Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
po letech občasného sledování tohoto skvělého fora jsem se rozhl konečně regnout a sdílet s Vámi svůj první pěst. Budu velicé rád za Vaše rady a nározy.
Osazenstvo: 40 Jack Herer, 40 Moby Dick,
Konfigurace:
Místnost: 2,2 x 4,5 m s odtahem do komínu a přítahem z vedlejší místnosti
Osvětlení:
2x Spider vero 29 720W, 8x čip Vero 29 gen7 růst/květ, 6x čip Vero 29 gen7 květ + 20x cree red
1x verze Spider vero 29 up 420 watt
NFT systémy: 2x 200x100, 1x 110x100
Kalfasy 90l
s čepadly od JK-animals internal pump 201 max. 500l/h
a vzduchovým čerpadlem
Odtah: Prima klima 160 2 rychlosti 420/800 m3 přes pacháč 800 m3
Přítah: pasivní z vedlejší místnosti
Zvlhčovač: 2x jednomembránový nebler v 20l kýblu
Ofuk: 2x cirkulační stojanovy ventilator 40 cm
Hnojiva: JIDB Urban A,B,M.
Voda z řádů s EC 0,2 PH 7.
Fotky budou brzo.
Naposledy upravil ZelenaMyska 24-01-2018 v 14:05 PM
První problém s polovinou květin, čtvrý den v parnících polovina holek nevypada vůbec dobře (90% Moby Dick) foto 1 a 2, někdo nazor čím by to mohlo být? Po vložení do NFT to vypadá, že se začínají vzpamatovávat.
Taky mám nft 110x100 a hned jak přijdou klony v malých kostkách, tak namočím velkou rockwool kostku a hned to hazim na vanu . Zapnu zvlhčovač ať mám větší vlhkost a do 5-7 dnů už to frčí.
V prvom rade je nutné pufrovať rw aspon 24h v kyslejšom náleve kludne ph 5,0. Samotné rw je hodne zasadité +- 7-8 takže na štart nič moc, zvesené listy a fialové rapíky by to mohli potvdiť. Tie nekrózy by som videl na prepal od svetla , podla mna je na štart 50 cm dosť velka intenzita..tiež tie prevlhčené boxy s fóliov sa mi nezdajú..kitiz potrebujú dychať a nižšia vlhkosť, nie zase extrem, pomáha v rychlosti zakorenenia. Inak systém sa spúšta až je všetko prekorenené pretože je tu stále možnosť preliatia. Do vtedy sa to normálne zalieva rúčo , v tvojom prípade by som to ladil proklate nízko aby si kompenzoval nenapufrované rw, dajme tomu z brucha ph5,5 a ec klído okolo 1, a neboj sa to preliať durch aby sa to trošku pufrovalo , rw je hodne vzdušné.. držím palec
Původní příspěvek od Samulele V prvom rade je nutné pufrovať rw aspon 24h v kyslejšom náleve kludne ph 5,0. Samotné rw je hodne zasadité +- 7-8 takže na štart nič moc, zvesené listy a fialové rapíky by to mohli potvdiť. Tie nekrózy by som videl na prepal od svetla , podla mna je na štart 50 cm dosť velka intenzita..tiež tie prevlhčené boxy s fóliov sa mi nezdajú..kitiz potrebujú dychať a nižšia vlhkosť, nie zase extrem, pomáha v rychlosti zakorenenia. Inak systém sa spúšta až je všetko prekorenené pretože je tu stále možnosť preliatia. Do vtedy sa to normálne zalieva rúčo , v tvojom prípade by som to ladil proklate nízko aby si kompenzoval nenapufrované rw, dajme tomu z brucha ph5,5 a ec klído okolo 1, a neboj sa to preliať durch aby sa to trošku pufrovalo , rw je hodne vzdušné.. držím palec
Díky za názor Samulele,
s pufovaním sem to podcenil, příště už to neudělám, jelikož jsou kytky uz v NFT snížím hodnotu v kalfasu na PH 5,5 a budu postupně zvedat na 5,9.
Jaký průtok čerpadla bych mel na začatku nastavit a jak postuponě měnit?
S názorem k nekroze listu bycvh souhlasil, jelikož mě nenapadlo co jinyho by to mohlo být. světla zvednuta na 70 cm.
Dneska skocím pro Plagron Vita Start a postříkám je (v jaké fazy světelné periody bych je měl idealně stříkat?) měl bys doporučení na nějaké další hnojiva či doplnky? V současné chvili mam pouze JIDB urban A,B,M.
Ještě jednou děkuju za komentář a posílám samozřejmě K )
Naposledy upravil ZelenaMyska 26-01-2018 v 08:47 AM
Samozřejmě že je lepší, když jsou kořeny ve velké kostce už porostlé. Jen jsem chtěl napsat, že to taky jde i bez toho. 2x jsem to nechával v parníku a 2x jsem to pokládal hned na netkanou textilií. Výsledek byl ten samý. To samé s pufrovanim kostek. Už nechávám 10 - 15 min a v pohodě. Záleží hodně na odrůde, co snese.
Je pravda, že minule mi jedna kytka s 9 nechytla. Přidávám do vody kde namáčim kostky ještě pár ml zakorenovak.
Máš ranec kytek a bude to džungle na tak malý prostor.
Původní příspěvek od fikus37 Samozřejmě že je lepší, když jsou kořeny ve velké kostce už porostlé. Jen jsem chtěl napsat, že to taky jde i bez toho. 2x jsem to nechával v parníku a 2x jsem to pokládal hned na netkanou textilií. Výsledek byl ten samý. To samé s pufrovanim kostek. Už nechávám 10 - 15 min a v pohodě. Záleží hodně na odrůde, co snese.
Je pravda, že minule mi jedna kytka s 9 nechytla. Přidávám do vody kde namáčim kostky ještě pár ml zakorenovak.
Máš ranec kytek a bude to džungle na tak malý prostor.
Díky za nazor Fikus ,
snažím se najít ten nejlepší možný způlsob pěstování v tomto setupu, tak jsem rád ža každy názor.
Pofovaní příští kolo uřitě pojedu jelikož nyní je na kytkách evidentní, že neco neni OK. I když jsem vymačkal ze dvou RW kostek vodu, vysledné PH bylo 6 což by mělo být vphode, ale projistotu.
Prokořenení před vložením do NFT mi zni taky rozumě i vzhledem k castečnému snížení spotřeby energie, mužu to nechat pod 1 svetlem místo 3 i čerpadla zustanou o par dní dýl vyplá.
Používám regulovatelná čerpadla s výkonem až 500l/h, jaký vykon bych podle tebe měl nastavit ted na žačatku a jak výkon upravovat v pruběhu vegetace a květu?
Co říkáš na použití Vita Startu od Plagronu k postřiku listů (kdy ideálně stříkat?), popř další přípravky pro lepší vytalitu květin, zatím mám doma pouze JIDB urban A.B.M..