Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zdárek, tak jsem zpátky s fotoreportem z letošní zahrádky. Nebudu to protahovat, protože tyhle dlouhý kecy stejně nikdo nechce číst
Modely
2x no name oprcy z loňska - z 8 semen vzešlo 8 samic, 2 jsem si nechal a zbytek rozdal sousedovi a kamarádům
2x ICE - Nirvana seeds - jsem hodně zvědavej na tyhle modely od nirvany, protože jsem slyšel jen samou chválu
1x AK48 - Nirvana seeds - vyklíčilo jenom 1 ze 2, uvidíme co dovede
2x Wonder Woman - Nirvana seeds - snad zastane svého jména
6x AK47 - Natural seeds - klasika, minulej rok to byla strašná bomba. 3 už jsou skoro 2 týdny staré v kýblech ve skleníku, další 3 ještě nevylezly nad zem a mají místečko na pěkném slunném záhonku
1x Lebanese x Purpurea Ticinensis - od JAHmaicana - má už kolem dobrýho půl metru, roste jako z vody (nebo spíš z kopřiv? )
Všechny holky už jsou na svých finálních místech, kromě těch tří nirván, které půjdou do skleníku o něco později - až budou ready kedlubny, který by jim stínily
Hnojivo/Substrát
Použil jsem Compo Sana super lehký substrát na pelargonie. Je v něm i perlit a nemůžu si ho vynachválit. Za tu vyšší cenu rozhodně stojí - 250kč za 25l, 40l vyjde na něco málo přes 300.
to Mard: Kdysi jsem na nějakým zapadlým fórku četl o triku na klíčení. Vychází z toho, že semínko jako takové nemá dáno, jestli je samec, nebo samička, ale jeho pohlaví ovlivňují vnější faktory - například teplo. A údajně dámy si libují v teplíčku. Psal tam, že optimální je klíčit ve stálé teplotě 20-30°C tak jsem tomu dal šanci a překvapivě se to fakt uchytilo. Takže můžu jenom doporučit
Promiň, ale s tou tvoji teorií prostě nesouhlasim, semínko má pohlaví určeno od chvíle, kdy pylový zrno oplodní kytku. Prostě si měl z prdele kliku mno, to já si musel rejpnout...
Kytky vypadají zdravě a jsou to zajímavý modely, ať se daří!
Superšimpanzi Vesmírných sborů, kteří v nulové gravitaci páchají nemravnosti, ztrácejí nárok na banány.
Původní příspěvek od M@gic Promiň, ale s tou tvoji teorií prostě nesouhlasim, semínko má pohlaví určeno od chvíle, kdy pylový zrno oplodní kytku. Prostě si měl z prdele kliku mno, to já si musel rejpnout...
Pravdou je, že po vyklíčení ještě dvoupohlavní kytka neví co bude. Jestli samec nebo samice. Důkazem budiž to, že například v kyselém prostředí je více samců nebo že v teplejších podmínkách je více samic. Omlouvám se za offtopic, ale nechci aby se šířily ne zcela správné informace!
3 - Lebanese se po FIM zastřihnutí zbláznil a valí jednu větev za druhou
4 - Druhá generace AutoAk47 už je na světě! Boj se slimáky bude dlouhý a neúprosný a bude stát život mnoho dobrých mužů - hlavně spoustu Amosů Komenských za ty kvanta Vanishů co za ně kupuju...
5 - Téměř dokonalý zločin. Slimáci v roce 2016 si vyvinuli smysl pro lstivost a útočí v noci na nic netušící kytky, zlomí je vejpůl, a odplazí se pod rouškou noci. Uvidíme jak si poradí s tím minovým polem, který jsem jim připravil
update: AutoAk47 první generace mají 70-100cm, začínají se jim tvořit pálky a pomalu začínají smrdět. WW, AK48, 2x ICE - všechny dostaly zaslouženej zástřih. Hodně holek je napadených nějakou sviní, která jim požírá lístky (viz. foto 1). Z nonamů zůstaly dvě kytky, zbytek šel pryč se zahrady. Tím zůstává celkový počet 14 rostlinek.
1) otázka za zlatýho bludišťáka: jaká havěť mi požírá kytky ve velkým
2) Skleníček
3) Lebanese
4) Wonder Woman se pomalu vzpamatovává z útoku slimáků
5) Mrzák AutoAK47. Asi je to špatným místem, i když tam svítí slunce skoro celý den, hlína není nic moc. Ostatní AutoAK47 druhé generace si vedou dobře.
Tak přišel čas na první zásek tohohle roku. Jedno z AK47 muselo v sobotu padnout pro vyšší dobro. Moc mě prosilo abych ho nechal dojet i trichomy se k němu přikláněly ale zachoval jsem chladnou hlavu a nemilosrdně to s ním skončil. Co by to bylo za let it roll bez brka??!
Ostatní kytky se mají skvěle a všechny vás pozdravujou.
Dvěma zbylým ákáčkům se dostane úctyhodného dozrání až do úplného konce jejich dnů. Ale dýl než týden to nebude.
S updatama na to jdu pomalu protože jsme teď v roce 2016 všichni časově a ekonomicky zasáhlí tou hroznou tragédií, která dopadla na EU...ale nebudu spoilovat.