Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Fotogalerie Indoor » NFT 600W 9x Agent Orange
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
« 2 3 4 5 6 »
Autor
Téma 
Časlove
Stálý Člen

Karma uživatele Časlove - 92% Pěstitelská

Registrován: Feb 2008
Příspěvků: 706  

Příspěvek č. 49

Už mi to nedá...
Mrak má jen jedno pheno A.O. Těžko říct jakej poměr je to sativa/indika. To co uváděj banky jsou stejnak výmysly, pokud totiž nepracujou s landrace odrůdama, tak nemaj možnost zjistit jaký je procentuální zastoupení danýho "poddruhu". Další věc, tyhle hodnoty jsou fakt jen orientační, záleží na vyslektovanym phenotypy na jakou stranu se přikloní.
Konkrétně u tohodle klonu, tvar listů a stavbu palic má víc do sativy, ale růstovej vzorec je jasná indika. To jak se ti projeví (sativa/indika) určitej phenotyp je závislý na x genech, kde hraje roli recesivita/dominance určitech alel danejch genů - v přírodě se jen málokdy vyskytnou věci, který jsou čenobílý.

K samotnýmu klonu: Dle mýho jeden z nejlepších phenotypů co jsem kdy jel a to jsem měl možnost pěstovat originální klony z kalifornie jako ChemD, GG4, ECSD atd. Výnosy jsem na tom měl slušný a viděl jsem u zkušenejch lidí víc jak slušný (v poměru s OG geny, s kterejma mám nejvíc zkušeností). Ano pokud tady furt dokola jedete jen mazary, white widow a podobný neslaný nemastný sračky, který maj sice výnos, ale jinak je to nuda jak svina a čekáte jen gramy, tak tohle opravdu neni model pro vás. Tímto dopručuju zůstat u vašeho standardu a mastit si ego na g/W.
Toto opravdu neni komerční model. Existuje tzv. princip trade-off, pokud chceš mít jednu vlastnost výraznější než ostatní, tak na těch ostatních musíš ubrat. Tj. ten případ, tady je phenotyp selketovanej pro svoji chuť/vůni. Ostatní vlastnosti šly do pozadí.
Osobně mi nevadí, že to nemá nějakej extra výnos, spíš, že je to slabší než na co jsem zvyklej. Nicméně na křížení je to skvělý, třeba A.O. x Face off OG bx2 byly jedny z nej phenotypů co jsem kdy zkusil.

A že by Mrak měl špatný phena? No uznávám, má tam šílenosti, ale tak 80% jsou hodně nadprůměrný phenotypy, viz. Wifi, Larry OG atd. (hodně jsem jich selektoval sám). Ano znova ale řikám, že to co on matkuje je obvykle selektováno na kvalitu, ne na kvantitu. Rozhodně nedoporučuju lidem co to maj na prodej a čekaj salámy jak ruka. Těm bych bejt jim nedal ani větev.

Já se kaju, já si nezasloužim
ušlechtilou konverzaci, zeleninu, mlíko
dál bejt spisovnej a vzornej
to by za mnou brzo sklaplo víko.


Mr.DámTo

Old Post 15-03-2016 v 07:02 AM
Časlove je offline   Profil uživatele Časlove   Find more posts by Časlove   Foto galerie člena Časlove   Click here to Send Časlove a Private Message   Add Časlove to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
kcb
Stálý Člen

Karma uživatele kcb - 95% Pěstitelská

Registrován: Apr 2001
Příspěvků: 531 

Příspěvek č. 50

Nepridam se ani na jednu stranu, nevim jak typek umi pestovat, jake ma podminky atd., ale rad bych komentoval pouze prispevek prede mnou.
Takze volne prelozeno, tady vlastne typkovi rikaz, ze vypestuje vonave seno a jeste ho tam bude malo, tomu rikam paradni selekce. A jeste to vyzdvihujes jako klad. To se mi snad zda.

Old Post 15-03-2016 v 10:15 AM
kcb je offline   Profil uživatele kcb   Find more posts by kcb   Foto galerie člena kcb   Click here to Send kcb a Private Message   Add kcb to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
NORM
Stálý Člen

Karma uživatele NORM - 92% PěstitelskáKarma uživatele NORM - 92% PěstitelskáKarma uživatele NORM - 92% PěstitelskáKarma uživatele NORM - 92% PěstitelskáKarma uživatele NORM - 92% PěstitelskáKarma uživatele NORM - 92% Pěstitelská

Registrován: Apr 2011
Příspěvků: 654  

Příspěvek č. 51

"voňavé seno" ty si mě teda rozesmál
Nevím co s tím pan pěstitel dělal nebo v jakém stavu byly řezi, ale A.O. sem jel několikrát a vždy to byly nádherné a neuvěřitelně voňavé kytky a výnos taky dobrý..
A jak píše Časlove je to connoisseur smoke, nic pro komerční pěstitele..
Kdo neví co to znamená, tak opravdu nemá cenu něco vysvětlovat..

Old Post 15-03-2016 v 10:39 AM
NORM je offline   Profil uživatele NORM   Find more posts by NORM   Foto galerie člena NORM   Click here to Send NORM a Private Message   Add NORM to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Časlove
Stálý Člen

Karma uživatele Časlove - 92% Pěstitelská

Registrován: Feb 2008
Příspěvků: 706  

Příspěvek č. 52

řikám, že to neni silný jako ECSD nebo White fire OG, ale tohle těžko vysvětlovat lidem co o tom nemaj ani šajnu...
Osobně nechápu lidi co je zajmaj jen gramy, mě zajmá kvalita. Za seno považuju 90% toho k čemu jsem se v ČR za posledních x let dostal a nebylo to pěstováno lidmi, který k tomuhle koníčku maji vztah a neviděj pod tim jen prachy.
Princip trade-off prostě funguje snad ve všech možnejch situacích, prostě nikdy nemáš všee, vždy musíš upřednostnit jedno na úkor druhýho.
Většina výnosnejch modelů jsou mdlý nudný nic neřikající sragory. Pokud selektuješ pro kvalitu, tak většinou to co jde do pozadí je výnos. Podívejte se na amíky a GSC forum cut, proč to asi pěstujou, když pod 600W daj 200g? Nějakej důvod tam bude a tim důvodem je kvalita výslednýho produktu.

Já se kaju, já si nezasloužim
ušlechtilou konverzaci, zeleninu, mlíko
dál bejt spisovnej a vzornej
to by za mnou brzo sklaplo víko.


Mr.DámTo

Old Post 15-03-2016 v 10:54 AM
Časlove je offline   Profil uživatele Časlove   Find more posts by Časlove   Foto galerie člena Časlove   Click here to Send Časlove a Private Message   Add Časlove to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
TommyGun
Stálý Člen

Karma uživatele TommyGun - 97% PěstitelskáKarma uživatele TommyGun - 97% PěstitelskáKarma uživatele TommyGun - 97% PěstitelskáKarma uživatele TommyGun - 97% PěstitelskáKarma uživatele TommyGun - 97% PěstitelskáKarma uživatele TommyGun - 97% Pěstitelská

Registrován: Mar 2014
Příspěvků: 322  

Příspěvek č. 53

Caslove: tak ja si myslim ze o kvalitu jde predevsim kazdemu a ze se kazdy snazi z toho vymacknout maximum to je snad logicke ne?! Nebo ty kdyz pestujes tak nechces z daneho modelu dostat maximum kvality aj kvatity? Tomu sam neveris ne?! Ja si myslim ze chyba vznikla nekde jinde.. matkar mel uvest o modelu veskere info.. kdy je.to idealni prepnout jak hodne se tahne jak solit jakej je vynos kvalita produktu atd atd.. muj nazor..

Old Post 15-03-2016 v 14:56 PM
TommyGun je offline   Profil uživatele TommyGun   Find more posts by TommyGun   Foto galerie člena TommyGun   Click here to Send TommyGun a Private Message   Add TommyGun to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
MocnyOkurek
Stálý Člen

Karma uživatele MocnyOkurek - 97% PěstitelskáKarma uživatele MocnyOkurek - 97% PěstitelskáKarma uživatele MocnyOkurek - 97% PěstitelskáKarma uživatele MocnyOkurek - 97% PěstitelskáKarma uživatele MocnyOkurek - 97% PěstitelskáKarma uživatele MocnyOkurek - 97% PěstitelskáKarma uživatele MocnyOkurek - 97% Pěstitelská

Registrován: May 2014
Příspěvků: 1044  

Příspěvek č. 54

Kdyby slo kazdymu o kvalitu tak nekupuje v bazaru seminka za 5kc a nebreci jak je nekdo oejbal!

Kvalita predevsim!

Old Post 15-03-2016 v 15:09 PM
MocnyOkurek je offline   Profil uživatele MocnyOkurek   Find more posts by MocnyOkurek   Foto galerie člena MocnyOkurek   Click here to Send MocnyOkurek a Private Message   Add MocnyOkurek to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Časlove
Stálý Člen

Karma uživatele Časlove - 92% Pěstitelská

Registrován: Feb 2008
Příspěvků: 706  

Příspěvek č. 55


No jetsli jde každýmu o kvalitu, to si nejsem uplně jistej. Třeba typyckej znak A.O. (alespon tohle phena) je, že i v růstu voní jako mandarinky (nebo něco podobnýho), v květu je to cejtit jak blázen hodně atipickou vůní a o tom se tady tenhle pěstitel nezmínil ani slovem. Pro mě je to třeba velice podstatnej znak tohodle phena. On uvádí jen samý negativní aspekty. Další věc je ta, že pokud jedeš danej phenotyp poprvé, těžko z něj vymáčkneš 100%.

Samozřejmě chci z toho dostat co nejvíc, zdravá kytka = vysokej výnos = kvalitní produkt. Nicméně vyšší výnos osobně preferuju jen kvůli el. energii. Prostě nejsem smířenej, že kvůli koníčku mám spotřebu, potažmo ekologickou stopu daleko větší než bych chtěl.


Osobně bych taky nejel monocrop GSC Forum cutu jelikož jsem u nikoho neviděl, že by doáhl na 600w víc jak 200g, ale do kola si ji rád dám, i když vim, že bude mít 1/4 výnos v porovnání s klasickou kytkou. Nevim, možná jsem vyjímka, ale jestli budu mít na lampu o 50g mín nebo víc fakt neřešim...
Před lety jsem se vrhnul na OG kush geny. Než jsem se s tim naučil zacházet, tak jsem byl hodně pod průměrem, cca 300g na 600W. Každopádně i takovejdle "mizernej" výnos kvalitní OG rodiny je pro mě o 100% lepší varianta než 700g nějaký čudky, nehledě na to, že co se týče účinku, tak těch 300g ti vydrží o poznání dýl.
Co vidim jako problém v ČR (teda pro komerční pěstitele), že si každej čecháček koupí radši g za stovku, dá z toho dvě brka a ono se nic pořádnýho nestane, než aby si připlatil za kvalitu, která tě posadí na zadek .
Končim, poperte se tu s tim jak je vám libo.


Tady ještě foto danýho phena před sklizní, jak vidítě, tak žádnjej podprůměr to neni a to jsem pěstoval pod 250W.

Já se kaju, já si nezasloužim
ušlechtilou konverzaci, zeleninu, mlíko
dál bejt spisovnej a vzornej
to by za mnou brzo sklaplo víko.


Mr.DámTo

Naposledy upravil Časlove 15-03-2016 v 15:51 PM

Old Post 15-03-2016 v 15:18 PM
Časlove je offline   Profil uživatele Časlove   Find more posts by Časlove   Foto galerie člena Časlove   Click here to Send Časlove a Private Message   Add Časlove to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
kcb
Stálý Člen

Karma uživatele kcb - 95% Pěstitelská

Registrován: Apr 2001
Příspěvků: 531 

Příspěvek č. 56

Ja jsem nehodnotil silu urciteho modelu, hodnotil jsem hloupe kecy ze nekdo pri selekci vybira pheno pro chut a vuni na ukor kvality a mnozstvi. Tomu jak uz psal Tommy nemuze verit nikdo )

Old Post 15-03-2016 v 16:15 PM
kcb je offline   Profil uživatele kcb   Find more posts by kcb   Foto galerie člena kcb   Click here to Send kcb a Private Message   Add kcb to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Časlove
Stálý Člen

Karma uživatele Časlove - 92% Pěstitelská

Registrován: Feb 2008
Příspěvků: 706  

Příspěvek č. 57

Dobře naposledy.
Neni to většinou výběr phena pro chuť a vůni na úkor kvality a množství, ale chuť, vůně a kvalita na úkor množství.

Pokud tomu nikdo nemůže věřit podívej se na jeden z nejoblíbenějších modelů v US (američany uvádim jelikož maj pěstování v x státech legální a tudíž maj možnost dělat selekce ze stovek rostin).
Chápu, že většině to moc neřekne, ale tady je mnou omílaná GSC:
https://www.icmag.com/ic/showthread.php?t=251746

Ted mi řekni z jakýho důvodu (prosim rozumnej, to co si zatim předvedl s rozumem nemělo mnoho společnýho) je jeden z top phenotypů komerčních pěstitelů.
Nenapadá mě nic jinýho než kvalita high, chut a vůně...

Já se kaju, já si nezasloužim
ušlechtilou konverzaci, zeleninu, mlíko
dál bejt spisovnej a vzornej
to by za mnou brzo sklaplo víko.


Mr.DámTo

Old Post 15-03-2016 v 16:28 PM
Časlove je offline   Profil uživatele Časlove   Find more posts by Časlove   Foto galerie člena Časlove   Click here to Send Časlove a Private Message   Add Časlove to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
kcb
Stálý Člen

Karma uživatele kcb - 95% Pěstitelská

Registrován: Apr 2001
Příspěvků: 531 

Příspěvek č. 58

Kdybys to takhle napsal na zacatku, jako ted ve druhe vete tak zadna diskuze nebyla. Nevim jak s tim rozumem, ale kdybys to napred s rozumem napsal ty, tak to ted neopravujes. Za me ses chytil sam )
A znovu pripominam ze jsem nehodnotil zadny model, ale pouze kecy o selekci.

Old Post 15-03-2016 v 16:39 PM
kcb je offline   Profil uživatele kcb   Find more posts by kcb   Foto galerie člena kcb   Click here to Send kcb a Private Message   Add kcb to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Váchy 55
Stálý Člen

Karma uživatele Váchy 55 - 71% PěstitelskáKarma uživatele Váchy 55 - 71% PěstitelskáKarma uživatele Váchy 55 - 71% PěstitelskáKarma uživatele Váchy 55 - 71% PěstitelskáKarma uživatele Váchy 55 - 71% Pěstitelská

Registrován: Jul 2013
Příspěvků: 656  

Příspěvek č. 59

Já nevim jak vy, ale při pohledu na tu GSC mi tečou sliny...mňam

Thomas V.

Old Post 15-03-2016 v 19:07 PM
Váchy 55 je offline   Profil uživatele Váchy 55   Find more posts by Váchy 55   Foto galerie člena Váchy 55   Click here to Send Váchy 55 a Private Message   Add Váchy 55 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
kaliguli
Stálý Člen

Karma uživatele kaliguli - 75% Pěstitelská

Registrován: Apr 2007
Příspěvků: 40  

Příspěvek č. 60

Cau. AO od prashiwi jedu druhy kolo a spokojenost. Kdyz otevru box tak to tam voni jak kdybych tam pestival pomerance. Palice super. AO je opravdu aspon pro me jedna z top co sem mel.nikdy zady problemi.asi sis to posral sam. Jinak jeste jednou fik za kvalitni klony!

Old Post 16-03-2016 v 04:41 AM
kaliguli je offline   Profil uživatele kaliguli   Find more posts by kaliguli   Foto galerie člena kaliguli   Click here to Send kaliguli a Private Message   Add kaliguli to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Kazimír
Stálý Člen

Karma uživatele Kazimír - 73% Pěstitelská

Registrován: Dec 2015
Příspěvků: 129  

Příspěvek č. 61

Mam dve kytky taky slusny, ale ty maj vic indikovy listy to ostatní AO vice do sativy je katastrofa.......ja sem nikdy takovy problémy s vynosem u jiných odrud nemel....

to kaliguli: v cem pestujes? EC? PH? atd.. by neuskodilo, ja to rozhodne neprehnojoval a nežloutne to, tak nevim proc bych mel bejt na vine ja, podle me to sativovy pheno stoji za dve věci..... a pokud sem si to posral i když hnojim o tretinu méně nez u jinych odrud kde sem mel solidni vynosy, tak proc sem to neposiral i 12 let co pestuju??? jasne najednou to neumim, hmmmm zvlastní.....

hodnoty Ec i PH sem tu vypsal drive a nikdo krom prashowi nerikal, ze by to bylo moc

Old Post 16-03-2016 v 07:07 AM
Kazimír je offline   Profil uživatele Kazimír   Find more posts by Kazimír   Foto galerie člena Kazimír   Click here to Send Kazimír a Private Message   Add Kazimír to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Kazimír
Stálý Člen

Karma uživatele Kazimír - 73% Pěstitelská

Registrován: Dec 2015
Příspěvků: 129  

Příspěvek č. 62


prikladam foto kde je videt jasne rozdil mezi kytkou vice do indiky která utvořila jakstaks palice, ale za ni v pozadi je videt priklad te katastrofy o které jsem psal, vice do sativy a jsou to doslova zakrsle mikropalicky .... vse jsem hnojil a zaleval naprosto stejnou zálivkou, vždy a vždy vse stejne a ted vidíte co z toho asi bude.. den 45 kvet kokos, hydro ještě nafotim, ale je to podobne

Old Post 16-03-2016 v 07:41 AM
Kazimír je offline   Profil uživatele Kazimír   Find more posts by Kazimír   Foto galerie člena Kazimír   Click here to Send Kazimír a Private Message   Add Kazimír to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Časlove
Stálý Člen

Karma uživatele Časlove - 92% Pěstitelská

Registrován: Feb 2008
Příspěvků: 706  

Příspěvek č. 63

Tohle je hodně divný. Jsem si jistej, že mrak má pouze jedno pheno A.O. Nemělo by bejt "žádný indikový a sativový". Podle fota mi ani jedno pheno nepřipomíná ten konkrétní řez... Popiš vůni prosim!

Já se kaju, já si nezasloužim
ušlechtilou konverzaci, zeleninu, mlíko
dál bejt spisovnej a vzornej
to by za mnou brzo sklaplo víko.


Mr.DámTo

Old Post 16-03-2016 v 07:51 AM
Časlove je offline   Profil uživatele Časlove   Find more posts by Časlove   Foto galerie člena Časlove   Click here to Send Časlove a Private Message   Add Časlove to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Kazimír
Stálý Člen

Karma uživatele Kazimír - 73% Pěstitelská

Registrován: Dec 2015
Příspěvků: 129  

Příspěvek č. 64

jo smrdi to, ale pomerance ani mandarinky mi to nepripomina.....spis to smrdi jako hovinko s prominutim, ono taky zalezi na hnojivech asi....

Old Post 16-03-2016 v 08:03 AM
Kazimír je offline   Profil uživatele Kazimír   Find more posts by Kazimír   Foto galerie člena Kazimír   Click here to Send Kazimír a Private Message   Add Kazimír to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 11:05 AM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
« 2 3 4 5 6 » 
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Podobná Témata
14-12-2012 - 400W 10x Sensi Star 2x Agent Orange - 14 odpovědí

Hledat v Tématu:
 


Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.

Design, Custom Scripts & DB Optimization by carlos
Page generated in 0.2346280 seconds with 30 queries.
Magazín - Growshop Rozcestník - Suvenýry - Sponzoring - Archív