Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Takto nejako vyzerá LED svetlo s výkonom 600w, osadené čipmi SAMSUNG LM561C S6 bin na PCB doskách, plne pasívne chladené= žiadny hukot vetrákov, trojokruhové- každý okruh má vlastne napájanie a reguláciu- obrovská výhoda pri šetrení energie resp peňazí - na začiatku rastu stačí pustiť dve dosky na polovičný výkon, neskôr pridávať.
Čo sa týka rozloženia svetla, podľa prvých meraní je svetlo rozložené oveľa lepšie ako pri cob zostave.
Výška svetla je 2cm, ak bude čas a chuť pridám viac foto: https://ibb.co/iQ3R7p
Inak teplota farieb je mix 3000/4000k
Naposledy upravil DrGrinspoon 28-08-2018 v 16:48 PM
Svetlo má vlastnú energetickú stanicu, do ktorej len jednoducho zapichnete konektory.
3 osobitne ovládateľné kanály - tzn každý pár LED dosiek má osobitný vypínač a možnosť stmavovania pomocou regulátora. Výborná vec - človek môže na malé rastliny svietiť len tými doskami v strede a keď povyrastú a presadia sa do väčších kvetináčov spustí ďalšie dva kanály. Inak intenzita svetla v teplotne udržateľnej vzidialenosti sa dostáva nad čísla 1000W HPS - dá sa však použiť v boxe 120x120 keďže nevydáva toľko tepla- na plnom výkone je ale vhodné suplovať CO2.
Toto bol prototyp svetla ktorý bol stavaný na ďalší predaj, pre jednu začínajúcu firmu, niečo ako Frynk, ledideal a pod akurát s tým, že tieto svetlá prioritne mierili na rakúsky trh. Mal som doma tri kusy, dva sa predali, avšak keďže to boli prototypy mali jeden malý nedostatok a to keď ho človek zavesí tak sa v ráme malinko prehne - je to fakt malinký ohyb a funkčnosť svetla ani jeho výkon ani osvetlenú plochu to nijako neovplyvní, je to skôr taká drobná chybička krásy (prikladám aj foto kde je ten ohyb viditeľný+ vidno chladiče a vďaka zapaľovače CLIPPER aj hrúbku svetla). Je to pasívne chladené svetlo, s poriadnymi kusmi hliníkových chladičov, takže žiadne ventilátory ani nič čo by vydávalo čo i len najmenší hluk.
Ďalšou výhodou bolo oddelenie driverov od svetla (toto konkrétne poháňajú 3 drivery a tak je možné spúštať 3 páry dosiek, každý pár osobitne s tým, že na každom páre môžeš nastaviť rozličný výkon. Tie drivery sú umiestnené v samostatnej plastovej skrinke na ktorej je umiestnený displej na ktorom môžete vidieť spotrebu a aktuálny výkon svetla.
Mám ho doma no nepoužívam ho- nemám ho kde umiestniť , ak by niekto prejavil záujem možno by sme sa vedeli dohodnúť.
Mám doma ešte jedno nedorobené hybridné svetlo- v strede dve dosky so Samsung LM561C S6, no a po bokoch mali byť 4ks cob lediek ale tak isto sa preň nenájde miesto, tak mi leží na stole.
Ahoj,
ten powerbox ako to nazývam je vlastne ovládacia skrinka- skladá sa zo zdrojov, displeja s informáciami o spotrebe/výkone, displeja na meranie teploty v powerboxe, potenciometrov, ventilátora.
Zo zdrojov sú vyvedené do tej krabičky konektory - druhá časť konektorov je na koncoch káblov zo svetla - nimi veľmi rýchlo svetlo k zdroju pripojíš/odpojíš.
Inak dá sa to rôzne customizovať - do toho boxu sa dá zapracovať termostat na ovládanie odťahu, prípadne aj iné veci.
Čo sa týka toho rámu, určite by to šlo spevniť ale nie je to tak výrazné ani to nijako neznižuje výkon svetla, takze som to neriešil.
Zdar. Ak by som šiel niekedy do Led, tak v tomto štýle.... Ako to vyzerá s váhou? Tiež 10kilové hebedo haha? .... v týchto končinách tu niekto pod tým už nieco vypestil? S pozdravom Shiva