Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zdar chlapi jsem začátečník s teprve menší výbavou. Potřeboval bych pomoct se zapojením HPSky. Vím, že se to tu řešilo asi tak 1000x, ale všechny možné příspěvky jsem už pročetl a vyzkoušel snad vše a stále to nejde, takže v věci:
Jedná se o 400W HPS od Elektrox (2000k SUPER BLOOM HPS), tlumivku od ELT a startér též, vše by mělo být v odpovídající wattáži. Zapojil jsem dle schématu na tlumivce viz. obrázek
Bohužel, po zapojení do el. sítě výbojka "svítí" velmi slabě modře a tlumivka vydává bzučivý zvuk.
Již jsem zkoušel tlumivku a startér vyreklamovat, prodejce mě nedávno zaslal nový kus s kterým jsou výsledky stejné.
Také jsem zkracoval přívodní kabel k výbojce a bez úspěchu.
Zapojení jsem zkoušel s i bez kondenzátoru a také bez úspěchu. Už si nijak nevím rady, jsem elektrikář, ale slaboproudař takže jsem vedle jak ta jedle...
Původní příspěvek od Kalashnikova Co to skusit bez tlumivky?
HPS bez tlumivky/predradniku?
"Nechci radit, nechci kázat, chci jen apelovat, že život je jak joint, kterej se musíme naučit pokuřovat." - Dědek, 6 Polnic Oficiální Suvenýry Grower pouze pro členy
Původní příspěvek od Nahodny_typek
Bohužel, po zapojení do el. sítě výbojka "svítí" velmi slabě modře a tlumivka vydává bzučivý zvuk.
Jestli je to opravdu nove zbozi, pak je to divne.
Pochybuju ze bys jako slaboproudar udelal nejakou chybu v zapojeni.. Zkus sehnat jine komponenty, imho nejaky z tech co mas bude vadny.
"Nechci radit, nechci kázat, chci jen apelovat, že život je jak joint, kterej se musíme naučit pokuřovat." - Dědek, 6 Polnic Oficiální Suvenýry Grower pouze pro členy
No začal bych v objimce jednou se mi stalo že to tam nemělo kontakt a zkousel sem menit taky vsechno možný a samozrejmně že tu objimku až nakonec .. Pak jedině starter a nebo vybojka, na tlumivce se muze horko těžko neco vysrat.
Tak jsem zkusil zapojení bez tlumivky a zvuk bzučení tedy vychází ze startéru, ne z tlumivky. Ale nepomohlo to, výbojka stále "hoří" modře...
Bohužel nemám přístup k dalším komponentům, asi objednám nový startér, nejdříve zkusím zajít do obchodu a vyzkoušet jestli není výbojka v háji, ale to budu muset až v pondělí, nyní má prodejce dovolenou.
Původní příspěvek od Jablko No začal bych v objimce jednou se mi stalo že to tam nemělo kontakt a zkousel sem menit taky vsechno možný a samozrejmně že tu objimku až nakonec .. Pak jedině starter a nebo vybojka, na tlumivce se muze horko těžko neco vysrat.
Objímku jsem propípal měřákem a kontakt je OK, navíc kdyby nebyla objímka v pohodě tak není nejspíše ani lehké modré světlo ne?
Kamosovi to jednou delala spatna vybojka a podruhe mel spatne zapojenej ten starter tusim. Projdi kabely ,zkontroluj zapojeni ,dotahni a zkus. Jinak snad cekas az se nakopne? Pac to chvilu sviti modre a po 30 sekundach cca se to rozne jak ma.
Původní příspěvek od Bitir Kamosovi to jednou delala spatna vybojka a podruhe mel spatne zapojenej ten starter tusim. Projdi kabely ,zkontroluj zapojeni ,dotahni a zkus. Jinak snad cekas az se nakopne? Pac to chvilu sviti modre a po 30 sekundach cca se to rozne jak ma.
Kompletně zapojení od 0 jsem zkoušel asi 3x, nemyslím si, že by by byla chyba v zapojení. Jendou jsem to nechal běžet i 5 minut a stále "modrá". Nejspíše bude opravdu v háji startér nebo výbojka. Jakmile zjistím čím to je dám sem vědět
Původní příspěvek od Bitir Zkus zahybat kabelama ,nekdy se to umi rozjet ,ale pokud se to rozjede tak to nepouzivej , muzes zajiskrit a katastrofa je v novinach.
Standartní postup elektrikáře ala "bouchnout do toho a pohýbat s napájením" jsem už zkoušel