Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zdarec pořídil jsem si tlumič hluku s tím že by to konečně mohlo vyřešit ten zvuk toho proudícího vzduchu co mě v obývané místnosti s boxem tak sere. Konkrétně jsem koupil 2x Silent Tube 125. Mám už tak dost tichý ventilátor TD Silent 250/100. Zvuk ventilátoru je ok ten hlučný není.. ale strana kterou ventilátor nasává a vyfukuje dělá hroznej rámus. Nejvíce na výfuku. Každopádně pořídil jsem kvůli tomu 2x tlumič hluku Silent Tube 125. Poskládal jsem to na sebe protože do boxu by se to nevešlo. Filtr je až na konci (tudíž na zemi) když to vemu jak jde cesta z boxu tak je 30cm phonictrap potrubí -> tlumič hluku -> TD Silent -> tlumič hluku -> pach.filtr prima klima eco.
A k problému... I přesto že ventilátor běží na první stupeň což je nějakejch bídnejch 200 m3/h a jsou na něm nasazeny na obou stranách 40cm vysoký tlumiče hluku slyším po celý místnosti vzduchotechniku. Zvuk proudícího vzduchu je snad hlasitější (takovej jinak otravnej) než s obyčejnýma metr dlouhýma hadicema připojenýma z obou stran na ventilátor. A tak se obracím na vás :/ mám to špatně poskládaný nebo jsem utratil zbytečně peníze ? Je špatně že to fouká napřímo do filtru ? ( Kvůli hluku ) je vůbec nějaká reálná možnost ztišit ten zvuk proudícího vzduchu ventilace? Mockrát dík snažím se to vyřešit už dlouho, utratil jsem spoustu peněz a výsledek žádnej.
Fakt ??? :O na youtube co jsem koukal na různý měřící videa s hlukoměrem atd tak používali stejný rozměr aby se prostě nasadil na ventilátor. Nebo myslíš délku? 3x vetsi průměr by byl 375mm a to je přeci blbost? ( Mám sundaný ty 100kový příruby z ventilátoru takže má 125mm )
Původní příspěvek od Vana Zdarec pořídil jsem si tlumič hluku s tím že by to konečně mohlo vyřešit ten zvuk toho proudícího vzduchu co mě v obývané místnosti s boxem tak sere. Konkrétně jsem koupil 2x Silent Tube 125. Mám už tak dost tichý ventilátor TD Silent 250/100. Zvuk ventilátoru je ok ten hlučný není.. ale strana kterou ventilátor nasává a vyfukuje dělá hroznej rámus. Nejvíce na výfuku. Každopádně pořídil jsem kvůli tomu 2x tlumič hluku Silent Tube 125. Poskládal jsem to na sebe protože do boxu by se to nevešlo. Filtr je až na konci (tudíž na zemi) když to vemu jak jde cesta z boxu tak je 30cm phonictrap potrubí -> tlumič hluku -> TD Silent -> tlumič hluku -> pach.filtr prima klima eco.
A k problému... I přesto že ventilátor běží na první stupeň což je nějakejch bídnejch 200 m3/h a jsou na něm nasazeny na obou stranách 40cm vysoký tlumiče hluku slyším po celý místnosti vzduchotechniku. Zvuk proudícího vzduchu je snad hlasitější (takovej jinak otravnej) než s obyčejnýma metr dlouhýma hadicema připojenýma z obou stran na ventilátor. A tak se obracím na vás :/ mám to špatně poskládaný nebo jsem utratil zbytečně peníze ? Je špatně že to fouká napřímo do filtru ? ( Kvůli hluku ) je vůbec nějaká reálná možnost ztišit ten zvuk proudícího vzduchu ventilace? Mockrát dík snažím se to vyřešit už dlouho, utratil jsem spoustu peněz a výsledek žádnej.
Ahoj, zkus dát mezi filtr a tlumič hluku cca 40cm potrubí.
Tenhle tlumič mám a trochu pomohl, ale jak říkáš, ten hluk dělá ten proudící vzduch. Hluk snížíš nejvíc tak, že si uděláš přechodku na širší potrubí a přidáš nějaký ten kus potrubí navíc. Jinak to máš podle mě zapojené dobře. Já mám teda pouze 1 ale také stejný průměr příruby. Ale z odtahu mám redukci ze 100 na 125 (mám ten nejslabší TD silent 100) a bylo to znát, kor jak jsem prodloužil potrubí kvůli tomu tlumiči.
good luck
Původní příspěvek od Váchy 55 Tenhle tlumič mám a trochu pomohl, ale jak říkáš, ten hluk dělá ten proudící vzduch. Hluk snížíš nejvíc tak, že si uděláš přechodku na širší potrubí a přidáš nějaký ten kus potrubí navíc. Jinak to máš podle mě zapojené dobře. Já mám teda pouze 1 ale také stejný průměr příruby. Ale z odtahu mám redukci ze 100 na 125 (mám ten nejslabší TD silent 100) a bylo to znát, kor jak jsem prodloužil potrubí kvůli tomu tlumiči.
good luck
Díky za přispění do diskuze mohl bys to nějak vyfotit jak to máš porobený u sebe?
Ahoj. Sice to úplně nesouvisí s Tvým problémem hluku, možná, že jsem úplně mimo a ptám se na blbosti, ale- vždycky jsem si myslel, že pachový filtr má být nastaven tak, aby vbzduch do něho byl natahován a nikoliv skrze něho vyfukován. Takže jsem si do teď myslel, že pachový filtr musí být na té cestě jako první. Jakože pachový filtr-->potrubí-->odtahový ventilátor-->potrubí ven-->výfuk.
Klidně mě smázněte tuto otázku, ale pokud není úplně mimo, zajímalo by mě, jak to tedy je.
Původní příspěvek od trisuli Ahoj. Sice to úplně nesouvisí s Tvým problémem hluku, možná, že jsem úplně mimo a ptám se na blbosti, ale- vždycky jsem si myslel, že pachový filtr má být nastaven tak, aby vbzduch do něho byl natahován a nikoliv skrze něho vyfukován. Takže jsem si do teď myslel, že pachový filtr musí být na té cestě jako první. Jakože pachový filtr-->potrubí-->odtahový ventilátor-->potrubí ven-->výfuk.
Klidně mě smázněte tuto otázku, ale pokud není úplně mimo, zajímalo by mě, jak to tedy je.
Nejsem si tím tak jistý. Teď jsem schválně koukl přímo na stránky výrobce (www.primaklima.com) a tam výrobce teda počítá pouze s možností nasávádí do filtru, nikoliv ven.
Nejsem si tím tak jistý. Teď jsem schválně koukl přímo na stránky výrobce (www.primaklima.com) a tam výrobce teda počítá pouze s možností nasávádí do filtru, nikoliv ven.
tak to pak jo já jsem dvě malý kola odjel s tím že jsem foukal do filtru. Tak je možný že je to špatně.
Napsal sem teď dotaz přímo výrobci, je to česká firma.
Ovšem dle těchto printscreenu z jejich manuálů je šipkou naznačen směr vzduchu...nikde není směr naznačen opačným směrem.
Uvidíme, co mi odpoví...