hollandska - Klikni zde pro originální téma
blou
Tak vas vsechny zdravim a zaroven bych vas chtel vsechny pozadat abyste se podelili o svoje zazitky s pobytem v hollandsku.muze to bejt pekny poctenicko a zaroven to muze slouzit lidem ktery se tam teprve chystaj jako pomucka jako kam se podivaj,ktery coffee shopy,atd.Takze abych taky nakej ten prispevek napsal.Asi pred peti lety sem poprve se svou byvalou pritelkyni navstivil Amsterodam.Moc sem toho o hollandskejch modelech nevedel takze prvni den to byl SUPER SKUNK.Pred tim sem hulil jenom cesky modely pestovany venku,takze pohodicka.Druhej den sme po doporuceni nakej brozurky sme navstivily coffee shop Modrej delfin.Velkej vyber huleni az sem nevedel co skusit.Koupil to nejdrazsi "ICE".Ubalil jsem jointa,cista trava,kdysi sem zasadne hulil travu bez tabaku.Vyhulily sme ho ve dvou.Potom uz sem se nestacil divit co trava dokaze udelat s telem cloveka.Asi prvnich 20 min.fungovalo takovy to energeticky high,potom nastal neco jako kosmickej stav.Asi hodinu sme na sebe skoro nepromluvily jenom sme se na sebe vobcas koukly a vedely sme ze voba mame co delat aby sme se nepozvracely nebo nespadli ze zidle.Takze sme tam dlouho sedeli a zhluboka dychali.Vedel sem ze kdybych se postavil tak spadnu.Nebyla to moc prijemna pohoda.Potom uz sme hulily jenom slukovky a super.Tak ja koncim a urcite skuste neco napsat.Diky BLOU
mephisto
Pro začátečníky, kteří jedou do Amstru doporučuji zeptat se v "Ceské hospodě" - jedná se o sqat. Nachází se asi 100 m od hlavního nádraží - Central. Kluci vám rádi poradí, buď Zdeněk, nebo Erik. Na požádání pošlu plánek kde je ČH, protožev teď ho nemám namalovaný.
Walhalla2000
hehe... jeli sme s kamosem do holandska prez noc, rano tam, vecer zpatky dalsi den v praze.

dorazili sme tam v devet, kdy otevirali koface. fascinovalo nas, jak tam zajde typek s kravatou a kufrikem, da si kafe, jointa, precte noviny a specha do prace. Ale i jak tam jsou stari dedove, kteri sotva chodej a vybiraji si ten pravy model pro dnesni den.

Objednali sme si kazdej jeden pytlik huleni (ja White Widow, kamos Orange Bud), a k tomu kazdej velky pivo. Ten typek na nas koukal jako na zjeveni, ale prinesl nam i to pivo. Ubalili sme kazdej poradnyho speka, zahulili, vylohnili pivo a tim pro nas den v podstate zkoncil. asi za hodku, kdyz jsme chteli odejit a moc to neslo, kamos chtel objednat jeste nejake pytlik. Jeneze si nemohl vzpomenout na jediny slovo anglicky, tak tupou gestikulaci poprosil jeste jednou o "jidelni listek". Obsluha se nam lehce smala.

pak sme vyrazili do ulic, kde sme se asi desetkrat ztraili v te same ulici. Vzdy jsme zalezli do koface, dali brko a sli dal, casto zase na spatnou cestu.
proste pohoda. pak na cestu zpet k autobusu jsme si radsi dali pet hodin, kdybychom se nekde ztratili. Tech deset bloku jsme usli za pouhych tri a pul hodiny (dobre, se zastavkama v kofacich a s nekolika bloudenim).

Ale bylo to fakt celkove super a radi na to vzpominame. Dokonce i na to, jak sme byli posrani, kdyz sme se vraceli v tom autobuse a v "anonymnim" batohu dole bylo asi 20 gecek....

blou
Diky za prispevek Mephisto a Walhalla2000.Myslel jsem,ze i ostatni se podeli o sve zazitky z Cest po holandsku,ale asi to prehledli.Napsal jsem to tema hlavne pro to,ze ted prechodne bydlim hulandu a tak se chci pobavit zazitkama druhych.Sam jsem toho tady zazil s hi-top modelama hodne a tak vim ze kolikrat mezi lidma ve meste je to "vhlavebzucicimrazpotelechodicipottekouci"U me zvlaste mezi lidma(namesti,obchodni dum,mhd,atd),ve stavu high,se velice casto vyskytuje nezastavitelny rohlik(krecovity usmev)se kterym jsem si po nekolika letech huleni zvykl.Ale pro lidi to musi byt sila. Mam prihodu,ktera se opakuje velice casto.-mam chut i cas si zahuli a jedu si na kole do meho oblibeneho coffee shopu koupit huleni.Vetsinou kupuju White widow n.sensi star.Vetsinou si jednoho speka na cestu ubalim uz vevnitr.Rad balim tluste jointy,ktere ale pri vyhuleni sam jak se rika na ex,odprovodi cloveka na par hodin ze sveta.Casto se mi potom stava,ze sice mam nekam namireno,ale nedorazim tam,protoze na to proste a jednoduse zapomenu.Nebo jedu spatky domu na kole,uz jsem skoro doma,ale pak me napadne jenom tak se chvilku projizdet okolo.Samozdrejme ze ve meste zabloudim a cesta se casove protahne.Na kole jedu jako kdybych jel po pousti.Nevim,kde jsem a je tma.Nez zjistim kde jsem zapomenu kam vlastne jedu a tak do kola.Po navratu domu si,znacne unaveny,pripadam jako totalni blbec a myslim na to,ze uz bych potreboval pauzu,ale tepla koupel a dalsi spekoun,v damske spolecnosti,opet probudi pocit stesti.Ted me napadlo,ze by sme mohli delat recenze navstivenych coffee shopu,ale asi se to do fora nehodi.Dost me zajimej pribehy o cestovani po malych mestech v Hollandsku.Napriklad jak jste shaneli huleni a nikde coffee shop,kontakty s holandanama smesne a trapne prihody,cestovani stopem,atd.Az budu mit cas tak napisu o navsteve pop festivalu Pink-pop.Podelte se i vy svymi zazitky z teto"travutolerujici"zeme.Diky
Vysmátá cyklistka
Do Amstru jsme vyrazili s kámošema na místní nejlepší víkend roku - Queensday, 30.dubna.
Jeli jsme ve čtyřech, 75 Ford Cortinou, strávili jsme tam dvě noci ( v Gaasper Campu, vřele doporučuju, je to dost levnej, čistej a příjemnej kemp, 5 minut od metra a metrem 20 minut do centra, nejlevnější ubytování, co sme sehnali - 8 guldenů na noc a osobu).
Celej vejlet s benzínem ( byli sme i v Rotterdamu), jídlem s sebou, ubytováním, dvoudennim lístkem na MHD, hulenim tam i s sebou domů ( plus koláčky), vstupný do Van Gogh muzea nás celkem vyšlo na 3,500,-na osobu.
Vpadli jsme do prvního coffee shopu, kterej vypadal fakt skvěle undergroundově, a já objednala hulení stylem: Hey man, we are used to smoke, ya know - but we wanna try somethin really good, but also wanna do lots of sightseeing. You have something good for sightseeing?
Ten dredař za pultem se na mě podíval, vytáh pytlík a povídá: take this, this stuff is good.
Já na něj: is it? what is it?
A von: Afgan haze, I think.

A GOOD to bylo! Afgááán!
Výtečná chuť, ale efekt jen pro silný nátury ( občas jsem měla stavy jako na papíru).

Kdo chce ject do Amstru a ještě nebyl - vřele doporučuju tenhle poslední dubnovej víkend, kdy se tam slaví Queensday.
30.dubna večer se do ulic nahrne spousta lidí, všude je oranžová barva, všude stánky s hainekenem, různě po ulicích maj stanoviště Djs a jedou techníčko, stejně tak na kanálech na lodích, celý město celou noc vibruje v rytmu živý hudby, všude, naprosto všude je ve vzduchu cejtit tráva, každej hulí ohromný špeky, všichni lidi tancujou a slavěj a je to nezapomenutelnej zážitek.
ČLověk v tom všem zhulenej proplouvá a připadá si na tý nejlepší párty světa.
Ráno po akci, kdy se brodíš v kelímkách od piva, začíná Bleší trh - všude na ulicích se prodává veteš a člověk sežene dost dobrý věcičky, maj tam všechno.

Příští rok zase vyrážíme na tenhle termín a už se nemůžeme dočkat.

Zde je vynikající link na dobře zpracovanou stránku o Amstru a životě v něm, doporučuju probrouzdat:

http://www.thc.sk/amsterdam/IE/Index.html#Top

sunset
Kdyz jsme uz u tech linku, tak pro Englismany doporucuju tyhle stranky:
http://www.tourmaster.freeuk.com/
Hlavne tam najdou info i telesne postizeni = kde jsou schody, plosiny a podobne...
bubuman
pro anglictinare a nejen pro ne je http://www.smokersguide.com zajimava adresa
blou
Tak takovej jeden brutalni zazitek.
Bylo to asi pred tydnem nebo tak nejak.Huleni ukladam do nejspodnejsiho supliku stolu.Jako obvykle po veceri si du zahulit.Sedl jsem si na zem k supliku,otevrel ho a nacpal slukovku.Po nekolika prascich zazvonil telefon ve druhe mistnosti ve ktere byla tma.Rychle jsem se postavil a sel zvednout telefon.Po nekolika krocich ve druhe mistnosti se mi udelalo cerno pred ocima,svalil jsem se na zem,kde jsem se krecovite trepal.Trvalo to jenom chvilku(nebo nevim).Nejhorsi na tom bylo to,ze jsem byl porad pri vedomi,ale okoli jsem nevnimal.Pamatuju se jak jsem si rikal jestli jsem mrtvej nebo zivej.Necitil jsem zadnou bolest.
Po tomdle jsem asi tri dny nehulil a hodne jsem premyslel co dal.Jestli s travou nebo bez ni.Ted uz zase hulim normalne---a ta pohoda.
Jenom presne nevim co to bylo.Usoudil jsem,ze to je neco se zvysenym tlakem a tmou dohromady(jen doufam,ze to nema nic spolecneho s hulenim,nechtel bych takhle sebou seknout ve spolecnosti)
Mate nekdo s timhle skusenosti?Kdyztak diky moc za odpoved.
Mios
Ja som bol v Hollandsku zo školou. Boli sme vlastne v Beneluxe z toho v hollandsku 2 dni a este nam aj prsalo takze nic moc aj. Kupily sme si 3g Jamajky a pri prvom
huleni sme minuli asi polovicu a druhu sme tam zabudli. Smola. Teraz som sa prihlasi na vymenny pobyt do Hollandska. Po velkej noci ku mne pride jadna Hollandanka (ma rodicov z indonezie) a potom pojdem ja na tyzden do Hollandska :-))))))))))))))))
Dude
off-topic holland, ale k tvýmu zkratu, dle mejch zkušeností by to mohll bejt spíš nízkej tlak, stávalo se mi to, když jsem třeba dlouho ležel a musel jsem rychle vyskočit, hlava se zatočila a já se probral na zemi. Takže pokud musíš vstát a víš, že to na tebe de, tak mně pomáhá stoupnout si, předklonit se co nejvíc a zhluboka dejchat. Nebo panáka :bandit:
Možná je to vono...
sativa
když jsem byl s kámošema v Holansku, nejdříve jsme přijeli to pohraničního města - Venlo, večer už byli všechny kofíky zavřený, tak sme začali shanět někoho kdo má a prodá, dealerů tam bylo docela dost, skoro každej černoch vykládal, že kofík má doma a všichni nás chtěli obložit, nakonec se jim to stejne povedlo, ale přece jen sme si chtěli dobře zahulit před spaním (pod stromem v parku) a ne bloudit po městě s obřím báglem jako turistická atrakce, protože 10 lidí s velkým baťohem je docela nápadných

Arnhem = naše levné cílové místo, po přijezdu a ubytování (ve stanu za řekou) sme našli kofík asi po 10 minutách hledání, celej týden byl jako sen, zaznamenán jen tak lehce v podvědomí než paměti....
juleni
V Holadsku som uz bol niekolko krat, hlavne v Amserdame. Velmi sa mi tam paci a vzdy sa tam rad vraciam. Naposledy sme tam boli s kamosmi pred niekolkymi dnami, prave ked tam prebiehala svadba holandskeho princa a argetinskej princeznej. Auto sme odstavili nedaleko centra, volame to 'flek za kontajnerom'. Da sa tam parkovat zadarmo a je to odtial asi 15 min. peso do centra, takze uplna pohoda. V meste bolo spustu ludi a vladla perfektna atmoska. Vsetci sa tesili, my sme sa zhulili a tesili sa s ostatnimi ludmi. Proste parada. Zbehali sme par coffe-shopov, growshopov, red-light district... Za vzhliadnutie stoji muzeum voskovych figurin a mne sa lubilo i v Ganjovych zahradach, hehe. V ten den bolo vsetko okej, akurat cestou spet nas nadranom v Nemecku zastavili policajti, prehladali a nasli co nemali :( Do rana sme stravili na fizlarni. A take fajne modely som mal, uz sa mi zbiehali sliny ...
blou
Aktualni prihoda
Pred par dny jsem nekomu pomahal strihat kytky(300)
Ten den sme toho vyhulily docela dost,ale v pohode.
Jak strihate tak se vam na nuzkach usazujou vlasky a krystalky(ale to asi znate)no a kdyz si to davate celej den stranou pak je to na poradnej spek.No nic uklidili jsme a ja si ho ubalil.Ostatni si ze me delali srandu.Vyhulil jsem ho skoro sam a pomalicku sem se chystal k odchodu na tramvaj.Moc ten stav nedokazu popsat,ale byl jsem hodne vysoko.No nic cekam na tramvaj,ale znate to necekal jsem,ale uzival si okoli.Tramvaj prijizdi ale ja jsem ji vubec nezregistroval.Az jsem videl zadek vagonu jsem si uvedomil,ze jsem s ni chtel jet.No nic cekam na dalsi.Prisli i nejaci lidi a jak tak uzivam stavu prijede tramvaj lidi do ni nastoupili jini vystoupily a jak debil na ne cumim.Kdyz tramvaj odjizdela jsem zistil,ze vlastne jedu domu.Treti tramvaj jsem uz chytil.
hofa
Zdarec groweri. Prave travim posledni den ze sveho tydeniho pobytu v holandsku. Kdyz jsem nasel tenhle thread rekl jsem si ze musim napsat par svych postrehu.
Amsterdam-fajn mesto, prijemni lidi, ale nenechte se zmast prvnim dojmem. Jak zjisti, ze jste turista, budou se snazit oskubat vas o posledni euro. Taky travka je tu pomerne draha. Potesilo me, ze jsem nasel kofeeshop, kde jste si mohli vybrat, jestli chcete speka s tabakem, nebo bez tabaku. Ja si dal cisty brcko Orange Bud a moje draha polovicka se pak nestacila divit, proc jsem tak mimo 8o] Marihuana Hash Hemp Museum je pekne na howno. Je to v podstate jedna velka mistnost, ve ktere jsou sice fajn exemplare [doporucuju Sensiseeds grow room] ale za skoro 6 euro toho bylo trosku malo.
Jinak jsem tu pobyval v mensim meste [Tilburg], kde to bylo moc fajn. Jsou tu koface, ktery jsou moc fajn, taky je tu The Grass Company, ktera prodava jointy v krabickach s potiskem a jmenem vzorku [taky si za to nechaji slusne zaplatit] a ruzny kuracky potreby a doplnky. Proste je to byznys jako krava. Neni se ale cemu divit-holandani byli vzdycky velci obchodnici a myslim, ze postoj k trafce , ktery tu maji, je hodne ovlivnen snahou vydelat na tom co nejvic penez.
Ale jinak je to krasna zeme, kde se huli o stopero... Mam rad jejich vzorky... Kazdej se jmenuje jinak, ale vsechny vas pohodove [nekdy i brutalne] zkouri......
Marks
Cus,
lidi poradte te mi prosim. Na zacatku cervence chceme jet (8 lidi) tak na 4 dny do Amstru. Samozrejme mame hodne omezenej rozpocet a prachy bysme radsi utraceli v kofikach nez za hotel. Vi nekdo o nejakem levnem kempu ?
Po precteni vasich zazitku uz se NEMEZU DOCKAT az tam budem - az na tu anglinu, se kterou si ani jeden netykame :))
DIK ZA KAZDOU INFORMACI !!!
Míra008
Taky musím přispět svojí troškou do mlýna....

Když jsem byl v NL (s přítelkyní stopem, Rotterdam) , paráda cofíky od rána, kávičky, špeky. Už maximálně zmaštěný se jdeme projít po parku (nádherný,udržovaný). No a vedle chodníku, vidíme ještě jeden chodník, vysypaný krásným sypkým pískem. Tak jdeme samozřejmě po tom pískovim, brouzdáme se v něm.... Příjemná pohodička. a potom jsme zjistili, že ten vysypaný pískem je pro psy: na sran....í. Prostě holanďan jde po tom klasickym chodníku a jeho pejsek na vodítku v tom písku, aby se jim bobky neválely....
Míra008
A ještě: když jedete do holandska s omezenym rozpočtem nedoporučoval bych Amstr. Důležité věci jsou tam dražší (coffeeshopy tak 3X, ubytování tak 2X)

Nejlevnější: coffeeshopy rotterdam, ubytování na malém městě.

Amsterodam podle mě jedna velká turistická atrakce+milión smažek. Projít se na Staroměstskym náměstí když má odbíjet orloj, dá každýmu představu o tom jak to vypadá v Amsterodamu.... A rozdíl mezi hospodou v praze a vjiném městě ČR (myslím rozdíl v cenách) zase představu mezi coffeshopem v Amstru a jinde v NL.

Plno lidí co byli v Holandsku, říká že Amsterodam je nejlepší město na světě, ale je zajímavé si všimnout že většinou z Holandska viděli jenom ten Amstr.....
whatever
ahoj!
chtel bych se zeptat jak je to dneska s prohlidkama na celnicich kdyz jedete autem.. jestli ma cenu riskovat nejaky to zbozi brat zpet.. (alee asi jo,co? .)))
a je v rotterdamu nejaky squat, nebo tak neco?
Ritxie
Ja mam zkusenost s tim, ze v Amstru se daji vychytat i dobry kaufy, treba 12E/4g SuprSkanku nebo 15E/5g WhiteWidow, ale zalezi od kofiku a mnozstvi... jinak ubytovani kolem 8E v kempu v Amstru, za mestem samozrejme zadara...
Krishna
OKej ...amsterodam uz mam zbehany tak,ze trafim kde chcem, bez akejkolvek mapy.Takze:
1. Ked pridete do amstru,najdite si najprv to miesto kde ratate s tym,ze prespite.Cize:Kemp - dostanete sa tam lahko.Hned za central station je kanal,cez ktory premava zadarmo kompa.Nastupte na nu,odvezte sa na druhu stranu a mali by ste kemp najst bez problemov.
Squaty:Su pohode hlavne preto,ze su zadara,ale musite vediet kde su a dobre je aj niekoho tam poznat.My sme raz byvali naa jednom,kde sme sa dostali napriek tomu,ze sme tam nikoho nepoznali,ale bol to tam naaajeb.Typci tam vkuse fetovali kokain a boli hrozne vymlety.Necitili sme sa tam moc bezpecne a ja osobne som spaval tak,ze som vsetky cenne veci (pas,prachy,HULENIE,atd) mal vo vacku v bunde a tu som mal zo sebou zazipsovanu v spacaku.
Hostely:Pokial nehodlate ostat dlho,je to vcelku idealne...hlavne este kym je zima a kemp nefunguje.Da sa vychytat izba pre dvoch aj s ranajkami za 30-35 eur na osobu.Kedysi som prespal v Christian youth hostel za 18 guldenov,ale to je uz fakt davno.Kazdopadne spominany hostel je v red light district.Blizko sensi seeds muzea.
2. To,ze si mate najskor vychytat byvanie,je velmi prakticka rada,nakolko,ked pridete s vakmi do coffe shopu s hned sa zavrazdite nejakym brkom...je celkom problem odtial odist,nie este vstat vyst z coffe shopu do VELKOMESTA ako kokot,kde je to sami cernoch,turista,neskutocna kopa diilerov,devky vo vykladoch a vy mate v ruke akurat tak mapu a zhruba ponatie ,ze kam asi.Ale ja sam som tento hardcore par krat absolvoval a aj zo stastim,som to nakoniec vzdy vyriesil.(aj ked raz mal typek v muzeu zo mna haluze ked som sa tam tackal po orange bude pomedzi regaly hhhh:rolleyes: )
3. Nikdy!!!!!!!!!NIkdy nekupujte hulenie na ulici.
4. Netreba chodit do preflaknutych coffeshopov ako buldog a tak...Ale ROCKERY hned pri central station je pohode,aj ked je preflaknuty,lebo tam mavaju fajn modely.Oplati sa ak mate cas a nemate peniaze na rozhadzovanie...skratka pobehat ich co najviac (spravajte sa sebaisto a majte pici vsetkych...vy ste zakaznik - pan) a jednoducho porovnat ceny a modely a potom si kupit,to co ste si vybrali.Skoda,ze som zabudol ako sa ten coffeshop vola,je to kofak aj s internetom a maju tam skvelu cenu na kvalitny afghan hash...12 eur 4 gramy.Podla mna vyborna cena a fakt good hash.Hash typu double zeero a vacsina marockych stoji za hovno vacsinou.
5. Inak pokial sa pohybujete po amsterodame,tak odporucam VONDEL PARK (alebo vondeel).Velky prijemny park,kde sa daju stretnut pohode typci.Kusok prirody uprostred velkomesta
6. Nikdy neskusajte preckat noc vonku v centre amsterodamu.Ja som to s kamosom skusil,lebo sme tam boli vtedy iba na jednu noc a nechceli sme rozhadzovat peniaze.Len zazrakom nas nikto nepodrezal a neokradol...Bol to fakt stres a nikomu by som to neprial zazit.ked tak sa zdekujte niekde do okrajovej stvrte.
7. Pokial idete stopom,najlepsie je ist po jednom...mate sancu u kamionistov.Inak sa este da 2ja chalan baba.Isli sme raz aj dvaja chalani,ale to je tazke...Poradim vam este,ze kamiony jazdia vzdy od hranice uzemia po hranicu uzemia.Idealne je teda ist na hranicu.Napr. na hranicu cesko- nemecku pobehat po kamionoch a normaalne sa ich popytat,ci nejdu do holandu a ci by ta nemohli vziat...
8. Co sa tyka vozenia hulca cez hranice,mam tiez zopar typov.
Velmi dolezite podla mna je,nevyzerat pri tom ako hulic...Chapem,ze typci s dredmi to nemaju lahke (aj ja som mal 2 roky dredy a viem ako to stym je) Skratka treba vyzerat slusne,aby nemali colnici vobec sajnu,ze nieco mozte mat.Celkom prakticke je si neniest ani ziadne letaky a picovinky,ktore by mohli svedcit o tom,ze ste tam boli...ked tak ich dobre schovat.Mne sa vyplatilo dat to normalne do niekolkych pytlikov ,zalepit cele vela vela priesvitnou izolepou,alebo inou paskou a dat to normalne napr. do masla.Rama,alebo tak.samozrejme tak,aby to nebolo po otvoreni vidiet.Colnici by nemali mat pravo sa ti hrabat v jedle.Dlasi typ je napr. krabica od dzusu so zavitovim otvaranim zatvaranim...tvarit sa,ze ved to je dzus,alebo prazdna krabica od dzusu.Najvacsia jeba je ale asi plechovka od fanty alebo kokakoly.....nie ale obycajna.Priamo v amsterdame sa daju kupit take,ktore maju srobovacie viecko a vnutry priestor na.....to co potrebujues.Je to specialne na to urobene.Vazi tolko kolko normalne by aj mala a je v nej voda (v jednej casti separovanej od tvojho skunciku alebo hashiku )akokeby to bola normalna malinovka...fakt dobra vec!!! Inak vzdy so sebou berte pasku aby ste to izolovali dotatocne nato aby to nesmrdelo.Fajn vec je aj korenie,vadi to psom potom..... Vela zdaru,mozno sa tam niekedy stretneme!!!:jumper:
Ritxie
Další postřehy:
1. Pokud jste autem a chcete parkovat zadara (v centru je parkování hustý,pokud se chcete zdržet), poradil nám nějakej čech jet přes řeku na sever - čtvrť Nord, kde je už parkování zadara (obytná čtvrt) a přes řeku jezdí co půl hodiny loď - zadara... Akorát musíte pak vychytat poslední loď jinak musíte plavat :-)
2. Vím o kempu který je východně od centra, má tam konečnou šalina (myslím 4 nebo 7), ve který jsme snad nikdy neplatili-vždycky se to nejak vychytalo...musite vedet kteryma dverma.... Kemp je poho, stoji kolem 8-10E za noc,prvni noc jsme tam dorazili az po 10h a uz nebylo komu zaplatit takze byla zadara... Je to supr kemp,vsude samy hulic, nedopalky od špeků,zahulená kavárnička a tak... Ale bacha na věci, nenechávat cennosti ve stanu, krade se všude a kde je spousta turistů, tam tuplem...
3. Asi nejlepší kofík byl 100m od central station-na východ,dají ti tam vybrat hafo dobrejch vzorků a ne draze. Ale koupil jsem tam krome sqelejch skanků i nejakej levnej hash-Border Afghani (5g/15E),ale byl to fucked shit, je asi lepší připlatit (kámoš měl King Hashan (2g/16E), ale ten nás vždycky odrovnal!!!!
4. Stop z campu do čech byl špatnej, po ránu brko-odrovnávací,místo aby jsme šli 20min na stopa tak jsme to obchazeli 2h jak kokini,s baglama 20kg, nic moc, ale je těžký si v Amstru v kempu nedat poránu prdíka.... Dostali sme se na výpadovku,ale na dálnici to nešlo,hned nás buzerovali flojdi, tak sme museli stát na nějakym přivaděči kde skoro nic nejezdilo, no prostě stop z Amstru nic moc, jinak pak už po benzinkách se to dá...
Hodně zdaru při cestách, Gandjalf s Vámi
G.N.W.P!
4krishna:

proc nikdy nekupovat hulenie na ulici? jako ze ti prodaji nejakej shit nebo jak? To jsou tam takovi hajzli? =)
Ritxie
my když jsme přijeli první den k večeru a kofíky v Arnhemu byly zavřený,zkoušeli jsme nějaký dealoše, ale většinou měli jen tvrdý drogy,trávu ne -asi se jim nevyplatí... Jinak na ulici bývaj spíš šméčka (teda co vim z Lisabonu-tam na ulici každej nabízel sluneční brýle a hash, ze kterýho se vyklubaly slisovaný velbloudí hovna...). Takže asi v Amstru to je na turisty taky políčený, ani bych se nedivil...
Krishna
to G.N.W.P. ....presne tak..su tam take kurvy,ze ta ojebu...fakt sa to neoplati...dileri na ulici stoja a predavaju tvrde drogy...pokial ti niekto z nich ponoka hulenie,tak vidi,ze si turista a chce ta ojebat...
Kutas
me ted rekl bracha, zepry dostal nabidku na letenku do Amstru za 1kc + letistni poplatky. Tak si rikam ze by se to mohlo vyuzit nekdy koncem cervna... ALe nevim co by sme tam vlastne delali (krome toho ze hulili), sou tam nejake zajimave veci, ktere stoji za zhlednuti? nebo co byste doporucili..
A jeste jeden dotaz - me kamos rikal zepry kdyz si koupite v cofee hulo, ze se to musi hulit primo tam a ne venku - to je blbost zejo?
Ritxie
S tou letenkou je to haluz,pres jakou spolecnost to je? Ja jen vim ze stála 1500 včetně poplatků, no nevim,asi zlevnili...
Ohledně coffee shopu-je blbost ze to musíš hulit přímo v tom coffeeku, sice je zakázaný hulit na veřejnosti, ale nikdo to stejnak nedodržuje. Jo a v coffeeku si můžeš a nemusíš koupit hulení, jak poznaj že sis dělal brčko zrovna z toho co sis koupil tam-nijak.. Jde to i tak že si dáš čaj a ubalíš špeka ze svýho cos koupil jinde, no problemo - je to něco jinýho než když přijdeš do hospody s vlastníma lahváčama :-))
Jinak v Amstru je hafo zajímavejch věcí k vidění, muzea (Van Gogh atd), čtvrť červených luceren (výloh), centrum (je fakt krutý), takže pokud jsi v holandu nikdy nebyl tak tam určitě jeď, není to jenom o hulení (což se dá dělat samozřejmě i doma) ale celkově o tom pocitu bejt FREE, o tom Holandsko je!
mto
^^^^^^^^^ ten koksik tam bol po com predavali :D j/k
mto
kua ked som zhuleni tak ani pisat neviem :D
Připojuju se k Omnihashově otázce a ještě by mě zajímalo za jak dlouho se to dá dát stopem tam-zpět?
King_Kane
Je videt ze toho o holandsku moc nevite. misi se tu mnoho mytu s realitou. a nejlepsi hasis za 16 euro? tomu se musim smat. najdete si v haagu shop grand cafe cremers kde sezenete NL hash nebo H20 HASH ZA 30 EURO GRAM!! to je teprv naloz vy amateri. nejkvalitnejse speky maj v haagu, utrechtu a v par amstrdam. coffee kt. nejsou tak proflakly, mena si nepamatuju (je jasny proc) ale vim kde se nalezaj. kazdopadne se vyplati jid do KADINSKIHO (www.kadinski.nl) a dat si jeho special. v amsttru ma 3 pobocky. tz hollandu sem se vratil pred 15 dny a chystram se zase na jare, tentokrat JEN na 4 dny (jezdivam tak na 10). kazdopadne je mi smutno z mnozstvi amaterskejch prispevku, jen s malem souhlasim. a kazdy mesto ma vlastni kemp ajkorat ze bejvaj spatne znaceny a muzetre ho hledat hodinu...
King_Kane
kupovat na ulici se vyplati kdyz nejsi debil. ¨kamos tam vzal 30g buddhy vod tyba za 3 eura g a to bylo vynikac¨jici skerko. holt kdo umi ten umi a kdo neumi ten cui (a hului filtr)
wolverin
neodporucam vobec nic kupovat na ulici, prvy krat co som tam bol -6rokov dozadu.... ma taky marokanec a nejaky iny srac zavolali do ulicky ze maju super has a tak a tak mi ho ukazali , zacali sa nejak divne spravat ...a nakoniec som nemal ani prachy a ani has... proste to mali nejak nacvycene a kym som sa spamatal uz boli fuč v ulickach...
este ze som mal nejaky kes tak som si kupl 5g a bol happy ze mam aspon daco na hulenie...
honcek
2 King_Kane
Myslim, ze pekne kecas :o)
Ulici pro nakup rozhodne nedoporucuju. Jednak se na ulici prodavaji jenom tasky (tzn. pod 20g nekoupis), nejsou to zadny extra modely (pestovano buhvi kde a buhvi jak) a pak se vystavujete velkemu riziku ojebu, okradeni, ...
Jako celkem zajimavou atrakci bych doporucil Aquapark kousek na Amstrem, tusim, ze se jmenuje Duinrel nebo podobne. Je to v ramci kempu (muzes se zdrzet), ktery nabizi hromadu atrakci (Matejska hadr) a pak ten Aquapark. Ten je hooodne dobrej (jeden z nejlepsich v Evrope, podle me aspon jo :o) Asi 6 toboganu (dost prudkejch) spousta dalsich atrakci, ... Da se zde opravdu vyradit
Masai_Mara
add coffeeshops: častokrát sem kupoval stuff v normálních hospodách, hlavně v Haagu sem měl na to kliku. Mnohdy to byl jen skunk-konzum, chápej, žádná hitparáda, ale rozhodně né špatná kvalitka. OrangeBud, voňavej, celej rudej:-)) Problém je totiž ten, že nový coffies už nevznikaj, a ti současní, pokud mají nějaký průser, vláda jim sebrá licenci pro provozování CS a ti si pak ani netrhnou. Proto je běžná praxe, že v hospodách pod pultem Ti nabídnout skunk. Takže nechoďte jen po kofáčích, zajděte i do klubíku, do hospy, ..Holanďani sou v poho lidi, sou trochu jako malí děti a hned si s vámi začnou povídat a tak se dozvíte mnoho o NL. Já se tak na jednom tahu dozvěděl uplně všechno o věčném boji holanďanů s vodou a dostal sem tak skvělý tipy na výlet ( Na jih, soustava přehrad projektu Delta, Uzavřené jezero IJselmeer, systém polderů ve středním NL, Vysušení Harleemského moře), za který sem byl nesmírně vděčný. A hlavně, nejezděte furt do A´Damu ! Já tam třeba už teď vůbec nejezdim, jenom tak na 1 noc, do klubíků, který nenajdu nikde jinde. Ale vegetuju jinde. Den Haag - hoodně kulturní město, spousty kulturních akcí ( vypáleným doporučuji návštěvu Madurodamu - tam sem skejsnul na půl dne a mám fotky že všichni čuměj!). Midelburg a Vlisingen na jihu jsou takový malebný romantický maloměsta, Gouda je perla středověku, doporučuju návštěvu vždy ve čtvrtek, kdy se konají sýrové trhy! Rottetram byl poničenej během 2 svět.války, takže tam historický centrum ani nehledejte!! Ale za to tam sou architektinický skvosty! Pravá Hollandská architektonická škola!! V Noordwijku a Katwijku sem bydlel týden, to je klidné rekreační lázeňské místo při pobřeží, žal Bohu ani jeden kofáč:-(
Levi
No ze svých zážitků z Amsterdamu můžu doporučit toto:

1. Z coffeeshopů se mi nejvíce osvědčil Pink Floyd (Umma Gumma), hraje tam dobrá muzika (příjemnej rock - PF, U2...), maj tam dobrou trávu a je tam příjemný prostředí (zařízený ve dřevě). Líbilo se mi taky v Grey Area, maj tam parání matroš a ceny skutečně za hubičku (všechno pití za 1,50 a všechno hulení za 7,50). Bohužel tam není zrovna nejútulněji, ale na nákup je to skvělá volba.
2. Z muzejí můžu doporučit Van Goghovo (je dobrý vychytat si termín, kdy tam bude nějaká výstava, jsou tam mimo Van Gogha občas moc hezký expozice), Národní (je tam Noční Hlídka a hromada krásnejch obrazů holandskejch mistrů s popiskama - uvidíte, jak z toho budete po návštěvě Kofíku vyplesklí :) a Námořní (lodě, starý mapy, obrazy, nákresy, děla - asi ve třech patrech, je to tak na celý odpoledne, pro fandu mariny na pár dní :-).
3. Jezte ve fastfoodech. XL Menu v Burger Kingu vás přijde levněji než gyros ve stánku na ulici a máte v ceně půlkilovej hamburger, kotel hranolek a litr coly - trochu rozdíl oproti českýmu Mekáči.
4. Až na vás přijde mlsná, doporučuju navštívit cukrárnu Ben & Jerry's. Je jich po Amsterdamu víc, jedna je na Central Stationu, další najdete roztroušený po centru. Je to ta nejlepší zmrzka, co jste kdy jedli a za 3,50 vám dají dva kopečky o velikosti asi tak 6 kopečků u nás, takže žravá vás záhy přejde :o).
5. Až budete procházet Red Light Districtem, uvidíte určitě Muzeum Sexu. Je to tak trochu tah na turisty a zbytečně vyhozený peníze. Radši koukejte po těch kočkách ve výloze :).
6. Doporučuju si najít ubytování za Amsterdamem, autobusy jezdí často a spolehlivě a ceny hotelů jsou poloviční.
7. Hlavně si to tam užijte :)))
Snad to někomu pomůže :)
Levi fakt díky, tohle počteníčko se mi mooc libili!
Zatím neplánuju, ale až tam pojedu tak PF kafač je pro mně jasná volba!
Protiva
Přelom března-května to beru útokem. :pimp:


Tak mi tu naspište spoustu rad ať si nemusim kupovat průvodce:cool:
cosecha
Už je to asi tři roky. Abych pravdu řekla, jela sem se tam léčit z nějaký nešťastný lásky, páč na to je cestování zaručeně nejlepší medicína. Takže sme vyrazily s kámoškou a byla to docela divoká jízda a pařba.
Pařila jsem v Utrechtu, ani nevim jak dlouho, na squattech Ubica, Fishmarket a FlyingDog a ještě v nějakých soukromějších...vymetaly sme všechy párty od techna po punk až po soukromé večírky.
Naučila jsem se tam anglicky. Neuměla jsem nejdřív skoro ani pozdravit, ale potkala jsem tam spoustu příjemných pěkných mužských s plnýma kapsama kokainu a celý noci jsem s nima flámovala, šnupala to plnýma hrstma,prokládala extází, a samozřejmě THC a od tý doby plynně mluvim...
Moc hezký bylo, když sem tam V Amstrdamu uviděla na chodníku křídou naspanou pozvánku na blížící se Czechtekk...a tak. Hned bych jela zas.

Jo a když už sem něco kupovala, tak na squatech, kde se dal hašík sehnat mnohem levnějc než v oficiálni cofáči. A z kofáčů se mi nejvíc líbil jeden rastafariánkýho ražení, na baru seděli dredatý černoši, hrálo reggae a čas se zastavil...ale už si fakt nepamatuju jak se to tam jmenovalo...rozhodně to nebylo na red light zone.
cosecha :
sněhová královna :-)
romaniak
Já byl jednou v holandu na turnaju v MTG a bylo to v Einhovenu super akcicka v te dobe sem zacinal hulit takze to byl o moc fajn prijit d o shopu (nasel jsem jen jeden ale nemel sem moc casu na hledani:( ) a tam sem cumel na stole tam bylo silver pearle ,super skunk nakej skunk XN-2 a dalsi ty si nepametam a hašek maroko maroko gold,carash a nakej obyc 2,2z za 10euro mozna 5 nevim kazdopadne po par prdech sem pekne paf ..domu sem tahal 12g suchyho a 7g čoko moc v poho . od ty doby sem v cesku nehulil nic co by se podobalo tem lahodam z holandu jen jednou kamos dotahl z chomutova (prej dovoz z holandu ) peknej skuncik v tu chvili sme si pekne zavzpominal..mlask


Jinak ja nikdy nehulim teda spis nebalim speky s tabakem nemam to rad ,ale v holandu to moc nejde:) znamej mi vykladal jak si prisle do kaface tam si ubalil bago pekne cistoucky tusim ze to byl SS ale vykladal ze mistni na nej docela koukali tak jim chtel predvyst jak se huli v CZ a stahl skoro celyho speka sam akorad tak ja kvytuhl nekde pod stromem ze nikdy nezazil =:> hollan je zeme zaslibena :))
cosecha
hele, taky se Vám zdá, že když přivezete z Hollandu nějakej model, tak to šlape u nás mnohem víc než tam?

To praxer ;) stane se.
snark
isolator je skuff dělanej v pytlích s ledem a vodou - v Green Housu stojí dělanej z NL5 26 euro
Masai_Mara
a dobrej způsob, jak poznat krásy hollandu, je plavba po kanálech z motorové lodi. Je to snadný: V Praze si uděláte rezervačku na vámi vybranou loď ( kapacita od 4 do 16ti lidí) a vámi vybranou marínu. Pro vnitrostátní plavbu není v NL potřebná licence k řízení motorových člunů a lodí, a tak, pokud nemáte opravdu žádné zkušenosti s řízením lodě, postačí vám hodinový zácvik s instruktorem v marině před odplutím. Pronájem není předražená záležitost, jaxi mnozí myslí, a pokúd se jede v partě a rozpočet se rozpočítá na osoby, vyjde vám ta dovolená stejno jako týdenní lehárna v chorvatsku. Doporučuji vybírat co nejmenší lodě ( od 10ti metrů do 12ti ) pro snadné manévrování v propustích a zdymadlech.
Loni jsem po konzultaci s pražským lodním kapitánem vybral trasu středního holandu ( trasa: Nieuvegein,Uttrecht,Muiden,A´Dam, Leiden,Gouda) a letos popluju zase po jižním okruhu (incl.Rotterdam). Plavba vám dává pocit maximální samostatnosti, a přináší spousty neopakovatelných zážitků ( např.přeplout lodí dálnici po aquaduktu:-)), řízení je triviální, snadno zvládnutelné.
PS: pokud budete v A´Damu, zapomeňte, že si lodí připlujete až k T-BOAT COFFEESHOPu ( kofáč na lodi )! Vnitřní kanály jsou totiž pro lodě uzavřeny ( vyjma kanálu Amstel)
SPARTAKUS
Nějaký info (thread na Overgrow) a fotky: http://www.overgrow.com/edge/showth...ight=DUTCH+DOPE
King_Kane
Chci jenom uvest veci na pravou miru protoze to sem se zde docet mi nedalo spat.

citace:
2 King_Kane
Myslim, ze pekne kecas )
Ulici pro nakup rozhodne nedoporucuju. Jednak se na ulici prodavaji jenom tasky (tzn. pod 20g nekoupis), nejsou to zadny extra modely (pestovano buhvi kde a buhvi jak) a pak se vystavujete velkemu riziku ojebu, okradeni, ...

nekecam ty kriple-kamos si kupoval 30 a byl to stejnej model co meli vedle v kofaci takze kdyz vo tom nic nevis tak to neres....

citace:
Líbilo se mi taky v Grey Area, maj tam parání matroš a ceny skutečně za hubičku (všechno pití za 1,50 a všechno hulení za 7,50). Bohužel tam není zrovna nejútulněji, ale na nákup je to skvělá volba.

piti je za 1.50 skoro vsude a obcas i za euro. amstr je predrazenej a jesi ti pride dobra cena 7,50 za gecko tak ses uplne blbej...v jinejch mestech koupist ty stejny modely za 5-6 euro a dobrej plastik sme kupovali v rottru za 4 e.

citace:
Jezte ve fastfoodech. XL Menu v Burger Kingu vás přijde levněji než gyros ve stánku na ulici a máte v ceně půlkilovej hamburger, kotel hranolek a litr coly - trochu rozdíl oproti českýmu Mekáči.
s timhle souhlasim. Big king menu sem mel ¨skoro kazdej den co sem byl v hollandu. a kdyz si priplatite k tomuhle menu 50 centu tak dostanete litrovy oiti a pul kila hranolek!!! tomu rikam kingsize!!

citace:
já bcy si ted dovolil se zeptat jaky je podle vás nejlepší coffeeshop a proč....

blba otazka. v samotnym amstru jich je pres 200 a kazdymu vyhovuje jinej. je jich par fakt vyjmecnejch ale ty tady vypisovat na internetu nehodlam...sou to klidny mista kam chodej jen holandani a ne turisti a kde vam v kofaci pod pultem vytahnou nejlepsi skerko ktery ani neni v menu....

citace:
jo ja co jsem tam huli treba White widow tak me nejvic zklamala, cekal jsem vymast nejvestsi 2g za 12,50 euracu
tak si to skero musis nechat ukazat a ne si pak stezovat! ne kazdej model je dobre vypestovanej a pestujou se taky ruzne. jenom to ze je to bila vdova tak to neznamena ze te vzdycky rozmrda!!!nauc se to poznavat. My sme si koupili vdovku ve 3 ruznejch variaci a nej byl Bio WW z Haagu za 7,50!fakt jeden
z nej modelu co sem v hollandu okusil (¨zkusil sem jich pres 45).

citace:
dobrej způsob, jak poznat krásy hollandu, je plavba po kanálech z motorové lodi. Je to snadný: V Praze si uděláte rezervačku na vámi vybranou loď ( kapacita od 4 do 16ti lidí) a vámi vybranou marínu. Pro vnitrostátní plavbu není v NL potřebná licence k řízení motorových člunů a lodí, a tak, pokud nemáte opravdu žádné zkušenosti s řízením lodě, postačí vám hodinový zácvik s instruktorem v marině před odplutím. Pronájem není předražená záležitost, jaxi mnozí myslí, a pokúd se jede v partě a rozpočet se rozpočítá na osoby, vyjde vám ta dovolená stejno jako týdenní lehárna v chorvatsku. Doporučuji vybírat co nejmenší lodě ( od 10ti metrů do 12ti ) pro snadné manévrování v propustích a zdymadlech.
Loni jsem po konzultaci s pražským lodním kapitánem vybral trasu středního holandu ( trasa: Nieuvegein,Uttrecht,Muiden,A´Dam, Leiden,Gouda) a letos popluju zase po jižním okruhu (incl.Rotterdam). Plavba vám dává pocit maximální samostatnosti, a přináší spousty neopakovatelných zážitků ( např.přeplout lodí dálnici po aquaduktu:-)), řízení je triviální, snadno zvládnutelné.
PS: pokud budete v A´Damu, zapomeňte, že si lodí připlujete až k T-BOAT COFFEESHOPu ( kofáč na lodi )! Vnitřní kanály jsou totiž pro lodě uzavřeny ( vyjma kanálu Amstel)


vo tom sem fakt hodne slysel!! to musi bejt fakt mazec... projel sem celej holland v aute a na kole ale po vode to musi bejt asi nejhustsi.kolik stoji pronajem lodi tak pro 4 lidi na 2 tejdny??

------------------
peace
cosecha
No jestli se chcete najíst zadara, nebo vám prostě dojdou prachy, tak občas narazíte na food not bombs a když nemáte to štěstí, tak se tam dá docela dobře kontit. tzn. počkáte si u nějakýho hypermarketu a po zavíračče se prohrábnete v blízkym kon´táku. Vypadá to nechutně, ale bejvaj tam věci v neporušenym obalu den po vypršení data spotřeby, takže v pohodě.
cosecha :
Tak tohle je 100% známka punku!!!!!
bubik
King_Kane: www.hausboty.cz
...jel sem to 2x a je to fakt ulet...doporucuju...:frog:
inVALIDa
jo to je muj sen.... snad letos v létě.... :)

Loď jsi lze zapůjčit prostřednictvím české agentury, ale výhodnější je zarezervovat si ji přímo na internetu (například www.friesland-boating.nl) a vyhnout se tak placení zprostředkovatelských poplatků.

Cena lodi se může pohybovat okolo dvaceti tisíc za týden pro čtyři osoby a zároveň se stupňuje během hlavní sezony v létě. Je nutné mít u sebe požadovanou vratnou zálohu za loď - zhruba 500 eur.
bubik
invalida: www.hatenborer.nl
...to je primo lodenice, z ktery se daji udelat 2 tydeni okruzni plavby pres amstr...je tam cislo na majitele - fakt libovej typek...minule nam odpustil asi 150 litru nafty...

EDIT..ohledne ty cesky agentury...poprvy celkem o. k...slusny jednani, ochotny...podruhy jsem se od nich dozvedel tyden pred odjezdem, ze objednana lod je rozbita (...a to jeste diky tomu ze sem volal ja do agentury) a vedli reci jakoze neni zadna nahradni a tak...takze sem je poslal do prdele, zavolal primo do ty lodenice, rek sem jmeno a co chci a frajer rika - byli ste tu minulej rok, prijedte, lod je o.k....zadna zaloha, nic...jo a ta agentura pak jeste delala vopruzy s vracenim zalohy...
Masai_Mara
2 BUBÍK a INVALIDA: správný odkaz je: www.hatenboer.nl
A mohu jen doporučit! Z Hatenboeru v Nieuwegeinu jsem také vyplouval a ani letos tomu nebude jinak. Jinak, Bubiku, asi si měl na mysli Henka, toho holanďana v officu, to je sumec:-)
Jinak já rezervuji VŽDY přes agenturu, je to pohodlnější a neplatíš jí žádný poplatky. Je to CK Dutchmaster ( www.holandsko.cz ) , jediný specialista na Dutch a Flandry! Už mě tam za ty léta znají osobně a nikdy nebyl žádný problém. Ani nevím o žádných stížnostech, takže si nepochybně jednal s jinou agenturou..
Jo a Bubiku, já měl Derby 33 a letos to bude Derby 12. Máš s ní zkušenost? Je dosti prostorná? jedeme ve stejném osazenstvu jako minule (3 pers.) a tudle loď sme vybrali kvůli menší délce.
bubik
Masai_Mara:...jj, Henk...ples, brejle, fousy...super chlapik...jinak - nas jezdi 8 - 9, takze Derby 1 nebo 4 - lod jak krava, ale pro tolik lidi akorat...
byl si v Nieuwegeinu v nejakym kofiku..?
...a thx za opraveny link...
Masai_Mara
bubiku, osobně přijedu do Nieuwegeinu až k maríně, a to v noci, trochu se vyspim z cesty a hned ráno, v 8:00am Henk otevírá, naběhnu na loď. Takže z města vím jen kde je Albert Hijn (sámoška:-) ) Zkoušel jsem hledat přes net ( www.zoek.nl nebo : www.lycos.nl ) a bohužel:-( Pouze sem našel nějakej growshop a zmínku o kofáči " Zuid-Pool koffieshop" ale co sem zvládl přeložit z holandštiny, tak měl nějaké problémy. Mám pocit, že jejich starosta je trochu jaxi "konzervativní " Né v každym městě narazíš na kofáč:-o
Levi
Jenom o tom hulení. Nevím, z jakýho titulu mě nazýváš blbým? Ta tvoje demagogie mě dostává. Cena 7.50 za gram čehokoli je v centru Amsterdamu skutečně dobrá. Obyčejně stojí stejně Bílá Vdova, tam jsem si kupoval Bubblegum, který mi přišel mnohem lepší. To, že jinde mají trávu třeba za 5 euro je dost možný, ale já jsem mluvil o centru Amsterdamu. Když někomu doporučíš hospodu v Praze na Václaváku, kde mají Plzeň za 30 Kč, tak na to taky člověk nemůže oponovat, že někde v Horní Dolní ji mají za 20. A pití za 1,50 skoro všude? Jistě, pokud si dáš vodu (nejlíp z vodovodu). Jinak jsem nezažil jedinej kofík, kde by ti udělali kafe za euro padesát, to samý colu atd. Všude to bylo od dvou eur výše. Opakuji, že mluvím o Amsterdamu.
Jinak plastik za 4 eura? To vám musel prodat nějakej zhulenec turista, co neměl na bus, ne?
bubik
Masai_Mara:...jestli se nepletu, tak ta samoska je po chvili vostre doleva a dost uzkym mostem...pak by mela byt vpravo...jestli jo, tak asi 50m dozadu je kofik...maj tam od 11ti...ale sou to arabove, takze mrdka velika...nebyl cas na test a brali sme tam 20 g afghanskyho hase a 15 g vdovy a do vecera to bylo zhuleny...no ojeb... dobrej model sme kupovali az v Amstru...nastesti sme meli asi 200 g vlastniho, takze sme nejak vydrzeli...
sillium
Souhlasím s LEVI co se týče amstru tak je to neskutečně drahé city,jelo nás tam 4 a můžu říct z vlastní zkušenosti že HOLAND HOPE,ORANGE BUD atd nešli 7,50EUR za G.Co se týče jídla a pití tak kafíčko 3,50EUR a jídlo neskutečně drahé,Plastik ZERO ZERO,HIMALAY ICE CREAM 22EUR za G.Pokud člověk chce si zahulit a relativně dobře koupit tak doporučuji zajet do mesta ENSCHEDE v poho city dobré ceny a v poho hulení.Koupil jsem tam HASH BERRY za 7 EUR za g což si myslím že za ten vzorek se to dalo.
Prostě amstr je drahý.......
Ono
2radek1000:

Zaujímavý zážitok.:) Rozhodne sa na tú situáciu hodí tvoj podpis.;):D
Zedy
radek1000:

to ste si sebou vzali dobrou bandu čéče :teef: Našla se ta peněženka?
luckyBOB
kamos me v patek vola..nejedes snama do holandska mame volny mito.rikam nene neni cas ani love..v pondeli mu volam jak se maji a jak to tam de..a on mi hlasi..ale jo.je to tady v pohode...mlada nasla na zemi 1000eur tak sme si udelali peknou dovolenou.....

no comment..:)
Ono
Nebola to náhodou tá stratená peňaženka?:teef:
mus4k
HH 1000Eur tak to je pořádná pálka:DV Hulandu je to moc fajn:)Jak píšete Amstr je mrtě předraženej lepší zajet někam mimo....
Na ulici nic nekupovat jak poznaj že ste turisti budou se vás snažit oškubat jak to pude to už tady někdo psal........
Jinak mě tam nejvíc chutnal GWS a G13 cross s hashplantem a haš superafgan tyhle byli moje favor:rasta:
sundance
POZOR, POZOR


Na vědomost se dává že dne 8.10.výlet kona ti se bude a sic do země zaslíbené bohem shivou,Holand.
Kdo má zajem zůčastnit se a usmířit si bohy svojí přítomností v jejich mecce,nechť zanechá PM.
Hledají se 2 sympatičtí,komunikativní dobrovolníci,nehuličiPreferuji stálé členy,nebo ty které znám osobně a s víc jak 1kostkou pod nikem.
Usmiřovaní bohů potrvá nejspíš 3-4dny,dle fin.a plic.možností.


POUZE PM.ať to tady nemáme zahegešený-děkuji!!


Sundance.

Pak smáznu!!
HENRYs
Prosím Tě, mohl by jsi mi poslat ten plánek? Jedu tam poprvé, úplně sám a ktomu ještě neumím jzyk... Moc by mi to pomohlo, díky HENRYs1@seznam.cz
exploiter
zdravim, dufam ze nevadi ze ozivujem stary thread... po citani tohto mam hroznu chut ist do Holandska, ale mam taky dotaz - jak je to v coffee shopoch s vekom? predaju vam aj pod 18? alebo to zalezi na shope, ci nepredaju vobec, ci jak..diky moc :)
D..
exploiter: Teraz si sa prezradil :D
Aj na G.cz nemáš čo robiť pokiaľ nemáš 18 :banana:
exploiter
no tak diky sa pekne privitanie :D ale rad by som sa toto dozvedel...
kaktusx
exploiter: určite ti nič nepredajú podiaľ nemáš 18. Už aj dospelí cudzinci v Holandsku majú sem-tam problém s kúpou, keďže sa v niektorých shopoch zavádzajú kartičky podľa ktorých predávajú len domácim.
Ak sa nechceš znova registrovať tak to aspoň trápne zahraj do outu že je to informácia pre 17-ročného kamaráta :teef:
exploiter
nuz nepovedal som ze pre mna, ked uz tam idem tak chcem zobrat brata...a dik za info ;)
El_Liberal
zlate pravidlo pro amstr: nikdy se nikoho neptat na cestu !
brumla
byli jsme tejden, autem, na hranicich tam ani zpatky nikdo nic nechtel, ale nic jsme nevezli, vite jak, pro pocit, koupili jsme si houbicky, byly doopravdy skvele, atlantske, potom jsme je koupili znova, a neudelali nic, je to asi navyk na tu latku ,, jezdili jsme po ruznych mestech, gouda, amster, a tak, spali v stanu v kempech, vetsinou tak za 20 E na noc , pro tri, jednou jsme to meli zadarmiko,, celkove je to tam vsechno hafo drahe,, takze doporucuji hlidat finance. jinac super : )
kaktusx
El_Liberal: prečo nie je dobré sa pýtať na cestu?

Možno začiatkom septembra pôjdem...bývať budem u kamaráta, bude to len taký nízkorozpočtový výlet, možno navštívim van Goghove múzeum a podobné atrakcie. Neviem si predstaviť že by som trafil kamkoľvek sám, preto by som chcel vedieť čo mám očakávať ak sa spýtam na cestu :teef:
Inač kamarát vie dokonale po nemecky, anglicky len trocha a keď sa pýtal na cestu tak mu staršia pani po holandsky vynadala do nacistov...vraj tam nemcov nemajú príliž v láske.
vinczenzo
z amstru jsem se vrátil asi před dvěma týdny a v žádném coffee jsem nezažil situaci, kdy by mi nechtěli prodat. Dokonce byl jednou securiťák i potěšen, že vidí čechy.... A na cestu se ptát nemusíte, místní vám rádi poradí z vlastní vůle, každý tam umí anglicky....
El_Liberal
letos jsme prileteli do amstru a cestou z letiste do zeeburgu(camp) nas cca 20 lidi poslalo spatne.

Zadne malickosti, napr borec v metru nam rekl at s nim vystoupime, ze muzem jit pesky. Prej s krosnama krasna prochazka = cca 10 km pesky.

Dalsi frajer na informacich primo v centru: coze? tady je nejaky kemp, kde bydli nekolik tisic lidi ? tak nas poslal uplne jinam, 3 prestupy v tramvaji a ukazal nam misto, ktere bylo dokonce mimo mapu co mel... :D

Zenska na vlakaci na letisti: tohle je vlak do centra, pojdte. samozrejmne to byl vlak ven z amstru.

takhle bych mohl pokracovat hodne dlouho. spis jsem mel pocit, ze to ti lidi delaj naschval.

:cox:
Bulb
Taky jsme letos byly v Holandu, jeli jsme autem, jen kousek za hranice do Venla a jakoze cela cesta v poho a trable zacli az tam :D Prijizdeli jsme kolem 2h rano a asi po 5 min v holandsku cajti, procesali auto atd... o pul 3 rano uz nas nepustili do hotelu takze po 11h jizdy par dalsich ve spacaku na sedacce...
mno a zbytek vypadal tak ze akorat za roh do obchudku a zevling na pokoji... zkusili jsme Mexican Haze, Yelow Bud, Cheese, White Widow a Cunami, mno a z hashe Bublegum, Maraco a neco... to neco byla uplna bomba, kamos zezelenal :D, a pak ten mexican haze byla lahudka jinak ostatni klasika... musim teda uznat, ze u nas je to huleni o dost lepsi...
to asi tak vse, nakonec teda jeste dosla baterka, v zadnym servise ani lidi okolo nebyly ochotni nas na parkovisti nakopnout, tak se za 126 eu koupila nova a jelo se dom....
citace:
Původní příspěvek od El_Liberal
letos jsme prileteli do amstru a cestou z letiste do zeeburgu(camp) nas cca 20 lidi poslalo spatne.

Zenska na vlakaci na letisti: tohle je vlak do centra, pojdte. samozrejmne to byl vlak ven z amstru.

takhle bych mohl pokracovat hodne dlouho. spis jsem mel pocit, ze to ti lidi delaj naschval.

:cox:


cus, nechci ani v nejmensim rejpat, ale nebyla chyba treba nekde jinde nez u tech, co vam radili? Zrovna zenska na vlakaci toho mozna moc nebude vedet o namorni navigaci a klasicke nemecke filosofii, ale bude si sakra jista, odkud jede kterej vlak. Urcite mluvi taky celkem obstojne anglicky .. a jestli ji tam prijde chumel turistu, z nichz kazdej rozumi kazdemu patemu slovu a pak z toho co pochytili usuzujou, ze jim rekla, ze do centra jede tenhle vlak ...
a hlavne nechapu, proc jste se museli na vlakaci na letisti, ptat na cestu, kdyz je to tam vsechno skvele oznaceny?

Zaverem: moje rada ... Amstr neni tezkej na orientaci a kdyz jste v koncich, nebojte se zeptat :)
Ježíš
citace:
Původní příspěvek od El_Liberal
zlate pravidlo pro amstr: nikdy se nikoho neptat na cestu !


ptákovina, v amstru jsem se ptal na cestu 2* (většinou když si vemeš mapu se neztratíš). jednou namakanýho sekuriťáka v metru-poradil mi plynnou angličtinou aby se o vteřinu později otočil a radil Frantíkovi plynnou francouzštinou. podruhý starý 70tiletý babky na autobuse když jsem byl tak zhulenej že jsem se ztratil i s mapou :) i stará babka úplně plnynná angličtina. jestli náhodou nebyl problém na druhý straně..
El_Liberal
citace:
Původní příspěvek od KaB


cus, nechci ani v nejmensim rejpat, ale nebyla chyba treba nekde jinde nez u tech, co vam radili? Zrovna zenska na vlakaci toho mozna moc nebude vedet o namorni navigaci a klasicke nemecke filosofii, ale bude si sakra jista, odkud jede kterej vlak. Urcite mluvi taky celkem obstojne anglicky .. a jestli ji tam prijde chumel turistu, z nichz kazdej rozumi kazdemu patemu slovu a pak z toho co pochytili usuzujou, ze jim rekla, ze do centra jede tenhle vlak ...
a hlavne nechapu, proc jste se museli na vlakaci na letisti, ptat na cestu, kdyz je to tam vsechno skvele oznaceny?

Zaverem: moje rada ... Amstr neni tezkej na orientaci a kdyz jste v koncich, nebojte se zeptat :)


klidne rejpej :) nevim kde jsi vycetl, ze rozumim kazdemu 5 slovu anglicky. Taky netusim kde si prisel na chumel turistu. asi se zname uz moc dlouho. Pokud nazyvas skvele oznaceni vsechny nazvy v holandstine / v anglictine neco najit, to je celkem vyjimka.
kazdopadne na letisti to byl jeden clovek z 20. co tech ostatnich 19 ? museli jsme se ptat tolika lidi, protoze jsme netusili kde je zeeburg camp(neni na mape centra). jeli jsme do amstru primo ze skotska, kde jsme bohuzel nemeli pristup k netu, at si to muzem najit.
nic ve zlem, jen rikam co jsem tam zazil .)
Gwar "Novacik"
Tak zaslubenu krajinu holandsko mam uz za sebou aj ja, v juli sme tam vybehli s partiou, nejakych cca 13-14 hodin cesty autom ale stihli sme kuknut Utrecht a coffee shop strede mesta a tam jedine poziciavali bongo co je skoda, inych uz nie, Den Haag-Scheveningen co je fakt krasna cast mesta plus oplati sa pozret Coffe Shop Blue Moon :) :rasta: a plaze na ktorych nemci vybudovali pocas 2 svetovej opevneny val. A vylet sme zakoncili v Amstri typickym Tour de Coffe Shops :goldcup:
A trz k pribehom, ten najlepsi bol pri Nederhorst an der Berg ked sme pojedli kolumbijske hriby a dohodli sme sa ze najdeme veterny mlyn, nasli sme na druhej strane jazera v pozadi a vydali sa na cestu, po hodke sme stretli uja ktory nam srdecne vysvetloval nieco o rychlokorculovani na jazere a pod. ale nam prave dosli stavy :crazy: dalej sme uz moc ludi nestretli akurat velmi prijemnu holandanku v pube, ktora asi tusila ako sme v rozpolozeny.
Pribehov je kopec z Holandie ale kebyze ich mam vsetky spomenut, tak by som vidal knihu :D
DJ Tráva
V holandu sem byl minulý prázdniny a byla to sranda.Po tom přísunu piv a thc nebyl problém zaplavat si v severním moři,ani se ta voda nezdála tak studená.Ale nejlepší byli ty skoro 4G bílé vdovy.Kupováno mimo Amstr,ale plné pryskyřice.Zbytek dne potom byl trochu mimo,kor když mě tam málem přejel autobus :)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma