Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Zákon a Právo » monitoring médií k 22.06.2004
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
Autor
Téma 
breeder
Grower Team

Karma uživatele breeder - 70% PěstitelskáKarma uživatele breeder - 70% PěstitelskáKarma uživatele breeder - 70% PěstitelskáKarma uživatele breeder - 70% PěstitelskáKarma uživatele breeder - 70% PěstitelskáKarma uživatele breeder - 70% PěstitelskáKarma uživatele breeder - 70% PěstitelskáKarma uživatele breeder - 70% PěstitelskáKarma uživatele breeder - 70% PěstitelskáKarma uživatele breeder - 70% PěstitelskáKarma uživatele breeder - 70% PěstitelskáKarma uživatele breeder - 70% PěstitelskáKarma uživatele breeder - 70% PěstitelskáKarma uživatele breeder - 70% PěstitelskáKarma uživatele breeder - 70% Pěstitelská

Registrován: Feb 2001
Příspěvků: 1611  

Upozornění monitoring médií k 22.06.2004 Příspěvek č. 1

Britská GW Pharma vykázala pololetní ztrátu a spoléhá na konopí
Zpravodajství ČTK | 21.6.2004 | 21:21 | rubrika: Chemický, farmaceutický průmysl - Evropa, ES, NATO | autor: POK

LONDÝN 21. června (ČTK) - Britská biotechnologická laboratoř GW Pharmaceuticals Plc vykázala téměř stejnou pololetní ztrátu jako loni, svou budoucnost ale spojuje s lékem s výtažky z konopí. Firma dnes oznámila, že preparát označený Sativex vykázal v posledním stadiu klinických testů předběžné pozitivní výsledky.

Ve fiskálním prvním pololetí se firmě ztráta mírně prohloubila na 6,9 milionu liber, tedy 10,5 milionu eur. První pololetí společnosti skončilo v březnu. Ve stejném období před rokem vznikla laboratořím GW Pharma ztráta 6,7 milionu liber.

Výsledek byl v souladu s očekáváním a firemními předpoklady a odpovídá firemnímu rozpočtu, uvedl předseda společnosti Geoffrey Guy. Dodal, že má GW Pharma v současnosti dost prostředků na svůj provoz a že to nejnáročnější z výzkumného programu má již za sebou.

Sativex, který obsahuje výtažky z konopí, pomáhá lidem s roztroušenou sklerózou, zmírňuje ztuhlost a křeče. Společnost kvůli výrobě léku pěstuje ročně 40 tisíc rostlin marihuany na utajeném místě na anglickém venkově.

Akcie firmy po zveřejnění zprávy posílily. GW Pharma tak má tržní hodnotu 150 milionů liber. Časový harmonogram pro uvedení Sativexu na trh nechce podnik uvádět, napsala agentura Reuters.

pok jw
________________________________________________________________________

Strážníci odhalili šest rostlin konopí
Mladá fronta DNES | 22.6.2004 | rubrika: Východní Morava | strana: 2 | autor: (jfg)

Napříč krajem DNES

Valašské Meziříčí

Konopí, používané k výrobě marihuany, objevili strážníci Městské policie ve Valašském Meziříčí. Při kontrole v osadě Poličná spatřili strážníci na soukromé zahradě šest podezřelých, přibližně půlmetrových rostlin, chráněných igelitovou fólií. "Bližším zkoumáním se zjistilo, že jde o konopí," upřesnil ředitel městské policie Petr Mikliš. Strážníci přivolali kolegy ze státní policie a případ jim předali k dalšímu vyšetřování.
________________________________________________________________________

Během proti legalizaci drog
Právo | 22.6.2004 | rubrika: Severní Morava a Slezsko | strana: 12 | autor: (kab)

OSTRAVA - Chvílemi v poklusu, chvílemi na kole zdolávají neuvěřitelných 1500 kilometrů účastníci Cyklo-běhu za Českou republiku bez drog.
Účastníci běhu navštívili v pondělí Ostravu jako 21. město. Na magistrátu předali náměstkovi primátora Zbyňku Pražákovi (KDU-ČSL) a senátoru Milanu Balabánovi (ODS) své prohlášení. V něm se vyslovovali například proti snahám legalizovat drogy. Upozorňovali také, že se zvyšuje počet uživatelů především lehkých drog, jako je marihuana či extáze.
Pražák upozornil, že Ostrava je jedním z měst, které pochopilo, že drogovou problematiku je třeba řešit. "Jako první v republice jsme měli samostatnou organizaci, která se zabývá prevencí i bojem proti drogám," hovoří o existenci renarkonu s tím, že na boj proti drogám dává město několik miliónů korun ročně.
________________________________________________________________________

Slavili konopím
Blesk | 22.6.2004 | rubrika: Čechy | strana: 4 | autor: (uá)

EXPRES

VROUTEK - Z nedovolené výroby a držení drog obvinili policisté mladíka (20) z Vroutku. O víkendu poskytl na podbořanských slavnostech pěti lidem šlechtěnou marihuanu.
________________________________________________________________________

Policie obvinila mladíka, že šířil na slavnostech drogy
Deník Lučan | 22.6.2004 | rubrika: Lučan | strana: 15 | autor: (kas)

Podbořany - Víkendové podbořanské Letní slavnosti na Tatranu proběhly v poklidu. Jedinou výjimkou se stal návštěvník, který se na nich změnil v distributora drog. Mladý Vroutečan je už stíhán, k jeho zajištění došlo v sobotu.
"Na slavnostech poskytl pěti osobám šlechtěnou marihuanu a tímto jednáním naplnil skutkovou podstatu trestného činu," uvedla včera policejní mluvčí Jaromíra Střelcová. Podle dostupných informací byl odér hořících "jointů" v areálu Tatranu místy cítit.
Dvacetiletý mladík sice porušil výnos pořadatelů, kteří vnášení drog do areálu zakázali, na hlavu se mu ale snesl závažnější problém. Policejní komisař jej obvinil z trestného činu nedovolené výroby a držení omamných a psychotropních látek a jedů. Vyšetřování probíhá na svobodě, uzavřela mluvčí.
________________________________________________________________________

Muž je podezřelý, že pěstoval marihuanu
Táborské listy | 22.6.2004 | rubrika: Táborsko | strana: 16

Z POLICEJNÍ SVODKY

Soběslavsko - Zhruba 68 rostlin marihuany pěstoval podle policistů od května pětadvacetiletý muž ze Sezimova Ústí na zahradě rodinného domku na Soběslavsku. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu nedovolené výroby a držení omamných a psychotropních látek a jedů.
________________________________________________________________________

Soud poslal mezinárodně hledaného Angličana do vydávací vazby
Zpravodajství ČTK | 21.6.2004 | 14:26 | rubrika: Právo a krimi - Královéhradecký kraj | autor: SJA

HRADEC KRÁLOVÉ 21. června (ČTK) - Šestadvacetiletého Angličana, kterého v sobotu zadrželi na hraničním přechodu Náchod-Běloves policisté, dnes poslal soudce Krajského soudu v Hradci Králové do předběžné vydávací vazby. Ta umožňuje, aby o mladíkovo vydání zažádaly řecké úřady, řekl dnes ČTK mluvčí krajského soudu Pavel Staněk. Řecká strana po mladíkovi již několik let pátrá kvůli drogovým deliktům.

"Nyní běží čtyřicetidenní lhůta, ve které by měli Řekové požádat o vydání muže, potom bude o jeho vydání do Řecka rozhodovat opět krajský soud," dodal mluvčí.

Řecká policie po muži pátrala tři roky. "V roce 2000 byly (v Řecku) u muže, který byl na pokoji ubytován společně se svým kolegou, nalezeny balíčky, které obsahovaly asi 90 tablet extáze," řekla dnes ČTK a České televizi krajská státní zástupkyně Lenka Faltusová. Podle ní mladíkovi v Řecku hrozí až deset let vězení.

Muž při výslechu podle Faltusové uvedl, že po skončení studií cestuje po Evropě a že chtěl strávit tři dny v Praze. Muže zadrželi příslušníci Referátu cizinecké a pohraniční policie Náchod při kontrole jeho cestovního dokladu, když cestoval linkovým autobusem z Litvy do České republiky.
________________________________________________________________________

Závislost se nedá vyléčit, je to trvalý stav organismu
Boleslavský deník | 22.6.2004 | rubrika: Mladoboleslavsko | strana: 18 | autor: EVA KUČEROVÁ

O závislosti na alkoholu, drogách a o gamblerství jsme si povídali s odbornou sestrou - terapeutkou Radanou Mixovou z AT poradny.
Co to vlastně AT poradna je?
AT poradna je poradna pro alkohol a jiné toxikománie. Zřizovatelem je Psychiatrická léčebna Kosmonosy. Přicházejí sem lidé, kteří mají problémy s alkoholem, drogou nebo gamblerstvím. Nebo mohou přijít i lidé, kteří s nějakým členem rodiny mají tento problém. Jsme vlastně takové první místo kontaktu, probíhají u nás porady o tom, co dělat dál, když se u člověka nějaký z uvedených problémů objeví.
Jaké mají lidé se závislostmi, kteří vás kontaktují, nejčastěji problémy?
Člověk, který k nám přijde, bývá většinou v situaci, kdy má problémy v zaměstnání, v rodině, zdravotní nebo všechny problémy dohromady a snaží se s tím něco dělat. Většinou ale neví co.
Jaká jsou specifika alkoholové závislosti?
Kdo k nám přijde s alkoholovou závislostí, bývá ve stavu, kdy už nemůže žít s alkoholem, ale ani bez něj. Když vysadí alkohol, má abstineční obtíže - narušenou psychiku, spánek, třes rukou, nevolnosti, halucinace. Většina lidí závislých na alkoholu v životě funguje, chodí do práce, udržuje rodinu, ale denní život podrobuje pití. Co se týká alkoholu, 70 procent závislých jsou muži. Věkový průměr je 40 let. V posledních letech se ale objevují i mladší lidé závislí na alkoholu. Záleží hodně na tom, kdy člověk začne pít. Pokud je to třeba v 15 letech, může se objevit závislost do roka. Jinak to bývá tak 5 až 10 let. Vyléčit závislost se nedá, je to stálý stav organismu. Lidé v průběhu terapie získají náhled sama na sebe, zjistí, jak se sebou pracovat. A to je jen tak, že trvale abstinují. V okamžiku, kdy se napijí, dojde k recidivě. Závislost totiž zůstává stále, dá se uspat trvalou abstinencí. Alkoholovou závislost lze u většiny pacientů léčit ambulantně. U někoho je ale lépe jít na ústavní léčbu.
Další závislostí, kterou v poradně řešíte, je gamblerství. Jak se stane člověk závislým na automatech?
Patologické hráčství tvoří přibližně sedm procent naší klientely. Přístup k těmto lidem je velmi podobný jako k těm závislým na alkoholu. Patří ale do jiné kategorie, je to nutkavá porucha. Mají představu rychlého zbohatnutí, kterým se vyřeší jejich problémy. Střídají se u nich pocity štěstí při výhře a hluboké deprese, když peníze hned prohrají - prohrají peníze z úvěru, ale i střechu nad hlavou. Myslí si, že příště budou mít štěstí a podaří se jim vyhrát. To je nutí k tomu, aby si peníze opět opatřili. Rozprodávají věci, berou si úvěry, půjčují si. Mnohdy k nám člověk přijde za dramatických okolností, kdy je rodina rozpadlá, přišla o dům, byt, auto. Ambulantní léčba je u gamblerů problematická. Pro začátek je lepší ústavní léčba. Gambleři se musí učit hospodařit s penězi a začít splácet dluhy. Je pro ně dobré, když s nimi spolupracuje rodina.
Která závislost je podle vás nejnebezpečnější?
Statistiky uvádějí, že bývá mnohem větší poškození zdraví člověka po alkoholu. Drogy jsou druhé. Společensky jsou nebezpečnější drogy nealkoholové, protože lidi nutí páchat trestnou činnost.

člověk si musí postavit skříň, aby mu slunce vycházelo a zacházelo každý den, kdy on chce

buď sám sebou bohem › postav si skříň a pořiď si lampu

Old Post 23-06-2004 v 07:16 AM
breeder je offline   Profil uživatele breeder   Find more posts by breeder   Foto galerie člena breeder   Click here to Send breeder a Private Message   Add breeder to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
bubik
grandpappy

Karma uživatele bubik - 94% Pěstitelská

Registrován: Jan 2004
Příspěvků: 473  

Příspěvek č. 2

...OSTRAVA - Chvílemi v poklusu, chvílemi na kole zdolávají neuvěřitelných 1500 kilometrů účastníci Cyklo-běhu za Českou republiku bez drog....

no co je tohle za úchylárnu???

Old Post 23-06-2004 v 10:23 AM
bubik je offline   Profil uživatele bubik   Find more posts by bubik   Foto galerie člena bubik   Click here to Send bubik a Private Message   Add bubik to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Kokono
Stálý Člen

Karma uživatele Kokono - 9% Pěstitelská

Registrován: Jun 2003
Příspěvků: 45  

Příspěvek č. 3

klusaju za kricky tam si zapalia speky a potom sadnu na kola atd...

Old Post 23-06-2004 v 11:54 AM
Kokono je offline   Profil uživatele Kokono   Find more posts by Kokono   Foto galerie člena Kokono   Click here to Send Kokono a Private Message   Add Kokono to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 13:06 PM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
 
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Podobná Témata
24-05-2023 - Monitoringy Médií III. - 626 odpovědí
02-09-2015 - Monitoringy Médií II. - 1002 odpovědí
02-12-2004 - monitoring médií k 02.12.2004 - 0 odpovědí

Hledat v Tématu:
 


Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.

Design, Custom Scripts & DB Optimization by carlos
Page generated in 0.2573290 seconds with 29 queries.
Magazín - Growshop Rozcestník - Suvenýry - Sponzoring - Archív