Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Pokud se zabýváš (Ledkama),tak tenhle theatr co jsi založil je trochu mimo.
Pokud svítíš mars hydro ,tak můžeš mít i 500w na m2 a vypěstuješ to samé jak pod 200W Vero 29.
"Nechci radit, nechci kázat, chci jen apelovat, že život je jak joint, kterej se musíme naučit pokuřovat." - Dědek, 6 Polnic Oficiální Suvenýry Grower pouze pro členy
Původní příspěvek od alesh
S kvalitní výbavou si tak kytky sežehneš.
a.
600w HPS neni problem uchladit v 1m2, pokud maj LED ucinnost jeste vyssi jak s oblibou tvrdi fanousci LED tak prece tepla bude jeste mene a vice svetla.. Tak tady trochu popirate sami sebe..
Navic zatim nikdo neukazal o kolik procent je ta ucinnost vyssi (mozna o jednotky procent), takze nevidim duvod nedrzet se lety osvedcenych 600W na m2.
"Nechci radit, nechci kázat, chci jen apelovat, že život je jak joint, kterej se musíme naučit pokuřovat." - Dědek, 6 Polnic Oficiální Suvenýry Grower pouze pro členy
Na 1m2 by melo stačit vero od ledidealu což je cca 340w. Logicky díky nižšímu příkonu bude i nižší vyzařování tepla. Ovšem vyvstává otázka, pokud pestuji na kvantitu, což je většina, co se ve skutečnosti vyplatí vice.
Beru to tak, ze pěst bude bezchybný v obou případech. Tipuju ze reálné je pod tím led udělat pul kila (možná jsem to přehnal) a pod hps pres 700g (to je na 100% reálné a zdokumentovane). Když vezmu v potaz náklady na světlo, je dle meho názoru jasné, ktere osvětlení je to prave. Aby byly výsledky totožné, bude třeba skoro stejny příkon. A proto jsem názoru, ze ledka je pouze módni hit. Z medicinskeho hlediska na tom bude lépe, protože údajně se tvoří v konopí latky , které pod hpskou ne. Pro obyčejného hulice ovšem celkem nepodstatný argument.
účiinost hps 125-135lm/watt,Vero 29 gen 7 197lm/watt.
Dohledatelné na netu v datashet od výrobců.
Já teď mám uděláno světlo s příkonem 400W a doufám ,že udělám těch 700-800g.
Hele, každopádně držím palce a budu rad když me vyvedes z omylu a ukazes, ze hromada lidi nevyhodila prachy z okna. Doufam , ze svůj počin zdokumentujes.
Původní příspěvek od carlos
600w HPS neni problem uchladit v 1m2, pokud maj LED ucinnost jeste vyssi jak s oblibou tvrdi fanousci LED tak prece tepla bude jeste mene a vice svetla.. Tak tady trochu popirate sami sebe..
Navic zatim nikdo neukazal o kolik procent je ta ucinnost vyssi (mozna o jednotky procent), takze nevidim duvod nedrzet se lety osvedcenych 600W na m2.
Tady nejde o teplo, ale o množství světla. S kvalitní výbavou budeš mít při 600W/m^2 hotspoty s intenzitou hodně přes 1500µmol/s/m^2.
Původní příspěvek od fikus37 účiinost hps 125-135lm/watt,Vero 29 gen 7 197lm/watt.
Dohledatelné na netu v datashet od výrobců.
Já teď mám uděláno světlo s příkonem 400W a doufám ,že udělám těch 700-800g.
Spis bych ocenil nezavisle srovnani.. Vyrobci casto kecaj az se hory zelenaj...
Původní příspěvek od alesh
Tady nejde o teplo, ale o množství světla. S kvalitní výbavou budeš mít při 600W/m^2 hotspoty s intenzitou hodně přes 1500µmol/s/m^2.
a.
To je spis problem rozptylu..
Určitě zdokumentuji.Už se to chystá.Jedu teď na 3 týdny do státu,tak pak to rozjíždím.
Světlo jsem si složil sám a přidal jsem cree red a IR 740nm.Cena asi 20 tis.
Budu osvěcovat vanu 1x2m ,NFT, 18ks od zdejšího člena.Tentokrát si s tím pohraji a při dobré konstalaci hvězd čekám 2g/watt nebo alespoň tak nějak.
Po mých zkušenostech vím že to jde a s efektivitou(700mA) na čip to bude reálne.
Asi sami moc dobře víte,že světlo je jen část celého uspěšneho pěstu,tak pokud to nevyjde ,tak přísahám,že celé vybavení prodám a už nikdy nevysadím ani salát.
Ac se ro bude zdat divny, tak souhlasim carlosem a to z jednoho duvodu . thread hulibrcka. 1 m2 a 600w hps. Nevypestoval zadny seno , podle me jeho ssh vypadala jak ma , udelal krasnej vysledek a to by se s ledkama asi nepovedlo.
Trochu sem zmenil nazor ze pokud nekdo udela pod 350w ledkama prez pul kila , s 600w hps by mel udelat 700g .
V jednom ma ledka velkou vyhodu, kdyz se neco posere a sklidis malo, nesere te to tak jak kdyz na to palis 600w hps. Pak jsi s ledkama na g/w.
Po vyslechnuti jednoho clena jsem stejnyho nazoru , proc lidi srovnavaj moderni ledky se zastaralou hps. Nechci nikomu kazit byznys, ale za cenu 22 tisic ma 2x gavitu , nebo s malym priplatkem 2x a wing helion 750w komplet a s obema osvitim skoro 3x vetsi plochu nez s jednou ledkou .
Ale i prez to ledkam fandim.
Neni to tak o tom co roznout, ale o umu growera .
Původní příspěvek od carlos To je spis problem rozptylu..
Do jistý míry jo, ale tomu se u LED nevyhneš nikdy. Pod kvalitním LED světlem bude průměrná intenzita mezi 1300-1400µmol/s/m^2 a tam se prostě nevyhneš hotspotům 1500+.