Hefaistos
Stálý Člen
|
Zdar, přihodím svoji zkušenost s mr.nice. no klidně si věřte čemu chcete. Začnu asi takhle..
Žil, byl nějakej shantibaba a ten druhej z ghs (jméno si nepamatuju ), kolem roku 98 se těmto chytrákům podařilo vypěstovat nějakou čutku kdo ví od kud to vzali, začali tomu říkat bílá vdova, zaplatili si pár cannabis cupů, naprcali dalších pár semen/odrůd, jenže se začalo dost rychle šířit že ne vše co prodávají je tak super. Vyřešili to šalamounsky, na oko se rozkmotřili, shantibaba si prý vzal matky a arjan si nechal ghs se svejma těžce zaplacenejma cupama, aféra kolem tohoto tahu jim vynesla daleko větší slávu než cokoliv jiného, shantibaba zhrzený král cannabisu co má ty nejlepší matky ze kterejch lezou ty nejlepší samice, které ovšem dodnes nikdo neviděl. A na druhé straně arjan, s fůrou odrud, vyhrátejch ccupů a další "vyhrává" snad dodnes.
A teď ke zkušenostem:
První svoji odrudu na selekci matky jsem zvolil G13skunk od toho super borce shantibabi, skoro čistá indika, keříkovitá stavba rostliny atd... keci keci keci vylezl z toho megavytáhlej koště skunk, no zamatkoval jsem nejlepší rostlinu (květ tak 10 týdnů) , nechal jsem vyrůst matku, prodal první klony, potom ještě nějaký. Po 12ti týdnech se mi ozval jeden zdejší člen co jsem mu to prodal, nasranej jak blázen že mu to po 12ti týdnech květu ještě ani pořádně nenakvetlo, no nechtěl sem mu to věřit dokud mi to obrazně nepřistálo rovnou na hlavě. Celkově tedy nejhorší semena co jsem kdy koupil.
Následně jsem měl od zdejších členů řízky - critical mass, shit, black widow, g13widow a klasiku ssh, k tomu bych jen podotkl že kromě ssh mě nic neoslovilo natolik abych si řízky koupil znovu. Ssh kterou jsem měl a byla tu několik let velice profláklá je navíc f2, tedy není z origo semen ale "jen" domácí oprc.
Nicméně, nedalo mi to a když shantibaba rozšířil kolekci o angels heart a breath, koupil jsem si tehdá v aukci angels heart, kříženec mango haze a afghan skunk, výnos v pohodě, kytky od skunku (nízké kytky, tlusté šišky) až do haze (krásné foxtaily, kytky asi 3x delší než ty do skunku) , chuť a aroma mělo být prý do manga, to se nekonalo ani u jedné z 12ti samic, zhulení nic extra, čekal jsem alespoň od haze fenotypu pořádnej náhul, nic, jen průměr. Navíc asi polovina samic docela silně hermila. První 3 týdny (3-6 týden 12/12) květu jsem musel co pár dní probrat kytku po kytce a otrhat koule. Takže abych to shrnul, bylo z toho průměrný hulení se kterým sem se jebal 3 měsíce. Matky jsem hodil ven, začaly nakvítat v polovině září a následně je v říjnu pokosil kombajn, žádná škoda.
Několik zkušeností místních členů najdete i zde maximální selekce dle mr.nice
K ghs bych napsal jen tolik, přidal jsem se ke zdejší asi největší hromadné objednávce semen od ghs, skládalo se tehdá +- 15 lidí, myslím že nikdo nebyl spokojen.
Nedávno, asi 2 roky zpátky jsem zkoušel semena od sensi seeds, odrudy které jsem jel z řízků před 6ti lety, z těch semen lezlo úplně něco jinýho, hlavně aroma a chuť nějak pokulhávali, efekt a výnos v pohodě. No jack za 150 E určitě nestál, 50 bych za něj možná dal.
A teď konečně k tomu co mě příjemě překvapilo, okoukal sem na icmagu že jsou hrozně populární kříženci "clone only" odrud- chem D, OG Kush, Bubba Kush, Diesel, GG#4. Přímo seed banku nedoporučím, dnes je tak velký výběr přeprcávačů těhle klonů že si každý najde to svoje. Doporučuji projet CELEJ tenhle odkaz Hobby feminizace clone only , jak jsi jistě všimnete, je to od čecha, v amatérských podmínkách s minimálním prostorem, no srovnejte to se seedbankama jako je sensi nebo mr.nice co se holedbají selekcí z tísíců rostlin v megasklenících a profesionálních indoor pěstírenách. V prvním příspěvku je black widow selektovaná z 60-ti semen, v druhém domácí přeprc dobrejch klonů....
Zaujala mě z nostalgie nabídka na seedboutique, 100 semen chemdoga od reservoir za 100 $ , jsou to starý semena, ale kdysi byli za 180 a ze 100 semen asi 10 rostlin vyleze . Měl jsem, krásný tvrdý šisky, velké kalichy a málo listů, smrad až hrůza a chuť velice siná, možná až moc.
Pokud si chceš vyselektovat dobrou matku na in i out, hlavně bych zdůraznil out, tak bych šel do cali connection, není to sice asi ta nejlepší volba, někteří lidi prskají že jejich og kushe nechutnají jako ty řízky, další že jim něco zhermilo, a největší stížnosti že to snad prcá nějakýma autoflowerama ale to je právě na outdoor ta výhoda. Opravdu z vlastní zkušenosti vím že některé fenotypy nejdou držet jako matka protože mají tendenci neustále nakvítat, nekvetou na 100% ale jen nakvítají, je jich naštěstí minimum, nic od nich mi nezhermilo, několik tyčinek v uzralé palici na konci květu maximálně. K chuti nemám co vytknout, původní klony sem nekouřil, v porovnání s nejlepšíma odrudama od sensi nebo mr.nice, pořád o level lepší. Co je hlavní že díky těm sklonům k autofloweru i samice co jdou v pohodě udržet v matkárně, venku kvetou podstatně dřív než víceméně všechno ostatní.
Čistě na indoor je nabídka seed bank velice pestrá
Naposledy upravil Hefaistos 06-07-2016 v 10:34 AM
|