zhulbong
Stálý Člen
|
Homebox ve skříni |
Příspěvek č. 1 |
Zdravím příznivce indoor pěstování.
Můj problém spočíval v tom že můj box 60x60 byl 1) v noci hlučný když jel na max a za 2) z estetického hlediska jsem nemohl nikoho brát do ložnice a tudíž na balkon který mám za ní a už sem ani nevěděl co vymýšlet a říkat návštěvám...No a hlavně bydlím s dcerou a ženou
No a tak sem přemýšlel jak to vyřešit...
No a ejhle nápad byl na světě. Box umístím do skříně.
Původně sem to chtěl zadat truhlářovi. Jenže ta hloubka atypická(skříň je 70x70x175cm) tak chtěl tak 4500-5000Kč. Pak sem kontaktoval nějaké firmy a výrobny nábytku. Cena stejná 4-5 tisíc. Tak sem pátral po netu na bazarech a tak a sehnal sem ale tak kolem 1500-2000Kč a hnusy.Tak sem si řek to né,svých těžce vydělaných prachů si vážím.
Tak jsem si řekl,že si skříň udělám sám.Nemůže to být nic těžkého poskládat pár prken,ohrnovat,opantvat...(až na pár problémů to opravdu tak těžké nebylo). Zajel do dřevo prodejny,objednal jsem si lamino desky na mou skříň na míru,koupil panty,úchyty,hranu,šroubky a vše potřebné. Toto vše mě vyšlo na 2290Kč plus čas strávený nad skládáním. A celá skříň i zadek je z lamino desek.
Po sestavení skříně jsem box šoupl do skříně, vzduchotechniku jsem oddělil 3cm tlustým polystyrenem oblepeným po hraně duck tape( aby se nedrolil při potřebě změnit teplotu či výkon na termostatu na ventilátoru).
No a musím říct,že mě to vše překvapilo,ale jen pozitivně.
Po zandání boxu do skříně bez oddělení vzduchotechniky polystyrenem a zavřením skříně hluk klesl cca o 30%. Nicméně po oddělení vzduchotechniky polystyrenem a zavřením skříně jsem dosáhl snížení hluku cca o 50% né li více...na teplotu v boxu to má minimální vliv. V pokoji 22°C ve skříni 25°C a v boxu dle regulace termostatu. Za 1h sepl ventilátor na plný výkon aby upravil teplotu v boxu na nastavenou na termostatu cca o 4x víckrát než když byl box samovolně v pokoji.
Dnes jsem tu měl kamaráda,seděli jsme na zemi na koberci a on seděl opřený o tuto skříň a ani netuší co za ním bylo
Takže když to shrnu tak pozitiva na všech stranách...
1)cena
2)vzhled (nikoho by nenapadlo co ve skříni je mám jí v barvě nábytku v ložnici)
3)hluk rapidně snížen
4)žena již neřekne ni slovo
Homebox ve skříni:
DARK STREET 60 Rev 2,5 -60 x 60 x 150cm
Stínění Stínidlo Adjust-A-Wing DEFENDER S
Na rostlinky budu svítit výbojkou Philips master hpi-t plus 250W první tři týdny poté přejdu na výbojku Sony Master SON-T PIA Plus 250W flower spectrum
O elektriku se stará Elektronický předřadník GIB NXE 250W - se čtyřpolohovou regulací
Odtah a regulaci teploty má na starost ventilátor TT 125 U 280m3/hod. s integrovaným vnitřním termostatem
Pacháč jsem zvolil filtr CAN-Lite 300m3/hod. průměr 125mm
Cirgulaci vzduchu obstarává ventilátor s klipsou Hurricane 18cm
Teplotu mi zobrazuje digitální wifi meteostanice Hama EWS 110
Vlhkost má na starost zvlhčovač Neptune Kit M1 s plovákem
PH a EC měřím digitálními metry
Skříň na homebox:
celá z laminátových desek
70x70x175
Tak snad jsem tímto příspěvkem někomu pomohl jak se dá vyřešit hluk a estetické umístění boxu doma(dnes pozná téměř každý).
U mě každopádně zafungovalo na jedničku z hvězdičkou.
Mějte se smějte se Groweři
Foto níže nepodařilo se mi nahrát k příspěvku hned
Naposledy upravil zhulbong 28-05-2015 v 22:06 PM
|