Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Základní Pěstitelské Informace

 
Vytváření THC - Klikni zde pro originální téma
JackEE
Chtěl bych se zeptat od kdy asi začne mít kytka nějaký obsah THC ??
PiosOne
thc se začíná vytvářet až když se začnou dělat paličky (neboli, když jse kytí v květu)
duplo
Noo trochu s tebou ,PiosOne ,nesouhlasim.Nevim to urcite ,ale cetl jsem myslim ze v knize od Dupala,ze nejake to zanedbatelne mnozstvi obsahuji uz semena.Samozrejmne ne tak velke mnozstvi aby k necemu bylo... :) .Tak nevim jak toje.
PiosOne
ano, semínka obsahují také malé množství THC (někde jsem četl, že si kdysi kdosi dával do sauny konopná semínka a na ty dával žhavé kameny). ale ty jsi se ptal, kdy začne mít "kytka" nějaké THC a semínko nepokládám za kytí. navíc tam toho THC moc nebude (vzhledem k velikosti semínka je to pochopitelné).
robos
v semienku je taky olej a raz som nasiel popucene semena, tak som ich nechcel vyhodit, tak sme to skusili, ubalil som johna s tabakom a bol som prekvapeny, nenavadzam, iba informujem, nechcem aby bol cely grower neplodny:D
robos
a inak ciste informativne sa da THC vyrobit, neviem ako, ale snad nejaky chcemik, mozno HEXAMIN
hexamin
hello
no latky skupiny thc sa vyrobit daju a dost laho hehehehe uz vidim ako vsetci co maju pristup k chemikaliam prehladavaju labaky lebo je to lakave hehehehehe takze link http://www.rhodium.ws/chemistry/thc/index.html
inac velmi pekny server no a ak ma niekto pristup na sci finder alebo crossfire urcite toho najde ovela viac ako napr. krystalizacia z niecim, izomerizacia, kanabinoidy ktore su sakra ucinne a rozpustne vo vode ................
a este k tomu odsahu thc-je v rastline pocas celeho rastu napr aj v klonoch teraz tu su veeelke problemi z police (bern) a nieje tu mozne kupit klony lebo v niektorich pripadoch obsahuju viac ako 0,3% thc co je limit urceny zakonom;-(( no a predajcovia to neriskuju no ale napr. v curichu a sant galene ci ako sa to vola je to bezproblemove:-)
PiosOne
jj, THC se dá vyrobit. vždyt ty léky s thc co jsou v kanadě a usa, nejsou udělané z kytí, ale ze syntetického thc. nevím teda jestli všchny druhy léků, ale velká část z nich určitě.
attaker
2 duplo & PiosOne ja som cital ze semena vyslovene neobsahuju THC odvolavam sa na HEMPTECH ..
Smaba
Nevím jestli je to pravda ale kámoš mi říkal že semena nějaký to THC v sobě maj ale prej hodně málo!!!!
PiosOne
attaker: no hádat se nebudu, ale četl jsem to o té sauně (že v sauně hazeli na semena horké kameny a ta pára s lidma dělala divy) a taky jsem četl, že při přípravě jídla, které tě má zmastit, můžeš použít i semínka.
attaker
no mozno v tej saune pozili rajsky plyn ja som cital ze kvoli tomu ze semena neobsahuju THC sa z nich moze vyrabat chleba pecivo cestoviny... bez omamnych vplyvov
PiosOne
attaker: to asi těžko, dělali to tak už před pár stoletími, takže rajský plyn bych do toho nemotal. taky možná záleží z jakého konopí ty semena jsou.
Taker
No tak sem drobet prolez net co jako na to a musim říct že i tam se názory na THC-potentnost semínek různí. Asi nejvěrohodnější mi přišel tenhle článek (odsud):

Věda: Byl analyzován obsah THC v konopných semenech drogových a technických odrůd. Semena Drogových odrůd obsahovala mnohem větší hladiny THC (35,6-124 mikrog/g) než semena technických odrůd (0-12 mikrog/g). Zjistilo se, že většina THC se vyskytuje na povrchu semen. Jádra drogových i technických konopných semen obsahovala méně než 2 resp. 0,5 mikrogramů THC na gram semen.

Zdroj: Ross, S.A., et al.: CG-MS analysis of the total delta9-THC content of both drug- and fibre-type cannabis seeds (CG-MS analýza celkového obsahu delta9-THC v konopných semenech jak drogových, tak technických odrůd). J Anal Toxicol 2000; 24:715-717
PiosOne
vochomurka: no vlastně jo, já si říkal že jsem o tom četl i v nějaké knize o konopí a jídle. ale byl jsem línej si to v ní doma najít.
robos
no skuste si zahulit zopar semien, nie tych peknych z ktorych budete sadit, ale z tych co Vam puknu pod rukami, alebo su slabe, no nesmu byt vyschnute, neviem ako by som to opisal, ale v semienku je taky olejcek a ten ma silu:)
bounty_killer
hexamin: koukal jsem na tu chemii, to by opravdu šlo THC stvořit? Neumíš ten návod nějak laicky vysvětlit??? Moc by mě to zajímal :)))))))))
hexamin
to bounty killer
no v tych odkazoch to je laicky vysvetlene aale stale to chce par rokov chcemie skus si to poriadne pozriet a potom sa pytat na to co ti je nejasne
Nebulaquest
No chodim nakupovat do jedný prodejny a tam maj mysli tyčinky se semínkama.Ale asi to makat nebude.To by si musel pozřít tak cca pět tun tyčinek.No a vo tom dělání toho thc tou chemijí tak to se mi moc nelíbí.Nemam rád chemiji mam rád hezky přírodní modely.Já ani těmahle svinstvama nehnojim.Jo je možný že to je lepší kytka ale já sem pro přírodu.Udělat thc určitě pujde ale naco.Na kof.Hnojim Slepičincema a kopřivama a je to mazec.Tak zdarry
e]osama
semena obsahují THC sice malé množství ale něco tam je!!
Engaren
V celém semínku thc není, to se nachází pouze na slupce a i tam je tak do 0.3 procent, ale při velkém množství cca několik set semen se dá udělet olej a ten dělá divy!!
Ouki Kouki
Hulit semena?? No nevim nevim!!!!!
felipe
A hlavne by to asi bylo DOST nechutny.....
hexamin
heheh semena sa nehullia :-))
aspon dufam
inac olej a maslo z travy su velmi kvalitne a zdrave vyraba sa z technickej konope
ale urcite by sa dal ten olej upravit hasom:-)
bigfoot
V delvite maji energetickej napoj KAMIKAZZE a obsahuje semena konope
Jerome
Mám dotaz. Jak by se dalo zjistit obsah THC v domácích podmínkách? Hledal jsem hledal ale nenašel. Stačil by odkaz na nějakej Web.
2PiosOne
Ty prášky co obsahujou čistý thc se menujou MARINOL
Galen Aldaron
1.) semínka
Počítám-li s hodnotami z Takerovyho odkazu, a s hodnotami minimální účinné dávky ( z Knihy o marihuane), tak ( pokud se nepletu) k tomu, abyste měli aspoň minimální high, což odpovídá příjmu cca 6miligramu THC) tak byste museli vykouřit 50 – 160g „drogových“ semínek ... pro intenzivní High ( 15mg THC) tedy asi 120 - 415g :D

Při konzumaci byste museli pro minimální High ( 30miligramu THC) sníst 240 – 830g „drogovych“ semínek, pro intenzivni High ( 70mg prijatého THC) ... půl až kilo a půl senínek ,... což myslim v porovnání se snídaňovou 200g dávkou müsli, je docela dost :)

Jinak si je ale můžete vyvařit v tuku a udělat si třeba to „Gotliebovo“ zákeřné bílé máslo ;) ... pokud máte dost semen ...

Jó, btw: semínka i těch nejsilnějších odrůd lze důkladně zvrchu očistit , a pak neobshují už žádné THC ( teda podle toho meření z minulé stránky ano, ale na účinek v jídle by bylo potřeba 15 - 60kg semen :D )

... a pak je lze dát naklíčit, dělat z nich mouku, karbanátky, tofu, sýry, dezerty a dalších aspoň sto věcí ...
... a btw: konopná semínka obsahují všech osm esenciélních aminokyselin ( plus pár dalších), tedy jako maso! ... a využitelnost techto bílkovin je mnohem vyšší, než je tomu u bílkovin ze soji! ... a to nehledě na všechny další výživové, takřka léčivé, hodnoty konopných semínek ! ;)
... nu, více viz: kniha Konopí pro zdraví od Chrise Conrada, nebo jedna konopná, asi 400stránková konopná –zcela nepsychoaktivní- ( narozdíl do Vaříme s konopím) kuchařka, jejíž jméno si ale nepamatuju ...

2.) obsah THC v listech nekvetoucích rostlin

Je to tam! :) ... z listů ( hlavně vrchních)nekvetoucích rostlin bylo vždy to nejlepší máslo! :D :punk:
... maximálně krásně energický, povzbuzující efekt, jak jen z jídla může být;)
... pokud se to teda nezkazí dlouhým vařením másla - ale toto je už jen domněnka:)

Jinak eště k tomu obsahu THC v listech – už jsem to někde psal: Vzhledem k tomu, ze THC v rostline nekoluje, taxe asi po mesici tato hodnota v urcite casti rostliny ustali na urcite urovni a v novych castech rostlinky se pak jiz nezvysuje ( s vyjimkou kvetu samozrejme ) . Udajne je pomer v rozlozeni THC mezi kvety, listy ( ci stredni casti) a spodkem rostliny asi 6:3:1. Pricemz u silnejsich rostlin je rozdil mezi vrskem a nizsimi castmi vetsi.
No, a ucinek sila samcu se muze velmi lisit ( od sily treba 80% ku mnohem nizsi vzhledem k samicim..) .. i když kdo by dnes eště jedl samce? :)
Jinak mnozstvi potrebného suchého listí se u mne ze zkusenosti pohyboval nekde od 7g na cloveka ( u rok stare, slabe noname venkovky) po nejake mnozstvi listi cca 1g u rostlinek jako Northern light, ci Afgani..
Teoreticky jsem v minulosti vychazel z propoctu a odhadu sily rostliny, a toto jsem porovnaval s minimalnim uccinym mnozstvim THC. ( viz. výše) ... takže máslo jak má být :sun:


Tak snad už jen: GROW - seeds&green - ON!!! :bounce:
bazooka
Nevím přesně kdy to bylo - asi v únoru - kámošoj vybrali poliši byt kde měl kytiz a samozřejmě, že dělali rozbor - vdova 6 týdnů na květu měla 17%, ale neni to nijak divný - hodně se divil i on sám, když mu na řízkách, který nebyli ještě ani pořádně zakořeněný naměřili z LISTÍ 4% !!! Jinak dostal podmínku, všechno mu vzali - kytky, hnojiva, lampy... Ale jede znovu - sami mu prej řekli, že když nebude prodávat, tak OK. Navíc se dvouma z nich dal několikrát sklíčko. Jinak ani předtím neprodával akorát to bylo na bonz od někoho, kdo se nasral kvůli tomu, že sám měl problémy právě kvůli výrobě a prodeji... Jen se svezl... Jinak před týdnem přepínal na květ - WW, Shaman, AK-47, Passion a AK-47 na krokusu (vodlet...) to bude mít aspoň 30%...
kani
k tomu syntetickému THC, jestli se někomu z Vás dostala do ruky kniha Marihuana - zakázaná medicína, je tam napsáno, že syntetické THC se ve státech podávalo jako lék místo marihuany, úřady prostě nechtěli vydávat naturální marihuanu KOMUKOLI, tak si vymysleli tohle, jenže samotné THC má hodně depresivní účinek, a ještě pár nežádoucíc. které to sou už nevim, ale v naturálním kouření je ještě jedna látka, která v tabletách chybí, ta blokuje nežádoucí účinky THC, marihuana byla uživateli, kteří ji užívali ze zdravotnch důvodů označena za "nejúčinnější antidepresivum bez nežádoucích účinků"
Mr. Knorr
Je přece jasný že v semenech bude THC, když sou celej svuj život zabalený v palicích, který sou THC vobalený (v idealnim případě) :-)
Hyena
myslíš CBD ?
Ale já myslel, že je to obráceně. Tj., že THC je euforický :frog: a CBD je sedavý :bandit: (ale daleko účinnější)
Mr. Knorr
Moje informace jsou, že CBD je psychicky neaktivní látka která se určitými chemickými cestami dá přeměnit na THC, např suchým ledem. Vem urodu, nacpi ji do nejaký krabice s hromadou suchýho ledu a dej to do lednice na par dnu. Paklize je v puvodnim materialu dostatek CBD, tak na konci teto procedury, bude v matrosi to THC co tam bylo predtim a k tomu jako bonus THC kterz se vytvorilo z CBD :-)
fR3edom-X
někde v televize sem viděl jak nějakej šaman v kmeni měl cosi kde bylo jen THC a žadné CBD a celej kmen těch křováků si to vždycky dal před bojem a byli hrozně agrasivní, vyhrávali bitvy jen s klackama proti pistolím. takže CBD tam bude na tlumení, kdyby tam nebylo tak se asi všichni vztekle pozabíjíme:)
PiosOne
fR3edom-X: no to asi ne, thc je prostě nabudí, ale tu agresivitu si nabuzují zcela určitě jinak
THCo
hexamin: prosim ta, vies nieco blizsie o izomerizacii?
Nojmis
Jojo v tech seminkach mozna neco malo je.Ale je tam toho tak malo ze nam je to stejne vsem k nicemu.Myslim ze lepsi je si dat poradnyho speka a je to OK.nee
Nojmis
Sorry napsal jsem to jinde než jsem chel.....??
CHOURIS
No v semínkách je tolik THC podle toho jakej je to model a jak jsou dozrálí ale osobně mi to příjde jako pěknej HEGEŠ hulit nějaký seminka. A už vůbec né špeka. I kdyby mi někdo říkal že mně to porazí
THCo
tiey sa odvolavam na varime s konopim, semena urcite daco obsahuju, ked z nich robia hasoil
S tim obsahem THC a CBD je to tak, že je to nepřímo úměrný - tzn. že čim víc THC, tim míň CNB a naopak. A to CBD má vlastně takovou kontrolní funkci a je to teda neaktivní látka z hlediska psychoaktivity. A je užitečná v léčitelství. Jedno bez druhýho se neobejde. Jedině teda v chemii...ale to sou sračky...
Teda tak to aspoň psali v jedný knize od Conrada...
Hanyz
Je to blbost, jenom machroval.
klokodon
Takže moje otázka zní-když mám kytky v růstu(1 měsíc) a nejspodnější listy sou povadlý, né žlutý, jen povadlý, asi kvůli hustýmu listoví nahoře a tím pádem málem světla, mají i takové listy nějaký obsah např. THC? Když je odstraním, můžu je usušit třeba do mastiček?
yara
Podle mě to nemá cenu. Jednak je obsah malý a všechno co není zdravý do léčivých přípravků nedávat. Ještě si toho listí užiješ celkem dost,nejdůležitější jsou podle mě ty malé pocukrované lístečky od palic, ale to všechno teprve přijde až začne kytka kvíst.
Až bude kytka zralá doporučuju ji pro lepší manipulaci ostříhat v květináči a listí dát do nějaké děrované krabice a usušit a teprve potom setnout kytku a pověsit.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma