Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zajímalo by mě, jakej je váš názor na snižování délky dne před sklizní.
Dočetl sem se tu, že se 14 dní před sklizní snižuje den na 9 hodin a týden před sklizní na 6 hodin den. A dokonce na posledních pár dní 24 hodin tma. Prý to urychlí dozrání a zvýší produkci pryskyřice.
Ale někdo zase píše, že na posledních pár dní zapne den na 24 hodin, že palice jestě více dorostou.
Co si o tomhe myslíte a jestli s tím máte dobrý zkušenosti. A taky mě zajímá těch posledních pár dní. Dát jim tmu nebo světlo a na kolik dní.
Díky za vaše názory.
Ed Rosenthal v jednej knížce psal, že by se konopí mělo sklízet ráno - než do něj začne prát sluníčko - s přibývajicim sluncem THC malinko (MALINKO!!!!) degraduje a přes noc se zase malinko (MALINKO!!!!) "regeneruje" - takže klidně bych nechal tak 24h, ale víc mi přijde moc...
jo, a jestli zase budou nějaký nevěřící tomáši - tak se naseru a dam sem naskenovanej graf
Jmenuju se Tomas a kamosi mi rikaj Neverici . Ne, ja Ti verim, ale ten graf by me celkem zajimal (pokud ti to neda moc prace), jen pro predstavu kolik je to "malinko"...
hele tady máš teda ten grafík - je tam křivka potence u jedný kytky -ˇvšimni si dvou křížků, který jsou ve stejnym dnu (osa x dni, osa y potence) - ten horní křížek nad křivkou je sklízenej ráno, ten křížek pod křivkou večer....
myslim, že je to celkem gut tip, přinejmenšim tim nic nezkazíč
o vytváření "pryskyřice" jako obranného mechanismu proti světlu je mnoho diskusí, žádná podložená
IMHO vidím to jednodušeji:
pokud kytce zhasnete, ta má ve tmě tendenci rychleji dozrát, z jednoho prostého důvodu : myslí si že se blíží konec léta a chce dozrát kvůli zachování rodu ... jde only o přežití
Jedna mala perlicka........ nevsim si nekdo z vas, ze kyti smrdej daleko vic rano nez vecer?????????? respektive mne vzdycky rano smrdel barak, ale za dopoledne se to vyvetralo a vecer to nebylo cejtit ani bez rymy!!!!!!
Ja sem nedavno slysel takovou zajimavost,sice je vuci kytce dost drasticka a pokud ji mate radi a vazite si ji tak ji to neudelate,ale zminit to tu musim..! Par dni pred sklizni ji parkrat pobodat spendlikem do stonku kolem palek.. Kytka na to zareaguje tim,ze zacne tvorit plno pryskyrice aby rany zacelila.. Takhle nam narodi plno novych krystalu.. Ale neprehanet..! Do kazdy vetve v kvetu bodnout max 3x a uz to neopakovat,jen jednou at kyti neprijde zbytecne o moc zivin..!!! A nebudte brutalni,prece jen je to zivy tvor ten nas zeleny mazlicek..!
chtěl bych se vás zeptat... chlapík říkal že vždycky nechává dojít kytky ve tmě... jako že je asi nechá uzrát... dá jim ten týden bez vody... a na týden je tam ještě nechá s vyplím světlem...
NO NEVÍM... tak je stly to někdo tak děláte a máte s tím dobrou zkušenost... nebo na opak... ta se prosím podělte...
ještě zkusím ale hledat _
no........zvičajne sa dávajú dozrieť do tmy. Nezalievať ju môžeš aj dlhšie (somozrejme že nie mesiac). Také 1 týždeň pred prechodom do tmy a 1 týždeň v tme.
To Igipop: Proč????? Protože poze jak tvdís ty ZBYTECNYM experimentovanim se dochazi na lepsi a vychytanejsi zpusoby a napady, takze jentak dal....experimentujte vsichni.
Muzes se sice drzet jen vyslapanych cesticek, ale nejaka ta inovace urcite neni na skodu. Takže ostatni jen tak dal.