Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Moc se omlouvam ale po přečteni spousty članku a vláken v tom furt nemám jasno. Dopředu upřesním že pěstuju v kokosu a používám hnojivo jungle in da box.
1. Našel jsem jaké je správne ph a však nevím jestli mám měřit jen půdu nebo i vodu? Respektive podle testu mi to ukazuje že ph ve vode je 7 ale ph v půdě 5.8?
2. Koupil jsem půdní test pro nějaké zahrádkáře a akvarijni test na vodu. Stačí to? Nebo musím mít nutně nějaký ten drahý automatický ph tester?
3. Všude jsem našel kolik má být správné ec. A však nikde jak se to přesně měří? A co vlastně hodnota ec říká? Musím koupit nějaký ec metr za 1500-2000?
Akvarijni test staci automatickej je spis o pohodli. Hlidat bys mel oboje. Puda 5,8 je ok... 7 voda je moc, kup PH- a michej na 5,8-6. Jestli hnojis, tak nejdriv namichej hnojivo a pak si to teprv zmer a uprav.
EC sem nikdy moc neresil, jedu v hline a nikdy sem to s hnojivem neprehanel takze neresim. Ale meri se EC zalivky i toho co vytece, jen podle toho poznas jestli to mas zasoleny nebo ne.
Původní příspěvek od frankiexify A jak se meri teda ec? Jen nejakym tim drahym ec metrem?
Když jsi chudý amatér, tak si kup na aukru nějaký multimetr za 100 Kč a měř odpor. Z toho si vodivost spočítáš. Vodivost je převrácená hodnota odporu. Elektrody si upevni aby byly tak 7 mm od sebe, to zhruba dá ten odpor 1 cm3.
No dyz to ctu mozna si radsi koupin ten ec metr. Prijde mi to desne komplikovane... za kolik je tak prumer? Jde o to ze jedu prvni pest a mam uz asi 20tis ve vybaveni :-) ne ze bych na to nemel ale rekneme ze mala insvestice to taky.neni..
Původní příspěvek od frankiexify Kdyz zmerim ph po hnojeni tak je to zkresleny hnojiva.nejsou bezbarve
No lepsi nez nic... kdyz to zmeris, upravis a pak teprv zahnojis tak to budes mit zase jinak.
Ty drahy EC metry to meri uplne stejne akorat ti to sami prepocitaj... je to jen o pohodli a zvyku. Nic komplikovanyho na tom neni. Jestli jedes hydro tak se ti ten drahej tester vyplati... tam to musis hlidat neustale, jinak je ten multimetr dostacujici.
My potřebovala promluviti si zblízka s malá hojivá bylinka. Ať svět prolétáva se kolem okolo. - Sulik
Původní příspěvek od frankiexify No dyz to ctu mozna si radsi koupin ten ec metr. Prijde mi to desne komplikovane... za kolik je tak prumer? Jde o to ze jedu prvni pest a mam uz asi 20tis ve vybaveni :-) ne ze bych na to nemel ale rekneme ze mala insvestice to taky.neni..